Archieven

 31-12-2007 

Gillet: "Deal is nog veraf"

Gillet:

Guillaume Gillet is nog lang niet van Anderlecht. "Ik ben gevleid door de interesse. Anderlecht is de grootste club van het land, maar ik heb het in Gent naar mijn zin." Lees verder »

Anderlecht toont interesse in Lazetic

Anderlecht toont interesse in Lazetic

Anderlecht zou, volgens de Italiaanse pers, zijn oog hebben laten vallen op de 29-jarige Nikola Lazetic. Lazetic speelt met het nummer 11 bij het Italiaanse Torino. Lazetic was vroeger ook veelvuldig international bij Joegoslavië. Lees verder »

 30-12-2007 
 29-12-2007 

Lokeren geeft beker nog niet op

Lokeren geeft beker nog niet op

Sporting Lokeren geeft zich nog niet gewonnen om de strijd voor de bekerwedstrijd tegen Anderlecht. Lokeren telde te weinig in België opgeleide spelers op, maar dacht dat dat reglement enkel telde in de competitie. Lees verder »

Kalenderwijzigingen februari

Kalenderwijzigingen februari

De voetbalbond voerde enkele wijzigingen door aan de kalender van het seizoen 2007-2008 voor de maand februari. De wedstrijden van Anderlecht tegen Moeskroen en Zulte Waregem krijgen een andere datum en uur. Lees verder »


 28-12-2007 

Sven Kums trekt naar KV Kortrijk

Sven Kums trekt naar KV Kortrijk

Sven Kums is volgens LDH naar KV Kortrijk getransfereerd. De 19 jarige middenvelder was deze zomer al een paar keer gelinkt aan de club. Kums zal een contract van 3 jaar tekenen bij de tweedeklasser. O.a. Lierse had ook interesse. Lees verder »

Sulejman Smajic komt dan toch niet

Sulejman Smajic komt dan toch niet

Op de voorstelling van Chatelle raakte bekend dat Sulejman Smajic, een 23-jarige Bosnische international, dan toch niet naar Anderlecht komt. Dit bericht raakte onder andere bekend via sporza.be. Lees verder »

Trabelsi niet naar Anderlecht

Trabelsi niet naar Anderlecht

Marseille zal zich waarschijnlijk met Hatem Trabelsi versterken. Anderlecht had eveneens interesse in de verdediger, maar zag uiteindelijk af van een transfer. De club van trainer Eric Gerets ziet de Tunesiër echter wel zitten. Lees verder »

Komt Smajic dan toch niet naar Anderlecht?

Komt Smajic dan toch niet naar Anderlecht?

Volgens HLN is in laatste instantie twijfel gerezen over de komst van Sulejman Smajic. De Bosniër legde nochtans al medische tests af. Tijdens de voorstelling van Thomas Chatelle later vandaag zal er meer duidelijkheid komen. Lees verder »

Wasilewski de pokerkoning

Wasilewski de pokerkoning

Dat voetballers graag met de kaarten spelen, is niet nieuw. Bij Anderlecht is tegenwoordig poker zeer populair en Marcin Wasilewski is duidelijke de beste hierin. Volgens LDH moeten zijn ploegmaats hem nog 8000 euro. Lees verder »

Smajic heeft medische testen afgerond

Smajic heeft medische testen afgerond

Smajic is goedgekeurd na enkele medische testen. Tenzij er in extremis nog iets misloopt, zal de 23-jarige flankspeler vandaag zijn contract tekenen, samen met Thomas Chatelle. Na Vlcek zouden dit dus de 2de en 3de transfer zijn. Lees verder »

 27-12-2007 

Tioté schenkt Roda JC de zege

Tioté schenkt Roda JC de zege

Een doelpunt van Cheick Tioté na amper één minuut spelen bleek voldoende voor Roda JC om Heerenveen puntenloos naar Friesland terug te sturen. Met deze zege komt Roda op een gedeelde vijfde plaats. Lees verder »

Théréau verkozen tot slechtste speler

Théréau verkozen tot slechtste speler

Op een Waalse sportsite/sportkrant is Cyril Théréau verkozen tot slechtste speler van het jaar. Théréau won deze poll met 22%. De tweede plaats was ook voor een Anderlechtspeler, namelijk Bart Goor. Cédric Roussel eindigde derde. Lees verder »

Europese druk neemt toe

Europese druk neemt toe

Nadat Turkije België al voorbije gesneld was op de UEFA ranking, heeft nu ook Tsjechië ons land bijgebeend. Indien Anderlecht niet kan doorstoten, is de kans groot dat ook Griekenland ons inhaalt. Lees verder »

Herman Van Holsbeeck geeft fouten toe

Herman Van Holsbeeck geeft fouten toe

De manager van Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, heeft toegegeven dat de zomertransfers niet goed waren. "We moeten durven toegeven dat ook wij de bal hebben misgeslagen bij de transfers", zei Van Holsbeeck in de GvA. Lees verder »

 26-12-2007 

Interesse in Mbo Mpenza

Interesse in Mbo Mpenza

Mbo Mpenza zou interesse genieten van Spaanse, Engelse en ook Roemeense ploegen. Mbo Mpenza krijgt onder Ariël Jacobs even weinig speelminuten als onder Frank Vercauteren en ziet dus een vertrek wel zitten. Lees verder »

Tchité: "België blijft mijn land"

Tchité:

Ex-Anderlechtspeler Mémé Tchité is in het land. In een interview bij De Standaard vertelt Tchité over zijn ervaringen in de Primera Division. "Ik droom nog altijd van het WK 2010. Graag met België, ja. Waarom niet?" Lees verder »

Sven Kums naar Roeselare ?

Sven Kums naar Roeselare ?

Het ziet er naar uit dat Sven Kums de eersteklassers voor het uitkiezen zal hebben. Sven Kums geniet de interesse van onder andere Roeselare, dat hem wil huren om Vanderbiest te vervangen. Ook STVV en Bergen zijn geïntereseerd. Lees verder »

Wie wordt nieuwe rechtsachter ?

Wie wordt nieuwe rechtsachter ?

Anderlecht is volop op zoek naar een nieuwe rechtsachter. Vooral de naam Guillaume Gillet is gevallen maar nu ook die van Hatem Trabelsi van Al Hilal. Anderlecht toonde in het begin van het seizoen al interesse in Trabelsi. Lees verder »


 25-12-2007 

Chatelle naar Anderlecht

Chatelle naar Anderlecht

Thomas Chatelle is met onmiddellijke ingang getransfereerd van Genk naar Anderlecht. Alle partijen kwamen gisteren tot een overeenkomst. Racing Genk kondigde het nieuws al aan. Lees verder »

 24-12-2007 

Geen Africa Cup voor Boussoufa

Geen Africa Cup voor Boussoufa

Mbark Boussoufa is door de Marokkaanse bondscoach niet geselecteerd voor de Africa Cup. Goed nieuws voor Anderlecht, dat kan in januari dus gewoon over de gouden schoen beschikken wanneer hij terug speelklaar is. Lees verder »

Gillet reageert op interesse Anderlecht

Gillet reageert op interesse Anderlecht

“Anderlecht is de grootste ploeg van het land. Wie droom er niet van om daar op een dag te spelen? Ja ik heb al een paars-wit truitje: gewisseld met Biglia”, aldus de speler. “Liever naar RSCA dan in het buitenland op een bank." Lees verder »

Van Damme vindt reacties fans overdreven

Van Damme vindt reacties fans overdreven

Van Damme reageerde kort in de pers op de acties van enkele fans om later het stadion te betreden of om een tijd te zwijgen: "Ik vind de reacties van de fans overdreven. De eerste 20 minuten speelden we niet slecht", aldus Jelle. Lees verder »

Smajic verblijft bij manager

Smajic verblijft bij manager

Vandaag en morgen legt Smajic medische proeven af. Normaal gezien moest dat vrijdag al allemaal achter de rug geweest zijn maar de vlucht van de Bosniër had vertraging en de dokter van Anderlecht werd weggeroepen. Lees verder »

 23-12-2007 

Dames '71 winnen van Beerse

Dames '71 winnen van Beerse

De damesploeg van Anderlecht boekte een simpele 4-1 zege tegen Beerse. Landerloo, die betrapt werd op doping maar toch mocht spelen, scoorde tot twee keer toe, Dooremont en Segers verdubbelden de score. Moonen scoorde voor Beerse. Lees verder »

Deschacht : "Gebrek aan vertrouwen"

Deschacht :

Olivier Deschacht vertrok meteen na de wedstrijd tegen Bergen naar Gran Canaria om de batterijen op te laden. Olivier Deschacht zag ook enkele mankementen van Anderlecht, en dat is volgens hem te wijten aan het vertrouwen. Lees verder »

Reacties na RSCA-Bergen

Reacties na RSCA-Bergen

Anderlecht won gisterenavond nipt tegen Bergen. Hassan scoorde het tweede doelpunt, Van Damme schoof een plaatsje op en Bakary Saré mocht nog eens invallen. Reacties van de drie Anderlechtspelers. Lees verder »

Vadis dolgelukkig met eerste doelpunt

Vadis dolgelukkig met eerste doelpunt

Je eerste competitiematch in de basis en meteen scoren, je zou voor minder tevreden zijn. Zo ook Vadis Odjidja Ofoe. "Formidabel dat ik ook meteen scoor", zei hij. "Al was het niet makkelijk voetballen op zo'n bevroren veld." Lees verder »


 22-12-2007 

Bordeaux wint van Sochaux

Bordeaux wint van Sochaux

Bordeaux, de volgende tegenstander van Anderlecht in de UEFA Cup, won met het kleinste verschil op Sochaux. Jussie scoorde het enige doelpunt. De ex-club van Enzo Scifo blijft daarmee op de derde plaats in Ligue 1. Lees verder »

Triaud: "Het wordt moeilijk voor ons"

Triaud:

In de UEFA Cup zal Anderlecht het moeten opnemen tegen Bordeaux. De voorzitter van Bordeaux, Jean-Luis Triaud, verwacht geen makkelijke wedstrijd tegen Anderlecht. "Het wordt moeilijk voor ons", verklaarde hij. Lees verder »

Laetitia Landerloo betrapt op doping

Laetitia Landerloo betrapt op doping

Laetitia Landerloo, de speelster van RSCA, is na de match tegen Standard tegen de lamp gelopen. De dopingcontroleurs van de Franstalige Gemeenschap vonden cathine, een stimulerende middel, in haar urine. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Vandaag om 20u00 trapt Anderlecht af voor de laatste wedstrijd dit jaar. Na de makke prestaties is niemand nog zeker van een overwinning tegen Bergen. Dieper wegzakken in het klassement zou een opnieuw een zware klap zijn. Lees verder »

Ook Crommen verheugd

Ook Crommen verheugd

Niet alleen Saré maar ook Quentin Crommen mocht al even proeven van een selectie bij de A-kern en zat op de bank tegen Sint-Truiden. “Op vrijdagmorgen werd ik overgeheveld naar de A-kern om mee te trainen”, aldus de 16-jarige. Lees verder »

Saré blij met selectie

Saré blij met selectie

Saré behoorde tegen Tottenham en Sint-Truiden tot de kern en is nog maar 17 jaar: “Het doet deugd als je zo nu en dan al eens geselecteerd wordt voor de eerste ploeg, want dat betekent dat de kloof toch verkleint." Lees verder »

Protestactie officieel

Protestactie officieel

Alle sfeergroepen van RSCA hebben gisteren de handen in elkaar geslagen voor een gezamenlijke protestactie. Ze willen de fans oproepen om vanavond uit het stadion te blijven gedurende de eerste 10 minuten van de match. Lees verder »

Jacobs begrijpt protestactie fans

Jacobs begrijpt protestactie fans

Fans van Anderlecht worden via het officieel forum opgeroepen om te protesteren tegen de slechte prestaties van de ploeg. Jacobs begrijpt de onvrede: “Als de fans een protestactie willen plannen, dan kan ik daar in komen.” Lees verder »

Anderlecht trekt Kudimbana aan

Anderlecht trekt Kudimbana aan

Paars-wit heeft er een doelman bij. Het gaat om Nicaise Kudimbana Mulopo, 20 jaar en onder contract bij Union. Kudimbana zal nog niet direct voor Anderlecht uitkomen maar eerst terug aan Union verhuurd worden. Lees verder »

 21-12-2007 

Selectie Anderlecht – Bergen

Selectie Anderlecht – Bergen

Morgen om 20u neemt Anderlecht het thuis op tegen Bergen. Ariël Jacobs hoopt deze seizoenhelft te kunnen afsluiten op een positieve noot maar beseft dat het geen makkelijke partij zal worden. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Weer heel wat blessurenieuws vandaag. Akin is er morgen tegen Bergen niet bij wegens een dijblessure. Legear heeft dan toch een spierscheur, eentje van 2 cm en zal mogelijk niet mee vertekken op stage. Lees verder »

Vlcek: "Ik weet wat druk is"

Vlcek:

De club stelde Stanislav Vlcek voor aan de pers. Van de Tsjech wordt meteen verwacht dat hij Anderlecht uit het slop haalt. Vlcek: "Ik weet dat er veel van me verwacht wordt hier bij Anderlecht maar ik weet wel wat druk is." Lees verder »

Hassan niet mee op stage

Hassan niet mee op stage

Op de stageplaats in La Manga zal er geen Hassan te zien zijn. De Egyptenaar zal na de competitiematch tegen Bergen naar zijn familie reizen. Na de reis zal hij zich aan melden bij de Egyptische nationale ploeg voor de Africa Cup. Lees verder »

Officieel forum RSCA roept op tot actie

Officieel forum RSCA roept op tot actie

Het officieel forum van Anderlecht roept de supporters op om morgen uit het stadion te blijven tijdens de eerste 10 minuten van de match tegen Bergen. Ze willen hiermee protesteren tegen een incompetent bestuur. Lees verder »

Goor: "Geef mij maar Bayern München"

Goor:

Goor: “Op dit ogenblik zitten we in een diep dal. Dat zal nu wel uitwoeden. Ik weet dat onze prestatie niet goed was maar de kwalificatie wil toch iets zeggen. Ik ben tevreden dat we nog een kans krijgen.” Lees verder »

Boussoufa niet in voorselectie Marokko

Boussoufa niet in voorselectie Marokko

Mbark Boussoufa werd door de Marokkaanse bondscoach niet opgenomen in de voorselectie maar zou er wel bij zijn bij de definitieve selectie. Dat is niet naar de zin van Anderlecht: “Wij willen Boussoufa eerst en vooral fit krijgen. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jonathan Legear zal er niet bij zijn tegen Bergen. De blessure valt gelukkig beter mee dan eerst gedacht. Er werd namelijk geen spierscheur vastgesteld. Vadis is nog onzeker voor de wedstrijd tegen Bergen. Hij sukkelt met de dij. Lees verder »

Spelers kregen tot 20.000 euro elk

Spelers kregen tot 20.000 euro elk

Ondanks de ondermaatse prestatie op het Spaanse veld krijgen de spelers toch een premie die kan oplopen tot 20.000 euro per speler. De spelers kregen een premie van 15.000 euro en nog eens 1.250 euro per gespeelde wedstrijd. Lees verder »

Smajic moet voor acties op rechts zorgen

Smajic moet voor acties op rechts zorgen

Gisteren is Sulejman Smajic geland op Zaventem. De rechtsmidden komt bij Anderlecht een contract voor zes maanden met optie van twee jaar tekenen. Bij Anderlecht maakt men al de vergelijking met Christian Wilhelmsson. Lees verder »

Vanden Stock: "We hebben geen leider meer"

Vanden Stock:

Vanden Stock had het in datzelfde interview over het gemis aan een echte leider. "Velen vroegen zich af waarom ik altijd zo vol lof was over Zetterberg. Wel, ik denk dat jullie het nu ook wel doorhebben. Pär stond er altijd." Lees verder »

Verjaardag Sébastien Siani

Verjaardag Sébastien Siani

Vandaag verjaart Sébastien Siani! Wij wensen hem van harte een gelukkige 21e verjaardag! De Kameroener speelt momenteel op uitleenbasis voor tweedeklasser Union. Lees verder »

 20-12-2007 

Mogelijke tegenstanders Anderlecht bekend

Mogelijke tegenstanders Anderlecht bekend

Vandaag zijn de laatste matchen in de poulefase van de UEFA Cup gespeeld. Zoals iedereen intussen al weet eindigde Anderlecht derde in zijn groep en mag het naar de zestiende finales. De loting heeft morgen plaats om 13u. Lees verder »

"Anderlecht bijna akkoord met Smajic"

Verschillende kranten melden vandaag dat Anderlecht bijna rond is met Sulejman Smajic, een rechterflank van Zrinsjiki Mostar. De Bosniër kan een contract tekenen voor zes maanden met optie voor een verlengd verblijf. Lees verder »

Anderlecht denkt aan Chatelle

Anderlecht denkt aan Chatelle

Thomas Chatelle maakte deze week bekend zijn aflopend contract bij RC Genk niet te verlengen. Dat is ook Anderlecht niet ontgaan, dat nu bekijkt of de rechterflank een versterking kan betekenen. Ook Standard is geïnteresseerd. Lees verder »

"Supporters hielden naam Anderlecht hoog"

"Het was een draak van een match", zo besefte Herman Van Holsbeeck. "Scoren blijft ons grote probleem. Vroeger was dat het sterke punt van Anderlecht, toen hadden we Tchité. Het enige wat we moeten onthouden, is de kwalificatie." Lees verder »

Goor: "We zitten in een diep dal"

Goor:

Weer verloren, weer een zwakke prestatie. Ook Bart Goor beseft dat Anderlecht snakt naar de winterstop. "Dit was onze slechtste match van het seizoen. We zitten in een diep dal", aldus Goor in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Spierscheur voor Legear

Spierscheur voor Legear

Pech voor Anderlecht: de club zal Jonathan Legear een tijdje moeten missen. De speler blesseerde zich tijdens de wedstrijd in Getafe en blijkt nu een spierscheur te hebben opgelopen. Hij mist dus de match tegen Bergen. Lees verder »


 19-12-2007 

Voorbeschouwing: Getafe – Anderlecht

Voorbeschouwing: Getafe – Anderlecht

Na de zwakke prestaties in de competitie ziet Anderlecht zich verplicht te winnen van de Spaanse club om zo het blazoen wat op te poetsen. Indien Anderlecht wint, neemt het de leiderspositie over van Tottenham. Lees verder »

Drie kansen om door te stoten

Drie kansen om door te stoten

Nog eventjes ter opfrissing: welk resultaat moet Anderlecht behalen wil het doorstoten naar de volgende ronde? Er zijn drie opties. De eerste is de beste: als Anderlecht wint neemt het de leiderspositie over van Tottenham. Lees verder »

VT4 zendt Getafe-Anderlecht uit

VT4 zendt Getafe-Anderlecht uit

VT4 heeft in laatste instantie de rechten gekocht voor de UEFA Cup match Getafe-Anderlecht. Het programma begint om 20.35u. De aftrap wordt gegeven om 20.45u. Voor de Franstaligen onder ons is de wedstrijd te volgen op RTBF. Lees verder »

Deschacht wil niet naar Wigan

Deschacht wil niet naar Wigan

Olivier Deschacht heeft geen zin in een buitenlands avontuur. Onze landgenoot legde een bod van Wigan Athletics naast zich neer. Wigan vecht in de Premier League tegen de degradatie en dat ziet Deschacht niet zitten. Lees verder »

Suarez dicht bij een overgang

Suarez dicht bij een overgang

De jonge Argentijnse aanvaller Matias Suarez (Belgrano) tekent mogelijk binnenkort een contract voor Anderlecht. Zijn manager Jorge Cyterszpiler bevestigt dat de onderhandelingen ver gevorderd zijn. Lees verder »

 18-12-2007 

Jacobs: "Niet alles was slecht in Brugge"

Jacobs:

Volgens Ariël Jacobs kan je Getafe vergelijken met Tottenham: "Allebei doen ze het niet zo goed in hun nationale competities, maar het blijven vertegen-woordigers van de grootste competities uit Europa," aldus de Anderlecht-coach. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Enkele spelers konden wegens blessureleed niet mee afreizen naar Spanje. Zo bleven Serhat Akin en Walter Baseggio al achter in Brussel. Zo is Ahmed Hassan nog altijd twijfelachtig voor morgen. Lees verder »

Voetbalhonger is groot bij Boussoufa

Voetbalhonger is groot bij Boussoufa

Het is al een tijdje stil rond Mbark Boussoufa. De middenvelder revalideert in alle rust verder. “Voor het eerst in mijn carrière zat ik lang aan de kant en leuk is dat niet meteen. Na dat lange wachten is de voetbalhonger groot." Lees verder »

Verbeterd contract voor Legear

Verbeterd contract voor Legear

Jonathan Legear liet weten bij Anderlecht te blijven. De winger gaat dus niet in op de avances van de Russische club Dinamo. In januari zullen club en speler een nieuw en verbeterd contract bespreken. Lees verder »

Enkel groepswinst motiveert Getafe

Enkel groepswinst motiveert Getafe

De fans van Getafe lijken niet echt wakker te liggen van de wedstrijd tegen Anderlecht. Hoewel abonnees slechts tien euro betalen, worden er hoogstens 10.000 toeschouwers verwacht. Toch willen de Madrilenen graag overwinteren. Lees verder »

"We zullen terugkomen!"

Anderlecht kan morgen zijn heenronde toch nog wat glans geven door Europees te overwinteren. Het bestuur heeft er alvast goede hoop op. "We weten dat het weer een ongelooflijk belangrijke dag wordt", zo vertelt Van Holsbeeck. Lees verder »

Ook bij AZ kennen ze Vadis Odjidja

Ook bij AZ kennen ze Vadis Odjidja

Het lijkt wel alsof de hele Eredivisie interesse toont in Vadis Odjidja Ofoe. De nieuwste club in het rijtje is AZ Alkmaar. Scout John Bosman was zondag in Brugge om de jonge Gentenaar met Ghanese roots aan het werk te zien. Lees verder »

Théréau: "De kritiek maakt me bang"

Théréau:

Sinds hij de geblesseerde Frutos vervangt, slaagde Cyril Théréau er amper in een bal te raken. De Fransman is het beu steeds kritiek te krijgen. "Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor de mindere prestaties van Anderlecht." Lees verder »

 17-12-2007 

Selectie Getafe: Hassan onzeker

Selectie Getafe: Hassan onzeker

Jacobs heeft de 19 namen bekend gemaakt die afreizen naar Spanje voor de wedstrijd van woensdag tegen Getafe. Geen Walter Baseggio en Serhat Akin. Beide spelers zijn out met een blessure. Hassan is nog onzeker maar reist mee af. Lees verder »

Kums wil niet naar Lierse

Kums wil niet naar Lierse

Anderlecht en Lierse overhandelden vorige week over de eventuele verhuur van Sven Kums aan de tweedeklasser. Kums ziet dat echter niet zitten. De middenvelder wil liever voor een eersteklasser uitkomen. Lees verder »

Dokter Sas gaf tactische aanwijzingen

Dokter Sas gaf tactische aanwijzingen

Ploegdokter Sas spurtte tijdens de wedstrijd plotseling naar de andere kant van het veld. Gumienny kon er niet mee lachen en floot de arts meteen terug. “Ik moest even kijken hoe het met de knie van Legear was gesteld", aldus Sas. Lees verder »

Reactie Bart Goor

Reactie Bart Goor

“Voor de rust speelden we goed voetbal. De spelers van Club Brugge wisten op bepaalde momenten niet meer waar ze stonden. Het was erg jammer dat we niet scoorden en dat we ons niveau na de rust niet konden vasthouden.” Lees verder »

Geen Hassan tegen Getafe?

Geen Hassan tegen Getafe?

Tegenover de Egyptische pers laat Hassan uitschijnen er niet bij te zullen woensdag tegen Getafe. “Ik kreeg een kleine stoot op het einde van de match maar ik bleef toch doorspelen. Dokters zeggen dat ik vier dagen moet rusten.” Lees verder »

Bod van RSCA op Carney te laag

Bod van RSCA op Carney te laag

RSC Anderlecht zou een bod van 3,3 miljoen euro hebben uitgebracht op David Carney. Volgens de voorzitter van Sheffield United is dat veel te weinig. Carney geniet ook de interesse van onder andere Bayern München en Bochum. Lees verder »

Baseggio niet speelklaar voor Getafe

Baseggio niet speelklaar voor Getafe

Walter Baseggio raakt niet speelklaar voor de match tegen Getafe. De middenvelder liep eergisteren een spierletsel op in de laatste training voor de match tegen Brugge. Hij zal dus niet aanwezig zijn in de UEFA Cup match woensdag. Lees verder »

Polak niet blij met wissel

Polak niet blij met wissel

Bij zijn vervanging in de 75e minuut gunde Jan Polak trainer Ariël Jacobs geen blik en trok direct naar de kleedkamers. Na de match gaf de Tsjech ook geen enkele commentaar aan de pers. Lees verder »

 16-12-2007 

Getafe verliest van Villarreal

Getafe verliest van Villarreal

Getafe, woensdag de tegenstander van Anderlecht in de UEFA Cup, heeft deze avond in de Primera Division verloren met 1-3 van Villarreal. Er werden vier gele en één rode kaart uitgedeeld in de partij. Lees verder »

Jacobs: "De titel is nog niet weg"

Jacobs:

Anderlecht incasseerde vandaag op Brugge een nieuwe klap. Ariël Jacobs beseft dat paars-wit woensdag iets uit zijn hoed zal moeten toveren want dan wacht namelijk de wedstrijd tegen Getafe in de UEFA Cup. Lees verder »

Gelijkspel voor Dames'71

Gelijkspel voor Dames'71

In een spannende topper tussen de dames van Oud-Heverlee Leuven en Anderlecht kon niemand de drie punten pakken. Na het laatste fluitsignaal stond er de 1-1 op het bord. Alin Zeler scoorde het enige paars-witte doelpunt. Lees verder »

 15-12-2007 

Kums mogelijk opnieuw naar Lierse

Kums mogelijk opnieuw naar Lierse

Lierse wil zo snel mogelijk in eerste klasse geraken en is daarom bezig met het versterken van de kern. Mogelijk wordt Sven Kums opnieuw verhuurd aan de Pallieters. De onderhandelingen hieromtrent zouden al ver gevorderd zijn. Lees verder »

30 Buitenlandse scouts missen de topper

30 Buitenlandse scouts missen de topper

Club Brugge - Anderlecht is al weken op voorhand uitverkocht. Maar liefst 30 buitenlandse scouts wisten dit niet en missen zo de wedstrijd. Schalke 04, AZ en Auxerre zullen wel aanwezig zijn in het Jan Breydelstadion. Lees verder »

Interesse in Matias Suarez

Interesse in Matias Suarez

Volgens Het Laatste Nieuws zou Matias Suarez interesse genieten van Anderlecht. Suarez is een Argentijnse spits van 19 jaar. Hij komt uit voor de Argentijnse tweedeklasser Belgrano de Cordoba. Lees verder »

Stanislav Vlcek mee op stage?

Stanislav Vlcek mee op stage?

Het ziet er naar uit de de transfer van Vlcek vlotter verloopt dan gedacht. Het Laatste Nieuws meldt vandaag dat de Tsjech volgende week zijn contract komt tekenen en mee op stage vertrekt naar La Manga. Lees verder »

Baseggio: "We kloppen Brugge"

Baseggio:

"Ik speelde niet mijn beste wedstrijd, maar verdien ook niet de zwartepiet", zegt Baseggio over de partij tegen STVV. "Ik kan geen drie assists afleveren of een hattrick scoren en dan nog eens goals verhinderen." Lees verder »

Verschueren krijgt beveiligde parking

Verschueren krijgt beveiligde parking

Michel Verschueren zakt morgen ook af naar Brugge om de wedstrijd te volgen. Hij heeft er echter op aangedrongen dat hij een beveiligde parking krijg, dit wegens een hamburgerincident 2 seizoenen geleden. Lees verder »

 14-12-2007 

Beloften geven slechte voorbeeld

Beloften geven slechte voorbeeld

De beloften van Anderlecht hebben vanavond hun wedstrijd tegen Club Brugge niet kunnen winnen. De toeschouwers zagen na 90 minuten 1-2 in het nadeel van paars-wit op het scorebord staan. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Serhat Akin trainde deze week individueel, maar is wel al opgenomen in de selectie. Trainer Jacobs beseft dat Akin nog geen volledige match aankan, maar ziet wel mogelijkheden met de Turkse spits. Lees verder »

Selectie: Club Brugge - Anderlecht

Selectie: Club Brugge - Anderlecht

Trainer Ariël Jacobs maakte vandaag een 20-koppige selectie bekend voor de topper van zondag tegen Club Brugge. Paars-wit volgt al op tien punten en moet zondag proberen de achterstand te verkleinen. Lees verder »

18.000 euro boete voor Anderlecht

18.000 euro boete voor Anderlecht

De UEFA heeft Anderlecht een boete opgelegd van 18.000 euro. Aanleiding voor de sanctie zijn de voorwerpen die door supporters op het veld werden gegooid tijdens de wedstrijd tegen Tottenham. Lees verder »

Biglia verlengt contract tot 2012

Biglia verlengt contract tot 2012

Lucas Biglia heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2012 aan Anderlecht verbindt. De 21-jarige Argentijn kwam in 2006 over van Independiente. Biglia staat al een tijdje in de belangstelling van La Coruña. Lees verder »

"We gaan niet met schrik naar Brugge"

Anderlecht en Club Brugge zitten in de laatste rechte lijn naar de topper van zondag. De spanning stijgt. "Maar we gaan niet met schrik naar Brugge", zegt Philippe Collin in de krant Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Dames trekken naar OHL

Dames trekken naar OHL

Niet enkel de mannenploeg maar, ook de vrouwen van RSC Anderlecht hebben dit weekend een topper op de kalender staan. Zij moeten het zaterdag opnemen tegen de dames van Oud-Heverlee Leuven. Lees verder »

Tsjechen Suchy en Vlcek in beeld

Tsjechen Suchy en Vlcek in beeld

Anderlecht heeft deze week met Slavia Praag gesproken omtrent een mogelijke overgang van verdediger Marek Suchy en spits Stanislav Vlcek. Dat weten de kranten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Lees verder »

 13-12-2007 

Zitka in Studio 1

Zitka in Studio 1

Daniël Zitka zal zondagavond, samen met Philippe Clement, aanwezig zijn in het sportprograma Studio 1. Dit in het kader van de topper Club Brugge - Anderlecht. Studio 1 begint om 23.05 op één. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jonathan Legear werkte, net als Vadis, zijn training grotendeels met de rest van het team af. Mark De Man en Max Von Schlebrügge hielden het bij fietsen en een veldtraining in de namiddag. Lees verder »

Ook Feyenoord en PSV willen Vadis

Ook Feyenoord en PSV willen Vadis

Almaar meer clubs uit de Eredivsie tonen interesse in Vadis Odjidja Ofoe. Volgens Voetbal International staat Vadis, naast FC Twente, ook in de belangstelling van vijf andere Eredivisionisten. Lees verder »

Gumienny fluit Club Brugge - Anderlecht

Gumienny fluit Club Brugge - Anderlecht

Scheidsrechter Serge Gumienny is door de scheidsrechterscommissie aangeduid om de topper tussen Brugge en Anderlecht in goede banen te leiden. Voor de 34-jarige referee is het al de vierde keer dat hij deze klassieker mag fluiten. Lees verder »

UEFA beslist vandaag over strafmaat

UEFA beslist vandaag over strafmaat

Het disciplinair onderzoek dat door de UEFA werd uitgevoerd naar aanleiding van het wangedrag van enkele supporters tijdens de match tegen Tottenham is nu afgerond. De UEFA buigt zich vandaag over de zaak. Lees verder »

Onderhandelingen met Vadis gestart

Onderhandelingen met Vadis gestart

Nu Anderlecht de kaart van de jeugd wil trekken, lijkt Vadis misschien toch in Brussel te blijven. "Mijn manager is de gesprekken gestart. Dat wil toch zeggen dat ik niet koste wat het kost wil vertrekken." Lees verder »

Ook Dinamo Boekarest wil Théréau

Ook Dinamo Boekarest wil Théréau

De transfer van Cyril Théréau naar Steaua Boekarest mag dan bijna rond zijn, nu lijkt zich een nieuwe gegadigde te melden, namelijk Dinamo Boekarest. Volgens de manager van de spits zou Dinamo zelfs in pole-positie liggen. Lees verder »

Vercauteren in beeld bij Sochaux

Vercauteren in beeld bij Sochaux

De Franse sportkrant L'Equipe meldt dat Frank Vercauteren één van de kandidaten is om de bij Sochaux ontslagen Frédéric Hantz op te volgen. Als speler vestigde hij tussen 1987 en 1990 in Frankrijk een goede reputatie bij Nantes. Lees verder »

 12-12-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Roland Juhasz en Jelle Van Damme hernamen vandaag de oefenen met de groep. Vadis hield het bij een individuele training na een reactie op de vorige groepstraining. Jonathan Legear hield het nog bij individueel trainen. Lees verder »

Buzaglo als vervanger voor Hassan?

Buzaglo als vervanger voor Hassan?

Volgens de Israëlische pers is Anderlecht geïnteresseerd in Maor Buzaglo. De 19-jarige spelverdeler zou de opvolger moeten worden van Ahmed Hassan, die zo goed als zeker naar Egypte terugkeert. Lees verder »

Triguinho vertrekt naar Botafogo

Triguinho vertrekt naar Botafogo

De Braziliaanse verdediger Triguinho keert terug naar zijn geboorteland Brazilië en gaat daar aan de slag bij Botafogo. "De transfer is voor 99 procent", bevestigt Triguinho in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Contractverlening voor Zitka

Contractverlening voor Zitka

Het ziet er naar uit dat Zitka langer bij Anderlecht kan blijven. Het management heeft een verlengd contract klaar liggen voor de doelman, dit tot 2011. De Tsjech mag ook rekenen op een loonsverhoging. Lees verder »

Anderlecht verdiende al 47,1 miljoen

Anderlecht verdiende al 47,1 miljoen

Dat de Champions League Anderlecht geen windeieren legt was al langer geweten. Het Nieuwsblad berekende dat paars-wit al 47,1 miljoen euro verdiende bij acht deelnames op zestien edities (huidige inbegrepen). Lees verder »

 11-12-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Goed nieuws voor Mbark Boussoufa, zijn blessure evolueert gunstig en de Marrokaan mag de individuele training aanvatten. Juhasz sluit morgen aan bij de groep nadat hij vandaag afzonderlijk trainde. Lees verder »

Vercauteren praat nog niet met pers

Vercauteren praat nog niet met pers

Gisteren stelde Erwin Vandenbergh zijn nieuw boek getiteld 'Goal!' voor in het Constant Vanden Stock-stadion. Veel oud-voetballers waren van de partij alsook ex-Anderlechtcoach Frank Vercauteren. Lees verder »

Anderlecht wil Smajic huren

Anderlecht wil Smajic huren

Anderlecht scout nog steeds de Bosniër Sulejman Smajic. Maar daar er al te veel "miskopen" zijn gebeurd dit seizoen zou Anderlecht de rechterflankspeler liever eerst huren en daarna eventueel aankopen. Lees verder »

Mommens verdedigt Cyril Théréau

Mommens verdedigt Cyril Théréau

Raymond Mommens wordt nog altijd gezien als de man die de falende Cyril Théréau naar Brussel haalde. Mommens begrijpt niet waarom de aanvaller zo wordt aangepakt en is kwaad op Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht-Online 5e in Site v/h jaar

Anderlecht-Online 5e in Site v/h jaar

Anderlecht-Online is 5e van de 10 geworden in de wedstrijd Site v/h jaar. Onder de categorie "Fansite" waar A-O in aantrad was de 1e plaats voor De Kampioenen, 2e voor Urbanusfan, 3e voor Belgian Clouseau en 4e voor Blue Army. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Alientje. Zij is voornamelijk verantwoordelijk voor de Engelse vertalingen. Bij deze wensen we haar te bedanken voor haar inzet. Alvast een gelukkige verjaardag! Lees verder »

Ook Dinamo Moskou wil Legear

Ook Dinamo Moskou wil Legear

Na Zenit heeft nu ook Dinamo Moskou een bod uitgebracht op Jonathan Legaer. Het bod zou om en rond de vier miljoen euro bedragen. Volgende week komen de Russen naar Brussel om te onderhandelen. Lees verder »

Blijft Vadis toch bij Anderlecht?

Blijft Vadis toch bij Anderlecht?

In tegenstelling tot wat er lange tijd gemeld werd onderhandelt Vadis niet met Twente, dat meldt zijn zaakwaarnemer. De speler zou volgens de manager zelfs het liefst van al in Anderlecht blijven. Lees verder »

 10-12-2007 

STVV - Anderlecht vestigt seizoensrecord

STVV - Anderlecht vestigt seizoensrecord

De match tussen STVV en Anderlecht was niet enkel een spektakelwedstrijd omwille van de 7 doelpunten, er werd ook een seizoensrecord gevestigd. Bij de rust stond het 2-3 en 5 doelpunten in één helft is meteen een seizoensprimeur. Lees verder »

Vadis en Twente zijn bijna rond

Vadis en Twente zijn bijna rond

Volgens verschillende media zouden de Nederlandse club Twente en Anderlechtspeler Vadis bijna een akkoord bereikt hebben. Beide partijen onderhandelden dit weekend. Maar ook Roda JC en nog enkele clubs tonen interesse. Lees verder »

 09-12-2007 

Nicolas Frutos out tot januari

Nicolas Frutos out tot januari

De blessure van Frutos is ernstiger dan verwacht. De Argentijn zal waarschijnlijk tot begin januari out zijn met een blessure aan de hamstrings. Hierdoor mist Frutos de wedstrijden tegen Getafe en Club Brugge. Lees verder »

Anderlecht met de billen bloot

Anderlecht met de billen bloot

Afzien, dat doet Anderlecht altijd op Staaien. Dat was deze avond niet anders want Sint-Truiden stuntte door in extremis met 4-3 te winnen. Bij Anderlecht is het crisisspook opnieuw springlevend. Lees verder »

Tottenham wint, Getafe verliest

Tottenham wint, Getafe verliest

Tottenham heeft vanavond gewonnen met 2-1 van Manchester City. Chimbonda bracht Tottenham op slag van rust op voorsprong, maar Man. City stelde al snel gelijk. Defoe bezorgde de Spurs in extremis nog de winst. Lees verder »

Vadis op weg naar FC Twente?

Vadis op weg naar FC Twente?

Odjidja-Ofoe Vadis lijkt op weg naar het Nederlandse FC Twente. De middenvelder, die op het einde van het seizoen einde contract is, werd al voor de tweede keer in korte tijd opgemerkt in Enschede. Lees verder »

Siani scoorde al 5 keer dit seizoen

Siani scoorde al 5 keer dit seizoen

Sébastien Siani, door Anderlecht verhuurd aan tweedeklasser Union, wist dit seizoen al 5 ballen in de netten te werken. Supporters die Siani vandaag aan het werk willen zien moeten afzakken naar Leuven voor de wedstrijd OHL–Union. Lees verder »

 08-12-2007 

Dames '71 verliezen topper tegen Tienen

Dames '71 verliezen topper tegen Tienen

De damesploeg van Anderlecht verloor vanmiddag de topper tegen KVK Tienen met 3-0. Door dit verlies komt Anderlecht op 8 punten van leider Tienen te staan met een match minder gespeeld. Zo'n 400 toeschouwers woonden de match bij. Lees verder »

Los Angeles Galaxy volgt Zurawski

Los Angeles Galaxy volgt Zurawski

De Pool Maciej Zurawski, die gevolgd wordt door Anderlecht, staat nu ook in de belangstelling van Los Angeles Galaxy. Ruud Gullit, de trainer van Galaxy, zou naar verluidt het meest aandringen op de komst van Zurawski (31). Lees verder »

Théréau: "Na de vakantie beslis ik"

Théréau:

Het gaat stilaan beter met Cyril Théréau. Donderdag viel de spits goed in voor Mpenza en de kans is groot dat hij tegen Sin-Truiden in de basis start. Waar Théréau in 2008 speelt blijft nog wel een vraagteken. Lees verder »

Ook Kums mag vertrekken

Ook Kums mag vertrekken

Naast Von Schlebrügge en Mpenza mag nu ook de jonge Sven Kums vertrekken bij Anderlecht. Kums is dit seizoen einde contract en mag uitkijken naar een nieuwe club. Vorig seizoen werd Kums nog uitgeleend aan Lierse. Lees verder »

Théréau moet het nu waarmaken

Théréau moet het nu waarmaken

Er doken de laatste tijd meer en meer berichten op dat de Théréau weg wilde bij Anderlecht en dat er al concrete interesse was van verschillende ploegen. De speler wou weg wegens geen speelkansen. Lees verder »

Frutos onder de scanner

Frutos onder de scanner

Vandaag laat Nicolas Frutos een scan nemen van zijn dij om uitsluitsel te geven van de ernst van zijn blessure. De wedstrijd van morgen tegen komt sowieso te vroeg, ongeacht de uitslag van de scan. Lees verder »

Selectie: Sint-Truiden - Anderlecht

Selectie: Sint-Truiden - Anderlecht

Zondag maakt Anderlecht de verplaatsing naar de hel van Staaien. Sint-Truiden mag dan wel in een crisis verkeren, het blijft er altijd opletten voor paars-wit. Zeker na een Europese midweek match. Lees verder »

 07-12-2007 

Lamah en Tioté rollen PSV op

Lamah en Tioté rollen PSV op

Roland Lamah en Cheik Tioté blijven het uitstekend doen bij Roda JC. Vanavond veegden ze de vloer aan met koploper PSV. Na een uur stond het maar liefst 0-4. Pas in de slotfase kon de Nederlandse kampioen milderen tot 2-4. Lees verder »

Kalenderwijziging

Kalenderwijziging

De wedstrijd van Anderlecht uit tegen Lokeren zal plaatsvinden op zondag 27 januari in plaats van op zaterdag. Het aanvangsuur werd met 2 uur vervroegd: van 20u naar 18u. Lees verder »

Hassan is valse geruchten beu

Hassan is valse geruchten beu

In verschillende media zou zijn geschreven dat Ahmed Hassan niet geselecteerd was voor de wedstrijd tegen Tottenham. Zoals iedereen weet speelde de Egyptenaar de volle 90 minuten. Lees verder »

Reactie Jelle Van Damme

Reactie Jelle Van Damme

Hij tacklede de tegenstander op de verkeerde plaats, de penalty die hieruit volgde kostte Anderlecht de overwinning. "Ik kan niet veel over die fase zeggen want ik zag de beelden nog niet", aldus verdediger Jelle Van Damme. Lees verder »

Terug UEFA-boete voor Anderlecht?

Terug UEFA-boete voor Anderlecht?

Na de wedstrijd braken er enkele rellen uit tussen de Anderlechtsupporters en de bezoekers. Ook de spelers van Tottenham klaagden over de paars-witte fans. Didier Zokora verklaarde dat hij geraakt werd door een aansteker. Lees verder »

Reacties na Anderlecht - Tottenham

Reacties na Anderlecht - Tottenham

Opnieuw sloeg Anderlecht er niet in een voorsprong vast te houden en loopt de club op die manier opnieuw de kwalificatie mis. De algemene teneur na de wedstrijd was er dan ook een van teleurstelling. Lees verder »

 06-12-2007 

"Jammer dat Tottenham tegenscoort"

De eerste Europese wedstrijd onder leiding van Ariël Jacobs eindigde op een gelijkspel. Maar dat er meer in zat besefte de trainer maar al te goed. "Deze groep verdiende meer dan een punt", aldus Jacobs. Lees verder »

Wedstrijd ontsiert door rellen

Wedstrijd ontsiert door rellen

De match tussen Anderlecht en Tottenham bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Het signaal voor beide supporterclans om rellen uit te lokken. Ondertussen zouden er ook al enkele relschoppers gearresteerd zijn. Lees verder »

Anderlecht speelt gelijk tegen Tottenham

Anderlecht speelt gelijk tegen Tottenham

Wou Anderlecht doorstoten naar de volgende ronde dan moest het winnen. Tottenham had niet meer nodig dan een gelijkspel. Paars-wit stond heel dicht bij de kwalificatie maar een penalty besliste er anders over. Eindstand 1-1. Lees verder »

Blessure voor Frutos

Blessure voor Frutos

Nicolas Frutos werd na 10 minuten in de 2e helft tegen Tottenham gewisseld, dit wegens een blessure. De ernst er van is nog niet geweten. Lees verder »

Legear onzeker voor vanavond

Legear onzeker voor vanavond

Slecht nieuws voor trainer Ariël Jacobs. Hij had al te kampen met een lange lijst van geblesseerde spelers en nu is ook Jonathan Legear hoogst onzeker. De winger voelde pijnlijke steken in de dij. Lees verder »

Baseggio weer in beeld bij Standard

Baseggio weer in beeld bij Standard

Ook van Ariël Jacobs lijkt Walter Baseggio niet al te veel speelminuten te krijgen, zodat hij weer denkt aan een vertrek. Net als afgelopen zomer toont Standard ook nu weer interesse. De speler zelf wil best naar Luik verhuizen. Lees verder »

 05-12-2007 

Selectie: Anderlecht - Tottenham

Selectie: Anderlecht - Tottenham

Ariël Jacobs heeft op de persconferentie zijn selectie bekend gemaakt voor de UEFA Cup wedstrijd tegen Tottenham. Pareja is out met een spierscheur maar Juhasz geraakt waarschijnlijk wel fit. Lees verder »

"Achterin is Tottenham kwetsbaar"

Donderdag ontvangt Anderlecht in de UEFA Cup het Engelse Tottenham. Trainer Ariël Jacobs beseft dat paars-wit minstens een gelijkspel uit de brand moeten slepen, willen ze de volgende ronde halen. Lees verder »

Hassan is de kritiek meer dan beu

Hassan is de kritiek meer dan beu

Ahmed Hassan krijgt de laatste tijd steeds meer kritiek te verwerken. De Egyptenaar speelt onder zijn niveau en volgens zijn criticasters (ook ploegmaats) is Hassan een extreme individualist. Lees verder »

Nieuwe contracten liggen klaar

Nieuwe contracten liggen klaar

De contractbesprekingen met Juhasz en Pareja evolueren gunstig volgens Van Holsbeeck. Pareja kan tot 2012 bijtekenen, Juhasz tot 2010. Volgende week wordt ook met Serhat en Vadis onderhandeld. Lees verder »

Frutos: "Triestig van Mbokani"

Frutos:

Nicolas Frutos heeft gisteren gereageerd op de uitspraken van zijn ex-collega Dieumerci Mbokani. Voor de topper tegen Standard had Mbokani de Argentijn een speler 'zonder talent' genoemd. Lees verder »

 04-12-2007 

Verrassend slot in transferzaak Golan

Verrassend slot in transferzaak Golan

Israëlisch international Omer Golan genoot interesse van verschillende clubs in en buiten België. Onder andere Anderlecht, Genk, Standard en Gent toonden interesse. De Israeliër gaat echter naar Lokeren. Lees verder »

Pareja 10 dagen rust voorgeschreven

Pareja 10 dagen rust voorgeschreven

De blessure blijkt nog mee te vallen voor Nicolas Pareja. Pareja moest in de match tegen Standard noodgedwongen vervangen worden vanwege een spierscheurtje. De dokter schreef hem tien dagen rust voor. Lees verder »

Zitka: "Polak kan nog veel beter"

Zitka:

Jan Polak kan de verwachtingen vooralsnog niet inlossen, al lijkt de middenvelder wel bevrijd door de nieuwe veldbezetting van coach Ariël Jacobs. Volgens Daniël Zitka kan de Tsjech nog beter. Lees verder »

"Hassan is nog moe van de ramadan"

Abdel Tantush, de begeleider van Ahmed Hassan, weet wat de oorzaak is van de mindere prestaties van de Egyptenaar. "Hassan is nog altijd moe van de ramadan", zegt Tantush in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Woensdag topberaad op Anderlecht

Woensdag topberaad op Anderlecht

De krant Het Laatste Nieuws meldt vandaag dat er woensdag een topberaad gepland is op Anderlecht. Het bestuur, de technische staf en het scoutingsapparaat gaan dan samen rond de tafel zitten. Lees verder »

 03-12-2007 

Proto wil Anderlecht verlaten

Proto wil Anderlecht verlaten

Volgens de Franse sportwebsite Mercato wil Silvio Proto Anderlecht verlaten. De doelman, die nog tot 2010 onder contract staat bij paars-wit, wenst al tijdens de winterperiode getransfereerd te worden. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Donderdag tegen Tottenham zal Ariël Jacobs het zonder Nicolas Pareja moeten stellen. De verdediger liep tegen Standard een spierletsel op. Roland Juhasz liep dan weer een teenletsel op en moest onder de echo. Lees verder »

Vliegt Hassan naar de bank?

Vliegt Hassan naar de bank?

Ahmed Hassan loopt al weken naar z'n beste vorm te zoeken. In die mate zelfs dat de kans vrij groot is dat hij binnenkort op de bank dreigt te verzeilen. "Hassan is zich bewust van het feit dat er een probleem is", zo zegt Jacobs. Lees verder »

Lamah: "Ik denk niet meer aan Anderlecht"

Lamah:

Dat Roland Lamah in Nederland helemaal aan het doorbreken is, kon u hier al volgen. In Het Nieuwsblad spreekt hij nu ook over zijn belevenissen. "Het gaat echt goed. Ik blijf zeker tot het einde van het seizoen bij Roda." Lees verder »

Vadis bracht Twente een bezoekje

Vadis bracht Twente een bezoekje

Ook FC Twente lijkt zich te gaan mengen in de strijd om Vadis Odjidja Ofoe. De verdedigende middenvelder was gisteren te gast op de club toen die met 2-1 won van Twente. Vadis is straks einde contract en wil alle opties bekijken. Lees verder »

Nieuwe ballen voor Anderlecht

Nieuwe ballen voor Anderlecht

Vanaf vandaag traint Anderlecht met nieuwe ballen, niet zomaar nieuwe want het gaat hier over de Europass, de EK 2008-bal ontworpen door Adidas. Verschillende Europese topclubs schakelen over naar deze bal. Lees verder »

 02-12-2007 
 01-12-2007 

Juhasz: "Spelen best in de lente"

Juhasz:

Ook Roland Juhasz vond het vrijdagavond niet te best tegen Standard. "Wij zijn bij mijn weten nog nooit goed geweest in de herfst. Wij komen pas op dreef in de winter en op ons best zijn we in de lente", meent de Hongaar. Lees verder »

Dames '71 winnen met vlotte cijfers

Dames '71 winnen met vlotte cijfers

De damesploeg van RSC Anderlecht heeft alweer gewonnen. Dit keer was Fémina Woluwe het slachtoffer: Het werd maar liefst 5-1. Heirbaut scoorde tweemaal, Landerloo, Dooremont en Zeler scoorden ook. Lees verder »

Jan Polak geschorst voor match STVV

Jan Polak geschorst voor match STVV

Polak pakte vrijdag zijn derde gele kaart na een harde tackle. De Tsjech zal dus zondag niet te zien zijn in de match tegen STVV. "Ik wil uiteraard alle wedstrijden spelen, maar ik ben blij dat ik de match tegen Brugge niet mis." Lees verder »

Geen Pareja tegen Tottenham

Geen Pareja tegen Tottenham

Nicolas Pareja verliet gisteren geblesseerd en al wenend het terrein. Bij een draaibeweging blesseerde hij zich aan de dij. De wedstrijd tegen Tottenham mist hij al zeker en mogelijk staat hij langer aan de kant. Lees verder »