Archieven

 30-11-2021 

Mbuyu kreeg 13.000 euro beloofd door Veljkovic

Mbuyu kreeg 13.000 euro beloofd door Veljkovic

ANDERE Niet alleen Herman Van Holsbeeck kreeg geschenkjes van Dejan Veljkovic. Volgens De Morgen werd ook aan toenmalig hoofd scouting Dimitri M'Buyu 13.000 euro beloofd. Dat De Morgen schrijft 'werd beloofd' en niet 'kreeg' of 'ontving', doet vermoeden dat het geld finaal toch niet werd uitbetaald. Lees verder »

Voorbeschouwing: Seraing - Anderlecht

Voorbeschouwing: Seraing - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Seraing spelen vanavond de eerste achtste finale in de Beker van België. Na de 1-7-zege op La Louvière in de vorige ronde wil paars-wit ook deze horde overwinnen, want de beker is een hoofddoel. Vincent Kompany zal daarom zijn sterkste elf de wei insturen. Lees verder »

 29-11-2021 

"Wie zijn club wil helpen, draagt een mondmasker"

ANDERE In de voetbalstadions zagen we het voorbije weekend heel wat supporters zonder mondmasker op de tribunes. De Pro League roept alle fans nu om de opgelegde coronamaatregelen te volgen en hun mondmasker te dragen. "Fans moeten beseffen dat als ze willen blijven genieten van voetbal, ze zich aan de regels moeten houden." Lees verder »

U21: rentree Colassin, geen Trebel

U21: rentree Colassin, geen Trebel

JEUGD Na een periode van blessureleed maakt Antoine Colassin vanavond zijn wederoptreden bij de U21. De aanvallende middenvelder start tegen OH Leuven in de basis. Adrien Trebel komt vanavond niet in actie. Ook Bart Verbruggen ontbreekt. Colin Coosemans staat tussen de palen. Lees verder »

"Geen strafschopfout op Verschaeren"

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department is van oordeel dat de strafschop die Anderlecht zaterdag kreeg op Charleroi onterecht was. "Het lichte contact (linkerarm in de rug van de aanvaller) met de Charleroi-verdediger niet voldoende is voor een strafschop", zo klinkt het in de wekelijkse analyse. Lees verder »

Amuzu geschorst tegen Zulte-Waregem

Amuzu geschorst tegen Zulte-Waregem

ANDERE Francis Amuzu pakte tegen Charleroi zijn vijfde gele kaart en is bijgevolg dus geschorst voor de thuiswedstrijd van komende zondag tegen Zulte-Waregem. Tegen Seraing mag Amuzu wel nog spelen, de schorsing geldt alleen voor de Jupiler Pro League. Lees verder »

 28-11-2021 

Kompany: "De volle focus op Seraing nu"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany was een tevreden man na de "gouden driepunten", zoals hij het zelf zegt, op Charleroi. Maar veel tijd om te genieten is er niet, de volle focus is alweer verlegd naar Seraing, want de coach weet dat hij daar moet winnen om iedereen content te houden.  Lees verder »


 27-11-2021 

Refaelov en Gomez leiden Anderlecht naar de zege

Refaelov en Gomez leiden Anderlecht naar de zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend met 1-3 in Charleroi gewonnen. Het begon afwachtend maar nam de match in handen na een half uur. Refaelov trof raak net voor rust en in de tweede helft scoorde Gomez via een vrije trap. Charleroi kwam even terug in de match, Gomez nam de spanning uiteindelijk weg via een strafschopdoelpunt. Anderlecht nadert op de concurrentie. Lees verder »

"Wedstrijd tegen Seraing is levenbelangrijk"

INTERVIEWS Een navraag bij de supporters leert dat de meeste nog steeds het vertrouwen in Vincent Kompany uitspreken. Al stellen zij zich soms ook wel vragen bij sommige opstellingen en wissels van de coach. Maar één ding is duidelijk, de wedstrijd tegen Seraing is "levensbelangrijk". Lees verder »

 26-11-2021 

Pro League blijft er gerust in

Pro League blijft er gerust in

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS De besmettingscijfers blijven de lucht ingaan dus is het Overlegcomité vervroegd van januari 2022 naar vandaag. Er zijn dringend strengere maatregelen nodig, ondermeer het inperken van massa-events staat op de agenda. De Pro League maakt zich ook nu, niet al te veel zorgen. Lees verder »

Trebel laat opnieuw goed hart zien

Trebel laat opnieuw goed hart zien

ANDERE Hij moet zowat de best betaalde U21-speler zijn, Adrien Trebel. Want ondanks dat hij verbannen is naar de B-kern verdient hij nog altijd zo een slordige 2,7 miljoen euro per jaar. Gisteren liet hij opnieuw zijn goed hart zien door maaltijden uit te delen aan daklozen in de Brusselse metro.  Lees verder »

 25-11-2021 

Anderlecht - STVV krijgt later beginuur

Anderlecht - STVV krijgt later beginuur

ANDERE De kalendercommissie heeft het aanvangsuur van de wedstrijd tussen Anderlecht en STVV verlaat van 18.45 naar 21 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 14 december. Paars-wit vroeg om de aanpassing omdat 18.45 uur voor veel supporters op een weekdag niet haalbaar is. Lees verder »


 24-11-2021 

"Zijn kans komt nog wel"

INTERVIEWS Anouar Ait El Hadj komt in de A-kern heel weinig aan bod, maandagavond kwam hij wel in actie met de U21. Vooral om ritme op te doen en ook om aan vertrouwen te winnen. Een vertrek in de winter komt niet ter sprake.  Lees verder »

 23-11-2021 

Spelers spreken vertrouwen uit in Kompany

Spelers spreken vertrouwen uit in Kompany

ANDERE In een groepsgesprek hebben de spelers vandaag het vertrouwen uitgesproken in hun coach Vincent Kompany. Dat weet Het Laatste Nieuws. Ook voorzitter Wouter Vandenhaute en sportmanager Peter Verbeke waren aanwezig. Er kwamen wel opmerkingen van de spelers over de tactiek en de trainingen. Lees verder »

Geen beroep als signaal naar spelersgroep

Geen beroep als signaal naar spelersgroep

ANDERE Anderlecht heeft geen beroep aangetekend tegen het schorsingsvoorstel voor Benito Raman omdat het de spelersgroep een signaal wil geven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De club wil dat de spelers beseffen dat ze met zulke acties de club in de steek laten. Lees verder »

Anderlecht recordhouder rode kaarten

Anderlecht recordhouder rode kaarten

ANDERE RSC Anderlecht heeft nog nooit zoveel rechtstreekse rode kaarten gekregen als dit seizoen. Paars-wit kreeg er al vier te slikken: Amir Murillo, Christian Kouamé, Majeed Ashimeru en Benito Raman. Aan die rode kaarten hangt ook puntenverlies vast, zoals bijvoorbeeld vorige zondag nog.  Lees verder »

Anderlecht aanvaardt schorsing Raman

Anderlecht aanvaardt schorsing Raman

ANDERE Anderlecht zal zich niet verzetten tegen het schorsingsvoorstel dat het bondsparket vordert tegen Benito Raman. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Paars-wit gaat dus akkoord met drie speeldagen effectief en één voorwaardelijk. Lees verder »

 22-11-2021 

Bondparket spreekt zich uit over Raman

Bondparket spreekt zich uit over Raman

ANDERE Na zijn domme rode kaart gisteren tegen Kortrijk, vraagt het Bondsparket vier weken schorsing, waarvan een speeldag met uitstel. Anderlecht zal Raman dus enkele weken moeten missen, al kan het eventueel wel nog in beroep gaan. Het Bondsparket vraagt naast de schorsing ook nog een geldboete van € 3.500. Lees verder »

Werkstraf voor Amuzu

Werkstraf voor Amuzu

ANDERE Francis Amuzu nam het vorig jaar niet zo nauw met de coronaregels en werd vier keer betrapt op een feestje of samenscholing, daarvoor moest hij zich nu voor de rechter verantwoorden. Het was zijn advocate die aanwezig was, Amuzu kon kiezen tussen een werkstraf of de gevangenis.  Lees verder »

Poll: Steunt u, als fan, Vincent Kompany als trainer?

Poll: Steunt u, als fan, Vincent Kompany als trainer?

WEBSITE Uit onze vorige webpoll bleek dat 65% van onze bezoekers de competitiestart van Anderlecht als mislukt beschouwt. De laatste wedstrijden loopt het ook niet echt beter: paars-wit is kampioen van de gelijke spelen en ziet de kloof met de top vier zo oplopen. Het leidde gisteren tot een striemend fluitconcert en onder de fans woedt de discussie over de positie van de trainer volop. Lees verder »

Iedereen boos op Raman

Iedereen boos op Raman

INTERVIEWS RSC Anderlecht kwam na de rust beter voor de dag en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. De ploeg hield het tempo aan tot Benito Ramen op het uur dom rood pakte. En dat wordt hem niet in dank afgenomen, niet door zijn ploeggenoten en zeker niet door Vincent Kompany. Lees verder »


 21-11-2021 

Supporters trakteren RSC Anderlecht op fluitconcert

Supporters trakteren RSC Anderlecht op fluitconcert

ANDERE De wedstrijd tegen KV Kortrijk eindigde, alweer, op een gelijkspel. Vincent Kompany wou winnen maar zijn spelers hadden dat, vooral de eerste helft, niet begrepen. Paars-wit blonk vooral uit in saai voetbal en dat konden de suppoters zeker niet appreciëren en liet dat ook horen met boe-geroep. Lees verder »

Hoedt: "Het ligt niet aan de coach"

Hoedt:

INTERVIEWS De resultaten bij RSC Anderlecht blijven uit, bijgevolg komt ook de positie van Vincent Kompany onder druk. Wesley Hoedt nam het echter op voor zijn trainer en benadrukte dat het zeker niet aan hem ligt en dat het vooral de spelers zijn die naar zichzelf moeten kijken. Lees verder »

Zwakke prestatie zorgt alweer voor een gelijkspel

Zwakke prestatie zorgt alweer voor een gelijkspel

WEDSTRIJDEN Een zwak Anderlecht heeft weer eens gelijkgespeeld. Het bleef 1-1 tegen Kortrijk na een erg zwakke eerste helft waarin de West-Vlamingen op voorsprong waren geslopen. Vijf minuten goed spel na rust resulteerden in de gelijkmaker van Magallan, maar na een rode kaart voor Raman verloor Anderlecht het momentum. Het kreeg, net als Kortrijk, nog enkele kansen, maar kon opnieuw niet winnen met een 9/24 als resultaat. Anderlecht had de zege goed kunnen gebruiken, want de kloof met de top-4 wordt groter en groter. Lees verder »

Opstelling: Magallan aan de aftrap

Opstelling: Magallan aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Zoals wel vaker voert Kompany best wat veranderingen door aan het elftal dat straks start tegen Kortrijk. Zo start de Argentijn Magallan voor het eerst in de competitie. Ook Ashimeru en Mykhailichenko starten. Het aanvallende trio bestaat uit Zirkzee, Kouamé en Raman. Lees verder »

 20-11-2021 

Sardella of Mykhaylichenko

Sardella of Mykhaylichenko

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht moet het morgen doen zonder de geschorste Amir Murillo. Het is afwachten wie zijn plaats inneemt. Wordt het Killian Sardella die tegen Antwerp nog in de fout ging maar er nu een geslaagd parcours heeft opzitten met de nationale U21 of zien we Bogdan Mykhaylichenko nog eens terug op het veld.  Lees verder »

 19-11-2021 

Wullaert genomineerd voor 'Vlaamse Reus'

Wullaert genomineerd voor 'Vlaamse Reus'

ANDERE De 'Vlaamse Reus' is een trofee die op het einde van elk jaar uitgereikt wordt aan de beste Vlaamse sporter. Tessa Wullaert is één van de genomineerden, maar de tegenstand is niet min. Miguel Van Damme, Bashir Abdi, Matthias Casse, Noor Vidts en Alexander Hendrickx zijn de andere genomineerden.  Lees verder »

Kouamé, en Ashimeru naar Africa Cup

Kouamé, en Ashimeru naar Africa Cup

ANDERE Begin januari tot mogelijk half februari moet RSC Anderlecht het stellen zonder Christian Kouamé (Ivoorkust), Majeed Ashimeru (Ghana) en Amir Murillo (Panama) doen. De eerste twee zijn dan actief met hun nationaal elftal op de Africa Cup, Murillo moet nog enkele WK-kwalificatiewedstrijden afwerken.  Lees verder »


 18-11-2021 

U21 duel gaat door in het Lotto Park

U21 duel gaat door in het Lotto Park

JEUGD De U21 wedstrijd van maandag 22 november tegen AA Gent zal niet doorgaan in Wolvertem, zoals gebruikelijk, maar wel in het Lotto Park. Anderlecht-Online geeft nog tot vanavond gratis tickets weg voor deze wedstrijd. Wees dus snel! Voor diegenen die de wedstrijd bijwonen: vergeet jullie mondmasker en CST niet. Lees verder »

Odeurs opnieuw in selectie Red Flames

Odeurs opnieuw in selectie Red Flames

DAMES Doelvrouw, Justin Odeurs, zat niet in de vorige selectie van de Red Flames. Volgens bondscoach Ives Serneels zou Odeurs haar selectie bij de nationale vrouwen te licht opnemen. De waarschuwing is in ieder geval niet in dovemansoren gevallen en de doelvrouw werkte hard en is nu beloond met nieuwe selectie.  Lees verder »

Naar het stadion met CST en mondmasker

Naar het stadion met CST en mondmasker

WEDSTRIJDEN De Pro League maakt zich terecht geen zorgen, het overlegcomité van gisteren heeft geen drastische maatregelen aangekondigd voor de supporters. Iedereen blijft welkom met Covid Safe Ticket (CST) én met mondmasker, de enige wijziging tegenover de vorige thuiswedstrijden.  Lees verder »

 17-11-2021 

Internationals keren terug

Internationals keren terug

ANDERE Zondag wacht KV Kortrijk in het Lotto Park, ondertussen keren de eerste spelers terug van hun interlandverplichtingen. Gisteren keerden Joshua Zirkzee, Josh Cullen en Kristoffer Olsson terug naar Neerpede.  Lees verder »

 16-11-2021 

'Anderlecht volgt topschutter MLS'

'Anderlecht volgt topschutter MLS'

TRANSFERS Volgens de doorgaans goed ingelichte Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio volgt Anderlecht Valentin Castellanos. Deze 23-jarige Argentijnse spits speelt voor New York en is met 19 goals topschutter in de Amerikaanse competitie. Lees verder »

 15-11-2021 
 14-11-2021 
 13-11-2021 
 12-11-2021 

Cullen gooit hoge ogen bij Portugal

Cullen gooit hoge ogen bij Portugal

WEDSTRIJDEN Niets dan lof vandaag in de Ierse kranten voor Josh Cullen. Ierland hield gisteren Portugal op 0-0 en de Anderlecht-middenvelder speelde daarbij een erg grote rol. Van de zes Ierse kranten die we consulteerden, geven er hem vijf een 8/10. Lees verder »

Jeugdploegen spelen tegen Club Brugge

Jeugdploegen spelen tegen Club Brugge

JEUGD De Anderlechtse jeugdteams wachten een belangrijke confrontatie tegen Club Brugge. Op 13 november staan er drie wedstrijden op het programma, voor de U13, U14 en U18. De andere jeugdteams maken de verplaatsing naar Brugge. Lees verder »

 10-11-2021 
 09-11-2021 
 08-11-2021 

Spelers willen ander spelsysteem

Spelers willen ander spelsysteem

ANDERE Bij de spelers van Anderlecht groeit de onvrede over de aanpak van Vincent Kompany. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vanavond. Volgens de krant willen de verschillende spelers af van het 4-2-2-2-spelsysteem en stoort het sommigen dat de coach zijn basiself zo vaak door elkaar haalt. Lees verder »

Aankoop van nieuwe gronden gaat mogelijk niet door

Aankoop van nieuwe gronden gaat mogelijk niet door

ANDERE Volgens Sudpresse had RSC Anderlecht zijn oog laten vallen op een aantal landbouwpercelen in de buurt van reeds bestaande sportcomplexen van de club. Het doel was om deze gronden om te vormen en er sportcomplexen op te ontwikkelen; iets wat blijkbaar eerder door de gemeente was toegezegd.  Lees verder »

Uitgeleende spelers: Bundu scoort

Uitgeleende spelers: Bundu scoort

ANDERE Dit weekend kwamen ook een aantal van de uitgeleende spelers in actie. We geven een overzichtje en beginnen met Mohammed Dauda, die de hele partij speelde met Cartagena tegen Malaga. Zijn ploeg won ook met 3-1 en springt zo naar de negende plaats. Lees verder »

Harwood-Bellis en Kouamé: "Teleurgesteld"

Harwood-Bellis en Kouamé:

INTERVIEWS Taylor Harwood-Bellis zei na de wedstrijd dat Anderlecht trachtte te winnen, maar dat het niet goed uitgedraaid is. "We moeten nu blijven werken op training", voegt hij toe. Over de penalty was hij duidelijk: "Ik weet niet of het er één was. Alles ging zo snel. Ik moet de beelden eerst bekijken. Maar de wedstrijd wordt bepaald door de eerste goal: wij missen een kans en slikken een tegengoal op de counter. De teleursteling overheerst opnieuw." Lees verder »

Kompany: "Spelers progressie laten maken"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany gaf na de wedstrijd tegen Antwerp een toelichting over de gemaakte keuzes met betrekking tot de doorgevoerde wissels: "Ik wou het evenwicht in de ploeg bewaren met elke gemaakte wijziging", klonk het. Daarna gaf de coach ook aan dat hij geen grote verschillen zag tussen beide teams en dat de partij op kleinere details beslist werd. Lees verder »

 07-11-2021 

Voorbeschouwing: Antwerp-Anderlecht

Voorbeschouwing: Antwerp-Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18.30 uur trekt Anderlecht naar de Bosuil om Antwerp partij te geven. Na de pijnlijke 0-3-nederlaag donderdag tegen Fenerbahçe in de Europa League staan Antwerp en coach Brian Priske onder zware druk. Kan Anderlecht hiervan profiteren om een mooie zege te boeken? Lees verder »

 06-11-2021 

Selectie: Kouamé opnieuw van de partij

Selectie: Kouamé opnieuw van de partij

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany heeft een selectie van 21 spelers bekendgemaakt voor de topper van morgen tegen Antwerp. Christian Kouamé, die vorig weekend ontbrak met een kleine blessure, is opnieuw van de partij. Killian Sardella mag door de schorsing van Amir Murillo hopen op speelkansen. Lees verder »

Anderlecht scout 20-jarige Zweed

Anderlecht scout 20-jarige Zweed

TRANSFERS De Zweedse krant Göteborgs-Posten weet dat Anderlecht één van de clubs is die Patrick Walemark scout. De 20-jarige rechtsbuiten van Häcken is aan een prima seizoen bezig. Na 25 wedstrijden zit hij aan zeven goals en zeven assists. Ook Andere clubs volgen hem. Lees verder »

Ait El Hadj: "Ik heb mijn lesje geleerd"

Ait El Hadj:

INTERVIEWS Anouar Ait El Hadj komt stilaan weer boven water. Tot verrassing van velen speelde hij de eerste weken van het seizoen amper. Zijn eigen schuld, geeft hij nu toe in Het Nieuwsblad. "Tijdens mijn vakantie was ik te chill en volgde ik mijn programma niet. Ik schoot te laat in gang." Lees verder »

Geen Rode Duivels, wel vier bij U21

Geen Rode Duivels, wel vier bij U21

WEDSTRIJDEN Ondanks de afwezigheid van enkele spitsen en de ruime kern van 29 spelers kreeg Yari Verschaeren geen uitnodiging van Roberto Martinez in de brievenbus voor de Rode Duivels. Samen met drie Anderlecht-maats mag hij zich wel melden bij de nationale U21. Lees verder »

 05-11-2021 

Zirkzee: "Ik voel me hier zeer goed"

Zirkzee:

INTERVIEWS Het begint een constante te worden, bij bijna alle transfers hoor je dat Vincent Kompany het laatste duwtje gegeven heeft voor de overstap. Zo ook bij Joshua Zirkzee. Over zijn toekomst spreken wil hij nog niet maar hij voelt zich momenteel zeer goed bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

Vandaag kent Murillo zijn straf

Vandaag kent Murillo zijn straf

ANDERE Vandaag buigt het disciplinair comité zich over de strafmaat van Amir Murillo, het Bondsparket vorderde vier speeldagen schorsing waarvan één effectief. RSC Anderlecht vechtte de vordering aan. Blijft de strafmaat hetzelfde kan de club nog steeds in beroep gaan.  Lees verder »

 04-11-2021 
 03-11-2021 

Frutos: "Ooit keer ik terug naar Anderlecht"

Frutos:

INTERVIEWS Nicolas Frutos ging begin dit jaar in op het aanbod van het Amerikaanse DC United. Spijt van die keuze heeft hij niet want hij woog alle voor- en nadelen goed af. Ondanks zijn goede samenwerking met Vincent Kompany trok Frutos naar Amerika. Al is het volgens De Reiger geen definitief afscheid. Lees verder »

 02-11-2021 

Waarom Ashimeru zonder schorsing kan wegkomen

Waarom Ashimeru zonder schorsing kan wegkomen

WEDSTRIJDEN De Twitterende onderbuik van Vlaanderen begrijpt niet waarom Majeed Ashimeru slechts een voorwaardelijke schorsing riskeert voor zijn beslissende handsbal gisteren tegen OH Leuven. Nochtans is de verklaring erg simpel: het bondsparket volgt, net als bij het schorsingsvoorstel voor Murillo, de indicatieve tabel. Lees verder »

Speeldata bekend voor speeldagen 17 tot 22

Speeldata bekend voor speeldagen 17 tot 22

WEDSTRIJDEN De Pro League heeft vandaag de exacte speelmomenten bekendgemaakt van de speeldagen 17 tot en met 22. Dat zijn de wedstrijden van begin december tot de winterstop en de eerste wedstrijd na Nieuwjaar. Noteer vooral de thuismatch tegen STVV op dinsdag 14 december om 18.45 uur goed in uw agenda. Lees verder »

U19: 3 Anderlecht-spelers in selectie

U19: 3 Anderlecht-spelers in selectie

JEUGD De nationale U19 komen volgende week in actie in het kader van de kwalificatieronde voor het Europees Kampionschap. Dat gaat door van 10 tot 16 november in Luxemburg. Wesley Sonck nam Anderlecht-spelers Nils de Wilde, Zeno Debast en Mario Stroeykens op in zijn selectie.  Lees verder »

 01-11-2021 

Dewaest provoceerde Murillo

Dewaest provoceerde Murillo

INTERVIEWS Amir Murillo had een reactie die hij niet had mogen hebben in de wedstrijd tegen OHL, wat hem een ​​rode kaart opleverde. Mogelijk volgt er een zware schorsing. Dewaest gaf in een interview aan La Dernière Heure echter toe de paars-witte rechtsback te hebben geprovoceerd. Lees verder »

Fan verpest bijna cruciale penaltyfase

Fan verpest bijna cruciale penaltyfase

ANDERE Hendrik Van Crombrugge redde in de laatste minuten van de wedstrijd een penalty. Die save werd bijna teniet gedaan door een supporter. Die had er niet beter op gevonden dan een bal richting doel te gooien tijdens die cruciale fase. Lees verder »