Archieven

 31-10-2006 

Selectie AC Milaan

Selectie AC Milaan

De coach van AC Milaan, Carlo Ancelotti, heeft deze avond zijn 19 namen bekend gemaakt die het morgen in de Champions League opnemen tegen Anderlecht. Lees verder »

Siani mee naar Milaan

Siani mee naar Milaan

Na zijn sterke wedstrijd met de reserven gisteren, waarin hij twee keer de netten trof, is Sébastien Siani toegevoegd aan de selectie die afreist naar Milaan. Lees verder »

Goor: "Laatste kans op kwalificatie"

Goor:

Bart Goor gaf zijn mening over de wedstrijd van morgen tegen AC Milan. "Iedereen moet top zijn om te kunnen stunten. En we moeten vooral veel efficiënter voor doel zijn", klinkt het bij de kapitein van Anderlecht. Lees verder »

Mbark tegen Gabon

Mbark tegen Gabon

De Marokkaanse bondscoach Mohamed Fakhir heeft aanvaller Mbark Boussoufa opgenomen in zijn selectie voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Gabon, op 15 november in Rabat. Lees verder »

 30-10-2006 

Reserven winnen van Lierse

Reserven winnen van Lierse

Ook de reserven van Anderlecht haalden het deze avond gemakkelijk van SK Lierse. Het werd 1-3 op het Lisp. Siani (2x) en Yakassongo zorgden voor de Brusselse doelpunten. Lees verder »

Fandel leidt AC Milan-Anderlecht

Fandel leidt AC Milan-Anderlecht

De Duitser Herbert Fandel zal woensdag van dienst zijn in de Champions League wedstrijd tussen AC Milan-Anderlecht en niet de Zwitser Bianchi zoals eerder gemeld. Dat maakte de Uefa vandaag bekend. Lees verder »

Selectie tegen AC Milan

Selectie  tegen AC Milan

Franky Vercauteren gaf zijn 19-koppige selectie vrij voor het Champions League-duel tegen AC Milan. Eén speler wordt nog toegevoegd aan deze selectie na de reservewedstrijd van deze avond. Lees verder »

Zitka: "Onder druk tegen Milan"

Zitka:

Daniël Zitka kijkt vol ongeduld de confrontatie met AC Milan tegemoet. "De druk zal op mij en de verdediging liggen", beweert hij. "We moeten koste wat het kost de nul houden. Dat is de enige kans om te winnen." Lees verder »

Zitka: "Ik kon niet blijven staan"

Zitka:

"Als 25.000 mensen mijn naam scanderen, kan ik daar niet zomaar blijven staan alsof ik niets hoor", legde Daniel Zitka uit. "Ik moet eerlijk blijven tegenover die mensen. Als zij niet geroepen hadden, zou ik nooit getrapt hebben." Lees verder »

De Man: "Nog niet 100%"

De Man:

Verdediger Mark De Man is al enkele wedstrijden op rij een certitude in de basis van Anderlecht, maar naar eigen zeggen is hij nog niet volledig fit. "Ik zit nog niet aan 100%. Ik heb nog wat tijd nodig om weer de oude te zijn." Lees verder »

Deschacht: "Handspel was oerdom"

Deschacht:

Na de rode kaart voor Mamar Mamouni was er een incident tussen de Lierse-speler en Olivier Deschacht. Mamouni gebaarde zelfs dat hij de keel van de verdediger wou oversnijden. Deschacht gaf uitleg bij het incident. Lees verder »

Hassan: "Waarom niet winnen van Milan?"

Hassan:

Na zijn glansprestatie tegen Lierse wacht voor Ahmed Hassan de belangrijke confrontatie met AC Milan. Ongetwijfeld een harde noot om kraken, maar de technisch onderlegde middenvelder ziet Anderlecht een goed resultaat neerzetten. Lees verder »

Hassan is een gelukkig man

Hassan is een gelukkig man

Na enkele moeilijke weken lijkt alles terug in de plooi te vallen voor Hassan. "Ik ben intens gelukkig. Als je vader wordt en twee keer scoort, dan loop je natuurlijk op wolkjes," aldus de Egyptenaar. Lees verder »

 29-10-2006 

Zwitser voor AC Milan-Anderlecht

Zwitser voor AC Milan-Anderlecht

Woensdag speelt Anderlecht zijn wedstrijd van de vierde speeldag in de Champions League in en tegen AC Milaan. De Uefa heeft de Zwitser Francesco Bianchi aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Lees verder »

Reacties Goor en Deschacht

Reacties Goor en Deschacht

Zoals velen, zijn beide spelers tevreden met de drie punten. Voor het vertrouwen was de winst van gisteren tegen Lierse zeker geen slechte zaak. Maar Goor zag toch nog enkele minpuntjes aan de wedstrijd. Lees verder »

Hassan: “Ik wilde een hattrick”

Hassan: “Ik wilde een hattrick”

Gisteren was er even opschudding wanneer de penalty’s genomen moesten worden. Het publiek wilde absoluut dat Zitka de penalty voor zijn rekening nam, maar dat was buiten Hassan gerekend. Die wilde een hattrick scoren. Lees verder »


 28-10-2006 

Rapaic mist topper ook

Rapaic mist topper ook

Standard-speler Rapaic kreeg vanavond ook zijn derde gele kaart van het seizoen. Hij zal, net als Hassan bij Anderlecht, de topper van volgende week vanuit de tribune moeten volgen. Lees verder »

Milan kan weer niet winnen

Milan kan weer niet winnen

AC Milan kreeg aartsrivaal Inter Milan op bezoek en weer kon AC niet winnen. Inter kwam 0-3 voor te staan maar AC kwam terug opzetten en de wedstrijd eindigde op 3-4. Lees verder »

Hassan geschorst tegen Standard

Hassan geschorst tegen Standard

Het was een feestelijke avond voor Ahmed Hassan. De Egytenaar scoorde 2 maal en werd vader van een dochter deze week. Maar er is ook slecht nieuws, Hassan kreeg vanavond immers zijn 3de gele kaart en mist de topper tegen Standard. Lees verder »

Maandag echo voor Frutos

Maandag echo voor Frutos

Frutos zal maandag een echo ondergaan om uitsluitsel te krijgen over de ernst van zijn blessure. De Argentijn moest in de 71e minuut tegen Lierse vervangen worden nadat hij een spurt had ingezet om een diepe bal te onderscheppen. Lees verder »

Anderlecht wint met 2-0 van Lierse

Anderlecht wint met 2-0 van Lierse

Deze avond wist paars-wit van de schapenkoppen te winnen met 2-0. Winst was verwacht want Lierse staat met amper 1 punt laatst in het klassement. Verliezen tegen een dergelijke ploeg zou een afgang betekenen. Lees verder »

Dewael wil hooligans hard aanpakken

Dewael wil hooligans hard aanpakken

"Hooligans moeten zwaarder gestraft worden en clubs moeten hun verantwoordelijkheid opnemen." Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael. "Iemand die een steward aanvalt, moet meteen een stadionverbod krijgen". Lees verder »

Trost: "Een pandoering zou vreselijk zijn"

Trost:

Lierse heeft vanavond weinig te verliezen tegen Anderlecht. Met een povere 1 op 27 is Lierse meer dan underdog tegen de landskampioen. Toch wordt het oppassen, want de bekerzege tegen Beveren gaf hen opnieuw meer vertrouwen. Lees verder »

Tifo tegen racisme op en rond het veld

Tifo tegen racisme op en rond het veld

Tijdens de wedstrijd tegen Lierse zal er een tifo georganiseerd worden voor de actie “Hang de aap niet uit”. Jeugdspelers zullen in een speciale t-shirt samen met de spelers het terrein betreden om deze actie te ondersteunen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht – Lierse

Voorbeschouwing: Anderlecht – Lierse

Na de klinkende overwinning (5-1) tegen 2e klasser Dessel in de beker, is het nu aan Lierse om de verplaatsing naar het Astridpark te maken. De Schapenkoppen staan laatst in het klassement met amper 1 puntje. Lees verder »

Ziekenboeg geraakt leeg

Ziekenboeg geraakt leeg

De goed gevulde ziekenboeg bij Anderlecht geraakt stilaan leeg. Zo is Tioté door de medische staf blessurevrij verklaard maar kampt hij nog met een mentaal probleem. Doelman Proto kan wellicht mee op winterstage. Lees verder »

 27-10-2006 

De geselecteerden voor morgen

De geselecteerden voor morgen

Vercauteren heeft deze avond de 18 namen bekend gemaakt voor de match van morgen tegen Lierse. Tchité kan er bij zijn, ondanks dat hij donderdag nog de training moest verlaten en twijfelachtig was. Lees verder »

5.000 paars-witte fans naar Milaan

5.000 paars-witte fans naar Milaan

De CL-wedstrijd tussen AC Milan en Anderlecht zal bijgewoond worden door 5.000 paars-witte fans. San Siro is nog niet uitverkocht, waardoor de Milanezen nog extra tickets naar Brussel zullen sturen. Lees verder »

Tchite geblesseerd

Tchite geblesseerd

Mémé Tchite moest gisteren afhaken op training nadat hij hinder ondervond aan de quadriceps. Vandaag wordt duidelijk of hij de wedstrijd tegen Lierse haalt. Ahmed Hassan is weer hersteld na een griepaanval. Lees verder »

 26-10-2006 

Anderlecht - FC Dender

Anderlecht - FC Dender

In het kader van de 1/8 finales van de beker van België neemt RSCA het op tegen de leider in 2e klasse, FC Dender. De match zal gespeeld worden in het weekend van 13 en 14 januari 2007. Lees verder »

Hassan geveld door griep

Hassan geveld door griep

Ahmed Hassan werd gisteren geveld door een griepaanval en moet vandaag bij de dokter op bezoek. Serhat (nek), De Man (enkel) en Tiote (contractuur) sloten gisteren aan bij de rest van de groep. Lees verder »


 25-10-2006 

Juhasz: "Rol van Tihinen overnemen"

Juhasz:

Roland Juhasz heeft al heel wat meegemaakt bij Anderlecht. De Hongaar had pech met twee blessures en en had ook nog enkele concurenten als Kompany en Tihinen waardoor hij meer op de bank zat dan speelde. Lees verder »

RSCA - Lierse is uitverkocht!

RSCA - Lierse is uitverkocht!

RSCA-supporters die nog een ticket wouden kopen voor RSCA - Lierse van komende zaterdag moeten we teleurstellen. De match is volledig uitverkocht voor RSCA-fans. Voor de bezoekende supporters zijn er wel nog tickets beschikbaar. Lees verder »

Hassan trainde niet mee

Hassan trainde niet mee

Vercauteren moest het vandaag zonder Ahmed Hassan stellen op de training, de Egyptenaar was namelijk ziek. Morgen komt hij wel naar de club voor een controle. Serhat Akin en Mark De Man trainden wel opnieuw voluit. Lees verder »

Supercup niet gratis

Supercup niet gratis

Fans die gehoopt hadden om gratis naar de herspeling van de Supercup tussen Anderlecht en Zulte Waregem te gaan, komen bedrogen uit. Men zal namelijk een nieuw ticket moeten kopen. Het kaartje van in juli is niet meer geldig. Lees verder »

Spelers krijgen dieetleer

Spelers krijgen dieetleer

Dat Anderlecht zijn kern in optimale conditie wil houden was al langer bekend. Nu heeft de staf weer iets nieuws bedacht, met name een sessie dieetleer om zo de spelers ook buiten het seizoen op hun eetgewoonten te laten letten. Lees verder »

Geraerts binnenkort naar Anderlecht?

Geraerts binnenkort naar Anderlecht?

Het ziet er naar uit dat de wegen van Standard en Karel Geraerts binnenkort zullen scheiden. Het contract van de 24-jarige Geraerts loopt aan het eind van dit seizoen af en de speler lijkt Luik te willen verlaten. Lees verder »

 24-10-2006 

RSCA slechts nipt voorbij sterk KSKL Ternat

RSCA slechts nipt voorbij sterk KSKL Ternat

Een veredeld B-elftal van Anderlecht won slechts met nipte 1-2 cijfers in de oefenwedstrijd tegen KSKL Ternat. RSCA kwam eerst op achterstand, Siani scoorde de gelijkmaker en de winning goal kwam er na een own-goal van Riestra. Lees verder »

Vanden Stock: "Verrast door de opkomst"

Vanden Stock:

Er waren heel wat toeschouwers aanwezig tijdens de bekerwedstrijd tegen Dessel Sport, en daar zullen de lage toegangsprijzen niet vreemd aan zijn. "Ik was blij verrast. Dit is zeker voor herhaling vatbaar", vertelde de voorzitter. Lees verder »

Tajmout: "Wie wil Mpenza nog?"

Tajmout:

Mbo Mpenza zit op een zijspoor bij Anderlecht en daarom moet manager Rachid Tajmout stilaan uitkijken naar een andere club. "Geen gemakkelijke opdracht, want wie wil een speler die al drie maanden niet speelt?", aldus Tajmout. Lees verder »

Leiva: "Ik heb het heel zwaar gehad"

Leiva:

Cristian Leiva mocht eindelijk nog eens opdraven tijdens de bekerpartij tegen Dessel, en de Argentijn was daar zichtbaar heel tevreden mee. "Maar ik heb een drietal wedstrijden op rij nodig om top te zijn", stelde de middenvelder. Lees verder »

Ghanees test bij Anderlecht

Ghanees test bij Anderlecht

De Ghanees William Owusu Acheampong test de volgende 2 maand bij Anderlecht. De 17-jarige aanvaller maakt onder andere deel uit van de nationale ploeg voor -19 jarigen. Lees verder »

 23-10-2006 

AEK wint bewogen derby

AEK wint bewogen derby

AEK, één van de tegenstanders van Anderlecht in groep H van de Champions League, won deze avond in de eigen competitie van Panathinaikos. De eindstand was 1-2 na een wel heel bewogen wedstrijd. Lees verder »

Selectie tegen Ternat

Selectie tegen Ternat

Morgen speelt Anderlecht een vriendschappelijke partij tegen KSKL Ternat. Hiervoor selecteerde Franky Vercauteren 18 spelers, van wie 9 uit de A-kern afkomstig zijn. Heel wat jongeren zullen alvast hun kans krijgen. Lees verder »

Rapaic dan toch niet geschorst tegen RSCA

Rapaic dan toch niet geschorst tegen RSCA

In de wedstrijd tegen KAA Gent kreeg Rapaic een rode kaart. Daardoor werd hij 2 matchen geschorst. Maar nu gaat Standard toch in beroep tegen die beslissing. Het Sportcomité stelt voor om de schorsing in te laten gaan vanaf 10/11. Lees verder »

Serhat: "Ik eis geen basisplaats"

Serhat:

Na een lange periode van blessures kon spits Serhat Akin eindelijk nog eens opdraven tegen Dessel. "Het is heel leuk om in dergelijke omstandigheden nog eens een volledige wedstrijd te kunnen spelen", reageerde de Turk." Lees verder »

Minder clubs uit toplanden in CL?

Minder clubs uit toplanden in CL?

De ex-voetbalvedette Platini heeft aangegeven dat hij het aantal Engelse, Italiaanse en Spaanse clubs in de Champions League van vier naar drie zou willen brengen in het geval hij verkozen wordt als nieuwe voorzitter van de UEFA. Lees verder »

Hassan: "Ik reken op meer kansen"

Hassan:

Ahmed Hassan mocht eindelijk aan de aftrap verschijnen tegen Dessel, en hij bedankte met een glansprestatie. "Ik ben dolblij. Nu weet iedereen tot wat ik in staat ben. Ik reken erop dat ik nog meer kansen krijg van de trainer." Lees verder »

Loting beker op 26 oktober

Loting beker op 26 oktober

Woensdag wordt de laatste 1/16de finale van de Beker van België afgewerkt tussen KV Mechelen en GBA. De dag nadien, op 26 oktober, wordt er in Brussel geloot voor de achtste finales. Daarin spelen nog 11 of 12 eersteklassers. Lees verder »

Frutos: "Trots op aanvoerdersband"

Frutos:

Omdat Bart Goor en Daniël Zitka niet aan de aftrap verschenen, was Nicolas Frutos de gelegenheidsaanvoerder tegen Dessel. "Ik ben heel fier, want ik speel hier nog geen jaar. Dat wijst erop dat men me hier vertrouwen schenkt." Lees verder »

Mbo Mpenza wil meer spelen

Mbo Mpenza wil meer spelen

Het gaat niet echt goed met Mbo Mpenza en zijn toekomst bij Anderlecht ziet er ook niet bepaald rooskleurig uit. De spits stond tegen Dessel niet in de basis en werd bij zijn invalbeurt door de fans uitgefloten. Lees verder »


 22-10-2006 

AC Milan verliest op eigen veld

AC Milan verliest op eigen veld

AC Milan, dat deze week Anderlecht nog versloeg in de Champions League, verloor deze avond tegen Palermo met 0-2 in de eigen competitie. Hierdoor haalt Milan maar een schamele 2 punten uit de laatste drie competitiewedstrijden. Lees verder »

Schollen: "Opdracht volbracht"

Schollen:

Tegen Dessel stond Davy Schollen verrasend in de goal en niet titularis Daniël Zitka. "Opdracht volbracht", vond Schollen. "Je weet dat je het moeilijk kunt krijgen, maar we zijn heel scherp begonnen en konden snel scoren." Lees verder »

 21-10-2006 

Dessel geen partij voor Anderlecht

Dessel geen partij voor Anderlecht

Zonder al te veel problemen heeft Anderlecht kunnen winnen van Dessel. Het deed dat zelfs overtuigend want de tweedeklasser moet met zware 5-1 cijfers naar huis keren. Anderlecht plaatst zich zo bij de laatste 16. Lees verder »

Vanden Borre klaar voor Dessel

Vanden Borre klaar voor Dessel

Dinsdag tegen AC Milan kreeg Vanden Borre al vroeg in de wedstrijd zijn 2e gele kaart in de Champions League. Nog 1 keer geel pakken betekent voor de speler een schorsing, maar de speler ligt er niet echt wakker van. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Dessel

Voorbeschouwing: Anderlecht - Dessel

Vercauteren selecteert vandaag na individuele gesprekken zijn kern. Jongens die nog niet veel gespeeld hebben krijgen daarom wellicht een kans om zich te bewijzen. Aftrap om 20u in het Constant Vanden Stockstadion. Lees verder »

 20-10-2006 

Dinsdag tegen KSKL Ternat

Dinsdag tegen KSKL Ternat

RSCA neemt het dinsdag 24 oktober 2006 om 18.30 uur op tegen KSKL Ternat, dat uitkomt in 1ste provinciale. De wedstrijd kadert in een samenwerkingsakkoord van de Brusselse jeugdreeksen met KSKL Ternat en deelgemeente KFC Wambeek. Lees verder »

Selectie RSC Anderlecht - Dessel Sport

Selectie RSC Anderlecht - Dessel Sport

Franky Vercauteren gaf zopas zijn selectie voor de bekerwedstrijd van morgen tegen tweedeklasser Dessel Sport vrij. Momenteel zijn 18 spelers opgeroepen, na enkele individuele gesprekken morgen zullen nog drie spelers afvallen. Lees verder »

Vanderhaeghe: "Ik ben een faire speler"

Vanderhaeghe:

Yves Vanderhaeghe klonk vorige week in de pers bijzonder strijdvaardig. Zo deelde hij mee dat hij Totti en Figo al onder de mat had geschopt, en dat die van AC Milan wel zouden volgen. De middenvelder kreeg daarop veel kritiek. Lees verder »

Marc Van Hauwermeiren: "Dank aan de fans"

Marc Van Hauwermeiren:

Marc Van Hauwermeiren, de zoon van Jeanke Photo, was gelukkig na de minuut stilte tegen AC Milan. "Ik heb het zelden meegemaakt dat een minuut stilte zo werd gerespecteerd. Daarom wil ik Anderlecht, de pers en de fans bedanken." Lees verder »

Deschacht: "We willen de beker winnen"

Deschacht:

In de Beker van België neemt Anderlecht het morgen op tegen tweedeklasser Dessel Sport. Een niet te onderschatten wedstrijd, want de Brusselaars gingen vorig jaar in diezelfde beker de boot in tegen tweedeklasser Geel. Lees verder »


 19-10-2006 

Leiva blij met truitje van Kaka

Leiva blij met truitje van Kaka

Na de wedstrijd tegen Milan leek Leiva de enige gelukkige speler bij Anderlecht. Leiva speelde niet mee, maar kreeg na afloop wel het truitje van Milan-speler Kaka en daar is hij bijzonder blij mee. Lees verder »

Oorzaak van Hassans ongenoegen bekend

Oorzaak van Hassans ongenoegen bekend

Ahmed Hassan uitte zijn ongenoegen na de match tegen Milan omdat een Arabisch tv-station speciaal voor hem was afgezakt naar Brussel. Dat hij op de bank zat, beschouwde de Egyptenaar als een afgang tegenover zijn geboorteland. Lees verder »

Morgen uitvaart Jeanke Photo

Morgen uitvaart Jeanke Photo

Morgen om 11u vindt de uitvaartdienst plaats van Jean Van Hauwermeiren, beter bekend als Jeanke Photo, in de Sint-Guidokerk te Anderlecht. Jean overleed vorige week zondag op 79-jarige leeftijd. Lees verder »

Van Holsbeeck leest Hassan de les

Van Holsbeeck leest Hassan de les

Gisteren uitte Ahmed Hassan, de Egyptische middenvelder van Anderlecht, in de pers openlijk z’n kritiek op het feit dat hij meer dan hem lief is op de bank zit. "Als er niets verandert, is het misschien beter dat ik vertrek." Lees verder »

 18-10-2006 

Ticket RSCA - Dessel voor € 5

Ticket RSCA - Dessel voor € 5

Op zaterdag 21 oktober neemt Anderlecht het om 20u op tegen KFC Dessel Sport (2de klasse). De wedstrijd staat in het kader van de 1/16de finales van de Beker van België. Een ticket voor de match kost slechts 5 euro. Lees verder »

Goor: "We kunnen ons nog kwalificeren"

Goor:

Het verlies van gisteren tegen AC Milan heeft de kansen van Anderlecht om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League een ernstige deuk gegeven. Toch blijft Bart Goor hopen op de kwalificatie. Lees verder »

RSCA outlet op 20 en 21/10

RSCA outlet op 20 en 21/10

Net als de voorbije 2 jaar organiseert de fanshop van RSCA een outlet in het Constant Vanden Stock-stadion. Op 20 en 21 oktober kan je tussen 10u en 18u heel wat artikels kopen aan sterk verlaagde prijzen. Lees verder »

Hassan mort

Hassan mort

Ahmed Hassan begrijpt niet waarom de wedstrijd op de bank moest starten en vraagt zich af waarom de coach hem telkens weer op de bank zet. "Misschien moet ik eens denken aan mijn toekomst", zegt hij. Lees verder »

Juhasz: "Ik had held kunnen zijn"

Juhasz:

In de slotminuten van de wedstrijd kon Anderlecht via Juhasz bijna de gelijkmaker scoren. Bijna, want de bal belandde op de lat. "Doodjammer. Ik had de held van de avond kunnen zijn", verklaarde hij nadien aan de verzamelde pers. Lees verder »

 17-10-2006 

Deschacht: "Veel geleerd vandaag"

Deschacht:

"We geloofden in een stunt, zeker na die rode kaart." Zei Olivier Deschacht. "Het is een gemiste kans. Jammer dat je door zo'n goal verliest. We kregen nog wel kleine kansjes, maar tegen een topteam moet je die afmaken." Lees verder »

Boussoufa: "Dit is heel spijtig"

Boussoufa:

Net zoals bij iedereen was de ontgoocheling groot bij Mbark Boussoufa. "Toen Milan met zijn tienen verder moest, maakten we toch een kans, vond ik. Maar we hebben dat mannetje meer nooit uitgebuit." Lees verder »

Lille gaat winnen van AEK

Lille gaat winnen van AEK

Deze avond werd ook Lille - AEK gespeeld. Lille won thuis van de Grieken met 3-1. Door het verlies van Anderlecht zakt paars-wit naar een 3e plaats met 2 punten. Lees verder »

Anderlecht – Milan: 0-1

Anderlecht – Milan: 0-1

RSCA heeft niet kunnen stunten tegen Milan. In de eerste helft kon paars-wit nog goed standhouden, maar ondanks dat Milan in het begin van de 2e helft met 10 man kwam te staan, kon Kaka voor de Italiaanse club de 0-1 scoren. Lees verder »

Zitka: "We moeten winnen"

Zitka:

Daniël Zitka weet dat het vanavond moeilijk zal worden, maar toch legt hij de lat hoog voor Anderlecht. "We slaagden er niet in om te winnen van Lille en Athene, dus moeten we vanavond de zege binnenhalen tegen Milan", stelt hij. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AC Milan

Voorbeschouwing: Anderlecht - AC Milan

Deze avond is het dus de match van de waarheid: Anderlecht – AC Milan. In groep H is tot nu toe nog alles mogelijk met Milan aan de leiding met 4 punten, Anderlecht en Lille 2 en AEK Athene staat laatst met 1 puntje. Lees verder »

De Man: "Goed kijken naar Nesta"

De Man:

Mark De Man kijkt met bescheiden ambities uit naar het CL-treffen tegen Milan. "De nul houden zou al mooi zijn. Dat puntje is aardig meegenomen. Maar als we voor de tweede plaats willen gaan, doen we er goed aan om te winnen." Lees verder »

Vanderhaeghe: "Ze zullen het wel voelen"

Vanderhaeghe:

Anderlecht speelt vanavond tegen grootmacht AC Milan, maar de 38-jarige Yves Vanderhaeghe lijkt absoluut niet onder de indruk. "Ik heb respect voor hun palmares, maar ik zal hun enkels in geen geval sparen", klinkt het. Lees verder »

Geen Hassan in de ploeg tegen Milan?

Geen Hassan in de ploeg tegen Milan?

Het lijkt er op dat Hassan de wedstrijd tegen Milan zal moeten voorbij laten gaan. De Egyptenaar weigert zijn ramadan op te geven voor een voetbalwedstrijd, waardoor Vercauteren hem op de bank zal laten starten. Lees verder »

 16-10-2006 

Selectie RSC Anderlecht en AC Milan

Selectie RSC Anderlecht en AC Milan

Tijdens de gebruikelijke persconferentie heeft Vercauteren zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd morgen tegen Milan. Van Damme is er ondanks zijn blessure toch bij. Pareja is voor minstens 3 weken out. Lees verder »

Biglia: "Een match als een ander"

Biglia:

De Argentijn Biglia reageerde tijdens de persconferentie heel ontspannen. "Het is een match zoals een ander", wist hij te vertellen. "Het is hetzelfde als tegen Lille en AEK. We spelen thuis en proberen de drie punten te pakken." Lees verder »

Benelux kandidaat WK 2018

Benelux kandidaat WK 2018

De Benelux (België, Nederland en Luxemburg) zullen zich volgend jaar officieël kandidaat stellen voor het wereldkampioenschap in 2018. Al sinds begin dit jaar wordt er gespeculeerd over het al dan niet kandidaat stellen. Lees verder »

Duo Tchité – Frutos vindt elkaar

Duo Tchité – Frutos vindt elkaar

Het lijkt erop dat Tchité en Frutos het steeds beter met mekaar kunnen vinden. De 2 spelers blinken al een tijdje uit in hun spitsenrol. Al lag de Congolees Tchité wel onder vuur omdat hij al enige tijd niet gescoord had. Lees verder »

Bart Goor: "Doelpunt om van te snoepen"

Bart Goor:

Met een goal en een assist was Bart Goor één van de uitblinkers tijdens de match. Al zal het volgens hem tegen Milan nog beter moeten: "Vooral het achteruitkruipen moeten we vermijden", vertelt de speler aan de pers. Lees verder »

Vercauteren: "Meer scoren dan Milan"

Vercauteren:

Morgen krijgt Anderlecht het grote AC Milan op bezoek in het Constant Vanden Stockstadion. Anderlecht kon dit weekend nog winnen van Zulte Waregem, Milan heeft in de 4 laatste competitiematchen niet meer kunnen winnen. Lees verder »

Frutos vol vertrouwen over Milan

Frutos vol vertrouwen over Milan

Na de winst tegen Zulte Waregem klinkt Nicolas Frutos positief over de confrontatie tegen AC Milan in de Champions League. "Een zege lijkt me mogelijk", klinkt het strijdvol bij de Argentijn. Lees verder »

Eén minuut stilte tegen AC Milan

Eén minuut stilte tegen AC Milan

Uit respect voor de gisteren overleden Jeanke Photo wordt voor de wedstrijd tegen AC Milan van morgen één minuut stilte gehouden. Anderlecht plant ook nog andere eerbetuigingen naar aanleiding van het overlijden van Jeanke. Lees verder »

"Tegen Milan op ideaal moment"

Morgenavond ontvangt Anderlecht het Italiaanse AC Milan in de CL. Paars-Wit is best af met een zege, wil het zijn kansen op een volgende ronde gaaf houden. Volgens coach Vercauteren treffen we Milan op het perfecte moment. Lees verder »

 15-10-2006 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Wegens blessure aan de meniscus, zal Nicolas Pareja enkele weken out zijn. Hij ondergaat maandag een kijkoperatie. Hij had de keus tussen de kijkoperatie of 3-4 weken rust, maar dan nog was er de kans dat hij onder het mes moest. Lees verder »

Cantalejo fluit RSCA - Milan

Cantalejo fluit RSCA - Milan

De Spanjaard Luis Medina Cantalejo moet de CL-wedstrijd tussen RSCA en AC Milan in goede banen leiden. Cantalejo floot eerder al de match tussen Anderlecht en Bayern Munchen, op 30 september 2003. Lees verder »

Jeanke Photo overleden

Jeanke Photo overleden

Vandaag, 15 oktober 2006, is Jean Van Hauwermeiren (79) beter gekend als Jeanke Photo overleden. Jeanke was veertig jaar lang dagelijks in de weer voor Sporting Anderlecht, onlangs ontving hij hiervoor nog een prijs van de Uefa. Lees verder »

De Man: "In een zetel gespeeld"

De Man:

Mark De Man had nog maar één training in de benen maar haalde al bij al gemakkelijk het einde tegen Zulte-Waregem. "Ik speelde geen minuut bij de reserven en had enkel één training in de benen, logisch dat ik twijfelde." Lees verder »

Frutos, een gelukkig man

Frutos, een gelukkig man

De Argentijn Nicolas Frutos heeft al meermaals bewezen een neus voor goals te hebben. Desondanks was het gisteren pas de tweede keer dat hij erin slaagde 2x te scoren in 1 wedstrijd voor Anderlecht. Lees verder »

 14-10-2006 

CL tegenstanders verliezen punten

CL tegenstanders verliezen punten

Lille kon vandaag niet winnen en bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Troyes. Ook AC Milan, komende dinsdag tegenstander van Anderlecht in de Champions League, speelde 1-1 gelijk tegen Sampdoria. Lees verder »

Vercauteren: "Gedaan wat we moesten doen"

Vercauteren:

Franky Vercauteren was tevreden na de ruime overwinning tegen Zulte-Waregem. "Ik moet mijn spelers feliciteren", zei de coach. "We hebben gedaan wat we moesten doen. Dit was een goeie reactie na de nederlaag tegen Genk." Lees verder »

Anderlecht wint met 0-4 van Zulte Waregem

Anderlecht wint met 0-4 van Zulte Waregem

Anderlecht moest om 18u op bezoek bij Zulte Waregem, de 15e in het klassement. En paars-wit deed wat er van hen verwacht werd: winnen. De einduitslag was 0-4. Dankzij deze overwinning blijft Anderlecht in de buurt van Genk. Lees verder »

Voorbeschouwing: Zulte Waregem - Anderlecht

Voorbeschouwing: Zulte Waregem - Anderlecht

Vorig jaar kon RSCA nog met 1-2 winnen van Zulte Waregem en deze avond moet het dat ook doen. De 1-4 afstraffing op eigen veld tegen Genk zindert nog na en de supporters willen goals zien, liefst in de netten van de tegenstander. Lees verder »

Proto is blij voor Zitka

Proto is blij voor Zitka

Na zes maanden blessureleed begint Proto aan het laatste deel van zijn revalidatie. Ondertussen heeft Proto wel al lang niet meer onder de lat gestaan, en zijn vervangers hebben getoond dat ze er staan. Lees verder »

Reserven geven het goede voorbeeld

Reserven geven het goede voorbeeld

De reserven van paars-wit hebben het goede voorbeeld gegeven. Zij hebben namelijk met 4-0 gewonnen van de B-ploeg van Zulte Waregem. De 4 Brusselse doelpunten kwamen van Lifondja, Mbokani, Siani en Cavallo. Lees verder »

Selectie Anderlecht

Selectie Anderlecht

Gisterenavond heeft Franky Vercauteren zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd van vandaag om 18u op het veld van Zulte Waregem. Pareja en Van Damme blijven thuis met een blessure. Lees verder »

PSG volgt Biglia

PSG volgt Biglia

Door het vertrek van Vikash Dhorasoo bij PSG zoekt de club naar een nieuwe middenvelder. In de Franse pers duikt daarbij de naam op van een Anderlechtspeler, met name de Argentijn Lucas Biglia. Lees verder »

 13-10-2006 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Goor kreeg tijdens de interland een trap en heeft daardoor hinder bij het trappen. Hij zal er wel bij zijn zaterdag tegen Zulte-Waregem. Tioté trainde terug met de groep mee maar wordt nauwlettend opgevolgd. Lees verder »

Pareja niet tegen Zulte-Waregem

Pareja niet tegen Zulte-Waregem

De Argentijn Nicolas Pareja is er zeker niet bij tegen Zulte Waregem. De Hongaar Juhasz was nog niet terug uit zijn thuisland. Ook Vanden Borre en Van Damme konden niet meetrainen. Beide moesten het veld al na 15 minuten verlaten. Lees verder »

Anderlecht spreekt met Simonet

Anderlecht spreekt met Simonet

De stad Brussel, meerbepaald de burgemeester, droomt van een gigantisch stadion in de rand van Brussel, zoals het Stade de France. Dit zou de thuisbasis van de Rode Duivels moeten worden, maar misschien ook van Anderlecht... Lees verder »

 12-10-2006 

Knieblessure Pareja valt mee

Knieblessure Pareja valt mee

De knieblessure van Nicolas Pareja lijkt mee te vallen, maar toch is de Argentijn wellicht even onbeschikbaar. Bijgevolg zijn er nog slechts drie fitte verdedigers over bij Anderlecht. Lees verder »

 11-10-2006 

Legear scoort voor jonge Duivels

Legear scoort voor jonge Duivels

Jong België won vandaag vrij gemakkelijk van Bulgarije met 1-4 en mag naar het EK. Desmet scoorde twee maal. Legear en Martens maakten de andere twee goals. Het gaat om een belangrijke overwinning tegen een lastige tegenstander. Lees verder »

Slecht nieuws voor Pareja

Slecht nieuws voor Pareja

Weer slecht nieuws uit de ziekenboeg. De Argentijn Pareja liep gisteren tijdens training een blessure aan de knie op. De ernst is nog niet geweten. De Man en Serhat konden wel meetrainen, en Van Damme traint individueel. Lees verder »

 10-10-2006 

RSCA dient klacht in tegen Allatta

RSCA dient klacht in tegen Allatta

Anderlecht en manager Herman Van Holsbeeck lieten weten dat ze een klacht zullen indienen tegen Pietro Allatta wegens laster en eerroof en stellen zich burgerlijke partij. Dit in navolging van eerdere uitlatingen door Allatta. Lees verder »

"Hang de aap niet uit"

In een poging om het racisme op het veld en in de stadions een halt toe te roepen start er vanaf vandaag tot 29 oktober een actie met als naam 'Hang de aap niet uit', want oerwoudgeluiden horen niet thuis in een stadion. Lees verder »

Kompany valt weer geblesseerd uit

Kompany valt weer geblesseerd uit

Het zit Kompany niet echt mee, sinds de verhuis naar Hamburg heeft hij al meer in de lappenmand gelegen dan dat hij gespeeld heeft. Ook nu weer is hij onzeker voor de wedstrijd van de Rode Duivels morgen tegen Azerbeidzjan. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Gisteren werkten de aanwezigen 2 trainingen af. Akin deed het tijdens die training rustig aan. De spits heeft last van zijn nek en zal een paar dagen moeten rusten. Frutos kon dan weer de volledige training afwerken. Lees verder »

Allatta laat weer van zich horen

Allatta laat weer van zich horen

Pietro Allatta laat weer van zich horen en beschuldigt Anderlecht van witwaspraktijken en omkoping. Herman Van Holsbeeck is niet te spreken over de uitspattingen en denkt er aan om klacht in te dienen. Lees verder »

 09-10-2006 
 07-10-2006 

Rode Duivels verliezen van Servië

Rode Duivels verliezen van Servië

De nationale ploeg heeft zaterdagavond de wedstrijd in en tegen Servië verloren met het kleinste verschil: 1-0. De Duivels staan nu 3e in groep A met 4 punten. Servië leidt met 7 punten en Finland is 2e met 5 punten. Lees verder »

Prijzen tegen Dessel bekend

Prijzen tegen Dessel bekend

Vanaf 9 oktober kunnen de supporters hun tickets kopen voor de 16e finale van de Beker van België tegen KFC Dessel Sport op 21 oktober (20u) thuis in het Vanden Stockstadion. Lees verder »

Naar de tandarts

Naar de tandarts

Op de namiddagtraining van gisteren waren er drie afwezigen. Allagui, Mbokani en Siani gingen gezamenlijk naar de tandarts om hun wijsheidstanden uit te laten trekken. Lees verder »

Clair Vanden Stock aan het woord

Clair Vanden Stock aan het woord

Komende zondag zijn er gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Clair Vanden Stock, dochter van Roger, staat op de verkiezingslijsten en heeft zo haar eigen visie over de soap rond het 'nieuw' stadion van RSCA. Lees verder »

Supercup op 20 december

Supercup op 20 december

Er is een nieuwe datum bekend voor de Supercup tussen Anderlecht en Zulte Waregem, die in juli niet kon plaatsvinden wegens een wolkbreuk. Eerder werd al woensdag 20/12 voorgesteld en deze datum is nu ook officieel bevestigd. Lees verder »

 06-10-2006 

Opnieuw spits van Lille out

Opnieuw spits van Lille out

De Franse ploeg Lille zal het 3 maand zonder hun spits Johan Audel moeten stellen. Hij liep een schouderblessure op en zal een operatie moeten ondergaan. Eerder raakte ook al Nicolas Fauvergue geblesseerd. Lees verder »

 05-10-2006 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Pareja onderging een echo aan de knie. Het werd duidelijk dat het letsel nog niet geheeld is. Van Damme is out. Hij heeft een blessure aan de buikspieren. De Man traint eenmaal per dag mee met de groep. Lees verder »

 04-10-2006 

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

Zopas kondigde de KBVB enkele kalenderwijzigingen aan voor de maand november. Het gaat om 2 thuiswedstrijden en 2 uitwedstrijden waaronder de topper tegen Standard. Hieronder een samenvatting. Lees verder »

Goran Ljubojevic testte al bij Anderlecht

Goran Ljubojevic testte al bij Anderlecht

Goran Ljubojevic is een naam die na de wedstrijd tegen Genk bij vele fans nog lang zal nazinderen. De Genkse speler scoorde 2 van de 4 doelpunten tegen Anderlecht. Nochtans had Anderlecht hem enkele jaren geleden doorgestuurd. Lees verder »

 03-10-2006 

De Man, Siani en Tiote bijna hersteld

De Man, Siani en Tiote bijna hersteld

Pareja (knie) en Akin (nek) trainden niet. Ze worden beide verzorgd. Het gaat echter om kleine blessures. De Man, Siani en Tiote zijn bijna terug uit blessure. Waarschijnlijk sluiten ze snel bij de groep aan. Lees verder »

Rode Duivels: Emile Mpenza als enige spits?

Rode Duivels: Emile Mpenza als enige spits?

De Rode Duivels spelen zaterdag een interland tegen Servië. Het ziet er naar uit dat de bondscoach met één spits zal spelen, namelijk Emile Mpenza. Lombaerts werd opgeroepen als mogelijke vervanger voor de onzekere Van Damme. Lees verder »

 02-10-2006 

Van Damme onzeker voor Rode Duivels

Van Damme onzeker voor Rode Duivels

Van Damme is onzeker voor de wedstrijd van zaterdagavond in en tegen Servië. De verdediger trainde niet mee met de groep wegens last aan de buikspieren. Vandereycken neemt woensdag een beslissing over Van Damme. Lees verder »

Anderlecht wil ook Brazilië veroveren

Anderlecht wil ook Brazilië veroveren

Na Argentinië wil Anderlecht ook voet aan de grond krijgen in Brazilië. Vier medewerkers gaan er alvast een scoutingsstructuur uitbouwen. Mogelijk volgen er in de komende seizoenen dus nog meer Zuid-Amerikaanse spelers in Brussel. Lees verder »

Goor geschorst

Goor geschorst

Kapitein Bart Goor pakte zijn derde gele kaart van het seizoen tegen Genk (na een overtreding) en is dus bijgevolg geschorst voor de volgende partij op Zulte Waregem. Lees verder »

Paars-wit volgt Braziliaans talent

Paars-wit volgt Braziliaans talent

Anderlecht volgt Ari da Silva Ferreira. Ferreira is 20 jaar oud en scoorde in Zweden reeds 10 doelpunten voor zijn club Kalmar FF waar hij nog tot 2009 onder contract ligt. De speler zelf ziet Anderlecht wel zitten. Lees verder »

Van Damme: "Ik heb rust nodig"

Van Damme:

Jelle Van Damme werd zaterdag tegen Genk vervangen na een flauwe partij. "Ik was helemaal kapot en heb rust nodig. Ik wil het wat rustiger aan doen. Zelfs bij Bremen speelde in niet zoveel als nu", aldus Van Damme. Lees verder »

 01-10-2006