Archieven

 30-11-2020 

AEK Athene: "Geen contact met Anderlecht"

AEK Athene:

TRANSFERS Een Tunesische sportwebsite schrijft vandaag dat Anderlecht interesse zou tonen in Nassim Hnid, een 23-jarige verdediger die sinds deze zomer bij AEK Athene speelt. Al snel werd vervolgens de link gelegd met Ognjen Vranjes en een transfer in omgekeerde richting. AEK laat intussen weten dat er niets speelt in die richting. Lees verder »

"Geen strategische zet"

INTERVIEWS Michaël Verschueren herhaalde voor de clasico nog eens dat de overname van de aandelen van Alexandre Van Damme geen strategische zet was. Het was gewoon het goede moment. "Een overname staat niet op mijn bucket list, voorlopig". Lees verder »

Goal terecht afgekeurd

Goal terecht afgekeurd

INTERVIEWS - ANDERE Vincent Kompany wou het niet met zoveel woorden zeggen maar naar zijn mening was het doelpunt van Michel Vlap geldig. De VAR keurde het doelpunt af wegens hinderlijk buitenspel van Lukas Nmecha. De meeste huisrefs zijn het erover eens: een terechte beslissing van de scheidsrechters. Lees verder »

Nilis start aan eerste werkdag

Nilis start aan eerste werkdag

ANDERE Luc Nilis heeft er blijkbaar zin in. Deze morgen, heel vroeg, tekende hij al present op Neerpede. Nilis gaf eerder al aan dat als het van hem afhangt deze samenwerking langer zal duren dan een paar weken. Het is nu afwachten hoe de samenwerking de komende dagen verloopt.  Lees verder »

 29-11-2020 

Slaapverwekkende draw in Lotto Park

Slaapverwekkende draw in Lotto Park

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft niet kunnen reageren na de zwakke wedstrijd van vorig weekend in Beerschot. Het speelde een zoutloze partij tegen een ook al pover Standard. Anderlecht kon welgeteld één bal tussen de palen trappen in 94', een schuin schot van Nmecha. Standard deed niet veel beter. Lees verder »

Verschillende wijzigingen in het elftal

Verschillende wijzigingen in het elftal

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany is met de borstel door de ploeg gegaan in vergelijking met de zwakke wedstrijd van vorig weekend. Mychailichenko, Cullen, Vlap en Bundu krijgen vandaag hun kans. Lawrence, Zulj en Verschaeren zitten op de bank. Tau en Van Crombrugge zijn geblesseerd. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18.15 uur spelen Anderlecht en Standard de Belgische Clasico. Na de ontluisterende nederlaag ook Beerschot smacht heel Anderlecht naar een antwoord op het veld. Standard putte donderdag vertrouwen door Europees te winnen tegen Lech Poznan. Lees verder »

 28-11-2020 

Selectie: nog geen Van Crombrugge

Selectie: nog geen Van Crombrugge

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan ook morgen tegen Standard niet rekenen op Hendrik Van Crombrugge. De handblessure van de doelman is nog onvoldoende hersteld en hij zit niet in de wedstrijdkern. In vergelijking met vorige week wijzigt Vincent Kompany zijn selectie op drie plaatsen.  Lees verder »

"Geen sprake van"

INTERVIEWS De kapitaalsverhoging is nog steeds niet goedgekeurd. Michaël Verschueren bezit nu 11 % van de aandelen en meteen kwam het gerucht dat hij een coup voorbereidt. Verschueren zou een overname tot stand brengen met de steun van buitenlandse investeerders. Lees verder »

"No Mercy"

ANDERE Vincent Kompany zei het al in zijn persconferentie naar aanloop van de clasico: "Er zal moeten gevochten worden voor elke bal". Mauves Army benadrukt die uitspraak nog eens in de vorm van een tifo die vandaag op Neerpede te zien was. Een niet mis te verstande boodschap voor de spelers.  Lees verder »

Anderlecht wil Miazga definitief overnemen

Anderlecht wil Miazga definitief overnemen

TRANSFERS Matt Miazga maakt nu al enkele weken een degelijke indruk in de verdediging. Zo goed zelfs dat RSC Anderlecht hem definitief wil overnemen en daarover al volop aan het onderhandelen is met zijn moederclub Chelsea. Transferprijs zo rond de twee miljoen euro liggen.  Lees verder »

Coucke zal zijn verantwoordelijkheid nemen

Coucke zal zijn verantwoordelijkheid nemen

ANDERE De kapitaalsverhoging waar al enkele maanden over gepraat wordt is nog steeds niet gebeurd. Integendeel, de gesprekken daarrond lopen allesbehalve vlot. Marc Coucke zal financieel zijn verantwoordelijkheid nemen als grootste aandeelhouders, maar ook de kleinere moeten volgen.  Lees verder »


 27-11-2020 

Spelen voor onze twaalfde man

Spelen voor onze twaalfde man

INTERVIEWS Mauves Army zorgde de voorbije dagen voor een tifo op de Belfius Academy. Al had de Vincent Kompany liever gehad dat zijn achterban aanwezig was in het stadion, dat had zijn eerste clasico als trainer nog mooier gemaakt.  Lees verder »

Van Crombrugge nog onzeker

Van Crombrugge nog onzeker

BLESSURES - ANDERE Het is nog afwachten of Hendrik Van Crombrugge het wedstrijdblad van zondag zal halen. Vincent Kompany is ervan overtuigd dat de doelman alles in het werk zal stellen om te kunnen spelen maar dat het nu eigenlijk in de handen van de dokters is.  Lees verder »

Lardot leidt Clasico

Lardot leidt Clasico

ANDERE Jonathan Lardot mag zondag de clasico in goede banen leiden. Christof Dierick is vierde official en Bram Van Driessche is VAR van dienst. De aftrap in het Lotto Park is voorzien om 18.15. Lees verder »

Groenste stadion van België

Groenste stadion van België

INTERVIEWS - ANDERE Nog een werf bij RSC Anderlecht, maar eentje van algemeen belang. Men is er immers bezig met een voetbalveld aan zonnepanelen aan te leggen. Zowel op het dak van het Lotto Park als de Belfius Academy worden nieuwe panelen geplaatst.  Lees verder »

"Win voor ons"

ANDERE Mauves Army blijft spelers en coach op scherp zetten. Gisteren zorgden ze voor een nieuwe tifo naar aanleiding van de classico komende zondag in het Lotto Park. "Win voor ons" was de niet mis te verstane boodschap. Lees verder »

Tau out met spierblessure

Tau out met spierblessure

BLESSURES Percy Tau is al enkele wedstrijden een vaste waarde, maar staat de komende weken aan de kant. Tau heeft een spierblessure opgelopen op training en is al zeker out voor de wedstrijden tegen Standard Luik en Zulte Waregem. Lees verder »

 26-11-2020 

"Pro Celebration of the week"

INTERVIEWS Covid-19 woedt nog hevig, toch zien we nog elke week voetballers al knuffeld vieren bij een doelpunt. Daar wil de Pro League iets aan doen en roept een nieuwe prijs in het leven: "The Pro Celebration of the Week". Ook de fans mogen meekiezen wie deze prijs in de wacht sleept.  Lees verder »

Kleine strubbelingen in de kleedkamer

Kleine strubbelingen in de kleedkamer

ANDERE Vincent Kompany probeert nu toch al enkele wedstrijden om een vaste basisploeg op het veld te brengen. Dit gaat wel ten koste van enkele spelers die van mening zijn dat ze ook een plaats of minuten in de ploeg verdienen. Het is dus zaak van de coach om iedereen tevreden te houden.  Lees verder »

Engelse interesse in Marco Kana

Engelse interesse in Marco Kana

TRANSFERS Marco Kana staat voor het seizoen van de bevestiging. De youngster speelde nog niet veel dit seizoen en vecht voor een plaatsje in de opstelling. Toch kan hij al rekenen op interesse uit Engeland. Volgens de Italiaanse pers, volgt Southampton zijn doen en laten op de voet. Lees verder »

Engelse wedstrijdjes op training

Engelse wedstrijdjes op training

ANDERE Vincent Kompany haalde al meermaals aan dat er in agressiviteit zit in de ploeg. Om die aan te scherpen organiseert al een tijdje Engelse wedstrijdjes op training. Twee teams spelen tegen elkaar zonder scheidsrechter, alles mag, behalve echt elkaar blesseren natuurlijk. Lees verder »

 25-11-2020 

Mauves Army zet spelers op scherp met tifo

Mauves Army zet spelers op scherp met tifo

ANDERE Zondag komt Standard Luik op bezoek in het Lotto Park. Voor de supporters van RSC Anderlecht altijd een geladen wedstrijd. Sfeergroep Mauves Army leverde op Neerpede al een tifo af met een niet mis te verstane boodschap voor Vincent Kompany en spelers.  Lees verder »


 24-11-2020 

Geldhof hangt fluitje aan de haak

Geldhof hangt fluitje aan de haak

ANDERE De 44-jarige scheidsrechter Frederik Geldhof stopt per direct met fluiten. Geldhof was al 15 jaar actief in eerste klasse. In totaal heeft hij er een carrière van 20 jaar als scheidsrechter opzitten. 25 oktober floot hij zijn laatste wedstrijd: Union - Club NXT in 1B. Lees verder »

Verschueren: "Mijn hart is paars"

Verschueren:

INTERVIEWS Michael Verschueren koopt zich nog meer in bij RSC Anderlecht, verrassend aangezien hij enkele maanden geleden nog aan de kant werd geschoven. Niet volgens Verschueren zelf, Anderlecht is de ploeg van zijn hart en hij zal daarvoor vechten.  Lees verder »

 23-11-2020 

Verschueren koopt aandelen Van Damme

Verschueren koopt aandelen Van Damme

ANDERE Michael Verschueren versterkt zijn positie binnen het bestuur van Anderlecht. De zoon van Mister Michel koopt de aandelen over van Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbrouck. Verschueren bezit nu 11 procent van de aandelen. Van Damme trekt zich terug uit de club. Lees verder »

Miazga: "We nemen de schuld op ons"

Miazga:

INTERVIEWS Lukas Nmecha was al niet mals voor zijn ploegmaats, Matt Miazga treedt hem daarin bij al beseft hij dat de hele ploeg het liet afweten. De teneur na de wedstrijd was dan ook eensgezind onder de spelers die zichzelf de belofte maken dat dit de laatste keer was.  Lees verder »

Spaanse interesse voor Bakkali

Spaanse interesse voor Bakkali

TRANSFERS Zakaria Bakkali zijn laatste wapenfeit was tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge, sindsdien blijft het stil rond de aanvaller. Valladolid, een Spaanse voetbalclub waar Ronaldo eigenaar van is, toont verregaande interesse.  Lees verder »

Wellenreuther: "Pech bij de penalty"

Wellenreuther:

INTERVIEWS Timon Wellenreuther mocht gisteren tegen Beerschot in de basis starten. Hendrik Van Crombrugge had nog teveel last van zijn hand en liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan. Wellenreuther pakte een penalty die alsnog binnen ging in de rebound.  Lees verder »

 22-11-2020 

Webpoll: Haalt Anderlecht de top 4?

Webpoll: Haalt Anderlecht de top 4?

WEBSITE Met nog vier wedstrijden te gaan in de heenronde, kan er nu toch stilaan een beeld gevormd worden over Anderlecht en zijn concurrenten. Sinds de laatste paleisrevolutie, waarin Kompany aan het roer kwam, is de situatie bij de club ook wat gestabiliseerd. De visie en de manier van werken van Kompany zijn duidelijk geworden. Dus is de vraag van de nieuwe webpoll eenvoudig: haalt Anderlecht, volgens jullie, dit jaar de top 4?  Lees verder »

Nmecha: "We moeten verbeteren"

Nmecha:

INTERVIEWS RSC Anderlecht was nergens tegen Beerschot. Lukas Nmecha is dan ook niet mals voor zijn ploegmaats. Hij scoorde nog wel laat in de tweede helft, maar veel heeft het niet geholpen. Nmecha is dan ook duidelijk streng: "We speelden als kleine kinderen". Lees verder »

Dames winnen Brusselse derby

Dames winnen Brusselse derby

WEDSTRIJDEN - DAMES Ook de Anderlecht-dames traden vandaag aan in de Brusselse derby tegen Woluwe. Doel was om de ongeslagen reeks voort te zetten en daar zijn ze in gelukt. Ze namen de drie punten mee naar huis na 0-4 winst tegen Fémina White Star. Lees verder »

"Niet het Anderlecht dat ik wou zien"

INTERVIEWS Vincent Kompany was allesbehalve tevreden na de prestatie op het Kiel. Hij heeft zijn spelers dan ook hard onder handen genomen in de kleedkamer, laat hij zelf weten. De coach dan ook niet anders dan toegeven dat de overwinning van Beershot meer dan verdiend is. Lees verder »

Bleek Anderlecht lijdt tweede nederlaag

Bleek Anderlecht lijdt tweede nederlaag

WEDSTRIJDEN Het proces van Anderlecht lijkt nog altijd op de processie van Echternach. De twee vorige matchen waren degelijk, maar vanmiddag volgde er een erg zwakke prestatie. Anderlecht werd makkelijk door een gezond aggressief Beerschot gecontroleerd dat net na rust op 2-0 kwam. Het Brusselse Paars-wit leek pas wakker te worden na een late tegentreffer van Nmecha, maar verder kwam Anderlecht niet meer op het Kiel. Lees verder »

Mukairu start in de basis

Mukairu start in de basis

WEDSTRIJDEN Voor het Paarswitte duel tegen Beerschot heeft Vincent Kompany Paul Mukairu voor het eerst in de basis gedropt. Buiten Mukairu en Wellenreuther, die de geblesseerde Van Crombrugge vervangt, start Anderlecht met hetzelfde elftal als in Gent. Lees verder »

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na het middageten kunnen we gezellig de zetel in voor het treffen tussen de twee paars-witten. Anderlecht trekt naar Beerschot en dat belooft een aantrekkelijke wedstrijd te worden. Beerschot scoort én incasseert de meeste doelpunten van alle eersteklassers. Tegen een offensief denkend Anderlecht kan dat vuurwerk geven. Lees verder »


 21-11-2020 

Losada: "Ik ben grote fan van Kompany"

Losada:

INTERVIEWS - INTERVIEWS De architect van het attractieve Beerschot is coach Hernan Losada, een man met een spelersverleden bij Anderlecht. Losada kijkt uit naar de wedstrijd met zijn ex-ploeg. Op zijn persbabbel vrijdag toonde hij zijn respect voor Vincent Kompany. "Ik ben grote fan van Kompany, ook in zijn rol als trainer. Zijn filosofie spreekt me aan.” Lees verder »

Selectie: geen Van Crombrugge

Selectie: geen Van Crombrugge

WEDSTRIJDEN Hendrik Van Crombrugge ontbreekt in de selectie voor de partij van morgen tegen Beerschot. De doelman sukkelt met een blessure aan de hand. "Uit voorzorg zit hij niet in de selectie", laat Anderlecht weten. Ook Bogdan Mychaylichenko en Mustapha Bundu ontbreken. Lees verder »

Contractverlenging voor Delcroix

Contractverlenging voor Delcroix

ANDERE Ook Hannes Delcroix weet nu hoe snel het in voetbal kan verkeren. In september dacht hij nog aan vertrekken, maar nu wenkt een nieuwe contract. In twee maanden tijd heeft de verdediger zich opgewerkt tot basiskracht en Rode Duivel. Anderlecht wil dat belonen met een contractverlenging en -verbetering. Lees verder »

"The Purple Game"

ANDERE Morgen is het duel der paars-witten, Beerschot kijkt er in ieder geval al heel hard naar uit. Sven De Ridder staat gekend als een fervent Beerschot-supporter, hij spreekt dan ook het filmpje in waarmee de 'Kielse Ratten' RSC Anderlecht verwelkomen.  Lees verder »

 20-11-2020 

Niemand test positief op Covid-19

Niemand test positief op Covid-19

BLESSURES Alle Anderlecht-spelers hebben negatief getest tijdens de laatste coronatesten. Coach Vincent Kompany hoeft zondag tegen Beerschot dus geen enkele speler te missen door het verdomde virus. Ook internationals Peter Zulj (foto), Josh Cullen en Kemar Lawrence zijn inzetbaar. Lees verder »

Boucaut leidt het duel der paars-witte

Boucaut leidt het duel der paars-witte

ANDERE Alexandre Boucaut is aangeduid als scheidsrechter op het Kiel komende zondag waar RSC Anderlecht op bezoek gaat bij Beerschot. Becquet en Lemaire staan hem bij langs de lijn, Wesli De Cremer is vierde official. VAR van dienst is Kevin Van Damme. Lees verder »

Wasilewski stopt met voetballen

Wasilewski stopt met voetballen

ANDERE Marcin Wasilewski die diep in alle Anderlecht-harten zit, hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Sinds vorige zomer zat hij zonder club wat de beslissing wellicht gemakkelijker maakte. Wasilewski zal altijd een begrip van vechtersmentaliteit blijven binnen paars-wit. Lees verder »

Arnstad tekent bij tot 2023

Arnstad tekent bij tot 2023

TRANSFERS - ANDERE Tijdens de interlandbreak hebben ze bij RSC Anderlecht niet stilgezeten. De onderhandelingen met Kristian Arnstad hebben hun vruchten afgeworpen en de jonge Noor heeft zonet zijn handtekening gezet onder een contractverlenging tot 2023. Lees verder »

Zulj, Cullen en Lawrence wachten op groen licht

Zulj, Cullen en Lawrence wachten op groen licht

BLESSURES Vincent Kompany kan, op de langdurig gekwetsten Cobbaut en Trebel na, voor de partij tegen Beerschot over zijn volledige kern beschikken. Het is wel even afwachten voor Peter Zulj, Josh Cullen (foto) en Kemar Lawrence. Na interlandvoetbal wachten zij nog op groen licht na hun coronatest. Lees verder »

Van Eetvelt: "De verliezen stapelen zich op"

Van Eetvelt:

INTERVIEWS De coronacrisis treft ook de Belgische profclubs hard in de portemonnee. Voor dit jaar alleen al wordt het verlies op 275 miljoen geschat. Iedereen is het erover eens dat deze situatie niet lang meer mag duren. Het water staat bij verschillende clubs nu al aan de lippen. Lees verder »

Van Crombrugge fit voor Beerschot

Van Crombrugge fit voor Beerschot

BLESSURES - ANDERE Vorige week moest Hendrik Van Crombrugge de selectie van de Rode Duivels nog verlaten wegens een handblessure. Ondertussen is de doelman fit en inzetbaar voor de wedstrijd van komende zondag tegen Beerschot. Vandaag worden ook de resultaten verwacht van de nieuwe coronatests. Lees verder »

 19-11-2020 

 18-11-2020 

Dames gaan er opnieuw uit in de voorronde

Dames gaan er opnieuw uit in de voorronde

DAMES De dames van Anderlecht zijn ook dit jaar uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Champions League. De eindstand was 2-1, waarbij Anderlecht kort voor het einde nog een unieke kans miste op de gelijkmaker. Maar uiteindelijk bleek het Portugese Benfica dus toch te sterk. Lees verder »

Van Eetvelt: "Winterstage op Neerpede"

Van Eetvelt:

INTERVIEWS De Pro League vroeg aan hun leden om tijdens de winterstop niet op stage te vertrekken naar het buitenland. De meeste clubs lijken zich daarnaar te schikken. Bij RSC Anderlecht is al definitief beslist om in België te blijven voor de winterstage, misschien zelfs gewoon op Neerpede.  Lees verder »

 17-11-2020 

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

WEDSTRIJDEN Wat een ontgoocheling. De Belgische U21 grijpen door een nederlaag in Bosnië naast het EK. Lukas Nmecha mocht wel vieren: scoorde, won en mag naar het EK. Ook Kemar Lawrence kende een positieve avond. Na een eerdere nederlaag won hij met Jamaica nu wel van Saudi-Arabië. Lees verder »

Pro League vraagt clubs om niet op winterstage te gaan

Pro League vraagt clubs om niet op winterstage te gaan

ANDERE Het is een traditie, tijdens de winterstop trekken veel eersteklassers naar zonniger oorden op winterstage. De Pro League vraagt aan de clubs om volgende winterstop in België te blijven en niet naar het buitenland op stage te trekken. Dit om geen nodeloos risico te nemen in verband met Covid-19. Lees verder »

 16-11-2020 

Miazga legt Murillo over de knie

Miazga legt Murillo over de knie

WEDSTRIJDEN In een vriendschappelijke interland heeft de Verenigde Staten vanavond met 6-2 gewonnen van Panama. Bij de VS speelde Matt Miazga 80 minuten mee, bij Panama stond Murillo de hele partij tussen de lijnen. Miazga gaf de assist voor de 3-1. De wedstrijd vond plaats in Oostenrijk. Lees verder »

Tau scoort twee keer voor Zuid-Afrika

Tau scoort twee keer voor Zuid-Afrika

WEDSTRIJDEN Percy Tau blijft scoren voor Zuid-Afrika. Met twee doelpunten had hij vanmiddag een belangrijk aandeel in de 2-4-zege bij São Tomé and Príncipe. In de 70e minuut zette hij Zuid-Afrika op een 1-2-voorsprong. Twee minuten voor tijd legde Tau de eindstand vast. Lees verder »

Kompany fier op U21

Kompany fier op U21

JEUGD - ANDERE RSC Anderlecht won hun oefenwedstrijd tegen Charleroi met voornamelijk jeugdspelers aan de aftrap. Vincent Kompany was dan ook bijzonder fier op zijn jonge spelers en speechte na de wedstrijd in de kleedkamer.  Lees verder »

 15-11-2020 

Linksbacks verliezen, Zulj op de bank

Linksbacks verliezen, Zulj op de bank

WEDSTRIJDEN Anderlecht-linksachters Kemar Lawrence (foto) en Bogdan Mykhaylichenko gingen zaterdag allebei onderuit met hun nationale ploeg. Yari Verschaeren en  Hannes Delcroix mochten vanavond wel vieren, al kwamen zij niet in actie. Hetzelfde geldt voor Peter Zulj. Lees verder »

België telt Engeland uit in de Nations League

België telt Engeland uit in de Nations League

WEDSTRIJDEN - ANDERE De Rode Duivels hebben zonet gewonnen van Engeland. De eindstand was 2-0. Alle goals vielen in de eerste helft. Eerst scoorde ex-Anderlechtenaar Tielemans met een rake knal. Dries Mertens verdubbelde in 'zijn' Leuven (Mertens genoot een opleiding bij Stade Leuven, nu OHL) de score met een mooie vrije trap. Met Lukaku en Praet, die inviel, stonden er nog twee andere ex-Anderlechtenaren tussen de lijnen. Lees verder »

 14-11-2020 

Van Eetvelt testte positief

Van Eetvelt testte positief

ANDERE Niet alleen in de spelersgroep waren er alle besmettingen met Covid-19, de voorbije weken werd ook CEO Karel Van Eetvelt getroffen met het coronavirus. Ondertussen zit zijn quarantaine er al op en is de CEO aan de beterhand.  Lees verder »

 13-11-2020 

Maak kennis met Joseph Nonge Boende

Maak kennis met Joseph Nonge Boende

JEUGD In de oefenwedstrijd van vanmiddag tegen Lens kregen enkele jongeren hun kans. Onder meer Alonzo Engwanda en Simion Michez kwamen in actie. De meest opvallende verschijning was echter Joseph Nonge Boende. Hij is nog maar 15 jaar en mocht zich meten met de grote jongens. Wie is hij? Lees verder »

Bundu scoort voor Sierra Leone (video)

Bundu scoort voor Sierra Leone (video)

WEDSTRIJDEN Met een doelpunt tien minuten voor tijd droeg Mustapha Bundu zijn steentje bij in de onwaarschijnlijke remonte van Sierra Leone vanavond tegen Nigeria. Na een half uur stond Siera Leone 4-0 achter, maar finaal eindigde de partij op 4-4. Bundu scoorde in de 80e minuut de 4-3. Lees verder »

Cobbaut moet geopereerd worden

Cobbaut moet geopereerd worden

BLESSURES Slecht nieuws voor Elias Cobbaut: de Anderlecht-verdediger moet een operatie ondergaan aan de enkel die hij in augustus brak. Dat weet Le Soir. Volgens de Waalse krant raakt de Mechelaar zeker niet fit voor de hervatting na de winterstop. Lees verder »

 12-11-2020 

Martinez houdt Delcroix bij A-ploeg

Martinez houdt Delcroix bij A-ploeg

WEDSTRIJDEN In tegenstelling tot wat vooraf was aangekondigd, zal Hannes Delcroix niet terugkeren naar de nationale U21. Bondscoach Roberto Martinez houdt de Anderlecht-verdediger bij zich voor de Nations League-interlands tegen Engeland (zondag) en Denemarken (woensdag). Lees verder »

Martinez: "Voldoening om Delcroix te zien"

Martinez:

INTERVIEWS Bondscoach Roberto Martinez toonde zich na de afloop van de partij tegen Zwitserland tevreden over het debuut van Hannes Delcroix. "Het gaf voldoening om Hannes bezig te zien", vertelde de bondscoach. "Hij nam goeie beslissingen en heeft een arrogante manier van spelen aan de bal." Lees verder »

 11-11-2020 

Europees voetbal is een doel

Europees voetbal is een doel

INTERVIEWS Head of Sports Peter Verbeke wist bij zijn aanstelling dat er problemen waren, toch waren er nog een paar verrassingen. Ondertussen beginnen duidelijke lijnen zich uit te zetten en wordt er hard gewerkt aan de toekomst van de club.  Lees verder »

 10-11-2020 

Safari hangt schoenen aan de haak

Safari hangt schoenen aan de haak

ANDERE Behrang Safari heeft zijn laatste profwedstrijd gespeeld. De linksachter, die tussen 2011 en 2013 voor Anderlecht speelde, nam het voorbije weekend afscheid met de landstitel in Zweden. HIj kan terugblikken op een mooie carrière. De linksback veroverde tien landstitels, waarvan twee met Anderlecht. Lees verder »

Martinez verklaart keuze voor Delcroix

Martinez verklaart keuze voor Delcroix

ANDERE Roberto Martinez heeft vanmiddag uitleg gegeven over zijn keuze om Hannes Delcroix op te roepen voor de oefeninterland tegen Zwitserland. Het afhaken van Thomas Vermaelen en het profiel van Delcroix bezorgden de Anderlecht-verdediger zijn eerste selectie. Lees verder »

Anderlecht oefent zaterdag tegen Charleroi

Anderlecht oefent zaterdag tegen Charleroi

WEDSTRIJDEN Komende zaterdag zal Anderlecht een oefenduel spelen tegen Charleroi. Paars-wit zal aantreden met een mengeling van spelers uit de A-kern en beloften. De jongens krijgen zo speelgelegenheid. Vooral voor de U21 is dat interessant, want hun competitie ligt al twee weken stil. Lees verder »

Holveck: "Geef Jérémy tijd"

Holveck:

INTERVIEWS Jérémy Doku vertoeft sinds gisteren opnieuw bij de Rode Duivels. De voorbije weken bij Rennes kon hij maar één wedstrijd winnen. Maar voorzitter Nicolas Holveck is meer dan tevreden over Doku: "Hij voldoet aan alle verwachtingen". Lees verder »

Eind november Algemene Vergadering

Eind november Algemene Vergadering

ANDERE Bij RSC Anderlecht ligt nog steeds een kapitaalsverhoging op tafel. Voorlopig zijn de minderheidsaandeelhouders niet meteen van plan om daar zomaar in mee te stappen, ook al is die broodnodig. Tegen het einde van de maand staat een Algemene Vergadering gepland. Lees verder »

Thelin: "Ik wil spelen"

Thelin:

INTERVIEWS - ANDERE Isaac Kiese Thelin speelde afgelopen weekend kampioen met zijn huurclub Malmö. Normaal moet de Zweed in januari terugkeren naar RSC Anderlecht, al staat hij daar niet voor te springen. Gesprekken over een defenitieve verkoop lopen momenteel nog niet. Lees verder »

Bundu kampt met grote conditionele achterstand

Bundu kampt met grote conditionele achterstand

ANDERE Het is de meeste al opgevallen, een uur spelen is echt de maximum voor Mustapha Bundu. Nochtans bleek uit zijn scoutingsrapport dat hij over een groot loopvermogen beschikt. Heeft het coronavirus daar iets mee te maken ? Bundu testte positief tijdens zijn laatste dagen in Denemarken.  Lees verder »

 09-11-2020 

Pareja stopt met voetballen

Pareja stopt met voetballen

ANDERE Voormalig Anderlecht-speler Nicolas Pareja stopt met voetballen. Op zijn 36e dwingen een nieuwe operatie aan de knie en de coronapandemie hem tot deze beslissing. Via Instagram bedankte Pareja ook Anderlecht. Lees verder »

Bekerwedstrijd uitgesteld tot na winterstop

Bekerwedstrijd uitgesteld tot na winterstop

WEDSTRIJDEN De 1/16e finales in de Beker van België worden uitgesteld tot na de winterstop. Dat komt omdat er ook clubs uit de amateurreeksen nog in de beker zitten en zij door de coronamaatregelen momenteel niet mogen voetballen. Als gevolg van het uitstel verandert ook de 18e speeldag in de competitie van datum. Lees verder »

Anderlecht-opleiding negende beste van Europa

Anderlecht-opleiding negende beste van Europa

ANDERE Het International Centre for Sports Studies (CIES) heeft een ranking opgemaakt van de clubs uit de 31 grootste Europese competities met de beste jeugdopleiding. Anderlecht prijkt op een erg fraaie negende plaats. Het CIES keek niet alleen naar de kwantiteit van de opgeleide spelers, maar ook naar de kwaliteit. Lees verder »

 08-11-2020 

"Laten nu al tien punten liggen"

INTERVIEWS Het is niet nieuw, RSC Anderlecht die punten weggeeft in de slotfase. Ook Vincent Kompany begint het een vervelend kwaad te zien. Al zag hij ook enkele goede zaken in de wedstrijd. Maar het puntenverlies op het einde is een serieus pijnpunt.  Lees verder »

"Dit komt hard aan"

INTERVIEWS Yari Verschaeren kwam na de wedstrijd uitleg geven over het gelijkspel. Tegenove Eleven Sports geeft hij toe dat dit gelijkspel hard aankomt en steekt de hand ook meteen in eigen boezem: "We moeten beter spelen". Lees verder »

Spook van de slotfase slaat weer toe

Spook van de slotfase slaat weer toe

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 1-1 gelijkgespeeld in Gent. Duur puntenverlies, want Paars-wit controleerde de wedstrijd op één fase in de slotfase na toen Yaremchuk genadeloos toesloeg met het hoofd. Anderlecht was op voorsprong gekomen toen Bolat een poging van Murillo onder zich in doel liet glijden. Bijna imiteerde Van Crombrugge zijn collega in de toegevoegde tijd, maar de doelman was er net op tijd bij om de bal uit doel te houden. Lees verder »

Verschaeren terug in de basis

Verschaeren terug in de basis

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany heeft Yari Verschaeren opnieuw in de basis gedropt na zijn corona-quarantaine. Bundu betaalt het gelag voor zijn zwakke prestatie van vorige week. Matchwinnaar Mukairu is invaller, Amuzu mag blijven staan. Lees verder »

Covid-19 slaat hard toe bij Gent

Covid-19 slaat hard toe bij Gent

ANDERE RSC Anderlecht neemt het binnen minder dan uur op tegen AA Gent. De Buffalo's hebben wel met heel wat pech af te rekenen want Covid-19 sloeg genadeloos toe. Hoofdtrainer Wim De Decker teste positief en ook keeperstrainer Francky Vandendriessche.  Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18.15 uur speelt Anderlecht op AA Gent. Na de knappe 1-0-zege tegen Antwerp heeft Anderlecht vertrouwen getankt, terwijl Gent al een heel seizoen zoekt naar het goede gevoel. Anderlecht-coach Vincent Kompany kan rekenen op een nagenoeg volledig fitte kern. Lees verder »

 07-11-2020 

Sanneh in selectie Gambia

Sanneh in selectie Gambia

ANDERE Tegenwoordig slijt hij zijn dagen in de B-kern, er waren tijdens de laatste mercato aanbiedingen, maar Bubacarr Sanneh verkoos om te blijven bij RSC Anderlecht. Bondscoach van Gambia, Tom Saintfiet roept Sanneh nu op voor de wedstrijden tegen Gabon. Lees verder »

 06-11-2020 

Lawrence: "Clean sheets zijn erezaak"

Lawrence:

INTERVIEWS Kemar Lawrence kende een geslaagd debuut tegen Antwerp en dat smaakt naar meer. De Jamaicaan lijkt tien maanden na zijn transfer klaar om zich te bewijzen bij Anderlecht. "Ik voel me echt goed en de sfeer binnen het team is fantastisch", vertelt hij op rsca.be. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Lens

Oefenwedstrijd tegen Lens

WEDSTRIJDEN Ook deze interlandperiode plant Anderlecht een oefenduel voor de spelers die in Brussel achterblijven. Deze keer wordt het Franse Lens de tegenstander. Op vrijdag 13 november zal paars-wit oefenen tegen de nummer tien uit de Franse hoogste klasse. Lees verder »

Kompany: "Grootste progressiemarge van alle ploegen"

Kompany:

INTERVIEWS Op de langdurig geblesseerde Elias Cobbaut en Adrien Trebel na beschikt Vincent Kompany zondag tegen Gent over zijn volledige kern. Dat verhoogt de concurrentie en stemt hem tevreden. "Mijn ultieme doel is om op een dag een groep te hebben waarbij iedereen elkaar het vuur aan de schenen legt en waarbij de spelers kwaad zijn als ze niet spelen." Lees verder »

Anderlecht-dames nu tegen Benfica

Anderlecht-dames nu tegen Benfica

DAMES Vanmiddag werd er geloot voor de tweede kwalificatieronde in de Champions League voor dames. Anderlecht ging in de trommel en lootte het Portugese Benfica als tegenstander. Op 18 of 19 november ontvangt paars-wit de Portugese dames in het Lotto Park. Lees verder »

 05-11-2020 
 04-11-2020 

Verschaeren opnieuw fit

Verschaeren opnieuw fit

BLESSURES Vincent Kompany kon tegen Antwerp geen beroep doen op Yari Verschaeren die sukkelde met de enkel. Maar alle problemen zouden van de baan zijn. Verschaeren zou dus fit geraken voor de wedstrijd van zondag tegen Gent. Lees verder »

 03-11-2020 

Mukairu houden kost 3 miljoen euro

Mukairu houden kost 3 miljoen euro

TRANSFERS Als Anderlecht na dit seizoen Paul Mukairu definitief wil vastleggen, dan moet het 3 miljoen euro op tafel leggen. Dat weet Het Nieuwsblad. Paars-wit huurt de spits nu van Antalyaspor. Mukairu's vriend Meshack Ubochioma zou alvast niet twijfelen. "Paul is een fenomeen, die deal is een gouden zaak." Lees verder »

 02-11-2020 

"De lijn Delcroix -Miazga zit goed"

INTERVIEWS Matt Miazga en Hannes Delcroix deden het meer dan behoorlijk tegen Antwerp. Ze hielden Mbokani en Rafaelov van scoren en hielden samen met Hendrik Van Crombrugge de nul. Vincent Kompany blijft het duo vertrouwen geven wat volgens hem heel belangrijk is.  Lees verder »

 01-11-2020 

1.000 ste competitiezege

1.000 ste competitiezege

ANDERE De overwinning tegen Antwerp was nummer 1000 in 46 jaar profvoetbal op een totaal van 1636 wedstrijden. De eerste zege was in 1974 met een overwinning tegen Lokeren op 21 augustus. RSC Anderlecht pakte de drie punten tegen 51 clubs.  Lees verder »

Mukairi: "Hoop de fans vlug te zien"

Mukairi:

INTERVIEWS Meteen een belangrijk en winnend doelpunt scoren, het was het droomdebuut voor Paul Mukairu. Op het Instagram-account van RSC Anderlecht zegt hij heel blij te zijn met zijn doelpunt en hoopt hij om de supporters vlug te mogen ontmoeten.  Lees verder »

Tifo voor ziekenhuispersoneel

Tifo voor ziekenhuispersoneel

ANDERE Ondanks dat er geen supporters meer aanwezig mogen zijn in het stadion zorgt sfeergroep Mauves Army steeds voor een tifo. Deze keer was het er eentje om het ziekenhuispersoneel een hart onder de riem te steken. Zij strijden elke dag in de frontlinie tegen Covid-19. Lees verder »

Debutant Mukairu bezorgt Anderlecht de zege

Debutant Mukairu bezorgt Anderlecht de zege

WEDSTRIJDEN Een realistisch Anderlecht heeft getoond dat het wel een resultaat kan halen in een topwedstrijd. Debutant Mukairu besliste de wedstrijd met een mooie plaatsbal en de Paarswitte verdediging liet zich deze maal niet vangen. Ook Lawrence, die na een lange afwezigheid voor het eerst aan een wedstrijd begon, liet ook een goede indruk na. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Na de wedstrijd tegen Club Brugge krijgt Anderlecht vandaag pas voor de tweede keer dit seizoen een topclub voor de kiezen. Antwerp maakt indruk in Europa en stond aan het begin van deze speeldag aan de leiding. Zet Anderlecht de Great Old weer met de voetjes op de grond na hun stuntzege tegen Tottenham? Lees verder »