Archieven

 30-11-2017 

Sa Pinto mag het gaan uitleggen

Sa Pinto mag het gaan uitleggen

ANDERE De acteerprestatie van Ricardo Sa Pinto, waarmee hij elke dramaqueen de loef afstak, is niet onopgemerkt gebleven bij de Bond. Da Pinto wordt opgeroepen en mag het gaan uilteggen bij het Bondsparket. Dat laat het Bondsparket zelf weten, van een schorsingsvoorstel is nog geen sprake. Lees verder »

"Scheidsrechter eiste hoofdrol op"

INTERVIEWS Uros Spajic stond er nog steeds wat verwonderd bij na de wedstrijd tegen Standard. Hij kon nog altijd niet goed bevatten welke wedstrijd er juist achter de rug was; "Onze supporters moeten niet met bier gooien, maar de spelers van Standard deden alsof het raketten waren die op hen afkwamen." Lees verder »

"Schwalbe van het jaar"

INTERVIEWS Anderlecht-Standard is altijd een geladen duel, en ook deze zal opnieuw de geschiedenisboeken ingaan. Niet op voetballend vlak, maar voor een incident naast het veld. Er was namelijk aan de zijlijn de "Schwalbe van het jaar" door ... trainer Ricardo Sa Pinto. Lees verder »

 29-11-2017 

Anderlecht uitgeschakeld in de beker

Anderlecht uitgeschakeld in de beker

WEDSTRIJDEN Anderlecht verloor zo pas in de Beker van België tegen Standard en is andermaal vroeg uitgeschakeld in de beker. Paars-wit slikte vroeg in de eerste helft de enige goal van de partij. Standard miste nog een penalty voor de rust. Anderlecht creëerde amper kansen, al drukte het wel. De wedstrijd werd ook een paar keer onderbroken wegens opstootjes met de fans en Standard coach Pinto. Lees verder »

Stanciu ontbreekt met blessure

Stanciu ontbreekt met blessure

BLESSURES Geen Nicolae Stanciu op het wedstrijdblad voor de partij van straks tegen Standard. De Roemeen heeft een lichte blessure aan de hamstrings. Ook zijn landgenoot Alexandru Chipciu, die vorige week in Roemenië zijn zieke vader bijstond, haalde de wedstrijdselectie niet. Lees verder »

Nieuwe webpoll: wie is uw centrumspits?

Nieuwe webpoll: wie is uw centrumspits?

WEBSITE Nu Lukasz Teodorczyk weer fit is, kan Hein Vanhaezebrouck weer rekenen op zijn drie centrumspitsen. Maar zou u hem opstellen momenteel? Of wist Hamdi Harbaoui u te overtuigen de voorbije twee duels? Of wil u Robert Beric eens écht in actie zien? Stem in onze nieuwe poll. Lees verder »

Dienst ticketing gesloten op 4, 5 en 6 december

Dienst ticketing gesloten op 4, 5 en 6 december

ANDERE Volgende week maakt RSC Anderlecht de verplaatsing naar Celtic voor de laatste Champions League-wedstrijd van deze campagne. Bijgevolg zal de dienst ticketing gesloten zijn op maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 december. Donderdag 7 december is de ticketing open tot 20u. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

WEDSTRIJDEN Geen Champions League vanavond, wel Beker van België. De affiche oogt alvast niet veel minder fraai. In de achtste finale komt Standard op bezoek in het Constant Vanden Stock-stadion. Coach Hein Vanhaezebrouck wil de beker winnen, maar laat wellicht enkele spelers rusten. Lees verder »

Weerstand tegen overnamebod Gheysens

Weerstand tegen overnamebod Gheysens

ANDERE Binnen het bestuur van Anderlecht groeit de weerstand tegen Paul Gheysens als mogelijke overnemer van de club. Dat beweert Het Nieuwsblad. De vrees heerst dat Gheysens Anderlecht vooral wil om zijn project met het Eurostadion door te drukken. Lees verder »

Kums is weer fit

Kums is weer fit

BLESSURES Sven Kums is fit bevonden voor de wedstrijd tegen Standard. Maar dat wil niet zeggen dat hij effectief speelt. Wellicht mag hij rusten van Hein Vanhaezebrouck om zo het risico om te hervallen te beperken.  Lees verder »

 28-11-2017 

"Geen gemakkelijke opdracht"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck is op zijn hoede voor morgen. Standard is op de goede weg naar hun slechte seizoenstart en de coach verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Rouches. RSC Anderlecht heeft wel het thuisvoordeel en dat bekijkt de coach toch wel als een surplus.  Lees verder »

"Moment niet ideaal om veld te vervangen"

INTERVIEWS RSC Anderlecht heeft momenteel een heel drukke kalender in het Constant Vanden Stock Stadion. Morgen speelt het er al zijn derde thuiswedstrjid op één week tijd. Hein Vanhaezebrouck pleit wel voor een nieuw veld, maar hij beseft dat de tijd om het te vervangen niet ideaal is.  Lees verder »

Reminder: Abonnement niet geldig voor bekerduel

Reminder: Abonnement niet geldig voor bekerduel

ANDERE Morgen staan de achtste finales van de Beker van België op het programma in het Astridpark. RSC Anderlecht ontvangt Standard Luik in een vol huis. Er zijn dus geen tickets meer te verkrijgen. Ook de abonnementen van de reguliere voetbalcompetitie bieden geen toegang tot deze wedstrijd. Lees verder »

"Bruno heeft zich in de ploeg geknokt"

INTERVIEWS De kans is groot dat Hein Vanhaezebrouck aan het roteren gaat tegen Standard. RSC Anderlecht heeft momenteel een druk programma en wil zo de kans geven aan sommige spelers om te rusten. Elke spelers krijgt de kans op training om zich te bewijzen en zo op het veld te geraken: "Kijk maar naar Bruno, die heeft zich in de ploeg geknokt." Lees verder »

Bruno: "Krediet moet je verdienen"

Bruno:

INTERVIEWS Massimo Bruno heeft geen al te leuke tijd achter de rug bij RSC Anderlecht. Al lijkt hij nu precies toch wel vertrokken, een doelpunt op Moeskroen en drie assists tegen KV Kortrijk. Bruno zelf hoopt en bid dat hij nu vertrokken is, want hij wil het eerst en vooral maken bij paars-wit. Lees verder »

Vraag om nieuwe grasmat

Vraag om nieuwe grasmat

ANDERE Het terrein van het Constant Vanden Stock-stadion ligt er niet meer al te best bij. Daarom hebben zowel coach Hein Vanhaezebrouck en de spelers aangegeven een nieuwe grasmat te wensen. Dit moet hen toelaten het voetbal dat ze willen brengen beter uit te voeren. Lees verder »

Blessure Kums niet ernstig

Blessure Kums niet ernstig

BLESSURES De dijblessure die Sven Kums opliep tegen KV Kortrijk, blijkt op het eerste zicht mee te vallen. Het zou vooral om overbelasting gaan. Risico is dat dit wel kan leiden tot een verrekking of scheur. Kums krijgt dan wellicht ook rust voor de bekerwedstrijd tegen Standard morgen.  Lees verder »


 27-11-2017 

Amuzu viert contract met twee doelpunten

Amuzu viert contract met twee doelpunten

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 4-0 gewonnen van Zulte Waregem. Francis Amuzu, die vrijdag een contract tot 2019 tekende bij Anderlecht, scoorde twee keer. Edo Kayembe en Ciryack Olivier Dhauholou scoorde de overige doelpunten. Lees verder »

U21: Anderlecht - Zulte Waregem

U21: Anderlecht - Zulte Waregem

JEUGD Enkele minuten geleden is de B-kern aan zijn wedstrijd begonnen tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt deze gespeeld in het nationale Sporttechnisch Centrum van Tubeke. Er zijn geen spelers van de A-kern opgenomen in de selectie. Lees verder »

Boucaut fluit Lokeren - RSC Anderlecht

Boucaut fluit Lokeren - RSC Anderlecht

ANDERE In het kader van speeldag 17 van de Jupiler Pro League, verplaatst RSC Anderlecht zich zaterdag naar het Daknamstadion. Scheidsrechter Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Frederic Godelaine, Patrick Plumes en vierde official Wim Smet.  Lees verder »

Anderlecht scout Argentijn

Anderlecht scout Argentijn

TRANSFERS Kara Mbodji was out tegen KV Kortrijk met de knieproblemen. Toch bestaat de kans nog altijd dat de Senegalees paars-wit in januari verlaat. Om dat vertrek op te vangen is Anderlecht al druk aan het scouten. Zou is het uitgekomen bij German Conti, een 23-jarige Argentijnse verdediger. Al is er ook interesse uit Portugal voor Conti. Lees verder »

"Ik verwacht meer van hem"

INTERVIEWS Henry Onyekuru werkte Hein Vanhaezebrouck met momenten danig op zijn heupen. De Nigeriaan was nonchalant en ging meer voor eigen succes dan voor de ploeg. "Henry moet stoppen met denken dat hij alleen afgerekend wordt op zijn goals", aldus de coach. Lees verder »

"Publiek was beter dan mijn ploeg"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck gaf na de wedstrijd tegen Bayern nog kritiek over het enthousiasme van de supporters. Tegen KV Kortrijk was daar geen spoor meer van te bekennen: "Het publiek was beter dan mijn ploeg", strooit de coach met lof richting aanhang. Lees verder »

Assisthattrick voor Bruno

Assisthattrick voor Bruno

INTERVIEWS Massimo Bruno zorgde gisteren voor de assists in alle drie de doelpunten van paars-witte voet. Daarmee kroonde hij zichzelf tot man van de match. Hein Vanhaezebrouck is tevreden over de vooruitgang die Bruno maakt, toch staat hij nog niet helemaal waar de coach hem zou willen zien staan. Lees verder »

Eerste Belgische wedstrijd met WK-bal

Eerste Belgische wedstrijd met WK-bal

ANDERE Adidas is sponsor van het WK 2018 in Rusland en ook van RSC Anderlecht. Dus mocht paars-wit aantreden met de nieuwe WK- bal, de Telstar. Geen enkele andere ploeg heeft Afidas als sponsor, dus zal de Telstar enkel in de hoofdstad over het veld rollen.  Lees verder »

 26-11-2017 

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Kortrijk

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Kortrijk

WEDSTRIJDEN Na de mooie prestatie woensdag tegen Bayern München ontvangt Anderlecht straks KV Kortrijk in het Constant Vanden Stock-stadion. De Kerels kennen een moeilijk seizoen en staan derde laatste. Maar hun eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Glenn De Boeck werd vorig weekend wel gewonnen. Lees verder »

 25-11-2017 

Half december beslissing over toekomst

Half december beslissing over toekomst

ANDERE Het wil maar niet lukken bij RSC Anderlecht voor Nicolae Stanciu. De Roemeen denkt dan ook serieus na over een vertrek indien hij niet meer speelminuten krijgt. Half december neemt de Roemeen een beslissing over zijn verdere toekomst: blijven of vertrekken.  Lees verder »

Vervroegde terugkeer van Ganvoula?

Vervroegde terugkeer van Ganvoula?

ANDERE Huurling van RSC Anderlecht, Isaac Kiese Thelin, pikt regelmatig zijn goaltje mee bij Waasland-Beveren. Hij staat zelfs op nummer 1 in de topschutterstand. Minder goed vergaat het Sylvère Ganvoula, momenteel op huurbasis bij KV Mechelen. Daar denken ze zelfs aan een vervroegde terugkeer naar Brussel.  Lees verder »

1.000 euro boete voor Teodorczyk

1.000 euro boete voor Teodorczyk

ANDERE Vorig seizoen maakt RSC Anderlecht de verplaatsing naar Club Brugge op 14 mei in play-off 1. De Brugge-supporters staan de Anderlechtspelers op te wachten en spuwen en gooien met bier. Lukasz Teodorczyk reageert door zijn middelvinger op te steken richting dezelfde supporters. Daarvoor krijgt hij nu een boete van 1000 euro van de Voetbalcel. Lees verder »


 24-11-2017 

Aruna Dindane op bezoek in Neerpede

Aruna Dindane op bezoek in Neerpede

ANDERE RSC Anderlecht kreeg vandaag in Neerpede bezoek van Aruna Dindane, de spits die gedurende 5 seizoenen het mooie weer maakte in het Astridpark. De Ivoriaan speelde voor Anderlecht in het begin van de jaren 2000. In 2005 vertrok hij naar RC Lens. Op 26 november viert hij zijn 37e verjaardag. Lees verder »

"Als het goed gaat, mogen er decibels bij"

INTERVIEWS Na de wedstrijd tegen Bayern München gaf Hein Vanhaezebrouck aan dat hij graag wat meer vuur bij de supporters had gevoeld bij de rust. Op zijn persbabbel vanmiddag gaf hij meer uitleg over wat hij bedoelde. "Het is niet dat ik het publiek verwijt dat zij niet achter de ploeg staan." Lees verder »

Kobe Cools tekent contractverlenging

Kobe Cools tekent contractverlenging

ANDERE Kobe Cools mocht vorige week nog mee met de A-kern naar Moeskroen. Onlangs verlengde hij zijn contract bij RSC Anderlecht met 2 jaar, tot 2020, plus nog een optie op een extra seizoen. Cools is al enkele jaren actief bij de jeugdploegen van paars-wit. De 20-jarige verdediger was ook al actief in de UEFA Youth League. Lees verder »

Derde kandidaat-koper geen serieuze optie

Derde kandidaat-koper geen serieuze optie

ANDERE Deze morgen raakte het nieuws bekend dat er een derde kandidaat-koper zou zijn voor RSC Anderlecht. Het Nieuwsblad verichtte wat verder en bijkomend onderzoek en die piste blijkt helemaal niet serieus te zijn. Het onderwerp zou inderdaad ter sprake gekomen zijn, maar er is geen verdere interesse. Lees verder »

Boeckx te gast bij De Ideale Wereld

Boeckx te gast bij De Ideale Wereld

ANDERE Frank Boeckx was gisteren te gast bij De Ideale Wereld, het humorisctische programma op Canvas. Onvermijdelijk kwam het huwelijk van Olivier Deschacht, die op 10 november in intieme kring trouwde met Annelien Coorevits, ter sprake. En dit filmpje wilden we jullie toch niet onthouden. Boeckx was op het huwelijksfeest en kreeg het trouwboeket te pakken. Hilarisch ! Lees verder »

UEFA plant sanctie voor Bayern München

UEFA plant sanctie voor Bayern München

ANDERE UEFA kan niet lachen met de actie van de Bayern München supporters voor de wedstrijd tegen RSC Anderlecht. De Duitse supporters ontrolden een spandoek om te protesteren tegen de hoge ticketprijzen. Bovendien gooiden ze voor aanvang van de wedstrijd nepgeld op straat. Lees verder »

Derde kandidaat-koper meldt zich

Derde kandidaat-koper meldt zich

ANDERE Een derde partij heeft interesse laten blijken om Anderlecht te kopen. Een naam is niet bekend, wel dat het om een rijke buitenlander gaat die fortijn maakte in de olie-industrie. De Brusselse advocaat Sven Mary zat deze week samen in Londen met de entourage van de kandidaat-koper. Lees verder »

Blessure Trebel valt mee

Blessure Trebel valt mee

BLESSURES Adrien Trebel blijft onzeker voor de wedstrijd van zondag tegen KV Kortrijk, maar zijn blessure blijkt mee te vallen. De mediale band van de knie is niet geraakt Er is wel vochtophoping waardoor hij moet rusten.  Lees verder »

 23-11-2017 

Vanhaezebrouck laat jonkies meetrainen

Vanhaezebrouck laat jonkies meetrainen

BLESSURES - JEUGD Omdat Anderlecht met wat blessurezorgen zit, liet Hein Vanhaezebrouck vandaag vier jongeren uit de beloftekern meetrainen met de A-selectie. Verdediger Gilles Denayer, middenvelder Albert Sambi Lokonga en aanvallers Mohammed Dauda (foto) en Ciryack Olivier Dhauholou mochten zich bewijzen. Lees verder »

Amuzu tekent contract tot 2019

Amuzu tekent contract tot 2019

JEUGD Opnieuw heeft een beloftevolle speler zijn contract bij Anderlecht verlengd. Deze keer is het Francis Amuzu. De 19-jarige flankaanvaller tekende vandaag een nieuw contract dat hem tot medio 2019, met optie voor een bijkomend jaar, aan Anderlecht bindt. Lees verder »

Franse interesse voor Azevedo

Franse interesse voor Azevedo

JEUGD - TRANSFERS Nelson Azevedo heeft de interesse gewekt van enkele clubs uit Frankrijk. Zowel Troyes, Nantes als Monaco zijn gecharmeerd door de aanvaller en hebben al eerste gesprekken aangeknoopt met zijn entourage. Ook een vierde Franse club en enkele Belgische eersteklassers volgen Azevedo. Lees verder »

Obradovic klaar voor Kortrijk

Obradovic klaar voor Kortrijk

BLESSURES Nog geen Ivan Obradovic gisteren tegen Bayern München. De Servische linksachter was nog niet volledig genezen na zijn ziekte. Hij was wel in het stadion om zijn maats aan te moedigen en zal klaar zijn voor het duel van zondag tegen Kortrijk. Lees verder »

Sels: “Te weinig efficiëntie”

Sels: “Te weinig efficiëntie”

WEDSTRIJDEN Matz Sels baalde als een stekker na de partij tegen Bayern. Zelf pakte hij uit met enkele cruciale reddingen, maar door de vele gemiste kansen aan de overkant leverde dit geen punten op. “We hadden minstens een punt moeten pakken.” Lees verder »

Trebel onzeker voor Kortrijk

Trebel onzeker voor Kortrijk

BLESSURES Adrien Trebel verdraaide tegen Bayern München zijn knie. "Ik denk dat zijn mediale band geraakt is", vertelde coach Hein Vanhaezebrouck na afloop. "Het is afwachten hoe ernstig de blessure is en of hij fit raakt voor de wedstrijd van zondag tegen Kortrijk." Lees verder »

 22-11-2017 

Beloften gelijk tegen Bayern München

Beloften gelijk tegen Bayern München

JEUGD ADe U19 van Anderlecht hebben in de UEFA Youth League 1-1 gelijkgespeeld tegen Bayern München. Nelson Azevedo scoorde zeven minuut voor tijd de gelijkmaker vanaf de stip. Door deze zege wordt Anderlecht derde in de poule, maar zijn ze wel uitgeschakeld. Lees verder »

UYL: Opstelling Anderlecht - Bayern

UYL: Opstelling Anderlecht - Bayern

WEDSTRIJDEN - JEUGD Om 16u neemt de jeugd van RSC Anderlecht het op tegen hun leeftijdsgenoten van Bayern Munchen, in het kader van de UEFA Youth League. Coach Emilio Ferrera maakte een selectie van 16 spelers voor deze wedstrijd. Aftrap is voorzien om 16u in het Van Roy Stadion, Stadionlaan 5 te Denderleeuw. Lees verder »

Winterstage van 5 tot 12 januari 2018

Winterstage van 5 tot 12 januari 2018

ANDERE Volgende winter gaat RSC Anderlecht traditiegetrouw opnieuw op winterstage naar La Manga. De A-kern trekt samen met de B-kern naar Spanje van 5 januari tot 12 januari 2018. Beide kernen werken ter plaatse wel een indivdueel programma af. Lees verder »

Luciano D'Onofrio ontkent betrokkenheid bij verkoop

Luciano D'Onofrio ontkent betrokkenheid bij verkoop

ANDERE De eventuele verkoop van RSC Anderlecht beheerste het nieuws de afgelopen dagen. Roger Vanden Stock is toch wel geschrokken van alle heisa en begint te twijfelen aan een eventuele verkoop. Toch zal die onoverkomelijk zijn want de voorzitter is ondertussen al 75 jaar oud. Ondertussen wordt Luciano D'Onofrio genoemd bij de verkoop, maar die ontkent alle betrokkenheid. Lees verder »

Grote Europese clubs sturen scouts

Grote Europese clubs sturen scouts

ANDERE Verschillende grote Europese clubs sturen een scout naar het Constant Vanden Stock Stadion vanavond om de wedstrijd tegen Bayern München bij te wonen. Ondermeer Barcelona, Sevilla, Dortmund, Manchester United, Marseille en AC Milan, sturen een afgevaardigde. Lees verder »

Bayern traint laatste keer in Astridpark

Bayern traint laatste keer in Astridpark

ANDERE Gisteren stonden de obligate persconferenties op het programma, nadien trainde Bayern München nog een laatste keer in het Constant Vanden Stock Stadion. Arjen Robben gaf in ieder geval al mee dat Bayern op volle kracht zal aantreden tegen RSC Anderlecht: "We willen elke wedstrijd winnen", aldus de Nederlander. Lees verder »


 21-11-2017 

Duitse supporters plannen boycot

Duitse supporters plannen boycot

ANDERE RSC Anderlecht vraagt aan de Duitse bezoekende supporters, 100 euro per ticket. Onaanvaardbaar vinden ze en ze plannen dan ook een boycot. Wat die boycot juist gaat zijn, is niet geweten. Bayern München biedt de tickets voor 70 euro aan aan zijn supporters en legt de resterende 30 euro zelf bij.  Lees verder »

Jean-Marie Pfaff te gast op Anderlecht

Jean-Marie Pfaff te gast op Anderlecht

ANDERE Bayern München is momenteel op Brusselse bodem voor de Champions League wedstrijd van morgen tegen RSC Anderlecht. De kans voor Jean-Marie Pfaff om zijn ex-club even te gaan bezoeken. Het was dan ook een hartelijk weerzien tussen hem en Jupp Heynckes.  Lees verder »

Vanhaezebrouck: "De uitdaging is om zelf te scoren"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck wil de handdoek nog niet in de ring gooien in de Champions League-campagne, ondanks de nul punten. Hij rekent op zijn ploeg om efficiënt voor de dag te komen, want dat zal nodig zijn tegen de Duitsers. De coach is vastbesloten om nog iets te tonen in de laatste thuismatch van de Champions League. Lees verder »

Stanciu last van hamstrings

Stanciu last van hamstrings

BLESSURES Nicolae Stanciu trainde zowel vandaag als gisteren niet mee. De Roemeen heeft een overbelasting van de hamstrings en is dus ook niet speelklaar voor de wedstrijd tegen Bayern. Kara Mbodji is dan weer wel fit voor morgen. Lees verder »

Spaanse interesse voor Onyekuru

Spaanse interesse voor Onyekuru

TRANSFERS Barcelona stuurde afgelopen weekend een scout om de wedstrijd Moeskroen Anderlecht, bij te wonen. Volgens verschillende Engelse media was dit om Henry Onyekuru te komen bekijken. De Spanjaarden zouden verregaande interesse hebben in de Nigeriaan. Onyekuru scoorde dit seizoen zeven goals in 14 wedstrijden voor Anderlecht. Lees verder »

Kara en Gerkens trainen mee, geen Stanciu

Kara en Gerkens trainen mee, geen Stanciu

BLESSURES Er heerste nog wat onduidelijkheid over het al dan niet aantreden van Kara Mbodj en Pieter Gerkens, wegens blessures. Beide spelers waren evenwel aanwezig op training deze morgen en zijn dus normaal inzetbaar tegen Bayern. Enkel Ivan Obradovic ontbreekt nog door ziekte. Op training was ook geen spoor van Nicolae Stanciu. Lees verder »

Bayern zonder ondermeer Neuer en Rafinha

Bayern zonder ondermeer Neuer en Rafinha

ANDERE Bayern München maakte zijn selectie bekend waarmee het naar Brussel afreist. Dat zal zonder Manuel Neuer, Franck Ribéry, Thomas Müller, David Alaba en Rafinha zijn. Bayern is al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League, zij strijden nu nog om groepswinst met Paris Saint-Germain. Lees verder »

 20-11-2017 

Wouters leidt bekerduel

Wouters leidt bekerduel

ANDERE Volgende week woensdag staat de Beker van België op het programma. RSC Anderlecht ontvangt Standard Luik. Wouters Luc is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Assistenten zijn Kristof Meers, Christophe Baillieul en Nathan Verboomen.  Lees verder »

Lambrechts fluit Anderlecht - Kortijk

Lambrechts fluit Anderlecht - Kortijk

ANDERE Komende zondag ontvangt RSC Anderlecht, KV Kortrijk in het Constant Vanden Stock Stadion. Erik Lambrechts is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremer, Philippe Vandecauter en vierde official Wesley Alen.  Lees verder »

Saint-Etienne denkt aan nieuwe kans Beric

Saint-Etienne denkt aan nieuwe kans Beric

TRANSFERS Nu Oscar Garcia ontslagen is als coach van Saint-Etienne zou Robert Beric sneller dan verwacht wel een nieuwe kans kunnen krijgen bij de Franse club. Les Verts stuurden alvast een mannetje naar Moeskroen om Beric aan het werk te zien. Maar ook andere Franse clubs tonen belangstelling. Lees verder »

CL: Engelsman leidt Anderlecht-Bayern

CL: Engelsman leidt Anderlecht-Bayern

ANDERE De 39-jarige Engelsman Anthony Taylor is door de UEFA aangeduid om de vijfde wedstrijd van RSC Andeflecht in de Champions League, tegen Bayern Munchen te leiden. In de Europa League campagne van 2016-2017, floot Taylor al een wedstrijd voor paars-wit.  Lees verder »

Anderlecht overweegt operatie

Anderlecht overweegt operatie

BLESSURES Kara Mbodji viel zaterdag onverwach uit voor de wedstrijd tegen Moeskroen. De Senegalees kreeg hinder aan de knie. Een probleem dat zich al langer voordoet waardoor de club begint te denken aan een operatie voor Mbodji, maar die wil daar niet van weten. Lees verder »

"Extra uitleg zou fijn zijn"

INTERVIEWS Het nieuws sloeg zaterdag toch wel een beetje in als een bom bij de fans: "Anderlecht staat te koop en er zijn twee gegadigden." Zaterdagavond was het dan ook hét gespreksonderwerp bij de fans die afgereisd waren naar Moeskroen. En als zij mogen kiezen weten ze wel wie te kiezen: "Liefst iemand met een voetbalhart en clubliefde." Lees verder »

 19-11-2017 

Ook beloften boeken zege

Ook beloften boeken zege

JEUGD Niet alleen het A-elftal haalde dit weekend de drie punten binnen, ook de beloften wonnen hun wedstrijd. Zij haalden het met 1-2 bij Waasland-Beveren en blijven zo ongeslagen. De jonge Ivoriaan Olivier Dhauholou scoorde beide doelpunten. Lees verder »

Even paniek op Le Cannonier

Even paniek op Le Cannonier

ANDERE Het scheelde niet veel of de wedstrijd Moeskroen - Anderlecht moest uitgesteld worden. De grote lichtmasten op Le Cannonier weigerden dienst, al waren de techniekers ervan overtuigd dat dat euvel zou verholpen zijn tegen aanvang van de wedstrijd. En inderdaad, een half uur voor de start, sprongen de lichten aan.  Lees verder »

Bayern-supporters protesteren tegen hoge ticketprijzen

Bayern-supporters protesteren tegen hoge ticketprijzen

ANDERE De tickets voor de Bayern-supporters op RSC Anderlecht, kosten 70 en 100 euro. De Duitse club deed al een geste naar zijn supporters toe en verkocht alle tickets aan 70 euro, de rest past de club bij. De supporters protesteerden gisteren tijdens de wedstrijd tegen Augsburg, tegen de hoge ticketprijzen.  Lees verder »

Opnieuw knieproblemen voor Kara

Opnieuw knieproblemen voor Kara

BLESSURES Kara Mbodji stond niet op het wedstrijdblad tegen Moeskroen. De Senegalees kwam terug van de interlandbreak met knieproblemen en had te veel last om te kunnen spelen. Het is nog afwachten of hij fit is voor de Champions League wedstrijd tegen Bayern Munchen.  Lees verder »

Obradovic ziek

Obradovic ziek

ANDERE Geen Ivan Obradovic gisteren op het wedstrijdblad, de Serviër viel ziek uit. Tijdens de afgelopen interlandbreak trok hij met Servië naar China. De lange reis eiste zijn tol en Obradovic melde zich ziek bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

Usmanov bevestigt voorstel

Usmanov bevestigt voorstel

ANDERE Roger Vanden Stock wou geen commentaar geven over de overname van RSC Anderlecht. Eén van de genoemde kandidaten Alisher Umanov, reageert wel via een woordvoerder van zijn bedrijf. Die bevestigt inderdaad dat de Rus een voorstel heeft gekregen omtrent Anderlecht.  Lees verder »

Vanden Stock: "Geen commentaar"

Vanden Stock:

ANDERE Gisteren raakte het nieuws bekend dat RSC Anderlecht "te koop" staat. Het bestuur van de club was niet opgetogen over het uitlekken van het nieuws. Zaterdagnamiddag liet het een kort maar nietszeggend perscommunique vrij. Bij aankomst op Moeskroen wou Roger Vanden Stock geen enkele verdere commentaar kwijt.  Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Karakter getoond"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck wist op voorhand dat het geen gemakkelijke opdracht zou zijn op Le Cannonier. Na afloop was de coach toch tevreden over de prestatie van zijn ploeg, ondanks het tegendoelpunt dat een weggeefertje was van zijn ploeg.  Lees verder »

Hanni: "Blij dat ik beslissend ben geweest"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni starte gisteren op de bank, de eerste keer dit seizoen. Hij droeg uiteindelijk wel tot de drie punten. Met een splijtende assist richting Henry Onyekuru die scoorde, en de 1-2 eindstand op het bord vastlag. "Ik was inderdaad geprikkeld doordat ik op de bank begon", aldus Hanni na afloop. Lees verder »


 18-11-2017 

Wasilewski aan de slag bij Wisla Krakow

Wasilewski aan de slag bij Wisla Krakow

ANDERE Marcin Wasliwski zat sinds eind vorig seizoen zonder club nadat zijn contract bij Leicester City niet verlengd werd. Maar dat wou niet zeggen dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak ging hangen. Na maanden zoeken heeft hij nu een nieuwe club gevonden in zijn thuisland, Wisla Krakow. Good luck Wasyl !!!  Lees verder »

Harbaoui en Stanciu starten

Harbaoui en Stanciu starten

ANDERE Zoals verwacht neemt Hamdi Harbaoui de plaats in van de geschorste Lukasz Teodorczyk in de spits. Nicolae Stanciu start ook ten nadele van Sofiane Hanni. Geen spoor van Kara Mbodji in de selectie, Olivier Deschacht neemt opnieuw zijn plaats in in de defensie. Opvallend Abdoul Karim Dante van de U21, zit mee in de selectie en start op de bank.  Lees verder »

Ferrera hoofdtrainer U21

Ferrera hoofdtrainer U21

JEUGD Emilio Ferrera kwam naar RSC Anderlecht als coördinator van de jeugdploegen om er de coaches te begeleiden en evalueren. Vanaf heden wordt hij hoofdzakelijk trainer van de U21, dat laat de club weten op zijn officiële website.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Moeskroen - Anderlecht

Voorbeschouwing: Moeskroen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na een weekje rust door interlandvoetbal hervat Anderlecht vanavond de competitie. Het doet dit met een uitwedstrijd tegen Moeskroen. Het is uitkijken welk elftal Hein Vanhaezebrouck tussen de lijnen brengt. De kranten trokken tegenstrijdige conclusies uit zijn persbabbel gisteren. Lees verder »

Operatie niet meer nodig voor Najar

Operatie niet meer nodig voor Najar

BLESSURES Andy Najar is nog steeds aan het revalideren. Even zag het ernaar uit dat de Hondurees onder het mes moest, iets wat hij zelf het liefste wou vermijden. Volgens Hein Vanhaezebrouck is een operatie ondertussen niet meer nodig. Najar revalideert goed, maar zal nog niet direct inzetbaar zijn.  Lees verder »

Scouts talrijk aanwezig op Le Cannonier

Scouts talrijk aanwezig op Le Cannonier

ANDERE Verschillende scouts zakken deze avond af naar Moeskroen. Zo is ondermeer Manchester United vertegenwoordigd, zij komen Leander Dendoncker nog eens van nabij bekijken. Ook het Spaanse FC Barcelona stuurt een scout naar Le Cannonier.  Lees verder »

Hanni out, Stanciu in ?

Hanni out, Stanciu in ?

ANDERE De komende maand speelt RSC Anderlecht acht wedstrijden in dertig dagen. Hein Vanhaezebrouck zal dus wellicht gaan roteren. Zo zal Sofiane Hanni wellicht op de bank starten vanavond en zal Nicolae Stanciu eindelijk zijn kans krijgen, waar hij en de fans, al zolang om vragen.  Lees verder »

 17-11-2017 

Beric of Harbaoui

Beric of Harbaoui

INTERVIEWS Wie staat er morgen in de spits bij RSC Anderlecht, Robert Beric of Hamdi Harbaoui. Hein Vanhaezebrouck zei tijdens zijn persconferentie deze middag dat hij nog geen beslissing genomen had over wie van de twee ging starten. Lukasz Teodorczyk blijft in de ogen van de coach de beste, maar de Pool zit morgen zijn eerste van twee schorsingdagen uit. Lees verder »

Vraagteken rond Gerkens

Vraagteken rond Gerkens

BLESSURES Pieter Gerkens heeft last van een voetblessure en traint nog niet mee met de A-kern Hij is dan ook heel twijfelachtig voor de wedstrijd morgen tegen Moeskroen. Voorts zijn Andy Najar en Emmanuel Sowah nog steeds onbeschikbaar. Sels reist wellicht wel mee af naar Le Cannonier.  Lees verder »

Sels fit voor Moeskroen

Sels fit voor Moeskroen

BLESSURES Matz Sels had eerder deze week last aan de patellepees en moest de training verlaten. Hein Vanhaezebrouck liet op zijn persconferentie weten dat de doelman evenwel fit is voor de wedstrijd tegen Moeskroen morgen. Maar dat wil ook niet meteen zeggen dat hij effectief onder de lat zal staan.  Lees verder »

Dewaele tekent eerste profcontract

Dewaele tekent eerste profcontract

JEUGD De 18-jairge Sieben Dewaele tekende onlangs zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. Hij maakte eerder al de overstap van de U19 naar de beloften. De verdedigende middenvelder maakt ook deel uit van de nationale U19 die zich vorige week plaatste voor de Eliteronde, de laatste hindernis voor het EK in Finland. Lees verder »

Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn"

Harbaoui:

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk is geschorst tegen Moeskroen en tegen Kortrijk. De kans bestaat dat zijn plaats in de spits wordt ingenomen door Hamdi Harbaoui en die is van plan die kans met beide handen te grijpen. Ook vooral met zicht op het WK waar ook zijn thuisland Tunesië zich voor plaatste.  Lees verder »

Spelers lopen marathon op training

Spelers lopen marathon op training

ANDERE Hein Vanhaezebrouck had niet alle spelers tot zijn beschikking tjdens de interlandbreak, maar dat wil niet zeggen dat de boog daarom minder gespannen staat. Integendeel, in enkele dagen tijd liepen de spelers een marathon door de oefeningen die pysical coach Gino Caen voor hen had uitgetekend.  Lees verder »

Beloften mee op winterstage

Beloften mee op winterstage

ANDERE In januari trekt de A-kern van RSC Anderlecht opnieuw op winterstage, hoogstwaarschijnlijk opnieuw naar La Manga. Een primeur is dat Anderlecht de B-ploeg mee op stage neemt. Beide ploegen zullen wel apart trainingen en een apart programma afwerken. Lees verder »

 16-11-2017 

Gemeente Anderlecht denkt na over toekomst

Gemeente Anderlecht denkt na over toekomst

ANDERE Wat met RSC Anderlecht in de toekomst? Blijft de club in het huidig stadion of vertrekt het alsnog. Een materie waar de gemeente Anderlecht zich over boog en drie eventuele concepten naar voor schoof. Een uitbreiding van het huidig stadion behoort tot de mogelijkheden.  Lees verder »

Herinnering quiz ronde 5: deadline vanavond!

Herinnering quiz ronde 5: deadline vanavond!

WEBSITE Vanavond (22u) verloopt de deadline voor het inzenden van de vijfde ronde van de quiz. De vijfde ronde is een bonusronde met drie vragen en vervolgens een vierde vraag die verband houdt met de juiste antwoorden van de eerste drie vragen. De quiz is hiermee ook al halfweg. Succes! Lees verder »

FIFA voorziet vergoeding voor internationals

FIFA voorziet vergoeding voor internationals

ANDERE Anderlecht zal mogelijk de Belgische club worden met het meeste internationals op het WK te Rusland. En daar is goed, financieel, nieuws aan verbonden. De FIFA voorziet namelijke een vergoeding van 5.800 euro per speler, die aan het WK deelneemt, voor de clubs. FIFA heeft daarvoor een budget van 209 miljoen euro vrijgemaakt.  Lees verder »

Seizoen start twee weken na WK

Seizoen start twee weken na WK

ANDERE De internationals die volgend jaar deelnemen aan het WK te Rusland, zullen op niet al te veel verlof kunnen rekenen. Op voorwaarde dat ze het zolang mogelijk uithouden natuurlijk. De finale van het WK wordt gespeeld op 15 juli 2018. Twee weken later, op vrijdag 27 juli 2018, vangt het nieuwe Jupiler Pro League seizoen al aan.  Lees verder »

Interesse in Morioka

Interesse in Morioka

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft interesse in Ryota Morioka, de Japanese spelverdeler bij Waasland-Beveren. Echt concreet is de belangstelling nog niet, paars-wit neemt een afwachtende houding aan. Het wil eerst afwachten hoe de dingen verlopen met Nicolae Stanciu en Sofiane Hanni.  Lees verder »

Gerkens kreeg rust

Gerkens kreeg rust

BLESSURES Ook afwezig op de open training, Pieter Gerkens, die wat extra rust kreeg voor een lichte blessure. Normaal zal hij opnieuw fit zijn voor de wedstrijd tegen Moeskroen van nu zaterdag.  Lees verder »

Sels wellicht out voor Moeskroen

Sels wellicht out voor Moeskroen

BLESSURES Matz Sels was gisteren niet aanwezig op de open training, wellicht geeft hij ook verstek voor de wedstrijd tegen Moeskroen. De doelman heeft last van de kniepees en traint bijgevolg niet mee. De kans is dus groot dat Frank Boeckx onder de lat staat volgende zaterdag. Lees verder »

 15-11-2017 

Geen WK voor Najar

Geen WK voor Najar

ANDERE Honduras is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het WK in Rusland. Het verloor vanochtend met 3-1 van Australië en sneuvelt zo in de intercontinentale barrages. Geen WK dus voor Andy Najar, die er vier jaar geleden in Brazilië wel bij was. Lees verder »

Ganvoula verliest zijn vader

Ganvoula verliest zijn vader

ANDERE De vader van Sylvère Ganvoula is overleden. De spits, door Anderlecht verhuurd aan KV Mechelen, is teruggekeerd naar zijn vaderland Congo-Brazzaville. Hij zal komend weekend niet kunnen spelen tegen Charleroi. Lees verder »

 14-11-2017 

Belgische U21 boeken belangrijke zege

Belgische U21 boeken belangrijke zege

JEUGD Met Wout Faes, Dodi Lukebakio en Aaron Leya Iseka in de basiself hebben de Belgische U21 in de vooravond Turkije verslagen met 1-2. Het was een hardbevochte zege. Een kwartier voor tijd stopte de Belgische doelman een strafschop en pas drie minuten voor tijd viel het winnende doelpunt. Lees verder »

Handtekeningsessie voor open training

Handtekeningsessie voor open training

ANDERE Morgen is het open training in het Constant Vanden Stock Stadion. Vanaf 13u30 kunnen de supporters het stadion betreden via ingang 5. Van 13u30 tot 14u30 zullen de aanwezige spelers handtekeningen uitdelen onderaan tribune 3. Lees verder »

Obradovic gelijk met Servië

Obradovic gelijk met Servië

ANDERE Servië heeft zopas 1-1 gelijkgespeeld in een oefenduel tegen Zuid-Korea. Ivan Obradovic speelde de volledige wedstrijd. Ook afgelopen vrijdag speelde de linksback al een volledige oefeninterland met Servië. Lees verder »

Teodorczyk krijgt langere vakantie

Teodorczyk krijgt langere vakantie

ANDERE Terwijl de niet-internationals gisteren verzamelen bliezen in Neerpede, was er van Lukasz Teodorczyk geen spoor. De Pool krijgt extra vakantie. Coach Hein Vanhaezebrouck hoopt dat de spits zo zijn hoofd kan leegmaken en zijn vormdip overwinnen. Lees verder »

Thelin en Zweden houden Italië van WK

Thelin en Zweden houden Italië van WK

ANDERE Isaac Kiese Thelin en Zweden hebben voor een fameuze stunt gezorgd door Italië uit te schakelen in de barrages voor het WK. Na de 1-0 in Zweden werd het gisteren 0-0 in Milaan. Thelin viel in na 54 minuten en pakte een gele kaart. Lees verder »

 13-11-2017 

Beloften bekeren verder na doelpunten Azevedo

Beloften bekeren verder na doelpunten Azevedo

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben zich ten koste van Antwerp geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België voor U21. Nelson Azevedo opende na 17 minuten de score en zette één minuut voor tijd de 2-0-eindstand op het bord. Tussendoor kreeg Mohammed Dauda nog twee goede kansen, maar hij miste. Lees verder »

U21 Cup: Selectie Anderlecht - Antwerp

U21 Cup: Selectie Anderlecht - Antwerp

JEUGD Vanavond nemen de U21 van Anderlecht het in de achtste finales van de Beker van België voor U21 op tegen Antwerp. De wedstrijd begint om 19.30 uur en wordt gespeeld in het oefencomplex te Neerpede. Abonnees mogen op vertoon van hun abonnement gratis binnen. Lees verder »

Foulon scoort, maar Duivels verliezen

Foulon scoort, maar Duivels verliezen

JEUGD De nationale U19 hebben hun tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi in Macedonië met 2-1 verloren van het gastland. Anderlecht-linksachter Daam Foulon opende de score na tien minuten, maar Macedonië pakte de zege na een strafschop in de slotminuten. Lees verder »

Oefenkamp wellicht in La Manga

Oefenkamp wellicht in La Manga

ANDERE Anderlecht trekt tijdens de winterstop opnieuw op oefenkamp naar Zuid-Europa. Zo goed als zeker zal deze opnieuw plaatsvinden in La Manga in zuid-Spanje. De datum van vertrek en terugkeer zijn nog niet bekend. Lees verder »

 12-11-2017 

Invallers Hanni en Onyekuru spelen gelijk

Invallers Hanni en Onyekuru spelen gelijk

ANDERE Algerije en Nigeria hebben in hun laatste WK-kwalificatiewedstrijd 1-1 gelijkgespeeld. Bij Algerije mocht Hanni invallen na 64 minuten. Zeven minuten later kwam Henry Onyekuru bij de bezoekers tussen de lijnen. Het was Onyekuru's eerste interland. Lees verder »

 11-11-2017 
 10-11-2017 

Obradovic speelt 90 minuten voor Servië

Obradovic speelt 90 minuten voor Servië

ANDERE Servië heeft vanmiddag een oefenduel in en tegen China met 0-2 gewonnen. Ivan Obradovic speelde de volledige partij als linksachter in een viermansdefensie. Aleksandar Kolarov, de vaste linksback van Servië, bleef negentig minuten op de bank. Lees verder »

 09-11-2017 

Hoe vergaat het Wout Faes bij Excelsior?

Hoe vergaat het Wout Faes bij Excelsior?

ANDERE Wout Faes speelt op uitleenbasis voor Excelsior om ervaring op te doen. De verdediger begon als basiskracht aan de competitie, maar verzeilde eind augustus op de bank. Hoe komt dit? Anderlecht-Online stak zijn licht op bij Chris Tempelman, Excelsior-volger voor Voetbal International. Lees verder »

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

ANDERE Vanavond en de komende dagen staat er interlandvoetbal op het programma. Verschillende spelers van Anderlecht zullen in actie komen voor hun nationale ploeg. Sommigen strijden nog voor een ticket voor het WK in Rusland, anderen spelen oefenduels. Een overzicht. Lees verder »

Mbokani bezoekt Anderlecht

Mbokani bezoekt Anderlecht

ANDERE Dieumerci Mbokani maakt van deze interlandbreak gebruik om vanuit Kiev even terug te keren naar Brussel. Vanmorgen bracht hij een bezoekje aan het oefencomplex van Anderlecht in Neerpede. Hij stak er onder meer Lukasz Teodorczyk een hart onder de riem. Lees verder »

Niet in beroep tegen schorsing

Niet in beroep tegen schorsing

ANDERE RSC Anderlecht had nog de kans om in beroep te gaan tegen de schorsing van Lukasz Teodorczyk, maar heeft beslist om dat niet te doen. De Pool blijft dus twee speeldagen geschorst, tegen Moeskroen en KV Kortrijk.  Lees verder »

 08-11-2017 

PSG volgt Onyekuru nog steeds

PSG volgt Onyekuru nog steeds

TRANSFERS Afgelopen zomer stond Henry Onyekuru dicht bij een transfer naar PSG, maar het werd finaal Everton. De Parijse grootmacht is Onyekuru echter niet uit het oog verloren. Volgens Le 10 Sport volgt PSG de prestaties van de Nigeriaan nog steeds. Lees verder »

Ndayishimiye en Corryn scoren voor nationale U19

Ndayishimiye en Corryn scoren voor nationale U19

JEUGD De Belgische U19 zijn met een 3-0-overwinning tegen Liechtenstein gestart aan hun kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar. Mike Ndayishimiye (foto) en Milan Corryn scoorden het eerste en derde doelpunt. Hannes Delcroix kreeg na amper een kwartier spelen al een rode kaart. Lees verder »

Open training op woensdag 15 november!

Open training op woensdag 15 november!

ANDERE Hein Vanhaezebrouck beloofde het bij zijn aanstelling en nu is het zo ver: Anderlecht organiseert opnieuw een open training. Op woensdag 15 november gooit paars-wit het poorten van het Constant Vanden Stockstadion open voor het publiek. De training start om 15 uur.  Lees verder »

Oud-speler Josip Weber overleden

Oud-speler Josip Weber overleden

ANDERE Oud-Anderlecht-speler Josip Weber heeft de strijd tegen kanker verloren. De 52-jarige Kroatische Belg speelde tussen 1994 en 1996 voor Anderlecht. Een zware knieblessure maakte vroegtijdig een einde aan zijn carrière. Lees verder »

Chinese belofte krijgt profcontract

Chinese belofte krijgt profcontract

JEUGD - TRANSFERS In januari zal Anderlecht de Chinees Li Haoran een profcontract van zes maanden laten ondertekenen. Anderlecht ontdekte Haoran op zijn dertiende via een Chinese connectie van Herman Van Holsbeeck. Sindsdien vertoefde hij al regelmatig in Neerpede. Lees verder »

Zweedse linksback Hult in beeld

Zweedse linksback Hult in beeld

TRANSFERS Anderlecht wil zich in januari versterken met een concurrent voor Ivan Obradovic en denkt daarbij aan Niklas Hult. Deze 27-jarige linksachter is een vaste waarde bij Panathinaikos, maar kan er relatief goedkoop vertrekken omdat de club financiële problemen heeft. Lees verder »

Makelaar Stanciu gaat voor verhuur

Makelaar Stanciu gaat voor verhuur

TRANSFERS Het onderhoud tussen Anamaria Prodan, de zaakwaarnemer van Nicolae Stanciu, en Herman Van Holsbeeck is achter de rug. Prodan kreeg te horen dat Hein Vanhaezebrouck zijn definitieve evaluatie nog moet maken, maar stuurt wel aan op een uitleenbeurt in januari. Lees verder »

 07-11-2017 

Bondsparket eist drie speeldagen schorsing

Bondsparket eist drie speeldagen schorsing

ANDERE Lukasz Teodorczyk moet zich op dit moment voor de Geschillencommissie verdedigen voor het natrappen op Joseph Aidoo. Het Bondsparket eist drie speeldagen schorsing waarvan één voorwaardelijk. De Pool excuseerde zich al voor zijn actie. Luc Deleu pleit verder en vraagt een vermindering naar twee speeldagen schorsing waarvan één effectief. Lees verder »

Geen sanctie voor Harbaoui

Geen sanctie voor Harbaoui

ANDERE Hamdi Harbaoui hoeft zich niet te verantwoorden voor het bondsparket voor de elleboogstoot die hij zondag zou uitgedeeld hebben tijdens Anderlecht - Club Brugge. De Reviewcommissie heeft de beelden bekeken en besloot om de spits niet te laten vervolgen. Lees verder »

Onyekuru zit met hoofd bij Nigeria

Onyekuru zit met hoofd bij Nigeria

INTERVIEWS Henry Onyekuru zat niet bij de basiself voor de wedstrijd tegen Club Brugge. De Nigeriaan startte op de bank. In Extra Time, gaf Hein Vanhaezebrouck meer uitleg bij die opmerkelijke keuze. "Henry zat toen al met zijn hoofd bij Nigeria en was er mentaal niet klaar voor om tegen Brugge te starten." Lees verder »

Beric weg in januari ?

Beric weg in januari ?

TRANSFERS - INTERVIEWS Nicolae Stanciu is niet de enige speler die niet of weinig aan spelen toekomt. Ook Robert Beric zit meer op de bank of de tribune dan hem lief is. Bij zijn moederclub Saint-Etienne zien ze de situatie met lede ogen aan. De Franse club speelt dan ook met het idee om hun spits in januari terug te halen, huurcontract of niet.  Lees verder »

Dendoncker blijft in beeld bij Monaco

Dendoncker blijft in beeld bij Monaco

TRANSFERS In augustus kwam het niet tot een transfer, maar Monaco heeft Leander Dendoncker nog niet van zijn lijstje geschrapt. De Monegasken houden rekening met een vertrek van Fabinho komende zomer en Soualilho Meité al deze winter. In dat geval blijft Dendoncker een topkandidaat om hen te vervangen. Lees verder »

Nog geen keuze voor eerste keeper

Nog geen keuze voor eerste keeper

INTERVIEWS Tegen Paris Saint-Germain stond Frank Boeckx in doel, tegen Club Brugge was dat dan weer Matz Sels. Hein Vanhaezebrouck roteert met zijn twee doemannen en zal dat blijkbaar nog even blijven doen. Want een keuze voor eerste doelman heeft de coach nog niet echt gemaakt, dat zei hij gisteren in La Tribune.  Lees verder »

Teodorczyk vandaag voor Geschillencommissie

Teodorczyk vandaag voor Geschillencommissie

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk kent vandaag zijn straf voor het natrappen op Joseph Aidoo. Hein Vanhaezebrouck zei gisteren in Extra Time, dat de aankomende schorsing van de Pool, geen slecht gegeven is. Het zal de spits de mogelijkheid geven om even alles op een rijtje te zetten en te zien wat beter kan.  Lees verder »

Makelaar Stanciu in België

Makelaar Stanciu in België

ANDERE Anamaria Prodan, de manager van Nicolae Stanciu, heeft woord gehouden. Eerder gaf ze al aan dat ze een gesprek wou met Herman Van Holsbeeck over de toekomst van haar protégée bij RSC Anderlecht. Ondertussen is ook in België geland om dat gesprek te voeren. Lees verder »

 06-11-2017 

Kalender speeldagen 19 tot en met 24

Kalender speeldagen 19 tot en met 24

ANDERE De Pro League maakte vandaag de kalender bekend van speeldag 19 tot en met 24. Op zondag 17 december trekt RSC Anderlecht naar het Jan Breydel Stadion. Zondag 28 januari staat de Classico tegen Standard op Sclessin op het programma.  Lees verder »

Open training Rode Duivels

Open training Rode Duivels

ANDERE De Rode Duivels beginnen deze week aan hun voorbereiding voor de wedstrijden tegen Mexico en Japan. Dinsdag 7 november, is de training open voor het publiek. Om 17u45 trainen de Duivels in het Nationaal Trainingscentrum te Tubeke. Vandaag stelde sponsor Adidas ook de truitjes voor waarmee de Duivels naar het WK in Rusland trekken.  Lees verder »

Proximus Speler van de Maand Oktober

Proximus Speler van de Maand Oktober

ANDERE Stem voor de Proximus Player of the Month en win vip-tickets voor de wedstrijd thuis tegen KV Kortrijk op 26 november. De grote winnaar mag tevens de trofee overhandigen aan de speler van de maand oktober. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gebracht. Stem tot 9 november via deze link.  Lees verder »

Bruno bij reserven

Bruno bij reserven

JEUGD Vanavond ontvangen de reserven van RSC Anderlecht, Moeskroen in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. Massimo Bruno is opgenomen in de selectie voor deze wedstrijd. De aftrap is voorzien om 19u30 te Stadionlaan 5 9470 Denderleeuw.  Lees verder »

Volgtip op maandag

Volgtip op maandag

ANDERE Het hoeft niet altijd over RSC Anderlecht te gaan. De maandag na een lang weekend of vakantie trekken de meeste onder ons met wat minder goesting richting werkplek. Wij hebben een suggestie om op deze maandag, en de komende dagen, een glimlach op je gezicht te toveren: Het Ministerie van Sport.  Lees verder »

Waarschijnlijk licht Tianjin Teda optie

Waarschijnlijk licht Tianjin Teda optie

ANDERE Frank Acheampong was gisteren even terug in het Astridpark, hij kwam er de aftrap geven voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Normaal gezien zal de terugkeer van de Ghanees van korte duur zijn. Het Chinese Tianjin Teda huurt Acheampong tot december maar zal wellicht de aankoopoptie van 3,5 miljoen euro lichten. Lees verder »

Videoref had geen verschil gemaakt

Videoref had geen verschil gemaakt

ANDERE Vooraf waren er al vraagtekens waarom er geen videoref was tijdens de topper. Na het afgekeurde geldige doelpunt van Hamdi Harbaoui, laaide die discussie alleen maar op. Al is Hein Vanhaezebrouck ervan overtuigd dat een videoscheidsrechter het doelpunt niet had kunnen goedkeuren.  Lees verder »

Spajic: "Niet getwijfeld om te spelen"

Spajic:

INTERVIEWS Uros Spajic stond dan toch, een beetje tegen de verwachtingen in, aan de aftrap tegen Club Brugge. De Serviër was vastbesloten om de topper mee te spelen, al laat hij de vriendschappelijke interlands met Servië wel aan zich voorbij gaan: "Ik moet die blessure nu goed verzorgen." Lees verder »

 05-11-2017 

Harbaoui: "Zure nasmaak"

Harbaoui:

INTERVIEWS Hamdi Harbaoui mocht als spits beginnen aan de wedstrijd in de plaats van Lukasz Teodorczyk. De Tunesiër scoorde ook, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd, waardoor hij toch met een zuur gevoel terugkijkt op de wedstrijd.  Lees verder »

"Jammer dat Hubert die bal nog raakt"

INTERVIEWS Pieter Gerkens vervulde terug zijn rol met verve, hij was zelfs enkele keren dicht bij een doelpunt. Over de afgekeurde goal wil hij niet veel kwijt: "Dat zijn dingen die erbij horen". Beide clubs delen dus de punten, al is misschien Club wel de morele winnaar volgens Gerkens. Lees verder »

Acheampong geeft aftrap

Acheampong geeft aftrap

ANDERE Frank Acheampong is even terug in het Astridpark. De Ghanees geeft de aftrap van de wedstrijd tegen Club Brugge. Verder heeft RSC Anderlecht nog een verrassing voorzien voor de aanwezige supporters. Welcome back Francky !! Lees verder »

Onterecht afgekeurd doelpunt breekt Anderlecht zuur op

Onterecht afgekeurd doelpunt breekt Anderlecht zuur op

WEDSTRIJDEN Anderlecht geraakte vandaag niet voorbij Club Brugge. De 0-0 bleef de hele partij op het scorebord staan, al verdiende Anderlecht beter. Paars-wit en Club hielden elkaar in balans in de eerste helft, al zag Anderlecht wel een goal onterecht afgekeurd. In de tweede helft domineerde Anderlecht, maar het kreeg de bal er niet in. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

WEDSTRIJDEN Al sinds 1998, of 26 duels lang, aast Club Brugge op een overwinning in het Constant Vanden Stock-stadion. Nu de West-Vlamingen in een vliegende vaart aan het seizoen begonnen zijn en het bij Anderlecht een stuk minder loopt, droomt Club van een stunt. Aan Anderlecht om hen dit te beletten. Lees verder »

 04-11-2017 

Bayern, Celtic en PSG winnen ruim

Bayern, Celtic en PSG winnen ruim

ANDERE De drie tegenstanders van Anderlecht in Groep B van de Champions League speelden alle vandaag. Zowel Bayern München, Celtic als PSG deden dit met brio en boekten een ruime zege. Bayern, de volgende tegenstander van Anderlecht, won de topper in Dortmund met 1-3. Lees verder »

Column: Met vlag en ... sjaal

Column: Met vlag en ... sjaal

WEBSITE - OPINIES Het is een beetje spijtig, maar de meeste neutrale voetballiefhebbers denken niet spontaan aan RSC Anderlecht als hem of haar gevraagd wordt naar clubs met een warmbloedige aanhang en volle bak sfeer in het stadion.  In België denken de meesten dan eerder aan Standard, Brugge of Antwerp,…
  Lees verder »

Anderlecht volgt KV-sensatie Bandé

Anderlecht volgt KV-sensatie Bandé

TRANSFERS KV Mechelen mag dan wel laatste staan, het heeft met Hassane Bandé wel de ontdekking van deze voetbaljaargang in zijn rangen. Dat is ook Anderlecht niet ontgaan. Volgens Het Nieuwsblad volgt paars-wit de 19-jarige aanvaller op de voet. Lees verder »

Video: Een blik op het Youth League avontuur

Video: Een blik op het Youth League avontuur

JEUGD De jeugd van RSC Anderlecht keerde afgelopen week met de drie punten terug naar huis in de UEFA Youth League. Ze wonnen hun wedstrijd tegen Paris Saint-Germain met 2-3 en kwamen terug van een 2-0 achterstand. Reian Meddour legde alles vast op video. Bekijk hier het hele avontuur. Lees verder »

Kums: "De kloof met Brugge móet kleiner"

Kums:

INTERVIEWS Het verblijf van Sven Kums bij RSC Anderlecht is nog niet van een leien dakje verlopen. Dat beseft hij zelf ook, hij ook wil meer constante in zijn prestaties. Toch ziet hij de toekomst hoopvol tegemoet, zeker met Hein Vanhaezebrouck als trainer: "Geef hem tijd om zijn stempel te drukken." Lees verder »

Spajic misschien, Najar na interlandbreak

Spajic misschien, Najar na interlandbreak

BLESSURES De blessure van Uros Spajic blijkt niet zo ernstig als de vorige keer. Gisteren trainde hij al een deel met de groep mee. Toch wordt er geen risico genomen en bekijkt men de evolutie dag per dag. Ook de revalidatie van Andy Najar verloopt gunstig. De kans bestaat dat hij na de interlandbreak opnieuw kan aanpikken.  Lees verder »

 03-11-2017 

Knieoperatie voor Delmotte

Knieoperatie voor Delmotte

BLESSURES - JEUGD Tiziano Delmotte, doelman van de beloften van Anderlecht, wordt maandag geopereerd aan de knie. Maandag scheurde Demotte tijdens de laatste training voor het Youth League-duel met PSG zijn meniscus. Er wacht hem een lange revalidatie. Lees verder »

Zondag geen videoref: "Raar"

Zondag geen videoref:

WEDSTRIJDEN Er is dit seizoen al heel wat tumult geweest rond de videoscheidsrechter, maar dat zal zondag bij het duel tussen Anderlecht en Club Brugge niet het geval zijn. Scheidsrechter Nicolas Laforge, die de topper leidt, krijgt immers geen hulp van een videoref. Lees verder »

Stanciu en Chipciu opgeroepen bij Roemenië

Stanciu en Chipciu opgeroepen bij Roemenië

ANDERE Cosmin Contra, bondscoach van Roemenië, maakte Nicolae Stanciu in een persoonlijk gesprek duidelijk dat hij meer moet spelen om zijn plaats bij de nationale ploeg niet te verliezen. Voorlopig roept hij hem wel nog op, net als Alexandru Chipciu die ook op het selectieblad staat van Roemenië.  Lees verder »

Anderlecht lonkt naar Mitrovic

Anderlecht lonkt naar Mitrovic

TRANSFERS Volgens Engelse media is Aleksandar Mitrovic in beeld bij RSC Anderlecht om hun spitsenprobleem op te lossen. Mitrovic is bij Newcastle op de achtergrond verzeild en is derde keus voor coach Rafael Benitez. Zowel Anderlecht als Newcastle onderhouden goede contacten via Christophe Henrotay.  Lees verder »

 02-11-2017 

Bayern betaalt deel van tickets

Bayern betaalt deel van tickets

ANDERE De supporters van Bayern Munchen moeten diep in de buidel tasten willen ze de Champions League wedstrijd in het Astridpark bijwonen. De prijzen voor de uit-supporters zitten tussen de 70€ en 100€. De Duitse club doet dan ook een geste naar zijn supporters toe en neemt een deel van de ticketprijs voor eigen rekening. Lees verder »

Stanciu: "Ik wil blijven"

Stanciu:

INTERVIEWS Nicolae Stanciu komt maar niet aan spelen toe bij RSC Anderlecht. Zijn makelaar Anamaria Prodan dreigde al met een vertrek in januari. Als het van de Roemeen zelf afhangt dan blijft hij liever, maar hij weet ook dat hij dringend meer aan spelen moet toekomen: "Er moet iets veranderen." Lees verder »

Dendoncker scoort shirt van Neymar

Dendoncker scoort shirt van Neymar

ANDERE Welke profvoetballer droomt er nu niet - buiten Kara Mbodji dan- om het shirt te scoren van één van de sterren van Paris Saint-Germain. Vooral dat dan van Neymar dat deze keer naar Leander Dendoncker ging. Thuis ging Josué Sà nog met het begeerde truitje aan de haal.  Lees verder »

"Hele defensie deed haar werk"

INTERVIEWS Ondanks de zware nederlaag in het Parc des Princes bleef Hein Vanhaezebrouck positief. Enkele spelers vielen door de mand tegen Paris Saint-Germain, andere toonden dan weer dat ze hun plaats bij RSC Anderlecht verdienen. Vooral de defensie kon op de goedkeuring van de coach rekenen.  Lees verder »

Spajic twijfelachtig voor Club

Spajic twijfelachtig voor Club

BLESSURES Uros Spajic blesseerde zich opnieuw aan de enkel na een ongelukkig contact met ploegmaat Sven Kums. De schade blijkt al bij al mee te vallen en is niet zo ernstig als zijn vorige blessure. Of de Serviër de wedstrijd van zondag haalt, blijft evenwel een vraagteken. Lees verder »

 01-11-2017 

Beker: U21 RSC Anderlecht - Antwerp

Beker: U21 RSC Anderlecht - Antwerp

JEUGD De volgende tegenstander voor de U21 in de Beker is gekend. RSC Anderlecht ontvangt op 13 november, Antwerp in de RSCA Academy. De aftrap is voorzien om 19u30. De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de volgende ronde.  Lees verder »

CL: UEFA verplicht witte tenue

CL: UEFA verplicht witte tenue

ANDERE RSC Anderlecht speelde gisteren in het wit, het uittruitje van vorig seizoen. Normaal gezien fungeert het grijze shirtje als uittenue, maar de UEFA weigerde de grijze uitrusting. Volgens hen leek het teveel op de thuistenue van PSG. Daarom verplichtte het paars-wit om in de witte uitrusting te spelen.  Lees verder »

"Zondag met eergevoel het veld betreden"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck richt zich nu vooral op de topper van zondag tegen Club Brugge. De general manager is mening dat de ploeg iets goed te maken heeft na de pandoering tegen PSG. "We moeten op eergevoel spelen en tonen dat we de beste ploeg van België zijn", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Slecht geslapen"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS RSC Anderlecht nam deze morgen de Thalys terug richting Brussel. Herman Van Holsbeeck gaf eerlijk toe dat hij een slechte nacht achter de rug had: "En ik denk dat ik niet de enige ben. PSG is een grote kandidaat om de Champions League te winnen." Lees verder »

PSG opnieuw veel te sterk

PSG opnieuw veel te sterk

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft in Parijs een zware 5-0-nederlaag geleden tegen PSG. De Franse kampioen bleek net als in Brussel vele klassen te sterk voor de Belgische kampioen. Even doordrukken was genoeg om de bal tegen de netten te jagen. Lees verder »

Dendoncker: "Zondag winnen is een must"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker mocht tegen Paris Saint-Germain nog eens op het middenveld starten, al was dat niet op zijn gebruikelijke plaats. Hij starte als aanvallende middenvelder op rechts: "Ik ben een nogal polyvalente speler, daardoor speel ik nogal rap op verschillende plaatsen. En ik speel waar de coach het mij vraagt." Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Dit was geen afstraffing"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck bleef mild voor zijn ploeg, ondanks de forfait verliescijfers op het bord. Paris Saint-Germain liet Anderlecht het eerste half uur nog mee voetballen en besloot dan dat het genoeg was. "Dit is gewoon dé béste ploeg, aan die snelheid heb ik nog geen enkele ploeg zien voetballen", aldus de coach.  Lees verder »

Gerkens: "Niet scherp genoeg in duels"

Gerkens:

INTERVIEWS Vorig seizoen nog bij STVV, gisterenavond in het Parc des Princes voor de Champions League. Toch werd het een echte baalavond voor Pieter Gerkens. Ook hij gaf toe dat er scherpte ontbreekte in de duels en dat zijn ploeg slap aan de aftrap kwam.  Lees verder »

Spajic op draagberrie van het veld

Spajic op draagberrie van het veld

BLESSURES Uros Spajic kreeg gisteren tegen Paris Saint-Germain een stevige trap te verwerken op dezelfde enkel waarmee hij eerder vijf weken out was. De Serviër moest op een draagberrie het veld verlaten. Er heerst grote onzekerheid of hij zondag kan spelen tegen Club Brugge.  Lees verder »