Archieven

 31-10-2003 

Reserven geven het goede voorbeeld

Reserven geven het goede voorbeeld

De reserven van RSCA hebben met 7-2 het B-elftal van Moeskroen geklopt.
Oleg Iachtchouk scoorde 4 doelpunten. Spitsenbroeder Clayton Zane maakte er 2 en Maarten Martens scoorde met een vrije trap. Lees verder »

 30-10-2003 

Selectie tegen Moeskroen

Selectie tegen Moeskroen

Anderlecht trekt bijna "au grand complet" naar Le Canonnier voor de competitietopper tegen Moeskroen. Enkel verdediger Alexander Ilic is out met een kuitblessure. Doll heeft wel weer last van zijn dijblessure. Lees verder »

Tihinen in basis tegen Moeskroen

Tihinen in basis tegen Moeskroen

Tihinen staat vrijdag in de vooruitgeschoven competitiematch Moeskroen-Anderlecht zeker in de basis bij paars-wit. De Fin is dringend aan competitieritme toe. De jongste vier weken speelde hij enkel één wedstrijd met de invallers. Lees verder »

 29-10-2003 

 28-10-2003 

Jestrovic tot 2007 bij Anderlecht

Jestrovic tot 2007 bij Anderlecht

Anderlecht laat er geen gras over groeien. Maandag bereikte de club een mondeling akkoord met Kompany over een contract tot 2008. Enkele dagen eerder vond Sporting al overeenstemming met Jestrovic over een nieuwe overeenkomst. Lees verder »

Reserven kloppen GBA

Reserven kloppen GBA

De reserven van Anderlecht wonnen gisteren avond van GBA met 0-4.
Doelpunten: 13' MacDonald 0-1, 28' Gerk 0-2, 58' Lee 0-3, 73' Iachtchouk 0-4 Lees verder »

Kompany's contract wordt aangepast

Kompany's contract wordt aangepast

Anderlecht zal het contract van zijn jonge verdediger Vincent Kompany aanpassen. Dat zijn de 17-jarige en de club maandag overeengekomen. Hierdoor vergroot de kans weer dat de verdediger daadwerkelijk zal blijven. Lees verder »

 27-10-2003 

Jestrovic & Lovré

Jestrovic & Lovré

Jestrovic werkt intussen voort aan zijn revalidatie. Na zijn operatie aan de knie is de Serviër alweer aan lopen toe. Ook bij Lovre verloopt het herstel vlot. Hij begint vanaf volgende week met het loopwerk. Lees verder »

 26-10-2003 

Manchester United wil Kompany

Manchester United wil Kompany

Manchester United heeft zich kandidaat gesteld om een overeenkomst te sluiten met Vincent Kompany. De baas, Sir Alex Ferguson wil absoluut Kompany naar de Engelse topploeg halen. Lees verder »


 25-10-2003 

Anderlecht blijft winnen: 4 - 0

Anderlecht blijft winnen: 4 - 0

Germinal Beerschot heeft Anderlecht weinig in de weg kunnen leggen. Al na de eerste helft was de match gespeeld: koploper Anderlecht haalde het met 4-0. Er was dus niet veel sprake van vermoeidheid. Lees verder »

 24-10-2003 

Genk-RSCA om 18u

Genk-RSCA om 18u

De competitiematch Genk-Anderlecht vindt plaats op zaterdag 6 december, om 18.00 uur en zal LIVE op Canal+ uitgezonden worden. Het oorspronkelijke aanvangsuur was 20u. Lees verder »

Zewlakow en Wilhelmsson onzeker

Zewlakow en Wilhelmsson onzeker

Trainer Broos twijfelt nog over de elf die het zaterdag opnemen tegen Germinal Beerschot. Michal Zewlakow en Christian Wilhelmsson zijn onzeker en de hele ploeg is vermoeid na de zware wedstrijd tegen Celtic Glasgow. Lees verder »

 23-10-2003 

Vanden Borre is nieuw talent (update)

Vanden Borre is nieuw talent (update)

Bij Anderlecht zal er na Kompany weer een nieuw talent zijn optreden maken. Het gaat deze keer over de 16-jarige Vanden Borre. De kans is groot dat hij op korte termijn in de A-kern komt. Vanden Borre tekende wel al voor 3 jaar. Lees verder »

Contractbesprekingen voor Broos en Kompany

Contractbesprekingen voor Broos en Kompany

"Verscheidene topmensen bij Anderlecht willen ook de volgende seizoenen doorgaan met trainer Hugo Broos." Anderlecht zou z'n 17-jarige verdediger Vincent Kompany willen laten bijtekenen tot in 2008.De speler zou akkoord gaan. Lees verder »

Anderlecht wil spelers houden

Anderlecht wil spelers houden

"Anderlecht heeft weer perspectieven", dat noemde Roger Vanden Stock gisteren dé conclusie van de winst van dinsdag tegen Celtic. De voorzitter van paars-wit probeerde de euforie te weren. Lees verder »

Ilic mag weg

Ilic mag weg

Ilic heeft van Anderlecht de toestemming gekregen om een nieuwe club te zoeken. Broos zag Ilic enkel nog maar als vervanger van Deschacht als die onbeschibaar was. Ilic zijn manager zoekt nu vooral op de japanse markt een plek. Lees verder »


 22-10-2003 
 21-10-2003 

Anderlecht wint van Celtic!!!!

Anderlecht wint van Celtic!!!!

Anderlecht heeft zijn eerste partij in de Champions League gewonnen. Nochtans moest paars-wit een uur lang met zijn tienen verder. Dankzij deze overwinning staat Anderlecht op een gedeeld 2e plaats met Lyon. Lees verder »

Voorbeschouwing Anderlecht - Cetlic

Voorbeschouwing Anderlecht - Cetlic

Dit is de allereerste keer dat Anderlecht en Celtic Glasgow tegen elkaar spelen in Europacup-vervand. Het is een alles of niets wedstrijd voor Anderlecht, als ze niet winnen mogen ze de 2e en ook de 3e plaats vergeten. Lees verder »

 20-10-2003 

Traore denkt aan vertrekken

Traore denkt aan vertrekken

Na Ilic denkt ook Traoré aan vertrekken. De centrale verdediger komt amper aan de bak met De Boeck, Tihinen en Kompany als concurrenten. Toch speelde hij vrijdag nog tegen Charleroi door de blessure van De Boeck en Tihinen. Lees verder »

Tihinen en De Boeck zijn fit

Tihinen en De Boeck zijn fit

Glen Boeck en Hannu Tihinen zijn fit bevonden. De enkel van de Boeck en de spierblessure van Tihinen spelen niet meer op. Eén van de twee komt aan de aftrap. Wie? Daarover wil Broos niets kwijt. Idem voor Kolar en Wilhelmsson. Lees verder »

Echo voor Doll

Echo voor Doll

Olivier Doll ondergaat maandag een echografie. Doll liep twee weken geleden een spierscheur op, maar hoopt tegen het einde van de week klaar te zijn voor een reservenmatch. Lees verder »

De selectie voor morgen

De selectie voor morgen

Peersman, die afwezig was tijdens de wedstrijd tegen Charleroi, is terug klaar voor, indien nodig, Daniël Zitka te vervangen. Ook Marc De Man zal er terug bij zijn tijdens Celtic Glasgow. Lees verder »


 19-10-2003 

Ilic in januari weg bij Anderlecht

Ilic in januari weg bij Anderlecht

De 34-jarige verdediger van Anderlecht,Alexander Ilic, zou in januari Anderlecht verlaten en naar een andere club trekken. Ilic, die van Brugge naar Anderlecht verhuisde kwam hier echter weinig aan spelen toe. Lees verder »

 18-10-2003 
 17-10-2003 

De Boeck mogelijk out voor CL partij

De Boeck mogelijk out voor CL partij

Het ziet er niet zo goed uit voor De Boeck die zijn enkel verzwikte in de partij tegen Charleroi. "Ik vrees dat hij niet fit raakt tegen dinsdag", zei Broos. Anderlecht ontvangt dan Celtic in de Champions League. Lees verder »

RSCA wint moeizaam van Charleroi

RSCA wint moeizaam van Charleroi

Anderlecht won met 0-1 van Charleroi, dat verdienstelijk speelde. Bij paars-wit maakten Vanderhaeghe en Kolar hun rentree na blessure. Ook Wilhelmsson viel in. Zetterberg kreeg de voorkeur op Baseggio maar kon niet overtuigen. Lees verder »

Voorbeschouwing Charleroi - Anderlecht

Voorbeschouwing Charleroi - Anderlecht

Vanavond om 20.30 speelt Anderlecht zijn negende wedstrijd van de competitie tegen Charleroi. Broos zal heel wat verschuivingen doorvoeren in het basiselftal. Zo zal ondermeer MacDonald zeker bij de invallers zijn. Lees verder »

Deschacht: "Ik wil kapitein worden"

Deschacht:

Anderlecht speelt vrijdagavond tegen Charleroi. Door de vele blessures wordt er veel geschoven in de kern, maar Olivier Deschacht is een vaste waarde geworden en het lijkt er op dat hij lang bij Anderlecht zal blijven. Lees verder »

 16-10-2003 

Overzicht van alle geblesseerden

Overzicht van alle geblesseerden

Ki-Hyeon Séol: Men heeft geprobeerd om de ingreep nog uit te stellen tot aan de winterstop maar zonder succes. Hij zal donderdag geopereerd worden voor een probleem aan de meniscus. Zijn terugkeer zo binnen 4 à 5 weken. Lees verder »

 15-10-2003 

Jestrovic en Lovre terug na de winterstop

Jestrovic en Lovre terug na de winterstop

Jestrovic revalideert sneller dan verwacht. Normaal gezien zal de spits weer volledig actief zijn na de winterstop. Ook de revalidatie van Lovre zit op schema. Ook hij zal in januari weer fit zijn. Beiden hadden dezelfde blessure. Lees verder »

 14-10-2003 

Toch operatie voor Seol

Toch operatie voor Seol

Seol wordt zo spoedig mogelijk aan de meniscus geopereerd. Aanvankelijk wilde de medische staf van Anderlecht de ingreep tot aan de winterstop uitstellen. De Zuid-Koreaan ondervond gisteren hinder op training. Lees verder »

 13-10-2003 

WK voorronde pot-indeling: België in pot 2

WK voorronde pot-indeling: België in pot 2

Bij de loting wordt telkens één land uit elke pot gehaald. De Rode Duivels zitten in pot 2. België ontloopt dus de andere teams in dezelfde pot. De meeste voorrondepoules tellen zes landen. In december vindt de WK-loting plaats. Lees verder »

 12-10-2003 
 11-10-2003 

België niet naar het EK ondanks winst

België niet naar het EK ondanks winst

België gaat niet naar het EK. De Belgen wonnen wel hun partij van Estland met 2-0, maar ook Kroatië won hun partij tegen een mak Bulgarije. De Belgen hadden aanvankelijk moeite met de Estse muur, maar wonnen al bij al makkelijk. Lees verder »

Kolar scoort voor Tsjechië

Kolar scoort voor Tsjechië

Martin Kolar scoorde voor zijn land Tsjechië (-21 jaar) in de interland tegen Oostenrijk. De Tsjechen wonnen met 0-2. Jong België klopte Estland met 4-2 en eindigt tweede in de groep. Zewlakow won met Polen met 1-2 van Hongarije. Lees verder »

 10-10-2003 

Seol een maand out

Seol een maand out

Ki Heyon Seol ondervindt nogal last van de meniscus en onderging een aantal bijkomende onderzoeken. De resultaten worden vandaag verwacht en de medische staf zal dan beslissen of een operatieve ingreep nodig is. Lees verder »

 09-10-2003 

Anderlecht verliest oefenwedstijd

Anderlecht verliest oefenwedstijd

Anderlecht heeft donderdagavond een oefenpot tegen de Franse eersteklasser Lille met 0-3 verloren. De Brusselaars speelden zonder internationals, maar wel met Zetterberg, De Boeck en Hendrikx. Lees verder »

Oefenwedstrijd om 19.30

Oefenwedstrijd om 19.30

RSC Anderlecht speelt, zoals eerder vermeld, om 19.30 een oefenwedstrijd in Doornik tegen Rijsel om het nieuwe stadion in te wijden. Broos zal vooral spelers opstellen die de laatste tijd weinig wedstrijden gespeeld hebben. Lees verder »

Seol out met knieblessure

Seol out met knieblessure

Na Doll is nu ook Seol out met een blessure. De Koreaan ondergaat donderdag een grondig onderzoek aan de knie maar er wordt gevreesd dat de meniscus geraakt is. Lees verder »

 08-10-2003 

Bestuur RSCA over aanval café

Bestuur RSCA over aanval café

Het bestuur van Anderlecht heeft laten weten dat ze de feiten die zich zondagnacht in Diegem afgespeeld hebben betreurd. Die nacht vernielden een groep "Anderlechtsupporters" een café/taverne te Diegem. Lees verder »

Doll liep spierscheur op

Doll liep spierscheur op

Olivier Doll heeft achterin de dij een spierscheur van 12 millimeter opgelopen. Ten vroegste over 3 weken zou de verdediger weer fit zijn. Een echografie bracht het nieuws aan het licht. Lees verder »

 07-10-2003 

Baseggio trainde niet, Doll 3 weken out

Baseggio trainde niet, Doll 3 weken out

Walter Baseggio trainde niet met de nationale ploeg. Hij kreeg zondag een trap op de enkel en bleef in het hotel. Kompany bleef vrij kalm onder zijn eerste A-cap. Daniel Van Buyten speelde maandagavond nog met Marseille. Lees verder »

 06-10-2003 

Doll haakt af bij de Duivels

Doll haakt af bij de Duivels

De Rode Duivels starten vandaag met hun voorbereiding op de EK-interland tegen Estland. Rechtsachter Olivier Doll moet alvast afhaken. De Anderlechtenaar blesseerde zich zondag aan de lies. Lees verder »

 05-10-2003 
 04-10-2003 

Voorbeschouwing Anderlecht - Brugge

Voorbeschouwing Anderlecht - Brugge

Pittige training op Neerpede gisterenochtend met vooral aandacht op afwerken op doel. Michael Zewlakow liet een uitstekende indruk en ligt in de balans met Olivier Doll om de rechtsbackpositie in te nemen. Lees verder »

Baseggio over Anderlecht - Brugge

Baseggio over Anderlecht - Brugge

"Niet Zetterberg maar Baseggio liet de match op Heusden-Zolder kantelen." Het zijn de woorden van Hugo Broos. Weten wij meteen waar de wind vandaan komt. Walt speelt zondag tegen Club, Zetterberg mag toekijken op de bank. Lees verder »

Zetterberg allicht weer op bank

Zetterberg allicht weer op bank

Boze Zetterberg of niet, Anderlecht-trainer Hugo Broos lijkt niet van plan om zijn elftal zondag voor de topper tegen Club fel te wijzigen. Het is dus duidelijk dat Zetterberg op de bank mag starten. Lees verder »

Interview met Constant Vanden Stock

Interview met Constant Vanden Stock

Voor de topper Anderlecht-Club Brugge van zondagavond heeft Vanden Stock, erevoorzitter bij anderlecht, nog eens iets van zich laten horen. Vanden Stock (89) was voorzitter van 1971 tot 1996 en volgt het voetbal nog op de voet. Lees verder »

 03-10-2003 

Kompany is Rode Duivel

Kompany is Rode Duivel

Deze middag heeft Aimé zijn selectie bekend gemaakt voor de match volgende week tegen Estland (Zat 11/10). Kompany werd voor het eerst in de selectie van 20 namen opgenomen en maakt hierdoor zijn debuut voor de nationale ploeg. Lees verder »

Martens breekt hand

Martens breekt hand

Tijdens de training van Anderlecht botsten Sherjill MacDonald en Maarten Martens. Maartens brak een hand maar zou volgende week al speelklaar zijn. Lees verder »

 02-10-2003 

Doll pikt vandaag aan bij de groep

Doll pikt vandaag aan bij de groep

Olivier Doll lijkt hersteld van een blessure in de knieholte. Gisteren beperkte de rechtsachter zich nog tot een looptraining in het gezelschap van de spelers die in actie kwamen tegen Bayern Munchen. Lees verder »

Moeskroen - Anderlecht

Moeskroen - Anderlecht

Moeskroen-Anderlecht zal op vrijdag 31 oktober om 20u gespeeld worden. De match tegen Standard wordt waarschijnlijk verplaatst van zaterdag 8 november naar zondag 9 november 2003 om 20u. Lees verder »

Zetterberg zwaar ontgoocheld

Zetterberg zwaar ontgoocheld

De wittebroodsweken op Anderlecht lijken voorlopig voorbij. Door de 1-1 in de Champions League tegen Bayern München, is paars-wit op 21 oktober verplicht thuis te winnen van Celtic Glasgow. Lees verder »

 01-10-2003 

Mornar speelt voor Kroatië

Mornar speelt voor Kroatië

Kroatië neemt het in zijn duel in de voorronde van het EK tegen Bulgarije op met twee spelers die in België aan het werk zijn. Een van die spelers is de spits Ivica Mornar. Kroatie speelt op 11 oktober tegen Bulgarije. Lees verder »