Lierse laat RSCA puntenloos achter

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2002, 00:01 - Newssystem
Logo Anderlecht-Online

Het ontgoochelende topduel tussen Lierse en Anderlecht is op 1-2 geëindigd.
De bedoelingen van Lierse waren duidelijk. Ferrera's ploeg was voor 3 punten gekomen en kon de bal in de ploeg houden.

Op de eerste kans was het ruim 20 minuten wachten maar de snelle uitbraak leverde een goal op. Schaessens haakte zich vrij en liet Zitka kansloos.
Vreemd genoeg kroop Lierse achteruit en Anderlecht voerde de druk op: Seol kopte De Bildes corner aan de 1e paal binnen. Bij de Brusselse club zorgde dribbelman Aruna voor gevaar, terwijl Lier er nog amper uitkwam.

Na de rust werden de duels bitsiger. Na een tackle van Vanderhaeghe ontstond er zelfs een relletje tussen de spelers, maar ook Lierse maakte vele zware fouten. Ref Vervecken had nog maar weinig controle over de partij en nam enkele merkwaardige beslissingen.
Het tempo ging na een uur naar beneden. Anderlecht had de partij in handen maar de fut was er helemaal uit. Van de flanken kwam te weinig gevaar en doelrijpe kansen bleven uit.
De match leek op 1-1 te eindigen tot Lierse in de toegevoegde tijd een misverstand bij Anderlecht uitbuitte. Topschutter Huysegems ging aan de haal en mikte raak, 1-2. Anderlecht bleef met een kater achter en heeft al 8 punten achterstand op koploper Club Brugge.

Doelpunten: 22' Schaessens 0-1, 30' Seol 1-1, 90+1' Huysegems 1-2
Anderlecht: Zitka, Hendrikx, De Boeck, Tihinen, Ilic, Vanderhaeghe, Hasi, Aruna, Zane (75' Kolar), De Bilde, Seol
Lierse: Van der Straeten, De Roeck (65 Imschoot), Fassotte, Smet, Nnaji, Schaessens, Snoeckx, Sels, Mitu, Kone, Huysegems
Toeschouwers: 23.459
Scheidsrechter: Verveckenanderlecht-online forum