Archieven

 30-09-2019 

Bond vordert één speeldag voor Luckassen

Bond vordert één speeldag voor Luckassen

ANDERE Derrick Luckassen pakte tegen Beerschot zijn eerste rode kaart bij RSC Anderlecht. De Belgische Bond heeft nu zijn voorstel tot minnelijke schikking bekend gemaakt en vraagt één speeldag schorsing vanaf 16 oktober 2019 voor de Nederlander plus een geldboete van 1.000 euro.  Lees verder »

Braziliaans toptalent op de radar

Braziliaans toptalent op de radar

TRANSFERS De Braziliaanse pers maakt gewag van een eventuele (tijdelijke) overgang van het Braziliaanse supertalent Lincoln Corrêa dos Santos naar Anderlecht. Naar verluidt deed Mancester City deze zomer een bod van tien miljoen euro op de 18-jarige Braziliaanse spits van Flamengo. City wou Lincoln dan aan Anderlecht uitlenen, om hem zo van het Europese voetbal te laten proeven. Lees verder »

Nieuwe scoreborden

Nieuwe scoreborden

WEBSITE - ANDERE Er was toch nog iets te ontdekken in het Lotto Park gisteren. RSC Anderlecht zorgde voor twee nieuwe scoreborden. Die hangen nu in de hoek van het stadion en zijn groter dan de vorige. Je kan er herhalingen op bekijken van spelfases en ook de samenstelling van de ploegen.  Lees verder »

Kompany op het matje geroepen

Kompany op het matje geroepen

ANDERE Ze waren niet tevreden de supporters na het gelijkspel tegen Waasland-Beveren en je kan ze het niet kwalijk nemen. Tot op heden stond de hele achterban als één man achter de ploeg, maar de (wan)prestatie tegen de hekkensluiter was er teveel aan. Vandaag mag Vincent Kompany het gaan uitleggen. Lees verder »

 29-09-2019 

Boze supporters vatten post aan hoofdingang

Boze supporters vatten post aan hoofdingang

ANDERE RSC Anderlecht kon ook tegen Waasland-Beveren niet scoren en blijft zo achter met 6 op 27. Té weinig voor de supporters die hun boosheid dan ook kenbaar maakten in het stadion. Ook aan de hoofdingang gingen een honderdtal supporters postvatten en wilden uitleg van het bestuur.  Lees verder »

Zulj maakt rentree

Zulj maakt rentree

ANDERE Om 14.30 uur begint RSC Anderlecht aan zijn negende speeldag in de Jupiler Pro League. Peter Zulj maakt zijn rentree op het middenveld na zijn neusbreuk die hij opliep tegen Standard. Nacer Chadli is kapitein van dienst. Yari Verschaeren start en Michel Vlap zit op de bank.  Lees verder »

Nasri haalt streefgewicht

Nasri haalt streefgewicht

ANDERE Samir Nasri kwam bij RSC Anderlecht aan met wat overtollige kilo's. Hij kreeg van de club een dieet opgelegd en een streefdatum om een bepaald gewicht te bereiken. De Fransman zette zijn beste beentje voor en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.  Lees verder »

Kompany sprak met supportersdelegatie

Kompany sprak met supportersdelegatie

ANDERE Het vorige bestuur werd dikwijls verweten dat ze te ver van de supporters stonden. Michael Verschueren en Vincent Kompany hebben daar verandering in gebracht. Regelmatig spreken ze met supporters om op die manier beide partijen dicht bij mekaar te houden.  Lees verder »

Ingang zes niet bereikbaar door stormweer

Ingang zes niet bereikbaar door stormweer

ANDERE Het gaat hard waaien vandaag tot windsnelheden van 80 km per uur. Daardoor is het Astridpark tegen het Lotto Park afgesloten en is ingang zes niet bereikbaar. Supporters die normaal die ingang moeten nemen kunnen het stadion vandaag uitzonderlijk betreden via ingang vijf.  Lees verder »

 27-09-2019 

Kompany heeft transferlijst klaar voor januari

Kompany heeft transferlijst klaar voor januari

TRANSFERS Frank Arnesen en Michael Verschueren kunnen de komende maanden de transfermarkt afschuimen. Vincent Kompany heeft nog enkele wensen voor de wintermercato en heeft die ook doorgegeven ana het sportief bestuur. Op de lijst: een rechts- en linksachter, een centrale verdediger en offensieve versterking.  Lees verder »

Kompany krijgt Tribute Award

Kompany krijgt Tribute Award

ANDERE Vincent Kompany zette niet alleen Manchester City op de kaart, daarnaast zette hij zich ook in voor de daklozen met zijn liefdadigheidsorganisatie Tackle4MCR. Voor al die verwezenlijkingen krijgt hij in januari de Tribute Award.  Lees verder »

RSC Anderlecht stelt zich burgerlijke partij

RSC Anderlecht stelt zich burgerlijke partij

ANDERE Herman Van Holsbeeck bracht twee geleden een nacht in de cel door naar aanleiding van Propere Handen. De ex-manager wordt ervan verdacht om geld in eigen zakken te hebben gestoken bij de transfer van ondermeer Alexander Mitrovic en Youri Tielemans. RSC Anderlecht stelde zich alvast burgerlijke partij in de zaak.  Lees verder »

Sambi Lokonga neemt de honneurs waar

Sambi Lokonga neemt de honneurs waar

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht Waasland Beveren in het Lotto Park. Vanaf 13 uur neemt Sambi Albert Lokonga de honneurs waar op de persconferentie naar aanleiding van deze wedstrijd. Aftrap van de wedstrijd is voorzien 29 september om 14.30 uur. Lees verder »


 26-09-2019 

Anderlecht loot Moeskroen in Croky Cup

Anderlecht loot Moeskroen in Croky Cup

WEDSTRIJDEN Zonet werd op de Bosuil geloot voor de 1/8e finales van de Croky Cup. Daarin zal Anderlecht het gaan opnemen tegen Excelsior Moeskroen. Moeskroen nam in de 1/16e finales de maat van KFC Dessel Sport. Hieronder kan u de volledige loting terugvinden. Lees verder »

Thelin: “Ik maak de keuzes niet”

Thelin: “Ik maak de keuzes niet”

INTERVIEWS Isaac Kiese Thelin kreeg gisteren nog eens kans en maakte ook de winning goal. Waarom hij zo weinig in de selectie zit heeft de Zweed zelf het raden naar. Al moet hij misschien eens wat vaker op tafel kloppen, geeft hij zelf toe: “Ben misschien een te brave speler voor een trainer.” Lees verder »

 25-09-2019 

RTL speculeert over verkoop Anderlecht

RTL speculeert over verkoop Anderlecht

ANDERE Schrik niet als u vanavond op allerlei websites titels zit opduiken die beweren of insinueren dat Marc Coucke Anderlecht wil verkopen aan Manchester City. De bron van deze speculatie is de voorbeschouwing voor Beerschot - Anderlecht op RTL. Lees verder »

Kompany valt weer uit met blessure

Kompany valt weer uit met blessure

BLESSURES Amper 22 minuten. Zo lang duurde het wederoptreden van Vincent Kompany na zijn hamstringblessure. Halfweg de eerste helft tegen Beerschot knielde hij opnieuw neer op de grasmat. Hij gebaarde naar de bank en werd geblesseerd vervangen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 20.45 uur speelt Anderlecht op Beerschot in de 1/16e finales van de Beker van België. Nu paars-wit in de competitie zo ver achterop hinkt, zou de Beker wel eens de kortste weg naar Europa kunnen zijn. Maar Anderlecht en de Beker, dat is al jaren geen goed huwelijk. Lees verder »

Anderlecht in het wit

Anderlecht in het wit

ANDERE Vorige week maakte RSC Anderlecht zijn derde tenue bekend. Europese wedstrijden zijn er niet dus werd er vanuit gegaan dat het bordeaux shirt zou gebruikt worden voor de bekerwedstrijden. Maar Anderlecht kiest ervoor om vanavond in het wit te spelen. Tot grote tevredenheid van de supporters. Lees verder »

Nasri voelt zich schuldig

Nasri voelt zich schuldig

BLESSURES - INTERVIEWS De vraag viel gisteren ook op de persconferentie: waar is Samir Nasri. De Fransman kreeg af te rekenen met enkele tegenslagen waardoor hij een tijdje van de radar verdween. Volgens zijn makelaar, Alain Migliaccio, geneert hij zich ook dat hij RSC Anderlecht nog niet echt heeft kunnen helpen. Lees verder »

Gelukkige verjaardag "Skyhawk"

Gelukkige verjaardag

WEBSITE September is een populaire maand bij onze medewerkers, na Lajoya is het de beurt een onze webmaster Skyhawk om zijn verjaardag te vieren. Hij is één van de oprichters van de site en is vooral achter de schermen bezig. Een heel gelukkige verjaardag David !!! Lees verder »

Cup: Beerschot - Anderlecht live op Sporza

Cup: Beerschot - Anderlecht live op Sporza

ANDERE RSC Anderlecht kreeg slechts een 600-tal tickets voor zijn supporters op het Kiel, de rest zal de wedstrijd op tv moeten volgen. Dat kan op Sporza die de wedstrijd live uitzendt vanaf 20.30 uur. Met wat geluk weten we om 22.30 uur of Anderlecht al dan niet doorgaat.   Lees verder »

Kompany: "Dit is onze finale"

Kompany:

ANDERE Simon Davies gaf het gisteren al toe op de persconferentie, er moeten dringend punten gepakt worden. Die mening is ook Vincent Kompany toegedaan die gisteren de kleedkamer toesprak: "Dit is onze finale, net zoals komende zondag tegen Waasland-Beveren." Lees verder »

Van basis naar tribune ?

Van basis naar tribune ?

ANDERE Adrien Trebel zat vorige zondag sinds lang opnieuw in de basis bij RSC Anderlecht. De kans bestaat dat hij vanavond opnieuw mag plaatsnemen in de tribune. Zowel Sambi Albert Lokonga als Peter Zulj zijn opnieuw beschikbaar op die positie.  Lees verder »

 24-09-2019 

"Respect voor Beerschot is er"

INTERVIEWS Morgen start de bekercampagne voor RSC Anderlecht tegen Beerschot Wilrijk. Het doel is om zeker al de volgende ronde te halen want paars-wit wil zover mogelijk geraken in de Beker. Ze nemen dan ook het zekere voor het onzekere en trainde de voorbije dagen ook al op penalty's trappen.  Lees verder »

"Blijven achter onze filosofie staan"

INTERVIEWS De druk is groot bij RSC Anderlecht, geen mens die dat gaat ontkennen. Toch blijft iedereen geloven in het project en wisten ze van in het begin dat hun filosofie tijd ging nodig hebben, alleen hebben dze die tijd een beetje onderschat geeft Simon Davies toe. Er is nu dringend nood aan punten.  Lees verder »

Kans groot dat Roofe speelt

Kans groot dat Roofe speelt

ANDERE De roep om een spits bij de supporters wordt alsmaar groter. De kans is groot dat hun verlangen beantwoordt wordt, Kemar Roofe is fit en speelt wellicht morgen. Waarschijnlijk nog geen hele wedstrijd en om te scoren moet hij natuurlijk ook goeie ballen krijgen.  Lees verder »

Vanden Borre vastbesloten om Kompany te helpen

Vanden Borre vastbesloten om Kompany te helpen

ANDERE Anthony Vanden Borre ziet ook de problemen waar Vincent Kompany mee kampt bij RSC Anderlecht. Hij is alvast besloten om zijn maatje te helpen en traint als een gek om op niveau te geraken. De afgelopen drie maanden verloor hij 18 kilogram. Nu moet hij wel aan de spiermassa werken. Lees verder »

Cup: Laforge leidt op het Kiel

Cup: Laforge leidt op het Kiel

ANDERE Morgen staat er weeral een test van formaat op het programma voor RSC Anderlecht. Het opent zijn bekercampagne op het Kiel tegen Beerschot. Laforge Nicolas krijgt de taak om de wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Laurent Conotte en Jo De Weirdt. Lees verder »


 23-09-2019 

Roofe fit voor Beerschot

Roofe fit voor Beerschot

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Nieuws waar veel Anderlecht-supporters al een tijdje naar verlangen; Kemar Roofe is door de medische staff fit bevonden voor de bekermatch op Beerschot aanstaande woensdag. Verwacht werd dat de spits deze avond zijn wederoptreden zou maken in de beloftenmatch tegen AA Gent, maar op het wedstrijdblad was geen spoor te bespeuren van de Engelsman. Lees verder »

Beloften verslaan Gent met 3-2

Beloften verslaan Gent met 3-2

WEDSTRIJDEN - JEUGD Deze avond speelden de beloften hun wedstrijd tegen AA Gent. Anderlecht won de partij met 3-2 en wipt zo over Gent naar de leiding van het klassement. Antoine Colassin, Knowledge Musona en Nayel Mehssatou (foto) scoorden voor Anderlecht. Anderlecht voert het klassement aan met 9 op 12. Lees verder »

Kompany nam Colassin mee naar Brugge

Kompany nam Colassin mee naar Brugge

Antoine Colassin zou wel eens de volgende jeugdspeler kunnen zijn die Vincent Kompany laat debuteren. De 18-jarige spits reisde gisteren mee naar Brugge, deed de opwarming mee, maar viel als negentiende man net naast het wedstrijdblad. Lees verder »

Doelpunt Abazaj, Milic weken out

Doelpunt Abazaj, Milic weken out

WEDSTRIJDEN Slechts zes van de elf door Anderlecht door Anderlecht verhuurde spelers kwamen dit weekend in actie. Kristal Abazaj liet zich het meest gelden. Hij scoorde een belangrijk doelpunt voor Kukësi. Bubacarr Sanneh moet zich dan weer zorgen maken. Lees verder »

"Zoals Club speelde, dat kunnen wij ook"

INTERVIEWS Amper 5 op 24 na acht wedstrijden en compleet weggespeeld door Club Brugge: toch lijkt het vertrouwen bij Anderlecht niet geraakt. "Natuurlijk geloven we nog in de titel", vertelde Alexis Saelemaekers na de partij. "Zoals Club Brugge speelde, dat kunnen wij ook. Misschien zelfs beter." Lees verder »

 22-09-2019 

Opstelling: Trebel start

Opstelling: Trebel start

WEDSTRIJDEN Zoals verwacht start Adrien Trebel straks tegen Club Brugge voor het eerst dit seizoen in de basiself. Vincent Kompany plaatst zichzelf op de bank, hij is nog niet 100 procent fit na zijn blessure. Hetzelfde geldt voor Sieben Dewaele. Lees verder »

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 18 uur staat in het Jan Breydel-stadion de topaffiche Club Brugge - Anderlecht op het programma. Het zoekende Anderlecht hoopt op een stunt tegen de vlot draaiende vice-kampioen. De Bruggelingen hebben zelfs de luxe om Mbaye Diagne naast de selectie te laten. Lees verder »

 21-09-2019 

 20-09-2019 

Postscriptum: Spreekkoren bis

Postscriptum: Spreekkoren bis

OPINIES We zijn het er vast over eens dat een scheidsrechter in min of meer serene omstandigheden zijn job moet kunnen uitoefenen.  Net zoals we het er wellicht over eens zijn dat het op dat vlak behoorlijk meevalt op Anderlecht. Lees verder »

 19-09-2019 
 18-09-2019 

Anderlecht beboet voor supportersgezangen

Anderlecht beboet voor supportersgezangen

WEDSTRIJDEN - ANDERE De geschillencomissie van de KBVB heeft Anderlecht een boete van 1000 euro opgelegd voor spreekoren aan het adres van scheidsrechter Bram Van Driessche. De feiten deden zich voor op de openingsspeeldag van de competitie in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Van Driessche noteerde ook dat hij een aansteker naar het hoofd toegeworpen kreeg. Lees verder »

Kompany traint individueel

Kompany traint individueel

BLESSURES Vincent Kompany is op de terugweg na zijn blessure. Al blijft de wedstrijd tegen Club Brugge nog twijfelachtig. Men wil vooral geen risico nemen en Kompany pas brengen als hij 100 % fit is. Gisteren trainde de speler-manager al individueel.  Lees verder »


 17-09-2019 

Boucaut fluit topper

Boucaut fluit topper

ANDERE Zondag om 18 uur staat de topper op het programma. RSC Anderlecht gaat op bezoek bij Club Brugge in het Jan Breydel Stadion. Alexandre Boucaut krijgt de taak om deze topper in goede banen te leiden. Jimmy Cremers en Pieter Becquet zijn de lijnrechters die hem bijstaan.  Lees verder »

Gelukkige verjaardag "layoja"

Gelukkige verjaardag

WEBSITE Vorig jaar was de verjaardag aan onze aandacht ontsnapt, maar dit jaar zijn we er als één van de eerste bij. Gelukkige verjaardag aan ons webteamlid "layoja" die vooral instaat voor de Engelse sectie. Geniet van je dag en bedankt voor je dagelijkse inzet !! Hip hip hoera !! Lees verder »

Chipciu opnieuw geblesseerd

Chipciu opnieuw geblesseerd

BLESSURES RSC Anderlecht moet het opnieuw zonder Alexandru Chipciu doen. Niet dat hij al veel minuten maakte. De Roemeen was de hele voorbereiding en een deel van de start al out met een hamstringblessure. Nu is hij dus opnieuw geblesseerd uitgevallen.  Lees verder »

Bayat op Neerpede

Bayat op Neerpede

ANDERE Gisteren zagen we foto’s van Anthony Vanden Borre die zijn toekomst bij RSC Anderlecht kwam bespreken. In de wandelgangen kwam hij Mogi Bayat tegen, die kwam er ook een toekomst bespreken, niet die van hem maar van zijn speler Adrien Trebel. Lees verder »

 16-09-2019 

U21 ruim langs OH Leuven

U21 ruim langs OH Leuven

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 5-1 gewonnen van OH Leuven. Francis Amuzu en Jeremy Doku (foto) scoorden elk twee keer. Adrien Trebel speelde, onder het oog van Vincent Kompany, de volledige wedstrijd. Thierry Lutonda en Hotman El Kababri maakten hun wederoptreden. Lees verder »

Trebel gestart bij U21

Trebel gestart bij U21

WEDSTRIJDEN - ANDERE Adrien Trebel is weer voetballer. Om 19u30 stond hij in de basis bij de beloften voor de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. De kans bestaat dat Vincent Kompany hem nadien weer opvist voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Lees verder »

Officieel: Vanden Borre traint mee met U21

Officieel: Vanden Borre traint mee met U21

INTERVIEWS Wat een uur geleden al in de pers verscheen is nu ook officieel gemaakt door RSC Anderlecht: Anthony Vanden Borre traint de komende maanden mee met de U21. De club wil Vanden Borre zo de kans geven om opnieuw op niveau te komen en misschien ook terug mee te draaien in Eerste Klasse.  Lees verder »

Vanden Borre gesignaleerd op Neerpede

Vanden Borre gesignaleerd op Neerpede

ANDERE Zou het dan toch ? Anthony Vanden Borre is vandaag gesignaleerd op Neerpede en een terugkeer naar RSC Anderlecht zou in de maak zijn. Niet meteen voor de A-kern maar via een omweg bij de U21. Vanden Borre moet eerst nog op niveau komen.  Lees verder »

"Blijven vasthouden aan ons systeem"

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge hield zijn ploeg meermaals recht, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven op een schot van Miyoshi. De doelman is tevreden met zijn prestatie, alleen spijtig dat ze geen punten oplevert. Hij ziet ook geen reden om het systeem te veranderen, de resultaten zullen wel volgen. Lees verder »

Roofe en Kompany wellicht fit voor Brugge

Roofe en Kompany wellicht fit voor Brugge

BLESSURES De berichten van de laatste dagen waren tegenstrijdig, maar volgens Het Laatste Nieuws kan Simon Davies in Brugge rekenen op Kemar Roofe en Vincent Kompany. Beide spelers trainden al gedeeltelijk mee met de groep. Al wil RSC Anderlecht niets forceren en blijft het dus afwachten.  Lees verder »

"Kopjes omhoog en focussen op Brugge"

INTERVIEWS Nacer Chadli was deze keer de spits van dienst en hij scoorde ook de gelijkmaker voor RSC Anderlecht. Chadli is tevreden over zijn prestatie op die positie maar weet ook dat het beter kan. De Rode Duivel speelde ook een hele wedstrijd al waren vooral de laatste tien minuten fysiek nog heel zwaar.  Lees verder »

Verschueren praat met supporters

Verschueren praat met supporters

ANDERE Na zeven speeldagen is de balans 5 op 21  voor RSC Anderlecht. Een pijnlijke ervaring voor de supporters die ondanks die zware balans achter de ploeg blijven staan. Na de nederlaag tegen Antwerp ging de volledige ploeg en staff het publiek dan ook groeten uit respect voor hun niet aflatende steun. Lees verder »

Donderpreek van Kompany na de wedstrijd

Donderpreek van Kompany na de wedstrijd

ANDERE Na de wedstrijd tegen Standard een gelukkige Vincent Kompany in de loge van waaruit hij de wedstrijd volgde. Gisteren volgde hij de wedstrijd vanuit diezelfde loge, maar de taferelen waren minder enthousiast. De speler-manager trakeerde zijn spelers ook op een donderpreek in de kleedkamer na de wedstrijd.  Lees verder »

 15-09-2019 

Defour: "Anderlecht goed geanalyseerd"

Defour:

INTERVIEWS Steven Defour was terug te zien in het Lotto Park, deze keer niet in een truitje van Anderlecht, maar wel in het rode tenue van Antwerp. Hij zal zijn debuutwedstrijd bij The Great Old niet snel vergeten, 60 minuten spelen - na 8 maanden zonder wedstrijd - in een topper tegen Anderlecht en die vervolgens nog eens winnen. Lees verder »

Anderlecht - Antwerp: 1-2

Anderlecht - Antwerp: 1-2

WEDSTRIJDEN Anderlecht kon geen tweede topper op rij winnen. Na een overwicht in de eerste helft, kwam Antwerp op voorsprong via Refaelov. Chadli hing niet veel later de bordjes gelijk, maar door de rode kaart van Sambi Lokonga werd het moeilijk. Miyoshi legde dan ook de eindstand vast met een goal in de 87e minuut. Lees verder »

Opstelling: eerste basisplaats Adzic

Opstelling: eerste basisplaats Adzic

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany heeft opnieuw een verrassing in petto in zijn basisopstelling. Tegen Antwerp laat hij Luka Adzic (foto) debuteren als diepe spits. Sieben Dewaele is fit bevonden en start als linksback. Davy Roef en Samir Nasri halen het scheidsrechtersblad niet. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Na een weekendje interlandvoetbal gaat Anderlecht vanmiddag in het Lotto Park op zoek naar zijn tweede driepunter op rij. Tegen Antwerp kan paars-wit nog niet rekenen op Kemar Roofe en ook Vincent Kompany is nog out. Albert Sambi Lokonga is wel klaar voor negentig minuten. Lees verder »

Zetterberg: "Wij hebben zoveel potentieel in deze groep"

Zetterberg:

INTERVIEWS Anderlecht kent één van de zwakste competitestarten uit zijn hele geschiedenis. Met een povere 5 op 18 staat Paars-Wit op de veertiende plaats, ver weg van de top 6 en dus Play-Off 1. Pär Zetterberg gelooft alsnog in een goede afloop. De Zweed benadrukt bij RSCA TV dat het een jonge groep is en dat er een enorme progressie te zien is in vergelijking met vorig jaar. Lees verder »

 14-09-2019 

Aanvoerder Noorse U16 naar Anderlecht

Aanvoerder Noorse U16 naar Anderlecht

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht gaat Kristian Arnstad aantrekken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van Noorse bronnen. Arnstad is aanvoerder van de Noorse U16. Hij is de speler waarop Michael Verschueren doelde toen hij zei dat Frank Arnesen een toptalent naar Anderlecht zou loodsen. Lees verder »

Beloften winnen hun bekerwedstrijd

Beloften winnen hun bekerwedstrijd

JEUGD De beloften van RSC Anderlecht hebben alvast het goede voorbeeld gegeven. Zij wonen hun wedstrijd voor de Beker van België tegen Beerschot met 4-0. Hun eerste wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven won paars-wit met 1-3. Lees verder »

 13-09-2019 

Van Holsbeek in verdenking gesteld

Van Holsbeek in verdenking gesteld

ANDERE De onderzoeksrechter heeft oud-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck vanochtend opnieuw ondervraagd in verband met gesjoemel bij transfers. Van Holsbeeck werd vrijgelaten, maar wel in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie en vereniging van misdadigers. Lees verder »

Vlap: "Ik vergeet dit moment nooit"

Vlap:

INTERVIEWS Michel Vlap kreeg woensdagavond de gelegenheid om het grasveld van Manchester City te betreden tijdens de testimonial van Vincent Kompany. Hij had eerder op de dag al kunnen trainen met de hele A-kern in het complex van de Engelse club. Lees verder »

U21 Cup: Anderlecht - Beerschot

U21 Cup: Anderlecht - Beerschot

WEDSTRIJDEN - JEUGD Na hun wedstrijd te hebben gewonnen tegen Oud-Heverlee Leuven, maken de beloften van RSC Anderlecht zich klaar voor de volgende wedstrijd in de Beker van België. Vrijdag 13 september, nemen de spelers van Craig Bellamy het op tegen die andere paars-witte, Beerschot.  Lees verder »

 12-09-2019 

Kompany ook nog out voor Antwerp

Kompany ook nog out voor Antwerp

BLESSURES Morgen geeft coach Simon Davies zijn persconferentie naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Antwerp komende zondag. Die wedstrijd zal alvast zonder Vincent Kompany zijn die nog altijd last heeft van een hamstringblessure.  Lees verder »

Derde shirt beschikbaar in Fanshop

Derde shirt beschikbaar in Fanshop

ANDERE RSC Anderlecht heeft in alle stilte het derde truitjes uitgebracht. Je kan het bewonderen in de fanshop en op de online webwinkel. Het derde truitje is bordeaux en wordt wellicht gedragen voor de wedstrijden in de Beker van België. Lees verder »

RSC Anderlecht onthoudt zich van alle commentaar

RSC Anderlecht onthoudt zich van alle commentaar

ANDERE RSC Anderlecht wil geen commentaar geven op de aanhouding van ex-manager Herman Van Holsbeeck. Het wil zich duidelijk van de zaak distantiëren en benadrukt dat dit een zaak is van het oude bestuur. Het nieuwe bestuur heeft er sinds hun komst alles aan gedaan om duidelijk en officieel te werk te gaan.  Lees verder »

Van Holsbeeck naar de cel

Van Holsbeeck naar de cel

ANDERE In tegenstelling tot de vorige twee arrestaties, waar Herman Van Holsbeeck na ondervraging weer naar huis mocht, moet de ex-manager komende nacht naar de cel. Van Holsbeeck zal morgen verder ondervraagd worden en wellicht moet hij dan ook voor de onderzoeksrechter verschijnen.  Lees verder »

Interview: Kompany over zijn eerste maanden als speler/manager

Interview: Kompany over zijn eerste maanden als speler/manager

INTERVIEWS Vincent Kompany gaf recent een exclusief interview voor de camera's van het Britse Sky Sports. Het interview werd opgenomen in het stadion van RSC Anderlecht en gaat onder meer over de transitie tussen Manchester City en RSC Anderlecht. Kompany zegt dat de eerste maanden enorm druk geweest zijn en dat hij heel veel moest leren op korte tijd. "Het enige wat je wil is dat het team presteert en evolueert, het is een constant proces van leren, aanpassen en verbeteren", aldus Kompany. Lees verder »

Prono-seizoen gaat weer van start!

Prono-seizoen gaat weer van start!

WEBSITE Na de interlandbreak gaat de competitie weer van start. Volgende week volgt ook de aftrap van het Europese voetbal, voor het eerst sinds mensenheugenis zonder RSC Anderlecht. Onze prono gaat echter wel door en de eerste ronde staat vanaf nu online tot en met dinsdag 18u30. Zoals elk jaar, vallen er prijzen te winnen. Veel succes! Lees verder »

Van Holsbeeck opgepakt voor verhoor

Van Holsbeeck opgepakt voor verhoor

ANDERE In navolging van Christophe Henrotay is deze morgen ook ex-Anderlecht manager Herman Van Holsbeeck opgepakt. Hij moet uitleg geven in een dossier van financiële fraude in het Belgische voetbal. Op dit moment wordt hij verhoord door de onderzoeksrechter. Lees verder »

Bounida neemt reclamespot op met Eden Hazard

Bounida neemt reclamespot op met Eden Hazard

ANDERE Rayane Bounida, geen onbekende voor de Anderlecht-supporters. De 14-jarige dribbelkont post al jaren filmpjes van zijn kunnen op sociale media en heeft zelfs al een sponsorcontract met Nike. Het is in het kader van die deal dat Bounida een reclamefilmpje opnam samen met Eden Hazard.  Lees verder »

Verschueren ook komende vier jaar bij ECA

Verschueren ook komende vier jaar bij ECA

ANDERE Michael Verschueren zetelt al sinds 2013 in de European Club Association (ECA). De Sportief Manager van RSC Anderlecht werd herverkozen en zal dus ook de komende vier jaar deel uitmaken van de ECA, de overkoepelende vereniging van Europese voetbalclubs.  Lees verder »

"Vincent Kompany Crescent"

ANDERE Niemand die er nog durft aan te twijfelen dat Vincent Kompany meer dan een momument was bij Manchester City. En dat mag zelfs letterlijk genomen worden want in de toekomst komt er een standbeeld van Kompany aan het stadion. Voorts kreeg hij ook zijn eigen straatje: De Vincent Kompany Crescent". Lees verder »

 11-09-2019 

Gelijkspel in testimonial Kompany

Gelijkspel in testimonial Kompany

WEDSTRIJDEN Deze avond zwaaide Manchester City zijn ex-aanvoerder uit met een benefietmatch, waarvan de opbrengst naar daklozen in Manchester gaat. Kompany speelde er elf seizoenen en heeft er een invloedrijke carrière achter de rug. Voor Kompany was het alleszins een onvergetelijke avond, de match eindigde in een gelijkspel met goals van Petrov, Keane, Van Persie en Benjani. Lees verder »

Kompany mist eigen testimonial

Kompany mist eigen testimonial

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Vincent Kompany zal vanavond niet spelen tijdens zijn eigen testimonial, een hamstringblessure gooit roet in het eten. Verwacht werd dat Kompany een kwartiertje ging meevoetballen vanavond in de testimonial tussen de Manchester City Legends en de Premier League Legends. Kompany is nu dus genoodzaakt om de wedstrijd vanaf de zijlijn te volgen. Lees verder »

Verschueren: "De inhaalbeweging is ingezet"

Verschueren:

INTERVIEWS De interlandbreak is achter de rug en dit weekend staat alweer speeldag 7 in de vaderlandse competitie op het programma. Daarin kijkt RSC Anderlecht Antwerp FC in de ogen. "Tegen Antwerp proberen we, net als tegen Standard, een blok te vormen. Pas daarna blikken we vooruit op de wedstrijd tegen Club Brugge", zegt Michael Verschueren over het tweeluik. Lees verder »

Vanhamel: "We moeten geen schrik hebben"

Vanhamel:

INTERVIEWS Aanstaande donderdag dagen de Paars-Witte dames BIIK-Kazygurt uit in de Woman's Champions League. Charlotte Tison gelooft dat hun tegenstander ervaring heeft in deze competitie maar dat Anderlecht een goed team bezit en dat een thuisoverwinning kan worden overwogen. Lees verder »

Makelaar Christophe Henrotay opgepakt

Makelaar Christophe Henrotay opgepakt

TRANSFERS - ANDERE Bij meerdere huiszoekingen in het kader rond financiële fraude in het voetbal werden vanmorgen twee personen opgepakt. De twee worden verdacht van witwaspraktijken en omkoping bij transfers van voetbalspelers. Eén van hen is Christophe Henrotay, die vanmorgen in Monaco werd opgepakt door de Franse autoriteiten. Lees verder »

Croky Cup: Anderlecht wellicht voor een vol Kiel

Croky Cup: Anderlecht wellicht voor een vol Kiel

ANDERE Beerschot verkocht alle voorlopig beschikbare tickets voor de wedstrijd tegen RSC Anderlecht in kader van de 16e finales van de Beker van België. Abonnees van Beerschot krijgen nog tot donderdag de tijd om hun eigen plaats aan te kopen. Vanaf vrijdag 13 uur, gaan de overige vrije plaatsen in verkoop.  Lees verder »

 10-09-2019 

Scoreloos gelijkspel voor Belgische beloften

Scoreloos gelijkspel voor Belgische beloften

WEDSTRIJDEN - JEUGD De beloften van Johan Walem speelden vanavond in Leuven 0-0 gelijk tegen Bosnië-Herzegovina. Anderlecht-speler Alexis Saelemaekers speelde de volledige wedstrijd. Francis Amuzu werd in minuut 91 vervangen door Jeremy Doku. Sardella bleef op de bank. Door dit gelijkspel staat België nu vierde in groep 9 met 1 punt. Lees verder »

Crasson wordt assistent van Ferrera

Crasson wordt assistent van Ferrera

ANDERE Bertrand Crasson, onlangs nog te gast in het Lotto Park, trekt naar Luxemburg. Hij wordt er assistent van Emilio Ferrera bij FC Dudelange. Crasson speelde tien jaar bij RSC Anderlecht en pakte er zes landstitels. Crasson was al een tijdje op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging.  Lees verder »

Mertens naar Anderlecht?

Mertens naar Anderlecht?

TRANSFERS De Italiaanse media speculeert al een tijdje over de toekomst van Rode Duivel Dries Mertens. De speler heeft nog een contract tot het einde van het seizoen bij Napoli, maar de Italiaanse vice-kampioen zou de 33-jarige aanvaller geen nieuw contract willen aanbieden, waardoor hij dus een vrije (en gratis) speler zou worden. Lees verder »

Sá wint met Huesca

Sá wint met Huesca

WEDSTRIJDEN - TRANSFERS Josué Sa heeft de volledige wedstrijd met Huesca meegespeeld, tegen Sporting Gijon, het is zijn eerste optreden sinds zijn overgang naar Spanje. Zijn ploeg won met het kleinste verschil en staan zo op de vijfde plaats in de Spaanse tweede klasse. Lees verder »

Rode Duivels al terug bij hun clubs

Rode Duivels al terug bij hun clubs

ANDERE De meeste Rode Duivels keerden gisterenavond na de wedstrijd al terug naar hun respectievelijke clubs. Ook Nacer Chadli, Yari Verschaeren en Hendrik Van Crombrugge vertrokken gisteren nog richting België. Morgen sluiten ze aan bij de Anderlecht-delegatie in Manchester.  Lees verder »

Anderlecht vertrekt vandaag al naar Manchester

Anderlecht vertrekt vandaag al naar Manchester

ANDERE Morgen is de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany bij Manchester City. RSC Anderlecht zal voltallig aanwezig zijn om de Testimonial Game bij te wonen. De hele delegatie vertrekt vandaag al naar Manchester. Het is afwachten of Kompany effectief enkele minuten zal spelen.  Lees verder »

Blessure Dewaele valt mee

Blessure Dewaele valt mee

BLESSURES Sieben Dewaele moest gisteren de Jonge Duivels verlaten met een blessure. De wedstrijd tegen Antwerp van komende zondag zou evenwel niet in gevaar komen. De middenvelder liep een lichte blessure op aan de kuit.  Lees verder »

Lokonga traint mee

Lokonga traint mee

ANDERE Albert Sambi Lokonga verliet de nationale U21 na één wedstrijd. Die beslissing was vooraf genomen na overleg met de bond en Vincent Kompany. Lokonga komt net uit een lange revalidatie en twee wedstrijden op vijf dagen is nog teveel voor de jonge middenvelder. Lees verder »

 09-09-2019 

Dewaele verlaat geblesseerd jonge Duivels

Dewaele verlaat geblesseerd jonge Duivels

BLESSURES - ANDERE Sieben Dewaele en Sambi Albert Lokonga komen niet meer in actie met de nationale U21 en hebben de selectie verlaten.  Dewaele moest de groep verlaten door een blessure. Lokonga komt net uit blessure en krijgt rust. Morgen spelen de jonge Duivels in het stadion van Oud-Heverlee Leuven tegen Bosnië Herzegovina.  Lees verder »

Nieuwe tornooiwinst voor U13

Nieuwe tornooiwinst voor U13

WEDSTRIJDEN - JEUGD Een week na het gewonnen tornooi in Nederland, waren ze weer de sterkste ploeg in de Ramada Cup, welke werd betwist aan de rand van Amsterdam. Na een perfecte groepsfase haalden ze het deze zondag van Ajax in de halve finale en Bayern Leverkusen in de finale. Lees verder »

Tickets bekerduel vliegen de deur uit

Tickets bekerduel vliegen de deur uit

WEDSTRIJDEN - ANDERE RSC Anderlecht treft in de 1/16e finales van de Croky Cup Beerschot. Zondag begon daar de ticketverkoop en die loopt als een trein. De 'Kleine Tribune' is volzet en in de hoofdtribune zijn er nog zo'n 150 tickets beschikbaar. Informatie voor de bezoekende Anderlecht-supporters is nog niet beschikbaar.  Lees verder »

 08-09-2019 

U11 op podium van Moerdijk Cup

U11 op podium van Moerdijk Cup

JEUGD In het Nederlandse Zevenbergen werd er dit weekend een jeugdtornooi voor de U11 georganiseerd: de "Moerdijk International U11 Cup". RSC Anderlecht eindigde derde, na FC Utrecht en KRC Genk. Heel wat grote klepper uit het Europese voetbal namen deel, onder andere Paris Saint German en Manchester City.  Lees verder »

U12 winnen tornooi in Bulgarije

U12 winnen tornooi in Bulgarije

JEUGD De U12 van Anderlecht hebben zonet de Lukoil Cup in Plovdiv (Bulgarije) gewonnen. In de finale waren ze veel te sterk voor het Roemeense Steaua Boekarest. Al vertaalde zich dat niet in de score, want paars-wit won met slechts 1-0 na een verre vrije trap van Romain Colans. Lees verder »

 07-09-2019 

Chadli scoort, jonge Duivels onderuit

Chadli scoort, jonge Duivels onderuit

ANDERE Gisteren kwamen verschillende spelers van Anderlecht in actie voor de Rode Duivels. De ingevallen Nacer Chadli maakte de 0-3 in San Marino. Voor de U21 is de kwalificatiecampagne voor het EK 2021 begonnen met een uitschuiver. Lees verder »

 06-09-2019 

Kompany speelt op galamatch Van der Vaart

Kompany speelt op galamatch Van der Vaart

ANDERE Het ene plezier is het andere waard moet Rafael Van der Vaart gedacht hebben. De Nederlander is van de partij tijdens de galawedstrijd van Vincent Kompany bij Manchester City. En hij nodigde de Rode Duivel dan ook uit voor zijn galamatch op 13 oktober.  Lees verder »

Rugnummer 32 voor Luckassen

Rugnummer 32 voor Luckassen

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen Moeskroen. Het verloor de wedstrijd met het kleinste verschil 0-1. Derrick Luckassen was één van de basisspelers, de Nederlander zal aantreden met het rugnummer 32. Lees verder »

Trebel gelinkt aan Egyptische club

Trebel gelinkt aan Egyptische club

TRANSFERS - ANDERE Adrien Trebel is nog steeds een speler van RSC Anderlecht. Een transfer naar het Midden-Oosten heeft hij geweigerd en Nantes ging uiteindelijk niet door. Maar nu zou Al Ahly SC een oplossing kunnen bieden. De Egyptische club stelde onlangs oude bekende René Weiler aan als T1. Lees verder »

 05-09-2019 

Ook Kanwar moet ophoepelen

Ook Kanwar moet ophoepelen

ANDERE Anderlecht heeft deze week nog een vierde persoon zijn C4 gegeven: Aaron Kanwar mag ook op zoek naar een nieuwe job. In november vorig jaar werd hij aangesteld om het product Anderlecht mondiaal te vermarkten. Zijn resultaten zijn echter pover. Lees verder »

 04-09-2019 

"Ineens sta ik tussen de spelers waar ik als kind naar opkeek"

INTERVIEWS Yari Verschaeren (we hebben nog eens een foto uit de oude doos van hem boven gehaald, red.) kan vrijdag zijn debuut maken bij de Rode Duivels. Het gaat hard voor de jongeling en dat beseft hij zelf ook. "Ik had dit niet verwacht", geeft de 18-jarige middenvelder toe. Maar nu hij er is, droomt hij ook van speelminuten. "Dat zou fantastisch zijn." Lees verder »

Nieuwe webpoll: was extra spits nodig?

Nieuwe webpoll: was extra spits nodig?

WEBSITE Anderlecht haalde op de laatste dag van de transferperiode geen extra aanvaller meer. Het greep naast zijn toptarget(s) en Michael Verschueren oordeelde dat het beter was om niemand te halen dan om zomaar iets te nemen. Wat vindt u ervan? Lees verder »

Ook Van Handenhoven krijgt ontslag

Ook Van Handenhoven krijgt ontslag

ANDERE Gisteren raakte bekend dat perschef Marie Verbeke ontslagen is. Vandaag bereikt ons het nieuws dat ook teammanager Gunther Van Handenhoven opzij geschoven wordt. De nieuwe staf was ontevreden over de manier waarop hij zijn functie invulde. Lees verder »

Belgische Voetbalbond steunt Romelu Lukaku

Belgische Voetbalbond steunt Romelu Lukaku

ANDERE Romelu Lukaku kreeg in Italië met een extreem geval van racisme te maken. De Rode Duivel kreeg er oerwoedgeluiden naar het hoofd geslingerd tijdens het nemen (en scoren) van een strapschop. Lukaku is een echte ket die op handen gedragen wordt door de Anderlecht-supporters en ook de Belgische Voetbalbond steunt zijn spits.  Lees verder »

Zulj out voor Antwerp en Club Brugge

Zulj out voor Antwerp en Club Brugge

BLESSURES Peter Zulj moest tijdens de wedstrijd tegen Standard vervangen worden, hij hield een gebroken neus over aan zijn botsing met Paul-José Mpoku. Ondertussen heeft hij ook moeten forfait geven voor de nationale ploeg van Oostenrijk en heeft hij een neusoperatie ondergaan. Hij zal twee tot drie weken out zijn.  Lees verder »

Verschueren: "Geen probleem Trebel"

Verschueren:

INTERVIEWS Adrien Trebel is tot op heden nog steeds een speler van RSC Anderlecht. Een transfer naar Nantes kwam er uiteindelijk niet en zelf weigerde hij het Midden-Oosten. In de kern is er dit seizoen ook nog geen plaats geweest voor de Fransman, maar volgens Michael Verschueren is er geen "probleem Trebel". Lees verder »

Nog twee maanden wachten op Dimata

Nog twee maanden wachten op Dimata

BLESSURES Het zal nog even duren voor Anderlecht weer kan rekenen op Landry Dimata. "Pas over twee maanden zal hij weer aansluiten", vertelt sportief manager Michael Verschueren in Het Nieuwsblad. Ook op Kemar Roofe is het wat langer wachten dan voorzien, geeft Verschueren toe. Lees verder »

 03-09-2019 

David Steegen opnieuw perswoordvoerder

David Steegen opnieuw perswoordvoerder

ANDERE Marie Verbeke is amper de deur uit en haar opvolger is al bekend. Ver moest RSC Anderlecht niet zoeken voor vervanging want het is David Steegen die de honneurs weer waarneemt. Hij moest in november vorig jaar plaats ruimen voor Verbeke als persverantwoordelijke en wordt nu dus in ere hersteld. Lees verder »

Didillon was in beeld bij PSG

Didillon was in beeld bij PSG

TRANSFERS Na het sluiten van de transfermarkt in West-Europa zit Thomas Didillon nog steeds bij Anderlecht. De Franse doelman was in beeld bij PSG om tweede keeper te worden, maar de Franse grootmacht koos voor de Spanjaard Sergio Rico. Lees verder »

Saief kan nog naar Israël

Saief kan nog naar Israël

TRANSFERS Kenneth Saief is één van de spelers op overschot die nog geen nieuwe club heeft gevonden. Maar een oplossing is in de maak. Het Laatste Nieuws weet dat de manager van Saief werk maakt van een overgang naar Hapoel Beer Sheva in Israël. Lees verder »

Nasri heeft last aan hamstrings

Nasri heeft last aan hamstrings

BLESSURES Samir Nasri speelde gisterenavond een uur mee met de beloften in Genk (1-2-winst). Toen kreeg hij last aan de hamstrings en werd hij gewisseld. De interlandpauze geeft Nasri nu even wat tijd om zijn conditie verder op te schroeven. Lees verder »

Dossier Diagne liep spaak door makelaars

Dossier Diagne liep spaak door makelaars

TRANSFERS Niet Mbaye Diagne was de eerste keuze van Vincent Kompany als nieuwe spits, wel Papiss Cissé. Omdat zijn club Alanyaspor moeilijk deed, richtte Anderlecht zich op Diagne. Een deal was er vorige maandag al, maar door een overdaad aan makelaars sleepte het dossier aan. Lees verder »

Rist spitsen aangeboden, Diédhiou meest concreet

Rist spitsen aangeboden, Diédhiou meest concreet

TRANSFERS Na het afhaken van Mbaye Diagne kreeg Anderlecht gisteren nog heel wat spitsen aangeboden. Het meest concreet werd de piste Famara Diédhiou. Dat weet Het Nieuwsblad. Anderlecht deed een bod op de 26-jarige spits van Bristol. De Engelsen deden een tegenzet, maar uiteindelijk kwam er geen transfer. Lees verder »

Roofe langer out dan verwacht

Roofe langer out dan verwacht

BLESSURES Nog meer pech voor RSC Anderlecht. Kemar Roofe zal nog niet fit zijn na de interlandbreak. De kans is groot dat hij ook de toppers tegen Antwerp en Club Brugge aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Dat was ook één van de redenen waarom Isaac Kiese Thelin uiteindelijk niet naar Kopenhagen mocht vertrekken.  Lees verder »

Anderlecht zet perschef aan de deur

Anderlecht zet perschef aan de deur

ANDERE RSC Anderlecht heeft de samenwerking met perschef Marie Verbeke stopgezet. Verbeke kwam in november 2018 bij paars-wit als opvolger van David Steegen. De reden van het ontslag en Verbeke haar opvolger zijn (nog) niet bekend.  Lees verder »

 02-09-2019 

Verschueren heeft zijn bureau verlaten

Verschueren heeft zijn bureau verlaten

TRANSFERS Geen transfers meer voor Anderlecht deze avond. Michael Verschueren heeft zopas zijn kantoren in Neerpede verlaten. Uiteraard kan hij ook van elders zaken bespreken, maar de officiële kanalen om transfers door te geven, bevinden zich op de club. Lees verder »

U21, met Nasri, pakken eerste competitiezege

U21, met Nasri, pakken eerste competitiezege

JEUGD De U21 wonnen vanavond met 1-2 op het veld van Racing Genk. Samir Nasri was hersteld van zijn ziekte en mocht een uur ritme opdoen. Ook Jeremy Doku en Francis Amuzu deden. Amuzu scoorde de openingstreffer. Mathis Suray legde vanop de penaltystip de 1-2-eindstand vast. Lees verder »

Wellicht geen transfers meer

Wellicht geen transfers meer

TRANSFERS - ANDERE De laatste dag van de zomermercato zit erop voor RSC Anderlecht. Even was er nog sprake van John Guidetti, maar paars-wit twijfelde te hard of hij wel de gerichte versterking is die ze zoeken. En zo lijkt de laatste dag te eindigen zonder in -en/of uitgaande transfers. Lees verder »

Guidetti op weg naar Anderlecht

Guidetti op weg naar Anderlecht

TRANSFERS - ANDERE John Guidetti zou op weg zijn naar RSC Anderlecht, de Zweed komt over van Deportivo Alves. Vincent Kompany is geen onbekende voor Guidetti die tussen 2010 en 2015 ook bij Manchester City speelde. Zijn beste tijd kende de spits in 2011/2012 bij Feyenoord.  Lees verder »

Bolasie dichtbij Lissabon

Bolasie dichtbij Lissabon

TRANSFERS - ANDERE Het ziet ernaar uit dat ook Yannick Bolasie niet naar RSC Anderlecht komt. Volgens de Waalse pers zou hij dichtbij een akkoord staan met Sporting Lissabon. Het wordt dus voor Michael Verschueren alsmaar moeilijker om alsnog een spits naar paars-wit te halen.  Lees verder »

Data speeldag 8 tot en met speeldag 15

Data speeldag 8 tot en met speeldag 15

ANDERE De Jupiler Pro League maakte de data en uren bekend van speeldag 8 tot en met speeldag 15. Donderdag 31 oktober ontvangt RSC Anderlecht AA Gent in het Lotto Park. De thuiswedstrijden tegen Waasland-Beveren en Cercle Brugge starten beide om 14u30 op een zondag. 
  Lees verder »

Dan toch maar Bolasie?

Dan toch maar Bolasie?

TRANSFERS Het water staat stilaan aan de lippen van manager Michael Verschueren. Nu Diagne voor Brugge gekozen heeft en Batshuayi duidelijk niet naar Anderlecht wil komen, wordt de druk wel heel hoog om nog een spits te vinden voor middernacht. Volgens de laatste geruchten zou paars-wit daarbij willen teruggrijpen naar het dossier Bolasie. Yannick Bolasie speelde vorig seizoen reeds voor Anderlecht. Het dossier zou financieel echter moeilijk liggen, maar veel alternatieven lijken er niet meer over te schieten... Lees verder »

Batshuayi komt met duidelijke reactie

Batshuayi komt met duidelijke reactie

ANDERE Nu Diagne voor Club Brugge gekozen heeft moet RSC Anderlecht in de laatste uren nog op zoek naar een nieuwe spits. Het gerucht Michy Batshuayi stak deze namiddag dan ook terug de kop op. Batshuayi zelf kwam met een niet mis te verstane reactie op het gerucht op zijn officiële twitter-account.  Lees verder »

Thelin moet (voorlopig) blijven

Thelin moet (voorlopig) blijven

TRANSFERS Zolang Anderlecht geen nieuwe spits beet heeft, mag Isaac Kiese Thelin niet vertrekken. Dat heeft het clubbestuur laten weten aan het management van de Zweedse aanvaller. Zijn overgang naar FC Kopenhagen zit dus voorlopig in de koelkast. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Moeskroen

Anderlecht oefent tegen Moeskroen

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal tijdens de interlandpauze een oefenwedstrijd spelen tegen Moeskroen. Spelers die de voorbije weken minder aan de bak kwamen, krijgen zo een kans om zich te bewijzen. De partij vindt plaats nu donderdag om 11 uur in het oefencentrum te Neerpede. Publiek is niet toegelaten. Lees verder »

'Anderlecht gaat nu voor Batshuayi'

'Anderlecht gaat nu voor Batshuayi'

TRANSFERS Nu Anderlecht naast Mbaye Diagne heeft gegrepen, probeert het andere spitsen te overtuigen. De Franse journalist Nabil Djellit weet dat paars-wit dacht aan Yannick Bolasie, maar dat dossier is te moeilijk. Dus richt het nu zijn pijlen op Michy Batshuayi, zo schrijft hij. Lees verder »

Verschueren heeft nog wat werk op de plank

Verschueren heeft nog wat werk op de plank

BLESSURES - TRANSFERS Michael Verschueren heeft op deze laatste transferdag nog enkele dossiers af te werken. Hij moet op het laatste moment nog op zoek naar een nieuwe spits nu Mbaye Diagne naar Club Brugge trekt. Verder moet er nog een oplossing gezocht worden voor Adrien Trebel, Thomas Didillon en Kenny Saief.  Lees verder »

Trebel, Nasri en Doku trainen met de beloften

Trebel, Nasri en Doku trainen met de beloften

ANDERE Geen Jérémy Doku en Samir Nasri in de selectie gisteren tegen Standard. Adrien Trebel haalt al langer de selectie niet meer. Het drietal trainde gisteren wel mee met de beloften van RSC Anderlecht. Bij Doku gaat het wellicht om een sanctie volgens Voetbalkrant.com.  Lees verder »

Sambi Lokonga: "Niets gevoeld in de knie"

Sambi Lokonga:

INTERVIEWS Het was al een tijdje geweten dat RSC Anderlecht geen nieuwe zes ging halen, ook al was de roep om Lucas Biglia groot. Het zette volop in op Albert Sambi Lokonga en gisteren is gebleken dat dat een goede zet is. Lokonga maakte zijn rentree na blessure en voelde geen hinder aan de knie.  Lees verder »

Cobbaut: "Eindelijk loon naar werken"

Cobbaut:

INTERVIEWS Elias Cobbaut maakte tegen Standard zijn rentree in de defensie. Samen met Philippe Sandler stond hij in het hart van de defensie. De opluchting na het afluiten van de wedstrijd was groot en spelers en staff vierden de eerste drie punten in het Lotto Park: "De opluchting was enorm", geeft Cobbaut toe.  Lees verder »

Sandler: "Het klikte met Elias"

Sandler:

INTERVIEWS Philippe Sandler en Elias Cobbaut stonden in het hart van de defensie en deden dat voortreffelijk. Met het uitvallen van pater familias Vincent Kompany was het ook meteen een jonge defensie: "Het was wel even wennen dat ik met mijn 22 jaar de oudste van de verdediging was", lacht Sandler.  Lees verder »

Kompany volgt wedstrijd vanuit loge

Kompany volgt wedstrijd vanuit loge

ANDERE Naar aanloop van de wedstrijd gingen de vingertjes al naar omhoog als het over de rol van Vincent Kompany ging, nu hij geblesseerd is. De Voetbalbond waarschuwde al dat hij niet actief mocht coachen omdat hij nog niet over het geschikte diploma beschikt. De Rode Duivel volgde de wedstrijd uiteindelijk vanuit een loge.  Lees verder »

Blessure Gerkens valt mee, Nasri ziek

Blessure Gerkens valt mee, Nasri ziek

BLESSURES Het zag er niet goed uit, Bokadi botste redelijk hard op het hoofd van Pieter Gerkens, waardoor deze naar de kant moest. Verder onderzoek heeft nu uitgewezen dat de hoofdblessure alsnog meevalt. Gerkens speelde nog even verder, maar vroeg alsnog om zijn vervanging.  Lees verder »

Zulj breekt neus

Zulj breekt neus

BLESSURES Peter Zulj moest op het uur vervangen worden door Sambi Lokonga. Hij kreeg een tik van Paul-José Mpoku en kon niet meer verder. Na verder onderzoek is gebleken dat de Oostenrijker een gebroken neus overhield aan het duel met Mpoku. Wellicht speelt hij de komende weken met een masker.  Lees verder »

Thelin kan naar FC Kopenhagen

Thelin kan naar FC Kopenhagen

TRANSFERS Het Deense FC Kopenhagen wil vandaag Isaac Kiese Thelin nog aantrekken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De vraag is echter of Anderlecht hem laat gaan als het zelf geen nieuwe spits heeft. Voor andere spelers op overschot wordt een vertrek moeilijker. Lees verder »

 01-09-2019 

Kompany speecht in café aan Lotto Park

Kompany speecht in café aan Lotto Park

WEDSTRIJDEN Na de overwinning tegen Standard trok Vincent Kompany naar één van de cafés aan het Anderlecht-stadion. Een Britse journalist, die speciaal voor Kompany het Kanaal was overgestoken, was erbij toen Kompany een veertigtal supporters gedurende twee minuten toesprak. Lees verder »

Davies: "Blij voor spelers en supporters"

Davies:

INTERVIEWS Voor het eerst sinds zijn aanstelling als Anderlecht-coach mocht Simon Davies als overwinnaar naar persconferentie na een wedstrijd. "We speelden niet zo goed als de voorbije wedstrijden. Dat kwam door de tegenstander. Maar vandaag toonden de jongens dat ze ook kunnen strijden voor elkaar." Lees verder »

Saelemaekers schenkt Anderlecht eerste driepunter

Saelemaekers schenkt Anderlecht eerste driepunter

WEDSTRIJDEN Eindelijk! Op speeldag zes wordt Anderlecht eindelijk beloond voor de moed en het goede voetbal van het seizoensbegin. Een zuinige 1-0-zege tegen leider Standard zorgt voor positieve gevoelens bij het ingaan van de interlandbreak. Verloren zoon Alexis Saelemaekers speelde sterk en besliste de wedstrijd. Lees verder »

Chadli en Amuzu dragen aanvoerdersband

Chadli en Amuzu dragen aanvoerdersband

WEDSTRIJDEN Niet Peter Zulj, maar wel Nacer Chadli droeg bij afwezigheid van Vincent Kompany de aanvoerdersband bij Anderlecht tegen Standard. Twintig minuten voor tijd werd Chadli leeggespeeld vervangen door Francis Amuzu. Het 20-jarige jeugdproduct nam ook de aanvoerdersband over. Lees verder »

Gerkens vervangen met blessure aan hoofd

Gerkens vervangen met blessure aan hoofd

BLESSURES Halfweg de eerste helft tijdens Anderlecht - Standard kreeg Pieter Gerkens het hoofd van Standard-verdediger Bokadi hard tegen zijn slaap. De Limburger kreeg verzorging, maar ging met een tulband weer het veld op. Twaalf minuten later werd hij alsnog vervangen. Lees verder »

Kompany niet in tribune en niet op bank

Kompany niet in tribune en niet op bank

WEDSTRIJDEN Waar volgt Vincent Kompany de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard? Voor de aftrap sloeg hij een babbeltje met Simon Davies in de dug-out, maar sinds de aftrap is hij onvindbaar. De geblesseerde speler-manager zit niet op de bank en niet in de tribune. Lees verder »

'Diagne heeft voor Anderlecht gekozen'

'Diagne heeft voor Anderlecht gekozen'

TRANSFERS Volgens de Italiaanse website TuttoMercatoWeb staat Anderlecht dichtbij het aantrekken van Mbaye Diagne. Radamel Falcao is van Monaco op weg naar Galatasaray. Dat betekent dat Diagne mag opkrassen. De Senegalees heeft gekozen voor Anderlecht, meldt TuttoMercatoWeb. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

WEDSTRIJDEN Anderlecht krijgt in de vooravond de leider op bezoek. Na vijf speeldagen telt Standard 12 punten. Anderlecht zoekt nog steeds naar zijn eerste overwinning van het seizoen, maar kan vanavond niet rekenen op speler Vincent Kompany. Krijgt het zonder hem eindelijk loon naar werken? Lees verder »