Archieven

 31-12-2005 

Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig Nieuwjaar!

Na alweer een prachtig jaar voor onze website, wensen we jullie allemaal te bedanken voor jullie trouwe bezoeken. Hopelijk kunnen we ook volgend jaar weer op jullie steun rekenen! Lees verder »

 30-12-2005 

Wilhelmsson op weg naar Italië?

Wilhelmsson op weg naar Italië?

Wat er al een tijdje zat aan te komen, lijkt nu concreet te worden. Het Italiaanse Fiorentina scout Christian Wilhelmsson al een tijdje, en zal waarschijnlijk binnenkort een bod uitbrengen. Lees verder »

Zewlakow kan naar Auxerre

Zewlakow kan naar Auxerre

Auxerre wil Michal Zewlakow overnemen om Bakary Sagna te vervangen. Sagna is minstens drie maanden out met een knieletsel. Maar aangezien de Pool momenteel een basisplaats heeft bij Anderlecht, lijkt een transfer uitgesloten. Lees verder »

Sollied wil Tihinen

Sollied wil Tihinen

Het ziet er naar uit dat Sollied, de trainer van Olympiakos Piraeus, onder andere aast op de diensten van Hanu Tihinen. Alleen zou een overgang tijdens de winterstop niet aan de orde zijn daar de club geen transfersom wil betalen. Lees verder »

 29-12-2005 

Snoept Brugge Van Heerden af van RSCA?

Snoept Brugge Van Heerden af van RSCA?

Elrio Van Heerden, een 22-jarige Zuid-Afrikaan van FC Kopenhagen gaat waarschijnlijk naar Club Brugge. De middenvelder (1,65m en 60kg), stond ook op het verlanglijstje van Anderlecht, maar dat talmde te lang... Lees verder »

Jestrovic heeft (te) ruime keuze

Jestrovic heeft (te) ruime keuze

Omdat het aantal opties voor een transfer blijft stijgen, heeft Jestrovic zijn vlucht naar de Emiraten om er te onderhandelen met Al-Ain geannuleerd. Real Betis zou afvallen, maar het bod dat Marseille gedaan heeft wordt concreet. Lees verder »

Van Holsbeeck: "titularissen behouden"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck heeft nogmaals onderstreept dat Anderlecht spelers als Kompany en Wilhelmsson niet wil laten gaan tijdens de winterstop. "Als er geen titularissen meer vertrekken komen er ook geen spelers bij." Lees verder »


 28-12-2005 

Jestrovic moet beslissen

Jestrovic moet beslissen

Nenad Jestrovic moet voor donderdag aan het clubbestuur van Anderlecht laten weten naar welke club hij wil. Maar na het Spaanse Betis Sevilla, en Al-Ain uit Dubai, zouden er ook nog andere geïnteresseerden voor de spits zijn. Lees verder »

Ruil Baseggio-Roussel?

Ruil Baseggio-Roussel?

Nu de transfermarkt weer open is, zijn er zoals gewoonlijk geruchten dat Walter Baseggio Anderlecht zou verlaten. Na de interesse van de Italiaanse staartploeg Treviso zou nu ook Standard Luik geïnteresseerd zijn in Baseggio. Lees verder »

Komt Coelho al in winterstop?

Komt Coelho al in winterstop?

Nu Anderlecht meer dan waarschijnlijk geld in het laadje krijgt door het vertrek van onder andere Jestrovic en Peersman, bestaat de kans dat Anderlecht de spelmaker van Westerlo, Coelho, reeds in de winterstop komt. Lees verder »

 27-12-2005 

Jestrovic naar Betis of Al Ain

Jestrovic naar Betis of Al Ain

Nenad Jestrovic heeft zijn vlucht naar Belgrado niet gemist voor de kerstdagen. Wellicht keert de Serviër niet terug naar Anderlecht. "Het wordt Al Ain of Betis Sevilla", zegt de Servische spits in de media. Lees verder »

 25-12-2005 

Twente heeft een akkoord met Gerk

Twente heeft een akkoord met Gerk

De 21-jarige Russische aanvaller ligt sedert 2001 onder contract bij Anderlecht, maar komt er nauwelijks aan spelen toe. De bal ligt nu nog in het kamp van Twente, die nog tot een overeenkomst met Gerk zelf moet zien te komen. Lees verder »


 24-12-2005 

Peersman naar Willem II

Peersman naar Willem II

De transfer van Tristan Peersman naar Willem II is definitief beklonken. Komende dinsdag zet hij, na de medische testen, zijn handtekening onder een contract dat hem voor de komende 2.5 jaar aan de Nederlands staartploeg bindt. Lees verder »

GB - Anderlecht verplaatst

GB - Anderlecht verplaatst

De match tussen Germinal Beerschot en Anderlecht werd verplaatst van zaterdag 28 januari naar vrijdag 27 januari. Belgacom TV wil dit duel uitzenden en daarom moest het verplaatst worden. Lees verder »

Terugkeer Roland Lamah?

Terugkeer Roland Lamah?

Roland Lamah, de 19-jarige middenvelder, die momenteel op huurbasis bij Anderlecht speelt, maakt mogelijk terug de overstap naar Visé, een derdeklasser uit de buurt van Luik. Lees verder »

Oleg Iachtchouk kan naar Lokeren

Oleg Iachtchouk kan naar Lokeren

Aimé Anthuenis heeft z'n eerste huiswerk als coach van Lokeren al gemaakt. De coach beseft dat de club een spits nodig heeft en hoort graag dat Oleg Iachtchouk weg mag bij Anderlecht. Lees verder »

 23-12-2005 

Fans zijn tegen vertrek Gerk

Fans zijn tegen vertrek Gerk

Gerk moet Anderlecht verlaten, maar de supporters laten het daar niet bij. De jonge Rus kreeg slechts één kans om zich te bewijzen: vorig jaar mocht hij kort voor tijd invallen tegen Genk, scoorde en bracht Anderlecht naar winst. Lees verder »

Kompany won van Ronaldo

Kompany won van Ronaldo

Vincent Kompany speelde in het Duitse Dusseldorf de 'Match tegen de Armoede'. Kompany speelde samen met Zidane tegen een ploeg onder leiding van Ronaldo en won met 4-2. Deze wereldsterren zijn Unicef-ambassadeurs. Lees verder »

Vandereycken nieuwe bondscoach

Vandereycken nieuwe bondscoach

Zoals verwacht is René Vandereycken de nieuwe Belgische bondscoach. Het enige struikelblok was Vandereycken's loon, maar daar werd blijkbaar een akkoord over bereikt. Vandereycken werd vorig jaar in Genk ontslagen. Lees verder »

 22-12-2005 

Hervorming van de Voetbalbond

Hervorming van de Voetbalbond

Vandaag kiest het Uitvoerend Comité van de Bond een nieuwe bondscoach en buigt zich over de bondshervorming. Die hervorming is een plan van Roger Vanden Stock. Hier volgt een samenvatting. Lees verder »


 21-12-2005 

Coelho moet 1 miljoen kosten

Coelho moet 1 miljoen kosten

Naar verluidt vraagt Feyenoord een afkoopsom van om en bij de 1 miljoen euro voor Jaja Coelho. Zowel Anderlecht als Club Brugge zijn geïnteresseerd. Feyenoord zal wel een deel moeten afstaan aan Coelho's vorige club America-MG. Lees verder »

Anderlecht wil zeven spelers kwijt

Anderlecht wil zeven spelers kwijt

Manager Van Holsbeeck wil van deze winter gebruiken maken om grote kuis te houden. Hij wil van de 32 kernspelers maar 25 spelers meer overhouden. De transfers zullen waarschijnlijk eind januari afgehandeld zijn. Lees verder »

 20-12-2005 

Oefenwedstrijden

Oefenwedstrijden

Tijdens de winterstop zal Anderlecht een paar oefenwedstrijden afwerken. Op 17 januari speelt het tegen Mönchengladbach, de club van Wesley Sonck,Bernd Thijs en Filip Daems. Op 11/01 gaat het op bezoek bij FC Den Bosch (Nederland) Lees verder »

Het bestuur had meer verwacht

Het bestuur had meer verwacht

Met 1 op 6 gaat Anderlecht de winterstop in. Nu wordt het tijd voor het bestuur om in actie te schieten en de kern af te slanken. "Maar dat gaat wel over een lange termijn." Zegt Van Holsbeeck. Lees verder »

 19-12-2005 

Allagui blij met debuut

Allagui blij met debuut

Tegen La Louvière maakte Sami Allagui zijn debuut voor Anderlecht. De 19-jarige spits kwam afgelopen zomer over van Alemania Aachen. Hij liet weten vereerd te zijn met de kans en dat hij er alles aan wilt doen om het te maken. Lees verder »

Wat met Baseggio?

Wat met Baseggio?

Zal Baseggio Anderlecht verlaten tijdens de winterstop of niet? Dat is de vraag die iedereen zich waarschijnlijk stelt. De middenvelder zegt dat hij zelf graag bij Anderlecht zou blijven. Lees verder »


 18-12-2005 

Anderlecht kan niet winnen: 0-0

Anderlecht kan niet winnen: 0-0

Anderlecht heeft weer niet kunnen winnen en laat dus weer 2 punten liggen die nodig zijn om Standard bij te blijven. Het gaat nu de winterstop in en het is hopen dat er niet te veel kernspelers rsca verlaten. Lees verder »

Sneeuw geen spelbreker

Sneeuw geen spelbreker

Ondanks de sneeuwval van zaterdag in La Louvière gaat de wedstrijd gewoon door. Er lag zo'n 5-tal centimeter op het terrein, maar dat zou op tijd geruimd zijn. Even verderop, werd de match van Bergen (2e klasse) wel afgelast. Lees verder »

Voorbeschouwing: La Louvière - Anderlecht

Voorbeschouwing: La Louvière - Anderlecht

Deze avond staat Anderlecht tegenover La Louvière. Vercauteren zal het zonder Wilhelmsson, Serhat en Jestrovic moeten doen. Daarom kwam de jonge Duitsers Allagui bij de kern. De match wordt live uitgezonden op Sporza-Canvas. Lees verder »

 17-12-2005 

Shirt verkocht voor 2250 euro

Shirt verkocht voor 2250 euro

Het laatste officiële Europese wedstrijdshirt van Zetterberg werd ten voordele van wetenschappelijk onderzoek naar suikerziekte geveild op eBay. Opbrengst: 2250 euro. Het shirt werd gekocht door een anonieme Anderlecht-supporter. Lees verder »

Met Mbo en Pujol in de spits?

Met Mbo en Pujol in de spits?

Anderlecht heeft op dit ogenlik enkele offensieve problemen waardoor Franky gedoemd wordt om met zijn elftal te puzzelen. Jestrovic is out met een rugletsel, Serhat en Wilhelmsson zijn evenmin speelklaar. Lees verder »

Vercauteren boos op pers en analisten

Vercauteren boos op pers en analisten

Vercauteren was gisteren op de traditionele persconferentie bijzonder kort. "Vandaag geen vragen en antwoorden", zei het na het aflezen van het blessurenieuws, "jullie hebben al genoeg geschreven, te veel zelfs". Lees verder »

 16-12-2005 

Chippen 2 weken out

Chippen 2 weken out

Christian Wilhelmsson zal 2 weken out zijn door een breuk in zijn hand die hij opliep tegen Standard. Daardoor mist hij de wedstrijd tegen La Louvière van zondag. Lees verder »

Nieuwjaarsgeschenk

Nieuwjaarsgeschenk

De spelers van Anderlecht krijgen ook een nieuwjaarsgeschenk. Na nieuwjaar zullen ze gebruik mogen maken van de nieuwe Adidas-bal, de Teamgist. Lees verder »

 15-12-2005 

Breuk voor Wilhelmsson?

Breuk voor Wilhelmsson?

Christian Wilhelmsson heeft zich in de topper tegen Standard bezeerd aan zijn hand. "Ik raakte voor de rust al geblesseerd in een duel met Léonard. Ik heb veel pijn gehad, maar beet toch door. Lees verder »

Boete voor Serhat?

Boete voor Serhat?

Serhat Akin krijgt mogelijk een boete van Anderlecht voor zijn uitlatingen van woensdag. Toen zei de Turk dat hij niet correct behandeld wordt door coach Franky Vercauteren en dat hij weg wil. Lees verder »

 14-12-2005 

Baseggio vader geworden!

Baseggio vader geworden!

Deze namiddag is Walter Baseggio voor het eerst vader geworden van een flinke dochter! Langs deze weg zou het hele webteam de ouders graag willen feliciteren. Doriana we verwelkomen je in onze paars-witte familie: Proficiat! Lees verder »

Kompany 6e in talentenverkiezing

Kompany 6e in talentenverkiezing

Vincent Kompany is zesde geworden in de verkiezing van de 'Ragazzo d'oro'. Dat is een referendum van de Italiaanse sportkrant Tuttosport dat het grootste jonge voetbaltalent van 2005 bekroont. Lees verder »

Frans talent aangeboden bij Anderleht

Frans talent aangeboden bij Anderleht

Lucien Aubey, een 21-jarige belofteninternational van Toulouse, is aangeboden in RSCA. Aubey zou ook in beeld zijn bij Engelse en Franse topclubs. De linksback, die 1,5 miljoen moet kosten, wil naar een ploeg waar hij zeker speelt Lees verder »

Ook Nantes volgt Hannu Tihinen

Ook Nantes volgt Hannu Tihinen

Na de al gemelde belangstelling van Marseille voor Hannu Tihinen, heeft nu ook Nantes interesse voor de Fin. De Franse eersteklasser komt Tihinen bekijken in de volgende wedstrijden. De verdediger vertrekt eind dit seizoen. Lees verder »

Riordan overtuigt niet

Riordan overtuigt niet

Anderlecht zal niet proberen om Derek Riordan naar het Astridpark te halen. De Schotse aanvaller van Hibernian werd verschillende keren gescout, maar kon niet echt overtuigen. Lees verder »

Transfernieuws

Transfernieuws

Als we manager Van Holsbeeck moeten geloven zal er tijdens de winter geen leegloop plaatsvinden. Over Baseggio wordt na de wedstrijd tegen La Louvière gepraat. "Niemand informeerde naar hem", zegt Van Holsbeeck. Lees verder »

Akin wil Anderlecht verlaten

Akin wil Anderlecht verlaten

Dat hij Anderlecht wil verlaten heeft hij bekend gemaakt aan de vooravond van de topper tegen Standard. "Tijdens de winterstop zal mijn manager met het bestuur gaan praten om een transfer te vragen. Ik wil weg bij Anderlecht" Lees verder »

 13-12-2005 

Vanden Borre is positief

Vanden Borre is positief

Anthony Vanden Borre praat voor het eerst weer na zijn vervanging tegen Zulte-Waregem. De speler leek serieus aangeslagen en zit momenteel in een dipje, maar ziet de toekomst rooskleurig in. Lees verder »

Kerstvakantie ingekort

Kerstvakantie ingekort

Zondag speelt Anderlecht de laatste wedstrijd van dit jaar tegen La Louvière. Maar de Anderlechtspelers kunnen nog niet onmiddellijk vakantie nemen. Volgende week zullen drie dagen uitgetrokken worden voor bloed- en labotesten. Lees verder »

Geen Anderlechtspelers naar Stoke

Geen Anderlechtspelers naar Stoke

Tristan Peersman, Goran Lovré en Lamine Traoré kregen een contractvoorstel van het Engelse Stoke City. Maar de drie spelers konden zich niet vinden in de financiële voorwaarden, en blijven dus in Anderlecht. Lees verder »

Marseille scout Tihinen

Marseille scout Tihinen

De Finse verdediger Hannu Tihinen verlaat Anderlecht aan het eind van dit seizoen, en dat heeft de belangstelling gewekt van verschillende Europese clubs. Het Franse Olympique Marseille scout de 29-jarige Fin op dit ogenblik. Lees verder »

Serhat out tot aan de winterstop

Serhat out tot aan de winterstop

Serhat Akin zal voor de winterstop niet meer aan spelen toekomen. Ook Mbo Mpenza en Grégory Pujol zijn mogelijk out voor de topper van woensdag tegen Standard. Hannu Tihinen heeft een contractuur en kreeg vandaag verzorging. Lees verder »

 12-12-2005 
 11-12-2005 

Zorgen om Vanden Borre

Zorgen om Vanden Borre

Franky Vercauteren maakt zich zorgen over Vanden Borre. Hij zou het namelijk al een paar weken mentaal moeilijk hebben. Dit omdat hij reeds een paar keer verdedigend in de fout ging. Lees verder »

Anderlecht neemt de leiding over

Anderlecht neemt de leiding over

Standard verloor zopas op het veld van AA Gent met 2-1. Zo komt paars-wit alleen aan kop. Ex-Anderlechtenaar Grégoire scoorde de gelijkmaker voor Gent. Sarr en Assou-Ekotto kregen rood en missen dus de topper tegen Anderlecht. Lees verder »

 10-12-2005 

Deschacht geschorst

Deschacht geschorst

Olivier Deschacht heeft zojuist zijn 3e gele kaart van het seizoen gepakt en is bijgevolg geschorst voor de volgende wedstrijd tegen leider Standard (14 december). Lees verder »

Zetterberg veilt shirt

Zetterberg veilt shirt

Het shirt dat Zetterberg droeg bij zijn late invalsbeurt op Real Betis, zal op eBay worden verkocht ten voordelen van het goede doel. De opbrengst zal geschonken worden aan medisch onderzoek naar diabetes. Lees verder »

Spitsenprobleem voor Vercauteren

Spitsenprobleem voor Vercauteren

Na de uitval van Mbo en Akin voor de trip naar Zulte-Waregem, is nu ook Pujol onzeker. Jestrovic is dan wel weer inzetbaar, net zoals Vanden Borre, Iachtchouk en Kompany. Ook de schorsing van Goor brengt problemen met zich mee. Lees verder »

 09-12-2005 

Anderlecht volgt Hoefkens

Anderlecht volgt Hoefkens

De carrière van Carl Hoefkens zit in de lift. Bij Stoke City gooit de stoere verdediger elke week hoge ogen. Hoefkens kan op de interesse rekenen van enkele clubs uit de Premier League, maar ook Anderlecht en RC Genk volgen hem. Lees verder »

 08-12-2005 
 07-12-2005 

Mpenza niet tegen Zulte-Waregem

Mpenza niet tegen Zulte-Waregem

Mbo Mpenza is nog niet fit genoeg om aan te treden tegen Zulte-Waregem. Volgens HLN twijfelt de clubarts of de aanvaller een spierscheur opliep op de training voor het CL-duel. Een echografie zal hierover duidelijkheid brengen. Lees verder »

Baseggio naar Charleroi?

Baseggio naar Charleroi?

Walter Baseggio staat nu wel heel dicht bij Charleroi. Sebastien Chabaud is daar geblesseerd uitgevallen en die zal tot het einde van het seizoen out zijn. Daarom zou Walter wel eens de juiste man op de juiste plaats kunnen zijn. Lees verder »

Gokken en drugs verboden

Gokken en drugs verboden

Het bestuur van Anderlecht heeft enkele nieuwe regels voor zijn spelers uitgevaardigd. Zo mogen de spelers vanaf nu niet meer gokken op voetbalwedstrijden en mag er geen drugs gebruikt worden. Lees verder »

Reacties na Betis-Anderlecht

Reacties na Betis-Anderlecht

Anderlecht scoorde eindelijk nog eens in de Champions League. Het pakte zelfs de drie punten mee op verplaatsing. Hopelijk betekent dit nu het einde van een zwarte reeks. Na de match waren er niets dan opgeluchte reacties te horen Lees verder »

 06-12-2005 

Eindelijk overwinning in Champions League

Eindelijk overwinning in Champions League

Anderlecht heeft eindelijk kunnen scoren in de Champions League, en het heeft zelfs gewonnen. Tegenstander was Real Betis, op dit ogenblik laatste in de Spaanse competitie. Na 12 nederlagen was het dus lucky 13 vanavond! Lees verder »

Vanderhaeghe mag gaan

Vanderhaeghe mag gaan

In de Anderlechtse bestuurskamer wordt al druk aan de (nabije) toekomst gewerkt. Zo ziet het er naar uit dat Yves Vanderhaeghe, die einde contract is, geen nieuw voorstel moet verwachten. Lees verder »

 05-12-2005 

Lovré verlaat Anderlecht niet

Lovré verlaat Anderlecht niet

Het ziet er naar uit dat Goran Lovré toch niet van zin is om Anderlecht te verlaten. Ondanks de interesse van Stoke City is Lovré aan van Holsbeeck gaan uitleggen waarom hij in Anderlecht wil blijven. Lees verder »

Anderlecht vertrekt naar Betis

Anderlecht vertrekt naar Betis

Vanavond zijn de spelers en het bestuur van Anderlecht vertrokken richting Betis. Anderlecht zal er morgen zijn laatste en misschien wel eerreddende wedstrijd in de Champions League gaan afwerken tegen Real Betis. Lees verder »

 04-12-2005 

De Boeck jaartje langer hulptrainer

De Boeck jaartje langer hulptrainer

Het ziet er naar uit dat Glen De Boeck nog wat langer hulptrainer zal blijven bij Anderlecht. Na de match tegen Betis gaan beide partijen samen zitten en biedt Anderlecht een verlenging van een jaar aan. Lees verder »

Serhat niet tegen Real Betis

Serhat niet tegen Real Betis

Coach Franky Vercauteren zal waarschijnlijk geen beroep kunnen doen op Serhat Akin. De Turk liep een verrekking op, nochtans trad de Turk niet aan tegen AA Gent. Wilhelmsson liep een lichte enkelverzwikking op. Lees verder »

 03-12-2005 
 02-12-2005 

Mbo Mpenza last persstop in

Mbo Mpenza last persstop in

Aanvaller Mbo Mpenza heeft besloten niet meer met de pers te praten tot aan de winterstop. Vorig jaar deed Mpenza hetzelfde, ook toen zat hij in een moeilijke periode. Lees verder »

Tihinen: "Kompany gaat me missen"

Tihinen:

Hannu Tihinen zal Anderlecht zeker aan het eind van dit seizoen verlaten. Hoewel hij zich goed voelt in Brussel, wil hij andere oorden opzoeken. De Finse rots in de verdediging van paars-wit kijkt terug op vier seizoenen in België Lees verder »

Westerlo wil Gerk en Iachtchouk

Westerlo wil Gerk en Iachtchouk

Oleg Iachtchouk kondigde al aan dat hij wil vertrekken bij Anderlecht, en dat viel niet in dovemansoren. Westerlo informeerde al naar de voorwaarden om de Oekraïnse spits in te lijven. Ook Anatoli Gerk lijkt Westerlo te charmeren. Lees verder »

 01-12-2005 

Selectie Anderlecht-Gent

Selectie Anderlecht-Gent

Franky Vercauteren maakte vandaag zijn selectie bekend voor de wedstrijd van morgenavond tegen Gent. Mark De Man en Jonathan Legear zijn er niet bij wegens blessures. De trainer hoopt dat Mark de Man er weer bij is tegen Standard. Lees verder »

Pujol wil zich bewijzen

Pujol wil zich bewijzen

In tegenstelling tot Ehret wil Grégory Pujol wel in Anderlecht blijven. "Ik heb hier nog iets te bewijzen. Terugkeren naar Nantes is geen optie, daar speel ik ook niet", zegt de Fransman. Lees verder »

Fabrice Ehret wil weg tijdens de winter

Fabrice Ehret wil weg tijdens de winter

Fabrice Ehret wil in januari Anderlecht verlaten. Hij wil meer spelen. "Mijn prestatie tegen Chelsea heeft enkele contacten opgeleverd. Als er toch niks uit de bus komt, wil ik tonen dat Anderlecht zich vergist in mij." zegt Ehret Lees verder »