Archieven

 31-12-2011 
 30-12-2011 

Badibanga op weg naar De Graafschap

Badibanga op weg naar De Graafschap

De kans is groot dat Ziguy Badibanga het komende half jaar wordt uitgeleend aan De Graafschap. Anderlecht noch De Graafschap kan het nieuws al bevestigen, maar er valt wel te horen dat een akkoord erg dichtbij is. Lees verder »

Topper tegen Club Brugge uitverkocht

Topper tegen Club Brugge uitverkocht

Komende speeldag treed Anderlecht in het Constant Vanden Stock-stadion aan tegen Club Brugge. Daarvan zijn nu de laatste kaarten de deur uit. Anderlecht zal Brugge dus in een vol huis ontvangen op zondag 15 januari om 14.30 uur. Lees verder »

Victor Bernardez definitief weg

Victor Bernardez definitief weg

Verdediger Victor Bernardez, het voorbije half jaar uitgeleend aan het Mexicaanse Indios, zal niet terugkeren naar Anderlecht. Hij tekende zopas een definitief contract bij San Jose Earthquakes, een ploeg uit de MLS. (HNB) Lees verder »

 29-12-2011 

De Sutter moet blijven bij Anderlecht

De Sutter moet blijven bij Anderlecht

Dikwijls moet De Sutter vrede nemen met een invallersrol. De aanvaller zelf wil Anderlecht verlaten om meer te spelen, desnoods bij een club die lager aangeschreven staat. Ariël Jacobs denkt daar anders over. Lees verder »


 28-12-2011 

"Galatasaray denkt aan Guillaume Gillet"

Volgens de Turkse media zou Galatasaray geïnteresseerd zijn in Guillaume Gillet. De Turkse club wil deze winterstop zijn rechterflank versterken en zou 5 miljoen euro over hebben om Gillet te halen. (www.turksvoetbal.net) Lees verder »

Ook Anderlecht wil Algerijn Aouedj

Ook Anderlecht wil Algerijn Aouedj

Volgens Gazet van Antwerpen heeft Anderlecht zijn oog laten vallen op Sid Ahmed Aouedj, een 20-jarige Algerijnse offensieve middenvelder. Naast Anderlecht tonen ook Benfica en (vooral) Club Brugge stevige interesse. Lees verder »

"Waarom spelen we in tweede helft anders?"

Er zat Milan Jovanovic behoorlijk wat dwars na de partij. In de gang van het stadion had hij een goed gesprek met Herman Van Holsbeeck. "We hebben besproken hoe we van Anderlecht weer een winnende ploeg kunnen maken", aldus Jova. Lees verder »

Juhasz: "Waarom kwam Proto uit?"

Juhasz:

Roland Juhasz lag aan de basis van Bergens late gelijkmaker. "Als jullie vinden dat ik in de fout ga, is dat voor mij oké. Ik wachtte gewoon op het goede moment om de bal te ontzetten en helaas gaat hij via de spits in doel." Lees verder »

Jacobs: "Hebben dit aan onszelf te danken"

Jacobs:

De late tegentreffer kwam bij Ariël Jacobs hard aan. "Met meer realisme winnen we hier altijd", zo klonk het na de partij. "In de slotfase een zege uit handen geven, komt altijd hard aan. Maar we hebben het aan onszelf te danken." Lees verder »

 27-12-2011 

Anderlecht met puntje de winterstop in

Anderlecht met puntje de winterstop in

Anderlecht is er niet in geslaagd zijn laatste wedstrijd van 2011 te winnen. In Bergen kwam paars-wit via een licht toegekende strafschop van Gillet op voorsprong, maar in de slotfase incasseerde het nog een knullig tegendoelpunt. Lees verder »

De prijsbeesten gewikt en gewogen

De prijsbeesten gewikt en gewogen

De goede prestaties van Anderlecht in België en (vooral) in Europa zorgen ervoor dat enkele spelers nadrukkelijk in de picture staan. La Dernière Heure vroeg vandaag aan makelaar Nenad Petrovic om hun waarde te schatten. Lees verder »

Westerlo zet door voor Chatelle

Westerlo zet door voor Chatelle

Volgens Het Nieuwsblad voert Westerlo de druk op om Thomas Chatelle naar Het Kuipje te halen. De Kempenaars zijn echter niet de enige kandidaat. Ook STVV, OHL en De Graafschap tonen interesse. Lees verder »

Suarez bij 20 Europese revelaties

Suarez bij 20 Europese revelaties

De Spaanse sportkrant Marca stelde een lijst op met de twintig revelaties van 2011 in het Europese voetbal. In de lijst werden geen Spanjaarden opgenomen, maar wel ��n Anderlecht-speler: Matias Suarez. Lees verder »

Mazuch: "Plaats terugwinnen wordt moeilijk"

Mazuch:

Ondrej Mazuch komt stilaan weer boven water. In de reservewedstrijd van 5 december kwam hij voor het eerst dit seizoen in actie. "Ik speelde maar 45 minuten, maar die waren ideaal om matchritme op te doen", zo klinkt hij blij. Lees verder »

De Witte: "De Sutter is te duur voor Gent"

De Witte:

Tom De Sutter wordt al een tijdje gelinkt aan AA Gent, maar de voorzitter van de Buffalo's laat nu weten dat de spits te duur is voor hen. "Zijn transfersom en loon zijn boven hetgeen wij kunnen en willen betalen voor een speler." Lees verder »

Kouyaté: “Proberen de nul te houden”

Kouyaté: “Proberen de nul te houden”

Nog één keer moet Anderlecht aan de bak en dan is het even vakantie. Cheikhou Kouyaté wil het jaar in schoonheid afsluiten. “We moeten er alles aan doen om te winnen en met een goed gevoel op vakantie te vertrekken.” Lees verder »

Juhasz: "Mentaal nood aan vakantie"

Juhasz:

De sterke Anderlecht-verdediging van eerder dit seizoen verloor de jongste matchen van zijn pluimen. In drie partijen incasseerde het zeven treffers. "Vanavond moeten we tonen dat we de nul nog kunnen houden", zegt Roland Juhasz. Lees verder »

Voorbeschouwing: Bergen - Anderlecht

Voorbeschouwing: Bergen - Anderlecht

Bergen en Anderlecht sluiten vandaag het competitievoetbal in 2012 af. Na de winst van Gent gisteren, moet Anderlecht minstens gelijk spelen wil het als leider de winterstop in. Het moet dan vooral oppassen voor Jeremy Perbet. Lees verder »

"Biglia is topprioriteit voor Aston Villa"

Er kan een nieuwe naam worden toegevoegd aan het rijtje clubs dat interesse toont in Lucas Biglia. Volgens de Engelse pers wil Aston Villa de middenvelder graag aantrekken. Hij zou zelfs een topprioriteit zijn deze winter. (HLN) Lees verder »

Selectie Bergen - Anderlecht

Selectie Bergen - Anderlecht

Na een weekendje verlof blies Ariël Jacobs gisteren opnieuw verzamelen. Na de training selecteerde hij 19 spelers voor de laatste match van het jaar, vandaag tegen Bergen. Op Fernando Canesin na, zijn alle vertrouwde namen erbij. Lees verder »

 26-12-2011 

Wasilewski in preselectie voor Euro 2012

Wasilewski in preselectie voor Euro 2012

De Poolse bondscoach Franciszek Smuda heeft een preselectie van dertig spelers bekend gemaakt voor Euro 2012. Marcin Wasilewski is ontbreekt uiteraard niet op deze lijst. Ook Anderlecht-target Rafal Murawski staat erop. Lees verder »

Jovanovic ziet zoontje pas na zes dagen

Jovanovic ziet zoontje pas na zes dagen

Milan Jovanovic is donderdag voor de derde keer vader geworden. In Belgrado beviel zijn vrouw van een gezonde zoon. Jovanovic was op dat moment echter nog in België en zal zijn kersverse spruit pas woensdag voor het eerst zien. Lees verder »


 25-12-2011 
 24-12-2011 

Jacobs: "Mijn spelersgroep is te groot"

Jacobs:

Als het van Ariël Jacobs afhangt, zal Anderlecht in januari zijn spelersgroep verder afslanken. "We zijn soms met 25 op training. Iedereen wil zijn plaats in het elftal, maar dit kan niet. Sommigen moeten hun conclusies trekken." Lees verder »

Molins, Mbenza en Patou mee op stage

Molins, Mbenza en Patou mee op stage

Op Ronald Vargas na trekt de volledige spelersgroep mee op winterstage naar Turkije. Ook de geblesseerden Mazuch, Biglia en Molins zullen er dus bij zijn. Net als de Congolezen Patou Kabangu en Bedi Mbenza van Mazembe. Lees verder »

Anderlecht brengt bod uit op Murawski

Anderlecht brengt bod uit op Murawski

Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat Anderlecht een bod heeft uitgebracht op Rafal Murawski van Lech Poznan. Het wil de Pool in januari aantrekken. Dit zou ook betekenen dat paars-wit de piste Daniël Tözsér heeft verlaten. Lees verder »

Legear: "Terek wil Kanu aantrekken"

Legear:

Volgens Jonathan Legear wil Terek Grozny Kanu van Anderlecht naar Rusland halen. "Terek wil een vijftal nieuwe spelers halen. Eén daarvan is Kanu", zo zegt Legear in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik zie dat wel in orde komen." Lees verder »

Interesse voor Badibanga en Chatelle

Interesse voor Badibanga en Chatelle

Ziguy Badibanga en Thomas Chatelle zouden in januari wel eens (tijdelijk) andere oorden kunnen opzoeken. De Graafschap is opnieuw geïnteresseerd in Badibanga en voor Chatelle zijn STVV, OHL, Cercle Brugge en Westerlo kandidaat. Lees verder »

 23-12-2011 

Canesin mogelijk niet tegen Bergen

Canesin mogelijk niet tegen Bergen

Even grote paniek gisteren tijdens de ochtendtraining: bij een onschuldig duel zakte Fernando Canesin plots door zijn enkel en hij schreeuwde het uit van de pijn. Volgens een eerste onderzoek zou de blessure echter meevallen. Lees verder »

Reynaldo: "Ik wil Anderlecht nu vergeten"

Reynaldo:

Niet alleen Westerlo is blij met de komst van Reynaldo, ook de speler zelf is gelukkig met deze transfer. "Ik hoop weer kansen te krijgen", zo klinkt het. "Ik heb grote honger naar de bal en ik kom in een goede ploeg terecht." Lees verder »

Ceulemans: "Wil ook graag Iakovenko huren"

Ceulemans:

Bij Westerlo reageert men verheugd op de komst van Reynaldo. "Hij stond hoog op ons verlanglijstje", zo zegt trainer Jan Ceulemans. "Zo'n type loopt er momenteel niet rond in onze kern." Ceulemans hoopt ook nog op Sacha Iakovenko. Lees verder »

Marseille scout Matias Suarez

Marseille scout Matias Suarez

Volgens Het Belang van Limburg staat Matias Suarez in de belangstelling van Olympique Marseille. De Franse topclub kwam de Argentijn scouten tijdens de match tegen Lokomotiv Moskou. De vraag is of Marseille Suarez kan betalen. Lees verder »

Andelecht-spelers hebben vrij op kerstmis

Andelecht-spelers hebben vrij op kerstmis

Voor de voetballers uit de Belgische eerste klasse is kerstdag geen familiedag. Maandag staat er een speeldag op het menu en dus moeten ze zondag op de club zijn. Enkel de spelers van Anderlecht en Bergen hebben geluk. Lees verder »

Anderlecht sprak met manager Reza

Anderlecht sprak met manager Reza

STVV-spits Reza Ghoochannejhad (24) is hot. De Iraniër scoorde dit seizoen al tien keer en dat is ook de Belgische topclubs niet ontgaan. Volgens HLN sprak de manager van Reza al met Anderlecht, Standard, Club Brugge en Genk. Lees verder »


 22-12-2011 

Reynaldo maakt seizoen af bij Westerlo

Reynaldo maakt seizoen af bij Westerlo

De Braziliaan Reynaldo zal vanaf januari uitgeleend worden aan Westerlo. Bij Anderlecht kwam de flankaanvaller niet meer aan de bak. Westerlo hoopt met Reynaldo extra gewapend te zijn in de strijd tegen de degradatie. Lees verder »

Marecek: "Speelstijl aangepast na kritiek"

Marecek:

Na zijn eerste matchen als vervanger van Biglia kreeg Lukas Marecek een pak kritiek te slikken. Hij verdween even terug naar de bank, maar tegen Lokomotiv Moskou en Lokeren toonde hij zich opnieuw. "Ik durf nu mee oprukken." Lees verder »

Manager: "Biglia kost minstens 8 miljoen"

Manager:

Lucas Biglia wordt deze dagen gelinkt aan verschillende grote clubs. In Het Nieuwsblad sluit Enzo Montepaone, de Argentijnse manager van Biglia, een transfer in januari niet uit. "Maar dan enkel naar een echte topclub." Lees verder »

Spelersgroep van kop tot teen gescreend

Spelersgroep van kop tot teen gescreend

De medische staf en de physical coach van Anderlecht nemen deze week de volledige spelersgroep onder handen. Iedere speler ondergaat een intensieve inspanningstest van 45 minuten op de loopband. "We willen weten waar ze staan." Lees verder »

 21-12-2011 

Ticketprijzen Anderlecht - AZ bekend

Ticketprijzen Anderlecht - AZ bekend

Anderlecht heeft de ticketprijzen voor de terugwedstrijd tegen AZ voor de 16de finales van de UEFA Europa League bekendgemaakt. De prijzen variëren van 14 tot 60 euro. De match vindt plaats op donderdag 23 februari 2012 om 21u05. Lees verder »

Contract Diogo verbroken

Contract Diogo verbroken

Het contract van Diogo Bittencourt werd vandaag met wederzijdse toestemming verbroken. De Braziliaan kwam deze zomer op huurbasis over van São Paulo. Hij kwam niet verder dan één match in het eerste elftal, in de Beker tegen Boom. Lees verder »

AA Gent gaat voluit voor Tom De Sutter

AA Gent gaat voluit voor Tom De Sutter

Het Nieuwsblad weet dat AA Gent erg nadrukkelijk lonkt naar Tom De Sutter. Didier Frenay, de manager van De Sutter, twijfelt wel of de spits haalbaar is voor de Buffalo's. Tenzij Gent een speler in ruil naar Brussel stuurt. Lees verder »

Anderlecht op winterstage naar La Manga

Anderlecht op winterstage naar La Manga

De kogel is eindelijk door de kerk: Anderlecht zal van 4 tot 10 januari op winterstage trekken naar het Spaanse La Manga. Aanvankelijk zou paars-wit naar Marrakech trekken, maar dit bleek niet te kunnen doorgaan. Lees verder »

 20-12-2011 

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De kalender van Anderlecht is gewijzigd voor speeldag 21 tot en met 25. De matchen tegen Genk en Standard verschuiven naar zondagmiddag. De matchen tegen Kortrijk en Beerschot worden vervroegd naar 18 uur naar 20 uur. Lees verder »

Safari: "Anderlecht was de perfecte keuze"

Safari:

Na een aarzelend begin heeft Behrang Safari zich intussen opgewerkt tot de vaste linksachter van Anderlecht. De Zweed kijkt dan ook tevreden terug op zijn eerste half jaar in België en droomt luidop van het EK komende zomer. Lees verder »

Jestrovic: "Ga samenwerken met Anderlecht"

Jestrovic:

Tegen Lokeren zat er een oude bekende in de tribunes van het Constant Vanden Stock-stadion: Nenad Jestrovic. De ex-aanvaller van Anderlecht is in België om enkele privézaken te regelen en hij had ook belangrijk nieuws in petto. Lees verder »

Stage dan toch opnieuw in La Manga?

Stage dan toch opnieuw in La Manga?

Het is nog steeds niet zeker waar Anderlecht op winterstage zal gaan. Vast staat wel dat paars-wit niet naar het Marokkaanse Marrakech trekt. Dat meldt Sudpresse. Mogelijk gaat Anderlecht nu toch opnieuw naar La Manga in Spanje. Lees verder »

Biglia vrijdag getrouwd in Argentinië

Biglia vrijdag getrouwd in Argentinië

Lucas Biglia is in zijn thuisland Argentinië vrijdag in het huwelijk getreden met zijn vriendin Cecilia. In de kathedraal van Mercedes gaf het koppel, dat al zeven jaar samen is, elkaar het ja-woord in familiale kring. Lees verder »

Celstraf voor Legear na nachtje stappen

Celstraf voor Legear na nachtje stappen

Jonathan Legear kent eindelijk zijn straf voor de fratsen die hij op 24 mei 2009 uithaalde tijdens een nachtje stappen. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van vijftien dagen, een werkstraf en een boete van 1.127 euro. Lees verder »

Odjidja geschorst tegen Anderlecht?

Odjidja geschorst tegen Anderlecht?

Het bondsparket wil Club Brugge-speler Vadis Odjidja voor twee wedstijden schorsen na zijn rode kaart van zondag tegen OHL. In dat geval mist de middenvelder de match tegen Anderlecht vlak na de winterstop. Lees verder »


 19-12-2011 

Anderlecht volgt Murawski van nabij

Anderlecht volgt Murawski van nabij

Anderlecht houdt ernstig rekening met een vertrek van Lucas Biglia volgende zomer en is al een tijdje op zoek naar mogelijke vervangers. Volgens Poolse media is Rafal Murawski van Lech Poznan een belangrijke kanshebber. Lees verder »

Nog geen akkoord met Mbenza

Nog geen akkoord met Mbenza

TP Mazembe kondigde zaterdag aan dat na Patou Kabangu ook middenvelder Hugues Bedi Mbenza naar Anderlecht verhuisd. In Het Laatste Nieuws bevestigt Anderlecht de interesse, maar het ontkent dat er al een akkoord is. Lees verder »

Anderlecht in opspraak rond transfer Mornar

Anderlecht in opspraak rond transfer Mornar

De transfer van Ivica Mornar van Standard naar Anderlecht in 2001 zorgt tien jaar later voor opschudding. De Luikse justitie onderzoekt of Anderlecht de Kroatische spits in het zwart heeft betaald. Dat schrijft Le Soir vandaag. Lees verder »

Safari: "We zijn blijven vechten"

Safari:

Met nog een kwartier te gaan in de wedstrijd tegen Lokeren begon het plots hevig te sneeuwen boven het Astridpark. Voor sommige spelers was dat even wennen. "Het was niet makkelijk spelen met die sneeuw", aldus Behrang Safari. Lees verder »

Juhasz: "Tegengoals waren cadeaus"

Juhasz:

Roland Juhasz was tevreden dat Anderlecht de wedstrijd winnend kon afsluiten, maar de verdediger baalde wel van de twee tegentreffers. "De eerste goal was offside en het tweede doelpunt was een gevolg van concentratieverlies." Lees verder »

Canesin: "Voelde me goed op het veld"

Canesin:

Fernando Canesin Matos groeit na een mindere periode weer naar zijn vorm toe van het seizoensbegin. "Ik heb wat getwijfeld", geeft de Braziliaan toe op de officiële site, "maar het gaat inderdaad weer een pak beter." Lees verder »

Anderlecht wint verdiend maar met moeite

Anderlecht wint verdiend maar met moeite

Een doelpunt van invaller Dieumerci Mbokani acht minuten voor tijd bezorgde Anderlecht de winst tegen Lokeren. Guillaume Gillet had paars-wit voordien twee keer op voorsprong gebracht, maar Lokeren kwam telkens langszij. Lees verder »

 18-12-2011 

"Ik hoop dat Olivier rap stopt met voetbal"

Vandaag is het exact tien jaar geleden dat Olivier Deschacht debuteerde voor Anderlecht. Op Beveren mocht hij acht minuten invallen. Het Laatste Nieuws zag deze verjaardag als goede gelegenheid om vader Deschacht op te zoeken. Lees verder »

Tshimanga: "Niet gek maken door transfer"

Tshimanga:

Voor Derreck Tshimanga is de wedstrijd op Anderlecht een speciale. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck liet onlangs ontvallen dat hij de linksback ziet als een potentiële versterking. Tshimanga houdt het hoofd echter rustig. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Na een 1 op 6 in de competitie hoopt Anderlecht opnieuw aan te knopen met een overwinning. Tegen Lokomotiv toonde het alleszins dat het het winnen niet verleerd is. Paars-wit begint tegen Lokeren met dezelfde elf als woensdag. Lees verder »

Tweede speler van Mazembe op komst?

Tweede speler van Mazembe op komst?

Volgens de site sport365.fr is Mbenza Bedi op weg naar Anderlecht. Bedi is een 27-jarige aanvallende middenvelder van TP Mazembe, de Congolese club waarmee paars-wit een samenwerkingsakkoord heeft. Lees verder »

 17-12-2011 

"Fighting spirit ook in competitie tonen"

Sacha Kljestan zette Anderlecht met zijn derde doelpunt van het seizoen woensdag op weg naar de winst tegen Lokomotiv Moskou. De Amerikaan scoorde met een mooie plaatsbal. "Dit is mijn favoriete manier van scoren", zo vertelt hij. Lees verder »

"De Bleeckere kreeg meer respect in Europa"

Ook Ariël Jacobs stond gisteren op de traditionele persbabbel even stil bij de allerlaatste wedstrijd van Frank De Bleeckere. "Als je het palmares van De Bleeckere ziet, kan je niet anders dan respect hebben voor hem", klonk het. Lees verder »

Juhasz: "Liever Lokomotiv dan OHL of KVM"

Juhasz:

Roland Juhasz komt in Het Nieuwsblad vandaag nog even terug op de partij van woensdag tegen Lokomotiv. Terwijl het in de competitie stroef loopt, werd tegen de Russen wel vlot gewonnen. "Toen werd er tenminste gevoetbald." Lees verder »

"RC Genk moet De Sutter kopen"

In Het Belang van Limburg praten Jos Daerden en Wilfried Van Moer vandaag over RC Genk. Beiden zijn het eens dat de kampioen van vorig seizoen Tom De Sutter erg goed kan gebruiken. "De Sutter zou de ideale man zijn voor Genk." Lees verder »

Kampioen van 2013 rechtstreeks naar CL

Kampioen van 2013 rechtstreeks naar CL

Na de succesvolle Europese campagne van de Belgische clubs is het zeker dat de kampioen van het volgende seizoen rechtstreeks naar de poules van de Champions League mag. België is zeker van plaats 12 op de Uefa-ranking. Lees verder »

Mbokani bezoekt slachtoffers aanslag Luik

Mbokani bezoekt slachtoffers aanslag Luik

Dieumerci Mbokani was gisteren in Luik om hulde te brengen aan de slachtoffers van de schietpartij van dinsdag. "Dat er een kindje van 17 maanden is gestorven, raakt mij diep", aldus Mbokani, die ook een 15-jarige jongen bezocht. Lees verder »

 16-12-2011 

Selectie: Anderlecht - Lokeren

Selectie: Anderlecht - Lokeren

Zondag komt Sporting Lokeren op bezoek in het Constant Vanden Stock-stadion. Ariël Jacobs selecteerde een 20-koppige kern voor deze wedstrijd van de 18de speeldag. Dieumerci Mbokani zit net als tegen Lokomotiv opnieuw in de kern. Lees verder »

"De Bleeckere was een groot scheidsrechter"

Scheidsrechter Frank De Bleeckere fluit zaterdag met Zulte Waregem tegen Bergen zijn allerlaatste wedstrijd. Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock heeft vandaag in een perscommuniqué hulde gebracht aan de Belgische topref. Lees verder »

Boussoufa krijgt zondag zijn Gouden Schoen

Boussoufa krijgt zondag zijn Gouden Schoen

Mbark Boussoufa zal komende zondag voor de competitiewedstrijd tegen Lokeren zijn Gouden Schoen van 2010 officieel in ontvangst mogen nemen. Voor de voormalige Prins van het Astridpark is het een blij weerzien met zijn ex-club. Lees verder »

'Anderlecht aast op PSV'er Funso Ojo'

'Anderlecht aast op PSV'er Funso Ojo'

Volgens Voetbal International staat Funso Ojo in de belangstelling van Anderlecht. Ojo is een twintigjarige Belgische middenvelder die te boek staat als een groot talent, maar bij PSV Eindhoven nauwelijks aan spelen toekomt. Lees verder »

AZ-trainer: "Anderlecht is favoriet"

AZ-trainer:

Ook de trainer van AZ Alkmaar, Gertjan Verbeek, heeft al gereageerd op de loting waarbij zijn ploeg gekoppeld werd aan Anderlecht. "Zij zijn favoriet", zegt Verbeek, die in de rol kruipt van underdog, op de clubwebsite. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Geen makkelijke opgave"

Van Holsbeeck:

Manager Herman Van Holsbeeck was na de loting vooral opgelucht dat Anderlecht de topclubs kon ontwijken. "AZ is geen makkelijke tegenstander, maar we hebben grote clubs als Porto, Lazio en Udinese vermeden", klonk het. Lees verder »

Jacobs niet gelukkig met loting AZ

Jacobs niet gelukkig met loting AZ

Anderlecht werd in de achtste finales van de Europa League gekoppeld aan AZ Alkmaar. Ariël Jacobs had het liever anders gezien. "AZ was één van de teams die ik absoluut wou vermijden", aldus de ontevreden coach. Lees verder »

Anderlecht treft AZ in 1/16e finales

Anderlecht treft AZ in 1/16e finales

Op het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon is vanmiddag geloot voor de volgende ronde van de Europa League. Anderlecht neemt het daarin op tegen AZ Alkmaar. De winnaar van deze clash speelt nadien tegen Unidese of PAOK Saloniki. Lees verder »

Simons: "Anderlecht is niet aan de orde"

Simons:

Anderlecht toonde vorige zomer concrete interesse in Timmy Simons, maar botste op een njet van zijn club Nürnberg. Ook nu zou paars-wit de 35-jarige middenvelder nog niet vergeten zijn, maar de kans op een transfer lijkt klein. Lees verder »

 15-12-2011 

Juhasz wil Tözser bij Anderlecht

Juhasz wil Tözser bij Anderlecht

De naam van Daniel Töszer wordt al een tijdje aan Anderlecht gekoppeld en Roland Juhasz bevestigde na de match tegen Lokomotiv nogmaals dat hij zijn landgenoot wel graag ziet komen. Ook Töszer zelf denkt daar zo over. Lees verder »

"De Sutter zou goed passen bij Ajax"

Blijft Tom De Sutter bij Anderlecht of kiest hij in januari voor een andere club? De kans dat Anderlecht nog op hem rekent lijkt echter klein. Voor Belgacom TV-analist Wim De Coninck is het duidelijk: "Tom moet weggaan." Lees verder »

Anderlecht evenaart drie records

Anderlecht evenaart drie records

Anderlecht heeft de poulefase van de Europa League afgesloten met de evenaring van drie records. Het behaalde de meeste punten, scoorde het meeste doelpunten en topschutter Matias Suarez scoorde zeven keer. Lees verder »

Arsenal kwam Matias Suarez scouten

Arsenal kwam Matias Suarez scouten

Heel wat grote en minder grote clubs hadden gisteren een zitje gereserveerd in het Constant Vanden Stock-stadion. Zo ook de Engelse topclub Arsenal. Volgens The Express kwamen The Gunners vooral naar Matias Suarez kijken. Lees verder »

Canesin: "Voor mijn papa en José Lago"

Canesin:

Fernando Canesin scoorde tegen Lokomotiv eindelijk zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. De Braziliaan reageerde dolblij. "Ik vierde inderdaad alsof ik net het winnende doelpunt in de finale van de Wereldbeker had gemaakt." Lees verder »

Kljestan: "Nu zo ver mogelijk geraken"

Kljestan:

Sacha Kljestan scoorde met de 1-1 een belangrijke goal tegen Lokomotiv. "Het is altijd leuk om te scoren en zeker als het zo’n belangrijk doelpunt is", aldus de Amerikaan "We hebben 18 op 18 en winnen onze groep." Lees verder »

Marecek: "Ik lig niet wakker van de kritiek"

Marecek:

Ariël Jacobs koos tegen Lokomotiv voor meer zekerheid op het middenveld en zette daarom Lukas Marecek weer in de ploeg. De Tsjech deed het niet onaardig. "Ik ben blij met deze kans", zei hij achteraf. "Ik zie wel of er nog komen." Lees verder »

Jacobs: "Individueel en collectief sterk"

Jacobs:

Ariël Jacobs was uiteraard een tevreden trainer met de 18 op 18 in de Europa League. "Ik ben tevreden over onze prestatie, zowel individueel als collectief", zei de coach na de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou. Lees verder »

Gillet: "We kunnen ook Porto en Ajax aan"

Gillet:

Guillaume Gillet, die gisteren alweer zijn doelpuntje meepikte, liet na afloop van de wedstrijd weten dat we van een historische prestatie mogen spreken. De middenvelder is echter niet blind voor de tekortkomingen van zijn ploeg. Lees verder »

 14-12-2011 

18 op 18 voor Anderlecht in Europa League

18 op 18 voor Anderlecht in Europa League

Anderlecht heeft zich met een spectaculaire 5-3 overwinning tegen Lokomotiv Moskou tot groepswinnaar gekroond in de Europa League. Paars-wit is tevens de eerste Belgische ploeg die een perfecte reeks kan voorleggen in Europa. Lees verder »

"Jovanovic wilde stoppen na Lokomotiv"

Met Lokomotiv Moskou treft Milan Jovanovic straks een ex-club. De Serviër voetbalde er tussen 2004 en 2006, maar heeft weinig goede herinneringen aan deze tijd. "Hij kreeg er geen eerlijke kans", zegt dokter Nebojsa Popovic. Lees verder »

Jacobs: "Groepswinst is onze prioriteit"

Jacobs:

Anderlecht begint straks in een luxepositie aan de wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou. Zelfs een kleine nederlaag levert groepswinst op. Maar daar wil Ariël Jacobs niet op speculeren. "Zoals altijd gaan we voor een overwinning." Lees verder »

Loketten blijven open tot 20 uur

Loketten blijven open tot 20 uur

Gisteren waren er nog maar 13.863 kaartjes verkocht voor Anderlecht - Lokomotiv Moskou. Daarvan waren er ook nog eens 378 voor Russische fans. Wie alsnog wil gaan kijken straks, kan nog tot 20 uur tickets kopen. (HLN) Lees verder »

Selectie Anderlecht - Lokomotiv Moskou

Selectie Anderlecht - Lokomotiv Moskou

Zoals verwacht maakt Dieumerci Mbokani deel uit van de Anderlecht-kern voor de partij tegen Lokomotiv Moskou. Of hij ook kan spelen, is nog niet zeker. "We moeten wachten of hij geen reactie ondervindt van de training maandag." Lees verder »

 13-12-2011 

Minuut stilte tegen Lokomotiv Moskou

Minuut stilte tegen Lokomotiv Moskou

Anderlecht zal morgen voor de Europa League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou een minuut stilte houden voor de slachtoffers van de aanslag in Luik eerder vandaag. De spelers van Sporting zullen met een rouwband om de arm spelen. Lees verder »

D'Onofrio geeft deze week meer uitleg

D'Onofrio geeft deze week meer uitleg

Eerder deze week liet Luciano D'Onofrio al weten dat hij niet met Anderlecht gaat samenwerken. "Ik kan bevestigen dat de geruchten kloppen. De samenwerking met Anderlecht komt er niet", aldus de gewezen topman van Standard. Lees verder »

Manager Mbokani: "Dieu is een koerspaard"

Manager Mbokani:

Anderlecht kan morgen eindelijk weer beschikken over Dieumerci Mbokani. Volgens zijn manager Fabio Baglio werd dit hoog tijd. "Dieumerci wil maar één ding: spelen. Het frustreerde hem de wedstrijden op tv te moeten volgen." Lees verder »

Van Damme als opvolger Vanden Stock?

Van Damme als opvolger Vanden Stock?

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Roger Vanden Stock al een opvolger op het oog voor als hij stopt als voorzitter van Anderlecht. Hij denkt hiervoor aan Alexandre Van Damme, de onzichtbare sterke man bij brouwerij Inbev. Lees verder »

Westerlo: "De Sutter is onhaalbaar voor ons"

Westerlo:

Een tijd geleden liet Jan Ceulemans verstaan deze winter graag Tom De Sutter te verwelkomen in Westerlo. Hoewel die niet afkeurend reageerde, bergt Ceulemans dit plan nu op. "De Sutter is niet haalbaar voor een club als Westerlo." Lees verder »

 12-12-2011 

Boussoufa traint opnieuw bij Anderlecht

Boussoufa traint opnieuw bij Anderlecht

Een opvallende aanwezige vandaag op het trainingsveld bij Anderlecht. Niemand minder dan Mbark Boussoufa trainde vandaag mee met de a-kern. De Russische competitie is in winterstop en Boussoufa onderhoudt hier zijn conditie. Lees verder »

Anderlecht met en zonder Biglia: de cijfers

Anderlecht met en zonder Biglia: de cijfers

Dat Anderlecht een stuk minder presteert zonder Lucas Biglia is niemand ontgaan. We haalden er even de cijfers van dit seizoen bij en de verschillen zijn inderdaad groot. Met Biglia haalde Anderlecht 26 op 30, zonder 10 op 21. Lees verder »

Uitslagen Europa League-tegenstanders

Uitslagen Europa League-tegenstanders

Woensdag speelt Anderlecht thuis tegen Lokomotiv Moskou zijn laatste poulewedstrijd in de Europa League. Lokomotiv kwam het voorbije weekend niet in actie want de competitie in Rusland ligt stil tot begin maart. Lees verder »

Wachten op duidelijkheid over winterstage

Wachten op duidelijkheid over winterstage

Anderlecht weet nog steeds niet waar het van 4 tot 10 januari op winterstage gaat. Op voorspraak van oud-speler Nordin Jbari koos het dit jaar voor Marokko, maar dit is nog steeds niet rond. Turkije en Portugal zijn alternatieven. Lees verder »

Iachtchouk: "Goal voor materiaalman Lago"

Iachtchouk:

Oleg Iachtchouk scoorde zaterdag het tweede doelpunt voor Cercle Brugge tegen Bergen. De Oekraïner vierde dit erg ingetogen. "Ik scoorde voor José Lago. Die man is als een vader geweest voor mij. Nooit vergeet ik hem nog." Lees verder »

 11-12-2011 

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Aline, één van de trouwste leden van het webteam. Aline is al jaren actief als fotograaf en Engelse vertaler. We wensen haar dan ook te bedanken voor haar inzet. Gelukkige verjaardag! Lees verder »

 10-12-2011 

Trekt Biglia in januari naar Fiorentina?

Trekt Biglia in januari naar Fiorentina?

Lucas Biglia staat weer in de belangstelling van het Italiaanse Fiorentina. Dat meldt Gazet van Antwerpen. De Argentijnse middenvelder, die nog tot juni 2015 onder contract ligt, zou in januari al naar de Serie A kunnen verhuizen. Lees verder »

Anderlecht volgt twee Turkse spelers

Anderlecht volgt twee Turkse spelers

Volgens Turkse media scout Anderlecht twee spelers van Gençlerbirligi. Het zou gaan om Soner Aydogdu en Aykut Demir Mohamed. Anderlechtscout Rik Van De Velde woonde de wedstrijd tegen Galatasaray bij. Lees verder »

Kabasele wordt wellicht uitgeleend

Kabasele wordt wellicht uitgeleend

Anderlecht wil Nathan Kabasele in januari voor een half seizoen uitlenen aan een andere club. Zo kan de 19-jarige aanvaller meer wedstrijdervaring opdoen. Bij paars-wit speelde Kabasele nog maar weinig dit seizoen. (HLN) Lees verder »

Iakovenko, Reynaldo en Chatelle mogen weg

Iakovenko, Reynaldo en Chatelle mogen weg

Sasha Iakovenko (foto), Reynaldo en Thomas Chatelle hebben te horen gekregen dat ze tijdens de winterstop mogen uitkijken naar een andere club. Alle drie de spelers passen niet meer in de toekomstplannen van Anderlecht. (HLN) Lees verder »

Jacobs: "Gebrek aan frisheid"

Jacobs:

Anderlecht leed tegen KV Mechelen zijn derde nederlaag van het seizoen. "Ik stel een gebrek aan frisheid vast bij bepaalde spelers", aldus coach Ariël Jacobs. "De ploeg zou wat rust nu wel kunnen gebruiken." Lees verder »

 09-12-2011 

"Guillaume zal een prima papa zijn"

Guillaume Gillet is één van de opvallendste spelers van Anderlecht dit seizoen. Gazet Van Antwerpen nam hem onder de loep en schetst aan de hand van enkele getuigenissen een portret van de 26-jarige flankspeler. Lees verder »

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Anderlecht doet het straks tegen KV Mechelen nog steeds zonder Dieumerci Mbokani. Behrang Safari is wel paraat. "Ik heb hem twee dagen vrij gegeven voor de geboorte van zijn tweeling, maar nu is hij terug en klaar om te spelen." Lees verder »

Stefan Roef: "Geen toekomst bij Anderlecht"

Stefan Roef:

Stefan Roef ruilde deze zomer de jeugd van Anderlecht voor de a-kern van Westerlo. Dat hij er slechts derde doelman is, deert hem niet. "Al in het begin werd me duidelijk gemaakt dat ik eerst moest rijpen om te kunnen doorstoten." Lees verder »

Waarom Anderlecht beter groepswinnaar wordt

Waarom Anderlecht beter groepswinnaar wordt

Nu de eerste ronde in de Champions League erop zit kennen we ook de ploegen die opgevist zullen worden in de Europa League. Onder meer Manchester City en Manchester United maken na Nieuwjaar hun opwachting in de volgende EL-ronde. Lees verder »

Anderlecht heeft terug perfecte grasmat

Anderlecht heeft terug perfecte grasmat

Twee dagen na het begin van de werken ligt de nieuwe grasmat van het Constant Vanden Stock-Stadion er speelklaar bij. Deze nieuwe grasmat moet dienstdoen tot eind 2012, wanneer de verbouwingswerken aan het stadion van start gaan. Lees verder »

Jacobs wil De Sutter graag houden

Jacobs wil De Sutter graag houden

Als het van Ariël Jacobs afhangt, blijft Tom De Sutter gewoon bij Anderlecht. "We hebben een speler als De Sutter nodig. Als Tom toch zou vertrekken, dan wil ik absoluut een vervanger die aan hetzelfde profiel voldoet." Lees verder »

De Sutter ook welkom bij KV Mechelen

De Sutter ook welkom bij KV Mechelen

Het lijstje clubs dat Tom De Sutter graag wil strikken blijft groeien. Nu liet ook KV Mechelen blijken dat de spits welkom is. "Maar ik vrees dat Tom financieel onhaalbaar is voor ons", aldus trainer Marc Brys. Lees verder »

 08-12-2011 

Selectie KV Mechelen - Anderlecht

Selectie KV Mechelen - Anderlecht

Anderlecht opent morgen de 17e speeldag op KV Mechelen. Ariël Jacobs selecteerde na de donderdagtraining 19 spelers voor deze partij. Behrang Safari, die sukkelde met een liesblessure, is hersteld. Dieumerci Mbokani is nog out. Lees verder »

Canesin: "Ik kom weer aan de oppervlakte"

Canesin:

Fernando Canesin hoopt morgen nog eens beslissend te kunnen zijn voor Anderlecht. Tegen KV Mechelen heeft Anderlecht nog een extra motivatie om te winnen: de dood van materiaalman José Lago. "Morgen spelen we voor hem." Lees verder »

Interesse genoeg voor Tom De Sutter

Interesse genoeg voor Tom De Sutter

Nadat Tom De Sutter te kennen gaf Anderlecht in januari te willen verlaten, heeft hij niet te klagen over een gebrek aan interesse. Zulte Waregem, Club Brugge en RC Genk tonen alle drie concrete belanstelling. Lees verder »

Mbokani koopt nieuwste Ferrari

Mbokani koopt nieuwste Ferrari

Dieumerci Mbokani heeft zijn wagenpark vernieuwd. Een Bentley was voor de Anderlecht-spits niet meer voldoende, dus heeft hij zich de Ferrari FF aangeschaft, het nieuwste speeltje uit Maranello. Kostprijs ervan: 260.000 euro. Lees verder »

 07-12-2011 

Overzicht: de Congolezen van Anderlecht

Overzicht: de Congolezen van Anderlecht

Patou Kabangu is niet de eerste Congolees die voor Anderlecht komt voetballen. De voorbije vijfig jaar maakten verschillende jonge spelers de oversteek uit onze ex-kolonie. Het Laatste Nieuws brengt vandaag een overzicht. Lees verder »

Tom De Sutter wil weg bij Anderlecht

Tom De Sutter wil weg bij Anderlecht

Met zoveel woorden heeft hij het niet gezegd maar hij heeft er genoeg van om bankzitter te zijn. 'Mijn beslissing staat vast. Mijn manager weet wat ik wil en zal die boodschap aan het bestuur overbrengen'. Lees verder »

 06-12-2011 

Anderlecht krijgt koninklijke grasmat

Anderlecht krijgt koninklijke grasmat

De erbarmelijke grasmat van Anderlecht zal weldra vervangen worden door een nieuw exemplaar. Door een bacterie en mislukte behandeling kreeg het veld de genadestoot. Het zal dezelfde grasmat worden als deze van Real Madrid. Lees verder »

Kitmanager José Lago overleden

Kitmanager José Lago overleden

Met droefheid heeft Anderlecht afscheid moeten nemen vandaag van José Lago. Samen met zijn vrouw was hij al 25 jaar conciërge in het stadion. José werd geboren op 18/11/1951 en overleed na een slepende ziekte op 60jarige leeftijd. Lees verder »

 05-12-2011 

Juhasz niet geschorst voor rode kaart

Juhasz niet geschorst voor rode kaart

Het bondsparket heeft Ronald Juhasz niet geschorst voor zijn rode kaart gisteren tegen OHL. Men oordeelde dat de uitsluiting op zich volstond als straf. Juhasz kan vrijdag dus gewoon meespelen tegen KV Mechelen. Lees verder »

Safari naar Zweden voor bevalling

Safari naar Zweden voor bevalling

Behrang Safari reist vandaag naar Zweden om er zijn vrouw bij te staan bij haar bevalling. De linksachter blesseerde zich donderdag tegen AEK Athene en zat gisteren niet in de selectie. (GvA) Lees verder »

Reynaldo opnieuw verhuurd aan Cercle?

Reynaldo opnieuw verhuurd aan Cercle?

Volgens Het Nieuwsblad denkt Cercle Brugge er aan om in januari Reynaldo opnieuw te huren van Anderlecht. Twee jaar geleden bewandelde hij al eens dezelfde weg, maar deze zomer keerde hij terug. Hij greep zijn kans echter niet. Lees verder »

Frutos bekijkt match vanuit spionkop

Frutos bekijkt match vanuit spionkop

Nicolas Frutos gaf gisteren de aftrap van Anderlecht - OHL. Daarna zette hij zich in de eretribune, maar verliet zijn plaatsje daar een kwartier voor tijd. Hij trok richting spionkop en bekeek daar het einde van de wedstrijd. Lees verder »

Anderlecht moet zieke grasmat vervangen

Anderlecht moet zieke grasmat vervangen

Het veld van Anderlecht lag er gisteren erbarmelijk bij. De oorzaak: een virus dat zich via de matten langs de kant van het veld in het gras heeft genesteld. Anderlecht zal nog deze week de hele grasmat vervangen. (HLN) Lees verder »

Arbiter Geldhof: "Juhasz protesteerde niet"

Arbiter Geldhof:

Scheidsrechter Frederik Geldhof hield na de match vol dat hij Juhasz terecht uitsloot. "Vanuit mijn standpunt raakte hij de man. De bal verandert niet van richting, wat het geval was geweest als Juhasz enkel de bal had geraakt." Lees verder »

Juhasz: "Het was zelfs geen fout"

Juhasz:

Roland Juhasz moest tegen OHL voortijdig gaan douchen nadat hij de doorgebroken Thomas Azevedo had neergehaald. Dit gebeurde nochtans op een correcte manier. De Hongaar hoopt nu dat het Sportcomité hem geen extra schorsing oplegt. Lees verder »

 04-12-2011 

OHL steelt 2 punten op Anderlecht

OHL steelt 2 punten op Anderlecht

Anderlecht heeft vanavond opnieuw punten verloren tegen OHL. De thuisploeg speelde te traag en vond geen creatieve oplossing door de Leuvense muur. Ook scheidsrechter Geldhof speelde een rol: hij sloot Juhasz onterecht uit. Lees verder »

Grün: "Anderlecht maakt kans op finale"

Grün:

Anderlecht is samen met Real Madrid de enige ploeg die Europees zijn vijf poulewedstrijden al won. "Dat is toch veelzeggend", zo zegt Georges Grün hierover. "Het is niet vanzelfsprekend om een perfect rapport af te leveren." Lees verder »

 03-12-2011 

"Transfer Jovanovic is een schot in de roos"

In Het Laatste Nieuws maken VTM Stadion-collega's Marc Degryse en Tom Coninx een stand van zaken op over de voorbije heenronde. De meningen van de analist en de presentator over enkele Anderlechtonderwerpen kan je hieronder lezen. Lees verder »

Anderlecht speelt straks met EK-bal

Anderlecht speelt straks met EK-bal

Gisteren werd in Oekraïne geloot voor de poules van het Europees Kampioenschap in 2012. Ook de nieuwe officiële speelbal werd voorgesteld: de Tango 12. Anderlecht wil de bal eind december al gebruiken thuis tegen Lokeren. (HNB) Lees verder »

Selectie: Anderlecht - OH Leuven

Selectie: Anderlecht - OH Leuven

Ariël Jacobs heeft een 22-koppige kern bekendgemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen Oud-Heverlee Leuven. De coach van paars-wit kampt wel met kopzorgen. Achter de namen van heel wat spelers staat namelijk nog een vraagteken. Lees verder »

 02-12-2011 

Beloften verliezen nipt van Kortrijk

Beloften verliezen nipt van Kortrijk

De Anderlechtbeloften zijn er vanavond niet in geslaagd om Kortrijk punten afhandig te maken. De ploeg van Geert Emmerechts verloor nipt met 1-0. De laatste zege van de beloften dateert nu al van 21 oktober (4-2 tegen Lokeren). Lees verder »

Anderlecht naar Heizel? "Onzin"

Anderlecht naar Heizel?

De Franstalige krantengroep Sudpresse pakte vandaag uit met het nieuws dat Anderlecht in 2013 zou uitwijken naar het Koning Boudewijnstadion omwille van de verbouwingen aan het eigen stadion. De stad Brussel ontkent echter. Lees verder »

Wie wordt de opvolger van Vanden Stock?

Wie wordt de opvolger van Vanden Stock?

Roger Vanden Stock sprak deze week over zijn pensioen en zijn opvolging als voorzitter van Anderlecht. De woorden van Vanden Stock zijn nauwelijks koud of er wordt al volop gespeculeerd over wie de functie zou kunnen overnemen. Lees verder »

Anderlecht wijkt uit naar Heizel

Anderlecht wijkt uit naar Heizel

Anderlecht heeft officieel nog geen groen licht gekregen voor de uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion, maar als alles volgens schema verloopt zouden de werken kunnen starten in 2013. Lees verder »

Losada daagt Anderlecht voor de rechter

Losada daagt Anderlecht voor de rechter

Hernan Losada spant een proces aan tegen zijn ex-club Anderlecht. De Argentijn beweert dat de club hem nog geld moet. De middenvelder zou 15% krijgen bij een doorverkoop (75.000 euro), maar naar verluidt kreeg Losada die som al. Lees verder »

Juhasz: "Het klikt perfect met Kouyaté"

Juhasz:

Met nog maar twee Europese tegengoals doet ook de defensie van Anderlecht het heel goed. "Het klikt perfect met Kouyaté", zo zegt Juhasz in Gazet van Antwerpen. "Het doet deugd om dit jaar zo weinig goals binnen te krijgen." Lees verder »

Gillet: "In de vorm van mijn leven"

Gillet:

Guillaume Gillet vind dit seizoen blindelings de weg naar de goal. Met twee doelpunten forceerde hij de zege tegen AEK Athene. "Ik stond twee keer op de juiste plaats", vertelt Gillet in de kranten. Lees verder »

 01-12-2011 

Club rouwt om icoon Van Den Bosch

Club rouwt om icoon Van Den Bosch

Anderlecht rouwt om het verlies van Hippolyte Van Den Bosch. De oud speler was de laatste nog in leven zijnde speler van Andelecht's eerste kampioenenploeg uit 1947. Hij speelde tevens op het WK van 54. Van Den Bosch werd 85. Lees verder »

Anderlecht behoudt maximum in Athene

Anderlecht behoudt maximum in Athene

Na vijf EL-speeldagen pronkt Anderlecht nog steeds met het maximum van de punten in groep L. Guillaume Gillet bezorgde paars-wit met twee goals een 1-2 zege tegen AEK Athene. Anderlecht is wel nog niet zeker van groepswinst. Lees verder »

Roger Vanden Stock werkt aan opvolging

Roger Vanden Stock werkt aan opvolging

Op het persdiner in Athene deed Roger Vanden Stock gisteren een opvallende uitspraak. Hij kondigde aan werk te gaan maken van zijn opvolging en het afscheid van de familie Vanden Stock als voorzitters van Anderlecht. Lees verder »

Jacobs: "Ik wil leidersplaats vasthouden"

Jacobs:

De kwalificatie staat al vast, maar Ariël Jacobs wil meer. "Die 18 op 18 is voor de statistieken", zo zei hij. "Het enige waar het mij om gaat, is dat we onze leidersplaats vasthouden. Dat is belangrijk voor de volgende ronde." Lees verder »

Spelers bezoeken historische Akropolis

Spelers bezoeken historische Akropolis

De spelers van Anderlecht maakten van hun dagje Athene gisteren gebruik om hun historische kennis wat bij te schaven. In de ochtend maakten ze in groep een wandeling door het oude centrum rond de Akropolis. (HLN) Lees verder »

Voorbeschouwing: AEK Athene - Anderlecht

Voorbeschouwing: AEK Athene - Anderlecht

In Athene gaat Anderlecht straks om 19 uur op zoek naar een vijfde opeenvolgende zege in de Europa League. Het moet het mogelijk doen zonder Matias Suarez, die sukkelt met de dij. Ook Silvio Proto is licht onzeker. Lees verder »