Archieven

 31-10-2017 

U19 stunt na spectaculaire comeback

U19 stunt na spectaculaire comeback

JEUGD De U19 van Anderlecht hebben hun eerste punten gepakt in deze campagne van de UEFA Youth League. In Parijs kwamen de Anderlecht-jongeren nochtans 2-0 achter, maar op dertien minuten tijd bogen ze dit om in een 2-3-overwinning. Lees verder »

UYL: Opstellingen PSG - Anderlecht

UYL: Opstellingen PSG - Anderlecht

JEUGD Om 16 uur spelen de U19 van Anderlecht hun wedstrijd in de UEFA Youth League tegen PSG. De elf waarmee Anderlecht zal starten, zijn intussen bekend. Doelman Tiziano Delmotte onbreekt wegens een blessure. Hierdoor zit Thijs Lambrix op de bank. Lees verder »

Voorbeschouwing: PSG - Anderlecht

Voorbeschouwing: PSG - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond neemt Anderlecht het in de Champions League opnieuw op tegen PSG. Twee weken geleden speelde paars-wit een aardige partij tegen de Parijzenaars, maar verloor het kansloos met 0-4. Kan Anderlecht, net als vier jaar geleden, vandaag wel stunten tegen de miljoenenformatie? Lees verder »

Training in Parc des Princes

Training in Parc des Princes

ANDERE RSC Anderlecht trainde gisteren, na de persconferentie, nog een laatste keer in het Parc des Princes. Hein Vanhaezebrouck liet de pers zelfs een hele training meekijken, terwijl dat normaal gezien maar een kwartiertje is. Voor ze het veld betraden werden ze de hand geschud door Herman Van Holsbeeck.  Lees verder »

Obradovic opgeroepen voor Servië

Obradovic opgeroepen voor Servië

ANDERE Slavoljub Muslin is niet langer bondscoach van Servië, dat laat de de Servische voetbalbond weten. Zijn voormalig assistent Mladen Krstajic, wordt de tijdelijke vervanger van Muslin. Hij maakte terzelfdertijd zijn selectie bekend voor de Aziatische toer van Servië, met daarin Ivan Obradovic.  Lees verder »

Ook Virant stopt ermee

Ook Virant stopt ermee

ANDERE Scheidsrechter Christophe Virant kreeg gisteren een herkansing voor zijn fysieke proeven, maar slaagde opnieuw niet. Hij nam dan ook meteen de beslissing om zijn fluitje aan de haak te hangen. Zo verliest de KBVB opnieuw een scheidsrechter in eerste klasse.  Lees verder »

Boeckx in doel ?

Boeckx in doel ?

ANDERE Hein Vanhaezebrocuk houdt de topper tegen Club Brugge in het achterhoofd, en gaat mogelijk roteren. Zo bestaat de kans dat Frank Boeckx vanavond plaats neemt in doel. Matz Sels staat dan gewoon zondag terug weer onder de lat. Zo hopen ook Obradovic, Chipciu en Beric op een kans. Lees verder »

250 fans in Parijs

250 fans in Parijs

ANDERE Voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain werden er weer (te) strenge veiligheidsmaatregelen opgelegd aan de supporters van paars-wit. De meeste boycotten de verplaatsing dan ook en blijven gewoon thuis. Uiteindelijk zullen zo een 250 supporters de wedstrijd bijwonen in het Parc des Princes. Lees verder »

Beric terug naar Saint-Etienne

Beric terug naar Saint-Etienne

TRANSFERS - ANDERE Robert Beric heeft sinds zijn komst meer in de tribune en de bank gezeten dan op het veld. Toch blijft Saint-Etienne, zijn moederclub, in hem geloven. Op het einde van het seizoen keert Beric dan ook gewoon terug naar Frankrijk naar Saint-Etienne.  Lees verder »

 30-10-2017 

Herinnering: prono en quiz deze week!

Herinnering: prono en quiz deze week!

WEBSITE Het is deze week weer zo ver: de vierde ronde van het kampioenenbal waarbij Anderlecht nog steeds op zoek is naar zijn eerste punten. Lukt het deze keer? Laat het ons weten via de prono. Daarnaast verloopt ook de quiz deadline op donderdagavond. Stuur ons dus ook jouw antwoorden zo snel mogelijk in! Lees verder »

Vanhaezebrouck denkt aan roteren

Vanhaezebrouck denkt aan roteren

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck maakt tijdens zijn persconferentie duidelijk dat de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge belangrijker is dan die tegen Paris Saint-Germain. Maar dat wil niet zeggen dat hij de wedstrijd van morgen gaat spelen als een fait divers, wel denkt de coach eraan enkele spelers te laten rusten. Lees verder »

Weiler gelinkt aan Werder Bremen

Weiler gelinkt aan Werder Bremen

ANDERE Eerder sloeg hij al het aanbod af om bondscoach te worden van Oostenrijk. René Weiler vond zichzelf nog te jong om aan de slag te gaan als bondscoach en verkoos een club een in de Bundesliga. Mogelijk komt die er nu ook met Werder Bremen, momenteel voorlaatste in de stand in de Duitse eerste klasse.  Lees verder »

Topper tegen Club Brugge uitverkocht !

Topper tegen Club Brugge uitverkocht !

ANDERE Morgen wacht Paris Saint-Germain, maar minstens zo belangrijk, zo niet meer, zondag komt Club Brugge op bezoek in het Astridpark. RSC Anderlecht mag aantreden voor een vol stadion, al de tickets zijn de deur uit. Aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 18u. Lees verder »

PSG wacht Anderlecht op met vlotte winst

PSG wacht Anderlecht op met vlotte winst

ANDERE Net als Anderlecht kon ook PSG zijn generale repetitie voor het Champions League-duel van morgen winnen. Het kende thuis tegen Nice weinig problemen en haalde het met 3-0. Ook Bayern kon winnen, terwijl Celtic niet verder kwam dan een gelijkspel. Lees verder »

Fatecha out tot januari

Fatecha out tot januari

BLESSURES - JEUGD In juni haalde Anderlecht Gianlucca Fatecha vanuit Paraguay naar Brussel. Hij sloot aan bij de beloften, maar spelen deed hij nog niet. Dat zal hij dit kalenderjaar ook niet meer doen: de middenvelder is volop aan het revalideren na ee opartie aan de knie. Lees verder »

Gesprek met Van Holsbeeck

Gesprek met Van Holsbeeck

ANDERE Nicolae Stanciu en RSC Anderlecht, het is momenteel geen geslaagd huwelijk. De recordtransfer zit meer op de bank dan hem lief is en de geruchten over een vertrek klinken dan ook steeds harder. Annamaria Prodan, de makelaar van de Roemeen, komt volgende week naar Brussel voor een gesprek met Herman Van Holsbeeck.  Lees verder »

Spajic en Kara mee naar Parijs

Spajic en Kara mee naar Parijs

BLESSURES Straks spoort RSC Anderlecht richting Parijs met de TGV. Uros Spajic en Kara Mbodji, de voorbije weken out met een blessure, stappen mee op de trein. Spajic is als sinds het duel tegen Celtic uit met een enkelblessure, Kara bleef zaterdag in Brussel uit voorzorg. Lees verder »

 29-10-2017 

Thelin alleen topschutter

Thelin alleen topschutter

TRANSFERS Isaac Kiese-Thelin blijft het uitstekend doen bij Waasland-Beveren. Op bezoek bij Standard scoorde hij vanavond zijn achtste doelpunt van het seizoen. De Anderlecht-huurling wordt zo alleen topschutter. Lees verder »

Anderlecht traint morgen om 19u op Franse bodem

Anderlecht traint morgen om 19u op Franse bodem

ANDERE Maandagmorgen vertrekt de delegatie van RSC Anderlecht richting Parijs, normaal zal paars-wit de verplaatsing met de TGV doen. Morgenavond om 18u30 staat dan de traditionele persconferentie op het programma in het Parc des Princes. Een half uur later trainen de spelers in het stadion van Paris Saint-Germain.  Lees verder »

UCL: Oude bekende als scheidsrechters

UCL: Oude bekende als scheidsrechters

ANDERE De 44-jarige Spanjaard David Fernandez Borbalan is door de UEFA aangeduid om de Champions League wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en RSC Anderlecht in het Parc des Princes, in goede banen te leiden. De scheidsrechter is tevens een oude bekende voor beide ploegen.  Lees verder »

Kums: "We trokken ons te veel terug"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums had was last van zijn dij, maar het duel tegen Paris Saint-Germain komt niet in gevaar. Ook hij zag hoe zijn ploeg zich massaal terugtrok in de tweede helft, iets wat er moet uitgeslepen worden. Ook de counters moeten beter uitgespeeld worden worden volgens de middenvelder.  Lees verder »

Gerkens: "Verloren onze concentratie"

Gerkens:

INTERVIEWS Pieter Gerkens groeide onder Hein Vanhaezebrouck uit tot een vaste waarde. Ook tegen Eupen gaf hij het beste van zichzelf, na een uur volgde hij zijn ploegmaats en viel ook hij terug. Volgens hem is het ook een mentale kwestie, de concentratie was in de tweede helft weg. Lees verder »


 28-10-2017 

Hanni: "Overwinning onthouden"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni zag in Eupen en gelijkaardige wedstrijd als tegen KV Mechelen. De kapitien wil toch vooral de overwinning onthouden. Maar hij weet ook dat er nog foutjes in de ploeg zitten die eruit moeten en waar zal moeten aan gewerkt worden.  Lees verder »

Sels: "Verdiende overwinning"

Sels:

INTERVIEWS Matz Sels schudde enkele mooie saves uit zijn mouw. Toch werd het nog even spannend voor RSC Anderlecht op het einde. Uiteindelijk keerde paars-wit wel met de drie punten terug naar huis. "Dit is een verdiende overwinning", sprak Sels na afloop. Lees verder »

Stanciu dicht bij Fenerbahçe

Stanciu dicht bij Fenerbahçe

TRANSFERS De makelaar van Nicolae Stanciu gaf eerder al aan dat ene transfer van haar protégée in de winter tot de mogelijkheden behoorlijke. Volgens het Turkse Fanatik, zou de deal ook al zo goed als in kannen en kruiken zijn. De Roemeen zou tijdens de wintermercato naar het Turkse Fenerbahçe trekken. Lees verder »

Sà en Dendoncker in de verdediging

Sà en Dendoncker in de verdediging

ANDERE Hein Vanhaezebrouck heeft moeten sleutelen aan zijn verdediging met het uitvallen van Kara Mbodj. Josué Sà en Leander Dendoncker nemen naast Olivier Deschacht plaats in de verdediging. Lukasz Teodorczyk krijgt opnieuw het vertrouwen in de spits. Hamdi Harbaoui en Robert Beric starten op de bank. Lees verder »

Leye: "We kunnen winnen van Anderlecht"

Leye:

INTERVIEWS RSC Anderlecht treft vanavond Mbaye Leye bij Eupen, nadat die drie maanden geleden met slaande deuren Zulte-Waregem verliet. Hein Vanhaezebrouck heeft veel respect voor de 34-jarige Senegalees, die ook in het verre Eupen zijn stempel op de ploeg zet.  Lees verder »

Trainingsveld beter afgeschermd

Trainingsveld beter afgeschermd

ANDERE Gisteren werden al slaapcontainers geplaatst op vraag van Hein Vanhaezebrouck, de volgende stap is een beter afgeschermd oefenveld. De coach wil een betere privacy als hij traint. "Dit is een groot complex waar veel volk rondloopt." Lees verder »

Teodorczyk mag spelen tegen Brugge

Teodorczyk mag spelen tegen Brugge

ANDERE Er hangt Lukasz Teodorczyk een schorsing boven het hoofd voor zijn natrappen op Genk-speler Aidoo. Normaal kwam zijn zaak komende diinsdag voor de Geschillencommissie, maar de Pool zit dan in Parijs voor de Champions League wedstrijd. Een geldige reden om de zitting te verschuiven naar 7 november. Zo mag de spits nog aantreden tegen Club Brugge. Lees verder »

Kara sukkelt opnieuw met knie

Kara sukkelt opnieuw met knie

BLESSURES RSC Anderlecht is gisteren op afzondering vertrokken naar Chaudfontaine zonder Kara Mbodji. De Senegalees sukkelt opnieuw met zijn knie en laat de wedstrijd tegen Eupen aan zich voorbij gaan. Tegen Paris Saint-Germain zou hij wel opnieuw inzetbaar zijn.  Lees verder »

 27-10-2017 

"Nooit aan kwaliteiten Trebel getwijfeld"

INTERVIEWS Adrien Trebel is niet meer weg te denken op het scheidsrechterblad onder Hein Vanhaezebrouck. De coach probeerde hem vorige winter nog bij AA Gent in te lijven. Uiteindelijk komen ze mekaar toch nog tegen bij RSC Anderlecht. "Adrien is een droom voor iedere coach", spreekt de T1 zijn bewondering uit voor de Fransman. Lees verder »

"Verwacht van mijn twee keepers dat ze klaar zijn"

INTERVIEWS Wie staat er morgen in doel ? Hein Vanhaezebrouck wou er nog niet teveel over kwijt op zijn persconferentie. Hij snapt trouwens ook alle heisa niet rond het roteren van Frank Boekx en Matz Sels. "Doelmannen komen niet van een andere planeet hé, het zijn ook spelers. En spelers moeten er altijd klaar voor zijn, dat verwacht ik trouwens van al mijn spelers." Lees verder »

Dendoncker wellicht terug tegen Eupen

Dendoncker wellicht terug tegen Eupen

WEDSTRIJDEN - ANDERE Leander Dendoncker maakt wellicht opnieuw zijn opwachting tegen Eupen. De Rode Duivel was de voorbije dagen ziek, maar is aan de beterhand. "Hij is nog geen 100 procent, maar is normaal denk ik wel inzetbaar tegen Eupen", sprak Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie. Lees verder »

Wedstrijd tegen PSG live te volgen in Kinepolis

Wedstrijd tegen PSG live te volgen in Kinepolis

WEDSTRIJDEN - ANDERE De volgende wedstrijd van RSC Anderlecht in de Champions League is de verplaatsing naar Paris Saint-Germain. De veiligheidsvoorschriften voor deze wedstrijd waren weer overdreven waardoor vele supporters de trip boycotten. Wie de wedstrijd toch in grote groep wil beleven kan dat doen in de Kinepolis te Brussel. Tickets kosten 7,5 € en kan online gereserveerd worden.  Lees verder »

Spajic nog out tegen Eupen

Spajic nog out tegen Eupen

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck kan morgen nog geen beroep doen op Uros Spajic. De Serviër is nog steeds aan het revalideren na zijn enkelblessure. Hij zou op korte termijn wel terug inzetbaar zijn. Ook Andy Najar en Emmanuel Sowah revalideren nog steeds. Lees verder »

Op afzondering voor Eupen

Op afzondering voor Eupen

ANDERE RSC Anderlecht gaat op afzondering voor de wedstrijd op en tegen Eupen. Hein Vanhaezebrouck wil vooral vermijden dat de spelers vermoeid zijn van de hele reisweg. Het is dus eerder een maatregel genomen door de lange afstand richting Eupen.  Lees verder »

Thiago Motta out voor PSG - RSC Anderlecht

Thiago Motta out voor PSG - RSC Anderlecht

BLESSURES Paris Saint-Germain moet het enkele weken doen zonder zijn middenvelder Thiago Motta. Hij raakte geblesseerd aan de meniscus van de rechterknie en is zeker als drie weken out. Hij zal dus ook de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag, tegen RSC Anderlecht missen. Lees verder »

Onyekuru: "Niet gezegd dat ik in de winter weg wil"

Onyekuru:

INTERVIEWS Henry Onyekuru keert morgen terug naar waar het Belgisch avontuur voor hem begon, naar Eupen. Eén jaar later zit hij bij RSC Anderlecht en is hij er ook topschutter. De Nigeriaan wil verder en heeft torenhoge ambities, maar dat wil niet zeggen dat hij persé tijdens de wintermercato terug wil naar zijn moederclub Everton.  Lees verder »

Slaapcontainers geleverd

Slaapcontainers geleverd

ANDERE Hein Vanhaezebrouck wou slaapcontainers op Neerpede, om zou de spelers rust te kunnen gunnen tussen twee trainingen door. En zo geschiede, de slaapcontainers werden deze week geleverd en geïnstalleerd. Het zijn dezelfde containers die gebruikt worden op Dreamville, de luxecamping van Tomorowland. Lees verder »

 26-10-2017 

Steaua wil Stanciu terug

Steaua wil Stanciu terug

ANDERE Steaua Boekarest droomt van een terugkeer van hun ex-speler Nicolae Stanciu. Zover zal het wellicht niet komen. Anamaria Prodan, makelaar van de Roemeen, laat weten dat haar speler het niveau van het Roemense voetbal ontstegen is. Gigi Becali, eigenaar van Steaua, droomde nochtans luidop van een terugkeer van Stanciu. Lees verder »

Ticketing gesloten op 31 oktober

Ticketing gesloten op 31 oktober

ANDERE De dienst ticketing van RSC Anderlecht laat weten dat de dienst uitzonderlijk gesloten is op dinsdag 31 oktober 2017. Vanaf donderdag 2 november kan je weer aan de loketten terecht, die dag is de ticketing ook geopend tot 20u00.  Lees verder »

Harbaoui: "Niemand speciaal geviseerd"

Harbaoui:

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk mistte een reuzekans en heeft de weg naar doel nog steeds niet gevonden.. Hamdi Harbaoui was zijn vervanger en hij scoorde wél. Meteen na zijn doelpunt gooiede hij zijn shirt op de grond en keek kwaad naar de bank: "Maar dat was naar niemand speciaal gericht", zegt de Tunesiër, "Het was eerder uit frustratie." Lees verder »

Sels: "Strafschop was belangrijk moment"

Sels:

INTERVIEWS'Wie veel kansen mist, krijgt vroeg of laat het deksel op de neus', zo luidt een bekend voetbalgezegde. Bijna was het gisteren van dat, maar gelukkig was er Matz Sels om de strafschop van Onur Kaya te neutraliseren. "Ik ben blij dat ik op dat moment, een belangrijk moment in de wedstrijd, de stand daar op 0-0 kan houden." Lees verder »

Dendoncker terug tegen Eupen

Dendoncker terug tegen Eupen

BLESSURES Leander Dendoncker was niet voldoende hersteld van zijn ziekte, om aan te treden tegen Zulte-Waregem. Normaal gezien zou hij wel terug fit zijn voor de wedstrijd tegen Eupen. De Portugees Josué Sá nam gisteren de plaats van de Dendoncker in de verdediging.  Lees verder »

Trebel licht geblesseerd

Trebel licht geblesseerd

BLESSURES Adrien Trebel werd onder applaus vervangen door Alexandru Chipciu. De middenvelder werd vervangen omdat hij last had van een lichte blessure aan de achterzijde van zijn bil. Hij zou evenwel fit zijn voor het duel tegen Eupen komende zaterdag. Lees verder »


 25-10-2017 

Sels en invallers zorgen voor driepunter

Sels en invallers zorgen voor driepunter

WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste thuiszege beet als coach van Anderlecht. Zeventig minuten was het zwoegen en zweten, maar toen brachten invallers Gerkens en Harbaoui de verlossing met twee doelpunten vlak na elkaar. Kort voordien had Sels een strafschop gestopt. Lees verder »

Dendoncker: "Geld is niet alles"

Dendoncker:

INTERVIEWS Er was de voorbije zomermercato heel wat te doen rond een eventuele transfer van Leander Dendoncker. Op gegeven moment zei Roger Vanden Stock zelf in de pers: "Geld vervuilt alles, zelfs een jongen als Dendoncker." Een uitspraak die hard is aangekomen bij Dendoncker, die momenteel geen nieuw contract wil tekenen bij RSC Anderlecht. Lees verder »

Sels in doel, Sa en Stanciu starten

Sels in doel, Sa en Stanciu starten

ANDERE Hein Vanhaezebrouck heeft enkele wijzigingen aangebracht in zijn ploeg tegenover de wedstrijd tegen Genk. Matz Sels krijgt de voorkeur in doel, Sa neemt de plaats in van de zieke Leander Dendoncker in de verdediging. Op het middenveld maakt Nicolae Stanciu opnieuw zijn opwachting  Lees verder »

Ook Saelemaekers tekent contract

Ook Saelemaekers tekent contract

JEUGD Na Sebastiaan Bornauw heeft nu ook Alexis Saelemaekers een contract getekend tot medio 2019. De 18-jarige middenvelder speelt sinds 2011 voor Anderlecht en ontpopte zich dit seizoen tot een vaste waarde in de U19-ploeg die aantreedt in de UEFA Youth League. Lees verder »

Pro League neemt opmerkelijk besluit

Pro League neemt opmerkelijk besluit

ANDERE De Belgische competitie telt heel wat huurlingen van eersteklassers onder mekaar. Er was heel wat te doen rond het feti dat Club Brugge een clausule in de huurcontracten had, waardoor een verhuurde speler niet tegen hen mocht spelen. De Pro League boog zich over dit dossier en heeft nu een opmerkelijk besluit genomen. Lees verder »

Dury: "Een nieuwe coach heeft tijd nodig"

Dury:

INTERVIEWS Vanavond neemt RSC Anderlecht het op tegen Zulte-Waregem. De 400ste wedstrijd voor Francky Dury als coach van Essevee. En Dury hoopt dat zijn ploeg een vertrouwensboost krijgt in het Astridpark, al wil hij paars-wit zeker niet onderschatten, ook al zijn ze nog zoekende onder Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

Gesprek met Teodorczyk

Gesprek met Teodorczyk

ANDERE Lukasz Teodorczyk mag gaan uitleggen bij de Reviewcommissie nadat hij zondag natrapte op Joseph Aidoo. Hein Vanhaezebrouck heeft nog niet gesproken met zijn Poolse spits na het voorval, hij wacht daarvoor de strafmaat af. Daarna zal hij een gesprek aangaan met de Pool. Lees verder »

Acheampong gelukkig in China

Acheampong gelukkig in China

TRANSFERS Na vier zeges op rij zijn Tianjin Teda en Frank Acheampong verzekerd van het behoud in de Chinese hoogste klasse. Nog twee matchen zijn er te spelen en dan zit de competitie erop. Acheampong zal dit kalenderjaar wel niet meer terugkeren naar Anderlecht. Lees verder »

 24-10-2017 

"Ik voel geen ongeduld bij Stanciu"

INTERVIEWS De makelaar van Nicolae Stanciu dreigt ermee om haar poulain weg te halen bij RSC Anderlecht als hij niet meer aan spelen toekomt. Ze wees coach Hein Vanhaezebrouck aan als de schuldige van de weinige speelminuten van de Roemeen. De coach spreekt dit tegen, hij is heel tevreden over Stanciu, die soms zelfs té goed traint, aldus de T1. Lees verder »

Geen risico's nemen met Najar

Geen risico's nemen met Najar

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck liet zijn licht schijnen op de medische toestand van Andy Najar. De Hondurees neemt alle dagen deel aan de buitentrainingen en zijn revalidatie verloopt gunstig. Er wordt geen enkel risico genomen met zijn terugkeer om een herval te vermijden. De coach predikt geduld en wil dat Najar volledig genezen is alvorens hem opnieuw te brengen.  Lees verder »

"Doumbia en Leya Iseka moeten nu bevestigen"

JEUGD Anderlecht ontvangt morgen Zulte Waregem voor de twaalfde wedstrijd van het seizoen. Bij Essevee zullen Idrissa Doumbia en Aaron Leya Iseka extra gemotiveerd zijn. De twee huurlingen krijgen een gouden kans om zich te tonen aan Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

Galhardo is opnieuw voetballer

Galhardo is opnieuw voetballer

TRANSFERS Negen maanden nadat hij een zware knieblessure opliep, is Rafael Galhardo opnieuw voetballer. Vorige week woensdag zat de rechtsback voor het eerst op de bank bij zijn nieuwe club Cruzeiro. Ook het voorbije weekend zat hij in de wedstrijdkern. Spelen deed hij nog niet. Lees verder »

Boucaut fluit Eupen - Anderlecht

Boucaut fluit Eupen - Anderlecht

ANDERE De wedstrijd tegen KRC Genk is nog maar net achter de rug en morgen wacht Zulte-Waregem al in het Constant Vanden Stock Stadion. Zaterdag trekt paars-wit dan naar het Kehrwegstadion te Eupen. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

Anderlecht bij grootste opleiders van Europa

Anderlecht bij grootste opleiders van Europa

JEUGD Maar liefst 36 voetballers uit de jeugdafdeling van Anderlecht spelen momenteel in de hoogste afdeling van één van de 31 grootste Europese competities. Dat telde het CIES Football Observatory uit. Paars-wit staat hiermee op plaats 23 in de lijst van clubs die het meeste spelers opleiden. Lees verder »

Makelaar Stanciu dreigt met transfer

Makelaar Stanciu dreigt met transfer

TRANSFERS Sinds de komst van Hein Vanhaezebrouck speelde Nicolae Stanciu amper zeventien minuten. Zijn makelaar Anamaria Prodan kan hier niet mee lachen en dreigt met een vertrek in januari. Ook Alexandru Chipciu denkt beter aan een transfer als hij niet meer gaat spelen. Lees verder »

Slaapcontainers voor meer trainingen

Slaapcontainers voor meer trainingen

ANDERE Afgelopen zomer bouwde Anderlecht de twee slaapzalen in het oefencomplex te Neerpede om in een bureau en een vergaderruimte. Ze werden toch niet gebruikt onder René Weiler. Hein Vanhaezebrouck ziet het anders: hij wil de spelers wel hun bed laten opzoeken op de club. Lees verder »

Beloften spelen gelijk tegen Standard

Beloften spelen gelijk tegen Standard

JEUGD De U21 van Anderlecht speelden gisterenavond 2-2 gelijk tegen Standard. Abdul Karim Dante (foto) zette paars-wit kort voor de rust op voorsprong. Op het uur maakte Kobe Cools er 2-0 van. Maar in de slotminuten scoorde Standard nog twee keer, waarvan één door ex-Anderlecht-speler Lindon Selahi. Lees verder »

Spaanse interesse voor Onyekuru

Spaanse interesse voor Onyekuru

TRANSFERS Na Juventus zou nu ook Atlético Madrid interesse tonen in Henry Onyekuru, dat meldt het Engelse The Mirror. De Nigeriaan scoorde al zeven keer voor RSC Anderlecht en dat wordt ook in het buitenland opgemerkt.  Lees verder »

Reviewcommissie roept Teodorczyk op

Reviewcommissie roept Teodorczyk op

ANDERE Lukasz Teodorczyk mag het gaan uitleggen bij de Reviewcommissie na zijn natrap op Joseph Aidoo. De Reviewcommissie laat de Pool vervolgen op basis van tv-beelden. De zitting is volgende week dinsdag. Teodorczyk kan dus nog meespelen tegen Zulte-Waregem en Eupen.  Lees verder »

 23-10-2017 

U21: Selectie: Anderlecht - Standard

U21: Selectie: Anderlecht - Standard

WEDSTRIJDEN - JEUGD Straks nemen de U21 het op tegen hun leeftijdsgenoten van Standard Luik. De classico bij de reserven dus. Coach Emilio Ferrara maakte zijn selectie bekend voor deze wedstrijd die doorgaat in het Van Roy Stadion te Stadionlaan 5 9470 Denderleeuw. Aftrap is voorzien om 19u30. Lees verder »

Nieuwe Quiz en Prono rondes beschikbaar

Nieuwe Quiz en Prono rondes beschikbaar

WEBSITE In de Champions League zijn we weeral toe aan de vierde speeldag. Anderlecht leverde, ondanks de zware nederlaag, thuis een mooie prestatie af tegen PSG op speeldag drie en mag nu naar Parijs trekken. Wat vermag het daar? Laat het ons weten via de prono. En ook in de quiz zijn we inmiddels toe aan de vierde ronde. Succes! Lees verder »

7.000 euro boete

7.000 euro boete

ANDERE Voor de aanvang van de eerste wedstrijd van de Champions League tegen Bayern München, staken Anderlecht-supporters vuurwerk af in de Allianz-Arena. De club heeft daar nu een boete van 7.000 € voor gekregen van de Europese voetbalbond UEFA. Anderlecht laat weten akte te nemen van de boete. Lees verder »

Rood voor Neymar, Bayern en Celtic winnen

Rood voor Neymar, Bayern en Celtic winnen

ANDERE De Europese tegenstanders van RSC Anderlecht speelden ook het voorbije weekend hun wedstrijd. Paris Saint-Germain kon in de slotminuut 2-2 gelijk spelen, dankzij een doelpunt van Cavani. Neymar kreeg in het slot wel nog een rode kaart onder de neus geduwd na zijn tweede geel.  Lees verder »

Weiler bedankt voor bondscoach

Weiler bedankt voor bondscoach

ANDERE René Weiler heeft bedankt voor de job als bondscoach van Oostenrijk. De 44-jarige Zwitser is van mening dat hij nog te jong is om nu al als bondscoach aan de slag te gaan. Hij blijft de voorkeur geven aan een post als trainer van een club. En als het even kan, een ploeg uit de Bundesliga. Lees verder »

Teodorczyk weken aan de kant ?

Teodorczyk weken aan de kant ?

ANDERE Het lukt allemaal niet meer zo goed voor Lukasz Teodorczyk. Dit seizoen kon hij nog maar drie keer scoren, voor doel vergeet hij dikwijls af te werken. En dat tot grote frustratie van hemzelf. Tegen Genkt trapte hij op gegeven moment, onnodig na, op Joseph Aidoo. Scheidsrechter Bart Vertenten bleef mild en gaf geel. Benieuwd of de Reviewcommissie het daarbij laat.  Lees verder »

Kums: "Kansen beter afwerken"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums moest tegen Paris Saint-Germain, geblesseerd vervangen worden, gisteren stond hij gewoon aan de aftrap. De middenvelder zag een gesloten wedstrijd en kansen die niet afgewerkt werden. Maar ook de fout van Aidoo, waaruit de 0-1 voortvloeit,  Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS RSC Anderlecht kon gisteren thuis niet winnen van KRC Genk. Het eerste verlies onder Hein Vanhaezebrouck. De coach benadrukte na de wedstrijd dat hij toch wel goede dingen had gezien en legt de focus nu bij volgende woensdag. Dan speelt paars-wit thuis tegen Zulte-Waregem. Lees verder »


 22-10-2017 

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 18 uur ontvangt Anderlecht in het Astridpark RC Genk. Paars-wit hoopt onder Hein Vanhaezebrouck zijn tweede competitiezege op rij te boeken. Bij Genk ligt coach Albert Stuivenberg onder vuur. Hij moet winnen wil hij zijn hachje redden. Lees verder »

 21-10-2017 
 20-10-2017 

"Niet enkel de goals van Teodorczyk tellen"

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk zoekt nog steeds naar zijn scorende vorm, ook tegen Paris Saint-Germain miste hij enkele kansen. Een Waalse journalist maakte de opmerking tegen Hein Vanhaezebrouck dat de Pool niet in vorm is, de coach nam zijn Poolse spits meteen in bescherming: "Teodorczyk blijft hard werken, zelfs zonder scoren." Lees verder »

Spajic out, Kums misschien

Spajic out, Kums misschien

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck gaf op zijn persconferentie meer uitleg over de geblesseerden bij RSC Anderlecht. Uros Spajic is nog steeds out, maar de kans bestaat dat hij wel de wedstrijd tegen Zulte-Waregem haalt. Rond Sven Kums heerst er nog een afwachtende houding, morgen staan er nog onderzoeken op het programma.  Lees verder »


 19-10-2017 

Morgen meer nieuws over Kums

Morgen meer nieuws over Kums

BLESSURES De medische staf onderzocht vandaag de kuit van Sven Kums, maar kon de onderzoeken nog niet afronden. Morgen worden deze verdergezet en dan hoopt de club uitsluitsel te hebben over de ernst van Kums' blessure. Lees verder »

Anderlecht - Genk uitverkocht

Anderlecht - Genk uitverkocht

ANDERE Komende zondag ontvangt RSC Anderlecht Racing Genk in een uitverkocht Constant Vanden Stock Stadion, in het kader van de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League. Alle tickets gingen de deur uit, het heeft dus geen zin om je nog naar de loketten te begeven. De aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

Opinie: Boycot verplaatsing naar PSG

Opinie: Boycot verplaatsing naar PSG

OPINIES Enkele dagen geleden riepen verschillende supportersclubs op tot een boycot voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain. Wat begon met een twintigtal clubs begint gestaag aan te groeien. Meer en meer supportersclubs beslissen om zich achter de boycot te scharen en blijven thuis. De kans is dus groot dat paars-wit het zo goed als zonder aanhang moet stellen in Parijs.  Lees verder »

Josué verovert shirt Neymar

Josué verovert shirt Neymar

WEDSTRIJDEN Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck verklaarde vooraf dat Neymar en co hun shirt niet zouden wisselen met spelers die niets hebben laten zien. Anderlecht speelde echter zo goed dat iedereen het shirt van de Braziliaanse supervedette verdiende. Josué Sa bleek na afloop de gelukkige. Lees verder »

Deschacht: "Ik onthoud dat we lef toonden"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht speelde gisteren zijn honderste Europese wedstrijd, al zal het geen wedstrijd zijn die hij zal verder vertellen. Toch is de verdediger tevreden met wat zijn ploeg getoond heeft. "We hebben alles geprobeerd, maar we verloren van een betere ploeg, maar ik onthoud vooral ons lef", aldus Deschacht. Lees verder »

 18-10-2017 

Bayern vlot voorbij Celtic

Bayern vlot voorbij Celtic

WEDSTRIJDEN In de andere partij in groep B won Bayern München met 3-0 van Celtic Glasgow. Thomas Müller en Joshua Kimmich scoorden voor de rust. Mats Hummels legde vlak na de pauze de eindstand vast. Bayern wordt zo tweede in de groep. Lees verder »

Geprobeerd, maar eervol verloren

Geprobeerd, maar eervol verloren

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om te stunten tegen PSG. Het verloor met zwaren 0-4-cijfers, maar deze zeggen niet alles. Anderlecht speelde een moedige wedstrijd, had vooral voor de rust heel wat goede mogelijkheden, maar moet aanvaarden dat PSG een maatje of drie te groot is. Lees verder »

Nummer honderd voor Deschacht

Nummer honderd voor Deschacht

ANDERE De wedstrijd van vanavond tegen PSG is een nieuwe mijlpaal in de geweldige carrière van Olivier Deschacht. De verdediger is toe aan zijn honderdste Europese wedstrijd. Hij is de vijfde Belg die de kaap van honderd duels overschrijdt. Lees verder »

Bekend volk in de tribunes

Bekend volk in de tribunes

WEDSTRIJDEN Heel wat bekende landgenoten zijn vanavond afgezakt naar het Constant Vanden Stock-stadion voor het duel tussen Anderlecht en PSG. Ook AA Gent-voorzitter Ivan De Witte zit in de tribune. "Ik wil wel eens zien hoe onze vorige trainer het hier zal doen." Lees verder »

UYL: derde nederlaag voor U19

UYL: derde nederlaag voor U19

JEUGD Anderlecht heeft ook zijn derde wedstrijd in de UEFA Youth League verloren. De U19 gingen met 0-2 onderuit tegen PSG. Beide doelpunten vielen voor de rust. In de andere partij won Bayern München met 6-2 van Celtic. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - PSG

Voorbeschouwing: Anderlecht - PSG

WEDSTRIJDEN Wie wordt vanavond de held van het Astridpark: Neymar of Hein Vanhaezebrouck? Maakt PSG er net als vier jaar geleden een totaalvertoning van of kan Anderlecht stunten? Hoe dan ook, paars-wit zal de Parijse grootmacht met rechte rug in de ogen kijken. Lees verder »

Enkel Spajic kreeg een nieuwe tik

Enkel Spajic kreeg een nieuwe tik

BLESSURES Uros Spajic hervatte maandag de training, maar dat was van korte duur. "Uros incasseerde opnieuw een tik. Ik zag hem een tackle uitvoeren en wist meteen dat het niet goed zat", legde Hein Vanhaezebrouck gisteren uit op zijn persbabbel. Lees verder »

"Ook met keepers kan je roteren"

WEDSTRIJDEN Speelt Anderlecht straks tegen PSG met Frank Boeckx of Matz Sels tussen de palen? Op zijn persconferentie gisteren liet Hein Vanhaezebrouck beide opties open. "Tegen Mechelen koos ik voor Boeckx, nu zien we wel", aldus de coach. Lees verder »

"De ploeg kan alle steun gebruiken"

ANDERE Enkele supportersclubs roepen op om de uitwedstrijd naar Paris Saint-Germain te boycotten voor de strenge veiligheidsnormen die genomen zijn. RSC Anderlecht reageert bedroefd op het nieuws en benadrukt dat het er alles aan gedaan heeft om de verplaatsing zo comfortabel mogelijk te maken. Het hoopt ondanks alles op de steun van de supporters te mogen rekenen.  Lees verder »

 17-10-2017 

"Ghelamco al anderhalf jaar niet gehoord"

ANDERE Anderlecht-woordvoerder David Steegen heeft vanmiddag gereageerd op de uitspraken van Ghelamco als zou het de plannen voor het Eurostadion hebben aangepast aan de wensen van Anderlecht. "Officieel zijn we nog niet op de hoogte", meldt Steegen. Lees verder »

"Met 0-4 winnen in Glasgow is bijna onmogelijke opdracht"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck realiseert zich dat RSC Anderlecht voor een heel moeilijke opdracht staat wil het Europees nog overwinteren. De coach was teleurgesteld dat paars-wit met 0-3 thuis verloor van Celtic, ook al was hij toen nog aan de slag bij AA Gent. Wil Anderlecht de Europese droom levend houden, dan moet het een punt proberen pakken tegen Bayern of PSG. Lees verder »

Paris Saint-Germain zonder Silva

Paris Saint-Germain zonder Silva

ANDERE Paris Saint-Germain moet het morgen zonder zijn ploegkapitein Thiago Silva doen. De Braziliaanse verdediger is onvoldoende fit om mee af te reizen naar Brussel. Dat liet de Franse club zelf weten via zijn sociale media.  Lees verder »

Wouters leidt RSC Anderlecht - Zulte Waregem

Wouters leidt RSC Anderlecht - Zulte Waregem

ANDERE Volgende week woensdag 25 oktober, staat er nog een thuiswedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht. Ze nemen het dan op tegen Zulte-Waregem. Die wedstrijd wordt in goede banen geleid door Luc Wouters, hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers, Kristof Meers en vierde official Christof Dierick.  Lees verder »

"Zelf initiatief nemen tegen PSG"

INTERVIEWS Morgen krijgt Anderlecht in de Champions League het bezoek van het sterrenensemble van PSG. De Parijzenaars beschikken momenteel over de sterkte voorhoede ter wereld. Hoe wil Hein Vanhaezebrouck Neymer en co aan banden leggen? Lees verder »

Bornauw tot 2019 bij Anderlecht

Bornauw tot 2019 bij Anderlecht

JEUGD Sebastiaan Bornauw heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot medio 2019. De 18-jarige centrale verdediger maakt deel uit van de beloftekern en is een vaste waarde bij de Belgische jeugdelftallen. Lees verder »

Supporters willen uitwedstrijd PSG boycotten

Supporters willen uitwedstrijd PSG boycotten

ANDERE Dinsdag 31 oktober gaat Anderlecht op bezoek bij Paris Saint-Germain. De veiligheidsmaatregelen voor deze wedstrijd zijn opnieuw draconisch. Zo mogen de paars-wit supporters zich niet vrijuit bewegen in Parijs. Ze worden opgewacht aan de grens en worden onder politiebegeleiding naar het Parc des Princes gebracht. De supporters willen de uitwedstrijd dan ook boycotten.  Lees verder »

Vertenten fluit Anderlecht - RC Genk

Vertenten fluit Anderlecht - RC Genk

ANDERE Zondag wacht de elfde speeldag in de Jupiler Pro League voor Anderlecht. Het ontvangt in het Constant Vanden Stock Stadion Racing Genk. Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen en vierde official Nicolas Laforge.  Lees verder »

Twijfel tussen Boeckx en Sels

Twijfel tussen Boeckx en Sels

WEDSTRIJDEN In zijn eerste wedstrijd koos Hein Vanhaezebrouck voor Frank Boeckx als doelman, maar die keuze was nog niet definitief, zo klonk het toen. Voor de partij van morgen tegen PSG bestaat de kans dat Matz Sels tussen de palen komt. Lees verder »

200 journalisten voor Anderlecht - PSG

200 journalisten voor Anderlecht - PSG

ANDERE De Champions League wedstrijd van morgen kan op heel wat belangstelling rekenen van de media. Er zullen zo een 200 journalisten aanwezig zijn en dan is er nog een wachtlijst. Aanvragen komen van over heel de wereld, journalisten van. Brazilië, Portugal, Engeland, Nederland en ondermeer China proberen erbij te zijn.   Lees verder »

 16-10-2017 

Vertrek Onyekuru onwaarschijnlijk

Vertrek Onyekuru onwaarschijnlijk

ANDERE Verbazing alom vorig weekend, Henry Onyekuru kondigde aan dat hij na Nieuwjaar wellicht voor Everton, zijn moederclub zou spelen. De Nigeriaan heeft nog steeds geen werkvergunning om in Engeland aan de slag te gaan, maar dat zou omzeild worden door de reden van "uitzonderlijk talent" aan te halen. Maar zo simpel werkt het allemaal niet.  Lees verder »

UYL: Zwitser voor de jeugd

UYL: Zwitser voor de jeugd

JEUGD Voor de grote jongens eraan beginnen in de Champions League, is het aan de jeugd om het op te nemen tegen Paris Saint Germain. De 34-jarige Zwitser Fedayi San, is door de UEFA aangeduid om dit duel in het Van Roy Stadion te Denderleeuw, in goede banen te leiden. Aftrap is voorzien om 16u. Lees verder »

"Gerkens vloekte toen Weiler vertrok"

INTERVIEWS Hij leek gehaald als excuus-Belg, maar Hein Vanhaezebrouck zette hem, net als Nicolas Frutos trouwens, meteen in de basiself: Pieter Gerkens. Vader André Gerkens ziet het blij gebeuren en is niet verrast. "Ik wist dat Pieter dit kon, zelfs bij een topclub als Anderlecht." Lees verder »

Svilar debuteert bij Benfica

Svilar debuteert bij Benfica

ANDERE Mile Svilar speelde dit weekend zijn eerste wedstrijd voor het A-elftal van Benfica. In de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Olhanense stond de 19-jarige doelman tussen de palen. Hij hield de nul en Benfica won met 0-1. Lees verder »

 15-10-2017 

Ongeveer 1000 Franse supporters in Astridpark

Ongeveer 1000 Franse supporters in Astridpark

ANDERE Woensdag ontvangt RSC Anderlecht, Paris Saint-Germain in het Constant Vanden Stock Stadion, in het kader van de derde speeldag van de Champions League. Ongeveer een duizental PSG-supporters maken de verplaatsing mee naar Brussel. Paars-wit kreeg 925 tickets om de verplaatsing naar daar te maken.  Lees verder »

Boeckx maakt debuut als co-commentator

Boeckx maakt debuut als co-commentator

ANDERE Frank Boeckx maakte gisterenavond zijn debuut als co-commentator bij Eleven Sports. Hij kreeg er de Italiaanse topper AS Roma - Napoli voorgeschoteld. Samen met Jeremy Perbet en Mogi Bayat is de doelman één van de nieuwe gezichten in het analistenteam.  Lees verder »

 14-10-2017 

Een gelukkige Vanden Stock

Een gelukkige Vanden Stock

INTERVIEWS Het was een gelukkige Roger Vanden Stock die vandaag te zien was op de Collectors Day te RSC Anderlecht. "Dit was dé stijl van Vanhaezebrouck", aldus de voorzitter. Woensdag wacht Paris Saint-Germain in het Constant Vanden Stock Stadion. De voorzitter blijft voorzichtig in zijn vooruitzichten: "Opletten dat we geen pak rammel krijgen." Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Ik heb genoten"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck wist dat hij veel werk had bij RSC Anderlecht. De tijd met zijn voltallige ploeg was kort, toch was tijdens de eerste helft de hand van de nieuwe coach al te zien. Ook hij zelf was tevreden: "Ik ben aangenaam verrast", aldus een opgetogen T1.  Lees verder »

Kums: "Deze zege is verdiend"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums kreeg van Hein Vanhaezebrouck opnieuw een plaats bij de basiself. De samenwerking met Adrien Trebel op het middenveld verliep vlot en ook Kums ontdekte opnieuw het plezier in voetballen. Het einde van de tweede helft bracht nog wat spanning mee voor paars-wit: "Maar deze zege is verdiend", zegt Kums.  Lees verder »

Verjaardag Emjomi

Verjaardag Emjomi

ANDERE Vandaag verjaart webteamlid Emjomi. Ze schreef de afgelopen jaren meer dan vijfduizend artikels voor deze site. Wij wensen haar van harte een gelukkige verjaardag! Lees verder »

Onyekuru wil in januari naar Everton

Onyekuru wil in januari naar Everton

ANDERE Nadat er eerder al geruchten in de Nigeriaanse pers opdoken, heeft nu ook Onyekuru zelf zijn wil uitgesproken om Anderlecht in januari te verlaten. Het is echter maar de vraag of hij in januari al aan een werkvergunning voor Engeland kan krijgen. Lees verder »

Hanon overleden

Hanon overleden

ANDERE Pierre Hanon, een icoon van RSC Anderlecht, is overleden op 80 jarige leeftijd. Hanon speelde 404 wedstrijden voor paars-wit en scoorde als verdedigend ingestelde speler 41 keer. Lees verder »

 13-10-2017 

Kums in basiself

Kums in basiself

ANDERE Binnen een uurtje neemt RSC Anderlecht het op tegen KV Mechelen in een uitverkocht AFAS Stadion. De vuurdoop van Hein Vanhaezebrouck. Hij kiest voor Frank Boeckx in doel en brengt Sven Kums opnieuw in de ploeg. In de spits krijgt Lukasz Teodorczyk te voorkeur.  Lees verder »

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 20.30 uur maakt Hein Vanhaezebrouck zijn debuut als coach van Anderlecht. Heel voetbalminnend België zal vol spanning toekijken hoe hij het ervan afbrengt. Wij zijn vooral benieuwd of hij qua namen veel zal veranderen ten opzichte van zijn voorganger René Weiler. Lees verder »

Welke elf spelers kiest Vanhaezebrouck?

Welke elf spelers kiest Vanhaezebrouck?

WEDSTRIJDEN Het is vol spanning uitkijken welke elf spelers Hein Vanhaezebrouck straks aan de aftrap brengt. Wat vast staat, is dat de coach kiest voor het 3-5-2-systeem waarvoor hij gekend staat. Over de namen die dit straks invullen, verschillen de kranten van mening. Lees verder »

Topclubs uit Manchester komen scouten

Topclubs uit Manchester komen scouten

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tussen Anderlecht en KV Mechelen zal vanavond bijgewoond worden door scouts van heel wat grote clubs. Zo stuurt Manchester United een mannetje om Leander Dendoncker aan het werk te zien. Ook stadsgenoot Manchester City tekent present. Lees verder »

 12-10-2017 

"De beste spits zal spelen"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck beschikt over drie centrumspitsen bij RSC Anderlecht. Wie er morgen zal starten is nog niet helemaal duidelijk. De coach sprak vooral over Robert Beric en Hamdi Harbaoui, over Lukasz Teodorczyk werd er geen woord gerept. "De beste en de sterkste zal spelen", wou de coach enkel kwijt. Lees verder »

"Dendoncker kan echt alles"

INTERVIEWS Voor één speler in het bijzonder haalde Hein Vanhaezebrouck de loftrompet boven deze middag. Het is duidelijk dat Leander Dendoncker in de bovenste schuif ligt bij de coach. "Hij is een zeer intelligente speler die zich heel snel kan aanpassen. Hij kan echt alles", is Vanhaezebrouck lovend.  Lees verder »

Najar niet terug voor december

Najar niet terug voor december

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck was ook duidelijk over een terugkeer van Andy Najar, en die zal nog niet voor meteen zijn. "Als hij dit jaar nog terugkeert zal dat in ieder geval niet voor december zijn", is de coach eerlijk. RSC Anderlecht wil niet opnieuw dezelfde fout maken van de Hondurees te rap te laten spelen.  Lees verder »

"Ik wil morgen winnen"

INTERVIEWS Morgen is het de eerste competitiewedstrijd voor Hein Vanhaezebrouck als trainer van RSC Anderlecht. Alle internationals zijn pas sinds woensdag of gisteren terug, veel trainen hebben ze nog niet gedaan onder de nieuwe T1. "Maar ik ga hier niet over klagen. Het feit dat er veel jongens voor hun respectieve landen spelen, wil zeggen dat je als club over goeie spelers beschikt", aldus de coach. Lees verder »

Nog 100-tal tickets beschikbaar in AFAS Stadion

Nog 100-tal tickets beschikbaar in AFAS Stadion

WEDSTRIJDEN De kans is groot dat RSC Anderlecht morgen voor een uitverkocht AFAS Stadion speelt. Er zijn voor morgen nog een kleine hondertal tickets te koop. Verwacht wordt dat die de komende uren, dagen vlot over de toonbank zullen gaan. De aftrap is voorzien om 20u30, Jonathan Lardot is scheidsrechter van dienst. Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Hanni blijft kapitein"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Sofiane Hanni kreeg het hard te verduren de laatste wedstrijden bij RSC Anderlecht. Tegen Standard Luik werd hij opnieuw uitgefloten. Nu de nieuwe trainer er is, gingen er stemmen op dat het misschien tijd was om een nieuwe kapitein te kiezen, maar Hein Vanhaezebroeck is duidelijk: "Hanni blijft mijn kapitein." Lees verder »

Vrije verkoop thuiswedstrijden gestart

Vrije verkoop thuiswedstrijden gestart

ANDERE Vandaag is de vrije verkoop gestart voor de thuiswedstrijden tegen Club Brugge (05/11), KV Kortrijk ((26/11) en Sporting Charleroi (10/12). Voor de thuiswedstrijden in het kader van Champions League zijn er geen tickets meer beschikbaar. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor de thuiswedstrijden tegen KRC Genk (22/10) en Zulte Waregem (25/10). Lees verder »

De nieuwe wind van Vanhaezebrouck

De nieuwe wind van Vanhaezebrouck

ANDERE Sinds zijn komst naar Anderlecht legt Hein Vanhaezebrouck meteen zijn eigen accenten. Op sommige vlakken zorgt hij voor een duidelijke stijlbreuk met zijn voorganger René Weiler. Het Nieuwsblad merkt vijf opvallende verschillen. Lees verder »

Josué ziek en onzeker voor Mechelen

Josué ziek en onzeker voor Mechelen

BLESSURES Josué Sa trainde gisteren niet mee wegens ziekte. De Portugese verdediger is onzeker voor de partij van morgen tegen KV Mechelen. Uros Spajic trainde individueel. Mechelen komt voor hem te vroeg. De wedstrijd van woensdag tegen PSG haalt hij mogelijk wel. Lees verder »

Dury wil Leya Iseka en Doumbia langer houden

Dury wil Leya Iseka en Doumbia langer houden

ANDERE Aaron Leya Iseka en Idrissa Doumbia doen het meer dan behoorlijk bij Zulte-Waregem. Beide spelers veroverden op korte tijd een basisplaats bij Essevee, die hen nog tot het einde van het seizoen huurt van RSC Anderlecht. En daar wil Francky Dury verandering in brengen, ofwel het huurcontract verlengen of een aankoopoptie afdwingen.  Lees verder »

Meer open trainingen?

Meer open trainingen?

ANDERE Open trainingen. Het is een zelfzaam goed bij RSC Anderlecht. Nieuwe coach, Hein Vanhaezebrouck, wil dit alvast veranderen. Gisterenavond kwamen de vertegenwoordigers van de verschillende supportersclubs, samen in het Constant Vanden Stock Stadion, voor een gemoedelijke babbel met de coach en zijn technische staf.  Lees verder »

 11-10-2017 

Vanhaezebrouck laat beloften meetrainen

Vanhaezebrouck laat beloften meetrainen

JEUGD Door het interlandvoetbal ontbraken gisteren nog verschillende spelers voor de training. Om met een voldoende grote groep te trainen, riep Hein Vanhaezebrouck enkele beloften erbij. Onder meer Bornauw (verdediger) en Milan Corryn (middenvelder) mochten zich tonen. Lees verder »

Spajic traint al individueel

Spajic traint al individueel

BLESSURES Uros Spajic zet vandaag een volgende stap in zijn herstelproces nadat hij zich tegen Celtic blesseerde aan de enkel. De Serviër hervat vandaag de individuele training buiten. De partij van overmorgen tegen KV Mechelen komt nog te vroeg. Lees verder »

 10-10-2017 

Transfer Vermaelen kan nog steeds

Transfer Vermaelen kan nog steeds

TRANSFERS Mogelijk zal Thomas Vermaelen deze winter toch naar Anderlecht komen. Met het oog op het WK, is de verdediger op zoek naar een ploeg waar hij zeker een basisplaats kan veroveren. Anderlecht lijkt daarbij de beste papieren te hebben, al ligt Ajax ook nog op de loer. Barcelona-trainer Ernesto Valverde geeft echter aan nog op Vermaelen te rekenen. Lees verder »

Nieuwe hoop voor het Eurostadion?

Nieuwe hoop voor het Eurostadion?

ANDERE Het verhaal doet de ronde dat de Belgische Voetbalbond achter de schermen nu met Besix onderhandelt voor de bouw van het Eurostadion. Het project van Ghelamco lijkt volledig in het slop te zitten en dus kiest de KBVB voor een andere aanpak.  Lees verder »

Lukebakio effent pad voor zege Belgische U21

Lukebakio effent pad voor zege Belgische U21

JEUGD De Belgische U21 hebben in de vooravond een EK-kwalificatiewedstrijd in Cyprus met 0-2 gewonnen. Dodi Lukebakio opende de score nadat een schot van Samuel Bastien voor zijn voet belandde. Ex-Anderlecht-speler Bastien maakte in de toegevoegde tijd er 0-2 van. Lees verder »

Weiler kandidaat-coach bij Bochum

Weiler kandidaat-coach bij Bochum

TRANSFERS René Weiler is één van de drie kandidaten om de nieuwe coach te worden van de Duitse tweedeklasser Bochum. Of Weiler zelf wil, is een andere vraag. Volgens zijn entourage moet of wil hij hoger mikken en droomt hij van de Bundesliga of Premier League. Lees verder »

 09-10-2017 

Lardot fluit Mechelen - Anderlecht

Lardot fluit Mechelen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Morgen spelen de Rode Duivels nog, vrijdag is het weer aan de Jupiler Pro League. RSC Anderlecht verplaatst zich Achter de Kazerne en trapt er speeldag 10 op gang. Jonathan Lardot is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hj wordt bijgestaan door Frederic Godelaine, Florian Lemaire en vierde official Wim Smet. Lees verder »

Wil Everton Onyekuru terughalen in januari?

Wil Everton Onyekuru terughalen in januari?

ANDERE Everton kocht vorige zomer Henry Onyekuru over van Eupen. Omdat de Nigeriaan nog niet aan een werkvergunning geraakte voor Engeland, leende Everton hem meteen uit aan RSC Anderlecht. Alleen loopt het momenteel niet zo goed voor Everton in de Premier League en zou de Engelse club van plan zijn om Onyekuru in januari terug te halen naar Goodison Park.  Lees verder »

Cup U21: Selectie: Anderlecht - Charleroi

Cup U21: Selectie: Anderlecht - Charleroi

WEDSTRIJDEN - JEUGD De U21 spelen vanavond hun laatste groepswedstrijd in het kader van de Beker van België. Door winst tegen Eendracht Aalst en Oud-Herverlee Leuven is paars-wit al zeker van de volgende ronde en de tegenstander van vanavond, Charleroi, is dat ook. Beide ploegen spelen vanavond voor groepswinst. Aftrap is voorzien om 19u30. Lees verder »

Dendoncker: "Punten gescoord voor WK"

Dendoncker:

INTERVIEWS Toen Marouanne Fellaini uitviel tegen Bosnië-Herzegovina, gooide Roberto Martinez Leander Dendoncker in de strijd. De eerste minuten liepen moeizaam, maar daarna pikte hij de draad op en speelde hij sterk. "Ik probeerde mijn steentje bij te dragen en denk dat het vrij goed gelukt is." Lees verder »

Quiz ronde 3 over het internationale voetbal

Quiz ronde 3 over het internationale voetbal

WEBSITE De derde quizronde is zonet beschikbaar gesteld. Gezien de interlandbreak handelt de derde ronde voornamelijk ook over de internationale tornooien. Na 2 ronden, zijn er nog 34 deelnemers met het maximum aantal punten. Hoeveel spelers zullen er nog na de derde ronde een foutloos parcours afleggen? Veel geluk! Lees verder »

 08-10-2017 

Trezeguet mag zich opmaken voor WK

Trezeguet mag zich opmaken voor WK

ANDERE Trezeguet, door Anderlecht dit seizoen verhuurd aan Kasimpasa, heeft zich met Egypte geplaatst voor het WK in Rusland. Egypte won vandaag met 2-1 tegen Congo-Brazzaville en is zo groepswinnaar. Trezeguet viel in na 55 minuten bij een 0-0-stand. Lees verder »

 07-10-2017 

Kara op WK-koers na winst

Kara op WK-koers na winst

ANDERE Ook in Afrika wordt er vandaag gevoetbald in de kwalificatiepoules voor het WK van volgend jaar in Rusland. Drie Anderlecht-spelers kwamen in actie: Kara Mbodj, Sofiane Hanni en de verhuurde Frank Acheampong. Lees verder »

Belgische U21 doen slechte zaak

Belgische U21 doen slechte zaak

JEUGD De Belgische U21 hebben 1-1 gelijk gespeeld in een EK-kwalificatieduel tegen Zweden. Wout Faes, verhuurd aan Excelsior, was de enige Anderlecht-speler die in de basiself begon. Aaron Leya Iseka (79e minuut) en Dodi Lukebakio (85e minuut) vielen in. Lees verder »

Obradovic moet wachten op WK-ticket

Obradovic moet wachten op WK-ticket

ANDERE Servië heeft zich nog niet kunnen plaatsen voor het WK. Het verloor met 3-2 van Oostenrijk. Ivan Obradovic bleef de hele partij op de bank. Het eerste doelpunt van Servië werd gescoord door oud-Anderlecht-speler Luka Milivojevic. Lees verder »

 06-10-2017 

Spajic hervat looptraining

Spajic hervat looptraining

BLESSURES Uros Spajic, die zich blesseerde tijdens de partij tegen Celtic vorige week, heeft de looptraining hervat. De verdediger laat via Twitter weten snel weer op een voetbalveld te kunnen staan. Volgens La Dernière Heure zou hij op 22 oktober tegen Genk mogelijk zijn wederoptreden maken. Lees verder »

Nog zes weken wachten op Najar

Nog zes weken wachten op Najar

BLESSURES Uit zijn bezoekjes aan Amerikaanse specialisten is gebleken dat Andy Najar kan herstellen van zijn hamstringblessure zonder operatie. De Hondurees volgt nu een individueel revalidatieprogramma. Over zes weken moet hij opnieuw speelklaar zijn. Lees verder »

Delcroix trefzeker bij nationale U19

Delcroix trefzeker bij nationale U19

JEUGD Heel wat jeugdspelers van Anderlecht zijn momenteel op stage met de Belgische U19 in Marbella. Gisteren speelden ze daar een oefenduel tegen de Verenigde Staten. De jonge Duivels wonnen met 2-0 en Anderlecht-verdediger Hannes Delcroix scoorde het tweede doelpunt. Lees verder »

Chipciu goed voor assist bij winnend Roemenië

Chipciu goed voor assist bij winnend Roemenië

ANDERE Roemenië heeft zijn voorlaatste WK-kwalificatiewedstrijd met 3-1 gewonnen tegen Kazachstan. Alexandru Chipciu speelde de hele partij en leverde de assiste voor het derde doelpunt. Met een knappe doorsteekpas zette hij Keșerü alleen voor de doelman en die rondde koel af. Lees verder »

Officieel: Belhocine voor drie seizoenen bij Anderlecht

Officieel: Belhocine voor drie seizoenen bij Anderlecht

ANDERE Gisterenavond laat, maakte RSC Anderlecht officieel bekend dat ook Karim Belhocine de overstap maakt naar RSC Anderlecht. Zo is de technische staf van Hein Vanhaezebrouck compleet en kunnen ze zich optimaal voorbereiden op de komende wedstrijden. Belhocine tekende voor drie sezoenen bij paars-wit. Lees verder »

 05-10-2017 

Teodorczyk op zucht van WK

Teodorczyk op zucht van WK

WEDSTRIJDEN Polen heeft in de vooravond zijn WK-kwalificatiewedstrijd in Armenië met 1-6 gewonnen. Lukasz Teodorczyk bleef de hele partij op de bank. Door deze zege is Polen zo goed als zeker van deelname aan het WK volgend jaar. Lees verder »

Ook Belhocine onderweg

Ook Belhocine onderweg

ANDERE Hein Vanhaezebrouck staat ook dicht bij zijn derde assistent. Volgens Het Laatste Nieuws is ook Karim Belhocine onderweg naar RSC Anderlecht. De Franse Algerijn zou de T2 worden van Vanhaezebrouck. Gino Cae, die eerder al tekende, zal bij Anderlecht de functie van assistent-coach combineren met die van physical coach. Lees verder »

Officieel: Gino Caen naar RSC Anderlecht

Officieel: Gino Caen naar RSC Anderlecht

TRANSFERS Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste assistent binnen. Gino Caen maakt de overstap van KV Oostende naar RSC Anderlecht. Net als Vanhaezebrouck tekende hij een contract voor drie seizoen bij paars-wit. De kustboys wensen hun voormalig assistent-coach alvast veel succes toe bij zijn nieuwe club.  Lees verder »

UYL: Anderlecht - PSG om 16u

UYL: Anderlecht - PSG om 16u

JEUGD Woensdag 18 oktober staat de derde speeldag van de UEFA Youth League op het programma, RSC Anderlecht speelt tegen zijn leeftijdsgenoten in het Van Roy Stadion te Stadionlaan 5 Denderleeuw. Door de Europese uitzendrechten begint de wedstrijd een uur later dan voorzien, om 16u in plaats van 15u.  Lees verder »

Kara: "We willen naar het WK"

Kara:

INTERVIEWS Senegal staat momenteel op de derde plaats in groep D, enkel de groepswinnaar plaatst zich voor het WK. Zaterdag gaat het op bezoek bij Kaapverdië, momenteel de tweede in de stand. Een overwinning is noodzakelijk om de droom om aan het WK deel te nemen, levend te houden.  Lees verder »

“De trainer Weiler heeft nog tijd nodig”

“De trainer Weiler heeft nog tijd nodig”

ANDERE RSC Anderlecht heeft zijn nieuwe trainer beet, ondertussen blijft het stil rond de ex-trainer René Weiler. Meteen na zijn ontslag vertrok hij naar Zürich om tijd met zijn gezin en familie door te brengen. Tegenover een bevriend journalist liet hij weten dat alles goed gaat met mens René Weiler.  Lees verder »

Belhocine nog te duur, bijna akkoord met Caen

Belhocine nog te duur, bijna akkoord met Caen

ANDERE Hein Vanhaezebrouck staat er momenteel alleen voor om zijn trainingen te leiden. Herman Van Holsbeeck is druk aan het onderhandelen om een medische staf samen te stellen. Zo zou hij dichtbij een akkoord staan met fysiektrainer Gino Caen, nu nog onder contract bij KV Oostende.  Lees verder »

Najar terug op Neerpede

Najar terug op Neerpede

BLESSURES Andy Najar is terug op Neerpede. De Hondurees ging naar de USA voor een tweede opinie over zijn hamstringblessure en hij keerde terug met goed nieuws. Hij moet niet geopereerd worden en kan rustig revalideren. Najar traint nu invidueel om zo rustig zijn niveau terug op te bouwen.  Lees verder »

 04-10-2017 

Eurostation toch nog niet dood

Eurostation toch nog niet dood

ANDERE Het Eurostadion heeft de eerst klip omzeild: Vlaanderen verklaart de omgevingsvergunning ontvankelijk en volledig. Ghelamco zou zelf ook extra investeren in mobiliteit. Er is ook sprake van de mogelijkheid tot verkleinen, van 60.000 tot 50.000 plaatsen. Het blijft afwachten of Anderlecht vroeg of laat weer aan boord wordt getrokken. Lees verder »

Rensenbrink heeft biografie uit

Rensenbrink heeft biografie uit

ANDERE Robbie Rensenbrink, voor velen de beste voetballer die ook bij Anderlecht speelde, heeft zijn biografie uitgebracht. 'Het Slangenmens' heet het boek, naar de bijnaam van de Nederlander. Het boek telt 228 pagina's en kost 19,95 euro. Lees verder »

Tien spelers op eerste training Vanhaezebrouck

Tien spelers op eerste training Vanhaezebrouck

ANDERE Een half uurtje geleden is Hein Vanhaezebrouck begonnen aan zijn eerste training als coach van Anderlecht. Door het interlandvoetbal zijn veel spelers weg. Slechts tien spelers zijn aanwezig op de training: Deschacht, Harbaoui, Kums, Trebel, Onyekuru, Boeckx, Josué, Gerkens, De Jong en Beric. Lees verder »

 03-10-2017 

Vanhaezebrouck vol lof over Belhocine

Vanhaezebrouck vol lof over Belhocine

ANDERE Hein Vanhaezebrouck zit nog zonder assistent, zijn voorkeur gaat momenteel uit naar Karim Belhocine. Momenteel is Belhocine technisch directeur bij KV Kortrijk en hij zou niet meteen "neen" zeggen tegen een paars-wit avontuur. Morgen staat de eerste training voor Vanhaezebrouck op het programma, dringend tijd dus om werk te maken van een assistent.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "De juiste man op de juiste plaats"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Het was een opgetogen general manager Herman Van Holsbeeck, die de persconferentie opende. RSC Anderlecht droomde al langer van Hein Vanhaezebrouck als coach, alleen waren de omstandigheden niet altijd ideaal. Deze keer vielen alle stukjes wel op hun plaats. "We zijn gelukkig en fier om Vanhaezebrouck te kunnen voorstellen", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »

Ook Binggeli en Sesa verlaten RSC Anderlecht

Ook Binggeli en Sesa verlaten RSC Anderlecht

ANDERE De staf rond Hein Vanhaezebrouck is nog niet gevormd. In ieder geval zullen David Sesa en Thomas Binggeli, vorig jaar meegekomen met René Weiler, geen deel uitmaken van de nieuwe technische staf. Zij verlaten, net zoals Nicolas Frutos, RSC Anderlecht.  Lees verder »

Frutos en Anderlecht uit elkaar

Frutos en Anderlecht uit elkaar

ANDERE Voor de aanvang van de persconferentie sprak Herman Van Holsbeeck ook de pers toe. Hij schepte onmiddellijk duidelijkheid over Nicolas Frutos. De Argentijn kreeg de job als assistent aangeboden, maar hij weigerde om persoonlijke redenen. Lees verder »

Vanhaezebrouck aangekomen, geen spoor van assistenten

Vanhaezebrouck aangekomen, geen spoor van assistenten

ANDERE Enkele minuten geleden is Hein Vanhaezebrouck aangekomen op Neerpede voor de live-persconferentie om 16u. Hij was vergezeld door zijn manager Mogi Bayat. Van eventuele assistenten is er nog geen spoor of nieuws. Volgens VTM zou ondertussen ook Nicolas Frutos al bedankt hebben voor de job als assistent. Wellicht komt er meer duidelijkheid tijdens de persconferentie.  Lees verder »

Vanderhaeghe zegt 'neen'

Vanderhaeghe zegt 'neen'

TRANSFERS Yves Vanderhaeghe wordt niet de assistent van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht. Dat beweert Het Nieuwsblad. De krant vernam uit goede bron dat Vanderhaeghe liever wacht op een aanbod om ergens als hoofdcoach aan de slag te gaan. Lees verder »

Van Holsbeeck praat nog met Vanderhaeghe

Van Holsbeeck praat nog met Vanderhaeghe

ANDERE Hein Vanhaezebrouck is de nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Over zijn assistenten zijn de onderhandelingen nog volop bezig, dat meldt Michiel Ameloot, sportjournalist bij VTM. Ook oprationeel directeur Jo Van Biesbroeck bevestigde dat er nog volop onderhandelingen lopen over de staf van Vanhaezebrouck.  Lees verder »

Officieel: Hein Vanhaezebrouck trainer van Anderlecht

Officieel: Hein Vanhaezebrouck trainer van Anderlecht

ANDERE RSC Anderlecht liet zonet in een officieel bericht weten dat Hein Vanhaezebrouck de komende drie seizoenen, het eerste elftal van paars-wit zal trainen. Om 16u is er een persconferentie voorzien waar de nieuwe trainer officieel wordt voorgesteld. De persconferentie is live te volgen op twitter en facebook.  Lees verder »

CL: Ribéry out voor wedstrijd tegen Anderlecht

CL: Ribéry out voor wedstrijd tegen Anderlecht

WEDSTRIJDEN Bayern Munchen-speler Franck Ribéry blesseerde zich het voorbije weekend aan de knie. De Fransman moet geen operatie ondergaan, maar heeft wellicht een scheur in de ligamenten. Hoelang hij out zal zijn is nog niet echt geweten. 22 november komt Bayern naar het Constant Vanden Stock Stadion voor de Champions League, de kans is groot dat Ribéry deze verplaatsing zal missen.  Lees verder »

 02-10-2017 

Bruno leidt U21 naar overwinning

Bruno leidt U21 naar overwinning

JEUGD De U21 speelden vanavond een competitiewedstrijd tegen KV Mechelen. Met Emmanuel Adjei Sowah, Massimo Bruno en Hamdi Harbaoui deden drie spelers uit de A-kern mee om wedstrijdritme te vergaren. Vooral Bruno liet zich opmerken. Lees verder »

Onderhandelingen op Neerpede volop bezig

Onderhandelingen op Neerpede volop bezig

TRANSFERS VTM-nieuws meldt dat Hein Vanhaezenbrouck zich momenteel op Neerpede bevindt samen met zijn manager Mogi Bayat. De handtekening onder het driejarig contract zou al gezet zijn. Ook Yves Vanderhaeghe is op Neerpede om te onderhandelen over zijn contract als assistent-trainer van Vanhaezebrouck.  Lees verder »

Spelers hopen dat Frutos blijft

Spelers hopen dat Frutos blijft

ANDERE Er zijn nog altijd grote vraagtekens over de toekomst van Nicolas Frutos wanneer Hein Vanhaezebrouck komt. Het Nieuwsblad laat uitschijnen dat de Argentijn zal afzwaaien, terwijl Het Laatste Nieuws de indruk wekt dat hij kan blijven, maar nog niet duidelijk is in welke rol. Lees verder »

 01-10-2017 

'Dikkenek' heet Standard welkom

'Dikkenek' heet Standard welkom

ANDERE De supporters van Anderlecht pakten voor de wedstrijd tegen Standard uit met een indrukwekkende tifo. Geen onthoofding bij de Anderlecht-aanhang, wel enige zelfspot met een afbeelding uit de Waalse film 'Dikkenek'. Lees verder »

Anderlecht-coaches lopen Brussels Marathon

Anderlecht-coaches lopen Brussels Marathon

ANDERE Vandaag vindt in onze hoofdstad de Brussels Marathon plaats. De organisatie Tous à Bord neemt opnieuw deel met enkele mindervaliden. Zoals steeds kunnen ze rekenen op een afvaardiging van Anderlecht om hen te steunen. Jeugdcoaches Stéphane Stassin (foto) en Ben Haegeman en Jean-François Lenvain van de sociale cel nemen deel aan de halve marathon. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 18 uur spelen de nummer acht en de nummer elf uit de Jupiler Pro League tegen elkaar. Een doordeweeks duel ter middenmoters zou je denken, maar niets is minder maar: het is de Belgische Clasico, de clash tussen rivalen Anderlecht en Standard. Lees verder »