Anderlecht plaatst zich na thriller

DONDERDAG, 3 OKTOBER 2002, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de 2e ronde van de UEFA-Cup na een ware thriller.
Na amper 5 minuten in de eerste helft scoorde Wilhelmsson op hoekschop: 1-0. Het duurde even voor paars-wit kon reageren.

Uiteindelijk werd er een kans afgedwongen langs Zane, die met een beetje geluk De Bilde kon bereiken. Zijn schot verdween in de kruising: 1-1.
Verder was het nog een paar keer bibberen achteraan, door snelle Noorse uitbraken over de flank. Net voor rust kroop paars-wit door het oog van de naald toen een schot, via De Wilde, tegen de lat ging.

In de tweede helft leek het beter te gaan. RSCA kon lichte druk ontwikkelen en scoren. Een corner werd in 2 tijden in doel gewerkt. Het was de jonge McDonald die Anderlecht op weg zette naar kwalificatie.
Vanaf dan werd de partij een echte thriller. Broos bracht Crasson in voor De Bilde, terwijl de Noren een verdediger voor een aanvaller wisselden. Er kwam meer ruimte voor paars-wit en dit resulteerde in een aantal kansen.
Maar ook de Noren waren nog gevaarlijk. In blessuretijd leek de zaak beklonken, toen Stabaek verder moest met 10. Dit was echter schijn, want Gudmunsson miste nog een open kans. Zo eindigde de match op 1-2.
Verder valt nog af te wachten hoe ernstig de blessure van Clayton Zane is. Hij viel uit in het begin van de 2e helft met vermoedelijk een handblessure.