Archieven

 30-11-2011 

Geen kostuum maar trainingspak voor Lukaku

Geen kostuum maar trainingspak voor Lukaku

Terwijl al zijn ploegmaats strak in het pak naar Griekenland vertrokken, stond Jordan Lukaku er op Zaventem bij in zijn trainingspak. De 17-jarige heeft immers nog geen officieel Anderlecht-kostuum gekregen van de club. (HNB) Lees verder »

Anderlecht wacht op antwoord D'Onofrio

Anderlecht wacht op antwoord D'Onofrio

Bij Anderlecht wacht men nog steeds op een antwoord van Luciano D'Onofrio over het aanbod dat de club hem vorige week deed. Roger Vanden Stock wil over de zaak geen commentaar kwijt, Herman Van Holsbeeck spreekt wel. Lees verder »

Gillet krijgt verbeterd contract

Gillet krijgt verbeterd contract

Guillaume Gillet is dit seizoen een van de sterkhouders van Anderlecht en dat is ook het bestuur niet ontgaan. "Ik heb de entourage van Guillaume al laten weten dat we zijn contract willen openbreken", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Frutos geen assistent-trainer Anderlecht

Frutos geen assistent-trainer Anderlecht

Nicolas Frutos is momenteel in België om enkele persoonlijke zaken af te handelen en bezoekt ook Anderlecht. Zondag zal hij de aftrap geven van Anderlecht - OHL. Hij gaat ook praten over een samenwerking met Anderlecht. Lees verder »

Laat een Anderlecht-jongeren bij u logeren

Laat een Anderlecht-jongeren bij u logeren

Het internationaal miniementornooi van Bassevelde is op zoek naar gastgezinnen om de deelnemende teams te huisvesten. Onder meer Anderlecht, Club Brugge, Lokeren, RC Genk, Ajax, AZ en Celtic Glasgow nemen aan het toernooi deel. Lees verder »

 29-11-2011 

Anderlecht deed Tözsér royaal aanbod

Anderlecht deed Tözsér royaal aanbod

RC Genk gaat de komende weken praten met Daniël Tözsér over een contractverlenging. Volgens Het Nieuwsblad is het echter twijfelachtig of Genk opkan tegen Anderlecht. De Brusselaars deden Tözser al een royaal aanbod. Lees verder »

Juhasz hoopt op Tözsér bij Anderlecht

Juhasz hoopt op Tözsér bij Anderlecht

Als het van Roland Juhasz afhangt, verhuist Daniel Tözsér binnenkort van Genk naar Anderlecht. "Als Biglia vertrekt, is Tözsér de geknipte man om hem te vervangen", zo vindt Juhasz, die hiervoor zelfs bij Anderlecht wil blijven. Lees verder »

 28-11-2011 

Kljestan: "We missen Biglia"

Kljestan:

Sacha Kljestan was dolblij toen Tom De Sutter Anderlecht zaterdag naar de zege kopte. Door de blessure van Biglia, is de de Amerikaan de patron op het middenveld. "Zonder Biglia probeer ikzelf meer op te rukken", zo legt hij uit. Lees verder »

Resultaten Europa League-tegenstanders

Resultaten Europa League-tegenstanders

Op donderdag 1 december maakt Anderlecht de Europese verplaatsing naar Athene. AEK won in de Griekse competitie met 0-2 bij Panatolikos. Beleck zorgde voor de beide doelpunten. Voor AEK is het de zevende zege in elf matchen. Lees verder »


 27-11-2011 

Gerucht: Suarez op weg naar Galatasaray?

Gerucht: Suarez op weg naar Galatasaray?

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar volgens verschillende Turkse media zou Galatasaray zich binnenkort versterken met Matias Suarez. Naar verluidt zou de Anderlechtspits een contract voor vier jaar kunnen tekenen in Turkije. Lees verder »

Proto: "Blunder kan iedereen overkomen"

Proto:

Niemand was er zo gelukkig met de drie punten als Silvio Proto. De 2-0 kwam er immers na een serieuze flater van de anders zo secuur keepende doelman. Proto misrekende zich volledig op een simpel opraapballetje van Chevalier. Lees verder »

 26-11-2011 

Anderlecht buigt dubbele achterstand om

Anderlecht buigt dubbele achterstand om

Anderlecht blijft na een 2-3 zege bij Zulte Waregem leider in de Jupiler Pro League. Toch zag het er lang benard uit voor paars-wit met een 2-0 achterstand na de rust, maar in amper vijf minuten zette Anderlecht alles nog recht. Lees verder »

Geeft Jacobs Marecek een nieuwe kans?

Geeft Jacobs Marecek een nieuwe kans?

Na een flauwe prestatie tegen Cercle Brugge begon Lukas Marecek vorige week op de bank. Tegen Zulte Waregem vist Jacobs de verdedigende middenvelder mogelijk terug op. "Lukas was volledig verrast door zijn invallersstatuut." Lees verder »

Vollon en De Coene leiden medische staf

Vollon en De Coene leiden medische staf

Na het vertrek van Kristof Sas heeft Anderlecht zijn medische staf herschikt. Dokter Kris Vollon en kinesist Jochen De Coene gaan deze nu leiden. Met chirurg Geert Declercq en kine Lieven Maesschalck gaat men nauwer samenwerken. Lees verder »

Mazuch mag groepstraining hervatten

Mazuch mag groepstraining hervatten

Goed nieuws voor Ondrej Mazuch: de Tsjech mag vanaf volgende week terug meetrainen met de groep. Mazuch kwam dit seizoen nog niet in actie door een aanslepende buikspierblessure. In januari zou hij opnieuw wedstrijdfit zijn. Lees verder »

Selectie: Zulte Waregem - Anderlecht

Selectie: Zulte Waregem - Anderlecht

Vanavond neemt Anderlecht het aan de Gaverbeek op tegen Zulte Waregem. Coach Ariël Jacobs selecteerde een 20-koppige kern. Met Dieumerci Mbokani wil de staf alvast geen risico's nemen en ook Matias Suarez is nog onzeker. Lees verder »

 25-11-2011 

Anderlecht gaat in zee met D'Onofrio

Anderlecht gaat in zee met D'Onofrio

Anderlecht zal gaan samenwerken met Luciano D'Onofrio. De oud-voorzitter van Standard krijgt geen functie binnen de club, maar Anderlecht zal met D'Onofrio "op bevoorrechte wijze samenwerken inzake transfers". Lees verder »


 24-11-2011 

Acht spelers zijn overbodig bij Anderlecht

Acht spelers zijn overbodig bij Anderlecht

La Dernière Heure pakt vandaag uit met een lijst van acht spelers die bij Anderlecht overbodig zijn. Allemaal mogen ze Anderlecht verlaten. De enige voor wie paars-wit nog een transfersom hoopt te vangen, is Tom De Sutter. Lees verder »

Krijgt Beerschot uitstel van betaling?

Krijgt Beerschot uitstel van betaling?

Beerschot AC beleeft financieel moeilijke tijden. De spelers wachten nog op hun loon van oktober en Anderlecht wacht nog op transfergeld voor Hernan Losada. Voorzitter Patrick Vanoppen vroeg Anderlecht dit later te mogen betalen. Lees verder »

 23-11-2011 

Jacobs bezoekt revaliderende Vargas

Jacobs bezoekt revaliderende Vargas

Ariël Jacobs bracht vandaag een bezoekje aan Ronald Vargas. Die liep tegen Rupel Boom een zware knieblessure op en werkt nu aan zijn revalidatie. "We hopen dat onze aanwezigheid hem steunt om terug te keren op zijn beste niveau." Lees verder »

Broos beste Anderlecht-trainer ooit

Broos beste Anderlecht-trainer ooit

Ariël Jacobs coachte zondag zijn 150e wedstrijd voor Anderlecht en komt zo in de top drie aller tijden terecht. De succesrijkste trainer die Anderlecht ooit had, was echter Hugo Broos. Hij haalde 76,63 % van de mogelijke punten. Lees verder »

Zoontje Van Petegem test bij Anderlecht

Zoontje Van Petegem test bij Anderlecht

Het 10-jarige zoontje van oud-wielrenner Peter Van Petegem legde maandag een test af bij Anderlecht. Axendre is een kwieke speler en behalve Anderlecht zouden nog clubs interesse in hem tonen. Momenteel speelt hij bij WIK Boekel. Lees verder »

 22-11-2011 

 21-11-2011 

Woensdag signeersessie in Westland

Woensdag signeersessie in Westland

De voltallige spelersgroep van Anderlecht is woensdag te gast in het Westland Shopping Center voor een signeersessie. Van 14 tot 16 uur kunnen fans er terecht voor een handtekening en foto van hun favoriete spelers. (rsca.be) Lees verder »

Jovanovic: snel furieus, even snel afgekoeld

Jovanovic: snel furieus, even snel afgekoeld

Milan Jovanovic speelde een erg opvallende wedstrijd tegen STVV. De Serviër was erg gretig. Zo gretig zelfs dat hij zich twee keer kwaad maakte: eerst omdat hij een vrije trap niet mocht nemen, later omdat hij geen penalty kreeg. Lees verder »

Garcia-Calvete: "Voelde als thuiskomen"

Garcia-Calvete:

Anderlecht-huurling Jordan Garcia-Calvete mocht gisteren bij STVV tien minuutjes invallen. "Ik ben ongelooflijk blij. Deze minuten ga ik nog een tijdje koesteren", zo vertelde de 19-jarige middenvelder achteraf. Lees verder »

Jacobs: "Gekozen voor creatieve spelers"

Jacobs:

Ariël Jacobs was erg tevreden over de prestatie van zijn team tegen STVV. "Onze zege is te danken aan heel goed positiespel, goede balcirculatie, veel beweging en een goed collectief. Dan kan je als coach enkel tevreden zijn." Lees verder »

Proto staat aanvoerdersband af aan Deschacht

Proto staat aanvoerdersband af aan Deschacht

Bij afwezigheid van Juhasz stond Olivier Deschacht gisteren nog eens aan de aftrap. Hij was ook opnieuw aanvoerder, hoewel Ariël Jacobs vlak voor de partij nog had gezegd dat Silvio Proto de band behield. Maar die besliste anders. Lees verder »

 20-11-2011 

RSCA makkelijk voorbij Sint-Truiden

RSCA makkelijk voorbij Sint-Truiden

Anderlecht zette vanavond STVV opzij met 3-1. De score had hoger kunnen oplopen in de slotfase, maar paars-wit verzuimde de kansen af te maken. In de eerste helft kwam de thuisploeg goed weg toen de gelijkmaker afgekeurd werd. Lees verder »

Odoi: "Plaats verloren na Rupel Boom"

Odoi:

Denis Odoi zal zijn ex-ploeg STVV straks vanaf de bank in de ogen kijken. De rechtsback begon aardig aan het seizoen, maar verloor gaandeweg zijn basisplaats aan Wasilewski. "Hij doet het goed en speelt ook sterke interlands." Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Sint-Truiden

Voorbeschouwing: Anderlecht - Sint-Truiden

Vanavond om 18 uur kan Anderlecht opnieuw proberen om over Gent te wippen naar de leiding in de Pro League. Tegenstander Sint-Truiden mag hiervoor normaal geen probleem zijn. Anderlecht moet het wel doen zonder Juhasz en Mbokani. Lees verder »

 19-11-2011 

"Wasilewski is zijn tweede leven begonnen"

Marcin Wasilewski is helemaal terug. De Pool is opnieuw titularis bij Anderlecht en ook bij de nationale ploeg is hij onmisbaar. Voor wie de weinig mobiele Wasyl in augustus bezig zag, moet dit ongetwijfeld een verrassing zijn. Lees verder »

Anderlecht stuurt scout naar Brugse derby

Anderlecht stuurt scout naar Brugse derby

De Brugse derby tussen Cercle en Club van morgenavond zal worden bijgewoond door een scout van Anderlecht. Behalve paars-wit sturen nog verschillende andere Belgische en buitenlandse club een mannetje naar de wedstrijd. (HNB) Lees verder »

Selectie Anderlecht - Sint-Truiden

Selectie Anderlecht - Sint-Truiden

Na een weekje rust wegens interlandvoetbal ontvangt Anderlecht zondag Sint-Truiden. Paars-wit kan tegen de laatste in de stand geen beroep doen op de geschorste Roland Juhasz en de geblesseerde Dieumerci Mbokani. Lees verder »


 18-11-2011 

Safari: "STVV wordt geen hapklare brok"

Safari:

Behrang Safari was de voorbije dagen met de nationale elf van Zweden aan de slag. Hij speelt er samen met Christian Wilhelmsson, een oude bekende van paars-wit. "We hebben al vaak over Anderlecht gesproken" aldus Safari. Lees verder »

 17-11-2011 

Anderlecht zonder Mbokani tegen STVV?

Anderlecht zonder Mbokani tegen STVV?

Volgens Het Belang van Limburg speelt Dieumerci Mbokani zondag mogelijk niet tegen STVV. Hij sukkelt nog steeds met de dij. Twee weken geleden stond hij tegen Cercle verrassend in de basis, maar de laatste dagen had hij weer last. Lees verder »

 16-11-2011 

Winterstage in La Manga of Marrakesh?

Winterstage in La Manga of Marrakesh?

Van 4 tot 10 januari trekt Anderlecht op winterstage naar het zuiden. De bestemming ligt nog niet vast. De voorbije zeven jaar trok Anderlecht naar La Manga, maar nu heeft het ook een uitnodiging uit Marrakesh ontvangen. Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Gisterenavond stond er opnieuw interlandvoetbal op het programma voor enkele spelers van Anderlecht. Zo versloeg Marcin Wasilewski met Polen het Hongarije van Roland Juhasz met 2-1. Beide verdedigers speelden de hele wedstrijd. Lees verder »

Standard beboet voor Bengaals vuur

Standard beboet voor Bengaals vuur

Het Sportcomité heeft Standard een boete van 2.500 euro (waarvan 1.000 met uitstel) opgelegd omdat supporters tijdens de topper op Anderlecht Bengaals vuur op het veld gooiden. Standard verloor die partij met 5-0. Lees verder »

 15-11-2011 

Invaller Jovanovic verliest met Servië

Invaller Jovanovic verliest met Servië

Servië heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in Latijns-Amerika verloren. Na Mexico bleek nu ook Honduras te sterk: 2-0 werd het. Milan Jovanovic speelde de tweede helft. Bij Honduras deed Victor Bernardez niet mee. Lees verder »

Jong België verslaat Engeland

Jong België verslaat Engeland

De Belgische beloften hebben hun EK-kwalificatiematch tegen Engeland met 2-1 gewonnen. Lamisha Musonda en Ziguy Badibanga speelden de hele match. Ex-Anderlechtenaar Omar El Kaddouri scoorde het winnende doelpunt in de 92e minuut. Lees verder »

 14-11-2011 
 12-11-2011 

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Verschillende spelers van Anderlecht kwamen gisteren in actie voor hun nationale ploeg. Guillaume Gillet speelde niet in de met 2-1 gewonnen interland van België, maar Juhasz, Wasilewski, Safari en Jovanovic kwamen wel in actie. Lees verder »

 11-11-2011 

Anderlecht onderuit tegen Willem II

Anderlecht onderuit tegen Willem II

In een oefenwedstrijd heeft Anderlecht vanmiddag met 0-2 verloren van Willem II, de nummer drie in de Nederlandse eerste divisie. Anderlecht speelde zonder zijn internationals. (www.volkskrant.nl) Lees verder »

Badibanga scoort voor Belgische beloften

Badibanga scoort voor Belgische beloften

De nationale beloftenploeg heeft 2-2 gelijk gespeeld tegen Noorwegen in het kader van de EK-voorronde. De jonge Duivels kwamen twee keer op voorsprong. De tweede keer gebeurde dit door een doelpunt van Ziguy Badibanga. Lees verder »

 10-11-2011 

Anderlecht-bus te huur voor 1000 euro

Anderlecht-bus te huur voor 1000 euro

Wie eens wil ervaren hoe de Anderlecht-spelers een verplaatsing per bus beleven, kan de spelersbus van Anderlecht huren. Rantour, de maatschappij die de Anderlecht-bus bezit, verhuurt ze voor 1000 euro per dag. Lees verder »

 09-11-2011 

Jovanovic: "Gezond verstand haalde het"

Jovanovic:

Milan Jovanovic reageerde verheugd toen hij in het trainingskamp van de Servische nationale ploeg vernam dat hij niet geschorst wordt voor zijn rode kaart op Cercle Brugge. "Dat is schitterend nieuws", zo klonk het. Lees verder »

Ook Stoica wil Anderlecht-trainer worden

Ook Stoica wil Anderlecht-trainer worden

Nicolas Frutos is niet de enige oud-speler van Anderlecht die wil terugkeren als coach. Alin Stoica spreekt vandaag in Het Nieuwsblad dezelfde ambitie uit. "Want Anderlecht blijft voor altijd in mijn hart", zo zegt hij. Lees verder »

Anderlecht wacht op tranfersom Losada

Anderlecht wacht op tranfersom Losada

Anderlecht wacht nog steeds op de transfersom voor Hernan Losada. Deze zomer ruilde hij Anderlecht voor Beerschot. De Ratten zouden de transfersom in twee keer betalen, maar de deadline voor de eerste schijf is al even gepasseerd. Lees verder »

Anderlecht leed 1,2 miljoen euro verlies

Anderlecht leed 1,2 miljoen euro verlies

Voor de derde keer op rij leed Anderlecht vorig seizoen verlies. Ditmaal gaat het om 1,2 miljoen euro. Volgens woorvoerder David Steegen is er echter geen reden tot paniek. "Volgend jaar zullen de cijfers veel positiever zijn." Lees verder »

Vargas en Biglia stellen het goed

Vargas en Biglia stellen het goed

Ronald Vargas ging gisteren op controle bij dokter Declercq en die stelde geen verwikkelingen vast aan zijn geopereerde knie. Ook met de schouder van Lucas Biglia gaat alles naar wens. Hij start volgende week de revalidatie. (GvA) Lees verder »

Mbokani past voor interland met Congo

Mbokani past voor interland met Congo

Volgens Gazet van Antwerpen reist Dieumerci Mbokani niet af naar Congo voor de dubbele interland tegen Swaziland. De spits is nog maar net hersteld van een blessure aan de hamstrings en verkiest extra rust. Lees verder »

 08-11-2011 

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De kalender van Anderlecht is gewijzigd voor speeldag 18 t.e.m 20. De matchen tegen Lokeren en Club Brugge verschuiven naar respectievelijk zondagavond en zondagnamiddag. De wedstrijd tegen Bergen zal plaatsvinden op 27 december. Lees verder »

Wordt Tözser de vervanger van Biglia?

Wordt Tözser de vervanger van Biglia?

De 26-jarige Daniel Tözser van Racing Genk zou in de belangstelling staan van Anderlecht en Club Brugge. De middenvelder is in juni einde contract bij Genk en dat maakt van hem een interessante speler voor een wintertransfer. Lees verder »

 07-11-2011 

Signeersessie met Praet, Proto en Odoi

Signeersessie met Praet, Proto en Odoi

De fanshop van Anderlecht organiseert overmorgen 9 november opnieuw een signeersessie. Deze keer zijn Dennis Praet, Silvio Proto en Denis Odoi present. Tussen 13 en 15 uur kan u in de fanshop terecht voor hun handtekening. Lees verder »

Jacobs: "Er zat vermoeidheid in de benen"

Jacobs:

Met een wrang gevoel stond Ariël Jacobs de pers te woord. "Of het nu met elf of met tien was, dit was duidelijk geen goede wedstrijd", zo zei de Anderlecht-coach. Over de rode kaart van Jovanovic wilde hij geen commentaar kwijt. Lees verder »

Proto: "Ons zo snel mogelijk herpakken"

Proto:

Het scheelde niet veel of Anderlecht eindigde tegen Cerle met negen. Gelukkig voor Silvio Proto kreeg hij in de slotfase slechts geel voor zijn fout op Vetokele. "Ik was gelanceerd en kon niet zo maar stoppen", verdedigt hij zich. Lees verder »

Jovanovic: "Vidarsson deed gewoon zijn job"

Jovanovic:

Amper 35 minuten duurde de wedstrijd voor Milan Jovanovic. Toen moest hij naar de kant met een lichte rode kaart. "Ik verdiende geen rood. Een gele kaart was voldoende geweest", vertelde de Serviër na de match opvallend rustig. Lees verder »

Juhasz geschorst tegen STVV

Juhasz geschorst tegen STVV

Roland Juhasz zal er niet bij zijn tegen Sint Truiden. De verdediger pakte zijn vijfde gele kartonnetje in de partij op Cercle en zit dus een schorsingsdag uit. Over het uiteindelijke lot van Jovanovic wordt deze week beslist. Lees verder »

Reacties na de verliesmatch op Cercle

Reacties na de verliesmatch op Cercle

Ontgoocheling overheerste na de partij tegen Cercle. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld. Die rode kaart veranderde alles, maar toch hadden we uitzicht op een puntje. De late goal is heel zuur", zei de immerbeleefde Kljestan. Lees verder »

 06-11-2011 
 05-11-2011 

Cercle loopt storm voor komst Anderlecht

Cercle loopt storm voor komst Anderlecht

De uitstekende prestaties van Cercle Brugge dit seizoen zorgen er voor dat meer fans dan ooit de wedstrijd van morgen tegen Anderlecht willen bijwonen. De vereniging verwacht morgen meer dan 20.000 fans te verwelkomen. Lees verder »

Vanden Stock: "Funderingen zijn gelegd"

Vanden Stock:

Anderlecht laat voorlopig amper steken vallen en Roger Vanden Stock is dan ook een tevreden voorzitter. "Ik ben erg tevreden met de prestatie van de ploeg en de kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League", klinkt het. Lees verder »

Jacobs: "Jordan moet geduld hebben"

Jacobs:

Ariël Jacobs ging gisteren op zijn persconferentie ook kort in op de discussie die deze week ontstaan is rond Jordan Lukaku. "Ik ken de grond van de zaak niet", aldus Jacobs, "maar ik kan wel zeggen dat Jordan goed bezig is." Lees verder »

"Succes is verdienste van iedereen"

Anderlecht kwalificeerde zich donderdag tegen Sturm Graz al voor de 16de finales van de Europa League en ook in de competitie is paars-wit aan een sterke reeks bezig. Manager Herman Van Holsbeeck maakt een tussentijdse balans op. Lees verder »

Selectie: Cercle Brugge - Anderlecht

Selectie: Cercle Brugge - Anderlecht

Anderlecht trekt zondag naar Cercle Brugge dat op een gedeelde tweede plaats staat in de Jupiler Pro League. Coach Ariël Jacobs heeft een 20-koppige kern bekend gemaakt voor de trip naar West-Vlaanderen. Lees verder »

 04-11-2011 

Henrotay: "Lukaku blijft bij Chelsea"

Henrotay:

Romelu Lukaku krijgt voorlopig weinig kansen bij Chelsea en er wordt dan ook volop gespeculeerd over een eventuele uitleenbeurt van de spits. Maar zijn manager Roger Henrotay is duidelijk: "Lukaku blijft bij Chelsea" Lees verder »

Ook Biglia met succes geopereerd

Ook Biglia met succes geopereerd

Lucas Biglia werd vandaag met succes geopereerd aan de schouder. De ingreep vond plaats in Argentinië en duurde ongeveer een uur. De revalidatieperiode van de Argentijn wordt geschat op een viertal maanden. Lees verder »

Badibanga en Musonda bij Belgische beloften

Badibanga en Musonda bij Belgische beloften

Ziguy Badibanga en Lamisha Musonda zijn door Franky Dury opgeroepen voor de belofteninterlands tegen Noorwegen (10 november) en Engeland (14 november). Deze laatste partij wordt gespeeld in Bergen en is live te bekijken op RTBF. Lees verder »

David Henen scoort voor Belgische U16

David Henen scoort voor Belgische U16

De Belgische U16 hebben ook hun tweede oefeninterland tegen Georgië gewonnen. De jongens die in de eerste wedstrijd op de bank bleven haalden het met 3-0. David Henen van Anderlecht scoorde het tweede doelpunt. (HLN) Lees verder »

Sturm-coach: "Ik word er moedeloos van"

Sturm-coach:

Franco Foda, de coach van Sturm Graz, reageerde ontgoocheld na het verlies n Anderlecht. "We hebben het 60 minuten goed gedaan", zo vond hij. "Maar dan kwam de individuele klasse van Anderlecht boven. Jovanovic, Canesin, Gillet." Lees verder »

Gillet: "Mikken op een perfect parcours"

Gillet:

Guillaume Gillet maakte tegen Sturm Graz de 1-0 en bleek zo opnieuw van goudwaarde voor Anderlecht. "Ik kan het zelf ook moeilijk geloven, maar momenteel loopt alles op rolletjes voor mij. Ik scoor bijna elke match", lacht Gillet. Lees verder »

De Sutter: "Er valt iets van me af"

De Sutter:

Tom De Sutter wist gisteren voor het eerst in lange tijd (sinds 20 maart, red) nog eens te scoren. "Met dat doelpunt valt er toch iets van me af", zegt hij in de kranten. "Maar het doet vooral deugd dat we hebben kunnen winnen." Lees verder »

Vader Lukaku kwaad op Van Holsbeeck

Vader Lukaku kwaad op Van Holsbeeck

Roger Lukaku reageert boos op de uitspraken van Herman Van Holsbeeck. Die zei eerder deze week dat Jordan volgend seizoen moet doorbreken of vertrekken. "Ik ga niet akkoord met de woorden van Van Holsbeeck", aldus vader Lukaku. Lees verder »

Groep L: Lokomotiv klopt AEK met 1-3

Groep L: Lokomotiv klopt AEK met 1-3

Lokomotiv Moskou heeft tegen AEK Athene hetzelfde resultaat geboekt als twee weken eerder. Na de 3-1 winst in Rusland won Lokomotiv nu met 1-3 in Griekenland. AEK Athene blijft troosteloos laatste in groep L met nul punten. Lees verder »

Anderlecht zeker van Europese lente

Anderlecht zeker van Europese lente

Anderlecht heeft zich na vier opeenvolgende zeges al geplaatst voor de 1/16de finales van de Europa League. Paars-wit versloeg Sturm Graz met duidelijke 3-0 cijfers en behoudt als enige ploeg het maximum van de punten. Lees verder »

 03-11-2011 

Guillaume Gillet opnieuw Rode Duivel

Guillaume Gillet opnieuw Rode Duivel

Guillaume Gillet ziet zijn sterke prestaties van de voorbije weken beloond met een selectie voor de interlands tegen Roemenië en Frankrijk. Hij is de enige speler van Anderlecht die door Georges Leekens is opgeroepen. Lees verder »

Gillet: "De lat wordt hoog gelegd"

Gillet:

Guillaume Gillet hoopt zijn doelpuntenreeks vanavond in Europa verder te zetten. Al hoopt hij zelf in de eerste plaats op een goede uitslag. "Gemakkelijk zal het niet worden, maar we moeten winnen. Zo simpel is het." Lees verder »

Niederbacher: "Anderlecht wint opnieuw"

Niederbacher:

Kent u Richard Niederbacher nog? In de jaren '80 was hij een gevreesde spits bij SV Waregem, maar vandaag woont hij in Graz. Volgens de Oostenrijker zal Anderlecht straks niet veel problemen kennen om Sturm opnieuw te verslaan. Lees verder »

Proto: "Deze match is perfecte valstrik"

Proto:

Zoals heel Anderlecht is Silvio Proto aan een sterke Europese campagne bezig. In drie wedstrijden slikte hij amper één tegengoal. "De vorige seizoenen was dat enigszins anders", zo lacht hij. "Maar we moeten blijven werken." Lees verder »

"Men kan tot 20 miljoen vragen voor Suarez"

Matias Suarez krijgt straks opnieuw een kans om zich te tonen in Europa. Een nieuwe glansprestatie zou zijn transferwaarde verder opdrijven. Volgens Dejan Veljkovic, de manager van Jovanovic, is de Argentijn al aardig wat waard. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Sturm Graz

Voorbeschouwing: Anderlecht - Sturm Graz

Na een foutloos parcours in de eerste drie matchen heeft Anderlecht vanavond genoeg aan een punt om Europees te overwinteren. Het moet het tegen Sturm Graz wel doen zonder de geblesseerde Mbokani. Kljestan is nog twijfelachtig. Lees verder »

 02-11-2011 

Selectie: Anderlecht - Sturm Graz

Selectie: Anderlecht - Sturm Graz

Coach Ariël Jacobs selecteerde twintig spelers voor de Europese return tegen Sturm Graz. Dieumerci Mbokani (hamstrings) is er zoals verwacht niet bij. Achter de namen van Sacha Kljestan en Davy Schollen staat nog een vraagteken. Lees verder »

Anderlecht wil contract Gillet verlengen

Anderlecht wil contract Gillet verlengen

Sinds hij de rechtsbackpositie heeft gewisseld voor een offensieve positie voetbalt Guillaume Gillet als herboren. Dat heeft ook het Anderlecht-bestuur gemerkt. Het gaat binnenkort met Gillet praten over een nieuw contract. Lees verder »

Biglia vandaag onder het mes

Biglia vandaag onder het mes

Lucas Biglia ondergaat vandaag in Buenos Aires de operatie aan zijn schouder. Als alles naar behoren verloopt, zou hij in februari opnieuw speelklaar moeten zijn. (HNB) Lees verder »

Jordan Lukaku staat "under pressure"

Jordan Lukaku staat

Jordan Lukaku lijkt de boodschap die Herman Van Holsbeeck maandag voor hem had begrepen te hebben. "Under pressure ...", zo twitterde hij gisteren. Van Holsbeeck stelde dat Lukaku volgend seizoen moet doorbreken of vertrekken. Lees verder »

Fan afgetroefd voor Jovanovic-shirt

Fan afgetroefd voor Jovanovic-shirt

Een supporter van Anderlecht werd zondag na de wedstrijd door enkele medefans in het ziekenhuis geslagen. Het slachtoffer had na de wedstrijd het truitje van Milan Jovanovic gekregen en dat wilden de daders ook wel hebben. Lees verder »

Mannaert was bijna manager van Anderlecht

Mannaert was bijna manager van Anderlecht

Herman Van Holsbeeck is bijna tien jaar manager van Anderlecht en wil de fakkel over drie jaar, als hij zestig wordt, doorgeven aan een jongere. Van Holsbeeck bevestigde dat men aan Vincent Mannaert had gedacht als zijn opvolger. Lees verder »

 01-11-2011 

Gillet wordt binnenkort papa

Gillet wordt binnenkort papa

Guillaume Gillet is bezig aan zijn beste seizoen bij Anderlecht en ook op persoonlijk vlak valt er wat te vieren. Zijn vriendin Marie zal in februari bevallen. Of het om een jongen of een meisje gaat is nog niet geweten. Lees verder »

Safari opgeroepen voor nationale ploeg

Safari opgeroepen voor nationale ploeg

Anderlechtverdediger Behrang Safari is door bondscoach Erik Hamrén opgeroepen voor de Zweedse nationale ploeg. Zweden speelt op 11 november een oefeninterland tegen Denemarken en vier dagen later tegen Engeland. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Willen doorgaan met Jacobs"

Van Holsbeeck:

Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck was gisteren te gast in het RTBF programma 'La Tribune'. Toen hem gevraagd werd of Ariël Jacobs ook volgend seizoen nog de coach van Anderlecht zal zijn, antwoordde Van Holsbeeck positief. Lees verder »