Nieuwe witte raaf voor Anderlecht?

MAANDAG, 5 NOVEMBER 2001, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Na de wedstrijd tegen RWDM liet trainer Anthuenis verstaan dat deze groep te zwak is. "Zonder versterking komt er geen nieuwe titel!". Ook Europees voetbal lijkt veraf op dit moment. De transferpolitiek van RSCA faalde, opnieuw...


Anthuenis' woorden waren nog niet koud of het verhaal doet al de ronde dat er een nieuwe spits op komst is.
Volgens Afrikaanse bronnen zou de Nigeriaan Femi Opabunmi, het nieuwe wonderkind van de Super Eaglets, op weg zijn naar Anderlecht. Opabunmi was een van de smaakmakers van het WK-17 in Trinidad & Tobago in januari 2001, waarin hij vijf keer scoorde. Als beloning werd hij verkozen tot zilveren schoen na de Franse spits Sinama Pongolle en voor de Braziliaan Caetano . De linkermiddenvelder kreeg tevens de Adidas bronzen bal voor zijn prestaties waarin hij alweer alleen twee Fransen (Pongolle en Le Tallec (beiden naar Liverpool in 2002)) moest laten voorgaan.
De diepgelovige spits wekte ook de belangstelling van Southampton, Manchester United en Lyon op, maar zijn begeleiders zouden een verblijf bij Anderlecht beter voor zijn ontwikkeling vinden. Anderlecht heeft al ervaring met jonge Afrikanen die later al dan niet tot ontbolstering kwamen. In het verleden maakte onder andere Stephen Keshi, James Obiorah, Azubuike Oliseh, Charles Musonda, Nii Lamptey en Celestine Babayaro diezelfde overstap. In de huidige kern zit er ook nog Lamin Traor? die ook al op jonge leeftijd naar Belgi? kwam.
De 16-jarige spits speelt momenteel bij 3SC Ibanan en woont nog bij zijn moeder in, maar hij heeft zelf veel vertrouwen in zijn toekomst.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.