Archieven

 30-11-2010 

"Van Damme heeft onze deur platgelopen"

Herman Van Holsbeeck reageerde vanmorgen bij Sporza op de transfer van Jelle Van Damme. De Anderlecht-manager laakte de houding van zijn ex-speler. "Als je op verschillende paarden wedt, is het verhaal voor ons afgelopen." Lees verder »

Selectie Zenit - Anderlecht: geen Boussoufa

Selectie Zenit - Anderlecht: geen Boussoufa

Anderlecht reist vandaag met twintig spelers naar Sint-Petersburg voor de Europa League-wedstrijd tegen Zenit. Mbark Boussoufa, die had aangegeven weer fit te willen zijn voor deze partij, is er net als Lucas Biglia nog niet bij. Lees verder »

"Verbaasd dat Jelle naar Standard trekt"

Net zoals vele anderen had ook Ariël Jacobs niet verwacht dat Jelle Van Damme naar Standard zou gaan. "Ik ben verbaasd dat Jelle naar Standard trekt. Onlangs zei hij nog dat hij Anderlecht als zijn tweede thuis beschouwde." Lees verder »

Anderlecht veilt shirt voor Milojevic

Anderlecht veilt shirt voor Milojevic

Naar aanleiding van de wedstrijd tegen Lokeren zal ex-doelman Zvonko Milojevic op 12 december te gast zijn in het Astridpark. Voor dit bezoek zal ook een shirt van Silvio Proto geveild worden ten voordele van Milo's revalidatie. Lees verder »

Bernardez kan terug naar ex-club Motagua

Bernardez kan terug naar ex-club Motagua

Het nieuws dat Victor Bernardez in januari Anderlecht wil verlaten, is nu ook doorgedrongen tot in Honduras. De voorzitter van zijn ex-club Motagua noemt Bernardez een charismatische verdediger die zijn club zou kunnen versterken. Lees verder »

Wasilewski hoorde nog niets van Witsel

Wasilewski hoorde nog niets van Witsel

Axel Witsel vertelde vorige week in enkele media dat hij blij is dat Marcin Wasilewski opnieuw speelklaar en hem wil ontmoeten. De Standard-speler nam wel nog geen persoonlijk contact op met Anderlecht of Wasilewski zelf. Lees verder »

Jacobs: "Had Wasyl ook gebracht bij 1-1"

Jacobs:

Marcin Wasilewski beleefde zaterdag tegen Charleroi zijn grote rentree na een dubbele beenbreuk. Ariël Jacobs is erg blij voor de Pool. "Deze tien minuten zullen hem misschien langer bijblijven dan bijna anderhalf jaar leed." Lees verder »

Zitka: "Fantastisch en emotioneel moment"

Zitka:

Daniël Zitka werd voor de wedstrijd tegen Charleroi bedankt voor acht jaar trouwe Anderlecht-dienst. De Tsjech werd er zowaar emotioneel van. "Ik heb eindelijk echt afscheid kunnen nemen", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 29-11-2010 

Van Damme voor vier jaar naar Standard

Van Damme voor vier jaar naar Standard

Jelle Van Damme ruilt tijdens de winterstop Wolverhampton voor Standard. Dat weten verschillende media te melden. De Waaslander ondergaat momenteel medische tests en zal om 17.30u worden voorgesteld in Luik. Lees verder »

 28-11-2010 

Anderlecht moeizaam voorbij Charleroi

Anderlecht moeizaam voorbij Charleroi

Voor het eerst dit seizoen is Anderlecht alleen leider in de Pro League. Paars-wit wipt over RC Genk na een 4-1-zege tegen hekkensluiter Charleroi. De winst kwam echter veel moeizamer tot stand dan de cijfers doen vermoeden. Lees verder »


 27-11-2010 

Beloften boeken achtste zege op rij

Beloften boeken achtste zege op rij

De beloften van Anderlecht blijven in de winning mood. Tegen Charleroi boekten ze gisterenavond hun achtste overwinning op een rij. Garcia Calvete, die ook in de selectie zit voor vanavond, zorgde met twee goals voor de 0-2-zege. Lees verder »

"Wasyl is enorm strijdvaardig persoon"

Voor het eerst sinds zijn symbolische invalbeurt tegen STVV eind vorig seizoen, zit Marcin Wasilewski opnieuw in de kern. "Marcin is medisch fit, maar om te zien hoe het echt loopt op het veld, dat wordt afwachten", weet Jacobs. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Charleroi

Selectie Anderlecht - Charleroi

Ariël Jacobs selecteerde 22 spelers voor de partij tegen Charleroi van vanavond. De meest opvallende naam is deze van Marcin Wasilewski. Lukaku is er door schorsing niet bij. Juhasz (overbelasting) en Legear (enkel) zijn onzeker. Lees verder »

 26-11-2010 

Comeback Wasilewski komt steeds dichter

Comeback Wasilewski komt steeds dichter

Marcin Wasilewski mag zich stilaan opmaken voor zijn rentree in de eerste ploeg van Anderlecht. Woensdag speelde de Pool negentig minuten met de beloften. Medisch gezien is hij fit, maar hij mist wel nog matchritme. Lees verder »

 25-11-2010 

 24-11-2010 

Video: Van de Veire masseert Tom De Sutter

Video: Van de Veire masseert Tom De Sutter

MNM-presentator Peter Van de Veire moest in het kader van een verloren weddenschap een Anderlecht-speler masseren. Tom De Sutter werd de gelukkige. Natuurlijk ging er ook een camaraploeg mee naar het Van den Stock-Stadion. Lees verder »

Beloften kloppen PSV met 0-2

Beloften kloppen PSV met 0-2

De beloften van Anderlecht, aangevuld met verschillende spelers uit de a-kern, hebben een vriendschappelijke wedstrijd tegen PSV Eindhoven met 0-2 gewonnen. Bingen Yala Lusala en Jordan Garcia Calvete scoorden voor paars-wit. Lees verder »

Spelers genoten dinsdag van dagje vrij

Spelers genoten dinsdag van dagje vrij

Geen training gisteren voor de Anderlecht-spelers. De dag na het sauna- en restaurantbezoek genoten de spelers van een dagje vrij. Vandaag wordt er wel weer twee keer getraind, één keer om 10u en één keer om 14.30u. Lees verder »

Ook Club Brugge denkt nu aan Van Damme

Ook Club Brugge denkt nu aan Van Damme

Nadat Standard te kennen gaf niet langer in de markt te zijn voor Jelle Van Damme, springt nu Club Brugge in de dans voor de Waaslander. Volgens Het Nieuwsblad ziet Club in hem de ideale man om karakter in de ploeg te brengen. Lees verder »

 23-11-2010 

Anderlecht-spelers relaxen in sauna

Anderlecht-spelers relaxen in sauna

Geen midweekvoetbal deze week en daar maakten de spelers van Anderlecht gebruik van om aan teambuilding te doen. Met z'n allen trokken ze gisteren naar sauna Thermae Boetfort in Melsbroek. "We gaan dit meer doen", aldus Boussoufa. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Heel wat afwezigen op de training van Anderlecht gisteren. Zo heeft Kanu, die zaterdag nog scoorde, een lichte kneuzing van de buikspieren. Hij kreeg verzorging en traint de komende dagen individueel. Ook Legear kreeg verzorging. Lees verder »

Spierscheur voor Lucas Biglia

Spierscheur voor Lucas Biglia

Uit onderzoek is gebleken dat Lucas Biglia zaterdag tegen Germinal Beerschot een scheurtje aan de hamstrings heeft opgelopen. Volgens Anderlecht zal de Argentijn een paar weken out zijn. Lees verder »

 22-11-2010 

Beloften blijven in de winning mood

Beloften blijven in de winning mood

Vrijdagavond al wonnen de beloften van Anderlecht met 6-2 van Germinal Beerschot. De Antwerpenaren kwamen 0-2 voor, maar paars-wit sloeg keihard terug. Anderlecht leidt in de stand met 30 punten uit 13 wedstrijden. Lees verder »


 21-11-2010 
 20-11-2010 

Biglia over de toekomst

Biglia over de toekomst

Lucas Biglia speelde deze week voor de Argentijnse nationale ploeg. Het was zijn eerste selectie. Hoewel hij niet van de bank kwam, genoot hij met volle teugen. De middenvelder staat zo plots in de spotlights. Lees verder »

 19-11-2010 

Lukaku slaapt tot middag na interland

Lukaku slaapt tot middag na interland

Romelu Lukaku meldde zich gisteren pas om 15.30u op Anderlecht. Na een lange terugreis lag Rode Duivel pas om vijf uur 's ochtends in bed en sliep tot de middag. Bij aankomst op de club werd hij gefeliciteerd door coach en spelers Lees verder »


 18-11-2010 

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Behalve bij België en Argentinië waren ook andere Anderlecht-spelers opgeroepen voor interlands. Het Hongarije van Roland Juhasz (78') won met 2-0 van Litouwen. Jan Polak (90') speelde met Tsjechië 0-0 tegen Denemarken. Lees verder »

 17-11-2010 

Nieuws vanop het trainingsveld

Nieuws vanop het trainingsveld

Naast de internationals onbraken gisteren vijf spelers op training door blessures. Het gaat om Boussoufa (enkel), Rnic (enkel), Marecek (quadriceps), Kouyaté (rug) en Deschacht (enkel). Tom De Sutter kan wel weer voluit trainen. Lees verder »

Anderlecht onderzoekt terugkeer Van Damme

Anderlecht onderzoekt terugkeer Van Damme

Anderlecht gaat volgende week met Wolverhampton praten over een mogelijke terugkeer van Jelle Van Damme. Volgens Het Nieuwsblad zullen de clubs niet rechtstreeks onderhandelen omdat het erg moeilijke gesprekken dreigen te worden. Lees verder »

Biglia: "Ik zal van elke minuut genieten"

Biglia:

Lucas Biglia ziet vanavond een droom in vervullig gaan: spelen voor Argentinië. "Ik kan niet gelukkiger zijn", zo vertelt hij. "Als ik rond me kijk op training zie ik alleen grote spelers: Messi, Mascherano, Heinze, Higuain." Lees verder »

 16-11-2010 

Lukaku heeft buskruit in de benen

Lukaku heeft buskruit in de benen

Het Laatste Nieuws heeft een gespecialiseerd bedrijf de snelheid laten meten van de penalty van Lukaku zondag tegen Gent en kwam tot een ongemeen hoog cijfer. De jonge spits jaagde de bal tegen 135km/u tegen de netten. Lees verder »

Cercle wil Reynaldo definitief aantrekken

Cercle wil Reynaldo definitief aantrekken

Cercle Brugge wil binnenkort met Anderlecht praten over een definitieve transfer van Reynaldo. Dat weet Het Nieuwsblad. De Bruggelingen huren de Braziliaan sinds januari van Anderlecht, waar hij nog een contract heeft tot 2012. Lees verder »

 15-11-2010 

Gillet: "Lukaku wou absoluut trappen"

Gillet:

Guillaume Gillet was als eerste aangeduid om de penalty te trappen, voor Lukaku en Legear. Hij vond het echter niet erg dat Lukaku de bal opeiste. Ariël Jacobs wil het er wel nog eens over hebben met zijn pupil. Lees verder »

Anderlecht verslaat Gent met 1 - 2

Anderlecht verslaat Gent met 1 - 2

AA Gent heeft het thuis niet kunnen halen van Anderlecht. Voor het sterke AA Gent, is het de eerste nederlaag sinds lang. Anderlecht houdt met deze overwinning de kloof met competitieleider KRC Genk beperkt tot 2 punten. Lees verder »

 13-11-2010 

Selectie AA Gent - Anderlecht

Selectie AA Gent - Anderlecht

Anderlecht trekt morgen naar AA Gent voor de topper van de 15e speeldag. Ariël Jacobs selecteerde voor deze partij 22 spelers en daarbij ook Lucas Biglia. De Argentijn trainde de voorbije twee dagen weer mee met de groep. Lees verder »

 12-11-2010 

Leekens roept Proto, Lukaku en Legear op

Leekens roept Proto, Lukaku en Legear op

Georges Leekens heeft vandaag zijn selectie bekend gemaakt voor de oefeninterland tegen Rusland van volgende woensdag en daarbij zijn drie Anderlecht-spelers. Silvio Proto, Jonathan Legear en Romelu Lukaku zijn de gelukkigen. Lees verder »

Nieuws van op het trainingsveld

Nieuws van op het trainingsveld

De dag na de bekernederlaag tegen Westerlo trainden Mazuch (adductoren) en Kouyate individueel. Legear trainde gisteren wel voluit met de groep en zou mogelijk inzetbaar zijn tegen Gent. Silvio Proto raakt zeker fit. Lees verder »

Jacobs: "Veel jongens ontgoochelden niet"

Jacobs:

Niet geheel onverwacht werd Anderlecht uit de Beker gewipt. Toch vindt coach Ariël Jacobs het jammer. "We misten inderdaad een hoop spelers, maar daarom is de teleurstelling niet minder groot", vertelde Jacobs aan Sporza Lees verder »

Westerlo wipt Anderlecht B uit beker

Westerlo wipt Anderlecht B uit beker

Anderlecht is er woensdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Beker van België. Het werd 1-0. Paars-wit miste maarliefst zeven basisspelers en liet ook Polak en Lukaku voor de zekerheid op de bank. Lees verder »

 09-11-2010 

"Beker is competitie die je wil winnen"

Ariël Jacobs benadrukte vanmiddag op de persconferentie dat de bekermatch van morgen tegen Westerlo zeker geen tussendoortje wordt. "In het begin van het seizoen worden prioriteiten gesteld. De Beker is daar elk jaar ééntje van." Lees verder »

Selectie : Westerlo - Anderlecht (beker)

Selectie : Westerlo - Anderlecht (beker)

Anderlecht trekt morgen naar Westerlo voor de achtste finales van de Beker van België. Naast de gekende afwezigen, zijn ook Roland Juhasz en Jonathan Legear er mogelijk niet bij. Nieuw in de kern is belofte Jordan Garcia Calvete. Lees verder »

Blessure Biglia gaat goede kant uit

Blessure Biglia gaat goede kant uit

Lucas Biglia onderging gisteren een controle-echo en deze toonde aan dat zijn spierscheur aan de hamstrings gunstig evolueert. Wanneer de Argentijn opnieuw fit is, is nog niet bekend. Jonathan Legear (rug) trainde gisteren niet. Lees verder »

 08-11-2010 

Topper eindigt op gelijkspel: 2-2

Topper eindigt op gelijkspel: 2-2

Anderlecht en Club Brugge hebben gisteren elkaar in een aangename topper in evenwicht gehouden: 2-2. Juhasz en Lukaku konden een 0-2 achterstand nog ongedaan maken. Genk blijft alleen 1e. Lees verder »

 06-11-2010 

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Anderlecht ontvangt morgen Club Brugge voor een klassieker in de competitie, maar zal dit doen met een gehavend elftal. Na Deschacht en Biglia is met Boussoufa een derde sterkhouder onbeschikbaar en Jan Polak is twijfelachtig. Lees verder »

 05-11-2010 

Anderlecht schenkt boetes aan goed doel

Anderlecht schenkt boetes aan goed doel

De spelers van Anderlecht willen de boetes die ze tijdens het seizoen betalen, voor een deel wegschenken aan een goed doel. De spelersraad stapte met dat voorstel naar teammanager Garcia en die zoekt nu een liefdadigheidsproject. Lees verder »

Boussoufa twee tot drie weken out

Boussoufa twee tot drie weken out

De blessure die Mbark Boussoufa gisteren opliep blijkt nog mee te vallen. Uit een echografie is gebleken dat hij een zware kneuzing net boven zijn enkel heeft. Volgens Sporza staat hij twee tot drie weken aan de kant. Lees verder »

"We hadden het moeten afmaken"

Volgens manager Herman Van Holsbeeck besefte de spelersgroep dat er eigenlijk gewonnen had moeten worden. "Na de match ging ik onze kleedkamer in en iedereen zat met het gevoel dat er meer inzat", zo vertelt hij. Lees verder »

Legear: "Alle gevaar kwam van mijn kant"

Legear:

Jonathan Legear zit opnieuw in supervorm. Zijn rushes op rechts zorgden steeds voor gevaar en één ervan leidde tot het doelpunt van Polak. "Het doet altijd plezier als je een goede match speelt", aldus Legear na de match. Lees verder »

Anderlecht laat zege liggen in Athene

Anderlecht laat zege liggen in Athene

Anderlecht en AEK Athene speelden 1-1 gelijk in de vierde poule-match in de Europa League. Voor paars-wit een gemiste kans om een stap te zetten naar de volgende ronde. Tegen een matig AEK had Anderlecht de kansen om te winnen. Lees verder »

 04-11-2010 

Gillet: "AEK zal ander gezicht tonen"

Gillet:

Guillaume Gillet trekt steeds beter zijn streng als rechtsachter. Vanavond hoopt hij op een sterke prestatie tegen AEK Athene. "Als je op onze thuiswedstrijd afgaat, zouden we inderdaad voor de drie punten moeten gaan." Lees verder »

AEK Athene - Anderlecht live op Canvas

AEK Athene - Anderlecht live op Canvas

De wedstrijd tussen AEK Athene en Anderlecht van vanavond is live te bekijken op Canvas. De uitzending begint om 20.40u. Club Brugge - Dinamo Zagreb (19u) en AA Gent - Sporting Lissabon (21u) worden uitgezonden op Exqi Sport. Lees verder »

Voorbeschouwing: AEK Athene - Anderlecht

Voorbeschouwing: AEK Athene - Anderlecht

Vanavond om 21.05u krijgt Anderlecht in Athene de kans om een serieuze stap richting volgende ronde van de Europa League te zetten. Tegen een verzwakt AEK moet dan gewonnen worden, al biedt een gelijkspel ook mogelijkheden. Lees verder »

"Vercauteren stelde zijn ego boven de club"

Het gedrag van Genk-coach Frank Vercauteren zorgde zondag voor opschudding. Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock kan dit maar weinig appreciëren. "Wat hij deed was niet professioneel, terwijl net hij daar altijd over spreekt." Lees verder »

Vanden Stock: "Ik wil Legear houden"

Vanden Stock:

Verschillende Engelse clubs tonen interesse in Jonathan Legear, maar Anderlecht is niet van plan hem zomaar te laten gaan. "Ik wil Legear houden, maar kan niets garanderen", drukt voorzitter Roger Vanden Stock zijn wens uit. Lees verder »

 03-11-2010 

AEK mist zes basisspelers

AEK mist zes basisspelers

AEK Athene zal het tegen Anderlecht zonder flankaanvaller Scocco en middenvelders Burns en Diop moeten stellen. Ook de verdedigers Jahic, Georgeas en Dellas zijn out met blessures. Lees verder »

Juhász: "Ik wil nooit rusten"

Juhász:

Al jaren is Roland Juhász een vaste waarde in de Anderlecht-verdediging. De Hongaar speelt immers al sinds 2005 voor de club en maakte dus ook de CL-campagne van 2006 mee waarin Anderlecht het opnam tegen onder andere AEK Athene. Lees verder »

Ronaldo: "Lukaku is op de goeie weg"

Ronaldo:

In La Dernière Heure geeft Cristiano Ronaldo van Real Madrid een groot interview. Daarin heeft hij het ook over Romelu Lukaku, op wie Real Madrid een oogje zou hebben. "Lukaku is op de goeie weg", vertelt Ronaldo. Lees verder »

Biglia opgeroepen voor Argentinië

Biglia opgeroepen voor Argentinië

Argentijns bondscoach Sergio Batista heeft Lucas Biglia opgeroepen voor een oefeninterland tegen Brazilië. Voor de Anderlecht-speler is het de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor de nationale ploeg van Argentinië. Lees verder »

 02-11-2010 

Lukaku: "Vossen en Ogunjimi zijn beter"

Lukaku:

Lukaku scoorde afgelopen zondag het beslissende doelpunt in de topper tussen competitieleider Genk en landskampioen Anderlecht. Daarmee liet hij zijn collega Rode Duivels met lege handen achter, maar "zij zijn beter dan mij". Lees verder »

Kanu: "Kapsel voor een speciale match"

Kanu:

De Braziliaanse aanvaller Kanu viel zondag meer op door zijn speciale kapsel dan door zijn prestaties op het veld. Het kapsel van de Anderlecht-spits was dan ook erg opvallend: hij speelde met paars-witte vlechten. Lees verder »

 01-11-2010 

Kljestan: "Druk bij Genk gelegd"

Kljestan:

Sacha Kljestan begint steeds meer te renderen voor paars-wit. In het begin van de competitie zat hij meer in de tribune dan dat hij op het veld stond. Tegenwoordig heeft de Amerikaan een basisplaats bij de landskampioen. Lees verder »