Archieven

 31-10-2002 

"Anderlecht moet overwinteren"

Anderlecht wil niet dezelfde fout maken als in de eerste ronde tegen Stabaek. Anderlecht-manager Michel Verschueren wil met Anderlecht overwinteren, maar paars-wit heeft daarvoor nog een hele weg voor de boeg. Lees verder »

 30-10-2002 

Refs krijgen hogere vergoeding

Refs krijgen hogere vergoeding

De Belgische scheidsrechters in eerste en tweede klasse en hun assistenten krijgen vanaf 1 januari een logo van een Italiaans bedrijf op de mouw. De Belgische bond sloot een sponsorakkoord met de Italianen af voor 18 maanden. Lees verder »

Geen geld voor Stoica

Geen geld voor Stoica

Anderlecht geeft de strijd op om nog geld te vangen voor de transfer van Alin Stoica naar Club Brugge. "We maken geen kans meer omdat hij tot Belg is genaturaliseerd", zegt manager Michel Verschueren. Paars-wit hoopte nog op een opleidingsvergoeding. Lees verder »

Olsen ziet geen problemen voor RSCA

Olsen ziet geen problemen voor RSCA

De Deense bondscoach Morten Olsen gaat ervan uit dat Anderlecht de derde ronde van de Uefacup moet kunnen halen. "Midtjylland is een club als tien andere in Denemarken", zegt de ex-speler van Anderlecht in enkele kranten. Lees verder »

RSCA verwacht 15.000 toeschouwers

RSCA verwacht 15.000 toeschouwers

Tot dusver zijn er ongeveer 12.000 tickets verkocht voor het UEFA-cup duel van morgen. Anderlecht verwacht morgen ongeveer 15.000 toeschouwers. Voor de terugwedstrijd kreeg Sporting alsnog 1.500 tickets. Lees verder »

Update: De Wilde out voor donderdag

Update: De Wilde out voor donderdag

Filip De Wilde zal niet aantreden donderdag tegen Midtjylland. Zijn spierverrekking in de kuit dreigt een spierscheur te worden. Zitka zal zijn plaats onder de lat innemen.
Seol is volledig genezen en begint, net zoals Aruna, aan de partij. Lees verder »

 29-10-2002 

Aruna aan de aftrap

Aruna aan de aftrap

Anderlecht bereidt zich voor op een Europese wedstrijd. Donderdag speelt paars-wit thuis tegen Midtjylland. Maandag trainde de Brusselse club twee keer. Doelman Filip De Wilde nam niet deel aan de namiddagtraining. Lees verder »


 28-10-2002 

Nog geen hervorming eerste klasse

Nog geen hervorming eerste klasse

De radicale hervorming van de eerste klasse zal wellicht niet voor volgend seizoen zijn. Op 8 november moeten de G5 (A'lecht, Brugge, Genk, Standard en Gent) een gemeenschappelijk plan voorleggen aan de Profliga. Lees verder »

 26-10-2002 
 25-10-2002 

1000 RSCA-fans welkom op Club-RSCA

1000 RSCA-fans welkom op Club-RSCA

De dreiging dat de topwedstrijd Club Brugge-Anderlecht zonder Anderlecht-fans zou moeten worden bijgewoond, valt weg nu in de namiddag (op 7 december) zal worden gespeeld. Een duizendtal Anderlecht-fans is welkom in Brugge. Lees verder »


 24-10-2002 
 23-10-2002 

Belgi? op hoogste plaats ooit

Belgi? op hoogste plaats ooit

De Belgische nationale ploeg staat op de hoogste plaats ooit sinds de start van de Fifa-ranglijst in 1993. De Belgen klommen van de 19e naar de 17e plaats. Brazili? voert de ranking aan, voor Frankrijk, Spanje en Duitsland. Lees verder »

 22-10-2002 

Bedenkingen over commentaar Broos

Bedenkingen over commentaar Broos

Oud-coach Raymond Goethals heeft zo zijn bedenkingen over het commentaar van Anderlecht-coach Broos die zijn beklag maakt over het reisschema van de Rode Duivels. "Nie zievere, hein Hugo! Lees verder »

Crasson weer naar Itali

Crasson weer naar Itali

Bertrand Crasson, meestal invaller bij Anderlecht, zou schermen met een bod van drie Italiaanse clubs: Modena en Brescia (Serie A) en Sampdoria (B). Crasson ziet er brood in. Lees verder »


 21-10-2002 

Klachten over nachtreizen nationale ploeg

Klachten over nachtreizen nationale ploeg

"We zijn niet gelukkig met het gereis van de Rode Duivels", klaagt Anderlecht in enkele kranten. Zowel na Andorra als na Estland landde de nationale ploeg in de vroege uurtjes in Belgi?.
Coach Broos wil het probleem aankaarten bij de bond. Lees verder »

Tihinen klaar voor UEFA-Cup

Tihinen klaar voor UEFA-Cup

Hannu Tihinen raakt zeker klaar voor de UEFA-cup confrontatie met FC Midtjylland op donderdag 31 oktober. Hij liep een diepe wonde boven het oog op na een contact met Ilic. Hij verliet zwaar bloedend het veld. Lees verder »

Midtjylland wordt zware brok

Midtjylland wordt zware brok

Scout Dani?l Renders zag FC Midtjylland zaterdag 1-1 gelijk spelen bij FC Kopenhagen. Hij vergelijkt de ploeg met het Noorse Stabeak. "Ze lieten een zeer goede indruk. Lees verder »

 19-10-2002 

Club-RSCA op 24 november

Club-RSCA op 24 november

De wedstrijd Club Brugge-Anderlecht vindt waarschijnlijk plaats op zondag-middag 24 november. De voor dat weekend voorziene wedstrijden van beide clubs worden dan vooruitgeschoven naar 20 november. Lees verder »

Anderlecht wint moeizaam

Anderlecht wint moeizaam

Een moedig Bergen maakte het Anderlecht knap lastig, maar verloor wel: 1-2. Anderlecht begon vrij goed aan de match maar na 20 minuten zakte de thuisploeg weg en kreeg Bergen kansen. Lees verder »

 17-10-2002 

Tegenvoorstel RSCA

Tegenvoorstel RSCA

Wanneer is het Brugge-Anderlecht? Paars-wit heeft Brugge, dat 7 of 8 december voorstelde, een tegenvoorstel gedaan: woensdag 20 november, omdat de kalender in december al overvol zit voor paars-wit. Lees verder »


 16-10-2002 

Aruna of MacDonald aan aftrap?

Aruna of MacDonald aan aftrap?

Aruna kan tegen Bergen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap komen bij Anderlecht in een competitiematch. De Ivoriaan was lang geschorst en raakte ook geblesseerd. Nu is hij weer fit. Mornar is out en dus ligt Aruna in de balans met MacDonald. Lees verder »

Belgi? wint in Estland

Belgi? wint in Estland

Belgi? won in Estland met 0-1 en laat zo de eerste achtervolgers op 5 punten. Bulgarije leidt met 9 op 9. De Rode Duivels halen 6 op 9.
De Belgen speelden een uitstekende eerste helft met een vroege goal na mistasten van de keeper. Lees verder »

 15-10-2002 

Seol en Kolar beschikbaar

Seol en Kolar beschikbaar

De Koreaan Seol (Anderlecht) gaat niet naar de Aziatische Spelen en is het volgende weekend dus paraat. Ook Kolar blijft thuis van zijn interland verplichtingen. De paraatheid van Zane is nog onzeker na zijn vingerbreuk. Lees verder »

Nieuwe competitieformule?

Nieuwe competitieformule?

De G5 (Anderlecht, Club Brugge, Standard, RC Genk en AA Gent) wil volgend seizoen na de heenronde een competitie met een kampioens- en een degradatiepoule. Lees verder »

 14-10-2002 

Nieuws over Rode Duivels

Nieuws over Rode Duivels

Dinsdag om 9.30u vertrekken de Belgen naar Estland. Daar spelen ze woensdag hun derde EK-kwalificatie match. Mpenza en Peeters zijn out. Anthuenis heeft ex-RSCA speler Joris Van Hout opgeroepen om de aanvalslinie te versterken. Lees verder »

 12-10-2002 

RSCA-Lierse opnieuw verplaatst

RSCA-Lierse opnieuw verplaatst

De thuiswedstrijd tegen Lierse van 3 november werd naar maandag 4 november verplaatst omdat er zondag een judotornooi plaats heeft in zaal-Simonet. De wedstrijd wordt om 20.30u. afgetrapt. RSCA-Lierse wordt ook live uitgezonden door Canal+. Lees verder »

Brugge-RSCA niet op 4 december?

Brugge-RSCA niet op 4 december?

Het Brugse stadsbestuur deelde gisteren nogmaals mee aan Club Brugge dat risicowedstrijden alleen bij daglicht mogen gespeeld worden. De wedstrijd was gepland op woensdag 4 december om 20.00u. Lees verder »

 11-10-2002 

RSCA blijft Kolousek volgen

RSCA blijft Kolousek volgen

Anderlecht-trainer Hugo Broos blijft aandringen op de komst van een aanvallende middenvelder. De Brusselse club blijft daarom de Tsjech Kolousek volgen. Die komt momenteel uit voor het Italiaanse Salernitana. Lees verder »

 10-10-2002 
 09-10-2002 

Seol niet tegen Bergen

Seol niet tegen Bergen

Anderlecht zal het zonder topschutter Seol moeten opnemen tegen Bergen. De Zuid-Koreaan neemt met zijn land deel aan de Aziatische Spelen. Zijn plaats in de spits wordt wellicht ingenomen door Clayton Zane. Lees verder »

 08-10-2002 

Ancion is Anderlecht fan

Ancion is Anderlecht fan

Scheidsrechter Amand Ancion doet weer van zich spreken. In een interview met het weekblad Humo zegt de ref dat hij mede-organisator is van busreizen van een Naamse fanclub van Anderlecht. Lees verder »

Maand oktober als rustperiode

Maand oktober als rustperiode

De komende vier weken speelt Anderlecht slechts ??n wedstrijd, op 19 oktober tegen Bergen. Reden: het interland-intermezzo en het uitstellen van de topper tegen Club Brugge.
In Het Nieuwsblad toont Hugo Broos zich niet rouwig om die rustige maand. Lees verder »

Loting 2e ronde UEFA-cup

Loting 2e ronde UEFA-cup

ANDERLECHT - Midtjylland (Den)
Midtjylland staat achtste is de Deense competitie met 15 punten uit 11 duels.
Paars-Wit opent thuis op donderdag 31 oktober en is te gast in Denemarken op donderdag 14 november 2002. Lees verder »

Reacties op de loting

Reacties op de loting

Bij Anderlecht zijn ze best tevreden met Midtjylland als tegenstander in de tweede ronde.
Hugo Broos: "We hadden het rijtje met mogelijke tegenstanders bestudeerd en zagen dat het een duel tegen Fulham, Besiktas of Partizan Belgrado kon worden. Lees verder »

 07-10-2002 

Gelijkspel in topper

Gelijkspel in topper

Anderlecht en RC Genk hebben de punten eerlijk verdeeld in een afwisselende partij met een resem mooie kansen.
In een open match had Genk de beste start en kregen Dagano en Sonck twee grote kansen maar ze misten. Lees verder »

Zewlakow heeft schouderblessure

Zewlakow heeft schouderblessure

Michal Zewlakow heeft tijdens Anderlecht-Genk een schouderblessure opgelopen. Toch zal hij naar Polen vertrekken met het oog op de interlands met de nationale ploeg. Of hij echt zal kunnen spelen, is nog niet duidelijk. Lees verder »

Jaar extra voor De Wilde?

Jaar extra voor De Wilde?

Anderlecht-doelman Filip De Wilde zit deze week met het bestuur aan tafel om te praten over een contractverlenging. De overeenkomst van De Wilde (38) loopt eind dit seizoen af. Hij zou nog graag een jaartje extra spelen. Lees verder »

 06-10-2002 
 05-10-2002 

Contractverlening De wilde?

Contractverlening De wilde?

Anderlecht-doelman Filip De Wilde (38), wiens contract na dit seizoen afloopt, krijgt een aanbod voor een verlengd verblijf. Paars-wit gaat ook praten met Aruna en Lovre over een contractverlenging. Lees verder »

Zane brak vinger op 3 plaatsen

Zane brak vinger op 3 plaatsen

Anderlecht-spits Clayton Zane brak zijn ringvinger op drie plaatsen in Stabaek en krijgt een speciale pin ingeplant. Het is niet duidelijk wanneer precies hij weer kan voetballen, maar hij probeert de thuismatch tegen Bergen over twee weken te halen. Lees verder »

 04-10-2002 

2 weken rust voor Mornar

2 weken rust voor Mornar

De medische staf van Anderlecht laat Ivica Mornar twee weken rusten, in de hoop dat daarmee zijn kniepijn van de baan is. Mornar heeft al langer pijn aan het gewricht, maar bij een onderzoek is niets concreets gevonden. Lees verder »

Selectie van bondscoach Anthuenis

Selectie van bondscoach Anthuenis

Bondscoach Aim? Anthuenis heeft een selectie van 19 spelers vrijgegeven voor de EK-voorronde-matchen tegen Andorra en Estland.
De Cock, Buffel en ook Soetaers zijn nieuw. Jacky Peeters, De Boeck, Vreven en Emile Mpenza vallen weg. Lees verder »

 03-10-2002 

Contractverlening Vanderhaeghe

Contractverlening Vanderhaeghe

Anderlecht zit volgende week rond de tafel met Yves Vanderhaeghe om de knoop door te hakken over zijn contractverlenging: 1 of 2 seizoenen. De 32-jarige middenvelder wil er twee jaar bij, Anderlecht denkt veeleer aan ??n extra jaartje. Lees verder »

Voorbeschouwing Stabaek-RSCA

Voorbeschouwing Stabaek-RSCA

De opdracht voor Anderlecht in Noorwegen is simpel: scoren en winnen, en zo een blamage in de eerste ronde van de Uefabeker vermijden.
Anderlecht speelt dan toch niet met Crasson als rechtsachter, maar met Hendrikx. Lees verder »

Anderlecht plaatst zich na thriller

Anderlecht plaatst zich na thriller

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de 2e ronde van de UEFA-Cup na een ware thriller.
Na amper 5 minuten in de eerste helft scoorde Wilhelmsson op hoekschop: 1-0. Het duurde even voor paars-wit kon reageren. Lees verder »

 02-10-2002 

RSCA brak contract Traore open

RSCA brak contract Traore open

Anderlecht brak het contract open van Lamine Traore, de 20-jarige verdediger uit Burkina Faso. Traore kwam dit seizoen nog niet aan de bak in het Astridpark wegens een voetblessure. Lees verder »

Ilic neemt woorden terug

Ilic neemt woorden terug

Ilic, die erg ontgoocheld was omdat achterin de opnieuw fitte De Boeck zijn plaats weer inneemt, had gezegd dat hij nog liever thuis in de zetel zit dan op de bank in Oslo, en sprak daarover met Broos: "Ik flapte het er misschien wat te snel uit. Lees verder »

 01-10-2002 

Mornar mogelijk lang out

Mornar mogelijk lang out

Anderlecht-speler Ivica Mornar reist niet mee naar Noorwegen voor de Europese return tegen Stabaek. De Kroaat heeft nog altijd last van de rechterknie en wordt onderzocht. Mogelijk moet Mornar geopereerd worden en is hij verschillende weken out. Lees verder »

Problemen tussen Broos en Ilic

Problemen tussen Broos en Ilic

Glen De Boeck heeft geen last meer van zijn heup en is fit voor donderdag. Aleksander Ilic verhuist dus wellicht weer naar de bank en dat zint hem niet.
"Als ik niet speel tegen Stabaek, dan blijf ik beter thuis. Wat moet ik in Oslo doen? Lees verder »