Verslag STVV-RSCA

ZONDAG, 25 NOVEMBER 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft nog eens kunnen winnen, al was het niet met mooi voetbal. Het was al bij al een rommelige partij.
Paars-wit begon fel aan de match en trok meteen ten aanval.

Na 1 minuut kon Van Hout bijna scoren na een hoekschop, maar zijn bal werd van de lijn gekeerd.
4 Minuten later was er een actie langs Seol. Zijn voorzet bereikte niemand en Hendrikx trok opnieuw voor, maar Seol kreeg zijn voet niet goed tegen de bal.
Sint-Truiden kon enkel tegenstoten via counters langs Boffin, Buvens en Perreira.
Anderlecht cre?erde na het eerste kwartier niet veel kansen meer. 5 Minuten voor de rust kwam er dan toch nog ??n langs Seol, maar hij kon de voorzet van De Bilde niet in doel werken.
STVV stootte 2 maal goed tegen, maar de eerste aanval langs Boffin werd afgevlagd voor buitenspel. De tweede aanval ging verloren na een onzuivere pas van Vangeel naar de vrijstaande Buvens.
Zo bleef de ruststand 0-0.

Na de rust werd het al snel 0-1, toen een schot van Vanderhaeghe terugbotste vanop de lat, kon Seol in de rebound de 0-1 binnen tikken.
Sint-Truiden trachtte te reageren, maar een uitstekende De Wilde hield paars-wit recht op pogingen van Boffin en Perreira.
Ook Crasson onderschepte een pas van Boffin voor een meegekomen Truienaar gevaarlijk kon worden.
Enkele minuten later had Boffin opnieuw een goede kans, maar hij zag zijn vrije trap centimeters naast de kruising gaan.
Na 65 minuten gaf Seol dan de doodsteek aan Sint-Truiden, toen keeper Belic blunderde. De Koreaan kon zo gemakkelijk de 0-2 binnen trappen.
STVV ging dan nog voluit voor de aansluitingstreffer, maar De Wilde redde de pogingen van Mitrovic en Verjans. Kalisa had nog een uitstekende kans op de 1-2, maar hij besloot hard naast.
Zo eindigde de partij op 0-2... een opluchting voor trainer Aim? Anthuenis.