Rellen na de match

ZONDAG, 1 DECEMBER 2002, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Voor, tijdens en na de wedstrijd Germinal Beerschot Antwerpen (GBA) - Anderlecht hebben de ordediensten meer dan honderd hooligans van zowel GBA als Anderlecht opgepakt.

Dat zegt Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de lokale politie van Antwerpen, zondagavond.
"Voor het begin van de wedstrijd hebben onze mensen al zo'n 20 supporters van Anderlecht administratief aangehouden omdat ze de combi-regeling niet hadden gerespecteerd. Met andere woorden ze zijn met eigen vervoer naar Antwerpen afgezakt", zegt Bastiaenssens. Na de wedstrijd, die door Anderlecht gewonnen werd met twee doelpunten tegen ??n, trok een groep supporters van GBA, gewapend met stenen die ze van de trambedding gehaald hadden, naar de Boomsesteenweg. "Daar wilden ze de supportersbussen van Anderlecht bekogelen", zegt Bastiaenssens. Daarop zette de politie de sproeiwagen in en dreef de relschoppers samen achter het Permekegebouw op de oude Boomsesteenweg. In totaal werden volgens de woordvoerder "iets meer dan honderd" relschoppers opgepakt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.