Standard-Anderlecht verslag

ZONDAG, 28 OKTOBER 2001, 00:01 - Newssystem

Na de 1-5 van woensdag in de Champions League, heeft Anderlecht nu ook in de competitie verloren. Het ging op Sclessin onderuit met 1-0.
Anderlecht begon met Traore op de plaats van Doll achterin. Voorin kreeg de Nigeriaan Ode Thompson zijn kans.

De eerste helft verliep voorspelbaar: veel inzet, veel harde duels ook. Maar te weinig doelgevaar. Technisch bracht de topper te weinig en de laatste pass kwam niet aan. De beste kans was voor Crasson, die na een corner ongedekt mocht aanleggen. Hasi liet zich opmerken met een drieste actie. Met de voet vooruit 'vloog' hij op Walem in. De tweede helft begon met een kansje voor Thompson. Ilic dwong Fouhami tot een parade na een vrije trap.
De wedstrijd bleef over en weer gaan. Goossens scoorde, maar zijn goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Enkele minuten later was het toch raak:na slecht wegwerken bij Anderlecht, kwam de bal bij Moreira. Die rukte op, kapte zich na een ??n-twee met Ernst mooi vrij en schoot knap onder de lat.
Met Jestrovic en Seol in de ploeg, probeerde Anderlecht nog iets aan de achterstand te doen, maar tevergeefs. Het is van 1986 geleden dat Standard thuis nog eens won van Anderlecht.