Archieven

 31-12-2021 
 30-12-2021 

Vandenhaute: "Ik vrees dat we Bounida kwijt zijn"

Vandenhaute:

JEUGD - TRANSFERS De kans is erg groot dat Rayane Bounida komende zomer Anderlecht verlaat. Tijdens zijn gesprek bij de podcast MidMid vertelt voorzitter Wouter Vandenhaute dat hij ervan uitgaat dat het 15-jarige supertalent in maart elders zal tekenen. "Misschien moeten onze supporters massaal marsen op Vilvoorde organiseren." Lees verder »

"Verkoop Gomez niet nodig om te overleven"

TRANSFERS De voorbije twee zomer verkocht Anderlecht Jérémy Doku en Albert Sambi Lokonga om broodnodige financiën te innen. Door de kapitaalsverhoging zijn zulke zaken niet langer nodig, zegt voorzitter Wouter Vandenhaute. Een transfer van Sergio Gomez is dus geen must, maar ook niet uit te sluiten. Lees verder »

29-jarige Algerijn gelinkt aan Anderlecht

29-jarige Algerijn gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Media in Algerije maken gewag van interesse van Anderlecht voor Youcef Belaïli. De 29-jarige linksbuiten is een vrije speler wanneer zijn contract bij Qatar SC morgen afloopt. Anderlecht deed volgens de entourage van de speler nog geen aanbod, het Zwitserse Basel wel. Ook andere clubs zouden interesse tonen. Lees verder »

 29-12-2021 

Van Crombrugge en Hoedt misten nog geen seconde

Van Crombrugge en Hoedt misten nog geen seconde

ANDERE Twee spelers van Anderlecht misten tot nu toe nog geen seconde van de 28 officiële wedstrijden die paars-wit al speelde: doelman Hendrik Van Crombrugge en verdediger Wesley Hoedt. Wanneer we een overzicht maken van het aantal speelminuten per speler, valt op Yari Verschaeren het enige jeugdproduct in de top tien is. Lees verder »

Cullen speelde al 34 (bijna volledige) matchen

Cullen speelde al 34 (bijna volledige) matchen

ANDERE Beerschot - Anderlecht minuut 68. Een primeur: Vincent Kompany haalde Josh Cullen naar de kant. Voor het eerst dit seizoen speelde Anderlecht zo in een officiële wedstrijd zonder de Ier. Van de 28 matchen die Anderlecht dit seizoen speelde, miste Cullen enkel deze 22 minuten. Lees verder »

Kana: "Mentaal wat moeilijker"

Kana:

INTERVIEWS 77 speelminuten in de beker en slechts één in de competitie: dat staat er dit seizoen op de teller van Marco Kana. Die weinige speelminuten hakken in op zijn gemoed. Bij Bruzz vertelt de 19-jarige Kana dat hij hierdoor zelfs zijn universitaire studies even op pauze heeft gezet. Lees verder »

"Bakkali wil contract niet ontbinden"

TRANSFERS Eén van de opdrachten van Peter Verbeke is de loonlast omlaag halen. In die optiek probeerde hij Zakaria Bakkali te overtuigen zijn contract te ontbinden, maar tevergeefs. "Bakkali staat daar niet voor open", vertelt Verbeke in Het Nieuwsblad. Lees verder »

"Vermaelen en Origi zijn onbetaalbaar voor ons"

TRANSFERS Ondanks de kapitaalsverhoging zal Anderlecht ook de komende jaren geen zotte dingen doen op de transfermarkt. "Een spits van 6 à 7 miljoen euro halen, dat behoort nog niet tot onze mogelijkheden", zegt Peter Verbeke. "Wij moeten zoeken naar jong talent en hopen dat het ontploft." Lees verder »

Sardella wordt mogelijk uitgeleend

Sardella wordt mogelijk uitgeleend

TRANSFERS De kans bestaat dat Anderlecht Killian Sadella na de winterstop uitleent. Dat laat head of sports Peter Verbeke vandaag verstaan in Het Nieuwsblad. "Misschien is dat het best, zodat hij meer aan spelen toekomst", vertelt Verbeke. Lees verder »

Jaarrekening kleurt opnieuw rood

Jaarrekening kleurt opnieuw rood

INTERVIEWS Ondanks de recente kapitaalsverhoging boekte Anderlecht dit jaar opnieuw een verlies van 29 miljoen euro. Volgens CEO Peter Verbeke werd een faillissement vermeden dankzij de recente financiële inspanningen van onder andere Marc Coucke. Lees verder »


 28-12-2021 
 27-12-2021 

Anderlecht vermorzelt Beerschot

Anderlecht vermorzelt Beerschot

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft flink uitgehaald bij rode lantaarn Beerschot met een 0-7 overwinning. Na de eerste helft stond het al 0-3 en zag Beerschot Holzhauser met rood verdwijnen. Na de rust verhoogde Anderlecht op kousenvoeten de score tot 0-7. Het doet bovendien een goede zaak in de stand door puntenverlies van verschillende concurrenten. Lees verder »

Opstelling: De verwachte elf namen

Opstelling: De verwachte elf namen

WEDSTRIJDEN Zoals verwacht voert Kompany geen wijzigingen door aan het elftal dat aan de wedstrijd tegen Beerschot start. Anderlecht kan vanavond een goede zaak doen in het klassement omdat verschillende concurrenten punten hebben laten liggen. Lees verder »

'Anderlecht deed bod op Ndayishimiye'

'Anderlecht deed bod op Ndayishimiye'

TRANSFERS De Turkse website Ajansspor schrijft vandaag dat Anderlecht, net als Antwerp en Houston Dynamo, een bod heeft uitgebracht op Youssouf Ndayishimiye. Het is niet de eerste keer dat Ndayishimiye gelinkt wordt aan Anderlecht. In december vorig jaar gebeurde dat ook al. Lees verder »

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Beerschot sluiten vanavond om 21 uur het Belgische voetbaljaar 2021 af. Het thuisspelende paars-wit is aan een rampseizoen bezig en staat afgetekend laatste. Het bezoekende paars-wit voetbalt de voorbije weken op een wolk. Benieuwd of de logica straks gerespecteerd worden en Anderlecht met een vlotte zege huiswaarts keert. Lees verder »

Vandenhaute te gast in Mid Mid-podcast

Vandenhaute te gast in Mid Mid-podcast

ANDERE Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute is deze week te gast in de Mid Mid-podcast van Friends of Sports. De voorzitter zal er zo'n anderhalf uur praten over Anderlecht en het voetbal. Wie vragen heeft voor Vandenhaute, kan deze via Twitter en Instagram bezorgen aan de makers van de podcast. Lees verder »

 26-12-2021 

 25-12-2021 

Geen Afrika Cup voor Ashimeru

Geen Afrika Cup voor Ashimeru

ANDERE Majeed Ashimeru zal in januari niet deelnemen aan de Africa Cup. De Anderlecht-middenvelder maakt geen deel uit van de 31-koppige voorselectie van Ghana. Christian Kouamé is zodus de enige speler die Anderlecht moet missen door het toernooi. Lees verder »

 24-12-2021 

Ferrara krijgt profcontract tot juni

Ferrara krijgt profcontract tot juni

JEUGD Anderlecht heeft Luca Ferrara, een 19-jarige rechtsachter bij de U21, een profcontract laten ondertekenen tot het einde van het seizoen. "Luca is snel, agressief in het duel en technisch vaardig", zo omschrijft paars-wit de speler. Lees verder »

"De trein is vertrokken"

INTERVIEWS En of Sergio Gomez blij is met zijn doelpunt. Na de wedstrijd liet hij zijn tevredenheid nog eens blijken op sociale media om meteen ook iedereen een Zalig Kerstfeest te wensen. Maar vooral: De trein is vertrokken, volgens Gomez. Lees verder »

 23-12-2021 

Honderden fans binnen zonder coronacontrole

Honderden fans binnen zonder coronacontrole

ANDERE Honderden fans van Anderlecht zijn vanavond het Lotto Park binnen gekomen zonder controle van hun Covid Safe Ticket. Op het moment van de aftrap stonden aan de poorten van het stadion nog duizenden fans te wachten. "Sommigen zijn begrijpelijk ongeduldig geworden, waardoor de stewards hen niet meer konden houden", klinkt het bij paars-wit. Lees verder »

Kouamé leidt Anderlecht naar halve finales

Kouamé leidt Anderlecht naar halve finales

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich zonder veel moeite ten koste van Kortrijk geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Een droge 3-0 kregen de Kerels om de oren. Christian Kouamé scoorde twee keer, maar ook Amir Murillo verdient een vermelding voor de berepartij die hij speelde. Lees verder »

Kouamé opgeroepen voor Africa Cup

Kouamé opgeroepen voor Africa Cup

ANDERE Anderlecht zal vermoedelijk aanvaller Christian Kouamé een tijdje moeten missen. Hij zit immers in de voorselectie van 28 spelers van Ivoorkust voor de Africa Cup. Uiteindelijk vallen van die selectie nog drie namen af. Lees verder »

Selectie: Geen verrassingen

Selectie: Geen verrassingen

WEDSTRIJDEN Geen verrassingen in de selectie voor de bekerwedstrijd van vanavond tegen Kortrijk. Het wordt uitkijken naar het elftal dat Kompany aan de start brengt. Kiest hij voor de invallers die goed presteerden in Brugge of houdt hij vast aan het elftal dat al een tijdje goed draait? Lees verder »

Officieel: Kapitaalsverhoging is een feit

Officieel: Kapitaalsverhoging is een feit

ANDERE De langverwachte financiële herschikking met kapitaalsverhoging heeft vanmorgen eindelijk plaatsgevonden. Er worden schulden kwijtgescholden door Marc Coucke en er vindt een kapitaalsverhoging plaats van 42 miljoen euro. Peter Verbeke wordt CEO van Anderlecht. Lees verder »


 22-12-2021 

't is gebeurd, opnieuw lege stadions

't is gebeurd, opnieuw lege stadions

WEDSTRIJDEN Wat deze namiddag al binnensijpelde is nu ook werkelijkheid, vanaf 26 december wordt er opnieuw gevoetbald zonder publiek. Voor de winterstop speelt RSC Anderlecht nog één thuiswedstrijd met publiek, morgen tegen KV Kortrijk voor de Beker van België. Lees verder »

"Goed dat het debat op tafel ligt"

INTERVIEWS Na zijn emotievol (kort) interview over het rascime bleef het stil langs de kant van Vincent Kompany. Het is goed dat door het rascismeincident het nu brandend actueel is, al moet er nu ook wel iets mee gebeuren, aldus de coach.  Lees verder »

Winterstage in Dubai afgelast

Winterstage in Dubai afgelast

ANDERE Momenteel baart de opmars van de omikron-variant iedereen zorgen. Ook bij RSC Anderlecht, mede daardoor hebben ze hun winterstage in Dubai afgelast. Die ging normaal door van 4 tot en met 11 januari.  Lees verder »

Africa Cup gaat door zoals voorzien

Africa Cup gaat door zoals voorzien

ANDERE Vorige week was er nog even sprake dat de Africa Cup kon uitgesteld worden door de huidige gezondheidscrisis met de Omikronvariant. De voorzitter van de Africa Cup heeft nu bevestigd dat het toernooi gewoon doorgaat zoals voorzien.  Lees verder »

 21-12-2021 

OHL opnieuw te sterk

OHL opnieuw te sterk

DAMES In de topper in de Scooore Super League heeft Anderlecht het onderspit moeten delven tegen leider OHL. Er vielen weinig kansen, maar Leuven besliste de wedstrijd in hun voordeel met een laat doelpunt en won met 0-1. Lees verder »

Jeugdproduct PSG charmeert Anderlecht

Jeugdproduct PSG charmeert Anderlecht

TRANSFERS De website Goal meldt dat Anderlecht interesse toont in Djeidi Gassama van PSG. Gassama is een 18-jarige linksbuiten die dit seizoen vijf keer scoorde in de UEFA Youth League. PSG ziet zelf toekomst in Gassama en laat hem niet vertrekken. Ook Gassama wil blijven. Lees verder »

Ook Anderlecht-fans gingen verbaal over de rooie

Ook Anderlecht-fans gingen verbaal over de rooie

ANDERE Sinds zondag is er (terecht) veel te doen over de racistische uitlatingen van Club-fans tegenover Anderlecht-mensen, maar ook 'supporters' van Anderlecht lieten zich het voorbije weekend verbaal van hun slechtste kant zien. Extra Time toonde een video waarin leden van Mauves Army zaterdag tijdens de training 'Alle boeren zijn homo's' kwamen zingen. Lees verder »

 20-12-2021 

Club-fans riepen op forum op tot 'hate game'

Club-fans riepen op forum op tot 'hate game'

ANDERE Via een forum van en voor supporters van Club Brugge werd zondagmorgen opgeroepen om van de clash tegen Anderlecht een echte 'hate game' te maken. Het Laatste Nieuws kon heel wat berichten inkijken. "Je moet die ‘Mauves’ echt duidelijk maken dat ze stront zijn, en ze ook zo behandelen", klonk het onder meer.  Lees verder »

Racisme-incident alsnog in scheidsrechtersverslag

Racisme-incident alsnog in scheidsrechtersverslag

ANDERE Toen Vincent Kompany na de topper tegen Club Brugge naar de scheidsrechters stapte om er melding van te maken, hadden die het wedstrijdverslag net afgesloten en doorgestuurd. Sporza schrijft nu dat de scheidsrechters de dag na de wedstrijd ook nog een formulier kunnen doorsturen. Dat is ook gebeurd. Lees verder »

Waarom Kompany niet tijdens de wedstrijd ingreep

Waarom Kompany niet tijdens de wedstrijd ingreep

ANDERE Het is een veelgehoorde commentaar de voorbije 24 uur: waarom maakte Vincent Kompany tijdens de wedstrijd geen melding van het racisme waarvan hij, zijn staff en enkele spelers slachtoffer werden. Sporza contacteerde Anderlecht en kreeg te horen dat pas na de wedstrijd alle puzzelstukjes samenkwamen en de ernst duidelijk werd. Lees verder »

Hoedt vraagt actie: "Wij spelers zijn het beu"

Hoedt vraagt actie:

INTERVIEWS In zijn interview na afloop van de partij tegen Club Brugge sprak Wesley Hoedt ook duidelijke taal over het racisme-incident. Ook de manier waarop Lior Refaelov bejegend werd, kan er bij de verdediger niet in. "Ik vind dat de fans op bepaalde vlakken in de spiegel moeten kijken." Lees verder »

Raman: "Vier weggegooide punten"

Raman:

INTERVIEWS Benito Raman vond het doodzonde dat Anderlecht er niet in geslaagd is de 1-2-voorsprong veilig in de haven te brengen. "Gezien de kansen die we kregen, moeten we altijd winnen", vertelde de invaller na afloop voor de tv-camera's. Lees verder »


 19-12-2021 

Geen applaus, wel boegeroep voor Refaelov

Geen applaus, wel boegeroep voor Refaelov

ANDERE Het verzinkt in het niets met hetgeen Vincent Kompany, zijn staf en de donkere bankzitters te horen kregen, maar ook dit vinden we niet fraai: bij de naamafroeping en bij elke baltoets werd Lior Refaelov luidt uitgefloten door het Brugse publiek. Lees verder »

Refs hoorden niets, politie start onderzoek

Refs hoorden niets, politie start onderzoek

ANDERE VTM-journalist Jarno Bertho schrijft op Twitter dat noch de scheidsrechter, noch de match delegate de racistische opmerkingen gehoord hebben. Bijgevolg is de kans klein dat het het in het wedstrijdverslag zal staan. De politie start morgen wel een onderzoek. Op Twitter bevestigt een Club-supporter intussen de feiten. Lees verder »

Gedegouteerde Kompany niet op persconferentie

Gedegouteerde Kompany niet op persconferentie

INTERVIEWS Vincent Kompany was na de wedstrijd niet aanwezig op de verplichte persconferentie. "We zijn een hele match uitgescholden voor bruine aap.", aldus de trainer van Anderlecht. Kompany wilde er geen persoonlijk conflict van maken met Club Brugge, maar trok gedegouteerd naar huis met zijn staf. Lees verder »

Comeback van Anderlecht gefnuikt in slotfase

Comeback van Anderlecht gefnuikt in slotfase

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 2-2 gelijkgespeeld in Club Brugge. Na een sterke start van Paars-wit domineerde Brugge en klom het vroeg op voorsprong via De Ketelaere. Anderlecht kon niet mopperen bij de 1-0 ruststand, maar het kon na rust de situatie ombuigen naar een 1-2 voorsprong via Amuzu en Hoedt. Hoewel een gelijkspel niet onverdiend is, was de goal van Vanaken, vijf minuten voor tijd, best zuur te noemen. De Rode Duivel kreeg op een corner te veel ruimte. Lees verder »

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Voor het eerst sinds lang mogen we Club Brugge - Anderlecht nog eens een échte topper noemen. Beide clubs staan mooi in de top vier van het klassement en haalden recent een 12 op 12. Anderlecht-coach Vincent Kompany gaat mijn zijn ploeg in vorm vol voor de drie punten. Lees verder »

Clement: "Ik hoop op applaus voor Refaelov"

Clement:

INTERVIEWS Lior Refaelov keert vanmiddag voor het eerst als Anderlecht-speler terug naar het Club Brugge, waar hij zijn (hopelijk voorlopig) grootste successen boekte. Zijn transfer naar Anderlecht namen veel Club-supporters hem niet in dank af, maar coach Philippe Clement hoopt op een warme ontvangst voor Refaelov. Lees verder »

 18-12-2021 

Mauves Army maakt ploeg warm voor topper

Mauves Army maakt ploeg warm voor topper

WEBSITE Deze morgen was er open training te Neerpede wel enkel voor de supporters die een Mauve+ abonnement hebben aangekocht. De laatste training voor de topper van morgen op en tegen Club Brugge werd bijgewoond door sfeergroep Mauves Army die de spelers extra kwamen aanmoedigen.  Lees verder »

 17-12-2021 
 16-12-2021 

Vandaag loting Nations League

Vandaag loting Nations League

ANDERE Vanavond om 18 uur, heeft in Nyon (Zwitserland) de loting plaats voor de Nations League 2022-2023. België zit in pot 1, samen met Frankrijk, Spanje en Italië. Daardoor kunnen ze in de poulefase al niet uitkomen tegen die landen. 
  Lees verder »

Delferière: "Lachwekkend"

Delferière:

INTERVIEWS Naast een spraakmakend interview bij Pano, bracht Dejan Veljkovic ook een boek uit: 'De biecht van Veljkovic'. Daarin komt hij nog eens terug op het voorval met Sebastien Delferière . Die zou de vraag gekregen hebben om Club Brugge - Anderlecht, in het seizoen 2016-2017, "correct" te fluiten. De scheidsrechter ontkent ten stelligste.  Lees verder »

 15-12-2021 

Verboomen fluit topper

Verboomen fluit topper

WEDSTRIJDEN Alvorens aan hun kwartfinale van de Beker van België te beginnen gaat RSC Anderlecht eerst nog op bezoek bij Club Brugge. Nathan Verboomen krijgt de opdracht om deze topper in goede banen te leiden samen met Mathias Hillaert en Ruben Wyns, Lothar D'Hondt is vierde official. Lees verder »

Kompany: "Zondag is enige ambitie winnen"

Kompany:

INTERVIEWS RSC Anderlecht trekt zondag naar Jan Breydel met een 12 op 12, dat is in ieder geval al goed voor het vertrouwen. Al beseft Vincent Kompany dat ze naar de kampioen trekken maar dat wil niet zeggen dat paars-wit zich zomaar gewonnen zal geven: "Enige ambitie is om daar te gaan winnen." Lees verder »

"Zondag wordt een speciale wedstrijd"

INTERVIEWS Lior Refaelov opende de score voor RSC Anderlecht en pikt zo ook opnieuw zijn goaltje mee. Al geeft hij toe dat de score ruimer kon maar opnieuw heel wat kansen gemist werden. Maar met 12 op 12 naar Jan Breydel trekken is goed voor het vertrouwen. Lees verder »

 14-12-2021 

Refaelov kopt Anderlecht naar twaalf op twaalf

Refaelov kopt Anderlecht naar twaalf op twaalf

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft voor de vierde keer op rij gewonnen. Voor rust liep het minder vlot dan vorig weekend, maar STVV speelde georganiseerd. Anderlecht trok de wedstrijd na rust naar zich toe en opende de score via een kopbal van Refaelov. Het bleef spannend omdat Paars-wit pas in de laatste minuut van de toegevoegde tijd de score kon verdubbelden via de ingevallen Ashimeru. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN Geen Europees of bekervoetbal deze midweek, wel competitie. Anderlecht ontvangt vanavond STVV. Slaagt paars-wit erin om zijn zegereeks van vier matchen voort te zetten? Of stunt STVV? Anderlecht-coach Vincent Kompany zal naar verwachting dezelfde elf als zaterdag de wei insturen. Lees verder »

 13-12-2021 

Selectie: Debast out, Stroeykens in

Selectie: Debast out, Stroeykens in

WEDSTRIJDEN Terwijl we nog nagenieten van die leuke avond in Seraing maakt Anderlecht zich alweer klaar voor de volgende wedstrijd. Morgen ontvangt paars-wit STVV in het kader van de 19e speeldag. In vergelijking met de partij van zaterdag voert Vincent Kompany één wissel door in zijn selectie. Lees verder »

Verbeke: "Tim werkt hard"

Verbeke:

INTERVIEWS Zaterdag stelde RSC Anderlecht Tim Matthys officieel voor, de overgang ging al een tijdje in de lucht. Matthys wil zich nu vooral snel integreren en was vorige zaterdag ook al aanwezig op Seraing. Vooral Head of Sports Peter Verbeke heeft alle vertrouwen in Matthys. Lees verder »

 12-12-2021 

"Het besef is gekomen tegen Charleroi"

INTERVIEWS Christian Kouamé pikte zijn doelpuntje mee, de samenwerking tussen hem en Zirkzee loopt steeds vlotter. Die klik is er gekomen op het veld van Charleroi volgens de Ivoriaan, toen kwam het besef dat alles beter ging als ze de zaken in groep aanpakten.  Lees verder »

 11-12-2021 

Officieel: Matthys vervoegt scoutingscel

Officieel: Matthys vervoegt scoutingscel

TRANSFERS Anderlecht heeft in Tim Matthys (37) versterking gevonden voor het scoutingsteam. Matthys was werkzaam als Sports Manager bij AA Gent, maar gaat dus nu aan de slag bij Paars-wit waar hij opnieuw met Peter Verbeke zal samenwerken. De overstap hing al een tijdje in de lucht. Lees verder »

 10-12-2021 

Anderlecht wint topper tegen Club YLA

Anderlecht wint topper tegen Club YLA

DAMES De dames van Anderlecht hebben Club YLA op een besneeuwd veld geklopt met 3-1. In de heenwedstrijd verloor Paars-wit nog verrassend van Club. Door de zege klimt Anderlecht naar de leiding, maar OHL komt morgen nog in actie. Lees verder »

"Het veld is geen focuspunt"

INTERVIEWS RSC Anderlecht gaat morgen opnieuw op bezoek bij Seraing. De vorige confrontatie bleek al dat het veld er niet al te best bij lag. Met de weersomstandigheden van de voorbije dagen zal dat er niet bepaald beter op geworden zijn.  Lees verder »

"Raman moet overgemotiveerd zijn"

INTERVIEWS Vincent Kompany kan morgen tegen Seraing opnieuw rekenen op Benito Raman. Of hij zal starten wou de coach nog niet meegeven wél dat hij verwacht dat zijn spits overgemotiveerd zal zijn. Raman is terug inzetbaar na zijn drie speeldagen schorsing. Lees verder »

 09-12-2021 

Geen clausule die bepaalt dat Magallan moet spelen

Geen clausule die bepaalt dat Magallan moet spelen

WEDSTRIJDEN De voorbije dagen ging hier en daar het gerucht dat Lisandro Magallan van Ajax verplicht een bepaald aantal matchen moet spelen tijdens zijn uitleenbeurt. Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat dat niet klopt. "Kompany stelt hem op om sportieve redenen en omdat Harwood-Bellis even in quarantaine zat na een jeugdinterland", aldus de krant. Lees verder »

 08-12-2021 

Kwartfinale beker al om 18 uur

Kwartfinale beker al om 18 uur

WEDSTRIJDEN De Pro League heeft de wedstrijduren bekendgemaakt van de kwartfinales van de Beker van België. Anderlecht ontvangt KV Kortrijk op donderdag 23 december al om 18 uur in het Lotto Park. De wedstrijd zal rechtstreeks te bekijken zijn bij VTM. Lees verder »

 07-12-2021 

Marseille zet Gomez op shortlist

Marseille zet Gomez op shortlist

TRANSFERS De goede prestaties van Sergio Gomez blijven natuurlijk niet onopgemerkt, ook niet in het buitenland. Zo heeft Olympique Marseille zijn oog laten vallen op de Spanjaard. De Franse club is dringend op zoek naar een linksachter en heeft Gomez op zijn shortlist staan. Lees verder »

Boterberg fluit in Pairay Stadion

Boterberg fluit in Pairay Stadion

ANDERE Zaterdagavond gaat RSC Anderlecht opnieuw op bezoek bij Seraing, deze keer in het kader van de Jupiler Pro League. Jan Boterberg fluit de wedstrijd om 20.45 uur op gang. Langs de lijn krijgt hij assistentie van Kevin Dhondt en Brecht Devriese. Kevin Debeuckelaere is vierde official.  Lees verder »

 06-12-2021 

Stroeykens scoort hattrick in 5-0-zege (video)

Stroeykens scoort hattrick in 5-0-zege (video)

JEUGD De U21 van Anderlecht versloeg vanavond KV Mechelen met 5-0. Mario Stroeykens (foto) scoorde drie keer. Ook Kristian Arnstad en Anouar Ait El Hadj, met een heerlijke krul in de bovenhoek, vonden de weg naar doel. Antoine Colassin, die opnieuw als diepe spits speelde, miste een strafschop. Lees verder »

Doelman Moutha-Sebtaoui terug bij Anderlecht

Doelman Moutha-Sebtaoui terug bij Anderlecht

JEUGD Een opvallende naam op het scheidsrechtersblad bij de U21 vandaag: die van Ilias Moutha-Sebtaoui. De doelman vertrok twee jaar geleden bij Anderlecht, zit sinds deze zomer zonder club en traint al enkele maanden mee bij de beloften. Nu heeft bij dus blijkbaar ook een aansluitingskaart getekend. Lees verder »

Anderlecht dankt fans: "Viering voor het voetbal"

Anderlecht dankt fans:

ANDERE Waar in Antwerpen en Luik tientallen supporters het voetbal ten schande maakte, toonde de fans van Anderlecht gisteren hoe het wel moest. In een bericht op zijn website bedankt paars-wit zijn supporters voor de mooie namiddag. "Het rapport van de Match Delegate omschreef het gedrag van onze fans als uitstekend", meldt paars-wit. Lees verder »

 05-12-2021 

Nipte, maar verdiende zege tegen Zulte

Nipte, maar verdiende zege tegen Zulte

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 3-2 gewonnen tegen Zulte Waregem. Dat de wedstrijd tot in het slot spannend bleef, had de thuisploeg enkel aan zichzelf te danken. Voor rust kreeg Zulte een vroeg sinterklaasgeschenk en nadat Anderlecht 3-1 leidde, onder andere dankzij twee mooie goals van Refaelov, kon Vossen nog milderen. Anderlecht sleepte zich naar het einde, maar won verdiend. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht-Zulte Waregem

Voorbeschouwing: Anderlecht-Zulte Waregem

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 16 uur ontvangt Anderlecht in het Lotto Park startploeg Zulte Waregem. Paars-wit kan niet rekenen op aanvallers Benito Raman en Francis Amuzu. Beiden zijn geschorst. Kristoffer Olsson en Lior Refaelov raken normaal gezien speelklaar, al maakte Anderlecht nog geen wedstrijdselectie bekend. Lees verder »

 04-12-2021 

"Een privilege dat we moeten koesteren"

INTERVIEWS In een bericht op zijn website roept Anderlecht alle supporters die morgen aanwezig zijn bij de partij tegen Zulte Waregem op om hun mondmasker te dragen. "Dat we supporters mogen verwelkomen is allesbehalve een evidentie", schrijft de club. "Meer zelfs: het is een privilege dat we met z'n allen moeten koesteren." Lees verder »

Murillo: "Geen respect meer voor Dewaest"

Murillo:

INTERVIEWS De eerste maanden van Amir Murillo waren niet gemakkelijk, hij zat helemaal alleen in België en dan was er ook nog eens Covid-19. Ondertussen woont zijn vrouw Sharon bij hem in België en in juli verwelkomen ze hun eerste kindje. En vorige zomer was er verregaande interesse van Spartak Moskou. Lees verder »

"Mondmaskers redden levens"

ANDERE De Pro League heeft er bij de supporters nog eens op aangedrongen om, alstublieft, mondmaskers te dragen. Want, mondmaskers redden levens, benadrukken ze. Bijkomende maatregelen zijn dat er niet meer mag gedronken of gegeten worden in het stadion. Lees verder »

 03-12-2021 

Gepast eerbetoon voor Lange Jojo

Gepast eerbetoon voor Lange Jojo

ANDERE Begin deze week moesten we afscheid nemen van Lange Jojo, op zijn sociale media bracht RSC Anderlecht al eerbetoon aan de zanger. Maar de club wil dat ook nog eens doen voor de aanvang van de wedstrijd tegen Zulte Waregem. De club legt ook nog eens de nadruk op de mondmaskerplicht. Lees verder »

Stadions blijven, voorlopig, open

Stadions blijven, voorlopig, open

WEDSTRIJDEN De Pro League én de voetbalclubs kunnen opgelucht ademhalen, voorlopig blijven hun stadions open voor de supporters. Er moet wel "crowd control" komen zodat zo weinig mogelijk grote groepen mensen samenkomen of elkaar passeren.  Lees verder »

Kouamé blijft tot juni

Kouamé blijft tot juni

ANDERE Gisteren verscheen opeens het bericht dat de kans bestaat dat Christian Kouamé tijdens de winterstop mogelijk terugkeert naar Italië. De directie van RSC Anderlecht bevestigt in de Franstalige pers dat daar niets van aan is en Kouamé tot juni in Brussel blijft.  Lees verder »

Olsson en Refaelov present op training

Olsson en Refaelov present op training

BLESSURES Kristoffer Olsson stond tegen Seraing nog aan de kant, hij zou last gehad hebben van verschillende pijntjes. Tegen datzelfde Seraing moest Lior Refaelov naar de kant met pijn in de bil. Beide spelers tekenden gisteren evenwel present voor de training.  Lees verder »

Scandinavische interesse voor Wullaert

Scandinavische interesse voor Wullaert

DAMES - TRANSFERS Tessa Wullaert wervelt met de Anderlecht-dames en met de Red Flames en dat blijft in het buitenland niet onopgemerkt. Verschillende Scandinavische clubs tonen verregaande interesse in Wullaert, ze zou er het veelvoud kunnen gaan verdienen dan bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

 02-12-2021 

Takidine duikt op in Instagram-post Bakkali

Takidine duikt op in Instagram-post Bakkali

ANDERE In mei vorig jaar was hij de eerste transfer van Anderlecht die zomer, maar al snel verdween hij volledig uit beeld. Velen vragen zich dus af hoe het gaat met Ilias Takidine. In een filmpje dat Zakaria Bakkali vandaag op Instagram postte, zien we hoe hij samen met Takidine fitnessoefeningen doet. Lees verder »

Kouamé in januari terug naar Italië?

Kouamé in januari terug naar Italië?

TRANSFERS De Italiaanse website TuttoMercatoWeb meldt interesse van Torino in Christian Kouamé. Niet voor een transfer na het seizoen, maar in januari al. Torino zag spits Andrea Belotti voor maanden uitvallen met een zware blessure. Kouamé wordt genoemd als mogelijke vervanger. Lees verder »

Contractuur voor Refaelov

Contractuur voor Refaelov

BLESSURES De schade bij Lior Refaelov lijkt mee te vallen, er is alvast geen scheurtje in de bil. Tegen Seraing moest Refaelov naar de kant in de verlengingen nadat hij iets voelde in de bil, waarschijnlijk zou het om een contractuur gaan. Lees verder »

 01-12-2021 

"Moeten meteen scherper zijn"

INTERVIEWS Christian Kouamé werd bekroond tot Man van de Match, terecht ook, hij bracht zijn ploeg op gelijke stand na een 2-0 achterstand tegen Seraing. Tegen Charleroi zat Kouame niet goed in zijn vel en dat was te zien op het veld, het verschil tegen Seraing was dan ook groot.  Lees verder »

Ook Hasi profiteerde van het systeem-Veljkovic

Ook Hasi profiteerde van het systeem-Veljkovic

ANDERE Besnik Hasi is één van de negen trainers die door Dejan Veljkovic aan de galg gepraat zijn. In zijn periode bij Anderlecht zou Veljkovic, met medeweten van paars-wit, valse contracten hebben opgemaakt om Hasi een deel van zijn salaris in het zwart te laten ontvangen. Lees verder »

Refaelov (geblesseerd) naar de kant

Refaelov (geblesseerd) naar de kant

BLESSURES Na tien minuten in de eerste verlenging greep Lior Refaelov naar zijn kuit en vroeg meteen om vervanging. Het is afwachten hoe erg het is, bij RSC Anderlecht hopen ze vooral dat het krampen zijn die de Israëliër parten speelden.  Lees verder »

Zanger Lange Jojo overleden

Zanger Lange Jojo overleden

ANDERE De Brusselse charmezanger 'Lange Jojo' is overleden op 85-jarige leeftijd. 'Le Grand Jojo' was supporter van Anderlecht en maakte het liedje 'Anderlecht Champion (Allez allez allez, We are the champions)' naar aanleiding van de titel in 1985. Dat liedje zou uiteindelijk wereldberoemd worden in het voetbalmilieu. Lees verder »