Archieven

 30-11-2009 

Nieuws vanop het trainingsveld

Nieuws vanop het trainingsveld

De wedstrijd van vrijdag tegen Kortrijk heeft bij Anderlecht geen geblesseerde spelers opgeleverd. Buiten de langdurig geblesseerden, trainde vandaag iedereen mee. Romelu Lukaku werkte uit voorzorg wel binnen op zijn eentje. Lees verder »

Verhuurde Iakovenko bloeit helemaal open

Verhuurde Iakovenko bloeit helemaal open

Oleksandr Iakovenko, momenteel verhuurt aan Westerlo, scoorde dit weekend zijn vijfde competitiegoal. In GvA wordt gespeculeerd over zijn toekomst. "Wat er in de zomer gebeurt, hangt vooral af van Anderlecht", zegt zijn manager. Lees verder »

 28-11-2009 

Jacobs: "Was een rustige avond"

Jacobs:

Hoewel Anderlecht maar met één doelpunt verschil won tegen Kortrijk, zag trainer Ariël Jacobs de winst nooit in gevaar komen. "Het was een heel rustige avond", vond hij. "Als we onze kansen hadden afgewerkt, was het 5, 6 of 7-0." Lees verder »

 27-11-2009 

Anderlecht wint zuinig van Kortrijk

Anderlecht wint zuinig van Kortrijk

Anderlecht wist deze avond te winnen van KV Kortijk, al was het met het kleinste verschil: 1-0. Het was Juhasz die een voorzet van Deschacht kon binnen knikken. Dankzij deze overwinning blijft Anderlecht leider in het klassement. Lees verder »


 26-11-2009 

Selectie Anderlecht - Kortrijk

Selectie Anderlecht - Kortrijk

Met een thuismatch tegen KV Kortrijk opent Anderlecht vrijdagavond de terugronde van de competitie. Voor dit duel selecteerde Ariël Jacobs twintig spelers. Mbark Boussoufa is er na zijn rode kaart van vorig weekend niet bij. Lees verder »

Zitka: "Een fantastisch gevoel!"

Zitka:

Voor het eerst in bijna een jaar stond Daniël Zitka nog eens aan de aftrap van een wedstrijd. Tegen Union moest hij zich één keer omdraaien. "Ik ben enorm blij dat ik deze match heb kunnen spelen", zo vertelde hij achteraf. Lees verder »

Beloften kloppen Union met 1-3

Beloften kloppen Union met 1-3

In een vriendschappelijke wedstrijd hebben de beloften van Anderlecht vanmiddag de a-ploeg van derdeklasser Union geklopt. Paarswit haalde het met 1-3 na treffers van Kanu (2x) en Mukendi. Bij Anderlecht maakte Zitka zijn rentree. Lees verder »

 25-11-2009 

Losada: "Bij Heerenveen ben ik belangrijk"

Losada:

Na een jaartje bankzitten bij Anderlecht heeft Hernan Losada het voetbalplezier teruggevonden bij Heerenveen, dat hem huurt voor één seizoen. La Dernière Heure zocht hem op. "Ik voel me als een vis in het water in Nederland." Lees verder »

 24-11-2009 

Beloften oefenen tegen Union

Beloften oefenen tegen Union

Morgen woensdag spelen de beloften een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Union St-Gillis. De aftrap is om 15.30u op het terrein van Union. Bij Anderlecht wordt het vooral uitkijken naar de rentree van doelman Daniël Zitka. Lees verder »

Deschacht: "Te vroeg om al iets te zeggen"

Deschacht:

Na de winst tegen Roeselare sluit Anderlecht de heenronde af met 35 op 45 en de titel van Herstkampioen. Mooi, maar ook niet meer en dat beseft ook Olivier Deschacht. "Het kan snel keren, er komen nog veel wedstrijden", weet hij. Lees verder »

Zitka opnieuw tussen de palen

Zitka opnieuw tussen de palen

Een jaar nadat hij zijn zware blessure opliep, zal Daniel Zitka woensdag opnieuw een wedstrijd spelen. Op zijn persoonlijke website meldt de doelman dat hij morgen zal aantreden in een oefenmatch tegen derdeklasser Union. Lees verder »


 23-11-2009 

Lukaku kandidaat Sportbelofte van het jaar

Lukaku kandidaat Sportbelofte van het jaar

In de marge van de nominaties voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar werden ook de drie genomineerden voor de titel 'beste Sportbelofte van het Jaar' bekend gemaakt. Bij de genomineerde zit ook Anderlecht-spits Romelu Lukaku. Lees verder »

Adidas blijft Anderlecht sponsoren

Adidas blijft Anderlecht sponsoren

Ook de volgende twee jaar zal Adidas Anderlecht kleden. RSCA bereikte hierover een overeenkomst met de Duitse sportkledingfabrikant. Na afloop van het contract zullen beide partijen 35 jaar samengewerkt hebben. Lees verder »

Wedstrijd beloften uitgesteld door regen

Wedstrijd beloften uitgesteld door regen

De beloftenwedstrijd tussen Anderlecht en Roeselare zal vanavond niet doorgaan. Normaal troffen beide ploegen elkaar vanavond op Schiervelde, maar door de overvloedige regenval ligt het terrein er onbespeelbaar bij. Lees verder »

Voor wie was het hartje van Lukaku?

Voor wie was het hartje van Lukaku?

Romelu Lukaku vierde zijn achtste doelpunt van het seizoen door met zijn handen een hartje te vormen. Voor wie maakte hij dit gebaar? "Het is voor iemand specifiek bedoeld. Ik weet voor wie, maar zeg het niet", aldus vader Roger. Lees verder »

Jacobs: "Boussoufa is ziek van rode kaart"

Jacobs:

Tegen Roeselare pakte Mbark Boussoufa zijn tweede rode kaart van het seizoen. Ariël Jacobs toonde begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. "De scheidsrechter paste twee keer gewoon de reglementen toe", zei de coach. Lees verder »

 22-11-2009 
 21-11-2009 

 20-11-2009 

Jacobs: "Frutos gelooft in een terugkeer"

Jacobs:

Op de persconferentie van vrijdagnamiddag sprak Ariël Jacobs ook over de blessure van Nicolas Frutos. "Mentaal gezien houdt hij wel vol, hij gelooft ook nog steeds in zijn terugkeer", laat Jacobs positieve klanken horen. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Roeselare

Selectie Anderlecht - Roeselare

Na de vrijdagtraining heeft Ariël Jacobs 21 namen bekend gemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen Roeselare. Na een weekend zonder competitievoetbal verdedigt paarswit morgen in eigen huis zijn leidersplaats. Lees verder »

Martinez ziet zichzelf al bij Anderlecht

Martinez ziet zichzelf al bij Anderlecht

Speelt Mario Martinez vanaf de winterstop voor Anderlecht? In de Hondurese pers verklaarde de 20-jarige middenvelder alvast dat het zo goed als zeker is dat hij de overstap maakt. Bij Anderlecht wil men geen commentaar kwijt. Lees verder »

Tickets bekermatch te koop vanaf maandag

Tickets bekermatch te koop vanaf maandag

Vanaf maandag kunnen op de dienst ticketing van Anderlecht kaarten gekocht worden voor de bekermatch tegen FC Dender. De wedstrijd wordt in eigen huis gespeeld op woensdag 23 december. De prijzen variëren tussen 5 en 15 euro. Lees verder »

Bernardez stuurt aan op verhuur

Bernardez stuurt aan op verhuur

Victor Bernardez twijfelt over zijn toekomst bij Anderlecht. In de Hondurese pers zegt Bernardez dat hij te weinig speelt. Daardoor vreest hij zijn plaats bij de nationale ploeg kwijt te spelen en het WK in Zuid-Afrika te missen. Lees verder »

 19-11-2009 

Topmatch tegen Club Brugge al uitverkocht

Topmatch tegen Club Brugge al uitverkocht

De topper tegen Club Brugge op 20 december zal voor een vol Vanden Stockstadion gespeeld worden. De dienst ticketing laat weten dat alle kaartjes voor deze wedstrijd al de deur uit zijn. Club staat momenteel tweede na Anderlecht. Lees verder »

Frutos vreest voor einde carrière

Frutos vreest voor einde carrière

Nicolas Frutos is opnieuw geblesseerd. Het Nieuwsblad weet dat de Argentijn al drie weken kampt met pijn aan de hiel. De speler zelf is ten einde raad en volgens insiders zou hij denken aan stoppen met voetballen. Lees verder »

 18-11-2009 

Chatelle wijst aanbod Lokeren af

Chatelle wijst aanbod Lokeren af

Thomas Chatelle verhuist tijdens de winterstop zeker niet naar Lokeren. De flankaanvaller komt bij Anderlecht weinig aan spelen toe en stond op de verlanglijst van de Oost-Vlaamse club. Lees verder »


 17-11-2009 
 16-11-2009 

De Sutter: "Hard tegen hard met Juhasz"

De Sutter:

Langs Anderlecht-zijde werd België-Hongarije het duel De Sutter-Juhasz. De twee waren zaterdag immers elkaars directe tegenstanders in deze interland. "Tegen Roland Juhasz spelen, is echt geen lachertje", zei De Sutter achteraf. Lees verder »

 15-11-2009 
 14-11-2009 
 13-11-2009 

Interlands Anderlechtspelers

Interlands Anderlechtspelers

Heel wat spelers van Anderlecht spelen dit weekend voor hun nationale team. Het meest in het oog springt België - Hongarije. Olivier Deschacht en Tom De Sutter zijn opgeroepen voor België, Hongarije rekent op Roland Juhasz. Lees verder »

Bouw Neerpede vlot goed

Bouw Neerpede vlot goed

De bouw van een nieuw jeugdcomplex in Neerpede loopt erg vlot. Begin oktober startte Anderlecht met de werken en eerste voetbalvelden volledig afgegraven. Het project moet voltooid zijn in 2011 en zal zo'n 12 miljoen euro kosten. Lees verder »

 12-11-2009 

Vriendin houdt Legaer op het juiste pad

Vriendin houdt Legaer op het juiste pad

Voor het eerst sinds zijn auto-ongeluk eind mei sprak Jonathan Legaer weer met de pers. De jonge speler zegt geleerd te hebben uit zijn fouten. "Ik heb mijn leven veranderd. Met dank aan mijn vriendin en Herman Van Holsbeeck." Lees verder »

 10-11-2009 

Slechts 12 spelers gebonden door whereabouts

Slechts 12 spelers gebonden door whereabouts

De whereabouts in de sport liggen na de schorsing van enkele tennissers onder vuur. Bij Anderlecht moeten maar 12 spelers opgeven waar ze één uur per dag verblijven voor dopingcontrole. Enkel zij die in Vlaanderen wonen, doen dit. Lees verder »

D'Hooghe verdedigt inenting voetballers

D'Hooghe verdedigt inenting voetballers

De vaccinatie van voetballers tegen de Mexicaanse griep zorgt voor heel wat commotie. Michel D'Hooghe verdedigt echter de handelswijze van onder andere Anderlecht. "Ze volgen gewoon het advies van de Wereldgezondheidsorganitie." Lees verder »

 09-11-2009 

Griepcommissaris kwaad op Anderlecht

Griepcommissaris kwaad op Anderlecht

Anderlecht entte zijn spelers in tegen de Mexicaanse griep. Griepcommissaris Marc Van Ranst vindt dit niet kunnen. "Het kan niet dat mensen die niet tot een risicogroep behoren, ingëent worden op kosten van de gezondheidszorg." Lees verder »

Juhasz speelt zaterdag tegen Rode Duivels

Juhasz speelt zaterdag tegen Rode Duivels

Roland Juhasz is door de Hongaarse bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de oefeninterland tegen België. Hongarije en België treffen elkaar komende zaterdag om 20.45u in Gent. Bij België zijn Deschacht en De Sutter erbij. Lees verder »

 08-11-2009 

Anderlecht geïntereseerd in Nacer Chadli

Anderlecht geïntereseerd in Nacer Chadli

Het rijtje clubs dat Nacer Chadli wil inlijven wordt alsmaar groter. Vrijdagavond zaten er bij de thuiswedstrijd van AGOVV Apeldoorn tegen FC Volendam weer 10 clubs op de tribune om de smaakmaker van de Jupiler League te bekijken. Lees verder »

 07-11-2009 
 06-11-2009 

Bernardez opgeroepen voor Honduras

Bernardez opgeroepen voor Honduras

De bondscoach van de Hondurese nationale ploeg, Reinaldo Rueda, heeft Anderlechtverdediger Victor Bernardez opgenomen in zijn 23-koppige selectie voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Letland en Peru op 14 en 18 november. Lees verder »

Selectie: Racing Genk - Anderlecht

Selectie: Racing Genk - Anderlecht

Na de 3-1 overwinning tegen Timisoara gaat alle aandacht vanaf vandaag weer uit naar de competitie. Zondag neemt Anderlecht het in de Cristal Arena op tegen Racing Genk. Ariël Jacobs selecteerde 21 spelers. Lees verder »

Ontgoochelde De Sutter praat niet na match

Ontgoochelde De Sutter praat niet na match

Tom De Sutter moest gisteren 90 minuten lang vanop de bank toekijken. De aanvaller wou na de wedstrijd ook niets kwijt tegen de aanwezige journalisten. "Ik ga niets zeggen of ik ga verkeerde dingen zeggen", aldus De Sutter. Lees verder »

Dinamo Zagreb gaat officieel in beroep

Dinamo Zagreb gaat officieel in beroep

Zoals verwacht is Dinamo Zagreb gisteren officieel in beroep tegen de sanctie die het kreeg opgelegd van de UEFA. Wanneer het beroep behandeld zal worden is nog niet duidelijk, maar er wordt binnen de week een uitspraak verwacht. Lees verder »

 05-11-2009 

Klassement in groep A

Klassement in groep A

Door de 3-1 overwinning tegen Timisoara is Anderlecht zo goed als zeker van de knock-outfase in de Europa League. Samen met Ajax, dat met 0-2 won van Dinamo Zagreb, staat paars-wit nu eerste met acht punten. Lees verder »

Deschacht en De Sutter bij Rode Duivels

Deschacht en De Sutter bij Rode Duivels

Bondscoach Dick Advocaat heeft 22 spelers opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Hongarije en Qatar. Met Olivier Deschacht en Tom De Sutter levert Anderlecht twee spelers. Romelu Lukaku is er zoals aangekondigd niet bij. Lees verder »

Franco Baresi op Anderlecht

Franco Baresi op Anderlecht

De voormalige verdediger van AC Milan, Franco Baresi, was gisteren even in het Vanden Stock-stadion om er naar een stage van de jeugdspelers te komen kijken. 's Avonds volgde hij ook een training van de A-ploeg. Lees verder »

Anderlecht jongste ploeg in Europa League

Anderlecht jongste ploeg in Europa League

Het Nieuwsblad heeft berekend dat Anderlecht met een gemiddelde van 23,15 jaar de jongste ploeg is in de Europa League. Alle spelers die in de voorbije matchen ook maar één minuut op het veld stonden, werden meegerekend. Lees verder »

Nog tickets beschikbaar voor vanavond

Nog tickets beschikbaar voor vanavond

Gisteren waren er nog 5000 tickets voor de wedstrijd tegen Timisoara beschikbaar. De ticketing is open tot aan het begin van de wedstrijd. Een 500-tal Roemenen zullen hun ploeg vanuit de tribune bijstaan. Lees verder »

Suarez verwacht defensief Timisoara

Suarez verwacht defensief Timisoara

Anderlecht rekent vanavond onder meer op Matias Suarez om de Roemeense verdediging te slopen. De Argentijn zal er alvast helemaal voor gaan. "Ik heb echt enorm veel zin om die wedstrijd te spelen", zei hij op de persconferentie. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Timisoara

Selectie Anderlecht - Timisoara

Ariël Jacobs heeft een selectie van 20 spelers bekend gemaakt waarmee hij Timisoara zal bekampen. Jelle Van Damme is er door schorsing niet bij. Nicolas Frutos zit wel opnieuw in de kern. Lees verder »

 04-11-2009 

Anderlecht tegen Dender in Beker van België

Anderlecht tegen Dender in Beker van België

Op 23 december (20:30) speelt Anderlecht tegen tweedeklasser Dender in de Beker van België. De winnaar wordt kwartfinales spelen tegen de winnaar tussen Zulte-Wargem en Cercle Brugge (in Brussel of Dender op 20/01; terug op 27/01) Lees verder »

Anderlecht wil talent van Moeskroen

Anderlecht wil talent van Moeskroen

Als Moeskroen failliet gaat, wil Anderlecht graag Maxime Lestienne inlijven. Dat schrijft De Morgen. De 17-jarige aanvaller speelde zich dit seizoen in de kijker bij verschillende clubs, waaronder dus ook Anderlecht. Lees verder »

Verschueren erelid van voetbalbond

Verschueren erelid van voetbalbond

Oud-manager Michel Verschueren is benoemd tot erelid van de KBVB. Dat meldt Anderlecht op zijn website. "Het doet deugd als je beloond wordt na vijftig jaar toewijding aan het Belgische voetbal", reageert Verschueren. Lees verder »

 03-11-2009 

Rechtsback uit Togo op proef

Rechtsback uit Togo op proef

Volgens Het Laatste Nieuws komt er volgende week een 19-jarige rechtsback testen bij Anderlecht. Abdul Rahim Sebah heeft de Ghanese nationaliteit, maar wordt opgeleid in Togo. Sebah zou atletisch en snel zijn en offensief denken. Lees verder »

 02-11-2009 

Schollen hervat groepstraining

Schollen hervat groepstraining

Davy Schollen heeft vandaag de groepstraining kunnen hervatten. De doelman blesseerde zich vier weken geleden tijdens de opwarming voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Die blessure aan de heupbuiger is nu dus verleden tijd. Lees verder »

Franse ref voor Anderlecht - Timisoara

Franse ref voor Anderlecht - Timisoara

De Europa League-wedstrijd van donderdag tegen het Roemeense Timisoara staat onder leiding van een zeskoppige Franse arbitrage. De scheidsrechter is Tony Chapron, zijn grensrechters zijn Emmanuel Boisdenghien en Johann Perruaux. Lees verder »

Boussoufa in voorselectie Marokko

Boussoufa in voorselectie Marokko

Mbark Boussoufa is door de Marokkaanse bondscoach Hassan Moumen opgenomen in de voorselectie voor de wedstrijd tegen Kameroen. De kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2010 en het WK 2010 wordt gespeeld op 14 november. Lees verder »

Juhasz: "Ziv viel te gemakkelijk"

Juhasz:

Roland Juhasz gaf Lokeren bijna een penalty cadeau na een fout op Ziv in de zestien. "Ik raakte hem inderdaad maar hij valt ook wel gemakkelijk. Misschien heeft de scheidsrechter daarom niet gefloten." Lees verder »

 01-11-2009 

Kalenderwijzigingen december

Kalenderwijzigingen december

De kalendercommissie heeft alle kalender- wijzigingen voor december vastgelegd. Vijf wedstrijden van paars-wit werden gewijzigd. De topper Anderlecht - Club Brugge wordt gespeeld op 20 december om 20.30u. Lees verder »