Eerste punt voor Anderlecht

DINSDAG, 11 SEPTEMBER 2001, 00:01 - Newssystem

RSC Anderlecht heeft zijn eerste punt in de Champions League binnen. Het speelde 1-1 gelijk op het veld van Lokomotiv Moskou.
De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de terroristische aanslag op het World Trade Center.

Na de minuut stilte, konden de aanwezige toeschouwers een evenwichtig begin zien. Na een tiental minuten kon Anderlecht een hoekschop versieren.
5 minuten later kopte Hendrikx de 0-1 binnen na een voorzet van De Bilde. E?n minuut langer, kreeg Aruna nog een kans maar hij miste.
Lang duurde de voorsprong niet, want na amper 3 minuten maakte Moskou gelijk langs Maminov. Zijn staalhard schot was onhoudbaar voor De Wilde.
Vanaf dan namen de Moskovieten de wedstrijd in handen en Anderlecht moest terug. Lokomotiv cre?erde dan verscheidene goede kansen, waarvan de beste net voor rust, met een bal op de lat.
Ook na de rust stond paars-wit onder druk. Moskou was enkele keren dicht bij de winning goal, maar de Anderlecht verdediging begaf niet, zelfs al moesten de paars-witten enkele keren in extremis redding brengen.
De landskampioen kon daar weinig tegen inbrengen. Enkel een kopbal van Mornar en een schot van Aruna konden tot de kansen worden gerekend.
Zo bleef het 1-1. In de groep van Anderlecht won Real Madrid ook nog met 1-2 bij AS Roma.