Archieven

 31-12-2016 

Koubek gelinkt aan Anderlecht

Koubek gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De Tsjechische media link Sparta Praag doelman Koubek aan Anderlecht. Koubek is 24 jaar, meet 1,98m en verzamelde reeds twee caps voor de nationale ploeg. De speler kost ongeveer 1,5 miljoen. Vermoedelijk gaat het hier enkel om geruchten, aangezien paars-wit een ervaren doelman zoekt, en dan nog liefst op huurbasis. Lees verder »

Gelukkig en gezond 2017 !

Gelukkig en gezond 2017 !

WEBSITE Nu we de laatste uren van 2016 aan het aftellen zijn willen we jullie alvast een spetterend eindejaar en een fantastisch Nieuwjaar wensen. Hopelijk wordt 2017 een fantastisch Paars-Wit voetbaljaar met mooi voetbal en vooral titel nummer 34! Alvast gelukkig nieuwjaar vanwege het hele Anderlecht-Online team! Lees verder »

Leya Iseka op terugweg naar Anderlecht

Leya Iseka op terugweg naar Anderlecht

TRANSFERS Er was al een tijdje sprake van, Aaron Leya Iseka is op de terugweg naar Anderlecht, dat laat het Franse L'Equipe weten. Paars-wit maakt dus gebruik van de clausule dat het liet opnemen in het huurcontract. Leya Iseka kwam bij Marseille niet aan tien gespeelde wedstrijden. Wat de toekomst brengt voor de jonge aanvaller is nog onduidelijk.  Lees verder »

Kara: "Zover mogelijk geraken"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj is momenteel enkele dagen op vakantie in zijn thuisland Senegal. Een terugkeer naar België zit er niet direct aan te komen, want na de vakantie sluit de verdediger aan bij de Senegalese nationale ploeg voor de Africa Cup. En de ambitie is groot: "Zover mogelijk geraken, tot in de finale". Lees verder »

"China geen optie voor Tielemans"

INTERVIEWS China roert zich de laatste tijd meer en meer op de transfermarkt. Met waanzinnige bedragen overhalen ze topspelers om in China te komen voetballen. De manager van Youri Tielemans, Christophe Henrotay, laat alvast weten dat China géén optie is voor zijn goudhaantje.  Lees verder »

Engelse pers bewierookt Teodorczyk

Engelse pers bewierookt Teodorczyk

ANDERE De Daily Mail neemt met een uitgebreid stuk de Jupiler Pro League onder de loep. Het is vooral Lukasz Teodorczyk die bejubeld wordt door de Engelsen. "Het is dankzij de Pool dat Anderlecht nog steeds meedoet in de titelrace", laat de Daily Mail weten. Lees verder »

 30-12-2016 

Capel voetbalt voor het goede doel

Capel voetbalt voor het goede doel

ANDERE Diego Capel maakt van zijn vakantie gebruik om zijn goed hart te tonen. De Spanjaard speelde mee in een wedstrijd van een Andalusische selectie tegen een ploeg uit de Spaanse Primera Division.De opbrengst gaat naar Unicef. Lees verder »

 29-12-2016 

Anderlecht wil shoppen in Eredivisie

Anderlecht wil shoppen in Eredivisie

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck gaf eerder al aan dat hij de komende wintermercato gerichte transfers wil doen. Daarbij heeft de general manager zijn oog laten vallen op de 22-jarige  Zimbabwaanse middenvelder Marvelous Nakamba, die momenteel speelt bij het Nederlandse Vitesse.  Lees verder »

Kara toont opnieuw zijn groot hart

Kara toont opnieuw zijn groot hart

INTERVIEWS Kara Mbodj vertoeft momenteel in Senegal, momenteel op vakantie en later om deel te nemen aan de Africa Cup 2017. Elke keer de verdediger terugkeert naar zijn thuisland maakt hij er gebruik van om enkele goede daden te stellen. Deze keer schonk matrassen en voedingsmiddelen aan het correctionele huis van Mbour, alsook andere zaken aan het plaatselijke tehuis voor kinderen. Lees verder »

Gelukkige verjaardag "WauteRSCA"

Gelukkige verjaardag

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van ons teamlid "WauteRSCA". Hij is de man achter de verschillende opiniestukken en 'Hoe gaat het met'. Bij deze wensen we hem een heel gelukkige verjaardag en bedankt voor je soms wel vlijmscherpe pen. Van harte gefeliciteerd !!!  Lees verder »

Drie U17-spelers verlaten Anderlecht

Drie U17-spelers verlaten Anderlecht

JEUGD Drie spelers van de U17-ploeg van Anderlecht zoeken deze winter andere oorden op. De meest opvallende naam is die van Belgisch jeugdinternational Remco Evenepoel. De andere twee zijn Victor Peeters en Mathias De Grave. Lees verder »


 28-12-2016 

Opinie: doelmannenkwestie

Opinie: doelmannenkwestie

OPINIES Anderlecht lijkt deze winter een doelman die elders niet aan de bak komt te zullen huren om het ‘doelmannenprobleem’ op te lossen. Maar hoe is het zo ver kunnen komen? Of is er helemaal geen probleem? Lees verder »

 27-12-2016 

Vakantie begint slecht voor Nuytinck

Vakantie begint slecht voor Nuytinck

ANDERE Bram Nuytinck is niet al te best aan zijn vakantie begonnen. De Nederlander werd het slachtoffer van een inbraak in zijn wagen waarbij onder meer zijn paspoort werd gestolen. Hierdoor kan zijn vakantie in Dubai niet doorgaan. Lees verder »

Nu negen dagen vakantie

Nu negen dagen vakantie

ANDERE De wedstrijd van gisteren in Charleroi was de laatste voor de winterstop. De spelers en staf kunnen nu genieten van een korte vakantie. Volgende week donderdag moeten ze zich opnieuw in Anderlecht melden. Lees verder »

Acheampong: "Geen vakantie voor mij"

Acheampong:

INTERVIEWS Nadat hij zich begin deze maand blesseerde in de Europa League, maakte Frank Acheampong tegen Charleroi zijn wederoptreden. Als invaller scoorde hij het beslissende tweede doelpunt. "Na drie weken had ik zin en nood om weer te voetballen", klonk het na afloop. Lees verder »

Lichte blessure voor Badji

Lichte blessure voor Badji

BLESSURES Geen Stéphane Badji op het wedstrijdblad gisteren in Charleroi. De middenvelder kampt met een lichte blessure en coach René Weiler wilde geen risico nemen. Ernstig is het niet, de winterstage komt niet in gevaar. Lees verder »

Weiler: "Geen conflict met Deschacht"

Weiler:

INTERVIEWS Voor het eerst sinds 6 november zat Olivier Deschacht nog eens op de bank. De ervaren verdediger kreeg de voorkeur op jonkie Wout Faes. Na afloop kreeg René Weiler uiteraard vragen over deze keuze, maar veel woorden wilde hij er niet vuil aan maken. Lees verder »

 26-12-2016 

"Op dit elan verder na winterstop"

INTERVIEWS Anderlecht keert met drie punten terug naar huis vanuit Charleroi, en daarmee is ook alles gezegd. De Carolo's waren sterker aan de bal, maar Anderlecht was dodelijk efficiënt. Drie kansen waarvan twee perfect afgewerkt in de goal. Ook Leander Dendoncker zag dat Anderlecht het moeilijk had.  Lees verder »

Anderlecht lonkt naar Matz Sels

Anderlecht lonkt naar Matz Sels

TRANSFERS Volgens het Engelse dagblad The Cronicle heeft Anderlecht zijn oog laten vallen op Matz Sels in zijn zoektocht naar een keeper. Sels komt momenteel niet meer aan de bak bij de Newcastle United en zit vaker op de bank dan hem lief is en dreigt zelfs naar de derde plaats in de rangorde te vallen.  Lees verder »

Defensief gepuzzel voor Weiler

Defensief gepuzzel voor Weiler

BLESSURES René Weiler mag weer beginnen puzzelen aan zijn defensie. Kara Mbodj is geschorst nadat hij tegen Gent zijn vijfde rode kaart pakte. Bram Nuytinck ging dan weer geblesseerd naar de kant. Als ook hij niet fit geraakt, moet Weiler dus een volledig nieuwe defensie op het veld zetten.  Lees verder »


 25-12-2016 

Poll: bekeruitschakeling valt jullie zwaar

Poll: bekeruitschakeling valt jullie zwaar

WEBSITE De bekeruitschakeling tegen Charleroi valt jullie zwaar: net geen 68% had paars-wit liever de trofee zien winnen. Slechts 20% geeft absolute voorkeur aan de competitie en ziet het positieve in van de uitschakeling. Zo'n 12% ligt dan weer helemaal niet wakker van de beker. Lees verder »

 24-12-2016 

Anderlecht-online wenst u een Zalig Kerstfeest

Anderlecht-online wenst u een Zalig Kerstfeest

WEBSITE Lach, droom, geef, deel en maak een wens. Het is de tijd om te geloven in de magie van Kerst. Dat al uw dromen mogen uitkomen. Paarse kerstbal, witte slinger, dat de kerstboom uw avond mag verlichten. De redactie van anderlecht-online wenst u een Zalig Kerstfeest ! Joyeux Noël ! Merry Christmas ! Feliz Navidad ! Frohe Weihnachten ! Lees verder »

Geen wedstrijd voorzien op winterstage

Geen wedstrijd voorzien op winterstage

ANDERE Begin januari trekt Anderlecht opnieuw op winterstage naar La Manga. In tegenstelling tot vorige stages is er deze keer geen vriendschappelijke wedstrijd voorzien tegen een andere club. Mogelijk is er een wedstrijd achter gesloten deuren op Neerpede als de spelers terug zijn van de winterstage.  Lees verder »

Galhardo geniet interesse van Gremio

Galhardo geniet interesse van Gremio

TRANSFERS Rafaël Galhardo zijn avontuur bij Anderlecht was van korte duur. Na zes maand en amper 1 wedstrijd werd hij uitgeleend aan het Braziliaanse Atlético Paranaense, maar ook daar kwam hij niet verder dan vier wedstrijden. Nu zou een andere Braziliaanse club verregaande interesse tonen, Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense, of kortweg Gremio.  Lees verder »

Dury moet niet teveel rekenen op Deschacht

Dury moet niet teveel rekenen op Deschacht

ANDERE Zulte-Waregem ziet zijn kans om Olivier Deschacht naar de Gaverbeek te halen, door de gespannen relatie tussen de verdediger en zijn coach. Toch is Anderlecht niet van plan om Deschacht zomaar zonder slag of stoot te laten gaan. De club blijft achter de schermen werken aan een verzoening tussen speler en trainer. Lees verder »

Frutos voetbalt weer

Frutos voetbalt weer

ANDERE Na zeven jaar bindt Nicolas Frutos de voetbalschoenen weer aan. Na Nieuwjaar gaat de Argentijn voetballen voor SK Londerzeel. Ook Anderlecht-teammanager Gunter Van Handenhoven en T2 van KV Mechelen, Tom Caluwé, spelen bij de veteranen van SK Londerzeel.  Lees verder »

Africa Cup of Charleroi voor Harbaoui

Africa Cup of Charleroi voor Harbaoui

TRANSFERS Sporting Charleroi bevestigd de interesse in Hamdi Harbaoui. Alleen stelt de Waalse club één voorwaarde voor de overgang van de Tunesiër. Harbaoui zal moeten kiezen tussen Charlerloi en de Africa Cup, anders vindt Charleroi het niet de moeite om in de spits te investeren als het hem onmiddellijk moet afstaan voor de Africa Cup.  Lees verder »

Anderlecht niet meer geïntresseerd in Kalinic

Anderlecht niet meer geïntresseerd in Kalinic

TRANSFERS Anderlecht is afgestapt van de piste Lovre Kalinic, de 26-jarige doelman van Hadjuk Split. 3 miljoen euro vindt paars-wit teveel voor een doelman. De club zou nu een ervaren doelman willen huren om nadien ten gepaste tijde toptalent Mile Svilar, in doel te zetten. Het zou wel in het buitenland op zoek gaan naar een tijdelijke keeper.  Lees verder »

Marseille wil af van Aaron Leya Iseka

Marseille wil af van Aaron Leya Iseka

ANDERE Aaron Leya Iseka is blijven steken op acht wedstrijden voor Marseille. Daardoor kan Anderlecht hem in principe kosteloos terughalen in januari. Volgens Het Nieuwsblad wil de Franse club ook af van Iseka. Of de jongeling effectief terugkeert naar Brussel is nog niet geweten.  Lees verder »

 23-12-2016 

They said yes !!!

They said yes !!!

WEBSITE - ANDERE Meena & Joris traden afgelopen weekend in het huwelijksbootje. Beide zijn alle jaren trouwe supporter van RSC Anderlecht en zijn ook werkzaam als ploegafgevaardigde bij de jeugdploegen. Anderlecht gaf hen de kans om een unieke fotoreportage van hun huwelijk te maken in het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

Hanni: "Ik ben héél fier"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni was ontgoocheld door zijn niet-selectie voor de Africa-Cup, tot deze voormiddag. Toen werd duidelijk dat het om een administratieve fout ging. "Opstaan en niet geselecteerd zijn om dat tegen de middag wel te zijn. Natuurlijk ben ik heel blij", zegt een glunderende Hanni.  Lees verder »

Hoe gaat het met... Ibrahima Conté?

Hoe gaat het met... Ibrahima Conté?

ANDERE Binnen een kleine twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Ibrahima Conté. Lees verder »

Hanni wél naar Africa Cup

Hanni wél naar Africa Cup

ANDERE Gisteren raakte het nieuws bekend dat Sofiane Hanni niet was opgeroepen voor de Africa Cup door de bondscoach van Algerije George Leekens. Er werd zelfs al gesuggereerd dat Anderlecht die maatregel zou bekomen hebben. Niets van waar, Hanni wordt wel degelijk opgeroepen voor Algerije, de niet-oproeping lijkt een administratieve fout te gaan. Lees verder »

"Geef de bal aan Teo en hij doet er wel iets mee"

INTERVIEWS Massimo Bruno lag aan de basis van de gelijkmaker van Anderlecht met een mooie assist. Veel lof wil Bruno niet voor zijn assist: "Je weet gewoon dat als je de bal naar Teodorczyk speelt, dat hij er iets goeds zal mee doen." De sfeer werd wel grimminger bij AA Gent na de rode kaart, tot spijt van Bruno. Lees verder »

Zulte-Waregem wil Deschacht

Zulte-Waregem wil Deschacht

TRANSFERS - ANDERE Olivier Deschacht zat gisteren niet in de selectie voor de wedstrijd tegen AA Gent. De verdediger was wel aanwezig in de Ghelamco Arena, niet in de VIP-tribune, maar wel tussen de supporters in het bezoekersvak. Ondertussen raakt bekend dat Zulte-Waregem zijn zinnen gezet heeft op de blonde verdediger.  Lees verder »

Weiler: "Afgezien in eerste helft"

Weiler:

INTERVIEWS Hét moment dat de wedstrijd deed kantelen in de Ghelamco Arena, is de rode kaart van Esiti. Dat geeft ook coach René Weiler toe: "Want we zagen af in de eerste helft". Maar Anderlecht keerde wel met drie belangrijke punten terug naar Brussel.  Lees verder »

Nuytinck geblesseerd

Nuytinck geblesseerd

BLESSURES - INTERVIEWS Het was een woelige fase waar Esiti rood kreeg. Bram Nuytinck rolde kermend over het veld, een actie waar AA Gent niet over te spreken was: "Hij speelt komedie". Ivan Obradovic zei achteraf dat de voet van Nuytinck wel degelijk opgezwollen was.  Lees verder »

Boeckx: "Genoten van Gent-fans"

Boeckx:

INTERVIEWS Gisteren keerde Frank Boeckx terug naar de club waar hij zes seizoenen speelde. Het was duidelijk dat de Gent-supporters 'Frank the Tank", nog niet vergeten waren en scandeerden zijn naam. En 'The Tank', die genoot met volle teugen én van de drie punten.  Lees verder »


 22-12-2016 

Opstelling: Gent - Anderlecht

Opstelling: Gent - Anderlecht

WEDSTRIJDEN

Anderlecht sluit om 20.30 uur de twintigste speeldag af op het veld van AA Gent. Spajic keert terug uit schorsing, maar begint zoals verwacht op de bank. Bruno behoudt zijn basisplaats, maar Chipciu verdrijft Stanciu naar de bank.
 

Lees verder »

Hanni niet naar Africa Cup

Hanni niet naar Africa Cup

ANDERE Goed nieuws voor Anderlecht: het zal Sofiane Hanni de komende weken niet moeten missen voor de Africa Cup. De aanvoerder van paars-wit werd door bondscoach Georges Leekens niet opgenomen in zijn 31-koppige voor-selectie. Lees verder »

Anderlecht zal moeite hebben om Teodorczyk te houden

Anderlecht zal moeite hebben om Teodorczyk te houden

INTERVIEWS Anderlecht gaat de optie op Lukasz Teodorczyk lichten, maar of het de Pool ook volgende zomer nog kan in het Astridpark houden, is nog niet zeker. De sterke prestaties van de spits blijven niet onopgemerkt in het buitenland en steeds meer clubs hebben hem op hun verlanglijstje staan. In januari blijft Teodorczyk bij paars-wit, dat bevestigt zijn manager. Lees verder »

Ghelamco Arena uitverkocht

Ghelamco Arena uitverkocht

ANDERE Wie er vanavond nog wil bij zijn in de Ghelamco Arena komt rijkelijk te laat. Het stadion is volledig uitverkocht voor de topper tegen Anderlecht. Ongeveer 980 paars-wit supporters volgen de wedstrijd vanuit het bezoekersvak, het stadion heeft een capaciteit van 20.000 toeschouwers.  Lees verder »

Deschacht en Harbaoui trainen in de zaal

Deschacht en Harbaoui trainen in de zaal

ANDERE Geen Olivier Deschacht in de selectie van vanavond, ook al trainde hij de voorbije dagen mee met de A-kern. Gisteren trainde de verdediger in de zaal samen met andere spelers die vanavond niet in de selectie zitten zoals Hamdi Harbaoui.  Lees verder »

 21-12-2016 

Anderlecht volgt Zweedse aanvaller

Anderlecht volgt Zweedse aanvaller

TRANSFERS De wintermercato is maar enkele dagen meer van ons verwijderd, logische dus dat de geruchten over transfers beginnen aan te zwellen. Zo zou Anderlecht zijn oog hebben laten vallen op Mikael Ishak, een 23-jarige Zweedse spits die ook Zweeds international is.  Lees verder »

 20-12-2016 

Hoe gaat het met... Stefano Okaka?

Hoe gaat het met... Stefano Okaka?

ANDERE

Binnen een kleine twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Stefano Okaka.

Lees verder »

Harbaoui in preselectie Africa Cup

Harbaoui in preselectie Africa Cup

ANDERE De bondscoach van Tunesië Henry Kasperczak heeft een uitgebreide preselectie van 41 spelers bekend gemaakt voor de Afrika Cup. Hamdi Harbaoui is er ook bij. De spits moet zich wel niet melden voor de voorafgaande stage in Spanje. Lees verder »

Kara: "Gent zag het niet in mij"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj heeft dit seizoen ongeloofelijke stappen vooruit gezet. Zelf heeft hij ook al toegegeven dat hij zich vorig seizoen bezig hield met andere zaken maar dat hij zich nu volledig concentreerd op verdedigen. In 2010 testte de Senegalees bij AA Gent, een contract was dichtbij maar ging uiteindelijk niet door, vertelt Kara in Sport/voetbalmagazine. Lees verder »

Mbemba in tribune tegen Eupen

Mbemba in tribune tegen Eupen

ANDERE Zondagavond zat Chancel Mbemba in de tribune van het Constant Vanden Stock Stadion. Hij kwam paars-wit aanmoedigen voor de wedstrijd tegen Eupen. Ondanks het feit dat Mbemba derde keus is bij Newcastle United, overweegt hij geen terugkeer naar het Astridpark. Voor en na de wedstrijd ging hij gewillig op de foto met de paars-wit supporters. Lees verder »

Speeldata speeldagen 22 tot 30

Speeldata speeldagen 22 tot 30

ANDERE De Jupiler Pro League maakte de kalender bekend voor speeldag 22 tot en met speeldag 30. De laatste speeldag, 12 maart 2017, worden alle wedstrijden afgewerkt op zondag om 14.30 uur. 13 De classico Anderlecht - Standard vindt plaats op zondag 29 januari om 18 uur. Lees verder »

Vertenten fluit Charleroi - Anderlecht

Vertenten fluit Charleroi - Anderlecht

ANDERE Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop trekt Anderlecht, volgende week maandag 26 december, naar Charleroi. Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Thibaud Nijsen, Rien Vanyzere en vierde official Jonathan Lardot. Lees verder »

Kara: "De club primeert"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj was gisteren te gast in 'La Tribune', de Waalse tegenhanger van 'Extra Time'. Ook het onderwerp Olivier Deschacht kwam ter sprake en de Senegalees was duidelijk: "Niemand is groter dan de club". Lees verder »

Spitsbroers in het Astridpark

Spitsbroers in het Astridpark

ANDERE Gisteren is Anderlecht begonnen met de aanleg van een nieuwe grasmat in het Constant Vanden Stock Stadion. De wedstrijd tegen Eupen was wel niet het laatste evenement op de grasmat. Nadien vonden er nog opnames plaats met de 300-koppige cast van de VTM serie Spitsbroers.  Lees verder »


 19-12-2016 

Hoe gaat het met... Fede Vico?

Hoe gaat het met... Fede Vico?

ANDERE Binnen een kleine twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Fede Vico. Lees verder »

Anderlechtse fanbasis krimpt

Anderlechtse fanbasis krimpt

ANDERE RSC Anderlecht verloor op vijf jaar tijd zo'n 3.000 supporters. De Brusselaars lokken nu gemiddeld slechts 17.535 fans naar het stadion. Dat is een daling van 15%. Racing Genk doet nog slechter met een daling van 22%. Gent (maar liefst +95%), Oostende en Charleroi zijn de grote winnaars. Lees verder »

Boeckx: "Ik wil winnen in Gent"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx beleefde opnieuw een rustige avond tegen Eupen. De tweede clean sheet op rij voor de doelman. "Een terecht en verdiend resultaat", als je het aan Boeckx vraagt. De doelman blikt ook al vooruit naar de volgende wedstrijd tegen AA Gent. Lees verder »

Schorsingsgevaar voor Kara en Badji

Schorsingsgevaar voor Kara en Badji

ANDERE Kara Mbodj en Stéphane Badji hebben beiden al vier gele kaarten achter hun naam staan . De Senegalezen staan dus dicht tegen één dag schorsing met nog twee verplaatsingen op het programma, naar Gent en Charleroi. Van 14 januari tot 5 februari is het de Africa Cup dus een gele kaart tegen Charleroi zou goed uikomen voor Kara. Lees verder »

Steegen reageert op open brief

Steegen reageert op open brief

ANDERE Enkele supporters hadden zich in een open brief tot het ondermeer het bestuur gericht in verband met de weinige tickets die beschikbaar zijn voor de uitwedstrijd tegen Charleroi. De supporters vinden dat zij gestraft worden voor het wangedrag van Standard tijdens de Waalse derby. Steegen reageert op de open brief van de fans. Lees verder »

Hajduk Split wil 4 miljoen euro voor Kalinic

Hajduk Split wil 4 miljoen euro voor Kalinic

TRANSFERS AA Gent deed al een bod op doelman Lovre Kalinic van 2,5 miljoen euro. Te weinig voor zijn huidige club Hajduk Split. Vraag blijft of Anderlecht nu een poging gaat doen om de doelman binnen te halen, al zal het ook geen vier miljoen euro neertellen. Eerst moet wel nog gepolst worden bij de Kalinic zelf of hij een overstap naar paars-wit ziet zitten. Lees verder »

"Met vertrouwen naar volgende wedstrijd"

INTERVIEWS René Weiler heeft zijn positie binnen Anderlecht weer wat verstevigd na de tien op twaalf. Ook het feit dat je meer en meer een groep ziet op het veld, iets waar Weiler al langer naartoe wil, doet hem deugd. Anderlecht trekt dan ook met vertrouwen richting Gent komende donderdag. Lees verder »

Fans steunen Deschacht, MA steunt Weiler

Fans steunen Deschacht, MA steunt Weiler

ANDERE Het lijkt erop dat de aanpak van René Weiler ook tweedracht zaait tussen de eigen paars-wit supporters. Terwijl een deel van de fans in minuut drie de naam van Olivier Deschacht scandeerde bleef Mauves Army opvallend stil. Kort nadien scandeerden zij dan de naam van René Weiler. Lees verder »

Fans steunen Deschacht in minuut drie

Fans steunen Deschacht in minuut drie

ANDERE De voorbije dagen circuleerde op sociale media om in minuut drie, het rugnummer van Olivier Deschacht, de verdediger zijn naam te scanderen. Die oproep werd gisteren goed opgevolgd in het Constant Vanden Stock Stadion. Op minuut drie scandeerden de fans de naam van Deschacht om zo hun steun te betuigen.  Lees verder »

 18-12-2016 

Chipciu out met spierblessure

Chipciu out met spierblessure

BLESSURES

Alexandru Chipciu ontbreekt vanavond in de wedstrijdselectie tegen Eupen. Volgens Play Sports zou de winger out zijn met een spierblessure. Door de blessure mocht Massimo Bruno vanavond in de basis starten. 

Lees verder »

Opstelling: Anderlecht - Eupen

Opstelling: Anderlecht - Eupen

WEDSTRIJDEN Anderlecht sluit om 20u de negentiende speeldag af met een thuiswedstrijd tegen Eupen. Teodorczyk is fit en start in de basis. Van Chipciu is dan weer geen spoor in de selectie. Vermoedelijk is hij op het laatste moment nog uitgevallen, aangezien er maar zes spelers op de bank zitten.  Lees verder »

Hoe gaat het met... Trezeguet?

Hoe gaat het met... Trezeguet?

ANDERE Binnen twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Trezeguet. Lees verder »

"Weiler zou beter eens met Deschacht spreken"

INTERVIEWS In zijn wekelijkse column voor De Zondag, blikt Aimé Anthuenis vooruit naar de komende zondagwedstrijden in de Jupiler Pro League. Anthuenis is van mening dat René Weiler toch maar eens moet gaan praten met Olivier Deschacht, het zal zijn verdediging alleen maar ten goede komen. Lees verder »

Verschillende scouts voor Anderlecht-Eupen

Verschillende scouts voor Anderlecht-Eupen

ANDERE Met de wintermercato in aantocht zijn ook de scouts van allerlei clubs in volle bedrijvigheid. Ook vanavond zullen er verschillende scouts aanwezig zijn in het Astridpark. Ondermeer Southampton, West Bromwich, Borussia Dortmund, Wolfsburg, Monaco, Celtic Glasgow, Manchester United, Manchester City en Arsenal zijn vertegenwoordigd.  Lees verder »

 17-12-2016 

Appiah hervat bal- en veldtraining

Appiah hervat bal- en veldtraining

BLESSURES Het gaat de goede kant op met de revalidatie van Dennis Appiah. De rechtsback postte vandaag een filmpje op Twitter waarop te zien is hoe hij, helemaal alleen, op het oefenveld weer oefeningen met de bal doet. "Dit doet goed", schrijft hij erbij. Lees verder »

Hoe gaat het met ... Michaël Heylen?

Hoe gaat het met ... Michaël Heylen?

ANDERE Binnen twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Michaël Heylen.
  Lees verder »

Anderlecht krijgt gezelschap van andere clubs op winterstage

Anderlecht krijgt gezelschap van andere clubs op winterstage

ANDERE Begin januari trekt Anderlecht opnieuw naar La Manga op winterstage. Het is niet het eerste jaar dat paars-wit voor het Spaanse Murcia kiest voor zijn winterstage. La Manga beschikt over acht, door FIFA, goedgekeurde voetbalvelden en is daardoor de eerste keuze van verschillende clubs om hun winterstage door te brengen.  Lees verder »

Teodorczyk test vandaag

Teodorczyk test vandaag

ANDERE De afgelopen drie dagen lag Lukasz Teodorczyk ziek in bed. Er staat nog altijd een vraagteken achter het feit op de Pool fit geraakt voor de wedstrijd van morgen tegen Eupen. Vandaag test de spits of hij fit genoeg is. Jorn Vancamp en Nathan Kabasele zijn de eventuele vervangers voor de topschutter. Hamdi Harbaoui komt niet meer in aanmerking.  Lees verder »

Wat met Dodi Lukebakio Ngandoli

Wat met Dodi Lukebakio Ngandoli

TRANSFERS Een andere uitleenbeurt die momenteel op een sisser is uitgedraaid, is die van Dodi Lukebakio Ngandoli. De middenvelder heeft sinds hij aan Toulouse werd uitgeleend nog geen minuut gespeeld. Een administratieve fout ligt aan de basis van dat probleem.  Lees verder »

Stanciu: "Ik dank de coach voor het vertrouwen"

Stanciu:

INTERVIEWS Nicolae Stanciu begint zijn draai te vinden bij Anderlecht. Ondertussen maakte hij vijf goals in acht wedstrijden, een bewijs dat hij stilaan zijn plaats begint te vinden bij paars-wit. Éen man is altijd blijven geloven in de Roemeen en dat is René Weiler en daar is Stanciu hem heel dankbaar voor.  Lees verder »

 16-12-2016 

Hoe gaat het met... Steven Defour?

Hoe gaat het met... Steven Defour?

ANDERE - ANDERE Binnen een dikke twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Steven Defour. Lees verder »

Verschueren geen bestuurder meer van Saint Guidon

Verschueren geen bestuurder meer van Saint Guidon

ANDERE Ex-manager Michel Verschueren was tot op heden nog steeds actief als bestuurder van de nv St-Guidon. Daar komt nu een einde aan. De catering activiteiten (en het restaurant) worden onder de koepel van RSC Anderlecht gevoegd. De club wordt dus voor 100% eigenaar. Ook de fanshop werd op die manier al hervormd. RSC Anderlecht Events is de nieuwe naar van de cateringtak. Lees verder »

Suarez: "Anderlecht kwam beloftes niet na"

Suarez:

INTERVIEWS De breuk tussen Matias Suarez en Anderlecht is ondertussen een welles-niets spelletje geworden. De Argentijn laat weten dat hij alles correct gedaan heeft, maar dat paars-wit zijn beloftes niet na kwam. Anderlecht van zijn kant zegt dat ze zelfs meer gedaan hebben dan nodig was.  Lees verder »

Deschacht traint met U21

Deschacht traint met U21

ANDERE Olivier Deschacht is volledig genezen van zijn blessure en toch trainde hij gisteren niet mee met de A-kern. Dat komt omdat coach René Weiler hem dat heeft verboden, dat weet Het Nieuwsblad.Deschacht is niet meer welkom bij de A-kern en moet individueel trainen of met de beloften.  Lees verder »

UEL: Ticketinfo: Anderlecht - Zenit

UEL: Ticketinfo: Anderlecht - Zenit

ANDERE Gisteren is de voorrangsperiode begonnen voor de abonnees die een ticket willen voor de 16de finales van de Europa League. Anderlecht neemt het dan op tegen FK Zenit St. Petersburg. De thuiswedstrijd gaat door op donderdag 16 februari, ticketprijzen variëren tussen 15€ en 55€. Lees verder »

100ste wedstrijd voor Dendoncker

100ste wedstrijd voor Dendoncker

ANDERE Op zijn 21ste speelt Leander Dendoncker, nu zondag tegen Eupen, zijn 100ste wedstrijd voor paars-wit. Een hele prestatie voor jonge West-Vlaming die niet meer weg te denken is uit de basis bij Anderlecht. Alvast proficiat Leander !!! Lees verder »

 15-12-2016 

Hoe gaat het met... Rafael Galhardo?

Hoe gaat het met... Rafael Galhardo?

ANDERE Binnen een dikke twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Rafael Galhardo. Lees verder »

Deschacht gisteren niet op training

Deschacht gisteren niet op training

ANDERE Olivier Deschacht wordt door trainer Weiler verdacht van perslekken. De speler viel daardoor uit de gratie en was ook niet opgenomen in de wedstrijdkern voor de partij tegen Brugge. Herman Van Holsbeeck adviseerde Deschacht, die de beschuldigingen al eerder ontkende, om met Weiler te gaan spreken. Lees verder »

Harbaoui laat zich opmerken

Harbaoui laat zich opmerken

ANDERE Hamdi Harbaoui mag uitkijken naar een nieuwe club. De spits kwam eerder deze maand in aanvaring met coach Weiler, die hem een gebrek aan inzet en professionalisme verwijt. Toch laat de spits zich nog steeds opmerken, zij het niet met zijn voeten. Harbaoui arriveerde op training in zijn knalrode Ferrari California T met 560pk. Prijskaartje? 200.000 euro! Lees verder »

Tielemans: interesse AC Milan neemt toe

Tielemans: interesse AC Milan neemt toe

TRANSFERS Youri Tielemans wordt gevolgd door verschillende Europese topclubs. Naast Juventus en PSG, lijkt nu ook AC Milan concrete interesse te tonen in het jonge talent van Anderlecht. Paars-wit plakte eerder al een prijs van 25 miljoen euro op zijn hoofd. Lees verder »

Slechts 1,6 miljoen euro winst

Slechts 1,6 miljoen euro winst

ANDERE Anderlecht maakte vorige seizoen 1,6 miljoen euro winst. Dat is een sterke daling tegenover het jaar ervoor, toen de winst nog 6,3 miljoen bedroeg. De daling is vooral te wijten aan het mislopen van de Champions League. Zo blijkt nog maar eens hoe belangrijk het kampioenenbal is voor een Belgische club. Lees verder »

 14-12-2016 

Van Praag: "België kan nu niet meer terug"

Van Praag:

ANDERE Vanavond is het logo van het EK 2020, voor het Brusselse aandeel althans, voorgesteld. Michaël Van Praag, vicevoorzitter van de UEFA heeft er vertrouwen in dat het Eurostadion op tijd af geraakt: "België kan nu niet meer terug. Geen stadion, dat zou pas een afgang zijn. Maar als de Belgen zeggen dat er iets komt, dan komt het". Lees verder »

20.000 paars-witte kerstmutsen

20.000 paars-witte kerstmutsen

ANDERE Het begint ook een jaarlijkse traditie te worden, ENGIE Electrabel gaat nu zondag, 20.000 paars-witte kerstmutsen met lichtje, uitdelen. Aan elke ingang van het stadion zullen voor de aanvang van de wedstrijd tegen Eupen, kerstmutsen uitgedeeld worden. Aftap is voorzien om 20u in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Hoe gaat het met... Idrissa Sylla?

Hoe gaat het met... Idrissa Sylla?

ANDERE Binnen een dikke twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Idrissa Sylla. Lees verder »

Lambrechts fluit AA Gent - Anderlecht

Lambrechts fluit AA Gent - Anderlecht

ANDERE Volgende week donderdag 22 december, neemt Anderlecht het in de Ghelamco Arena op tegen KAA Gent. Erik Lambrechts is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Karel De Rocker, Philippe Vandecauter en vierde official Frederik Geldhof. Aftrap is voorzien om 20u30. Lees verder »

Kouyaté: "Steun Stéphane Badji"

Kouyaté:

INTERVIEWS Stephane Badji krijgt de afgelopen heel wat kritiek over zich heen. Zowel van allerlei analisten als van de paars-wit supporters, krijgt de Senegalees de wind van voor. Badji krijgt nu steun vanuit onverwachte hoek, namelijk uit die van landgenoot en ex-Anderlechtspeler Cheikhou Kouyaté. Lees verder »

 13-12-2016 

Hoe gaat het met ... Dennis Praet?

Hoe gaat het met ... Dennis Praet?

ANDERE Binnen een dikke twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Dennis Praet. Lees verder »

Praet: "Ik kan Weiler volgen"

Praet:

INTERVIEWS Dennis Praet ruilde deze zomer Anderlecht voor Sampdoria. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op zijn periode bij Anderlecht. Voor coach René Weiler heeft hij niks dan lof. "Door spelers als Okaka aan te pakken, versterk je je autoriteit in de kleedkamer." Lees verder »

Nieuwe grasmat tijdens winterstop

Nieuwe grasmat tijdens winterstop

ANDERE De grasmat in het Constant Vanden Stock Stadion heeft zijn eerste verjaardag nog niet bereikt, toch wordt al gedacht om een nieuwe aan te leggen tijdens de winterstop. Deze keer zou de club geen beroep doen op Groenservice maar zou het de grasmat laten vervangen door de interne tuinier. Lees verder »

Wil Weiler Musonda wel of niet?

Wil Weiler Musonda wel of niet?

TRANSFERS Charly Musonda Junior breekt zijn uitleenbeurt aan Betis af en zoekt na nieuwjaar een andere club. De Spaanse sportkrant AS linkt hem aan Anderlecht. Maar kan coach René Weiler het voormalig jeugdproduct wel gebruiken? Lees verder »

 12-12-2016 

Signeersessie in fanshop

Signeersessie in fanshop

ANDERE Overmorgen, woensdag 14 december, signeren vier spelers uit de a-kern in de fanshop. Het gaat om Youri Tielemans, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu en Lukasz Teodorczyk. Lees verder »

Visser fluit Anderlecht - Eupen

Visser fluit Anderlecht - Eupen

ANDERE Zondag 18 december om 20u speelt Anderlecht zijn laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Lawrence Visser is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jo De Weirdt, Nicolas Ponsar en vierde official Serge Gumienny.  Lees verder »

Donderdag meer info over tickets EL

Donderdag meer info over tickets EL

ANDERE In de 16e finales van de UEFA Europa League neemt Anderlecht het op tegen Zenit Sint-Petersburg. De heenwedstrijd gaat door op donderdag 16 februari 2017 om 21u05, de terugwedstrijd een week later op 23 februari. Donderdag 15 december geeft Anderlecht meer info vrij in verband met de tickets voor beide wedstrijden. Lees verder »

EL: Anderlecht loot Zenit in de volgende ronde

EL: Anderlecht loot Zenit in de volgende ronde

ANDERE Het ziet ernaar uit dat Nicolas Lombaerts dan toch naar Anderlecht komt na de winterstop. Ofwel op transferbasis ofwel gewoon met zijn huidige ploeg Zenit Sint-Petersburg, de volgende tegenstander van paars-wit in de UEFA Europa League. Een harde noot om te kraken voor paars-wit. Lees verder »

Loting Europa League om 13u

Loting Europa League om 13u

WEDSTRIJDEN Binnen één uur vindt de loting voor de volgende ronde van de Europa League plaats. Dankzij de uitschuiver tegen St.-Etienne, is paars-wit geen reekshoofd. De kans op een stevige tegenstander is dus groot. De heenmatch zal ook sowieso thuis worden gespeeld, op 16 februari. De terugmatch volgt op 23 februari. Lees verder »

Wedstrijd: Van harte proficiat Matteo !

Wedstrijd: Van harte proficiat Matteo !

WEBSITE Voor aanvang van de topper gisteren, ontmoette onze collega van de franse sectie Matteo, de winnaar van het shirt van Olivier Deschacht. Dankzij zijn inzending op de site van anderlecht-online, won hij het match worn shirt van de blonde verdediger. Nogmaals van harte gefeliciteerd Matteo en ook bedankt aan Oli voor het mooie gebaar. Lees verder »

Boeckx: "Jullie maken er iets ergs van"

Boeckx:

INTERVIEWS Een vriendin van mij zei het volgend: "Gelukkig scheen het zonnetje of Boeckx plakte vast aan de grond". De doelman was dezelfde mening toegedaan: "Ik kreeg het soms zelfs koud in doel". Frank Boeckx ontkent ook dat er spanningen zijn in de kleedkamer: "Dat maken jullie (de pers nvdr.) ervan." Lees verder »

Acheampong fit voor topper tegen Gent

Acheampong fit voor topper tegen Gent

BLESSURES Frank Acheampong haalde gisteren het wedstrijdblad niet. De Ghanees raakte geblesseerd aan de knie tegen Saint-Etienne, toen hij verkeerd neerkwam. Al bij al valt de blessure nog mee en zal hij een tiental dagen out zijn. Acheampong hoopt de topper tegen Gent op 22 december te halen.  Lees verder »

 11-12-2016 

Hanni: "Er is geen wrijving met de trainer"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni kon zich vinden in het gelijkspel van deze namiddag. Onvermijdelijk kreeg hij de vraag hoe de relatie is met René Weiler, waarop de aanvoerder begon te lachen. "Er is geen wrijving, ik kom met iedereen overeen bij Anderlecht", voegde hij er nog al lachend aan toe.  Lees verder »

Weiler: "Ploeg heeft goed gewerkt"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler was al bij al een tevreden man na afloop van topper. Hij ziet dat zijn ploeg veel progressie gemaakt heeft tegenover de wedstrijd in Jan Breydel. "Als we zo verder doen, kunnen we onze doelen bereiken", aldus de Zwitser.  Lees verder »

"Wat doet Badji nog bij Anderlecht?"

INTERVIEWS Marc Degryse was één van de analisten aan tafel bij Play Sports voor de wedstrijd Anderlecht - Club Brugge. Degryse stelt zich luidop de vraag wat Stépahne Badji nog bij Anderlecht loopt te doen, volgens hem had de Senegalees zelfs helemaal niet moeten starten.  Lees verder »

Hanni op het matje bij Van Holsbeeck

Hanni op het matje bij Van Holsbeeck

ANDERE Play Sports sprak voor de wedstrijd met general manager Herman Van Holsbeeck, die gaf toe dat hij kapitien Sofiane Hanni op het matje heeft geroepen na zijn dramatische invalbeurt tegen Saint-Etienne. Er is Hanni duidelijk gemaakt dat men meer van hen verwacht dan vorige donderdag.  Lees verder »

 10-12-2016 

Tussen hoop en wanhoop: Morgen met 12?

Tussen hoop en wanhoop: Morgen met 12?

WEBSITE - OPINIES

Zoals u eerder deze week reeds kon lezen: reeds maanden kijk ik uit naar de wedstrijd van morgen tegen Club Brugge.

En om eerlijk te zijn: ik had gehoopt dat het zonder blessures en zonder schorsingen zou kunnen, dat we tegen deze tijd eindelijk eens au grand complet zouden staan …

Lees verder »

Weiler wil geen winterstage, bestuur wél

Weiler wil geen winterstage, bestuur wél

ANDERE In januari trekt Anderlecht opnieuw richting La Manga voor de jaarlijkse winterstage. Maar had het van René Weiler afgehangen dan was paars-wit gewoon in België gebleven. Maar daar had het bestuur geen oren naar. Dus trekt Anderlecht toch op winterstage te Spanje.  Lees verder »

Hanni krijgt bolwassing voor hele spelersgroep

Hanni krijgt bolwassing voor hele spelersgroep

ANDERE Sofiane Hanni kreeg al de volle laag van René Weiler tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Saint-Etienne, maar daar bleef het niet bij. Weiler koos opnieuw voor de directe aanpak en gaf Hanni een bolwassing voor de hele spelersgroep. Weiler heeft zijn kapitein de schuld van het verlies tegen Saint-Etienne.  Lees verder »

"Deschacht moet gewoon naar Weiler stappen"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck heeft in Het Laatste Nieuws een openhartig interview met Marc Degryse. De general manager gaat geen enkel onderwerp uit de weg, ook niet dat van Olivier Deschacht. En de oplossing is simpel volgens Van Holsbeeck: "Weiler wacht op een gesprek met Oli". Lees verder »

 09-12-2016 

Anderlecht - Club Brugge uitverkocht !

Anderlecht - Club Brugge uitverkocht !

ANDERE Zondag om 14u30 staat de topper tegen Club Brugge op het programma in het Astridpark. Wie nog geen ticket heeft kunnen bemachtingen hoeft zich ook niet meer naar de loketten te begeven, de wedstrijd is volledig uitverkocht. Er zijn dus geen tickets meer te verkijgen. Lees verder »

Schorsing Spajic blijft gehandhaafd

Schorsing Spajic blijft gehandhaafd

ANDERE Uros Spajic blijft twee wedstrijden effectief en één voorwaardelijk geschorst voor zijn elleboogstoot aan Trezeguet. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep vanmiddag beslist. Spajic mist zo de topper van zondag tegen Club Brugge. Lees verder »

"Zondag ligt de waarheid op het veld"

INTERVIEWS Tegen Saint-Etienne kreeg Kara Mbodj nog rust, mede door een knieblessure die hem parten blijft spelen. Maar tegen Club Brugge staat de Senegalees aan de aftrap. Zich uitspreken over de favorietenrol wil Kara niet: "De waarheid ligt op het veld". Lees verder »

FC Basel toont interesse in Weiler

FC Basel toont interesse in Weiler

ANDERE De Zwiterse pers noemt René Weiler als één van de kandidaten om T1 te worden bij de Zwitserse topclub FC Basel, dat naar een nieuwe coach op zoek is voor volgend seizoen. Weiler kon of wou het gerucht niet bevestigen. Lees verder »

 08-12-2016 

Wie is Jorn Vancamp?

Wie is Jorn Vancamp?

ANDERE De minst bekende naam in het paars-witte elftal dat het vanavond opneemt tegen Saint Etienne is ongetwijfeld Jorn Vancamp. Wij stellen hem graag kort aan u voor.  Lees verder »

Deschacht reageert op beschuldigingen

Deschacht reageert op beschuldigingen

ANDERE De pers bracht deze morgen met grote letters het nieuws dat Olivier Deschacht buitenspel wordt gezet door René Weiler omdat hij zou lekken naar de pers. Deschacht reageert nu formeel op zijn twitter dat er van deze aantijgingen niets klopt.  Lees verder »

"Teodorczyk wil blijven voor Weiler"

TRANSFERS Anderlecht wil de optie op Lukasz Teodorczyk lichten, maar dit kan enkel als ook de Pool een akkoord vindt met paars-wit. Hoewel Teodorczyks manager alle opties open laat, blijft Anderlecht eerste keuze. "Voor René Weiler", zo klint het. Lees verder »

Deschacht verdacht van lekken

Deschacht verdacht van lekken

ANDERE René Weiler gaf gisteren al aan dat er extra-sportieve reden waren waarom Olivier Deschacht niet bij de selectie van 18 spelers zit, ook al is hij fit. Weiler verdenkt de verdediger van lekken naar de pers, een gegeven waar de Zwitser het heel moeilijk mee heeft bij Anderlecht.  Lees verder »

Verschillende scouts aanwezig

Verschillende scouts aanwezig

ANDERE Traditioneel zijn er vanavond opnieuw verschillende scouts aanwezig in het Astridpark. Manchester United, Manchester City, Dortmund, Leverkusen, Wolfsburg, Mönchengladbach, West Ham Soouthampton en Genua, sturen allemaal een scout.  Lees verder »

Anderlecht tekent beroep aan

Anderlecht tekent beroep aan

ANDERE Uros Spajic kreeg van de Geschillencommissie twee effectieve speeldagen schorsing en één voorwaardelijk, voor zijn elleboogstoot aan Trezeguet. Anderlecht vindt de straf te zwaar en gaat in beroep, dat wordt morgen behandeld.  Lees verder »

 07-12-2016 

Stanciu: "Anderlecht kan topper zonder mij ook winnen"

Stanciu:

INTERVIEWS Nicolae Stanciu mocht aan de zijde van René Weiler plaatsnemen op de persconferentie naar aanleiding van de UEFA Europa League wedstrijd van morgen. Stanciu staat morgen in de basis, maar moet zondag toekijken vanuit de tribune. Toch heeft de Roemeen er alle vertrouwen in de Anderlecht de drie punten thuis pakt tegen Club Brugge.  Lees verder »

Column: Als de boeren niet meer klagen ...

Column: Als de boeren niet meer klagen ...

WEBSITE - OPINIES ... nadert het einde der dagen

Aangezien het onderwerp alweer een tijdje uit de actualiteit verdwenen is, is het misschien goed om even het geheugen op te frissen.  Eind mei van dit jaar raakte bekend dat een handvol Brugge-supporters (op aandringen van Bart Verhaeghe himself) de advocaat Walter Van Steenbrugge in de arm had genomen om in hun naam bij de Europese Commissie een klacht in te dienen wegens concurrentievervalsing bij de bouw van zowel de Ghelamco-Arena als het Eurostadion. 
  Lees verder »

Gelijkspel is voldoende voor groepswinst

Gelijkspel is voldoende voor groepswinst

ANDERE Anderlecht en Saint-Etienne zijn beide al geplaatst voor de volgende ronde in de UEFA Europa League. Morgen wordt er enkel nog gespeeld voor de groepswinst. Anderlecht heeft aan een gelijkspel genoeg om de status van reekshoofd binnen te halen. Lees verder »

Gaat Anderlecht voor Ryan ?

Gaat Anderlecht voor Ryan ?

TRANSFERS In de zoektocht naar een nieuwe keeper voor paars-wit zijn al enkele namen de revue gepasseerd nu ook die van voormalig publiekslieveling bij Club Brugge, namelijk Mathew Ryan. Ryan zou bij Valencia niet verder geraken dan de bank en een uitleenbeurt behoort tot de mogelijkheden. Lees verder »

Deschacht persona non grata voor Weiler

Deschacht persona non grata voor Weiler

INTERVIEWS Olivier Deschacht mag zich op het lijstje zetten bij  Hamdi Harbaoui, Deschacht is fit maar zit niet bij de 18 voor de wedstrijd tegen Saint-Etienne net als Hamdi Harbaoui. Gevraagd achter de reden voor de afwezigheid van Deschacht is Weiler kort: "Extrasportieve reden die jullie wel kennen." Lees verder »

UEL: Ongeveer 400 St-Etienne supporters in tribune

UEL: Ongeveer 400 St-Etienne supporters in tribune

ANDERE Ondanks de boycot van twee grote supporterfederaties, maken toch zo een 400 Franse supporters de verplaatsing naar Brussel. De boycot komt er door de opgelegde combi-regeling, tickets op naam en het is verboden voor de Franse supporters om vrij rond te lopen in Brussel. Exact dezelfde maatregelen als voor de paars-wit supporters toen die naar Saint-Etienne trokken. Lees verder »

"Ik wil carrière afsluiten bij Anderlecht"

INTERVIEWS Ivan Obradovic is Slavoljub Muslin, de bondscoach van Servië, nog altijd dankbaar. Het verblijf bij de nationale ploeg van zijn thuisland deed de verdediger deugd. En hij is duidelijk over zijn toekomst: "Ik wil mijn carrière afsluiten bij Anderlecht en hier nog veel titels pakken". Lees verder »

Ook Kara wellicht gespaard tegen St-Etienne

Ook Kara wellicht gespaard tegen St-Etienne

BLESSURES Kara Mbodj blijft maar sukkelen met de knie. De kans is groot dat hij ook tegen Saint-Etienne aan de kant gehouden wordt. Uros Spajic mag wel nog spelen aangezien zijn schorsing voor wedstrijden in de Jupiler Pro League is. De Serviër neemt allicht de plaats van Mbodj in, in het centrum van de verdediging. Lees verder »

Weiler gaat wellicht roteren

Weiler gaat wellicht roteren

ANDERE De kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League is binnen. Dus is de kans groot dat René Weiler enkele basisspelers rust heeft met de topper tegen Club Brugge in het achterhoofd. Onder meer Davy Roef zou opnieuw zijn kans in doel krijgen.  Lees verder »

 06-12-2016 

UEL: Selectie St-Etienne

UEL: Selectie St-Etienne

ANDERE Christophe Galtier, coach van Saint-Etienne, heeft zijn selectie vrijgegeven voor de wedstrijd tegen Anderlecht in het kader van de Europa League. Galtier maakte een selectie van 21 spelers zonder Robert Beric, Nolan Roux en Ole Kristian Selnaes. Lees verder »

Nog tickets beschikbaar voor topper

Nog tickets beschikbaar voor topper

ANDERE Zondag staat de topper tegen Club Brugge op het programma. Dé test voor René Weiler en zijn ploeg. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor deze wedstrijd. Prijzen variëren tussen 50 en 25 euro. Tickets kunnen zowel online als aan de loketten aangekocht worden. Ook voor de wedstrijd tegen Eupen op 18 december zijn er nog tickets beschikbaar.  Lees verder »

UEL: Krijgen we donderdag een leeg bezoekersvak ?

UEL: Krijgen we donderdag een leeg bezoekersvak ?

ANDERE Nadat de Anderlecht-supporters al heel wat hinder ondervinden om de wedstrijd bij te wonen in Stade Geoffroy-Guichard, is het nu de beurt aan de Franse supporters die de omgekeerde richting willen maken. L'Union des Supporters Stéphanois ( USS ) de Franse tegenhanger van onze Fanboard, heeft al laten weten om hun verplaatsing naar het Astridpark te annuleren. Lees verder »

Nog tickets beschikbaar tegen Saint-Etienne

Nog tickets beschikbaar tegen Saint-Etienne

ANDERE Donderdag om 19u neemt Anderlecht het op tegen Saint-Etienne voor de laatste wedstrijd van de UEFA Europa League. Deze wedstrijd gaat over de groepswinst. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze wedstrijd, die tot woensdag 7 december nog kunnen aangekocht worden aan de loketten.  Lees verder »

Ruildeal in de maak met Charleroi ?

Ruildeal in de maak met Charleroi ?

TRANSFERS Hamdi Harbaoui heeft geen toekomst meer bij Anderlecht, dat op zijn beurt op zoek is naar een nieuwe keeper. Charleroi ziet wel iets in spits Hamdi Harbaoui en paars-wit toont interesse in doelman Nicolas Penneteau. Komt er tijdens de wintermercato een ruildeal tussen de twee clubs ? Lees verder »

Parking Cora opengesteld voor supporters

Parking Cora opengesteld voor supporters

ANDERE Aanstaande zondag kunnen de supporters hun auto kwijt op de parking van de Cora. Deze parking wordt gratis ter beschikking gesteld er worden eveneens gratis shuttlebussen voorzien van de parking naar het Constant Vanden Stock Stadion. De parking is open van 12u30 tot 18u. Opgelet uw auto voo 18u weghalen of uw auto wordt weggetakeld !! Lees verder »

Spajic vandaag voor Geschillencommissie

Spajic vandaag voor Geschillencommissie

ANDERE Na zijn elleboog richting Trezeguet, tijdens Anderlecht-Moeskroen, een actie die de scheidsrechter onbestraft liet, moet Uros Spajic vandaag voor de Geschillencommissie verschijnen. Er hangt de verdediger een zware straf boven het hoofd.  Lees verder »

Wordt Najar donderdag gespaard ?

Wordt Najar donderdag gespaard ?

ANDERE De kans is groot dat Andy Najar tegen Saint-Etienne gespaard wordt. Uros Spajic is wellicht geschorst tegen Brugge, na zijn elleboog aan Trezeguet. Dus kan René Weiler Najar meer dan gebruiken komende zondag.  Lees verder »

 05-12-2016 

Delferière fluit topper

Delferière fluit topper

ANDERE Sebastien Delferière is aangeduid om de topper van komende zondag tegen Club Brugge, ik goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut en vierde official Serge Gumnienny. Aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 14u30.  Lees verder »

Hooligans veroordeeld voor rellen

Hooligans veroordeeld voor rellen

ANDERE Tien supporters van Anderlecht zijn door de rechtbank van Brugge veroordeeld voor hooliganisme na de topper tegen Club Brugge van drie jaar geleden. Ze kregen een geldboete of een werkstraf. Vier hooligans gingen vrijuit. Lees verder »

Kawaya werkt hard aan terugkeer

Kawaya werkt hard aan terugkeer

BLESSURES Een week voor het sluiten van de transfermarkt liep Andy Kawaya een zware kuitbeenbreuk op tijdens een wedstrijd met de beloften tegen Union. Ondertussen werkt de flankspeler hard aan zijn terugkeer. Regelmatig post hij fimpjes over zijn harde werk met de medische staff van Anderlecht. Lees verder »

U21: Selectie STVV - Anderlecht

U21: Selectie STVV - Anderlecht

JEUGD Mohamed Ouahbi trekt vanavond met zijn beloften richting Sint-Truiden. Hij selecteerde 18 spelers voor dit treffen. Aftrap voor deze wedstrijd is voorzien om 19u30 op STVV-Staaien. Derde keeper van de A-ploeg Mile Svilar maakt deel uit van de selectie, alsook Jorn Vancamp, gisteren nog op de bank in het Guldensporenstadion. Lees verder »

Mbokani bracht maar 3,5 miljoen euro op

Mbokani bracht maar 3,5 miljoen euro op

ANDERE Uit documenten van Football Leaks die Le Soir kon inkijken, blijkt dat Dinamo Kiev drie jaar geleden geen 10 miljoen euro betaald heeft voor Dieumerci Mbokani, maar slechts 4 miljoen euro. Bovendien ging niet de hele transfersom naar Anderlecht. Lees verder »

Obradovic trakeert op pizza

Obradovic trakeert op pizza

ANDERE Ivan Obradovic scoorde gisteren zijn eerste goal voor paars-wit en daar hangt iets aan vast. Het is traditie bij Anderlecht dat wie zijn eerste goal scoort, de ploeg trakeert op pizza. "De ploeg zal er zeker achter vragen", lacht de Serviër na de wedstrijd.  Lees verder »

Weiler: "Fier op de jongens"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler kan weer een weekje ontspannen in de trainerstoel zitten. De coach was fier op zijn ploeg, al blijft hij erop hameren dat ze nog steeds aan het bouwen zijn. Zondag komt de echte test, thuis tegen Club Brugge.  Lees verder »

Stanciu geschorst tegen Club Brugge

Stanciu geschorst tegen Club Brugge

ANDERE Nicolae Stanciu kreeg gisteren op het uur een tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Daardoor mist de Roemeen de topper tegen Club Brugge komende zondag. Anderlecht dreigt ook nog Uros Spajic te moeten missen die nu dinsdag voor het Bondsparket moet verschijnen.  Lees verder »

"Wilde Frutos bedanken voor alles"

INTERVIEWS Ivan Obradovic zorgde gisteren voor de nodige ademruimte voor zijn ploeg door een schot in het dak van het doel. Nadien liep hij in de armen van T3 Nicolas Frutos: "Ik wil hem bedanken voor de voorbije maanden dat we samen aan mijn herstel gewerkt hebben én voor de tip", aldus Obradovic. Lees verder »

 04-12-2016 

Tielemans: "Zelf om wissel gevraagd"

Tielemans:

INTERVIEWS Anderlecht ging deze namiddag winnen in het Guldensporenstadion, tot grote tevredenheid van Youri Tielemans. "We wisten dat het moeilijk ging zijn tegen Kortrijk want ze waren nog ongeslagen thuis. Het was een uitdaging om tegen hen te winnen." Lees verder »

Anderlecht wint met tien man in Kortrijk

Anderlecht wint met tien man in Kortrijk

WEDSTRIJDEN Een degelijk Anderlecht pakte zonet de drie punten in Kortrijk. Paars-wit controleerde het grootste deel van de wedstrijd, maar kwam toch nog bijna in de problemen nadat Laforge streng een tweede keer geel trok voor Stanciu bij een 0-2 stand. Kortrijk rook bloed, scoorde, maar uiteindelijk nam Obradovic alle twijfels weg (1-3). Lees verder »

Anderlecht wil rond de 20 miljoen euro voor Teodorczyk

Anderlecht wil rond de 20 miljoen euro voor Teodorczyk

Anderlecht moet zo een 4,5 miljoen euro betalen om de aankoopoptie op Lukasz Teodorczyk te lichten. Ondertussen is de spits gegeerd wild op de transfermarkt en wordt hij gevolgd door verschillende clubs. Paars-wit heeft normaal eerste keuze en heeft volgens voetbalkrant.comeen transferprijs van rond 20 miljoen euro op Teodorczyk geplakt. Lees verder »

EL: St-Etienne krijgt meer dan 1000 tickets

EL: St-Etienne krijgt meer dan 1000 tickets

ANDERE Toen Anderlecht op bezoek ging bij St-Etienne, was er heel wat te doen rond de tickets voor de Anderlecht-supporters. Door veiligheidsmaatregelen kreeg paars-wit maar 600 tickets, Anderlecht zei toen om ook maar 600 tickets ter beschikking te stellen voor de terugwedstrijd. Niets is minder waar blijkt nu, Les Verts krijgen iets meer dan 1000 tickets ter beschikking.  Lees verder »

Één minuut stilte in Kortrijk

Één minuut stilte in Kortrijk

ANDERE Anderlecht neemt het deze namiddag op tegen KV Kortrijk in het Guldensporenstadion. Voor aanvang van de wedstrijd zal één minuut stilte gehouden worden voor de slachtoffers van het vliegtuigongeluk van de Braziliaanse voetbalploeg A. Chapecoense F. Mogen we vragen de stilte te bewaren uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Lees verder »

 03-12-2016 

Deschacht nog steeds niet fit

Deschacht nog steeds niet fit

BLESSURES Olivier Deschacht is nog niet klaar om zijn wederoptreden te maken. Hij werkt nog steeds aan zijn revalidatie en gisterennamiddag bleef hij binnen voor verzorging. Morgen tegen Kortrijk is hij er dus nog niet bij. Lees verder »

"Bruno had verwacht dat hij meer zou spelen"

INTERVIEWS Tegen Qabala en vooral tegen Moeskroen flitste Massimo Bruno zoals vroeger, maar voor de rest is zijn tweede periode bij Anderlecht nog geen succes gebleken. "Na Zulte Waregem hadden we een gesprek van vader tot zoon. Ik zei 'Jongen, het wordt tijd dat je aan het werk gaat'." Lees verder »

Vanden Stock: "Er is nooit paniek geweest"

Vanden Stock:

INTERVIEWS Bij de voorstelling van de nieuwe kunstgrasvelden werd er bij voorzitter Roger Vanden Stock ook gepolst naar de sportieve situatie bij paars-wit. De voorzitter wou zich niet al te veel uitlaten over René Weiler: "Ik ben niet ontevreden over de eerste ploeg", reageerde Vanden Stock.  Lees verder »

Harbaoui in januari op zoek naar andere club

Harbaoui in januari op zoek naar andere club

ANDERE Het verhaal van Hamdi Harbaoui lijkt over bij Anderlecht. Donderdag kreeg zelfs Nathan Kabasele de voorkeur als tweede spits tegen Charleroi. De Tunesiër heeft het moeilijk met de kritiek van coach René Weiler en weigerde volgens voetbalkrant.com wél om mee te spelen bij de beloften. Lees verder »

 02-12-2016 
 01-12-2016 

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Charleroi maken vanavond uit wie zich als laatste plaats voor de kwartfinale van de Beker van België. Na de 7-0 tegen Moeskroen moet Anderlecht bevestigen, maar Charleroi heeft zich quasi geruisloos voor paars-wit genesteld in de competitie. Lees verder »

Tielemans: "Beker is belangrijk"

Tielemans:

INTERVIEWS Vanavond komt Anderlecht in actie tegen Charleroi in het kader van de Beker van België. De winnaar gaat rechtstreeks door naar de volgende ronde. Bij winst dus een druk programma voor paars-wit; Maar dat wil niet zeggen dat Anderlecht geen belang hecht aan de Croky Cup: "We gaan voor de winst", aldus Tielemans. Lees verder »

Wat met Leya Iseka tijdens winterstop?

Wat met Leya Iseka tijdens winterstop?

TRANSFERS Voor het eerst in een maand zat Aaron Leya Iseka gisteren nog eens in de wedstrijdkern bij Marseille. Spelen deed hij echter niet. De jaareinde nadert intussen met rasse schreden en de vraag is of Leya Iseka ook na de winterstop in Zuid-Frankrijk zal voerballen. Lees verder »

Kara sukkelt met knie

Kara sukkelt met knie

BLESSURES Kara Mbodj blijft sukkelen met de knie die hem ook al tegen Qabala aan de kant liet. Wellicht krijgt de Senegalees ook vanavond rust om de geteisterde knie rust te gunnen. Daardoor zou Uros Spajic opnieuw opschuiven naar de centrale verdediging en Andy Najar terugkeren op de rechtsback. Lees verder »