Ref helpt Brugge aan zege

ZATERDAG, 7 DECEMBER 2002, 00:01 - Newssystem

Club Brugge heeft, met hulp van de scheidsrechter, Anderlecht verslagen met 2-1.
De wedstrijd kwam moeilijk op gang en bleef lange tijd gesloten.

Het was scheidsrechter De Bleeckere die voor de eerste sensatie zorgde: Birger Maertens trapte na in een duel met Jestrovic en werd andermaal met rood weggestuurd.
Club moest verder met zijn tienen, maar had wel de beste kansen. Ceh probeerde iets heel moois vanaf 35 meter, maar zijn schot ging net naast. De grootste kans was voor Verheyen, die helemaal vrij aan de 2e paal voorlangs besloot.
Anderlecht kreeg voor de rust maar ??n kans, maar het was wel meteen raak. Crasson kopte op aangeven van Seol de bal voorbij een kansloze Verlinden.

Ook na de rust was er een hoofdrol voor scheids De Bleeckere. Eerst kreeg De Boeck, om nog onduidelijke redenen, een tweede keer geel. Twee minuten later dook Jestrovic op in het strafschopgebied. Hij werd neergetrokken, maar De Bleeckere besloot om er helemaal een potje van te maken. Hij gaf de aanvaller een tweede gele kaart voor comedie.
Onder impuls van Nastja Ceh en opgejut door het publiek, trok Club ten aanval. De Cock maakte van ver de 1-1. Brugge ging door en kreeg een kwartier voor tijd een uitgelezen kans: Clement scoorde de 2-1. De match ontaardde nog even in een heuse vechtpartij en ei zo na werd het nog 3-1.
Anderlecht zette met 9 man nog alles op alles en Club kroop terug, maar het mocht niet baten...
Man van de match is absoluut scheidsrechter De Bleeckere, die zijn Brugge voorkeur niet onder stoelen of banken stak.

Reacties: Zowel Hugo Broos als zijn volledig team waren niet te spreken over de arbitrage. Heel Anderlecht voelt zich bekocht...

Doelpunten: 44' Crasson 0-1, 62' De Cock 1-1, 74' Clement 2-1
Club Brugge: Verlinden, De Cock, Clement, Maertens, Van Der Heyden, Englebert, Simons, Ceh (84' Geeraerts), Verheyen (46' Serebrennikov), Martens, Mendoza (92' Smolders)
Anderlecht: Zitka, Crasson, De Boeck, Tihinen, Deschacht (84' De Bilde), Aruna (56' Hendrikx), Baseggio, Vanderhaeghe, Zewlakow, Seol, Jestrovic
Rode kaarten: 32' Maertens, 49' De Boeck (2x geel) 51' Jestrovic (2x geel)
Scheidsrechter: De Bleeckere