Archieven

 29-11-2001 

Zaterdag loting WK

Zaterdag loting WK

Zaterdag rond 11u kent Belgi? zijn 3 tegenstanders van de eerste ronde op het WK 2002 van Japan en Zuid-Korea.
De 32 landen die zich kwalificeerden voor het WK zijn ondergebracht in 4 groepen. De 8 reekshoofden zijn ondergebracht in groep 1. Lees verder »

Verslag RSCA-Lokeren

Verslag RSCA-Lokeren

Anderlecht is er weer niet in geslaagd om de drie punten in het Astridpark te houden. Tegen Lokeren werd niet gescoord waardoor het gelijkspel een feit was. Lees verder »

 28-11-2001 

Aruna geschorst, Mornar out

Aruna geschorst, Mornar out

Anthuenis zal voor de ploeg kiezen die 0-2 ging winnen op Staaien. Alleen wordt de geschorste Aruna waarschijnlijk vervangen door Ivica Mornar. Stoica begint opnieuw op de bank. Lees verder »

 27-11-2001 

 26-11-2001 

Aruna geschorst, Mornar out

Aruna geschorst, Mornar out

Aruna Dindane incasseerde in Sint-Truiden een gele kaart, zijn derde dit seizoen. Dat betekent dat hij geschorst is voor de competitiematch van woensdag tegen Lokeren.
Mornar zal dan nog niet opnieuw kunnen aantreden. Lees verder »

 25-11-2001 

Verslag STVV-RSCA

Verslag STVV-RSCA

Anderlecht heeft nog eens kunnen winnen, al was het niet met mooi voetbal. Het was al bij al een rommelige partij.
Paars-wit begon fel aan de match en trok meteen ten aanval. Lees verder »

 24-11-2001 

Anderlecht wint van STVV

Anderlecht wint van STVV

Anderlecht heeft nog eens kunnen winnen, en dit in de hel van Sint-Truiden. Het werd 2-0.
Voor de rust speelde paars-wit een vrij matig openingskwartier, maar ze scoorden niet. Daarna kwam er meer evenwicht in de partij. Lees verder »

Voorbeschouwing STVV-RSCA

Voorbeschouwing STVV-RSCA

Zowel Stoica als De Bilde (griep) zijn onzeker. De Boeck is zoals bekend maanden out en wordt vervangen door Van Hout. Oyen is opnieuw geblesseerd aan de buispieren en wordt vervangen door Ilic. Mornar speelt niet. Lees verder »

Lage TV donatie in Belgi

Lage TV donatie in Belgi

De Belgische tv-zenders moeten in Europa verhoudingsgewijs het minst betalen voor de uitzendrechten van de nationale voetbalcompetitie. Dat bleek dinsdag tijdens een vergadering van de vereniging van Europese Profliga's in Parijs. Lees verder »

Ndikumana naar Geel?

Ndikumana naar Geel?

Hamad Ndikumana (Anderlecht) staat dichtbij een overgang naar tweedeklasser Geel. De Ruandees is een bekende van kersvers Geel-trainer Demol , met wie hij vorig jaar in Turnhout samenwerkte. Lees verder »


 23-11-2001 

Mornar twijfelachtig

Mornar twijfelachtig

Mornar moest na drie kwartier de training staken wegens pijn in de lies. Hij is twijfelachtig voor de match tegen Sint-Truiden.
De Boeck is minstens 2 maanden uitgeschakeld. Jestrovic kijkt nog steeds tegen een enorme conditionele achterstand aan. Lees verder »

 22-11-2001 

Nieuwe fancard regeling van kracht

Nieuwe fancard regeling van kracht

De fankaart wordt altijd verplicht voor tickets gekocht binnen de drie uur voor de wedstrijd. Met ??n - voorlopig theoretische - uitzondering voor kinderen jonger dan zestien, die op de kaart van de ouder of voogd bijgeschreven zijn. Lees verder »

 20-11-2001 

De Boeck ernstig geblesseerd

De Boeck ernstig geblesseerd

Glen De Boeck, zaterdag tegen Lokeren uitgevallen na twintig minuten, is er erger aan toe dan eerst gedacht. De aanvoerder van Anderlecht liep een spierscheur in de dij op. Lees verder »


 19-11-2001 

Courtois naar Anderlecht

Courtois naar Anderlecht

De secretaris-generaal bij de Belgische Voetbalbond, Alain Courtois (50), wordt op 2 januari 2002 manager bij voetbalclub RSC Anderlecht. Dat heeft hij vanmorgen op een persconferentie bekendgemaakt. Lees verder »

6 arrestaties, slechts 5484 toeschouwers

6 arrestaties, slechts 5484 toeschouwers

Gisterenavond werden in vak B van het Fenix-stadion zes aanhoudingen verricht. Tijdens Genk-Standard waren zes Anderlecht-supporters ge?nfiltreerd in dat compartiment. Ze probeerden te provoceren maar werden snel onderschept door de politie. Lees verder »

 18-11-2001 

Paars-wit is uitgebekerd

Paars-wit is uitgebekerd

Anderlecht verloor met 3-4 van Lokeren in de 16e finales van de beker. Paars-wit kon een 3-0 voorsprong niet vasthouden, tekenend voor RSCA in dit seizoen.
Al na 7 minuten stuurde De Bilde Mornar diep en die scoorde de 1-0. Lees verder »

 17-11-2001 

De Boeck out!

De Boeck out!

Glen De Boeck geraakte geblesseerd in de partij tegen Lokeren. Hierdoor werd hij nog voor de rust vervangen, net op het moment dat Lokeren de 3-1 scoorde. Hij is mogelijk out tot nieuwjaar. Meer details volgens wellicht later. Lees verder »

RSCA geeft 3-0 voorsprong weg

RSCA geeft 3-0 voorsprong weg

Anderlecht geeft in het beker-treffen een 3-0 (Mornar 2x en Baseggio) voorsprong uit handen en verliest met 3-4 van Lokeren. Zo is paars-wit al uitgeschakeld in de Belgische Beker...
Later meer. Lees verder »

Voorbeschouwing bekermatch

Voorbeschouwing bekermatch

Nenad Jestrovic is nog niet klaar voor het bekertreffen met Lokeren. Glen De Boeck heeft nog wat last van de kniestoot die hij incasseerde tegen Tsjechi?, maar de wedstrijd tegen Lokeren komt niet in het gedrang. Lees verder »


 16-11-2001 

Training met volledige groep

Training met volledige groep

Vandaag trainde paars-wit met een voltallige groep. Stoica en Aruna keerden eerder deze week al terug en gisteren was het de beurt aan de Belgische internationals om hun opwachting te maken. Lees verder »

 15-11-2001 

Komt Zetterberg terug?

Komt Zetterberg terug?

Olympiakos wil van P?r Zetterberg (31) af. De Griekse club geraakte niet door de eerste ronde van de Champions League en wil daarom snoeien in haar spelerskern. Lees verder »

Boete voor RSCA

Boete voor RSCA

De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft Anderlecht dinsdag een boete van 5.000 Zwitserse frank (137.500 frank, 3.408 euro) opgelegd wegens het gedrag van zijn supporters in de tweede Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid van 16 oktober. Lees verder »

 14-11-2001 

Belgi? naar het WK

Belgi? naar het WK

Belgi? heeft Tsjechi? geklopt met 0-1. Na ook een 1-0 overwinning in de heenmatch, zijn de Rode Duivels geplaatst voor het WK2002 in Japan en Zuid-Korea.
Toch had Belgi? het extreem moeilijk in het openingskwartier. Lees verder »

 13-11-2001 

Stoica blesseert zich

Stoica blesseert zich

Alin Stoica heeft zich geblesseerd bij de beloften van Roemeni?. Door de blessure aan de dij keert hij vervroegd terug naar Anderlecht. Baseggio is ziek en trainde niet. Aruna keerde terug uit Ivoorkust. Lees verder »

 12-11-2001 

Over de barragematch tegen Tsjechi

Over de barragematch tegen Tsjechi

Marc Wilmots keert terug bij de kern van de nationale ploeg. Wilmots traint maandag mee met de Rode Duivels. De dokters van de nationale ploeg zullen dan beslissen of Willie kan aantreden in de match Tsjechie-Belgie van woensdag 14 november. Lees verder »

 11-11-2001 

Belgi? wint

Belgi? wint

Belgi? won de eerste barragewedstrijd tegen Tsjechi? met 1-0 dankzij een goal van Verheyen. Omdat de Tsjechen het bijna een vol uur met z'n tienen moesten rooien, is dat misschien niet goed genoeg. Lees verder »

 10-11-2001 

Said speelde met Egypte

Said speelde met Egypte

Anderlecht middenvelder Tarek Said heeft met Egypte met 1-0 verloren van Zuid-Afrika. Het ging om een oefeninterland. Said speelde net als de door Brugge uitgeleende Nader de volledige wedstrijd. Lees verder »

 09-11-2001 

Geen Anderlecht spelers in selectie

Geen Anderlecht spelers in selectie

De slechte prestaties van Anderlecht hebben zijn invloed op de selectie van bondscoach Robert Waseige.
Belgi? speelt dus zaterdag in het Koning Bouwdewijn zijn eerste WK-barrage wedstrijd en dit zonder Anderlecht-spelers. Lees verder »

 07-11-2001 

Inspuitingen voor Jestrovic

Inspuitingen voor Jestrovic

Jestrovic (ontsteking) ging op bezoek bij dokter Martens. Hij kreeg een inspuiting en moet het enkele dagen kalmer aan doen. Als de pijn blijft moet hij in de winsterstop onder het mes. Lees verder »

 06-11-2001 

Echografie Mornar, geen operatie Jestrovic

Echografie Mornar, geen operatie Jestrovic

Mornar ondergaat morgen een echografie om te weten hoe ernstig de blessure is die hij zaterdag tegen RWDM opliep. Er wordt gevreesd dat het wel eens erger zou kunnen zijn dan een verrekking. De Bilde trainde voorzichtig mee. Lees verder »

Anderlecht valt sterk terug op ranking

Anderlecht valt sterk terug op ranking

Het Engelse Liverpool blijft de beste voetbalclub ter wereld, althans volgens het lijstje dat de Internationale Federatie voor Geschiedenis en Statistiek van het Voetbal (IFFHS) na de eerste ronde van de Champions League opmaakte. Lees verder »

 05-11-2001 

Nieuwe witte raaf voor Anderlecht?

Nieuwe witte raaf voor Anderlecht?

Na de wedstrijd tegen RWDM liet trainer Anthuenis verstaan dat deze groep te zwak is. "Zonder versterking komt er geen nieuwe titel!". Ook Europees voetbal lijkt veraf op dit moment. De transferpolitiek van RSCA faalde, opnieuw... Lees verder »

Tickets in de fanclubs

Tickets in de fanclubs

Tickets voor de wedstrijden van Anderlecht kan je vanaf volgende week ook op diverse lokaties bekomen. In de eerste fase kan je terecht bij Cafe Marie-Therese in Leuven. Ook bij supportersclub Mauve Berkes in Denderwindeke. Lees verder »

Matchverslag RSCA-RWDM

Matchverslag RSCA-RWDM

Anderlecht zit op een dwaalspoor. Bijna was de derde nederlaag van het seizoen een feit. Toch eindigde de partij tegen RWDM, na de nodige dosis geluk, op 2-2. Het speciale Madonna shirt bracht paars-wit dus geen geluk. Lees verder »

Nieuwe operatie Jestrovic?

Nieuwe operatie Jestrovic?

Het gaat niet goed met Nenad Jestovic. Een nieuwe operatie aan het kuitbeen behoort tot de mogelijkheden. De spits van paars-wit ondervindt nog steeds veel hinder. De Bilde kwam niet in actie wegens griep. Mornar liep een verrekking op tegen RWDM. Lees verder »

Mbemba test bij De Graafschap

Mbemba test bij De Graafschap

Ben Mbemba, de 19-jarige Congolese aanvaller, test bij het Nederlandse De Graafschap. Mbemba, die de dubbele nationaliteit heeft, testte eerder al bij Eendracht Aalst en RWDM. Bij Anderlecht komt Mbemba niet aan spelen toe. Lees verder »

 03-11-2001 

Nieuw puntenverlies

Nieuw puntenverlies

Anderlecht heeft opnieuw punten verloren. Deze keer werd het 2-2 tegen stadsgenoot RWDM. Paars-wit speelde met Oyen en Doll in de ploeg en zij deden het behoorlijk.
Mornar opende de score, maar vlak voor de rust, maakte Smid gelijk. Lees verder »

Voorbeschouwing RSCA-RWDM

Voorbeschouwing RSCA-RWDM

Vanavond trekken de Anderlecht-spelers een speciaal truitje aan. Op de borst prijkt de naam van superster Madonna. Dit ter gelegenheid van Fortis om haar nieuwe Best-Of CD te promoten.
Doll komt opnieuw bij de groep. Lees verder »

 01-11-2001