Archieven

 31-10-2010 
 30-10-2010 

Lukaku belde met Drogba

Lukaku belde met Drogba

In de laatste aflevering van het programma 'De school van Lukaku' geeft Anderlecht-spits Romelu Lukaku toe dat hij al met zijn idool Didier Drogba heeft gebeld. Zo lijkt de jonge spits weer een stapje dichter bij Chelsea te staan. Lees verder »

 29-10-2010 

Selectie RC Genk - Anderlecht

Selectie RC Genk - Anderlecht

Ariël Jacobs zal zondag met een gehavende kern richting Genk trekken voor de topper in de Pro League. Naast de gekende afwezigen, zijn Boussoufa, Juhasz en Legear hoogst twijfelachtig. Lees verder »

Lukaku blijft Britse kranten beroeren

Lukaku blijft Britse kranten beroeren

The Daily Telegraph, de Britse krant met de hoogste oplage, wijdde gisteren een paginagroot artikel aan Romelu Lukaku. De krant had het over de strijd die Chelsea en Real Madrid zouden voeren om de 17-jarige spits. Lees verder »

Hajduk Split ontslaat coach

Hajduk Split ontslaat coach

Hajduk Split, tegenstander van Anderlecht in de Europa League, heeft zijn trainer Stanko Poklepovic aan de deur gezet. De mindere resultaten, met de bekeruitschakeling van woensdag als dieptepunt, zijn de oorzaak van zijn ontslag. Lees verder »

Vanden Borre: "Ik blijf een Ket"

Vanden Borre:

Zondag speelt Anderlecht tegen Genk. Voor Gazette des Sports een goede reden om eens te kijken hoe het gaat met Anthony Vanden Borre. "Ik ben niet langer de bad boy van vijf of zes jaar geleden", zo vertelt hij. Lees verder »


 28-10-2010 

Spierscheur voor Biglia

Spierscheur voor Biglia

Onderzoek heeft uitgewezen dat Lucas Biglia een spierscheur aan de hamstrings heeft opgelopen. Dat meldt Anderlecht op zijn website. Over de lengte van de scheur en de duur van de onbeschikbaarheid, werd niets meegedeeld. Lees verder »

Jacobs: "Pluim voor jongens van Centre"

Jacobs:

Met een gezicht op onweer stond Ariël Jacobs gisterenavond de pers te woord. "Als je individueel en collectief niet het technisch niveau kan brengen dat je verwacht van een eersteklasser, kom je in de problemen", klonk het hard. Lees verder »

Schollen: "Boodschap niet doorgedrongen"

Schollen:

Doelman Davy Schollen snapte niet waarom Anderlecht het zich tegen Centre zo moeilijke maakte. "We wisten dat het moeilijk zou worden en dat we moesten opletten, maar blijkbaar was dat niet doorgedrongen", klonk het achteraf. Lees verder »

"Vele aanpassingen bevorderden ons niet"

Terwijl Boussoufa en Lukaku rust kregen, mocht Matias Suarez starten tegen Centre. De Argentijn speelde matig en kreeg zelfs een rode kaart. "Het was een moeilijke wedstrijd. Onze kwalificatie is het belangrijkste vandaag." Lees verder »

 27-10-2010 

Kopzorgen voor Jacobs door vele blessures

Kopzorgen voor Jacobs door vele blessures

Anderlecht mist mogelijk verschillende belangrijke spelers voor de toppers tegen Genk, AEK en Brugge. Deschacht viel vorige weekend al uit en vandaag moest ook Lucas Biglia naar de kant. Hij herviel in zijn hamstringblessure. Lees verder »

Zwak Anderlecht sleept zich ronde verder

Zwak Anderlecht sleept zich ronde verder

Anderlecht is zonet ontsnapt aan de uitschakeling in de beker van België. Een ontzettend zwak Anderlecht had tegen derdeklasser URS Centre strafschoppen nodig. De score na 90 minuten, en ook na verlengingen, was 2-2. Lees verder »

Voorbeschouwing: URS Centre - Anderlecht

Voorbeschouwing: URS Centre - Anderlecht

Met een wedstrijd tegen derdeklasser URS Centre begint Anderlecht vanavond aan zijn bekeravontuur. Coach Jacobs waarschuwde gisteren voor onderschatting, maar waarschijnlijk zal hij toch een veredeld b-elftal de wei insturen. Lees verder »

Anderlecht lacht niet met rode kaart Polak

Anderlecht lacht niet met rode kaart Polak

Trainer Ariël Jacobs en manager Herman Van Holsbeeck zijn niet te spreken over de rode kaart die Jan Polak zondag tegen Westerlo pakte. Jacobs noemde de kaart gisteren onaanvaardbaar en de Tsjech mag ook rekenen op een boete. Lees verder »

Anderlecht volgt spits uit derde klasse

Anderlecht volgt spits uit derde klasse

Papa Sene, een 19-jarige spits uit Senegal, doet het zo goed bij derdeklasser Koksijde dat meerdere eersteklassers interesse tonen. "Gent, Zulte Waregem en zelfs Anderlecht hebben al naar hem geïnformeerd", aldus Koksijde. Lees verder »

 26-10-2010 

Selectie Centre - Anderlecht

Selectie Centre - Anderlecht

Anderlecht trekt morgen naar La Louvière voor de bekermatch tegen derdeklasser URS Centre. Ariël Jacobs selecteerde twintig spelers voor deze partij. Daarbij ook de jongeren Pier Barrios, Junior Kabananga en Arnaud De Greef. Lees verder »

Operatie Deschacht succesvol verlopen

Operatie Deschacht succesvol verlopen

Olivier Deschacht is vandaag met succes geopereerd aan zijn rechterenkel. Dat meldt Anderlecht op zijn website. De aanvoerder moet nu twee weken in het gips en mag zes weken niet op zijn rechtervoet steunen. Lees verder »

Kalenderwijzigingen speeldag 18 tot 23

Kalenderwijzigingen speeldag 18 tot 23

De kalendercommissie van de voetbalbond heeft een aantal wedstrijden van de 18e tot 23e speeldag van datum veranderd. Alle wedstrijden van Anderlecht zijn hierbij. Het overzicht van de nieuwe data vindt u hier. Lees verder »

Polak geschorst tegen Centre en Genk

Polak geschorst tegen Centre en Genk

Anderlecht heeft het schorsingsvoorstel van twee speeldagen voor Jan Polak aanvaardt. De Tsjech mist hierdoor de wedstrijden tegen Centre (beker, morgen) en Genk (zondag). Polak kreeg rood tegen Westerlo na een slag aan De Petter. Lees verder »

Anderlecht-huurling Sterckx zes maanden out

Anderlecht-huurling Sterckx zes maanden out

René Sterckx, door Anderlecht verhuurd aan Zulte-Waregem, heeft zaterdag tegen Lierse zijn kruisbanden gescheurd en is zes maanden out. De 19-jarige Sterckx is een jeugdproduct van Anderlecht dat nu bij Waregem ervaring opdoet. Lees verder »

De blessures van Deschacht

De blessures van Deschacht

Sinds Olivier Deschacht in 2001 zijn debuut maakte voor Anderlecht, was hij nog maar zelden geblesseerd. Het Nieuwsblad maakte een overzicht van zijn blessures. Lees verder »

"Lecjaks moet nu zijn kwaliteiten tonen"

Door de blessure van Deschacht krijgt Jan Lecjaks sneller dan verwacht de kans om zich te bewijzen. "Wij hadden Jan eigenlijk gehaald als invaller", aldus Herman Van Holsbeeck, "maar ene zijn dood is de andere zijn brood." Lees verder »

"Er wacht Deschacht een zware revalidatie"

Olivier Deschacht reageerde nog niet op zijn zware enkelblessure. De aanvoerder is nog te aangeslagen. Ook clubdokter Kristof Sas wil pas na de operatie spreken. De Morgen zocht dus Bondsdokter Kris Van Crombrugge voor uitleg. Lees verder »

Iakovenko: "Heb Jacobs een hand gegeven"

Iakovenko:

Voor Anderlecht - Westerlo wou Sacha Iakovenko niet met de pers praten, erna deed hij dat wel. "Ik weet dat ik nog geapprecieerd word door de Anderlecht-fans", zo vertelt de door Anderlecht verhuurde speler in Het Nieuwsblad. Lees verder »


 25-10-2010 

Polak riskeert twee wedstrijden schorsing

Polak riskeert twee wedstrijden schorsing

Het Bondsparket heeft zich vanmiddag gebogen over de uitsluiting van Jan Polak. Tegen de Tsjechische middenvelder wordt een schorsing van twee wedstrijden en een boete van 100 euro geëist. Anderlecht kan hiertegen in beroep gaan. Lees verder »

Ook beloften te sterk voor Westerlo

Ook beloften te sterk voor Westerlo

Ook de beloften van Anderlecht hebben hun wedstrijd tegen Westerlo gewonnen. Vrijdag al werd het 2-4 in de Parel der Kempen. Marcin Wasilewski scoorde voor de tweede keer op rij. Tom De Sutter speelde één helft mee. Lees verder »

Proto hoopt op comeback bij Rode Duivels

Proto hoopt op comeback bij Rode Duivels

Silvio Proto keept al even op hoog niveau. Gisteren pakte hij weer uit met twee cruciale reddingen. "Als keeper van Anderlecht moet je niet gewoon ballen pakken die iedereen kan pakken", lachte Proto. "Soms moet je mirakels doen." Lees verder »

Jacobs: "Rode kaart Polak was terecht"

Jacobs:

Jan Polak liet zich tegen Westerlo in negatieve zin opmerken door een rode kaart te pakken na een slag aan De Petter. Zijn trainer kon zich vinden in de sanctie. "De rode kaart was terecht", zo sprak Jacobs na de partij. Lees verder »

RSCA volgt Brussels-spits Veselinovic

RSCA volgt Brussels-spits Veselinovic

Anderlecht volgt Dalibor Veselinovic, een 23-jarige spits van tweedeklasser FC Brussels. De Serviër maakte al 10 goals in 14 wedstrijden voor zijn club. Lokeren, GBA en Sint-Truiden zijn eveneens geïnteresseerd in zijn diensten. Lees verder »

SF: Anderlecht pakt de eindwinst !

SF: Anderlecht pakt de eindwinst !

Davide Rigon, de Italiaanse piloot voor RSC Anderlecht in de Superleague Formula, heeft dit weekend de titel veroverd. In de laatste race hield Rigon stand tegen aanvallen van zijn concurrenten. Lees verder »

Deschacht mogelijk enkele weken out

Deschacht mogelijk enkele weken out

Olivier Deschacht viel gisteren tegen Westerlo uit met een enkelblessure en het ziet er ernstig uit. Een scan moet vandaag duidelijkheid brengen, maar men vreest dat de aanvoerder enkele weken out is. Lees verder »

Anderlecht verslaat Westerlo met 2-0

Anderlecht verslaat Westerlo met 2-0

Na de nederlagen tegen Standard en Cercle heeft Anderlecht ook in de competitie opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Westerlo, dat 75 minuten met een man meer speelde, werd met 2-0 terug naar de Kempen gestuurd. Lees verder »

 22-10-2010 

Selectie Westerlo - Anderlecht

Selectie Westerlo - Anderlecht

Anderlecht heeft amper tijd om te genieten van de winst tegen AEK Athene, zondag al wacht Westerlo. Ariël Jacobs maakte vandaag zijn selectie bekend voor deze wedstrijd. Lucas Biglia blesseerde zich gisteren en is onzeker. Lees verder »

Anderlecht dankt fans voor steun

Anderlecht dankt fans voor steun

Via de officiële clubwebsite wil RSC Anderlecht zijn supporters bedanken voor hun steun in deze mindere periode. Voorzitter Roger Vanden Stock benadrukt dat de winst tegen AEK Athene mee tot stand kwam dankzij de fans. Lees verder »

Teammanager geeft verkeerde wissel door

Teammanager geeft verkeerde wissel door

Teammanager José Garcia haalde zich gisteren de woede van Ariël Jacobs op de hals bij de eerste wissel. In plaats van het nummer 10 van Kanu, hield de vierde official het nummer 14 van Lukaku in de lucht. Jacobs reageerde razend. Lees verder »

Boussoufa: "De 1-0 was een klik"

Boussoufa:

Met een doelpunt en twee assists kon Mbark Boussoufa opnieuw mooie statistieken voorleggen. Het was dan ook een gelukkige Marokkaan die de pers te woord stond na de match. "Na de moeilijke weken doet de zege veel deugd." Lees verder »

Jacobs: "We doen weer mee in de groep"

Jacobs:

Na de zege tegen AEK Athene overheerste bij Ariël Jacobs vooral een gevoel van opluchting. "Als je met 3-0 wint, dan zeg je altijd 'oef'", vertelde Jacobs, die ook tevreden was. "De spelers hebben de mouwen opgestroopt." Lees verder »

 21-10-2010 

Anderlecht live op Exqi Sport

Anderlecht live op Exqi Sport

Exqi Sport zendt de wedstrijd tussen Anderlecht en AEK Athene live uit. De uitzending begint om 18.55u. Na de wedstrijd van Anderlecht kan u naar Dinamo Zagreb - Club Brugge kijken. Canvas zendt Sporting Lissabon - AA Gent uit. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AEK Athene

Voorbeschouwing: Anderlecht - AEK Athene

Op de derde speeldag van de Europa League ontvangt Anderlecht straks AEK Athene. Paars-wit speelt met het mes op de keel. Enkel winst is goed genoeg als het nog een kans wil maken op kwalificatie. Een nederlaag vergroot de crisis. Lees verder »

Frutos: "Lukaku komt er wel bovenop"

Frutos:

Vier jaar speelde Anderlecht tegen AEK Athene in de Champions League. In beide partijen scoorde toen Nicolas Frutos. Reden genoeg voor Het Laatste Nieuws om hem op te zoeken. "Jammer dat ik de wedstrijd zelf niet kan bijwonen." Lees verder »

Bod van 10 miljoen euro op Suarez afgewezen

Bod van 10 miljoen euro op Suarez afgewezen

Anderlecht heeft de voorbije zomer een monsterbod van 10 miljoen euro van Wolfsburg op Matias Suarez afgewezen. Dat vertelt Herman Van Holsbeeck in Voetbalmagazine. Hij zegt er ook dat Jelle Vossen werd aangeboden bij Anderlecht. Lees verder »

Wolves: "Van Damme moet zwijgen en werken"

Wolves:

Jelle Van Damme insinueerde de voorbije weken dat hij graag wil terugkeren naar Anderlecht. Geen sprake van, zo zegt Wolverhampton-manager Mick McCarthy nu. "Laat me duidelijk zijn: er is geen sprake van een uitleenbeurt." Lees verder »

Selectie Anderlecht - AEK Athene

Selectie Anderlecht - AEK Athene

Anderlecht heeft vanavond nood aan een overwinning tegen AEK Athene om Europees nog kans te maken en om niet in een nog grotere crisis terecht te komen. Biglia en Boussoufa zijn alvast speelklaar, Legear niet. Lees verder »


 20-10-2010 

Derijck: "Geen probleem met Anderlecht"

Derijck:

Timothy Derijck staat niet afkerig tegen een terugkeer naar Anderlecht. Vijf jaar geleden verliet hij paars-wit omdat hij geen speelkansen kreeg. Intussen presteert hij sterk bij ADO Den Haag en toont Anderlecht weer interesse. Lees verder »

 19-10-2010 

Nog geen Biglia en Boussoufa op training

Nog geen Biglia en Boussoufa op training

Ook vandaag bleven Mbark Boussoufa (enkel) en Lucas Biglia (nek) binnen voor verzorging. Ook Ziguy Badibanga moest vandaag verstek geven, hij sukkelt met zijn scheenbeen. Jan Polak was er wel opnieuw bij na een ribblessure. Lees verder »

Shirts geveild voor Parkinsonfonds

Shirts geveild voor Parkinsonfonds

Anderlecht heeft zich geëngageerd om het Parkinsonfonds in Leuven te steunen. De club schonk het fonds gesigneerde shirts van Biglia, Boussoufa en Lukaku, alsook een bal die door alle spelers gehandtekend werd. Lees verder »

Lukaku: "Anderlecht komt altijd terug"

Lukaku:

Romelu Lukaku sprak vandaag met de pers. Hij had het onder meer over zijn vormcrisis. "Ballen die er vorig jaar invlogen gaan er nu niet", zo vertelt hij. "Maar ik heb dan ook de voorbereiding gemist en ben nog niet 100% in orde." Lees verder »

Van Holsbeeck: "Nu is het even niet plezant"

Van Holsbeeck:

Dat het niet goed loopt bij Anderlecht, beseft ook Herman Van Holsbeeck. In Het Nieuwsblad gaat hij dieper in op enkele problemen. "Er is maar één manier om hier uit te komen. Dat is samenwerken met de coach om het tij te keren." Lees verder »

 18-10-2010 

ADO wil Bulykin definitief overnemen

ADO wil Bulykin definitief overnemen

Anderlecht wil Dmitri Bulykin, die zich bij ADO Den Haag opnieuw in de picture gespeeld heeft, graag ten gelde maken. De Nederlanders zijn alvast geïnteresseerd. Dat heeft Mark van der Kallen, de eigenaar van de club, gezegd. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De dag na de wedstrijd tegen Cercle Brugge bleven Lucas Biglia (blokkage nek), Mbark Boussoufa (kapsel enkel) en Jonathan Legear (verrekking hamstrings) binnen. De drie kregen verzorging. Jan Polak hervatte deels met de groep. Lees verder »

Anderlecht zet Milojevic in de bloemetjes

Anderlecht zet Milojevic in de bloemetjes

Anderlecht nodigt Zvonko Milojevic uit in Brussel van 10 tot 13 december.De voormalige keeper van paars wit zal onder andere de wedstrijd tegen Sporting Lokeren OVL bijwonen alsook kennis maken met de spelersgroep en supporters. Lees verder »

Proto: "Dringend als ploeg reageren"

Proto:

Silvio Proto was na de wedstrijd scherp voor zijn ploegmaats. "Ik zou er nog mee kunnen leven, moesten we alles geprobeerd hebben, maar dat is niet het geval", zo vindt hij. "We worden telkens weer te laat wakker." Lees verder »

Boussoufa: "Probleem zit in onze hoofden"

Boussoufa:

Volgens Mbark Boussoufa worstelt Anderlecht met een vertrouwencrisis. "We spelen zonder vertrouwen. Het probleem zit in onze hoofden. We kunnen toch allemaal voetballen, hé?", zo zegt hij vandaag in La Dernière Heure. Lees verder »

Legear valt uit met hamstringblessure

Legear valt uit met hamstringblessure

Halfweg de eerste helft verliet Jonathan Legear geblesseerd het veld. Niet met een rugblessure, waar hij de voorbije dagen mee sukkelde, maar met met een kwetsuur aan de hamstrings. Hij is twijfelachtig voor de EL-match donderdag. Lees verder »


 16-10-2010 

Selectie Cercle Brugge - Anderlecht

Selectie Cercle Brugge - Anderlecht

Na een weekje onderbreking zonder competitie trekt Anderlecht morgen naar Cercle Brugge. De interlands hebben evenwel hun tol geëist: Juhasz, Polak, Marecek en Legear zijn hoogst twijfelachtig. Ze zitten echter wel in de kern. Lees verder »

 15-10-2010 

"Bulykin kwam op verkeerde moment"

Anderlecht verhuurt Dmitri Bulykin momenteel aan ADO Den Haag en daar vindt hij erg vlot de weg naar doel. "Wij zijn zeer tevreden over zijn prestatie", zegt David Steegen. Maar dit garandeert hem geen nieuwe kans bij Anderlecht. Lees verder »

Jacobs mag rekenen op contractverlenging

Jacobs mag rekenen op contractverlenging

Vanmiddag maakt voorzitter Roger Vanden Stock mogelijk bekend dat Anderlecht wil verdergaan met Ariël Jacobs als trainer. Diens huidige contract loopt af in juni 2011, maar paars-wit zit in hem de geknipte man voor de toekomst. Lees verder »

Jacobs stelt autobiografie voor

Jacobs stelt autobiografie voor

Ariël Jacobs heeft zijn autobiografie uit. Het boek heet 'Tegen de stroom in' en Jacobs schreef het samen met journalist Jan Mosselmans. Het boek, dat voorlopig enkel in het Nederlands beschikbaar is, kost 21,50 euro. Lees verder »

Blessures Juhasz, Marecek en Polak

Blessures Juhasz, Marecek en Polak

Een dag na de Rode Duivels zijn ook Juhasz,Polak, Lecjaks, Mazuch en Marecek teruggekeerd van hun interland. Juhasz, Marecek en Polak kampen wel met kleine blessures en trainden gisteren niet. Ook Legear (rug) bleef aan de kant. Lees verder »

 14-10-2010 

Davy Schollen vader

Davy Schollen vader

Op donderdag 14 oktober is Davy Schollen vader geworden van een finke zoon, Thiebe. Thiebe is 54 cm groot en weegt 4170 gram. Voor Davy en zijn vriendin is dit het tweede kindje, na hun dochter Kiara. Lees verder »

 13-10-2010 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De meeste internationals van Anderlecht keerden reeds terug naar het Vanden Stock Stadion. Boussoufa geraakte licht geblesseerd met Marokko, maar geraakt speelklaar. Kanu traint opnieuw met de groep, De Sutter traint individueel. Lees verder »

 12-10-2010 

Beloften verslaan Eupen met 4-1

Beloften verslaan Eupen met 4-1

De beloften van Anderlecht hebben gisterenavond met 4-1 gewonnen van Eupen. De Greef, twee keer Kabananga en Canesin Matos zorgden voor de doelpunten. Geen enkele speler uit de a-kern kwam in actie. Lees verder »

Zitka nodigt Belgische fans uit

Zitka nodigt Belgische fans uit

Daniel Zitka is zijn Belgische fans niet vergeten. Net zoals Anderlecht, speelt zijn club, Sparta Praag, in de Europa League. Op 16 december speelt de club zijn laatste partij in de groepsfase. Lees verder »

AEK heeft nieuwe trainer

AEK heeft nieuwe trainer

Anderlecht's volgende Europese tegenstander, AEK Athene, heeft een nieuwe trainer gevonden. Met de Spanjaard Manolo Jimenez kiezen de Grieken voor de ex-coach van Sevilla. Lees verder »

 11-10-2010 

Coeck stierf 25 jaar geleden

Coeck stierf 25 jaar geleden

Dit weekend, op 9 oktober, was het 25 jaar geleden dat België één van zijn elegantste voetballers verloor. Ludo Coeck, Anderlecht speler, verloor het leven bij een auto-ongeval. Lees verder »

 09-10-2010 

Anderlecht scout Nigeraan Eneramo

Anderlecht scout Nigeraan Eneramo

Anderlecht toont belangstelling voor de Nigeriaan Michael Eneramo. De 24-jarige spits speelt momenteel bij het Tunesische Espérance Tunis, waar hij goed is voor 76 goals in 177 matchen. Lees verder »

 08-10-2010 

Juventus heeft veel over voor Lukaku

Juventus heeft veel over voor Lukaku

Na eerdere interesse van onder andere Arsenal en Real Madrid komt nu ook Juventus opdagen. Lukaku's naam duikt geregeld op in de Italiaanse transferrubrieken. De 'Oude Dame' zou overigens heel wat euro's opzij willen zetten. Lees verder »

 07-10-2010 
 06-10-2010 

Keert Jovanovic terug naar België?

Keert Jovanovic terug naar België?

Als we de Waalse pers mogen geloven bestaat de mogelijkheid dat Milan Jovanovic, die België mist, na de winterstop tijdelijk terugkeert naar de Jupiler Pro League om er voor RSC Anderlecht te spelen. Lees verder »

 05-10-2010 
 04-10-2010 

Bestuur wil het tij snel keren

Bestuur wil het tij snel keren

Na de opeenvolging van blamages en de boze reactie van de fans, heeft het bestuur beloofd het tij snel te keren. "We begrijpen de fans en zullen gepast handelen om het tij te keren", klonk het. Lees verder »

Shikabala naar Standard?

Shikabala naar Standard?

Volgens Egyptische bronnen heeft nu ook standard zijn zinnen gezet op de Egytenaar Shikabala. Anderlecht probeerde hem tijdens de zomer binnen te halen, maar sloeg daar niet in. Lees verder »

 01-10-2010 

Reacties Juhasz, Boussoufa en Legear

Reacties Juhasz, Boussoufa en Legear

Alle Anderlecht-spelers waren erg aangeslagen na het late tegendoelpunt. Mbark Boussoufa liep zelfs meteen naar binnen. Na de match duurde het even eer de spelers wouden reageren, maar Juhasz, Boussoufa en Legear deden het toch. Lees verder »