Anderlecht herpakt zich en wint met 4-2

ZATERDAG, 1 DECEMBER 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft zich tegen Moeskroen in de tweede helft knap herpakt. De inbreng van Stoica en Dindane brachten die ommekeer.
Zelden zo'n groot verschil gezien tussen de prestaties van een ploeg in de eerste helft en die van de tweede helft.

Na de aftrap van Sinterklaas in het Astridpark speelde de landskampioen 45 minuten lang slordig, zonder vertrouwen, zonder goede combinaties. Veel fouten onderbraken het spel, zodat de match niet echt om aan te zien was.
Moeskroen deed goed mee en Ban opende de score voor de bezoekers. Anderlecht kon niet reageren en mocht zich gelukkig prijzen dat Ban net voor rust een unieke kans miste.
Anthuenis moest ingrijpen en deed dat ook. Hij liet Hendrikx en Seol aan de kant voor Stoica en Aruna. De trainer van paars-wit kreeg meteen gelijk. Drie minuten in de tweede helft scoorde het de gelijkmaker.
Nadien was het de baas over Moeskroen en liep het verder uit. Even leek het erop dat de match ging eindigen zoals vorig jaar, op 3-3. Stoica dacht daar evenwel anders over.
Anthuenis prees nadien het enthousiasme van zijn spelers. Toch haalt dit Anderlecht nog niet zijn normale rendement. Op karakter en inzet haalden ze de drie punten, nu nog voetballend het niveau wat opkrikken.