Archieven

 30-09-2021 

Backe: "Olsson mist vertrouwen"

Backe:

INTERVIEWS Hans Backe, TV-figuur en ex-T2 van Zweden, heeft zich uitgelaten over Kristoffer Olsson. Volgens hem heeft de speler technisch voetbal in de voeten, maar mist hij momenteel wat vertrouwen. "In de Zweedse nationale ploeg trok hij alle aandacht, maar in 2021 is er wat veranderd. Hij was plots minder betrokken in de opbouw en speelde minder aanvallend gericht." Lees verder »

 29-09-2021 

Hielp Bayat Anderlecht in 2014 aan de titel?

Hielp Bayat Anderlecht in 2014 aan de titel?

ANDERE Al lange tijd roept voormalig Standard-voorzitter Roland Dachâtelet dat Anderlecht in 2014 op oneerlijke manier kampioen is geworden. In de reportage die RTBF vanavond uitzendt, komt deze episode ook aan bod. Uit zaken die nu al uitlekten, zou Mogi Bayat een cruciale rol gespeeld hebben. Lees verder »

Opinie: horloges erger dan vraag om correct te fluiten

Opinie: horloges erger dan vraag om correct te fluiten

OPINIES Terwijl Club Brugge glorieert na een prachtprestatie in de Champions League, beheerst Anderlecht op veel minder fraaie wijze het nieuws momenteel. Oud-manager Herman Van Holsbeeck zet de club weer eens in een negatief daglicht. Jammer genoeg mist het gros van de berichtgeving belangrijke context en nuance. Lees verder »

Blessure Colassin niet erg

Blessure Colassin niet erg

BLESSURES Goed nieuws voor Antoine Colassin: de blessure die hij maandag opliep bij de U21 is niet erg. Volgens La Dernière Heure is hij inzetbaar voor de wedstrijd van komend weekend tegen Club Brugge, op voorwaarde dat hij geselecteerd wordt uiteraard. Lees verder »

U21 spelen vrijdag volgende wedstrijd

U21 spelen vrijdag volgende wedstrijd

JEUGD Na de mooie zege tegen Standard maandag staat overmorgen vrijdag alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma voor de U21. De jongens van Robin Veldman nemen het thuis op tegen Zulte Waregem. Abonnees mogen gratis binnen. Anderen betalen 5 euro. Lees verder »

 28-09-2021 

Schorsing Kouamé blijft gehandhaafd

Schorsing Kouamé blijft gehandhaafd

ANDERE Anderlecht heeft zijn slag niet thuis gehaald: het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal houdt vast aan de straf die het Bondsparket vroeg voor Christian Kouamé na diens rode kaart tegen KV Oostende.  Paars-wit kan wel nog in beroep gaan. Lees verder »

Delferière: "Anderlecht zal niet verliezen"

Delferière:

INTERVIEWS Waals sportjournalist Thierry Luthers, beet zich de voorbije twee jaar vast in de zaak 'Propere Handen'. Via spijtoptant Dejan Veljkovic komt het gerecht zaken te weten, zaken die Luthers nu naar buiten brengt, zoals de bijzondere band van de spijtoptant met Sebastien Delferière.  Lees verder »

Colassin geblesseerd naar de kant

Colassin geblesseerd naar de kant

BLESSURES Antoine Colassin scoorde gisteren tijdens de classico van de U21, later in de wedstrijd moest hij wel geblesseerd naar de kant. Hoe ernstig de blessure is is nog afwachten en of Vincent Kompany zondag op hem kan rekenen.  Lees verder »

Kapitaalsverhoging dan toch niet in september

Kapitaalsverhoging dan toch niet in september

ANDERE Etienne Davignon verklaarde een paar weken geleden dat de kapitaalsverhoging er nog in september zou komen. Hij moet die voorspelling nu bijstelllen want het lijkt erop dat de hele zaak toch nog een paar weken zal aanslepen. Een verklaring is er niet meteen.  Lees verder »

U21 winnen clasico

U21 winnen clasico

JEUGD De U21 blijven goed op dreef. Na de bekerzege tegen Union werd Standard met 2-1 verslagen. Antoine Colassin (zondag nog op de bank in Oostende) en Nils De Wilde zorgden voor de doelpunten.  Lees verder »


 27-09-2021 

Video: Gomez assistkoning van de competitie

Video: Gomez assistkoning van de competitie

WEDSTRIJDEN Met een afgemeten voorzet voor Benito Raman had Sergio Gomez een groot aandeel in de 2-2-gelijkmaker. Voor de jonge Spanjaard was het al zijn vijfde assist dit seizoen. Daarmee voert hij, samen met Eupen-speler Stef Peeters, het assist-klassement in onze hoogte klasse aan. Lees verder »

Refereeing Department: "Terecht rood Kouamé"

Refereeing Department:

WEDSTRIJDEN In zijn wekelijkse analyse van enkele discutabele spelfases geeft het Refereeing Department vandaag géén uitleg over het afgekeurde doelpunt van Lior Refaelov. De rode kaart van Christian Kouamé komt wel te sprake. Terecht rood, zo klinkt het: "Kouamé brengt de veiligheid van de tegenstander in gevaar." Lees verder »

Verbeke volgde wedstrijd in spionkop

Verbeke volgde wedstrijd in spionkop

ANDERE Geen Peter Verbeke in de eretribune tijdens de wedstrijd in Oostende. De Anderlecht-manager volgde de wedstrijd tussen de bezoekende supporters. Volgens Het Laatste Nieuws had hij zich laten overtuigen door vrienden om hier plaats te nemen. Lees verder »

Kompany pleit voor 3D-technologie: "Nu gokken we bij buitenspel"

Kompany pleit voor 3D-technologie:

INTERVIEWS Lior Refaelov leek Anderlecht in de eerste helft op 1-1 te brengen, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Erg twijfelachtig, want de knie van KVO-verdeder Jäkel leek verder te staan. Een lijn met 3D-technologie had duidelijkheid kunnen scheppen. "Als dat bestaat, hoelang wachten we dan nog om het te gebruiken?", vraagt Vincent Kompany zich af. Lees verder »

 26-09-2021 

Moedig Anderlecht pakt punt in spektakelwedstrijd

Moedig Anderlecht pakt punt in spektakelwedstrijd

WEDSTRIJDEN Anderlecht mag zowel tevreden als ontgoocheld zijn na een 2-2 in Oostende. In de eerste helft kreeg Paars-wit les in efficiëntie. Na 45 minuten stond het 2-0 voor Oostende terwijl Anderlecht zelf een handvol kansen niet afwerkte. De situatie leek na rust door een rode kaart voor Kouamé uitzichtloos, maar Anderlecht speelde goed met een man minder en redde nog verdiend een punt via Zirkzee en Raman. Lees verder »

Dames vlot naar volgende ronde in Beker

Dames vlot naar volgende ronde in Beker

DAMES De dames van Anderlecht hebben zich vanmiddag vlot geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. Op bezoek bij OH Leuven B won Anderlecht met 1-5. Amber Maximus scoorde voor de rust een zuivere hattrick. Na de pauze vonden ook Stefania Vatafu en Sarah Wijnants de weg naar doel. Lees verder »

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Terwijl wij van de finale van het WK wielrennen genieten, bereidt Anderlecht zich voor op een wedstrijd tegen KV Oostende. Straks om 18.30 uur, hopelijk wanneer we bekomen zijn van een Belgische wereldtitel, nemen beide ploegen het tegen elkaar op aan de kust. Lees verder »

 25-09-2021 

Selectie: geen Ait El Hadj, wel Colassin

Selectie: geen Ait El Hadj, wel Colassin

WEDSTRIJDEN Anderlecht trekt morgen zonder Anouar Ait El Hadj naar Oostende. De aanvallende middenvelder is ziek en zit niet in de wedstrijdselectie. Wel van de partij is Antoine Colassin. Voor de jonge spits is het de eerste keer dit seizoen dat hij de wedstrijdkern haalt. Lees verder »

Contract Dendoncker aangepast om Henrotay te laten cashen

Contract Dendoncker aangepast om Henrotay te laten cashen

ANDERE Het voormalige Anderlecht-bestuur had spelersmakelaar Christophe Henrotay 3 miljoen euro beloofd als de club verkocht zou worden. Ook al zou hij er zelf niets mee te maken hebben. Twee miljoen euro wilde het bestuur laten betalen door Marc Coucke en dit door het contract van Leander Dendoncker (frauduleus?) aan te passen. Lees verder »

Verschaeren weer in beeld bij Milan

Verschaeren weer in beeld bij Milan

TRANSFERS Volgens de Spaanse website Fichajes.net, dat zich voornamelijk richt op transfergeruchten, toont AC Milan nadrukkelijke belangstelling voor Yari Verschaeren. Ook Club Brugge-speler Charles De Ketelaere heeft Milanese interesse gewekt. Lees verder »

U21 boeken bekerzege tegen Union (video)

U21 boeken bekerzege tegen Union (video)

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben gisterenavond met 2-1 gewonnen van Union voor de Beker van België. Kristian Arnstad en Mario Stroeykens (foto) scoorden. In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd kregen Bouchouari, Colassin, Debast, Leoni, Kana, Sardella en Tshibangu rust. Lees verder »

Coucke reist mee af naar Oostende

Coucke reist mee af naar Oostende

ANDERE Marc Coucke zal morgen zijn opwachting maken de vipzaal van de Diaz-Arena. Niet aan de bestuurstafel want hij is er op uitnodiging van vrienden. Stubbelingen zijn er niet meer tussen zijn ex-club maar dat is de voorbije jaren anders geweest.  Lees verder »

Hip hip hoera Skyhawk

Hip hip hoera Skyhawk

WEBSITE Feest bij Anderlecht-Online vandaag want één van onze oprichters is jarig, Skyhawk. Achter de schermen is hij met vanalles en nog wat bezig om de site draaiende te houden en hij pikt ook wel zijn nieuwsbericht mee. Kortom, één van de fundamenten van Anderlecht-Online. Lees verder »


 24-09-2021 

Applaus voor Bellamy in minuut 42

Applaus voor Bellamy in minuut 42

WEDSTRIJDEN - ANDERE Het thuispubliek had gisteren een luid applaus in petto voor Craig Bellamy, Kompany's assistent die de club verliet om te kunnen herstellen van psychologische problemen. Het applaus vond plaats in minuut 42, wat overeenkomt met de leeftijd van Bellamy.  Lees verder »

Anderlecht wou aantreden in het paars

Anderlecht wou aantreden in het paars

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht wou eigenlijk in het paars spelen tegen AA Gent, maar dat was niet mogelijk aangezien Gent enkel hun blauwe shirts had meegenomen. Hierdoor zou het contrast tussen de twee kleuren onvoldoende geweest zijn. Gent haalde aan toestemming van de Pro League te hebben ontvangen om in het blauw aan te treden. Het was echter de scheidsrechter die dit weigerde. Lees verder »

Teleurgestelde reacties na gelijkspel tegen Gent

Teleurgestelde reacties na gelijkspel tegen Gent

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Anderlecht had gisteren tegen Gent overvloedig balbezit, maar was onmondig voor doel en soms kwetsbaar achterin. Ook Raman vond het jammer dat paars-wit slechts één maal kon scoren. "Het team speelt goed, tot aan de laatste zestien meter. De laatste pas komt vaak niet aan", klonk het bij Raman, die ook nog aangaf "de keuzes van de coach te respecteren" met betrekking tot zijn bankzittersstatuut. Lees verder »

 23-09-2021 

Anderlecht blijft steken op gelijkspel

Anderlecht blijft steken op gelijkspel

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn inhaalwedstrijd tegen Gent niet kunnen winnen. Het bleef 1-1 nadat het wel veel goede wil toonde om te winnen, maar te weinig verfijning toonde in de zone van de waarheid en nauwelijks tot kansen kwam. Gent wachtte af en miste voorin ook de nodige kwaliteit om toe te slaan op de counter.  Lees verder »

Ex-bestuur misschien vervolgd voor verkoop club

Ex-bestuur misschien vervolgd voor verkoop club

ANDERE Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck zijn het onderwerp van een onderzoek naar gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht. Brussels onderzoekrechter Laurence Heusghem ronde zijn onderzoek af en stuurt zijn dossier naar de Brusselse raadkamer.  Lees verder »

 22-09-2021 

Gratis duo-tickets voor U21 match tegen Standard

Gratis duo-tickets voor U21 match tegen Standard

JEUGD Anderlecht-Online geeft samen met de club 25 duo-tickets weg voor de wedstrijd van de U21 tegen Standard de Liège op maandag 27/9 om 19u30 in het Lotto Park (met COVID Safe Ticket). Indien u kans wil maken op deze tickets, vul dan dit formulier in voor donderdagavond. De gelukkigen zullen hun tickets via email ontvangen. Succes en veel plezier! Lees verder »

"Craig we've got your back"

ANDERE Als de administratieve malemolen zijn werk doet zit Willem Weijs morgen al op de bank. Hij komt Craig Bellamy vervangen die met een depressie kampt. De supporters zijn de Welshman in ieder geval niet vergeten en willen hem nog eens extra steunen morgen tijdens de wedstrijd tegen Gent.  Lees verder »

"Punten van Gent zeggen niet alles"

INTERVIEWS Morgen staat de inhaalwedstrijd tegen AA Gent op het programma. De Buffalo's hebben hun start in de Jupiler Pro League een beetje gemist maar dat heeft geen effect voor Vincent Kompany. Hun punten staan niet gelijk aan de kwaliteit die ze hebben in de ploeg.  Lees verder »

Weijs morgen al op de bank

Weijs morgen al op de bank

INTERVIEWS Vincent Kompany is verheugd over de komst van zijn nieuwe assistent Willem Weijs. De kans is groot dat die morgen tegen Gent ook al op de bank zit, als alle administratie tijdig in orde geraakt tenminste.  Lees verder »

Kompany: "Trots op Roméo"

Kompany:

INTERVIEWS Roméo Lavia maakte gisteren zijn debuut bij Manchester City. Een toptalent dat ze bij RSC Anderlecht liever niet hadden zien vertrekken. Dat neemt niet weg dat ze in Brussel enorm trots zijn op Lavia, dat liet Vincent Kompany weten op zijn persconferentie vandaag.  Lees verder »

Applaus voor Gonda

Applaus voor Gonda

ANDERE Enkele weken geleden moesten we afscheid nemen van Gonda Coosemens, al 30 jaar trouwe supporter van RSC Anderlecht en vaste abonnee. Ze was een graag geziene supporter bij haar supportersclub de Mauve Berkes en in vak N6. Lees verder »

Toegangssloten RSCA-Gent bekend

Toegangssloten RSCA-Gent bekend

WEDSTRIJDEN Zoals vorige wedstrijd, zijn er verschillende tijdsloten per vak opgesteld door de club. Toegang tot het stadion is ook enkel mogelijk met een COVID Safe Ticket. De club vraagt de fans om zich zoveel mogelijk te houden aan de vooropgestelde sloten om het stadion te betreden. Lees verder »

Officieel: Willem Weijs nieuwe assistent

Officieel: Willem Weijs nieuwe assistent

TRANSFERS De 34-jarige Willem Weijs wordt assistent-coach aan de zijde van Vincent Kompany. Het nieuws deed al de ronde en is nu ook offficieel bevestigd door RSC Anderlecht. Weijs heeft op zijn jonge leeftijd al een actieve carrière achter de rug als jeugdcoach bij verschillende Nederlandse topclubs.  Lees verder »


 21-09-2021 

Tweede assistent op komst

Tweede assistent op komst

TRANSFERS - ANDERE Naast Will Still was RSC Anderlecht nog op zoek naar een assistent, dat lijkt nu Willem Weijs te worden die overkomt van het Nederlandse Willem II waar hij beloftencoach was. Weijs was ook al aan de slag bij Ajax en PSV als jeugd -en techniektrainer.  Lees verder »

 20-09-2021 

U21 behouden maximum

U21 behouden maximum

JEUGD De U21 van Anderlecht wonnen vanavond met 3-0 van Charleroi waardoor de ploeg negen op negen heeft behaald. Colassin scoorde twee doelpunten, Stroeykens zorgde voor het derde doelpunt. De top-4 van clubs in de eindstand van de U21 zal volgend seizoen in 1B mogen spelen, dus de U21 competitie is voor Paars-wit dit jaar erg belangrijk. Lees verder »

Komst Still zo goed als rond

Komst Still zo goed als rond

TRANSFERS - ANDERE De deal is bijna rond, Will Still wordt de nieuwe assistent-trainer van Vincent Kompany. Still heeft al aangegeven bij Stade Reims dat hij wil vertrekken. Beide clubs moeten er wel nog uit zien te komen over de financiële kant van de overgang.  Lees verder »

Laforge haalde tien keer een kaart boven

Laforge haalde tien keer een kaart boven

ANDERE Een wedstrijd op Sclessin is er altijd eentje op scherp van de snee. Het was dan ook niet de gemakkelijkste wedstrijd voor scheidsrechter Nicolas Laforge die de wedstrijd niet altijd de baas kon. Het kaartenaantal stond na afloop op tien: drie rood en zeven gele. Lees verder »

Hoedt ziet verbeterpunten na winst in Luik

Hoedt ziet verbeterpunten na winst in Luik

INTERVIEWS Wesley Hoedt vierde de overwinning op Standard uitbundig, maar had toch oog voor verbeterpunten, namelijk het gebrek aan efficiëntie voor doel. "De winst is het belangrijkste, maar de efficiëntie voor doel moet toch een pak beter. We moeten dan ook kritisch blijven voor onszelf, al is dit natuurlijk wel een mooie overwinning." Lees verder »

Kompany tevreden met winst op Standard

Kompany tevreden met winst op Standard

INTERVIEWS Coach Vincent Kompany toonde zich tevreden na afloop van de match tegen Standard: "Ik zei aan de spelers dat ze dit moment moesten koesteren en moesten gaan vieren met de fans", klonk het. Kompany maakte vervolgens ook zijn analyse die bestond uit drie kernpunten: Anderlecht gaf amper iets weg, had de match onder controle, maar moest efficiënter omspringen met de kansen en de tegenaanval. Ook Verschaeren en Kouamé konden de coach bekoren. Lees verder »

Vlap scoort voor FC Twente tegen Vitesse

Vlap scoort voor FC Twente tegen Vitesse

ANDERE FC Twente klopte Anderlecht-killer Vitesse met 1-4. Anderlecht-huurling Michel Vlap scoorde de vierde goal van Twente na ongeveer 60 minuten. "Ik zat niet in de wedstrijd, maar dit doelpunt doet wel deugd. Ik moest vechten in de duels, maar uiteindelijk kon ik dan toch met links scoren", klonk het bij de Nederlander. Lees verder »

Van Crombrugge: "Blij met het resultaat"

Van Crombrugge:

INTERVIEWS Anderlecht won gisteren met het kleinste verschil van, een op het einde negenkoppig, Standard. Dit leidde uiteraard tot positieve reacties na de match. Van Crombrugge schat de wedstrijd als volgt in: "We speelden niet goed, maar we mogen wel blij zijn met het resultaat. We tanken in ieder geval vertrouwen voor de partij tegen Gent", zei de keeper in SudInfo. Lees verder »

 19-09-2021 

Doelpunt Refaelov van goudwaarde

Doelpunt Refaelov van goudwaarde

WEDSTRIJDEN Een vroeg doelpunt van Lior Refaelov heeft Anderlecht de zege bezorgd op Standard dat al na zes minuten een rode kaart moest slikken. Anderlecht speelde slordig en stuitte op een goede Bodart waardoor Standard in de match bleef, al kreeg het eigenlijk geen enkele kans. In de slotfase kreeg Standard nogmaals rood, maar Anderlecht toonde zich tevreden met de 0-1. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Welk Anderlecht krijgen we vandaag te zien in Luik? Het trage en energieloze Anderlecht uit de eerste helft tegen Mechelen? Of een Anderlecht dat snel en precies speelt zoals in de tweede helft? Ook al beschikt Standard momenteel misschien niet over hun sterkste kern ooit, de Classico in Luik blijft altijd een geladen wedstrijd die in het (recente) verleden meermaals behoorlijk wat stof deed opwaaien. Lees verder »


 18-09-2021 

Kompany: "Focus op eigen prestaties"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany was uiteraard tevreden met de 7-2 winst tegen KV Mechelen, "maar we hebben een objectieve analyse gemaakt zoals steeds. Ik heb geen enkele keer de spelers eraan moeten herinneren dat ze zich moeten focussen op de komende match."  Lees verder »

1300 fans mee naar Standard

1300 fans mee naar Standard

WEDSTRIJDEN Zondag zullen er 1300 paars-witte fans plaatsnemen op de tribunes in Luik. Het gaat om de eerste Clasico met publiek sinds de stilgelegde partij van april 2019. De match werd toen gestaakt omwille van het afsteken en gooien van rookbommen.  Lees verder »

 17-09-2021 

Verjaardag webteamleden

Verjaardag webteamleden

WEBSITE Vandaag vieren we de verjaardagen van Macuz (Maricruz) en Lajoya (Kelly). Beide zijn al jaren actief voor Anderlecht-online voor de Spaanse en Engelse sectie van de site. Bedankt voor jullie inzet en gelukkige verjaardag!  Lees verder »

Murillo: "Ik word elke dag beter"

Murillo:

INTERVIEWS Amir Murillo speelde een degelijke partij tegen KV Mechelen en scoorde zelfs. De Panamees lijkt elke wedstrijd beter te worden: "De voorbereiding was ingewikkeld", klinkt het. Murillo verbleef tijdens de zomer een lange tijd in Panama en speelde met het nationale team. Aan de Gold Cup zelf kon hij niet deelnemer wegens Covid-19. "Dat was extra pijnlijk voor Amir", aldus zijn entourage. Lees verder »

Haalt Benito Raman de topper tegen Standard?

Haalt Benito Raman de topper tegen Standard?

WEDSTRIJDEN Het lijkt erop dat Benito Raman klaar geraakt voor de clash met Standard. De aanvaller trainde gisteren gewoon mee, maar het blijft afwachten tot aan de persconferentie van Vincent Kompany om bevestiging te krijgen. Raman werd in de partij tegen Mechelen vervangen van een 50-tal minuten met lichte hinder aan de kuit.  Lees verder »

Jeugdploegen aan de slag tegen AA Gent

Jeugdploegen aan de slag tegen AA Gent

JEUGD Na de topper tegen Racing Genk, wacht de volgende lastige opdracht voor de jeugdploegen. De speeldag zal opnieuw niet volledig afgewerkt worden aangezien verschillende spelers van de U16 aan de slag zijn met de nationale ploeg. De wedstrijd van de U16 is dus uitgesteld. De andere wedstrijden worden in Gent en Neerpede afgewerkt. Lees verder »

Kandidaat als assistent: Will Still

Kandidaat als assistent: Will Still

ANDERE Het vertrek van twee assistenten van Vincent Kompany zou binnenkort opgevangen moeten worden. Volgens La Dernière Heure, zou Anderlecht denken aan Will Still, ex-coach van Beerschot en momenteel als T2 aan de slag in Reims. Still ontving reeds een aanbod als T2 toen Vercauteren nog hoofdcoach was, maar wees die toen af. Lees verder »

 16-09-2021 

U16 winnen oefenwedstrijd tegen Moeskroen

U16 winnen oefenwedstrijd tegen Moeskroen

JEUGD De U16 spelen dit weekend interlands waardoor de wedstrijd tussen Anderlecht en Gent niet doorgaat dit weekend. Nassim Azaouzi, Kais Barry, Rayane Bounida, Ethan Butera, Aurelio Leo Virisario, Lilian Vergeylen en Ludovick Wola-Wetshay hebben de jonge Duivels reeds vervoegd in Tubeke. Lees verder »

Vijf RSCA-speelsters bij Red Flames; wedstrijden op RTBF

Vijf RSCA-speelsters bij Red Flames; wedstrijden op RTBF

DAMES De Red Flames zitten volop in de kwalificatieronde voor de wereldbeker van 2023. Deze vrijdag, om 19u, staat een wedstrijd tegen Polen op het programma; op 21 september ontvangt België Albanië om 20u30. Justine Odeurs, Laura Deloose, Charlotte Tison, Sarah Wijnants en Tessa Wullaert zijn de Anderlechtspeelsters in de selectie. Alle kwalificatiewedstrijden zijn trouwens rechtstreeks te volgen op RTBF. Lees verder »

 15-09-2021 

Trebel treedt aan met beloften

Trebel treedt aan met beloften

ANDERE Adrien Trebel stond gisteren nog eens op het veld, met de paars-witte U21 weliswaar. Die speelden een oefenwedstrijd tegen RFC Rapid Symphorinois, de eindstand eindigde op 0-3. De Fransman zorgde voor de laatste goal.  Lees verder »

 14-09-2021 

"Als je het beter weet, doe het dan zelf"

ANDERE We doen het allemaal wel eens, sakkeren op de scheidsrechter. Dat gegeven heeft de Belgische Voetbalbond nu aangegrepen om een campagne op te starten om meer scheidsrechters aan te werven met de ludieke slogan: "Als je het beter weet, doe het dan zelf". Lees verder »

Nationale U16 kleurt paars-wit

Nationale U16 kleurt paars-wit

JEUGD De nationale U16 nemen deel aan een drielandentoernooi van 19 tot 21 septembre in Vejle in Denemarken. Naast het gastland, neemt ook Portugal deel. Azaouzi, Barry, Bounida, Butera, Leo Virisario, Vergeylen en Wola-Wetshay zijn de Anderlechtspelers die geselecteerd werden. Lees verder »

Lambrechts fluit Anderlecht - Gent

Lambrechts fluit Anderlecht - Gent

ANDERE Volgende week donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen AA Gent op het programma van RSC Anderlecht. Erik Lambrechts mag de wedstrijd in het Lotto Park op gang fluiten. Hij zal bijgestaan worden door Jo De Weirdt en Jeroen Walschap. Wim Smet is vierde official. Lees verder »

Bekend gezicht als vervanger Bellamy?

Bekend gezicht als vervanger Bellamy?

ANDERE Vincent Kompany beschikt momenteel enkel over Floribert Ngalula als assistent maar er wordt druk gezocht naar een vervanger voor Craig Bellamy. In eerste instantie wil de club intern zijn opties bekijken maar het kijkt wel al verder dan dat.  Lees verder »

Raman onzeker voor Standard Luik

Raman onzeker voor Standard Luik

BLESSURES Benito Raman werd vroeg in de tweede helft, op eigen vraag,  tegen KV Mechelen vervangen. Raman voelde iets in zijn kuit en nam het zekere voor het onzekere. De kans bestaat dat hij de verplaatsing naar Luik aan zich voorbij moet laten gaan.  Lees verder »

Laforge fluit Clasico

Laforge fluit Clasico

WEDSTRIJDEN - ANDERE RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij Standard Luik, de eerste clasico in meer dan een jaar met publiek. Nicolas Laforge krijgt de verantwoordelijkheid om de wedstrijd in de Hel van Sclessin in goede banen te leiden.  Lees verder »

 13-09-2021 

Yaya Guindo bezorgt U21 tweede driepunter

Yaya Guindo bezorgt U21 tweede driepunter

JEUGD Met een doelpunt in de toegevoegde tijd heeft Mohammed Yaya Guindo de U21 van Anderlecht de zege bezorgd tegen STVV. Het was de tweede overwinning in evenveel wedstrijden voor paars-wit. Coach Robin Veldman liet heel wat jongeren uit de A-kern opdraven. Lees verder »

Overzicht huurlingen: assist Cobbaut

Overzicht huurlingen: assist Cobbaut

WEDSTRIJDEN Zes van de zeven door Anderlecht verhuurde spelers kwamen dit weekend in actie. Drie van hen maakten hun eerste wedstrijdminuten bij hun nieuwe club. Elias Cobbaut was met een assist en een clean sheet van grote waarde voor zijn Parma. Het overzicht.  Lees verder »

Van Crombrugge te gast in Extra Time

Van Crombrugge te gast in Extra Time

ANDERE De monsterzege van Anderlecht is ook de analisten van Extra Time niet ontgaan. Daarom mag Hendrik Van Crombrugge aanschuiven aan tafel samen met o.a. Peter Vandenbempt en Arnar Vidarsson. Afspraak rond 22u10 vanavond op Canvas Lees verder »

Jeugdploegen doen het goed tegen Racing Genk

Jeugdploegen doen het goed tegen Racing Genk

JEUGD De Anderlechtse jeugd kan een relatief goed rapport voorleggen voor de confrontaties tegen Racing Genk: enkel de U14 verloor. De U13 komt later nog in actie. De U18 liet een gelijkspel optekenen; de U15 en U16 wonnen hun partij met afgetekende cijfers. Lees verder »

U21 trekken naar Sint-Truiden

U21 trekken naar Sint-Truiden

JEUGD De U21 verplaatsen zich naar Staaien voor een partij tegen STVV. Waarschijnlijk worden een aantal spelers uit de A-kern opgenomen in de selectie, zoals Debast, Lissens of Stroeykens. Paars-wit hecht dit seizoen veel belang aan de U21 en vraagt ook de steun van de fans, aangezien de eerste vier volgend jaar in 1B mogen aantreden. Ter herinnering: de eerstvolgende thuiswedstrijd (in Wolvertem) wordt gespeeld op 20 september tegen Sporting Charleroi. Lees verder »

Eerbetoon aan Urbain Braems en Jeanke De Bock

Eerbetoon aan Urbain Braems en Jeanke De Bock

ANDERE Gisteren, voor de aftrap, werd er een eerbetoon gehouden aan de overleden ex-coach van paars-wit Urbain Braems (87). Ook Jeanke De Bock, oud-materiaalman van de club, werd geëerd. Hij mocht de aftrap geven en vertoefde daarna in de Anderlechtse spionkop. Zijn vervanger wordt trouwens Kalid Boudraa (ex-BX Brussels). Lees verder »

Verschaeren: "Hard blijven werken"

Verschaeren:

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Yari Verschaeren viel sterk in voor de geblesseerde Benito Raman. De jongeling had duidelijk goesting en speelde een puike wedstrijd, bekroond met een goal. "Ik heb niet echt veel gespeeld de afgelopen weken, maar dat hoort bij het voetbal. Ik kan enkel hard werken en tonen dat ik recht heb op meer", klinkt het. Lees verder »

Kouamé tevreden met debuut

Kouamé tevreden met debuut

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Christian Kouamé heeft zijn debuut in het Lotto Park niet gemist. De spits maakte gisteren vlotjes deel uit van het doelpuntenfestival na de rust. "De trainer sprak met me, en dat stelde me gerust. Hij heeft ons allen toegesproken tijdens de rust en duidelijk gemaakt wat er van ons verwacht wordt. Het resultaat is duidelijk." Lees verder »

Raman geblesseerd naar de kant

Raman geblesseerd naar de kant

BLESSURES Benito Raman werd gisteren vroeg in de tweede helft verrassend naar de kant gehaald. Al snel werd duidelijk dat de aanvaller sukkelde met een blessure aan de kuit. Kompany besloot om geen enkel risico te nemen met de speler en wisselde hem. De ernst van de blessure is nog niet gekend, maar Raman heeft exact een week de tijd om te herstellen. De Clasico staat geprogrammeerd op zondag om 18u30. Lees verder »

 12-09-2021 

Anderlecht haalt voorhamer boven na rust

Anderlecht haalt voorhamer boven na rust

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zoals vanouds nog eens zwaar uitgehaald. Het verpletterde KV Mechelen met maar liefst 7-2 en het heeft die score volledig te danken aan een zeer goede tweede helft waarin het geen spaander heel liet van Mechelen dat nochtans de beste ploeg was voor rust. Lees verder »

Opstelling: Kouamé start in de basis

Opstelling: Kouamé start in de basis

WEDSTRIJDEN Vanmiddag zal Christian Kouamé voor het eerst in de basis starten bij Anderlecht. De Ivoriaan krijgt de voorkeur op Zirkzee. Ook Murillo, die recent nog in Midden-Amerika kwalificatiematchen speelde, staat gewoon aan de aftrap. Nieuwkomer Magallan is invaller. Lees verder »

 11-09-2021 

Selectie: Mykhaylichenko is er weer bij

Selectie: Mykhaylichenko is er weer bij

WEDSTRIJDEN Nieuwkomer Lisandro Magallan zit voor het eerst in de wedstrijdselectie. Ook Bogdan Mykhaylichenko maakt weer deel uit van de kern die Vincent Kompany selecteerde voor de partij tegen KV Mechelen. Doelman Bart Verbruggen (blessure) en spits Isaac Kiese Thelin (vertrokken) vallen af in vergelijking met twee weken geleden. Lees verder »

Verbruggen out met vleeswonde

Verbruggen out met vleeswonde

BLESSURES Anderlecht kan morgen tegen KV Mechelen niet rekenen op Bart Verbruggen. De Nederlanse doelman liep een vleeswonde op aan het been en die moest gehecht worden. Volgende week is hij normaal weer beschikbaar. Lees verder »

Officieel: Kiese Thelin naar VAE

Officieel: Kiese Thelin naar VAE

TRANSFERS Anderlecht heeft de Zweedse aanvaller Isaac Kiese Thelin definitief verkocht aan FC Baniyas in de Verenigde Arabische Emiraten. Kiese Thelin viel dit seizoen regelmatig in en scoorde de openingstreffer tegen Seraing. Lees verder »

 10-09-2021 

Thelin op weg naar Baniyas

Thelin op weg naar Baniyas

TRANSFERS - ANDERE Er lijkt dan toch een oplossing in de maak voor Isaac Kiese Thelin. Volgens het Zweedse SVT Sport is hij op weg naar Baniyas, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Gisteren landde Thelin in de Emiraten met zijn makelaar en momenteel legt hij er medische testen af. De officiële aankondiging van de transfer zou nog voor vandaag zijn. Lees verder »

U21 staan voor cruciaal seizoen

U21 staan voor cruciaal seizoen

JEUGD De U21 van Anderlecht staan voor een cruciaal seizoen, dat alvast goed begon met een 2-1 overwinning tegen Cercle Brugge op 23 augustus. Sindsdien speelde paars-wit enkel nog een oefenwedstrijd tegen Entente Acren Lessines (1-5), maar op 13 september herneemt de competitie. De eerste vier ploegen mogen volgend seizoen aantreden in afdeling 1B, en dit is van groot belang voor de club. Lees verder »

Waarom Trebel geen nieuwe club vindt

Waarom Trebel geen nieuwe club vindt

TRANSFERS - ANDERE Adrien Trebel is momenteel persona non grata in de kern van Anderlecht, maar tot een transfer is het nog steeds niet gekomen. Hij lijkt op z'n minst tot januari bij de Brusselse club te blijven. De Franse middenvelder traint ondertussen ook niet meer met de A-kern, maar met de U21. 

 
Lees verder »

RSCA Women vanavond tegen AA Gent

RSCA Women vanavond tegen AA Gent

DAMES - DAMES RSCA Women moeten vanavond de misstap van de vorige competitiematch tegen Club Brugge (2-1) trachten recht te zetten. De tegenstander voor vandaag is AA Gent, dat na drie wedstrijden nog geen enkel punt telt. De aftrap is voorzien om 20u in het Begijnhofstadion in Overijse. Lees verder »

 09-09-2021 

Verschillende toegangsuren per tribune

Verschillende toegangsuren per tribune

ANDERE Anderlecht-Mechelen wordt zondag om 13u30 afgewerkt. Door de verplichte controle op het Covid Safe Ticket worden grote files verwacht bij het binnen gaan van het stadion. Om de situatie het hoofd te bieden, vraagt de club aan de fans om de toegangsuren per tribune te respecteren. Vanaf 11u gaan de deuren open. Hieronder zijn de uren per tribune te vinden. Er worden trouwens ook 600 bezoekende fans verwacht. Lees verder »

Overzicht van de internationals

Overzicht van de internationals

ANDERE Gezien de interlandbreak en de lange reistijden voor vele spelers is de voorbereiding van de wedstrijd van zondag niet eenvoudig voor Vincent Kompany. Waarschijnlijk zal dit een rol spelen bij de wedstrijdselectie van de coach voor de partij tegen KV Mechelen. Lees verder »

Eerste grote kraker bij de jeugdwedstrijden

Eerste grote kraker bij de jeugdwedstrijden

JEUGD De speeldag van zaterdag 11 september belooft vuurwerk met Racing Genk als tegenstander, al werd de match van de U13 wel uitgesteld naar een later tijdstip. De U11, U12, U14, U15, U16 en U18 komen echter wel in actie. Een aantal wedstrijden worden in Anderlecht gespeeld, een aantal andere in Genk.  Lees verder »

 08-09-2021 
 07-09-2021 

Cobbaut: "Tegen Parma kon ik geen neen zeggen"

Cobbaut:

INTERVIEWS Voor het eerst sinds zijn uitleenbeurt aan Parma heeft Elias Cobbaut met de pers gesproken. "Parma is een club met een rijke geschiedenis. Daar kon ik geen neen tegen zeggen. Het is een eer om met Buffon te mogen spelen. Tijdens mijn debuut vertelde hij me om rustig te blijven en te genieten." Lees verder »

600 bezoekende supporters welkom

600 bezoekende supporters welkom

WEDSTRIJDEN Zondag zijn er voor het eerst na de gezondheidscrisis opnieuw bezoekende supporters welkom in het uitvak. De Brusselse autoriteiten hebben toestemming gegeven om 600 supporters te ontvangen in de bezoekersvakken, mits enkele maatregelen. Lees verder »

 06-09-2021 

Konyaspor: "We blazen transfer Thelin af"

Konyaspor:

TRANSFERS Isaac Kiese Thelin zal dan toch niet naar Konyaspor verhuizen. De Turkse club laat weten dat het de stekker uit de transfer trekt. "Normaal zou Thelin vandaag tekenen, maar zijn manager heeft de prijs verhoogd nadat de deal in de pers kwam. Daarom hebben we de transfer geannuleerd", laat Konyaspor weten. Lees verder »

'Thelin heeft akkoord met Konyaspor'

'Thelin heeft akkoord met Konyaspor'

TRANSFERS Turkse media schrijven dat er een akkoord is tussen Isaac Kiese Thelin en Konyaspor. De club chartert een privé vliegtuig om de spits zijn contract te laten tekenen. Anderlecht had al laten verstaan te willen meewerken aan een transfer. Lees verder »

 05-09-2021 

Thelin lijkt alsnog te gaan vertrekken

Thelin lijkt alsnog te gaan vertrekken

TRANSFERS Het lijkt erop dat Isaac Kiese Thelin Anderlecht toch nog gaat verlaten. La Dernière Heure weet dat de Zweedse spits aanbiedingen op zak heeft uit Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. In beide landen is de transfermarkt nog open. Het zou gaan om een definitieve transfer.  Lees verder »

 04-09-2021 

Cullen van goudwaarde met assist

Cullen van goudwaarde met assist

WEDSTRIJDEN Met een assist voor Shane Duffy had Josh Cullen vanavond een beslissend aandeel in het 1-1 gelijkspel van Ierland tegen Azerbeidzjan. Na drie nederlagen was dit het eerste punt voor Ierland in deze WK-kwalificatieronde. Cullen speelde 87 minuten mee. Lees verder »

 03-09-2021 

Lavia in 22-koppige CL-selectie Manchester City

Lavia in 22-koppige CL-selectie Manchester City

JEUGD Het gaat hard voor Romeo Lavia. Het 17-jarige jeugdproduct van Anderlecht, dat vorige zomer de overstap maakte naar Manchester City, behoort tot de selectie van 22 spelers die Manchester City indiende voor de Champions League. Lavia is de enige jongere tussen een massa grote namen.  Lees verder »

Anderlecht gaat Brusselse jeugd ondersteunen

Anderlecht gaat Brusselse jeugd ondersteunen

ANDERE Samen met voetbalclub BX Brussels en Telenet lanceert Anderlecht een nieuw sociaal initiatief om de Brusselse jeugd te ondersteunen. De drie partners willen via vier pijlers Brusselse jongeren helpen om zich op én naast het veld te ontwikkelen. Deze pijlers zijn inclusie via sport, more girls in football, professionele inclusie en digitale inclusie. Lees verder »

 02-09-2021 
 01-09-2021 

Daskevics versiert contract bij HamKam

Daskevics versiert contract bij HamKam

JEUGD - TRANSFERS Eduards Daskevics heeft een contract voor één seizoen getekend bij HamKam in Noorwegen. De 19-jarige speler uit de beloftenkern van Anderlecht was er al even op proef. Bij Anderlecht kon Daskevics, die als 16-jarige overkwam uit Letland, de verwachtingen nooit inlossen. Lees verder »

Einde transferperiode

Einde transferperiode

TRANSFERS Anderlecht en Peter Verbeke hebben zoals gewoonlijk weer een hele drukke transferperiode achter de rug. Er zijn twee sleutelspelers vertrokken (Nmecha en Sambi Lokonga) en er werden twaalf nieuwe spelers aangetrokken. Verder werden vooral heel wat overbodige spelers verkocht of verhuurd. Lees verder »