Voorbeschouwing Anderlecht - AS Roma

DINSDAG, 18 SEPTEMBER 2001, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht:
Na de wanprestatie tegen Lierse lijkt Aim? Anthuenis genoodzaakt zijn ploeg drastisch aan te passen.
Hierdoor komen mogelijk Baseggio en Stoica aan de aftrap tegen AS Roma.


"Het mogelijk dat Stoica ?n Baseggio aan de aftrap komen. Stoica is na een moeilijke voorbereiding in elk geval wedstrijdfit. Baseggio traint al bijna een week met de groep mee en heeft voorheen veel gelopen. Nood breekt wet, weet je. Op Lierse speelde ik met zogezegd fitte spelers. Dat was ook niet goed. Stoica en Baseggio waren vorig seizoen toch titularissen?'', aldus de Anderlecht trainer.
Zeker voor Baseggio is een basisplaats een groot risico. De balvaste middenvelder speelde al sinds 25 juli, in de tweede voorronde van de Champions League tegen Tiraspol, geen wedstrijd meer. Hij traint na zijn enkelblessure pas sinds vorige donderdag met de groep.
Maar met de inbreng van Stoica en Baseggio wil Anthuenis zijn ploeg aan het voetballen brengen.
Mogelijk zal Anthuenis ook Mornar of De Bilde uit de ploeg aanhalen...
Ook achteraan moet de Anderlecht-trainer sleutelen. Pirard is out met een adductorenletsel, waardoor een defensie Crasson-De Boeck-Ilic-Hendrikx onvermijdelijk wordt. Ilic kan dus weer als centrale verdediger spelen en zal zijn keelontsteking, waardoor hij gisteren de training miste, wellicht snel vergeten.
De kern die vanavond na de laatste training om 17 uur in afzondering trekt (de eerste elf spelen wellicht): De Wilde, Crasson, De Boeck, Ilic, Hendrikx, Aruna, Vanderhaeghe, Hasi, Baseggio, Stoica, Mornar; Pavlovic, De Bilde, Said, Seol, Van Hout. De overige twee plaatsen worden ingevuld door Thompson (al terug van interlands met Nigeria?), Deschacht, Traore of Junior.

AS Roma:
"Ik ben erg bezorgd", liet trainer Fabio Capello zich aan de vooravond van de verplaatsing naar het Constant Vanden Stockstadion ontvallen. "We behalen geen resultaten en bovendien is ons spelniveau bedroevend laag. We krijgen geen ritme in de ploeg en zijn niet agressief genoeg in de duels. Ik vrees dat de keerzijde is van de medaille na het behalen van de landstitel".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.