Anderlecht verslaat Aalst met ruime cijfers

MAANDAG, 1 OKTOBER 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft een kleine crisis afgewend. Het won namelijk met 1-5 van revelatie Aalst.
In de eerste helft liet Aalst de indruk te kunnen meespelen met Anderlecht, maar paars-wit was veel effici?nter. Het scoorde namelijk 3x voor de rust.

Ilic mocht al na 11 minuten de score openen met een kopbal na een voorzet vanop rechts.
Aalst stak dan voor het eerst de neus aan het venster. Klomp knalde hoog over en even later moest De Wilde een schot van Stojak in hoekschop werken.
Een minuut later zette Klomp voor en Van Hoyweghen kopte de gelijkmaker binnen.
Anderlecht leek niet aangeslagen en reageerde vrijwel direct. Na 20 minuten spelen, ging Mornar Seydi voorbij en zijn voorzet bereikte Baseggio, die met een heerlijke volley de 1-2 binnen trapte.
Vanaf nu kon Aalst enkel nog dreigen via stilstaande fasen en afstands-schoten van ondermeer Stojak.
RSCA op zijn beurt kwam nog aan kansen langs een goede Mornar, maar het was Aruna die de 1-3 binnentikte, na een voorzet-schot van diezelfde Mornar.

In de tweede helft kwam Aalst er dan helemaal niet meer aan te pas.
Mornar en Baseggio misten eerst nog wel enkele kansen, maar in de 60e minuut was het opnieuw raak. Mornar profiteerde van slecht uitverdedigen bij Aalst en scoorde de 1-4.
13 Minuten later deed Aruna dit nog eens over en zo stond de 1-5 op het bord.
De in de slotfase ingevallen De Bilde miste dan nog een penalty en knalde nog eens op de lat. Zo bleef het 1-5.