Archieven

 31-12-2008 

Mazuch lijkt meest concrete piste

Mazuch lijkt meest concrete piste

Volgens een Toscaanse krant is de belangstelling van Anderlecht voor Ondrej Mazuch, een 19-jarige verdediger van Fiorentina, zeer concreet te noemen. De onderhandelingen tussen beide clubs zouden ook reeds ver gevorderd zijn. Lees verder »

Al 9.000 tickets weg voor KVM - Anderlecht

Al 9.000 tickets weg voor KVM - Anderlecht

De voorverkoop voor de bekerwedstrijd KV Mechelen - Anderlecht, op dinsdag 13 januari, loopt vlot. Er zijn al bijna 9.000 kaartjes de deur uit voor deze achtste finale. De wedstrijd zal met gesloten loketten gespeeld worden. (GvA) Lees verder »

Nog geen bod binnen voor Biglia

Nog geen bod binnen voor Biglia

Ondanks wat enkele bronnen deden vermoeden, is er nog steeds geen Turks bod van Fenerbahce of Galatasaray binnen voor Lucas Biglia. Napels informeerde bij de makelaar van de Argentijn, maar bracht ook nog geen concreet bod uit. Lees verder »

 30-12-2008 

Geen oefenduel tegen Twente

Geen oefenduel tegen Twente

De oefenwedstrijd tegen Twente tijdens de winterstage in La Manga gaat niet door. Het duel wordt vervangen door een vriendschappelijke match tegen Cartagena. Paars-wit speelde vorig seizoen al eens tegen de Spaanse derdeklasser. Lees verder »

Gideon Boateng definitief naar MVV

Gideon Boateng definitief naar MVV

De 17-jarige Ghanees Gideon Boateng, heeft een contract voor 3,5 jaar ondertekend bij de Nederlandse tweedeklasser MVV. Boateng zat al enkele jaren in de beloftenkern van Anderlecht, maar kon nooit echt doorstoten tot de A-kern. Lees verder »

De Mul als vervanger voor Legear ?

De Mul als vervanger voor Legear ?

Moest Jonathan Legear in de winterstop andere oorden opzoeken, zou Anderlecht denken aan de Belg Tom De Mul. De Mul speelt momenteel nog bij FC Sevilla, die de flankspeler wil uitlenen voor een half jaar. Lees verder »

 29-12-2008 

"Polak beste voetballer van 2008"

Uit een rangschikking van Sport/Voetbal-magazine blijkt dat Jan Polak de beste voetballer is uit de competitie in het kalenderjaar 2008. Polak haalde met 6,48 op 10 de hoogste gemiddelde score. Lees verder »

Gaël Givet gelinkt aan Anderlecht

Gaël Givet gelinkt aan Anderlecht

Anderlecht is nog steeds op zoek naar een extra verdediger. Volgens Franse media zou Anderlecht Gaël Givet op het oog hebben. De fransman komt momenteel uit voor Marseille, maar speelt daar amper. Lees verder »

Víctor "Muma" Bernárdez in Brussel

Víctor

Gisteren vertrok Víctor "Muma" Bernárdez in alle vroegte vanuit zijn vaderland richting Anderlecht om samen met de rest van de spelers op 2 januari te hervatten. Op 3 januari vertrekt hij mee op stage in Spanje. Lees verder »


 27-12-2008 

Trekt Anderlecht een 34-jarige aan ?

Trekt Anderlecht een 34-jarige aan ?

Volgense diverse Belgische media zou Anderlecht een bod overwegen op Jeff Strasser, een 34-jarige Luxemburger die momenteel uitkomt voor FC Metz. De centrale verdediger is een vaste waarde in de nationale ploeg van Luxemburg. Lees verder »

 26-12-2008 
 25-12-2008 

 24-12-2008 

OHL test Niels Houman

OHL test Niels Houman

Oud Heverlee Leuven is op zoek naar versterking en komt hiervoor onder andere shoppen bij Anderlecht. OHL laat op dit moment Niels Houman met de eerste ploeg meetrainen met het oog op een eventuele transfer. Lees verder »

Prettige feestdagen!

Prettige feestdagen!

Het webteam van Anderlecht-online wenst al zijn bezoekers prettige eindejaarsfeesten toe. Een gelukkige Kerst en een fantastisch en vooral gezond 2009!Lees verder »

Anderlecht gaat voor Tsjechische verdediger

Anderlecht gaat voor Tsjechische verdediger

Anderlecht onderhandelt met Fiorentina over Ondrej Mazuch. Paars-wit zou de 19-jarige verdediger graag voor zes maanden willen lenen. Fiorentina wou graag Bakary Saré in de deal betrekken maar daar wil Anderlecht niets van weten. Lees verder »

Bernárdez tekent contract

Bernárdez tekent contract

Niet alleen Gillet maar ook Victor Bernárdez heeft zijn handtekening onder een contract gezet. De 26-jarige Hondurese verdediger moest nog zijn medische testen afleggen. Deze waren allen positief. Lees verder »

 23-12-2008 

Anderlecht niet geïnteresseerd in Janczyck

Anderlecht niet geïnteresseerd in Janczyck

In de Poolse pers verscheen eergisteren het bericht dat Anderlecht interesse zou hebben voor Dawid Janczyk van CSKA Moskou, maar ze vergisten zich van club. Het is Sporting Lokeren dat de spits volgt en niet Sporting Anderlecht. Lees verder »

Bjärsmyr niet naar Anderlecht

Bjärsmyr niet naar Anderlecht

Anderlecht zal zicht tijdens de winterstop niet versterken met Mattias Bjärsmyr van IFK Göteborg. Ariël Jacobs heeft de speler intussen aan het werk gezien en oordeelde dat hij geen speler voor Anderlecht is. Lees verder »

Veiling brengt 2030 euro op

Veiling brengt 2030 euro op

Anderlecht veilde in het kader van Music for Live een uitgebreid VIP-arrangement tijdens de wedstrijd Anderlecht - PSV. De veiling bracht uiteindelijk 2030 euro op. Lees verder »

Anderlecht en Gillet bereiken akkoord

Anderlecht en Gillet bereiken akkoord

Anderlecht en Guillaume Gillet hebben een principeakkoord bereikt over de contractverlenging van de Luikenaar. De middenvelder zal zijn verbintenis met drie jaar verlengen. Hij blijft zo nog tot 2014 bij paars-wit. Lees verder »

Anderlecht zoekt nog extra verdediger

Anderlecht zoekt nog extra verdediger

Desondanks het aantrekken van Victor Bernardez zal er bij paas-wit nog een verdediger aangetrokken worden: "We zoeken nog een centrale verdediger, maar hij komt zeker niet voor half januari", aldus manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Nederlandse politie aanwezig tegen PSV

Nederlandse politie aanwezig tegen PSV

Op 10 januari speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen PSV. Hierbij zal er ook Nederlandse politie aanwezig zijn. De samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie kadert in de kandidatuur voor het WK 2018. Lees verder »

 22-12-2008 

Kanu naar Cercle Brugge

Kanu naar Cercle Brugge

Anderlecht en Cercle Brugge hebben een overeenkomst bereikt betreffende Kanu. De 21-jarige Braziliaanse spits wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan Cercle. Kanu zou ook al een appartement hebben gevonden in Brugge. Lees verder »

Spelers genieten van vakantie

Spelers genieten van vakantie

Op dit moment genieten de spelers van een welverdiende vakantie en kunnen ze de feestdagen bij familie doorbrengen. Ze worden pas op vrijdag 2 januari terug in het Astridpark verwacht. Lees verder »

Anderlecht volgt 19-jarige Tsjech

Anderlecht volgt 19-jarige Tsjech

Volgens Italiaanse bronnen zou Anderlecht zijn oog hebben laten vallen op de Tsjechische verdediger Ondrej Mazuch (19). De centrale verdediger speelt sinds anderhalf jaar bij Fiorentina, maar slaagde er niet in om door te breken. Lees verder »


 21-12-2008 

Dames winnen met 0-3 van Egem

Dames winnen met 0-3 van Egem

Ook de dames van Anderlecht hebben gisteren hun laatste wedstrijd voor de winterstop afgewerkt. Ze knoopten weer aan met winst na een 0-3 overwinning op het veld van VK Egem. Lees verder »

Anderlecht wil Janczyk lenen

Anderlecht wil Janczyk lenen

Volgens de Poolse media toont Anderlecht interesse in Dawid Janczyk. De Poolse spits ligt onder contract bij CSKA Moskou, maar is het bankzitten daar beu. Janczyk mag dan ook tijdens de winterstop vertrekken. Lees verder »

Mehmet Yildiz gelinkt aan Anderlecht

Mehmet Yildiz gelinkt aan Anderlecht

Volgens de Duitse voetbalsite transfermarkt.de heeft Anderlecht interesse in Mehmet Yildiz, aanvaller van het Turkse Sivasspor en tevens Turks international. De interesse van paars-wit wordt bevestigd op de website van Sivasspor. Lees verder »

 20-12-2008 

Juhasz geschorst tegen Cercle Brugge

Juhasz geschorst tegen Cercle Brugge

Juhasz pakte gisteren zijn 3e gele kaart en is geschorst voor de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Cercle. "Het was geen fout naar mijn mening, maar ja, ik moet me neerleggen bij de beslissing van de ref", aldus de Hongaar. Lees verder »

Koeman bekijkt Hongaren

Koeman bekijkt Hongaren

Erwin Koeman was gisteren een aandachtige toeschouwer tijdens Anderlecht - Genk. De topper was voor de bondscoach van Hongarije de ideale gelegenheid om drie Hongaren in actie te zien: Juhasz (Anderlecht), Tóth en Tözsér (Genk). Lees verder »

Meer reacties na Anderlecht - Genk

Meer reacties na Anderlecht - Genk

Anderlecht won gisteren met 2-0 van een zwak Genk. Paars-wit telt nu, met de winterstop in zicht, zeven punten voorsprong op Standard en Brugge, maar beiden spelen dit weekend nog hun wedstrijd. Lees verder »

Kanu: "Cercle niet direct mijn keuze"

Kanu:

Op enkele details na is de verhuur van Kanu aan Cercle Brugge helemaal rond. "Als Anderlecht zegt dat ik moet gaan, dan ga ik. Maar dat is niet direct mijn eigen keuze", zegt de Braziliaan in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Goor: "Blij voor die paar seconden"

Goor:

Bart Goor nam vanavond afscheid van het Astridpark en Anderlecht. In de allerlaatste minuut mocht hij nog invallen. "Even dacht ik ook dat ik niet meer zou mogen invallen", vertelt de ex-aanvoerder. Lees verder »

 19-12-2008 

Jacobs: "Tevreden over het niveau"

Jacobs:

Anderlecht won vanavond zonder veel problemen tegen een onmondig Genk. Ariël Jacobs was dan ook blij met de drie punten. "Ik denk dat op deze overwinning niks aan te merken is", gaf de trainer als uitleg. Lees verder »

Stapt Ariël Jacobs op na dit seizoen?

Stapt Ariël Jacobs op na dit seizoen?

Anderlecht is herfstkampioen en gaat de winterstop in als leider, maar toch is trainer Ariël Jacobs niet helemaal tevreden. "Drie nederlagen in de eerste ronde vind ik teveel", zegt Jacobs in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Twente in La Manga

Anderlecht oefent tegen Twente in La Manga

Naar jaarlijkse gewoonte trekt Anderlecht tijdens de winterstop op oefenstage naar het Spaanse La Manga. Paars-wit zal er een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen het Nederlandse FC Twente, de huidige ploeg van Cheik Tioté. Lees verder »

Siani definitief naar STVV

Siani definitief naar STVV

Sébastien Siani werd door Anderlecht al meermaals uitgeleend, maar nu verlaat de jonge spits het Astridpark definitief. Siani tekende bij Sint-Truiden een contract voor 3,5 jaar. Verder toont Zulte-Waregem interesse in Cor Gillis. Lees verder »

Bernardez: "Ik wilde naar Europa"

Bernardez:

Het was transferdag gisteren bij paars-wit want nadat Cordier voorgesteld werd, kwam er nog een andere nieuwe speler opdagen: Victor 'Mumo' Bernardez. De Hondurese verdediger komt over van Motagua. Lees verder »

Beloften verliezen van RC Genk

Beloften verliezen van RC Genk

De reserven hebben gisteren niet het goede voorbeeld kunnen geven, ze verloren hun wedstrijd tegen Racing Genk met 4-3. Voor Anderlecht scoorde Boateng, Lukula en Boris. Er kwam geen enkele A-speler in actie bij Anderlecht. Lees verder »


 18-12-2008 

Mattias Bjärsmyr naar Anderlecht?

Mattias Bjärsmyr naar Anderlecht?

Volgens de Zweedse pers zou Anderlecht interesse tonen in Mattias -Bjärsa- Bjärsmyr. De 22-jarige centrale verdediger ligt op dit moment onder contract bij IFK Göteborg waar hij regelmatig in de basis staat. Lees verder »

Cercle wil ook Iakovenko lenen

Cercle wil ook Iakovenko lenen

Cercle Brugge wil naast Kanu graag nog een speler van Anderlecht lenen. De club denkt aan Sacha Iakovenko. De kans dat Iakovenko naar Brugge verhuist is echter klein want de speler wil niet weg en er zijn nog andere gegadigden. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Racing Genk

Selectie: Anderlecht - Racing Genk

Trainer Ariël Jacobs maakte vandaag een 21-koppige kern bekend voor de laatste wedstrijd van de heenronde tegen Genk. Frutos, Legear en Suarez zijn twijfelachtig. Van Damme, Vlcek en Wasilewski zijn out. Lees verder »

Cordier trekt naar Anderlecht

Cordier trekt naar Anderlecht

Anderlecht heeft zijn nieuwe doelman gevonden. Michaël Cordier van FC Brussels tekende in het Astridpark een contract voor zes maanden met optie van drie jaar. "Hij heeft geen probleem om doublure te zijn", aldus Van Holsbeeck. Lees verder »

 17-12-2008 

Rnic: "Ik voel dat ik beter geworden ben"

Rnic:

Tegen Roeselare mocht Nemanja Rnic eindelijk nog eens in de basis starten. De Serviër speelde een degelijke partij. "Ik heb een moeilijke periode achter de rug", zo zegt hij. "Maar dat maakt deel uit van het leerproces." Lees verder »

Topper volledig uitverkocht

Topper volledig uitverkocht

De dienst ticketing meldt vandaag dat alle kaartjes voor de topper van vrijdag tegen RC Genk verkocht zijn. Anderlecht zal de nummer vier uit het klassement dus voor een vol huis ontvangen. Lees verder »

 16-12-2008 

Daniël Zitka heeft steun bij broer

Daniël Zitka heeft steun bij broer

Zitka revalideert nu al een tijdje van zijn enkelbreuk, die hij opliep in de match tegen Dender. Morgen gaat hij op controle bij dokter De Clercq, die de vooruitgang zal bepalen. De broer van Zitka is intussen al overgevlogen. Lees verder »

Chatelle wil niet weg

Chatelle wil niet weg

Anderlecht en Germinal Beerschot wouden Thomas Chatelle betrekken in een eventuele terugkomst van Proto. De speler zelf had een overstap naar GBA niet zien zitten. Lees verder »

Blijft Legear toch bij Anderlecht?

Blijft Legear toch bij Anderlecht?

Jonathan Legear kan rekenen op heel wat interesse van buitenlandse clubs, maar de kans bestaat dat de speler toch bij Anderlecht blijf: "Ik droom nog altijd van een transfer", klinkt het wel. Lees verder »

Copa in beeld bij Anderlecht

Copa in beeld bij Anderlecht

Sport/Voetbalmagazine meldt in haar editie van woensdag al zou Bakary Boubacar Copa, doelman bij Lokeren, in de bovenste la liggen bij Anderlecht. Naast de Ivoriaan zijn er ook nog enkele andere pistes. Lees verder »

Bulykin: "Ik verlies mijn tijd"

Bulykin:

Dmitri Bulykin kwam in augustus naar Anderlecht, maar zit er meer op de bank dan hem lief is. Ik ben ongelooflijk teleurgesteld", zegt de Russische aanvaller in La Dernière Heure. "Ik verlies mijn tijd." Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De voetbalbond voerde twee wijzigingen in de kalender door: Anderlecht - Cercle Brugge verhuist naar vrijdag 16 januari om 20.30u. AA Gent - Anderlecht zal plaatsvinden op vrijdag 23 januari om 20.30u. Lees verder »

Van Damme geopereerd aan enkel

Van Damme geopereerd aan enkel

Jelle Van Damme onderging vandaag een operatie aan de enkel. De verdediger liep een blessure op aan de enkel in de partij tegen Dender. Uit een echo bleek dat die blessure erger was dan gedacht waardoor een operatie zich opdrong. Lees verder »

 15-12-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nicolas Frutos speelde gisteren niet wegens een knieblessure. De Argentijn werd gespaard voor het duel tegen Racing Genk. Hij zal waarschijnlijk tijdig fit geraken. Lees verder »

Anderlecht zoekt functie voor Mbo Mpenza

Anderlecht zoekt functie voor Mbo Mpenza

Mbo Mpenza gaf vandaag meer uitleg over zijn afscheid als profvoetballer. De spits vertelde dat hij mogelijk bij Anderlecht aan de slag gaat. "Mijn toekomst licht zeer waarschijnlijk hier. Al moet wel nog wat geregeld worden." Lees verder »

Verliest Anderlecht talent aan MVV?

Verliest Anderlecht talent aan MVV?

MVV Maastricht wil tijdens de winterstop Gideon Boateng naar Nederland halen. Dat meldt het dagblad De Limburger vandaag. Boateng is een 17-jarige aanvaller die bij Anderlecht in het beloftenteam speelt. Lees verder »

Schollen wordt nieuwe nummer één

Schollen wordt nieuwe nummer één

"Anderlecht zal Davy Schollen tot het einde van het seizoen uitspelen als eerste doelman." Dit verrassende nieuws vertelde manager Herman Van Holsbeeck vandaag aan Sporza. De club zal nu uitkijken naar een doublure voor Schollen. Lees verder »

Anderlecht voert gesprekken met Mark Volders

Anderlecht voert gesprekken met Mark Volders

Voor het eerst heeft Anderlecht gesprekken gehad met een mogelijk vervanger van Daniël Zitka. Mark Volders' zaakwaarnemer heeft maandag een onderhoud met Herman Van Holsbeeck. RSCA wil Volders strikken voor zes maanden met optie. Lees verder »

Mbo Mpenza houdt persconferentie

Mbo Mpenza houdt persconferentie

Vandaag, 15 december, zal Mbo Mpenza in België een persconferentie geven, meerbepaald in de perszaal van het Astridpark. Mpenza gaat meer vrijgeven over zijn toekomstplannen en zijn plotse vertrek bij het Griekse Larissa. Lees verder »

 14-12-2008 

Jacobs: "Herfstitel betekent niks"

Jacobs:

Anderlecht won met 0-3 van Roeselare, maar de score gaf een vertekend beeld van de wedstrijd. Ariël Jacobs besefte dat paars-wit niet goed speelde. "Zeker voor rust was er geen tempo", aldus de coach. Lees verder »

Dames verliezen van OHL

Dames verliezen van OHL

De paars-wit dames hebben gisteren met 0-1 verloren van Oud Heverlee Leuven. Anderlecht kwam in de 35ste minuut op achterstand na een kopbal van Zwaenepoel. Lees verder »

 13-12-2008 

Paulo da Silva naar Anderlecht?

Paulo da Silva naar Anderlecht?

Volgens de buitenlandse pers zou Paulo da Silva de overstap maken naar Anderlecht. De 28-jarige Paraguayaanse verdediger ligt op dit moment onder contract bij Club Toluca. Er is sprake van een transfersom van 3 miljoen dollar. Lees verder »

Zoek de miss in de tribune

Zoek de miss in de tribune

Supporters kunnen zondagavond een spelletje spelen, namelijk "Zoek de miss". Vier van de 22 voetballers op het veld zijn er namelijk in geslaagd een miss aan de haak te slaan. Lees verder »

Proto: "Ik hoorde niets van Anderlecht"

Proto:

Na de wedstrijd tegen KV Mechelen was Proto bereid om te reageren op zijn niet-terugkeer naar Anderlecht: "Bij Germinal Beerschot geloven ze in mij. Als de clubs een akkoord bereikt hadden, dan was ik teruggekeerd." Lees verder »

Kanu maakt seizoen af bij Cercle Brugge

Kanu maakt seizoen af bij Cercle Brugge

Anderlecht en Cercle Brugge hebben een akkoord bereikt over de verhuur van Kanu. De Braziliaanse spits zal tot juni voor de Bruggelingen voetballen. De uitleenbeurt van Kanu is een direct gevolg van de transfer van Tom De Sutter. Lees verder »

Vult Cordier de vacature in doel op?

Vult Cordier de vacature in doel op?

Michaël Cordier kan eens de nieuwe doelman worden waar Anderlecht naar op zoek is. Hij beantwoordt perfect aan het profiel dat Van Holsbeeck voor ogen heeft: "Ooit een supertalent, maar nu precies van de aardbol verdwenen." Lees verder »

Beloften geven het goede voorbeeld

Beloften geven het goede voorbeeld

De beloften van Anderlecht hebben hun wedstrijd gewonnen tegen Roeselare. De match eindigde op een droge 4-0 . De goals werden gemaakt door Kanu (26'), Iakovenko (31'), own-goal Roeselare (76') en Lukaku (89'). Lees verder »

 12-12-2008 

Geen Wasilewski tegen Roeselare

Geen Wasilewski tegen Roeselare

Ariël Jacobs heeft vanmiddag negentien spelers geselecteerd voor de wedstrijd van zondag tegen Roeselare. Hierbij geen Marcin Wasilewski, de Pool sukkelt met een spierletsel aan de heupbuiger. Ook Vlcek is nog steeds niet paraat. Lees verder »

Anderlecht opent jacht op nieuwe keeper

Anderlecht opent jacht op nieuwe keeper

Het is nu zeker dat Silvio Proto dit seizoen niet meer terugkeert naar Anderlecht. Anderlecht is daarom op zoek naar een nieuwe keeper, naast de namen van Yves De Winter en Mark Volders zijn er al enkele andere namen opgedoken. Lees verder »

Interesse van Rennes in Legear

Interesse van Rennes in Legear

Na Schalke 04, Hamburg en Dinamo Moskou, heeft nu ook het Franse Rennes interesse in Jonathan Legear. Rennes zoekt een vervanger voor Wiltord. De flankspeler zou voor RSCA, zoals eerder gezegd, 6 miljoen euro moeten opleveren. Lees verder »

 11-12-2008 

Nieuws vanop het trainingsveld

Nieuws vanop het trainingsveld

Arnold Kruiswijk (overbelasting adductoren) en Jelle Van Damme (trap enkel) trainden ook donderdag niet met de groep. Beide hielden het bij individuele baltraining. Marcin Wasilewski (verrekking quadriceps) onderging een echo. Lees verder »

Proto keert niet terug naar Anderlecht

Proto keert niet terug naar Anderlecht

Zopas is bekend geraakt dat Silvio Proto tijdens de winterstop niet terugkeert naar Anderlecht. Beide clubs kwamen niet tot een akkoord voor een vervroegde terugkeer. Silvio Proto blijft dus tot juni bij Germinal Beerschot. Lees verder »

Wie wordt er clubtopschutter?

Wie wordt er clubtopschutter?

Het is opvallend: Anderlecht kent dit seizoen geen uitgesproken scoringsmachine, maar telt meerdere spelers die vaak scoren. Frutos (6 goals), Gillet (6), Boussoufa (5) en Legear (3) gaan de concurrentie aan. Wie scoort het meest? Lees verder »

 10-12-2008 

Zitka mag 8 weken niet staan

Zitka mag 8 weken niet staan

Daniël Zitka heeft te horen gekregen dat hij niet op zijn benen mag steunen. De Anderlecht-doelman zit momenteel in een rolstoel en dat zal zo zijn gedurend acht weken. Daarna zal hij weer geopereerd worden. Lees verder »

Terugkeer Proto nog niet voor morgen

Terugkeer Proto nog niet voor morgen

Een terugkeer van Silvio Proto naar Anderlecht blijkt niet zo evident als het vorige week leek. De spelers die Anderlecht aan Germinal Beerschot kan aanbieden, zijn niet naar de zin van de Antwerpenaren. Morgen wordt weer gepraat. Lees verder »

Losada: "Anderlecht wil me niet uitlenen"

Losada:

De laatste weken waren er geruchten over een mogelijke terugkeer van Losada naar Germinal Beerschot. Hij zou als pasmunt dienen om Silvio Proto terug te halen, maar Anderlecht wil zijn Argentijn niet voor een half jaar uitlenen. Lees verder »

 09-12-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Pech voor Marcin Wasilewski, hij kreeg na een verkeerde beweging last aan aanhechting van de quadriceps en verliet zodoende vroegtijdig de training. Vlcek is nog steeds out met een een kuitblessure. Lees verder »

Anderlecht - PSV: ticketinfo

Anderlecht - PSV: ticketinfo

Op zaterdag 10 januari speelt Anderlecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlandse PSV Eindhoven. Tickets hiervoor zijn vanaf woensdag 10 december op de ticketing van Anderlecht te verkrijgen en kosten 7,5 euro. Lees verder »

Proto: "Ik ben geen vragende partij"

Proto:

Het bestuur van Germinal Beerschot had gisteren een onderhoud met Silvio Proto over de mogelijke terugkeer naar Anderlecht: "Ik ben geen vragende partij om terug te keren", aldus Proto in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Ook Iakovenko wil niet naar GBA

Ook Iakovenko wil niet naar GBA

Morgen wordt er er tussen GBA en Anderlecht onderhandeld over een mogelijke terugkeer van Proto naar het Astridpark. Germinal Beerschot had graag Iakovenko in ruil maar de Oekraïner ziet dat niet zitten. Lees verder »

Goor: "Afscheid was onvergetelijk"

Goor:

Middenvelder Bart Goor stapt tijdens de winterstop over van Anderlecht naar Germinal Beerschot en mocht vorig weekend nog eens invallen tegen Tubeke. De ex-Rode Duivel was dan ook opgetogen over deze speelkans. Lees verder »

 08-12-2008 

Mbo Mpenza hangt de schoenen aan de haak

Mbo Mpenza hangt de schoenen aan de haak

Een rugblessure dwingt Mbo Mpenza te stoppen met voetballen. Dat heeft Sporza vanuit Griekse bron vernomen. Tussen 2004 en 2008 speelde de oudste Mpenza voor Anderlecht, deze zomer trok hij naar het Griekse Larissa. Lees verder »

Antheunis hoopt op Vlcek en Iakovenko

Antheunis hoopt op Vlcek en Iakovenko

Als pasmunt voor Silvio Proto zou Aimé Antheunis graag Stanislav Vlcek en Sacha Iakovenko naar het Kiel willen halen. Hij zoekt immers nog twee goede buitenspelers. Hernan Losada voelt nog steeds niets voor een terugkeer. Lees verder »

Volders mogelijk alternatief voor Proto

Volders mogelijk alternatief voor Proto

Mocht de terugkeer van Silvio Proto toch niet lukken, dan komt Mark Volders van Moeskroen in beeld als mogelijke doelman. Bij de Henegouwers liet hij zich dit seizoen al enkele keren opmerken door een strafschop tegen te houden. Lees verder »

 07-12-2008 

Jonas Troest op weg naar Anderlecht?

Jonas Troest op weg naar Anderlecht?

Volgens de Noorse pers zou Jonas Troest op weg zijn naar Anderlecht. De 23-jarige Deense verdediger ligt op dit moment nog onder contract bij Odense BK. Hij speelde al 25 wedstrijden met de nationale beloften van Denemarken. Lees verder »

Middlesbrough op de proppen voor Legear

Middlesbrough op de proppen voor Legear

Na Dinamo Moskou, Hamburg, Marseille, Schalke en Paris Saint-Germain toont nu ook het Engelse Middlesbrough interesse in Jonathan Legear. Veel interesse, maar van Anderlecht mag de flankspeler niet weg voor minder dan 6 miljoen. Lees verder »

Dames spelen gelijk tegen Beerse

Dames spelen gelijk tegen Beerse

De dames gingen gisteren op bezoek in Beerse. Ze keerden terug naar Brussel met één puntje. Lange tijd stond paars-wit op voorsprong maar ze gaven alles in de laatste tien minuten uit handen. Lees verder »

 06-12-2008 

Legaers witte BMW kleurde even paars-wit

Legaers witte BMW kleurde even paars-wit

Het was vast even schrikken voor Jonathan Legaer, toen hij gisteren naar huis wou vertrekken en ontdekte dat zijn wagen vol stickers van Anderlecht plakte. De spits was het slachtoffer geworden van een grap van zijn ploegmaats. Lees verder »

Zitka met succes geopereerd

Zitka met succes geopereerd

Daniel Zitka is vrijdag met succes geopereerd. De doelman onderging zowel een ingreep aan zijn enkel als aan zijn knie. De knieblessure is niet al te ernstig. Via een kijkoperatie werd de knie schoongemaakt. Lees verder »

Filip De Wilde over keeperskwestie

Filip De Wilde over keeperskwestie

Deze avond zal Davy Schollen bij Anderlecht onder de lat staan. Schollen heeft zich deze week zoals gewoonlijk getraind voor de wedstrijd. De Wilde merkte wel op de Davy iets scherper was dan normaal. Lees verder »

 05-12-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jelle Van Damme ondervindt nog altijd te veel last van zijn enkel. Hij kreeg verzorging en trainde individueel. Biglia trainde vandaag mee met de groep maar hij is nog onzeker voor de wedstrijd. Lees verder »

Boussoufa te gast in Studio 1 op zondag

Boussoufa te gast in Studio 1 op zondag

Komende zondag zal Mbark Boussufa in Studio 1 nakaarten over de wedstrijd tegen Tubeke. Het gesprek zal onder meer ook gaan over een mogelijk vertrek van de creatieve middenvelder. Studio 1 is zondag te bekijken op één om 23.10u. Lees verder »

 04-12-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Lucas Biglia gaf vandaag forfait voor de training wegens hinder aan de quadriceps. Hij kreeg verzorging. Ook morgen zal de Argentijn er niet bij zijn. Matias Suarez kon dan weer met de groep meetrainen. Lees verder »

Zitka ook geraakt aan de knie

Zitka ook geraakt aan de knie

Daniel Zitka is nog niet geopereerd aan zijn enkel. De doelman laat via zijn site weten dat afhankelijk van de zwelling aan zijn enkel de operatie vrijdag, zaterdag of maandag zal plaatshebben. Lees verder »

Anderlecht oefent op 10 januari tegen PSV

Anderlecht oefent op 10 januari tegen PSV

De vriendschappelijke wedstrijd tegen PSV Eindhoven zal doorgaan op 10 januari 2009 om 20u in het Constant Vanden Stock-stadion. Tickets zullen te verkrijgen zijn aan 7,5 euro. Wanneer de ticketverkoop start is nog niet bekend. Lees verder »

Vlcek nog twee weken out

Vlcek nog twee weken out

Stanislav Vlcek is nog zeker twee weken buiten strijd. De Tsjech onderging gisteren een echo en die wees uit dat zijn spierletsel aan de kuit nog niet helemaal hersteld is. Hij mist zeker de wedstrijden tegen Tubeke en Roeselare. Lees verder »

Paars-wit bevestigt interesse in Zan

Paars-wit bevestigt interesse in Zan

In Het Nieuwsblad bevestigt Anderlecht dat het interesse heeft in Gökhan Zan, een 27-jarige centrale verdediger van Besiktas. "Wij kennen Zan, ja", geeft manager Herman Van Holsbeeck toe. "Zoals we nog 125 andere spelers kennen." Lees verder »

 03-12-2008 

De Sutter wil nummer 21

De Sutter wil nummer 21

Tom De Sutter heeft vandaag samen met teammanager Garcia voor het eerst kennis gemaakt met het Vanden Stockstadion. De spits heeft nog geen rugnummer, maar zou zelf graag met het nummer 21 spelen. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Matias Suarez, die sukkelde met een verstuiking van de knie, kon vandaag weer een gedeelte van de groepstraining afwerken. Jelle Van Damme (trap enkel) trainde individueel en Stanislav Vlcek (spierletsel kuit) onderging een echo. Lees verder »

Anderlecht toont interesse in Gökhan Zan

Anderlecht toont interesse in Gökhan Zan

In de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger is Anderlecht op Gökhan Zan gestuit. De 27-jarige Turkse international speelt voor Besiktas en paars-wit ging hem al meermaals scouten. Volgens HLN is hij een "ernstige piste." Lees verder »

 02-12-2008 

Speelt Goor binnenkort voor FC Volendam?

Speelt Goor binnenkort voor FC Volendam?

Volgens de Nederlandse pers heeft Bart Goor van FC Volendam een voorstel ontvangen voor een contract van 6 maand, met optie op een extra seizoen. De club uit de Eredivisie zou volgende week met Anderlecht praten over een transfer. Lees verder »

Seizoen van Zitka wellicht over

Seizoen van Zitka wellicht over

Daniël Zitka vreest dat zijn seizoen er op zit. "De dokter zei me dat de revalidatie vier tot zes maanden zal duren. Om teleurstellingen te vermijden, houd ik met de ergste variant rekening", aldus Zitka. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De Braziliaan Kanu ondervindt geen hinder meer van de contusie aan zijn grote teen en trainde vandaag opnieuw mee met de groep. Matias Suarez, die sukkelt met een verstuiking aan de knie, ging vandaag lopen. Lees verder »

Anderlecht denkt ook aan De Winter

Anderlecht denkt ook aan De Winter

Mocht het niet lukken om Silvio Proto terug te halen bij Beerschot, dan komt ook Westerlo-doelman Yves De Winter in beeld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De Winter is 21 jaar en speelt ook voor de nationale beloften. Lees verder »

Biglia ooit getipt bij Club Brugge

Biglia ooit getipt bij Club Brugge

Lucas Biglia is vandaag een gewaardeerde speler bij Anderlecht maar wie weet had aartsrivaal Brugge de Argentijn drie jaar geleden aangetrokken. Biglia werd immers drie jaar geleden getipt bij Club. Lees verder »

 01-12-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Naast het slechte nieuws voor Zitka viel er vandaag nog nieuws te rapen in de ziekenboeg. Zo volgt Matias Suarez, die tegen Dender een knieverstuiking opliep, een individueel programma. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Een zware opdoffer"

Van Holsbeeck:

Zitka onderging een echo en die wees uit dat ook de enkel van de doelman geraakt is. Een operatie is onvermijdelijk. "Dit is zowel voor de club als voor Daniel een zware opdoffer", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Zitka zal enkeloperatie moeten ondergaan

Zitka zal enkeloperatie moeten ondergaan

Onderzoek heeft vandaag duidelijk gemaakt dat ook de enkel van Daniël Zitka zware schade heeft opgelopen vrijdag. De gewrichtsbanden zijn geraakt en de doelman moet geopereerd worden. Hij is zeker out tot maart, mogelijk langer. Lees verder »

Anderlecht scout doelman Ristovic

Anderlecht scout doelman Ristovic

In de zoektocht naar een mogelijke vervanger van Zitka laat paars-wit er geen gras over groeien. Zo stuurde het dit weekend al een sout naar Antwerp - Namen om er doelman Predrag Ristovic te bekijken. Lees verder »