Archieven

 31-12-2020 

Beste wensen, prettige feesten !

Beste wensen, prettige feesten !

WEBSITE Wat een raar jaar en we zijn er nog niet helemaal. Traditioneel wensen we jullie een goede gezondheid toe, maar nu nog oprechter dan ooit. We voegen er nog zotte tijden, een goed humeur, energie, moed en sterkte aan toe. En dat we sportief alleen maar stappen vooruit blijven maken.  Lees verder »

"Mario is heel nuchter"

JEUGD - INTERVIEWS Sinds september 2019 maakt Mario Stroeykens deel uit van de nationale U17, die onder leiding staan van Bob Browaeys. De bondscoach is dus goed geplaatst om zijn visie te geven over Stroeykens: "Er staat hem een heel mooie toekomst te wachten maar hij blijft tegelijkertijd ook heel nuchter". Lees verder »

Younited-actie brengt 12.028 op

Younited-actie brengt 12.028 op

ANDERE De shirts gedragen tijdens RSC Anderlecht - Beerschot, hebben samen 12.028 euro opgebracht voor de kerstactie van de Pro League. Het shirt met de handtekeningen van alle spelers bracht 750 euro op. Voor het shirt van Lukas Nmecha en Yari Verschaeren werd 625 euro neergeteld. Lees verder »

 30-12-2020 

Derde aanwinst op komst

Derde aanwinst op komst

TRANSFERS Head of Sports, Peter Verbeke zit niet stil. Na Mohamed Bouchouari, Werner Hahn en de contractverlenging van Mario Stroeykens zou er binnenkort een nieuwe aanwinst tekenen. De naam Mykola Kukharevych circuleert al eventjes maar de knoop zou nu doorgehakt zijn.  Lees verder »

Stroeykens verlengt tot 2023

Stroeykens verlengt tot 2023

JEUGD - TRANSFERS Goed nieuws uit het departement jonge talenten, Mario Stroeykens heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengt tot 2023. Stroeykens maakte tegen Beerschot nog deel uit van de ruime selectie maar volgde de wedstrijd uiteindelijk vanuit de tribune.  Lees verder »

Hahn krijgt rugnummer 24

Hahn krijgt rugnummer 24

TRANSFERS Warner Hahn tekende gisteren een contract bij RSC Anderlecht tot eind van dit seizoen. Hij zal dus zaterdag met de rest van de groep de voorbereidingen aanvatten voor de heropstart van de competitie na de zeer korte winterstop. Hahn kreeg rugnummer 24. Lees verder »

Pro League vraagt versnelde inenting

Pro League vraagt versnelde inenting

ANDERE Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) diende een politieke aanvraag in om de Belgische Olympische atleten sneller de laten vaccineren. De Pro League heeft zich nu aangesloten bij die aanvraag. Ze hopen op een vaccinatie eind februari, begin maart. Lees verder »

 29-12-2020 

Spaanse interesse voor Milic

Spaanse interesse voor Milic

TRANSFERS Zou het tijdens deze wintermercato wel lukken, een ander onderkomen vinden voor Antonio Milic. Volgens Spaanse media heeft tweedeklasser FC Cartagena, Milic op het oog. De verdediger ligt nog tot midden 2022 onder contract maar vertoeft al een tijdje in de B-kern. Lees verder »

Lotto Park vanuit de lucht

Lotto Park vanuit de lucht

ANDERE Onze collega Purpleketje zorgde voor bijgevoegde foto van het Lotto Park in de verte. Stadiums from te sky zorgde voor een video van het stadion vanuit de lucht. Met een drone filmen ze vanuit de lucht. Je kan ondermeer zien dat het dak van het stadion vol ligt met zonnepanelen.  Lees verder »


 28-12-2020 

Makelaar Hahn: "Intentie om langer door te gaan"

Makelaar Hahn:

TRANSFERS Als Warner Hahn vandaag zijn medische testen goed doorstaat, tekent hij een contract tot het einde van het seizoen bij Anderlecht. Maar daar hoeft het niet bij te blijven. "Als de samenwerking van beide kanten goed bevalt, is er de intentie na dit seizoen langer met elkaar verder te gaan", zegt zijn zaakwaarnemer. Lees verder »

Anderlecht heeft Warner Hahn op het oog

Anderlecht heeft Warner Hahn op het oog

TRANSFERS RSC Anderlecht is op zoek naar een ervaren doelman om de afwezigheid van Hendrik Van Crombrugge op te vangen. Het heeft daarvoor zijn oog laten vallen op Warner Hahn, die momenteel transfervrij is. Hahn werkte een groot deel van zijn jeugdopleiding af bij Ajax. Lees verder »

Nmecha: "Penalty met vertrouwen nemen"

Nmecha:

INTERVIEWS Lukas Nmecha was gisteren weer de uitblinker in het Lotto Park. Hij nam ook weer de penalty voor zijn rekening en trapte die mooi binnen. Hij kon evengoed enkele assits achter zijn naam hebben maar Percy Tau liet na om die af te maken. Al zal Nmecha zijn maatje wel missen. Lees verder »

 27-12-2020 

Saelemaekers te gast in Lotto Park

Saelemaekers te gast in Lotto Park

ANDERE Alexis Saelemaekers geniet van de winterstop om even terug te keren naar zijn familie in België en een bezoekje aan Anderlecht mocht niet ontbreken. Het paars-witte jeugdproduct, dat een jaar geleden naar AC Milan verhuisde, was vandaag te gast in het Lotto Park om de partij tegen Beerschot bij te wonen. Lees verder »

Delcroix: "Goede teamprestatie"

Delcroix:

INTERVIEWS Met een vlotte 2-0-zege tegen Beerschot sloot Hannes Delcroix 2020 af in stijl. "We hebben de wedstrijd goed aangepakt", vertelde hij na afloop voor de micro van Radio 1. "We hadden de hele wedstrijd onder controle en gaven weinig weg." Lees verder »

Anderlecht knoopt opnieuw aan met zege

Anderlecht knoopt opnieuw aan met zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft geantwoord na de zeer zwakke wedstrijd vorige maand in Beerschot. Het stuurde de Antwerpenaars met 2-0 huiswaarts. Beerschot bood fysiek weinig weerwerk nadat het recent werd geteisterd door heel wat corona-besmettingen. Anderlecht miste een mandvol (grote) kansen, maar deze maal was de tegenstander te zwak om dit euvel uit te buiten. Lees verder »

Opstelling: Sardella vervangt Murillo

Opstelling: Sardella vervangt Murillo

WEDSTRIJDEN Voor de laatste wedstrijd van 2020 pakt Vincent Kompany niet echt uit met verrassingen. Murillo, die vervroegd naar zijn familie mocht reizen in Panama, wordt vervangen door Sardella. Lawrence neemt de plaats in van Sardella op de linksback. Verder start hetzelfde elftal dat op de vorige speeldag een makke indruk liet in Charleroi. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Beerschot

Voorbeschouwing: Anderlecht - Beerschot

WEDSTRIJDEN Vanavond krijgt Anderlecht in de laatste wedstrijd voor de (ultrakorte) winterstop Beerschot op bezoek. De vorige twee duels van de Mannekes werden uitgesteld omdat het coronavirus welig tierde op het Kiel, maar intussen is bijna iedereen weer gezond. Lees verder »

 26-12-2020 

"Kompany heeft nog vertrouwen in Vlap"

INTERVIEWS Michel Vlap zit meer op de bank dan hem lief is. Na de blessure van Yari Verschaeren kwam hij even terug in de selectie maar verdween daar even snel weer uit. Toch is Michaël Verschueren ervan overtuigd dat de Nederlander terugkomt en dat ook Vincent Kompany nog vertrouwen heeft in de Nederlander.  Lees verder »

Zulj uit ongenoegen

Zulj uit ongenoegen

TRANSFERS - INTERVIEWS Peter Zulj is al een tijdje uit de basis verdwenen. De meeste supporters zijn ook nooit fan geweest van de Oostenrijker. In een Oostenrijkse krant uit Zulj nu zijn ongenoegen over zijn toestand bij RSC Anderlecht, hij wil spelen of anders vertrekken. Lees verder »


 25-12-2020 

De Roeck test positief

De Roeck test positief

ANDERE T2 Jonas De Roeck heeft positief getest op Covid-19. Het is de eerste coronabesmetting bij RSC Anderlecht sinds lange tijd. De Roeck ging meteen in quarantaine. Wat betekent dat Vincent Kompany de wedstrijd tegen Beerschot alleen zal moeten leiden.  Lees verder »

Werkvergunning Tau nog niet in orde

Werkvergunning Tau nog niet in orde

TRANSFERS Vincent Kompany zei al op zijn persconferentie dat er nog een kleine kans is dat Percy Tau alsnog bij RSC Anderlecht speelt volgend jaar. Zijn moederclub Brighton & Hove Albion beschikt namelijk nog niet over een werkvergunning voor de Zuid-Afrikaan.  Lees verder »

Laforge leidt paars-wit duel

Laforge leidt paars-wit duel

WEDSTRIJDEN Nicolas Laforge is scheidsrechter van dienst tijdens de wedstrijd RSC Anderlecht - Beerschot. Laurent Conotte en Vito Di Vincenzo zijn alert langs de lijn. Wesley Alen neemt de taak van vierde official op zich. Nathan Verboomen is verantwoordelijk voor de VAR. Lees verder »

 24-12-2020 

Zalig kerstfeest !

Zalig kerstfeest !

WEBSITE Nu we ons hier ook stilaan klaarmaken voor een kerstavond in onze bubbel, rest er ons alleen nog om ook jullie, onze trouwe lezers, een zalig Kerstmis te wensen. We hebben enkele woelige, rare voetbalmaanden achter rug. Maar vanavond is de avond om hoopvol vooruit te kijken. Lees verder »

Doelman met meer ervaring

Doelman met meer ervaring

TRANSFERS - INTERVIEWS Mocht nu ook Timon Wellenreuther uitvallen moet RSC Anderlecht terugvallen op twee jonge keepers, Rik Vercauteren (foto) en Bart Verbruggen. Té jong eigenlijk, daarom wil de club op zoek gaan naar een keeper met meer ervaring. "Maar geen nieuwe nummer 1", benadrukt Vincent Kompany. Lees verder »

Kompany: "Ga ervan uit dat we spelen"

Kompany:

INTERVIEWS Voorlopig is er nog geen duidelijkheid of de wedstrijd tegen Beerschot kan doorgaan. De bezoekende ploeg kampt met verschillende Covid-19 besmettingen. Vincent Kompany bereidt zich in ieder geval voor alsof de wedstrijd van zondag gewoon gespeeld wordt: "We hebben ook iets recht te zetten". Lees verder »

"Trebel geeft zich 100 %"

INTERVIEWS Op Hendrik Van Crombrugge en Yari Verschaeren is het nog wat wachten, maar voor Adrien Trebel ziet het er goed uit. De Fransman liet zich al eens zien op het trainingsveld en ook Vincent Kompany ziet dat het de goede kant uitgaat.  Lees verder »

Vertrek Tau meer om meer waarschijnlijk

Vertrek Tau meer om meer waarschijnlijk

TRANSFERS Het gerucht doet al een tijdje de ronde, Percy Tau zou in januari wel eens kunnen terugkeren naar de Premier League. Het gerucht wordt nu waarschijnlijk waarheid want de voorzitter van Brighton & Hove Albion, de moederclub van Tau, laat weten dat het plan is om hem terug te halen. Lees verder »

 23-12-2020 

Al vanaf dit weekend vijf wissels

Al vanaf dit weekend vijf wissels

ANDERE Vanaf de volgende speeldag mogen clubs uit 1A en 1B vijf in plaats van drie wissels doorvoeren. Dat heeft de Pro League beslist. Normaal zou de regel pas op 1 januari ingaan, maar Raad van Bestuur van de Pro League besliste nu om hem te vervroegen naar 26 december. Lees verder »

Shirt Verschaeren meest gegeerd

Shirt Verschaeren meest gegeerd

ANDERE Net zoals de voorbije jaren organiseert de Pro League nu ook een kerstactie. De eerste helft van alle wedstrijden die volgende speeldag worden gespeeld, dragen de spelers een speciaal shirt dat nadien geveild zal worden. Bij RSC Anderlecht brengt het shirt van Yari Verschaeren voorlopig het meeste op, 275 euro. Lees verder »

Bouchouari terug en traint mee met A-kern

Bouchouari terug en traint mee met A-kern

TRANSFERS Een oude bekende in Neerpede, Mohamed Bouchouari keerde als vrije speler terug naar RSC Anderlecht en traint mee met de A-kern. De vleugelverdediger ruilde in 2019 paars-wit in voor het Luxemburgse Dudelange, maar een contractverlenging zat er niet in. Lees verder »

Fysiek fit maar niet mentaal

Fysiek fit maar niet mentaal

ANDERE Landry Dimata ontbreekt weer al een paar wedstrijden in de selectie. Fysiek is hij fit, maar mentaal zit de spits in een dipje. Hij is niet nummer 1 in de pikorde van de spitsten en dat kruipt in zijn hoofd.   Lees verder »


 22-12-2020 

Anderlecht wil extra doelman aantrekken

Anderlecht wil extra doelman aantrekken

TRANSFERS De blessure van Hendrik Van Crombrugge gooit de transferplannen van Anderlecht in de war. Volgens VTM bestaat de prioriteit van Peter Verbeke er nu in om een extra doelman aan de selectie toe te voegen. Op Timon Wellenreuther na, beschikt Anderlecht enkel nog maar over onervaren goalies van 18 jaar of jonger. Lees verder »

Trebel hervat de veldtraining

Trebel hervat de veldtraining

BLESSURES Adrien Trebel trainde vandaag voor het eerst buiten op het veld sinds hij uitviel met een blessure. Dat laat Anderlecht weten via foto's op zijn sociale media. Trebel viel half september uit met problemen aan de knie. Hij moest ook geopereerd worden. Lees verder »

Van Crombrugge ondergaat rugoperatie

Van Crombrugge ondergaat rugoperatie

BLESSURES Initieel was Hendrik Van Crombrugge out met een handblessure, maar die bleef nu al enkele weken aanslepen. Deze week verscheen het nieuws dat de doelman last had aan de kuit. Maar RSC Anderlecht maakt nu bekend dat hij geopereerd wordt aan de rug. Hij zal drie maanden out zijn.  Lees verder »

 21-12-2020 

Frutos geschorst tegen Beerschot

Frutos geschorst tegen Beerschot

WEDSTRIJDEN Het parket van de voetbalbond heeft Nicolas Frutos een voorstel van twee speeldagen schorsing (waarvan één voorwaardelijk) en een boete van 1.500 euro voorgesteld als straf voor zijn uitsluiting vrijdag tegen Charleroi. Anderlecht en Frutos aanvaarden deze sanctie. De assistent-coach mist zondag de partij tegen Beerschot. Lees verder »

Bundu in de put na kritiek

Bundu in de put na kritiek

ANDERE Mustapha Bundu was vorige zomermercato de recordaankoop van RSC Anderlecht. Alleen heeft hij dat op het veld nog niet laten zien. Tegen Charleroi leed hij nog balverlies die tot de winninggoal van de Carolo's leidde. Bundu trekt zich alle kritiek nu heel erg aan.  Lees verder »

Kukharevych op de foto in Anderlecht-shirt

Kukharevych op de foto in Anderlecht-shirt

TRANSFERS - ANDERE Mykola Kukharevych vertoeft al enkele dagen in België, hij legde er bij RSC Anderlecht zijn medische testen al af en woonde de wedstrijd tegen Oostende bij. Een definitieve transfer wordt echter pas volgende zomer verwacht. Ondertussen posseerde hij wel al met Vincent Kompany én in Anderlecht-shirt.  Lees verder »

 20-12-2020 

Gelukkige verjaardag!

Gelukkige verjaardag!

WEBSITE Onze trouwe lezers zullen het al een tijdje gemerkt hebben, de fansite 'Purple Spirit' maakt al even deel uit van Anderlecht-Online. Vandaag is het de verjaardag van de oprichter van Noël, de oprichter van Purple Spirit. Lees verder »


 19-12-2020 

Dames winnen weer met forfaitscore

Dames winnen weer met forfaitscore

DAMES De damesploeg van Anderlecht blijft aan de leiding van het klassement met het maximum de punten (30 op 30). Ondanks de eindstand van 5-0 zorgde tegenstander Zulte Waregem in de eerste helf voor heel wat weerwerk. Lees verder »

"We verdedigen als amateurs"

INTERVIEWS Timon Wellenreuther was tot nu toe foutloos, tot de laatste minuten van de wedstrijd tegen Charleroi. De bal glipte uit zijn handen waardoor Charleroi in extremis met de punten ging lopen. De doelman neemt de schuld op zich, maar geeft meteen mee dat hij niet de enige was die een fout maakte.  Lees verder »

Trebel en Bayat zij aan zij in tribune

Trebel en Bayat zij aan zij in tribune

BLESSURES Adrien Trebel is al enkele maanden out met een knieblessure, in oktober onderging hij nog een operatie. De Fransman mikt op begin volgend jaar om terug op het veld te staan en volgt de wedstrijden dus vanuit de tribune. Deze keer deed hij dat aan de zijde van makelaar Mogi Bayat. Lees verder »

Rode kaart voor Frutos

Rode kaart voor Frutos

ANDERE Na de goal van Gholizadeh kreeg Nicolas Frutos nog een rode kaart van Lawrence Visser. De Argentijn zou te hard geprosteert hebben, onder meer omdat Sardella de fout niet meekreeg na een charge van Lukasz Teodorczyk.  Lees verder »

 18-12-2020 

Blessuretijd nekt Anderlecht na vreselijk kijkstuk

Blessuretijd nekt Anderlecht na vreselijk kijkstuk

WEDSTRIJDEN In een vreselijk saaie wedstrijd heeft Anderlecht vanavond met 1-0 verloren in Charleroi. De partij leek lange tijd naar een logische 0-0 af te stevenen, tot Gholizadeh in de slotminuut van de extra tijd alsnog scoorde. Paars-wit mist zo de kans om naar een voorlopig tweede plaats in de stand te wippen.  Lees verder »

Lawrence heeft last van de hamstring

Lawrence heeft last van de hamstring

BLESSURES Kemar Lawrence speelde dit seizoen een aantal wedstrijden en verdween daarna zelfs uit de selectie. Vele fans vroegen zich reeds af wat de oorzaak hiervan is. Vincent Kompany gaf zonet, voor aanvang van de wedstrijd tegen Charleroi, een hint over zijn afwezigheid: "Kemar maakte vandaag aanspraak om te spelen in plaats van Sardella, maar hij heeft wat last van de hamstrings." Het lijkt er dus op dat de verdediger met een lichte blessure sukkelt. Lees verder »

 17-12-2020 

Interne oefenwedstrijd

Interne oefenwedstrijd

WEDSTRIJDEN - JEUGD Naar goede gewoonte organiseert RSC Anderlecht nu ook een oefenwedstrijd daags na de speeldag. Zaterdagvoomiddag nemen de spelers van de A-kern die geen of weining speelminuten kregen tegen Charleroi, het op tegen de U21 van Graig Bellamy. Lees verder »

Kompany: "De job is nog niet af"

Kompany:

INTERVIEWS RSC Anderlecht pakte de drie punten tegen Genk en KV Oostende, het zou dus het nodige vertrouwen moeten getankt hebben om richting Charleroi te trekken. Vincent Kompany laat in ieder geval weten dat de "job nog niet af is".  Lees verder »

Uitleenbeurt voor Takidine

Uitleenbeurt voor Takidine

TRANSFERS Niet alleen het dossier Peter Zulj ligt op het bureau van Peter Verbeke. Ook dat van Ognjen Vranjes, Bubacarr Sanneh, Antonio Milic en Zakaria Bakkali. Voorts gaat de Head of Sports op zoek naar een oplossing voor Ilias Takidine die nood heeft aan speelminuten. Lees verder »

Praten met City

Praten met City

TRANSFERS - ANDERE Head of Sport, Peter Verbeke zit niet stil op Neerpede. Zo is hij in volle voorbereiding voor de wintermercato maar ook al met volgend seizoen. Zo wil hij gaan praten met Manchester City over Lukas Nmecha. Een aankoopoptie voor de jonge spits is er niet, die was financieel onhaalbaar. Lees verder »

Zulj mag beschikken

Zulj mag beschikken

TRANSFERS - ANDERE Binnen een dikke twee weken gaat de wintermercato van start. RSC Anderlecht heeft al aan verschillende spelers laten weten dat ze mogen beschikken. Eén van hen is Peter Zulj, zijn entourage bevestigt dat ze de boodschap gekregen hebben.  Lees verder »

 16-12-2020 

"Blij met mijn debuut, minder met de rode kaart"

INTERVIEWS Opmerkelijk, zo kan je het debuut van Lucas Lissens dinsdag tegen Oostende omschijven. De verdediger speelde een foutloze wedstrijd, tot hij terecht met rood van het veld moest. Bij RSCA.be blikt de 19-jarige verdediger terug op zijn eerste partij met de A-ploeg. "Ik ben opgelucht dat we gewonnen hebben." Lees verder »

Wedstrijdkalender voor januari

Wedstrijdkalender voor januari

ANDERE De kalendermanager van de Jupiler Pro League legde in samenspraak met Eleven Sports, de wedstrijduren en dagen vast voor de maand januari. Het betreft speeldagen 21, 22, 23 en 25. Speeldagen 30 en 25 worden voor de andere gespeeld. Eupen-Anderlecht lag al vast op 15 januari.  Lees verder »

 15-12-2020 

Anderlecht houdt stand en boekt tweede zege op rij

Anderlecht houdt stand en boekt tweede zege op rij

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft gedaan wat het 'moest' doen: winnen tegen Oostende. Een 2-0 voorsprong zorgde voor wat meer rust in een intense wedstrijd, maar door inviduele fouten kwam Oostende terug in de wedstrijd en moest Anderlecht opnieuw in angstzweet de laatste minuten van de wedstrijd afwerken. Deze maal hield Paars-wit echter stand en behoudt het de nodige aansluiting bij de subtop. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

WEDSTRIJDEN Na de straffe prestatie en dito overwinning tegen Genk vrijdag zoekt Anderlecht vanavond bevestiging tegen KV Oostende. De kustploeg is bezig aan een sterk seizoen, wordt geprezen om zijn goede voetbal en won zijn laatste twee wedstrijden. Alle ingrediënten voor een aangenaam duel zijn aanwezig. Lees verder »

"Concurrentie zal hem alleen maar beter maken"

INTERVIEWS Na een paar goede invalbeurten mocht Francis Amuzu tegen Genk in de basis starten. En hij deed het meer dan behoorlijk, Jere Uronen had zijn handen vol aan Amuzu. Zijn entourage pleit dan ook om Amuzu langer te laten staan om zijn vertrouwen en niveau nog meer op te krikken.  Lees verder »

Tau in januari mogelijk terug naar Engeland

Tau in januari mogelijk terug naar Engeland

TRANSFERS De kans bestaat dat Percy Tau teruggeroepen wordt door zijn moederclub Brighton & Hove Albion. De Engelse club vecht namelijk tegen de degradatie en is op zoek naar versterking. Bovendien zou door de aangepaste regels het wel mogelijk zijn dat Tau een werkvergunning krijgt voor Engeland.  Lees verder »

 14-12-2020 

Nog steeds geen Van Crombrugge

Nog steeds geen Van Crombrugge

WEDSTRIJDEN Anderlecht neemt het morgenavond thuis op tegen Oostende. Hendrik Van Crombrugge ontbreekt nog steeds in de wedstrijdkern, hij ondervindt nog te veel last van zijn blessure aan de hand. Colassin, Luckassen en Dimata (die rust kreeg voor zijn knie) behoren wel tot de kern. Lees verder »

"Yari dacht dat het veel erger zou zijn"

BLESSURES - BLESSURES Slechts spier- en ligamentletsel, dat was het verdikt vrijdag bij de blessure van Yari Verschaeren. Aanvankelijk dacht iedereen dat het veel erger zou zijn. Verschaeren zelf ook. "Hij dacht dat er veel in gevaar was, inclusief het EK van komende zomer", vertelt coach Vincent Kompany. Lees verder »

Het is aan Vlap nu

Het is aan Vlap nu

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Michel Vlap was al de vervanger van Yari Verschaeren tegen Genk. Hij zal wellicht ook tegen KV Oostende diezelfde positie innemen. Percy Tau is nog steeds out met een spierscheur waardoor de Nederlander de meest waarschijnlijke vervanger is.  Lees verder »

Ook volgend seizoen met 18 clubs?

Ook volgend seizoen met 18 clubs?

JEUGD - ANDERE De bedoeling was om mar een paar seizoenen met achttien clubs in eerste klasse te spelen. Volgend seizoen zouden er normaal gezien drie clubs degraderen. Maar de Pro League stemt vandaag om dat nog een seizoen langer te doen.  Lees verder »

 12-12-2020 

Schouderbal Dauda géén strafschop

Schouderbal Dauda géén strafschop

WEDSTRIJDEN Na afloop van de partij tussen Anderlecht en Genk verwees Genk-coach John van den Brom naar een fase in het slot waarbij volgens hem een strafschop mogelijk was. VTM-journalist Jarno Bertho toont nu met twee beelden duidelijk aan dat het géén strafschop was. Lees verder »

Dames Anderlecht blijven ongenaakbaar

Dames Anderlecht blijven ongenaakbaar

DAMES De dames van Anderlecht zijn er helaas niet in geslaagd Benfica opzij te zetten in de Champions League, in de Scooore Super League zijn ze duidelijk een maat of twee te groot voor de tegenstand. Eerste achtervolger Standard werd in Luik op een forfaitscore getrakteerd. Lees verder »

Schade valt mee voor Verschaeren

Schade valt mee voor Verschaeren

BLESSURES Een zucht van opluchting waait door het Lotto Park: de blessure die Yari Verschaeren gisteren opliep, valt mee. De middenvelder liep geen breuk op, maar 'slechts' een spier- en ligamentletsel. De medische staf gaat uit van een onbeschikbaarheid van vier tot zes weken. Lees verder »

Derdeklasser biedt Nilis meer dan Anderlecht

Derdeklasser biedt Nilis meer dan Anderlecht

ANDERE Volgens VTM-analist Gilles De Bilde, die contact had met Luc Nilis, is Nilis erg ontgoocheld dat hij niet bij Anderlecht aan de slag kan. "Hij stelde nochtans geen buitensporige eisen", aldus De Bilde. Het Laatste Nieuws vernam zelfs dat een voorstel dat Nilis kreeg van een derdeklasser dertig procent hoger lag. Lees verder »

 11-12-2020 

Anderlecht stunt en verslaat ploeg-in-vorm Genk

Anderlecht stunt en verslaat ploeg-in-vorm Genk

WEDSTRIJDEN In een spektaculaire wedstrijd heeft Anderlecht Racing Genk verslagen met 1-0. Een kleine score die het wedstrijdverloop niet correct weergeeft. Beide ploegen, maar toch vooral Anderlecht, kregen heel wat kansen. Smet op de mooie zege: het uitvallen van Yari Verschaeren. Hopelijk is het niet te erg. Lees verder »

Zware enkelblessure voor Verschaeren? (video)

Zware enkelblessure voor Verschaeren? (video)

BLESSURES Yari Verschaeren lijkt een zware enkelblessure te hebben opgelopen. Tien minuten voor de pauze gleed hij weg en zijn enkel bleef steken zonder het zitvlak. "Yari vertelde me dat het niet goed voelde. Hij had vooral pijn aan de enkel, maar ook aan de knie", vertelde Hannes Delcroix aan de pauze bij Eleven Sports. Lees verder »

Opstelling: Amuzu vervangt Bundu

Opstelling: Amuzu vervangt Bundu

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany stuurt vanavond de verwachte elf namen de wei in voor de wedstrijd tegen leider Racing Genk. Dat betekent dat in vergelijking met vorige week Mustapha Bundu eruit gaat en Francis Amuzu mag proberen om beter te doen. Lees verder »

Geen contract voor Nilis: "Financieel niet haalbaar"

Geen contract voor Nilis:

INTERVIEWS Luc Nilis zal niet aan de slag gaan bij Anderlecht. Zijn stageperiode was positief, maar financieel raakten beide partijen er niet uit. "De financiële verwachtingen en de inspanningen die de club op dit moment kon doen, bleken daarbij spijtig genoeg te ver uiteen te liggen", vertelt CEO Karel Van Eetvelt. Lees verder »

Anderlecht volgt Bosnische spits Lukic

Anderlecht volgt Bosnische spits Lukic

TRANSFERS In zijn continue zoektocht naar potentiële versterking volgt Anderlecht onder meer Jovo Lukic. Dat melden Bosnische media. De 22-jarige Lukic is een diepe spits die dit seizoen al tien keer scoorde in twintig wedstrijden. Hij gaf ook vier assists.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

WEDSTRIJDEN Anderlecht krijgt vanavond leider en ploeg in vorm Racing Genk op bezoek. De Limburgers wonnen hun zeven laatste wedstrijden. Sinds het aantreden van voormalig Anderlecht-coach John van den Brom scoorden ze 14 keer in drie duels en spelen ze swingend voetbal. Dat belooft ... Lees verder »

Dimata krijgt rust ... voor knie

Dimata krijgt rust ... voor knie

BLESSURES Geen Landry Dimata vanavond tegen Racing Genk. Volgens Het Nieuwsblad ontbreekt de spits in de wedstrijdkern omdat hij rust krijgt om zijn knie te sparen. Opmerkelijk. Want de laatste keer dat Dimata meer dan tien minuten speelde, dateert al van bijna twee maanden geleden. Lees verder »

"Wij, de spelers, moeten vooral beter doen"

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga is nu al drie wedstrijden kapitein ad interim van dienst. De kans is groot dat hij dat ook vanavond is want Hendrik Van Crombrugge is nog steeds geblesseerd. Een taak die de jonge middenvelder ter harte neemt die zegt heel zelfkritisch te zijn.  Lees verder »

"Veel respect gehad voor de voetballer-Kompany"

INTERVIEWS Vanavond keert John van den Brom na zeven jaar terug naar het Lotto Park. De trainer kijkt ernaar uit om oude bekenden terug te zien en heeft lof voor de manier waarop Vincent Kompany vast houdt aan zijn voetbalideeën. Maar de ex-coach is niet van plan om geschenken uit te delen. Lees verder »

 10-12-2020 

"Dat was een pure Neerpede-goal"

INTERVIEWS Yari Verschaeren is niet van plan om RSC Anderlecht meteen te verlaten. De onderhandelingen lopen nog, maar als hij vertrekt zal het door de grote poort zijn als het van hem afhangt. Ondertussen blijft hij het mooie weer maken op het veld.  Lees verder »

 09-12-2020 

Doku genomineerd voor Belofte van het Jaar

Doku genomineerd voor Belofte van het Jaar

ANDERE Jérémy Doku zoekt momenteel bij Stade Rennes nog altijd naar zijn beste vorm. Ondertussen kan hij hier in België wel nog in de prijzen vallen. Op het gala van sportman/sportvrouw van het jaar , is hij namelijk genomineerd voor 'Belofte van het Jaar'. Lees verder »

Trebel mikt op januari

Trebel mikt op januari

BLESSURES Adrien Trebel onderging begin oktober een operatie. Ondertussen is hij gestart met zijn revalidatie en die verloopt voorspoedig. De Fransman mikt op januari om opnieuw op het (trainings)veld te staan. Afwachten of dat haalbaar is gezien de blessuregevoeligheid van de speler.  Lees verder »

Maximum vier U21 ploegen in 1B

Maximum vier U21 ploegen in 1B

ANDERE Het Covid-19 virus woedt nog steeds in ons land, daardoor is de Jupiler Pro League weer al enkele weken verstoord. De kleine clubs vragen dan ook om nog een seizoen met 18 clubs in 1A te spelen. In 1B zouden er dan weer maximum vier U21 ploegen toegelaten worden. Lees verder »

Vandenhaute woont training bij

Vandenhaute woont training bij

ANDERE Wouter Vandenhaute was gisteren aanwezig op training, die hij langs de kant deels meevolgde. Overmorgen komt Genk op bezoek in het Lotto Park en na een povere 3 op 12 is winnen echt wel een must.  Lees verder »

Van Crombrugge en Dimata trainen mee

Van Crombrugge en Dimata trainen mee

BLESSURES Hendrik Van Crombrugge moest de voorbije drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door een handblessure. Eerder was er onduidelijkheid over zijn beschikbaarheid maar ondertussen heeft hij de trainingen hernomen. Ook Landry Dimata is weer van de partij.  Lees verder »

Nieuwe hoofdscout

Nieuwe hoofdscout

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht zet meer en meer in op "data-transfers", spelers die gehaald worden op basis van hun data. Amir Murillo, die onlangs zijn contract verlengde, is daar een goed voorbeeld van. Laurenz Van Looveren is de nieuwe hoofdscout in dat departement.  Lees verder »

 08-12-2020 

Ook geen Van Crombrugge tegen Genk

Ook geen Van Crombrugge tegen Genk

BLESSURES De handblessure van Hendrik Van Crombrugge lijkt ernstiger dan aanvankelijk gedacht. De doelman kreeg op het einde van de wedstrijd tegen AA Gent een tik op de hand. Het herstel lijkt nu niet zo vlot te lopen en bijkomende onderzoeken moeten de ernst bepalen.  Lees verder »

Cobbaut mikt op februari 2021

Cobbaut mikt op februari 2021

BLESSURES Ellias Cobbaut zijn revalidatie gaat de goede kant uit. De verdediger is sinds eind augutus uit met een gebroken enkel, uiteindelijk drong een kleine operatie in november zich op. Ondertussen hervatte Cobbaut het lopen, op een loopband weliswaar.  Lees verder »

 07-12-2020 

Top-4 blijft binnen bereik, maar...

Top-4 blijft binnen bereik, maar...

OPINIES Hoewel Anderlecht in een zwakke periode zit met nauwelijks drie punten op twaalf, blijft de top-4 mathematisch binnen handbereik. Langs de andere kant moet het echter ook uitkijken, want enkele ploegen naderen in de stand. Lees verder »

 06-12-2020 

"Waarschijnlijk laatste punt tegen Anderlecht"

INTERVIEWS Olivier Deschacht stond vorige vrijdag tegenover de ploeg waar hij zeventien jaar voetbalde. Maar voetballen op het hoogste niveau begint zwaar door te wegen voor de 39-jarige verdediger. Zowel fysiek als mentaal. Het is dan misschien ook het laatste punt dat hij haalt tegenover Anderlecht. Lees verder »

"Veel engagement op individueel vlak"

INTERVIEWS 2-2 aan de Gaverbeek, een wedstrijd die RSC Anderlecht altijd moest winnen maar het in de slotminuten weer ziet verdwijnen. Eeuwig positivo Vincent Kompany zag toch wel weer goede dingen. Maar één ding is zeker, het moet beter tegen Racing Genk.  Lees verder »

Buitenlandse interesse voor Murillo

Buitenlandse interesse voor Murillo

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht maakte vrijdag bekend dat Amir Murillo zijn contract verlengd tot 2025. Dat is geen toeval, er waren namelijk kapers op de kust. Murillo is zowat de enige speler die op niveau blijft spelen en dat blijft in het buitenland niet onopgemerkt.  Lees verder »

Kijkcijferrecord voor Anderlecht

Kijkcijferrecord voor Anderlecht

ANDERE Sinds dit seizoen worden alle wedstrijden van het profvoetbal uitgezonden op Eleven. In tussentijdse cijfers die de sportzender bekend maakte gaat het kijkcijferrecord naar wedstrijden van RSC Anderlecht.  Lees verder »

 04-12-2020 

Vierde puntenverlies op rij

Vierde puntenverlies op rij

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond opnieuw niet kunnen winnen. Op bezoek bij Zulte Waregem speelde paars-wit 2-2 gelijk. Al mag Anderlecht zich bekocht voelen: in de toegevoegde tijd floot ref Boterberg geen strafschop voor overduidelijk handspel van Marcq.  Lees verder »

Opstelling: de verwachte elf

Opstelling: de verwachte elf

WEDSTRIJDEN Anderlecht start over zo'n drie kwartier met de verwachte elf tegen Zulte Waregem. Dat betekent dat in vergelijking met vorig weekend Yari Verschaeren als spelverdeler in de ploeg komt ten nadele van Michel Vlap. Derde doelman Rik Vercauteren en verdediger Lucas Lissens kijken toe vanuit de tribune. Lees verder »

Voorbeschouwing: Zulte Waregem - Anderlecht

Voorbeschouwing: Zulte Waregem - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Zulte Waregem trappen vanavond de vijftiende speeldag op gang. Na de ontluisterende nederlaag op Beerschot en ronduit flauwe vertoning tegen Standard moet Anderlecht uit een ander vaatje tappen. Coach Vincent Kompany zal toch grotendeels vasthouden aan het elftal van vorige week. Lees verder »

Officieel: Murillo tekent bij tot 2025

Officieel: Murillo tekent bij tot 2025

TRANSFERS Michael Amir Murillo heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot 2025. De Panamese rechtsback is pas een jaar bij Anderlecht, maar zijn transfer bleek een voltreffer te zijn. Een ontroerde Murillo kreeg tal van videoboodschappen van familie (en vrienden?) uit zijn thuisland, waarin ze hem feleciteerden met zijn nieuw contract. Lees verder »

Aanvallers positief over inbreng Nilis

Aanvallers positief over inbreng Nilis

ANDERE Luc Nilis starte voorbije maandag aan zijn "stage", de tussentijdse balans is positief volgens de aanvallers van RSC Anderlecht. Nilis scoort dus goede punten, al is er nog geen zekerheid of hij mag blijven. Als het van hem zelf alfhangt is zijn verblijf van langere duur. Lees verder »

 03-12-2020 

Verschaeren verdringt Vlap naar de bank

Verschaeren verdringt Vlap naar de bank

WEDSTRIJDEN Zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws weten te melden dat Yari Verschaeren tegen Zulte Waregem zal starten als spelverdeler. De Rode Duivel verdringt Michel Vlap naar de bank. Op de flanken behouden Mustapha Bundu en Paul Mukairu wel het vertrouwen na hun mindere partij tegen Standard. Lees verder »

"Ik speel in dienst van het collectief"

INTERVIEWS - ANDERE Josh Cullen was enorm gecharmeerd toen RSC Anderlecht bij hem kwam aankloppen. Hij twijfelde dan ook niet om te komen voetballen bij een club met traditie en ambitie, zoals hij het zelf omschrijft. Het  enige spijtige is volgens hem dat hij de supporters nog niet heeft kunnen ontmoeten.  Lees verder »

FC Luik: "Wij willen spelen"

FC Luik:

INTERVIEWS RSC Anderlecht treft in de 16de finales van de Beker van België, FC Luik. Voor de amateursclubs is het financieel een hele opgave om die wedstrijden af te werken, ook zijn moeten hun spelers regelmatig laten testen. FC Luik liet alvast weten dat ze de wedstrijd willen spelen.  Lees verder »

 02-12-2020 
 01-12-2020 

Red Flames halen EK 2022

Red Flames halen EK 2022

DAMES De Red Flames hebben zich vanavond weten te kwalificeren voor de eindronde van het EK 2022 in Engeland. In de laatste groepswedstrijd werd Zwitserland met 4-0 naar de Alpen teruggestuurd. Het Paars-witte aandeel in de overwinning was groot. Lees verder »

"Time to wake up"

ANDERE Mauves Army zorgde naar aanloop van de clasico van vorige zondag voor enkele tifo's. Via verschillende boodschappen moedigden ze de spelers aan. De sfeergroep is dan ook allerminst te spreken over het verloop van de wedstrijd en liet dat deze morgen blijken aan de poorten van Neerpede.  Lees verder »

Bakkali scoort hattrick tegen RWDM

Bakkali scoort hattrick tegen RWDM

WEDSTRIJDEN - ANDERE RSC Anderlecht speelde gisteren een vriendschappelijke wedstrijd tegen RWDM. Coach Vincent Kompany liet naar goede gewoonte spelers opdraven die geen of weinig speelminuten hebben. Anderlecht won de wedstrijd met 4-1 volgens Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws heeft het over 6-1. Lees verder »