Archieven

 30-09-2013 

Wasilewski in Poolse selectie

Wasilewski in Poolse selectie

Marcin Wasilewski is door de Poolse bondscoach opgeroepen voor de wedstrijden tegen Oekraïne en Engeland. De ex-Anderlecht-speler kwam dit weekend niet in actie en bleef op de bank. Leicester won wel met 2-1 van Barnsley. Lees verder »

Proto: "Ons niveau moet omhoog"

Proto:

"De eerste helft is voor de meesten misschien snel te vergeten, maar ik hield bij de 0-0 toch een belangrijke bal tegen", aldus Silvio Proto in L'Avenir. "De nederlaag tegen Brugge zinderde nog na", gaat hij verder. Lees verder »

Praet: "Was het vertrouwen niet kwijt"

Praet:

Dennis Praet was één van de uitblinkers tegen Lierse en speelde als een echte nummer tien. Na de komst van Aleksandar Mitrović verdween de Leuvenaar even op de achtergrond en had hij wat last van een mindere vorm. Lees verder »

Jongeren boven tegen Olympiakos?

Jongeren boven tegen Olympiakos?

De jongeren hebben gisteren nog eens bewezen dat ze beter staan te voetballen dan de oude garde en dat is John van den Brom niet ontgaan. Hij kan naar eigen zeggen niet meer om Dennis Praet heen. Lees verder »

 29-09-2013 

Aanduidingen: Anderlecht - Kortrijk

Aanduidingen: Anderlecht - Kortrijk

De thuiswedstrijd van Anderlecht tegen Kortrijk op zondag zes oktober (14.30 uur) zal geleid worden door Jonathan Lardot. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers, Frederick Stalport en Jerome Efong Nzolo. Lees verder »

Youth League: gratis inkom voor abonnees

Youth League: gratis inkom voor abonnees

De wedstrijd van de U19 in de Youth League, nu donderdag tegen Olympiakos, is gratis voor abonneehouders. Anderen betalen vijf euro inkom. De wedstrijd wordt om 19.00 uur afgetrapt in het Stade Fallon (White Star Woluwe). Lees verder »

Reacties: Praet, Gillet en Kouyaté

Reacties: Praet, Gillet en Kouyaté

Eén van de uitblinkers in de tweede helft tegen Lierse was Dennis Praet. De kans dat we hem tegen Olympiakos in de basis zien staan is vandaag weer wat groter geworden. Ook Gillet en Kouyaté wilden een reactie kwijt. Lees verder »

Anderlecht - Lierse: 2-0

Anderlecht - Lierse: 2-0

Anderlecht heeft zonder al te veel flair een 2-0 overwinning geboekt tegen Lierse zondagnamiddag in eigen huis. Tweede overwinning binnen, opdracht volbracht dus, maar toch met heel wat werkpunten ... . Lees verder »

Opstelling Anderlecht - Lierse

Opstelling Anderlecht - Lierse

Anderlecht begint zo dadelijk aan de competitiewedstrijd tegen Lierse. Zoals aangekondigd krijgt Youri Tielemans opnieuw zijn kans en belandt Luka Milivojevic op de bank. Chancel Mbemba behoudt zijn basisplaats. Lees verder »

 28-09-2013 

Selectie Anderlecht - Lierse

Selectie Anderlecht - Lierse

John Van den Brom heeft in de vooravond zijn selectie bekend gemaakt voor het duel tegen Lierse. Talent Andy Kawaya krijgt zijn tweede selectie in één week en Leander Dendocker valt af in vergelijking met Eupen. Lees verder »

Droomkwintet gemiddeld 19,89 jaar

Droomkwintet gemiddeld 19,89 jaar

In de negende speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt Anderlecht morgen Lierse. Het wordt vooral uitkijken naar de prestaties van Praet en Tielemans die opnieuw het vertrouwen van de trainer zullen krijgen. Lees verder »

Hoe is het met Lukas Marecek?

Hoe is het met Lukas Marecek?

Midden augustus trok Lukáš Mareček definitief naar Sparta Praag waar hij een contract voor drie seizoenen ondertekende. We stelden ons de vraag hoe het met de Tsjech gaat. Lees verder »

Zetterberg op bezoek tegen Kortrijk

Zetterberg op bezoek tegen Kortrijk

Pär Zetterberg is volgende week in België en zal ook een bezoekje brengen aan zijn ex-club Anderlecht waar hij tussen 1989 en 2000 en 2003-2006 het mooie weer maakte. Hij zal tegen Kortijk in de tribunes terug te vinden zijn. Lees verder »

"Aanvoerdersband brengt geen extra druk"

In juli verkoos John van den Brom Guillaume Gillet als nieuwe aanvoerder van de ploeg. Deze week stelde de trainer zich de vraag op Gillet de extra druk als aanvoerder wel aan kan. Gillet zelf vindt dat er geen extra druk is. Lees verder »

Lierse brengt bekend volk mee

Lierse brengt bekend volk mee

Met de komst van Lierse zondag zal John van den Brom tegenover een vriend komen te staan, namelijk Stanley Menzo trainer van Lierse. Beiden kennen elkaar al van in de tijd bij Ajax. Lees verder »

Biglia opgeroepen voor interlands

Biglia opgeroepen voor interlands

Sinds zijn overstap naar Lazio gaat het voor de wind met Lucas Biglia. De Argentijn moest wel twee wedstrijden verstek laten gaan wegens een blessure maar werd toch door de Argentijnse bondscoach opgeroepen voor twee interlands. Lees verder »

Club Brugge aasde op Dendoncker

Club Brugge aasde op Dendoncker

Leander Dendoncker, die gisteren nog met de beloften speelde tegen Bergen (1-1) en enkele dagen terug zijn contract verlengde tot 2016, kon op zeer veel interesse rekenen van Club Brugge. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Lees verder »


 27-09-2013 

Jeugdbeleid werpt vruchten af

Jeugdbeleid werpt vruchten af

De beslissing van Anderlecht om meer in te zetten op de eigen jeugd begint duidelijk zijn vruchten af te werpen. Als supporters hebben we meer en meer de kans om de jonge snaken aan het werk te zien in de eerste ploeg. Lees verder »

"Kawaya heeft enorm veel potentieel"

Andy Kawaya mocht tegen Eupen proeven van het gras in het Constant Vanden Stock-stadion. Jean Kindermans was alvast onder de indruk. "Hij was totaal niet verlamd toen hij mocht invallen", aldus Kindermans in La Dernière Heure. Lees verder »

Verzamelde berichten (nationale) jeugd

Verzamelde berichten (nationale) jeugd

De Belgische U16 nemen het op één en drie oktober op tegen Italië. Anderlecht-jongeren Alper Ademoglu, Orel Mangala, Ismael Azzaoui en Nando Nostlinger zijn door Bob Browaeys opgeroepen voor deze vriendschappelijke duels. Lees verder »

Selectie U21 Bergen - Anderlecht

Selectie U21 Bergen - Anderlecht

De beloften van Anderlecht trekken deze avond naar Bergen voor hun zesde competitiewedstrijd dit seizoen. Met Bourard, Dendoncker, Jaadi en Roef bevinden zich vier spelers van de A-ploeg in de selectie. Aftrap om 19.30 uur. Lees verder »

Ticket info: competitie en PSG

Ticket info: competitie en PSG

De ticketing van Anderlecht laat weten dat de volgende thuiswedstrijden stuk voor stuk bijna uitverkocht zijn. Voor de wedstrijden tegen Lierse, Kortrijk en Standard zijn er nog respectievelijk 200, 500 en 300 tickets beschikbaar. Lees verder »

Blessurenieuws: Vico en Alvarez

Blessurenieuws: Vico en Alvarez

Fede Vico heeft de individuele trainingen hervat, na een blessure aan de adductoren. Het is nog niet duidelijk wanneer hij opnieuw met de groep zal kunnen trainen. Oswal Alvarez revalideert intussen verder. Lees verder »

 26-09-2013 

Dendoncker tekent tot 2016

Dendoncker tekent tot 2016

Anderlecht meldt via haar website dat Leander Dendoncker een contract getekend heeft tot 2016. "Ik ben opgetogen dat Leander verder voor RSCA blijft voetballen", aldus Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Ronald Vargas dicht bij comeback

Ronald Vargas dicht bij comeback

Terwijl de andere spelers vandaag van een dag verlof genieten, werkt Ronald Vargas hard aan zijn terugkeer. De blessuregevoelige Venezolaan zou binnen enkele weken opnieuw met de groep kunnen trainen. Lees verder »

Vanden Borre: "Voetbal terug met plezier"

Vanden Borre:

Het was best een verrassing toen John van den Brom dinsdag bekend maakte dat Anthony Vanden Borre tegen Eupen in de basis zou starten. Het was van in april 2012 geleden dat Vanden Borre nog eens aan een wedstrijd mocht starten. Lees verder »

Van den Brom "Kater is weggespoeld"

Van den Brom

7-0, het was misschien wat overdreven gisteren tegen Eupen maar het belangrijkste was toch de overwinning om zo terug vertrouwen te tanken. Dat beseft ook trainer John van den Brom na de bekerwedstrijd. Lees verder »

 25-09-2013 

Anderlecht in 1/8 finale tegen Westerlo

Anderlecht in 1/8 finale tegen Westerlo

De tegenstander in de 1/8 finale van de Cofidis Cup voor Anderlecht is bekend. Na een zenuwslopend slot werd het in de wedstrijd Westerlo - Bergen 4-3. Dit betekent dat Westerlo op vier december Anderlecht mag ontvangen. Lees verder »

Anderlecht verpulvert Eupen: 7-0

Anderlecht verpulvert Eupen: 7-0

Anderlecht heeft de nederlaag tegen Club Brugge doorgespoeld met een klinkende zege in de beker. Anderlecht klopte Eupen met maar liefst 7-0. De Zeeuw, Acheampong, Suárez, Tielemans, Cyriac en Bruno (2x) scoorden de doelpunten. Lees verder »

Opstelling Anderlecht - Eupen

Opstelling Anderlecht - Eupen

Binnen een half uurtje start de wedstrijd tegen Eupen. Ondertussen is de opstelling van Anderlecht bekend. Zoals verwacht staat Thomas Kaminski in het doel en start Anthony Vanden Borre bij de basiself. Lees verder »

Beloften bekeren tegen Tubeke

Beloften bekeren tegen Tubeke

Op woensdag 16 oktober zullen de beloften van Anderlecht in de 1/8 finales van de Beker van België het opnemen tegen de beloften van Tubeke. De wedstrijd gaat door in het Stade Leburton om 19.30 uur. Lees verder »

Ticketing deze avond geopend

Ticketing deze avond geopend

Volgens La Dernière Heure zouden er maar 8000 tickets de deur uitgegaan zijn voor het duel deze avond tegen Eupen. Hierdoor zal de ticketing deze avond geopend zijn. Lees verder »

Gillet ontmoet met Eupen ex-ploeg

Gillet ontmoet met Eupen ex-ploeg

Deze avond ontmoet Guillaume Gillet in de 1/16 finale van de beker zijn ex-ploeg Eupen. Hij speelde er maar een seizoen (2005-2006) maar kon zich toen in de kijker speler met een enorm aantal doelpunten. Lees verder »

VDB: "Alles valt nog niet in de plooi"

VDB:

Amper 15 punten op 24, Anderlecht heeft al betere competitiestarts gekend en dat beseft ook John van den Brom maar al te goed. De Nederlander maakt zich ongerust, vooral dan over de vele doelpunten die Anderlecht slikt. Lees verder »

Verjaardag oprichter site

Verjaardag oprichter site

Vandaag is het de verjaardag van één van de oprichters van Anderlecht-online namelijk Skyhawk. Dertien jaar geleden lag hij mee aan de basis van Anderlecht-online en vandaag 25 september mag hij 31 kaarsjes uitblazen. Lees verder »


 24-09-2013 

Wie is Andy Kawaya?

Wie is Andy Kawaya?

Een verrassing van formaat deze namiddag bij het bekend worden van de selectie tegen Eupen. John van den Brom heeft de jonge Andy Kawaya opgenomen. De linkerspits wordt beschouwd als het volgende talent dat zal doorbreken. Lees verder »

PSG zonder Silva tegen Anderlecht

PSG zonder Silva tegen Anderlecht

PSG zal het zes weken zonder Thiago Silva moeten stellen. De Braziliaanse verdediger blesseerde zich afgelopen weekend tegen Monaco aan de dij. Pas in november zal hij terug kunnen aansluiten en dit is goed nieuws voor paars-wit. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Eupen

Selectie Anderlecht - Eupen

Morgenavond treedt Anderlecht tegen Eupen aan in de 1/16 finale van de Cofidis Cup, oftewel de Beker van België. John van den Brom heeft alvast zijn selectie bekend gemaakt. Er is één grote verrassing bij. Lees verder »

Van den Brom blikt vooruit op bekerwedstrijd

Van den Brom blikt vooruit op bekerwedstrijd

Morgen staat er de bekerwedstrijd tegen Eupen op het programma, de eerste van de vier thuiswedstrijden op rij en de eerste waar Anderlecht een signaal kan geven dat het zich kan herpakken. "Ja ik maak me zorgen", aldus de trainer. Lees verder »

Slechtste start sinds 1998

Slechtste start sinds 1998

Sinds de invoering van de play-offs heeft Anderlecht nooit meer dan drie wedstrijden verloren in de reguliere fase van de competitie. Na acht speeldagen heeft paars-wit dit aantal al bereikt ... . Lees verder »

Eerste schets nieuw nationaal stadion

Eerste schets nieuw nationaal stadion

Er is nog een lange weg af te leggen eer Anderlecht in het nieuwe nationale stadion zal aantreden, als ze natuurlijk in het project stappen. De meningen binnen het bestuur leken naar de buitenwereld toe ook nog verdeeld te zijn. Lees verder »

Anthuenis: "Bestuur panikeert niet snel'

Anthuenis:

Aimé Anthuenis kent het Anderlechtse huis als ex-trainer natuurlijk goed. Tegenover de Franstalige krant L'Avenir vertelt hij dat het bestuur alvast niet snel panikeert maar dat Anderlecht nog tegenslagen zal moeten verwerken. Lees verder »

Spelers stomen zich klaar voor bekerduel

Spelers stomen zich klaar voor bekerduel

Morgen om 20u staat er het bekerduel tegen Eupen op het programma. Om niets aan het toeval over te laten was er toch een training gepland voor de spelers. De titularissen tegen Brugge hielden het wel bij een binnentraining. Lees verder »

Niet de eerste schorsing voor Mitrovic

Niet de eerste schorsing voor Mitrovic

Drie duels schorsing voor Aleksandar Mitrović wegens spuwen naar het Brugse publiek. De sanctie had erger kunnen zijn ware het niet dat er sprake is van verzachtende omstandigheden. Het publiek provoceerde namelijk de speler. Lees verder »

 23-09-2013 

Beloften winnen van Lierse

Beloften winnen van Lierse

De beloften hebben maandagavond hun vijfde competitiewedstrijd kunnen winnen zodat Lierse met een 3-1 nederlaag huiswaarts kon keren. Andy Kawaya, Nabil Jaadi en Abdelhakim Bouhna zorgden voor de Anderlecht-doelpunten. Lees verder »

Lezersbrief: “Geef ze wat tijd”

Lezersbrief: “Geef ze wat tijd”

Het zal een van de eerste keren zijn dat de site een open brief, lezersbrief of hoe je het ook noemt, online zal plaatsen maar na de 4-0 nederlaag hebben we toch beslist hierop een uitzondering te maken. Lees verder »

Gemiddeld 1,75 tegendoelpunt per match

Gemiddeld 1,75 tegendoelpunt per match

Met acht speeldagen in het kampioenschap kon Anderlecht al 26 keer scoren wat betekent dat paars-wit de beste aanval heeft deze competitie. Enig minpuntje, Proto moest zich al 14 keer omdraaien om een bal uit de netten te halen. Lees verder »

Analyse SD8: van de hemel naar de hel

Analyse SD8: van de hemel naar de hel

Het kan snel gaan in voetbal. Na de demonstratie tegen KV Mechelen was Anderlecht nog in de zevende hemel. Dinsdag zette Benfica paars-wit terug met beide voeten op de grond, waar ze gisteren collectief doorzakten van schaamte. Lees verder »

Poll: jullie zien Eurostadion wel zitten

Poll: jullie zien Eurostadion wel zitten

Uit onze webpoll blijkt dat jullie niet weigerachtig staan tegenover een overstap naar het nieuwe nationale stadion. 74 procent wilt verhuizen, maar 51 procent enkel indien er geen piste tussen het veld en de tribunes ligt. Lees verder »

Kljestan: "We verdedigden maar met zes"

Kljestan:

Sacha Kljestan was na de dramatische partij tegen Club Brugge hard voor zijn ploegmaats. De Amerikaan hekelde de mentaliteit van zijn team. "De eerste helft verdedigden we maar met zes. De mentaliteit was niet goed." Lees verder »

Selectie beloften: Anderlecht - Lierse

Selectie beloften: Anderlecht - Lierse

Deze avond treden de beloften van Anderlecht aan in het Boudewijnstadion tegen Lierse. Met Samy Bourard, Nabil Jaadi en Davy Roef staan er drie spelers van de A-ploeg op het wedstrijdblad. Aftrap om 19.30 uur. Lees verder »

PSG tijdje zonder Thiago Silva

PSG tijdje zonder Thiago Silva

PSG zal het een tijdje zonder Thiago Silva moeten stellen. De centrale verdediger viel gisteren tegen Monaco uit met een dijspierblessure en ondergaat vandaag de nodige medische testen. Alex Rodrigo Dias da Costa is wel terug fit. Lees verder »

Vier thuiswedstrijden op rij

Vier thuiswedstrijden op rij

Anderlecht heeft de kans om de scheve schaats tegen Club Brugge recht te zetten en dat kan het in eigen huis doen. De volgende vier wedstrijden worden namelijk allemaal in het Constant Vanden Stock-stadion gespeeld. Lees verder »

Jestrovic: "Mitrovic heeft niet gespuwd"

Jestrovic:

Na de wedstrijd tegen Club Brugge zou Aleksandar Mitrovic naar supporters van Club gespuwd hebben en kreeg hij hiervoor rood door scheidsrechter Serge Gumienny. Nenad Jestrovic ontkent dat de Serviër gespuwd heeft Lees verder »

 22-09-2013 

Overzicht tegenstanders CL en beker

Overzicht tegenstanders CL en beker

Niet alleen Anderlecht maar ook de Champions League-tegenstanders kwamen dit weekend in actie. Benfica won zijn wedstrijd, PSG en Olympiacos speelden gelijk. Eupen, tegenstander in de beker, kon ook winnen. Lees verder »

Schorsing dreigt voor Mitrovic

Schorsing dreigt voor Mitrovic

Alexandar Mitrovic heeft na de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht een rode kaart hebben gekregen. De Servische spits zou in de catacomben naar een tegenstander hebben gespuwd. Een schorsing dreigt. Lees verder »

Van den Brom: "Dit doet pijn"

Van den Brom:

Ook John van den Brom was na de nederlaag teleurgesteld en niet alleen dat. "Dit is een schande. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we op zo'n zwakke manier aan een wedstrijd beginnen." Lees verder »

Nederlaag voor U17 en U19

Nederlaag voor U17 en U19

Gisterennamiddag in Neerpede hebben de U19, getraind door Roel Clement, met 1-2 verloren van Genk. Bij de rust stond het nog 0-0. Frank Mikal maakte het enige paars-witte doelpunt. Een penalty deed Anderlecht de das om. Lees verder »

Verzamelde berichten: Gillet en Wasilewski

Verzamelde berichten: Gillet en Wasilewski

Guillaume Gillet zal tegen Club Brugge zijn 250ste profwedstrijd spelen. Het zal zijn 204e duel worden in de kleuren van paars-wit. De zaakwaarnemer van Wasilewski verklaart dat de Pool het liefst bij Anderlecht had gebleven. Lees verder »


 21-09-2013 

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

Zondag wordt er in het Jan Breydelstadion afgetrapt voor de topper Club Brugge - Anderlecht. Dit zonder Juan Carlos Garrido want hij werd eerder deze week ontslagen. Zijn opvolger, Michel Preud'homme, zit nog niet op de bank. Lees verder »

"N'Sakala speelt nu beter dan Deschacht"

"Iemand heeft mijn plek ingenomen", vertelde Olivier Deschacht nog enkele dagen terug. Die iemand is Fabrice N'Sakala. John van den Brom verklaart in La Dernière Heure waarom hij N'Sakala verkiest boven Deschacht. Lees verder »

Vanden Stock verkiest nieuw stadion

Vanden Stock verkiest nieuw stadion

Roger Vanden Stock heeft zijn voorkeur uitgesproken om met Anderlecht in het nieuwe nationaal stadion te spelen. Dat vertelt hij tegenover het financiële dagblad L'Echo. Wel zal er mogelijks overheidssteun nodig zijn. Lees verder »

"Tielemans krijgt zijn kans nog wel"

Het is al een tijdje geleden dat Youri Tielemans nog in actie mocht komen. John van den Brom wacht echter gewoon het goede moment af om de middenvelder op te stellen want hij wil niet dat de speler te snel opgebrand geraakt. Lees verder »

Franco Antonucci gegeerd door topclubs

Franco Antonucci gegeerd door topclubs

Franco Antonucci, die naam doet wellicht geen belletje rinkelen, maar schrijf het op een blaadje. Van deze 14-jarige speler zal je in de toekomst nog veel horen, en dat beseffen buitenlandse topclubs maar al te goed. Lees verder »

Suarez niet met gouden stier op shirt

Suarez niet met gouden stier op shirt

Matias Suarez zal morgen tegen Brugge toch niet aantreden met de gouden stier op zijn rug, ook al schrijven enkele kranten dat de Argentijn die eer krijgt. Het is Harbaoui die echter zal aantreden met de gouden stier. Lees verder »

Anderlecht ontmoet zondag Tom De Sutter

Anderlecht ontmoet zondag Tom De Sutter

Zondag komt Anderlecht niet alleen tegenover Club Brugge te staan maar ook tegen Tom De Sutter die in een uitstekende vorm verkeert. Verschillende spelers en staf bij paars-wit blikken terug op de samenwerking met de spits. Lees verder »

 20-09-2013 

"Demy en ik hebben het uitgepraat"

Na de wedstrijd tegen Benfica ging Demy de Zeeuw even zijn boekje te buiten door openlijk kritiek te geven op de spelwijze van John van den Brom. Beiden hebben het nu uitgepraat en wat de coach betreft is dit topic afgesloten. Lees verder »

Overzicht wedstrijden

Overzicht wedstrijden

De beloften spelen maandag tegen Lierse. De wedstrijd gaat door in het Boudewijnstadion en wordt om 19.30 uur afgetrapt. De jeugd moet zaterdag ook aan de bak, dit tegen Genk. Lees verder »

Wasilewski dankt de supporters

Wasilewski dankt de supporters

Marcin Wasilewski ligt sinds begin deze week onder contract bij de Engelse tweedeklasser Leicester City. Via de officiële website van de club dankt hij de supporters van Anderlecht. Lees verder »

Van den Brom: "Benfica is verteerd"

Van den Brom:

John van den Brom kijkt vol vertrouwen uit naar de topper tegen Club Brugge. De Nederlandse coach zal wellicht teruggrijpen naar een 4-4-2 opstelling, maar beseft dat de Brugse trainerswissel gevolgen kan hebben. Lees verder »

Vertrekt Matias Suarez na dit seizoen?

Vertrekt Matias Suarez na dit seizoen?

Het heeft een tijdje geduurd maar Matias Suarez is helemaal terug en heeft zijn goede vorm teruggevonden. De spits had een uitgebreid interview met de Argentijnse krant MundoD met daarin enkele opmerkelijke uitspraken. Lees verder »

Bruno: "Moeten op onze hoede zijn"

Bruno:

Michel Preud'homme is de nieuwe trainer van Brugge, en vaak heeft een trainerswissel een positief effect op een ploeg. Ook Massimo Bruno beseft dat maar al te goed en verwacht dat de spelers zich extra willen bewijzen. Lees verder »

 19-09-2013 

U16 België verliest van Duitsland

U16 België verliest van Duitsland

De nationale ploeg onder 16 verloor woensdag met 0-1 van Duitsland. Vorige week wonnen de Belgen nog met 4-1, maar coach Bob Browaeys greep deze wedstrijd aan om ook andere spelers speelminuten te gunnen. Lees verder »

Flashback: Anderlecht - Club Brugge

Flashback: Anderlecht - Club Brugge

Club Brugge vervangt Juan Carlos Garrido meer dan waarschijnlijk door Michel Preud'homme. Ook vorig seizoen wisselde blauw-zwart net voor het duel met Anderlecht van coach. Toen moest Georges Leekens het gelag betalen. Lees verder »

Anderlecht hooligan blijkt agent te zijn

Anderlecht hooligan blijkt agent te zijn

Volgens De Telegraaf is één van de opgepakte Anderlecht hooligans een Belgische politieagent die mee was afgereisd naar Lissabon om amok te maken. De Nederlandse krant weet dat hij zich in Brussel zal moeten verantwoorden. Lees verder »

Garrido trainer-af bij Club Brugge

Garrido trainer-af bij Club Brugge

Juan Carlos Garrido is niet langer coach van Club Brugge, tegenstander nu zondagnamiddag. Michel Preud'homme, die gisteren de samenwerking met Al Shabab in onderling overleg stopgezet heeft, is aangeduid als opvolger. Lees verder »

De Zeeuw en Nuytinck op bank tegen Brugge

De Zeeuw en Nuytinck op bank tegen Brugge

Het ziet er naar uit dat de goede prestaties van Fabrice N'Sakala beloond worden met een basisplaats tegen Club Brugge nu zondag. ook Chancel Mbemba zal in het elftal terug te vinden zijn. Dat weet alvast Het Nieuwsblad Lees verder »


 18-09-2013 

Aanduidingen Lierse en Eupen

Aanduidingen Lierse en Eupen

Bart Vertenten is aangeduid om het duel tussen Anderlecht en Lierse van 29 september in goede banen te leiden. Erik Lambrechts zal dan weer de bekerwedstrijd van 25 september tegen Eupen voor zijn rekening nemen. Lees verder »

Lille geïnteresseerd in Bruno

Lille geïnteresseerd in Bruno

De Franse topclub Lille is gecharmeerd door Massimo Bruno. Les Dogues zien in de jonge Belg een nuttige versterking na het uitvallen van Ryan Mendes. De Franse club zou dinsdag een scout naar het Estádio da Luz hebben gestuurd. Lees verder »

HVH: "Voortborduren op tweede helft"

HVH:

Sporza strikte Herman Van Holsbeeck op de luchthaven en vroeg naar een reactie op de 2-0 nederlaag tegen Benfica. De manager wil vooral voortborduren op de tweede helft en heeft lof voor verschillende jongeren. Lees verder »

"Fout om van tactiek te veranderen"

Aad de Mos heeft de wedstrijd van Anderlecht tegen Benfica vanuit het stadion gevolgd. Hij uit vooral kritiek op trainer John van den Brom en zijn tactische keuzes. "De eerste helft trok op niets&quoquot;, begint De Mos Lees verder »

Jorge Jesus: "Superieur in eerste helft"

Jorge Jesus:

Jorge Jesus, coach van Benfica, bevestigt wat iedereen ook wel weet, Benfica was vooral in de eerste helft beter. "In de eerste helft waren wij superieur, in de tweede helft hebben we vooral gespeeld om het resultaat te behouden." Lees verder »

PSG klopt Olympiakos en pakt koppositie

PSG klopt Olympiakos en pakt koppositie

In de groep van Anderlecht werd dinsdagavond ook de andere partij afgewerkt. Paris Saint-Germain won op bezoek bij Olympiakos met 1-4. Marquinhos scoorde tweemaal voor de Parijzenaars, die pas in de 68e minuut de 1-2 scoorden. Lees verder »

 17-09-2013 

Afscheid van Marcin Wasilewski

Afscheid van Marcin Wasilewski

Na een zomer vol speculaties tekende Marcin Wasilewski vandaag een contract bij de Engelse tweedeklasser Leicester City. Het leek ons een gepast moment voor een kleine terugblik op de passage van de Pool in het Astridpark. Lees verder »

Youth League: Benfica - Anderlecht: 3-0

Youth League: Benfica - Anderlecht: 3-0

De U19 van Anderlecht heeft dinsdagnamiddag zijn eerste wedstrijd in de Uefa Youth League verloren. De mannen van René Peeters gingen met zware 3-0 cijfers onderuit tegen Benfica. Olympiakos-PSG wordt pas morgen gespeeld. Lees verder »

De Sutter: "Van den Brom is een topcoach"

De Sutter:

Tom De Sutter ruilde deze zomer Anderlecht voor rivaal Club Brugge. De spits blikt in Humo terug op zijn overstap. "Anderlecht geloofde nog in mij, maar ik vond het tijd om te vertrekken. Ik wou niet opnieuw op de bank belanden." Lees verder »

Desailly: “Benfica is beter dan PSG”

Desailly: “Benfica is beter dan PSG”

Marcel Desailly, voormalig Frans international verwacht dat Benfica eerste zal eindigen in de groep C. “PSG moet zich focussen op de Ligue 1. Volgens mij zal Benfica groepswinnaar worden. Het is de vervelendste tegenstander.” Lees verder »

Win met 2Be en La Dernière Heure

Win met 2Be en La Dernière Heure

2Be als la Dernière Heure geven jullie de kans om verschillende thuiswedstrijden van Anderlecht in de Champions League bij te wonen. Bij 2Be kan je een ticket winnen voor Anderlecht - Olympiacos. Lees verder »

Youth League wedstrijden in Woluwe?

Youth League wedstrijden in Woluwe?

Om het gras in het Constant Vanden stock te sparen zullen de thuiswedstrijden in de Youth League niet in het stadion zelf doorgaan. De onderhandelingen met White Star Woluwe zijn aan de gang om naar daar uit te wijken. Lees verder »

Verzamelde berichten

Verzamelde berichten

Chancel Mbemba zal tegen Benfica aantreden met vier hechtingen. Hij hield aan een kopduel met Mokulu tegen Mechelen een grote wonde over. Secretaris generaal Philippe Collin is niet mee afgereisd naar Portugal. Lees verder »

Retro: Benfica - Anderlecht uit 1983

Retro: Benfica - Anderlecht uit 1983

Het is niet de eerste keer dat Anderlecht tegenover Benfica komt te staan. Zo onder andere 30 jaar geleden kon Anderlecht in Lissabon de UEFA Cup winnen na een 1-1 gelijkspel. Eerder won paars-wit thuis met 1-0 van de Portugezen. Lees verder »

"Goed moment om Benfica te pakken"

"Geef toe, normaal gezien moeten we een match tegen Benfica verliezen", aldus voorzitter Roger Vanden Stock tegenover La Dernière Heure. "60.000 supporters en een ploeg die elk seizoen Champions League speelt." Lees verder »

Voorbeschouwing: Benfica - Anderlecht

Voorbeschouwing: Benfica - Anderlecht

D-Day voor Anderlecht, of beter gezegd Champions League-dag. Deze avond om 20.45 wordt er in Lissabon afgetrapt voor de eerste groepswedstrijd tegen Benfica. John van den Brom overweegt alvast meer zekerheid in te bouwen. Lees verder »

 16-09-2013 

Van den Brom: "Veel vertrouwen voor morgen"

Van den Brom:

Morgenavond speelt Anderlecht zijn eerste wedstrijd in de Champions League tegen Benfica. John van den Brom blikt zelfzeker vooruit. "We zijn vol vertrouwen naar Lissabon vertrokken. Iedereen kijkt enorm uit naar deze campagne." Lees verder »

Vooruitblik CL: Benfica-Anderlecht

Vooruitblik CL: Benfica-Anderlecht

Morgenavond speelt Anderlecht in Lissabon zijn eerste groepswedstrijd in de Champions League. Benfica is duidelijk favoriet, maar toch liggen er kansen voor paars-wit. De Portugese achterhoede is namelijk te pakken. Lees verder »

U19 trappen morgen Youth League af

U19 trappen morgen Youth League af

Niet alleen de eerste ploeg maar ook de U19 komen morgen in actie tegen Benfica. Hun wedstrijd wordt om 16 uur afgetrapt. Zij zullen onder andere tegenover Raphael Guzzo komen te staan, middenvelder bij de Portugese U19. Lees verder »

Video: voorstelling CL-deelname

Video: voorstelling CL-deelname

Morgenavond speelt Anderlecht zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. De club plaatste op haar facebook-pagina het filmpje waarmee ze zich voorstelde als deelnemer aan de Champions League. Lees verder »

Van Holsbeeck: “Niet bang voor Benfica”

Van Holsbeeck: “Niet bang voor Benfica”

Manager Herman Van Holsbeeck blikte net voor het vertrek naar Portugal vooruit op de wedstrijd tegen Benfica. “We zijn klaar voor de wedstrijd van morgen. We zijn niet bang voor Benfica, maar we hebben wel veel respect voor hen.” Lees verder »

"Mitrovic betere versie van Mbokani"

In zijn wekelijkse analyse blikt Sporza-verslaggever Peter Vandenbempt terug op de voorbije speeldag. Ook Anderlecht - Mechelen heeft hij kritisch bekeken, hij ziet in Mitrovic alvast een betere versie van Mbokani. Lees verder »

"Benfica niet vergelijken met Mechelen"

Op moment van schrijven zitten de spelers en staf van Anderlecht op het vliegtuig richting Portugal. In vergelijking met de wedstrijd tegen Mechelen zal John van den Brom niet te veel wijzigingen aan zijn ploeg. Lees verder »

Gemiddeld 3,7 doelpunten per wedstrijd

Gemiddeld 3,7 doelpunten per wedstrijd

Niet alleen is Alexandar Mitrovic de meeste efficiënte spits in de Jupiler league (gemiddeld één doelpunt om de 58 minuten), Anderlecht heeft één van de productiefste aanvallen in Europa, dat berekende alvast Het Nieuwsblad. Lees verder »

N'Sakala: "Hoop te spelen tegen Benfica"

N'Sakala:

Fabrice N'Sakala maakte een degelijk debuut tegen KV Mechelen. Hij kon profiteren van de schorsing van Olivier Deschacht. De Fransman hoopt er alvast bij te zijn in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica morgen. Lees verder »

Kljestan: "Harder werken bij een 4-4-2"

Kljestan:

Sacha Kljestan kon tegen KV Mechelen nog eens een doelpunt meepikken. In het 4-4-2 systeem waarmee John van den Brom nu voor de dag kwam moet de Amerikaan wel meer werken. "Ik heb dan ook een minder creatieve taak." Lees verder »

Kaminski wil de nummer 1 worden

Kaminski wil de nummer 1 worden

Tegen Mechelen mocht hij nog eens onder de lat staan doordat Silvio Proto uit voorzorg aan de kans gehouden werd. Maar Thomas Kaminksi wil meer. "Ik heb getoond dat ik er klaar voor ben", aldus de doelman in de Franstalige pers. Lees verder »

Wasilewski kan naar Nederland

Wasilewski kan naar Nederland

Volgens Het Nieuwsblad zou Marcin Wasilewski, einde contract bij Anderlecht, mogelijks bij een Nederlandse club kunnen tekenen. Er werd niet vermeld over welke club het gaat. Lees verder »

 15-09-2013 

Mitrovic meest efficiënte spits van JPL

Mitrovic meest efficiënte spits van JPL

Alexandar Mitrovic heeft zijn start in de Jupiler League niet gemist. Tegen Zulte Waregem miste hij nog enkele grote kansen, maar tegen KV Mechelen was het twee keer raak. De Serviër is nu al de meest efficiënte spits van de JPL. Lees verder »

Manuel Gräfe fluit Benfica-Anderlecht

Manuel Gräfe fluit Benfica-Anderlecht

De Duitser Manuel Gräfe is aangeduid om dinsdag het Champions-League duel tussen Benfica en Anderlecht in goede bananen te leiden. Opvallend is dat er nog nooit een Portugees team verloor, wanneer Gräfe scheidsrechter was. Lees verder »

Analyse SD7: een nieuw gouden duo

Analyse SD7: een nieuw gouden duo

Anderlecht beleefde zaterdag een sterke generale repetitie voor het CL-duel tegen Benfica. De landskampioen smeerde KV Mechelen een forfaitscore aan. Matías Suárez en Alexandar Mitrovic vormden een fantastisch spitsenduo. Lees verder »

Medespelers en staf lovend over Mitrovic

Medespelers en staf lovend over Mitrovic

Hij heeft zijn bijnaam, Mitrogoal, niet gestolen. Aleksandar Mitrovic liet zien dat hij vijf miljoen waard is. De supporters, pers en ook de medespelers zijn alvast lovend over de Servische spits. Hierbij enkele reacties. Lees verder »

Benfica gehavend tegen Anderlecht?

Benfica gehavend tegen Anderlecht?

Benfica kon zijn competitiewedstrijd gisteren winnen met 3-1 maar zag wel twee spelers uitvallen: Guilherme Siqueira en Rúben Amorim. Amorim moest al na een half vervangen worden, Siqueira kon maar 63 minuten mee. Lees verder »

Verzamelde berichten van de jeugd

Verzamelde berichten van de jeugd

Gisterennamiddag hebben de U16 met 2-0 gewonnen van OHL. Onder meer Jason Eyenga-Lokilo kon in de eerste helft scoren dankzij een strafschop. De U15 daarentegen incasseerden een 0-1 nederlaag. Lees verder »

 14-09-2013 

Reacties Kaminski en N'Sakala

Reacties Kaminski en N'Sakala

"Na twee minuten staan we al 1-0 voor en dat geeft ons veel vertrouwen", aldus Thomas Kaminksi die in het doel mocht staan door de afwezigheid van de geblesseerde Silvio Proto. Lees verder »

Champions League-tegenstanders bij de les

Champions League-tegenstanders bij de les

Niet alleen Anderlecht maar ook de Champions League-tegenstanders kwamen dit weekend al in actie. Benfica, Olympiakos en PSG konden elk hun wedstrijd met overtuigende cijfers winnen, al moest Benfica een tegendoelpunt slikken. Lees verder »

Verzamelde reacties: Suarez en Kljestan

Verzamelde reacties: Suarez en Kljestan

Het kan niet anders of iedereen was tevreden met de klinkende 5-0 overwinning tegen Mechelen. Vooral het duo Mitrovic - Suarez bleek weer van goudwaarde te zijn voor Anderlecht. Dat bevestigt de Argentijn zelf. Lees verder »

Anderlecht wint met forfaitcijfers

Anderlecht wint met forfaitcijfers

Mechelen heeft het Anderlecht niet echt moeilijk gemaakt, in feite was de match in de eerste helft gespeeld want toen al stond het 4-0. Mitrovic heeft met twee doelpunten alvast getoond dat hij kan scoren. Lees verder »

Benfica deze avond in de tribunes

Benfica deze avond in de tribunes

Dinsdag bevindt Anderlecht zich in Portugal voor de eerste wedstrijd in de Champions League. Benfica, de tegenstander dan, laat niets aan het toeval over en komt deze avond Anderlecht van nabij volgen vanuit de tribunes. Lees verder »

Uitlatingen Armenteros niet onopgemerkt

Uitlatingen Armenteros niet onopgemerkt

Samuel Armenteros was enkele dagen terug in de Nederlandse pers niet mals voor Anderlecht. Hij verklaarde onder meer dat er bij Anderlecht niet tactisch getraind werd. Deze uitlatingen kwamen ook bij Herman Van Holsbeeck terecht. Lees verder »

Alle ogen zijn gericht op Kaminski

Alle ogen zijn gericht op Kaminski

Thomas Kaminksi mag tegen KV Mechelen zijn kunnen tonen, hij komt hiermee voor het eerst dit seizoen in actie bij de eerste ploeg. Vorig seizoen stond Kaminksi maar één keer onder de lat, dit tegen OHL. Lees verder »

 13-09-2013 

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Morgen tegen Mechelen kan John van den Brom niet rekenen op de geschorste Olivier Deschacht en de geblesseerde Silvio Proto. Thomas Kaminski zal bijgevolg onder de lat staan en Fabrice N'Sakala neemt over van Deschacht. Lees verder »

Selectie U21 Anderlecht - Lokeren

Selectie U21 Anderlecht - Lokeren

Beloftencoach René Peeters heeft selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd deze avond tegen Lokeren. Met Samy Bourard, Leander Dendoncker en Nabil Jaadi zitten drie spelers van de A-kern in de selectie. Lees verder »

Overzicht opkomende wedstrijden

Overzicht opkomende wedstrijden

De beloften van Anderlecht nemen het deze avond op tegen Lokeren. De wedstrijd gaat door in Tubeke om 19.30 uur. Ook de vrouwen komen deze avond om 19.30 uur in actie, en trekken hiervoor naar Heerenveen. Lees verder »

 12-09-2013 

Proto speelt niet tegen KV Mechelen

Proto speelt niet tegen KV Mechelen

Silvio Proto zal zaterdagavond niet in actie komen tegen KV Mechelen. "Ik zou kunnen spelen, maar met het oog op de wedstrijd tegen Benfica wil ik geen enkel risico nemen", zo vertelt de Waalse doelman. Lees verder »

Mitrovic had amper vakantie dit jaar

Mitrovic had amper vakantie dit jaar

Aleksandar Mitrovic is aan een druk jaar bezig. Sinds begin maart de Servische competitie begon, had hij nog maar drie dagen vakantie en speelde hij liefst 31 wedstrijden. Ter vergelijking: Guillaume Gillet zit aan 13 matchen. Lees verder »

De Zeeuw is bankzitten beu

De Zeeuw is bankzitten beu

Demy De Zeeuw wordt nu bijna een jaar gehuurd van Spartak Moskou. Hij is graag bij Anderlecht maar wil meer spelen, dat laat hij toch weten in La Dernière Heure. "Ik heb het gevoel dat de trainer de voorkeur geeft aan anderen." Lees verder »

Engelse topclubs hebben Tielemans ontdekt

Engelse topclubs hebben Tielemans ontdekt

Volgens Sudpresse waren de scouts bij de belofteninterland van maandag gekomen voor twee spelers: Youri Tielemans en in mindere mate Massimo Bruno. Vooral Manchester City en Chelsea zouden Tielemans erg aandachtig volgen. Lees verder »

Aoulad beslissend bij debuut voor STVV

Aoulad beslissend bij debuut voor STVV

Mohammed Aoulad vierde gisteren een droomdebuut bij STVV. De van Anderlecht overgekomen spits mocht tegen Boussu Dour op het uur invallen en met twee doelpunten boog hij een achterstand om in een overwinning. Lees verder »

Anderlecht-spelers opgeroepen voor U16

Anderlecht-spelers opgeroepen voor U16

De nationale U16 zullen het morgen en maandag tweemaal opnemen tegen Duitsland. Vier Anderlecht-spelers zijn opgeroepen voor deze oefenwedstrijden: Alper Ademoglu, Ismail Azzaoui, Nando Nostlinger en Orel Mangala. Lees verder »

Blessure voor Fede Vico

Blessure voor Fede Vico

Fede Vico liep onlangs een spierscheur op en zal voor enige tijd onbeschikbaar zijn. Eerder kreeg de speler al rust opgelegd om, na een zomer met interlandvoetbal, zijn vormpeil terug te vinden. Lees verder »

Anderlecht dure club voor CL-supporters

Anderlecht dure club voor CL-supporters

Voor vele supporters zal het allicht geen verrassing zijn maar Anderlecht is de op vier na duurste club voor de supporters die graag de Champions League willen bijwonen. De gemiddelde prijs van een CL-ticket bedraagt 77,50 euro. Lees verder »

Twijfels rond blessure Proto

Twijfels rond blessure Proto

De kranten lijken verdeeld te zijn over de blessure van Silvio Proto. Zo schrijft Het Nieuwsblad vandaag dat de doelman wellicht toch niet onder de lat zal staan nu zaterdag tegen Mechelen, dit door een buikspierblessure. Lees verder »

 11-09-2013 

Anderlecht: "Piste is bespreekbaar"

Anderlecht:

In een persbericht reageert Anderlecht op de intentieverklaring die vandaag getekend is voor het nieuwe Eurostadion. Paars-wit neemt een afwachtende houding aan, maar zegt niet op voorhand neen tegen een stadion met atletiekpiste. Lees verder »

Bruno droomt van doelpunt in CL

Bruno droomt van doelpunt in CL

Hoewel hij nog steeds maar 19 is, begint Massimo Bruno volgende week al aan zijn tweede Champions League-campagne. “Mijn debuut tegen Limassol zal ik nooit vergeten”, geeft hij toe. “Net als mijn basisplaats tegen AC Milan.” Lees verder »

Cyriac nog steeds niet helemaal fit

Cyriac nog steeds niet helemaal fit

Gohi Bi Cyriac en Ronald Vargas brachten het grootste deel van het afgelopen seizoen door in de ziekenboeg. Vargas speelde door een nieuwe blessure dit seizoen nog geen minuut, maar ook Cyriac blijkt nog steeds niet helemaal fit. Lees verder »

Wasilewski naar Gornik Zabrze?

Wasilewski naar Gornik Zabrze?

Marcin Wasilewski kan mogelijks terug in zijn vaderland gaan voetballen bij Gornik Zabrze. De Pool kon rekenen op heel wat interesse van buitenlandse clubs maar die heeft hij afgewimpeld. Lees verder »

Proto kan spelen tegen KV Mechelen

Proto kan spelen tegen KV Mechelen

Anderlecht kan zaterdag rekenen op Silvio Proto als het KV Mechelen partij geeft. De doelman sukkelde met een scheurtje aan de buikspieren en had de voorbije dagen ook last van zijn maag. Beide euvels zijn intussen van de baan. Lees verder »

Nieuw Eurostadion krijgt atletiekpiste

Nieuw Eurostadion krijgt atletiekpiste

Er is een politiek akkoord rond het toekomstige nieuwe (Anderlecht?) voetbalstadion op parking C van de Heizel. De voorkeur van de politieke partijen gaat uit naar een stadion met atletiekpiste en verschuifbare tribunes. Lees verder »

Najar niet in actie, Milivojevic valt in

Najar niet in actie, Milivojevic valt in

Als laatsten van de Anderlecht-spelers moesten Andy Najar en Luka Milivojevic nog een interland afwerken. Honduras speelde deze nacht 2-2 gelijk tegen Panama. Najar moest zich tevreden stellen met een plek op de bank. Lees verder »

 10-09-2013 

Selectie U19 UEFA Youth League

Selectie U19 UEFA Youth League

Beloftencoach René Peeters heeft een lijst van 20 spelers bekend gemaakt die zullen aantreden in de eerste editie van de UEFA Youth League. De U19 komen net als de eerste ploeg uit tegen Benfica, Olympiakos en PSG. Lees verder »

Manchester City volgt Tielemans

Manchester City volgt Tielemans

Manchester City was maar één van de vele clubs die een scout stuurde naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Noord-Ierland van gisteren. De Engelse club zou naar Leuven zijn afgezakt om Youri Tielemans te bekijken. Lees verder »

Senegalese trainer op stage in Anderlecht

Senegalese trainer op stage in Anderlecht

Pape Boubacar Gadiaga, trainer van het Senegalese Diambar FC, zal van 23 tot 29 september een stage volgen in Anderlecht. De week voordien zal hij hetzelfde doen bij het Franse Toulouse: “Het wordt een leerrijke ervaring.” Lees verder »

Youth League: PSG-RSCA op 6 november

Youth League: PSG-RSCA op 6 november

De paars-witte beloften spelen op 6 november tegen PSG. De match zal om 15u van start gaan in het Stade Montbauron in Versailles. Het eerste elftal speelt al een dag vroeger tegen PSG in de Champions League. Lees verder »

Poll: jullie geloven in Europese lente

Poll: jullie geloven in Europese lente

In onze webpoll vroegen we naar jullie verwachtingen voor de groepsfase van de Champions League. Niet minder dan 60 procent van de stemmers is ervan overtuigd dat Anderlecht derde zal worden en Olympiakos laatste. Lees verder »

Anderlecht - KV Mechelen uitverkocht

Anderlecht - KV Mechelen uitverkocht

De ticketing van Anderlecht laat weten dat er geen tickets meer beschikbaar zijn voor de wedstrijd van zaterdagavond tegen KV Mechelen. De partij begint om 18u. Parking Westland zal die avond gesloten zijn. Lees verder »

Aoulad wilt zich herlanceren bij STVV

Aoulad wilt zich herlanceren bij STVV

Mohamed Aoulad verliet Anderlecht deze zomer voor Sint-Truiden. Hij zette een stap terug, in de hoop er later weer twee vooruit te kunnen zetten, al vindt hij het wel jammer dat hij nooit een kans kreeg bij Anderlecht. Lees verder »

Acheampong scoort voor Ghana

Acheampong scoort voor Ghana

Frank Acheampong heeft zijn eerst doelpunt als international gescoord. In het oefenduel tegen Japan stond hij in de basis en na 24 minuten opende hij de score. Hij kon echter niet vermijden dat Ghana met 3-1 verloor. Lees verder »

Ticketinfo Beker van België

Ticketinfo Beker van België

Op woensdag 25 september neemt Anderlecht het in de Beker van België thuis op tegen Eupen. De ticketverkoop start morgen. Volwassenen betalen 5 euro voor een staanplaats en 10 euro voor een zitplaats. Lees verder »

Verschueren verkozen in bestuur ECA

Verschueren verkozen in bestuur ECA

Michael Verschueren, zoon van Michel, is zopas verkozen als 'executive board member' van de European Club Association. "Ik kan nu op internationaal niveau, bijdragen tot de verdere ontwikkeling van het Europees voetbal", zegt hij. Lees verder »

Kiest Van den Brom weer voor 4-4-2?

Kiest Van den Brom weer voor 4-4-2?

De interlandbreak wordt door John van den Brom gebruikt voor enig denkwerk. Nieuwkomer Aleksandar Mitrovic toonde al tegen Zulte Waregem onmisbaar te zijn, maar wie moet wijken? Het Laatste Nieuws vreest voor Dennis Praet. Lees verder »

Anderlecht volgt Auxerre-speler Ntep

Anderlecht volgt Auxerre-speler Ntep

Volgens La Dernière Heure toont Anderlecht interesse in Paul Ntep Madiba, een 21-jarige flankspeler van de Franse tweedeklasser Auxerre. Auxerre wil zijn goudhaantje echter pas laten vertrekken als er 5 miljoen euro op tafel komt. Lees verder »

Belofteninterland lokt massa scouts

Belofteninterland lokt massa scouts

De belofteninterland van gisteren tegen Noord-Ierland lokte een massa scouts. Onder meer Manchester United, Manchester City, Everton, Ajax en Dortmund zagen Bruno, Kaminski, Tielemans, Lukaku en co aan het werk. Lees verder »

 09-09-2013 

Jonge duivels winnen van Noord-Ierland

Jonge duivels winnen van Noord-Ierland

De jonge Duivels hebben hun derde EK-kwalificatiewedstrijd kunnen winnen met een zuinige 1-0 van Noord-Ierland. Hierbij bevestigen ze hun uitstekende start en staan ze met het maximale aantal punten aan de leiding. Lees verder »

Verzamelde berichten U11, U16 en U21

Verzamelde berichten U11, U16 en U21

De Anderlechtse U16 hebben zaterdag met 2-3 gewonnen van Bergen. Nando Nostlinger wist de bal twee keer in de netten te leggen. Francesco Antonucci wist het derde doelpunt te scoren waardoor paars-wit de overwinning kon vieren. Lees verder »

Mitrovic krijgt persoonlijke begeleider

Mitrovic krijgt persoonlijke begeleider

Om de integratie naast het veld voor Aleksandar Mitrovic en Luka Milivojevic zo vlot mogelijk te laten verlopen, heeft Anderlecht een persoonlijke begeleider aangesteld. Mitrovic heeft intussen ook een huis gevonden. Lees verder »

Mitrovic: "Compliment Mourinho doet deugd"

Mitrovic:

Aleksandar Mitrovic is een man van zijn woord: hij beloofde te scoren tegen Kroatië en deed het ook. De spits zette België zo niet met één, maar met anderhalf been op het WK. "Maar jullie hoeven mij niet te bedanken", zo zegt hij. Lees verder »

Belgische beloften spelen straks in Leuven

Belgische beloften spelen straks in Leuven

De Belgische U21 spelen vanavond in Leuven een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Met Massimo Bruno, Dennis Praet, Thomas Kaminski, Youri Tielemans en Jordan Lukaku zitten vijf spelers van Anderlecht in de kern. Lees verder »

 08-09-2013 

Mbemba verliest met Congo van Togo

Mbemba verliest met Congo van Togo

Chancel Mbemba speelde met Congo een onnodige kwalificatiewedstrijd voor het WK. Congo verloor met 2-1. Mbemba stond 90 minuten lang op het veld. Voor de meesten zijn de interlands weer over, echter voor Acheampong en Najar niet. Lees verder »

Blessurenieuws: goed nieuws voor Scholl

Blessurenieuws: goed nieuws voor Scholl

Alexis Scholl zit voor op zijn revalidatieschema. De linksachter scheurde eind april de voorste kruisband van zijn linkerknie en zou normaal out zijn tot januari. Alexis hoopt de groepstrainingen volgende maand te mogen hervatten Lees verder »

Mikal scoort voor de U19

Mikal scoort voor de U19

Frank Mikal heeft bij de U19 gisterennamiddag het enige paars-witte doelpunt gescoord in de wedstrijd tegen Bergen. Eindscore: 1-1. Ook bij de U17 eindigde de wedstrijd tegen Bergen op een 1-1 gelijkspel. Lees verder »

Tshiani tekent bij Standard

Tshiani tekent bij Standard

Patrick Tshiani, vorig seizoen actief bij de U19, heeft bekend gemaakt dat hij een profcontract getekend heeft bij Standard. Op drie augustus scoorde hij nog op het toernooi van Oostduinkerke. Lees verder »

Youth League: Benfica - Anderlecht om 15u

Youth League: Benfica - Anderlecht om 15u

Op 17 september komen ook de Anderlechtse U19 in actie tegen Benfica en dit in de UEFA Youth League. De jongeren volgen in de groepsfase hetzelfde wedstrijdschema als de eerste ploeg maar spelen wel telkens op een ander uur. Lees verder »

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Heel wat Anderlecht-spelers kwamen dit weekend in actie al met hun thuisland met het oog op het wereldkampioenschap in Brazilië. Maar ook in de Nederlandse tweede klasse kwamen twee Anderlecht-spelers in actie. Lees verder »

 07-09-2013 

Kiest Massimo Bruno straks voor Italië?

Kiest Massimo Bruno straks voor Italië?

De Belgische beloften wonnen afgelopen donderdag met 1-3 van Italië. Massimo Bruno, die de volledige wedstrijd speelde, heeft een speciale binding met dat land. Ooit spelen voor het Italiaans nationaal elftal ziet hij wel zitten. Lees verder »

 06-09-2013 

Dames kunnen eindelijk winnen

Dames kunnen eindelijk winnen

De dames van Anderlecht hebben hun derde competitiewedstrijd kunnen winnen. Nadat ze eerder twee keer kopje onder gingen, wonnen ze nu met overduidelijke 4-1 cijfers van Antwerp FC. Lees verder »

Duivels winnen, Mitrovic scoort

Duivels winnen, Mitrovic scoort

De Belgen hebben vrijdagavond met 0-2 gewonnen van Schotland. Doelpuntenmakers van dienst waren Steven Defour en in het slot van de wedstrijd Kevin Mirallas. Dankzij deze overwinning staan de België op één punt van Brazilië Lees verder »

Aanduidingen Anderlecht - KV Mechelen

Aanduidingen Anderlecht - KV Mechelen

Christof Dierick is voor de wedstrijd tegen KV Mechelen, op zaterdag 14 september om 18.00 uur, aangeduid als scheidsrechter. Hij zal worden bijgestaan door Gregory Crotteux, Cedric Waroux en Joeri Van de Velde. Lees verder »

Spelers genieten van vakantie

Spelers genieten van vakantie

De spelers die geen interlandverplichtingen hebben kunnen genieten van enkele dagen vakantie. Demy de Zeeuw trok alvast richting Ibiza. "Mocht 1 van jullie mij nodig hebben vandaag..... Ik lig hier!", aldus de speler op Twitter. Lees verder »

Kouyaté speelt allicht niet tegen Oeganda

Kouyaté speelt allicht niet tegen Oeganda

Cheikhou Kouyaté zal met 99 procent zekerheid forfait geven voor de wedstrijd zaterdag tegen Oeganda. Dat vertelt de Senegalese bondscoach Alain Giresse. De verdediger heeft een blessure aan de dij en moest een echo ondergaan. Lees verder »

Milivojevic: "Ploegmaats wensten ons succes"

Milivojevic:

De blik van de Belgische voetbalfan is straks gericht op Glasgow, maar een half oog zal ook naar Belgrado kijken. Daar kunnen Mitrovic, Milivojevic en co Kroatië een fikse tik geven. "Onze Belgische ploegmaats wensten ons succes." Lees verder »

"Anderlecht zal correcte huursom betalen"

Volgens François De Keersmaecker is er binnen de Pro League niemand meer gekant tegen het feit dat Anderlecht in het nieuwe nationale stadion zal spelen. "Ook Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe niet", benadrukt de bondspreses. Lees verder »

Belgische beloften kloppen Italië

Belgische beloften kloppen Italië

De Belgische ploeg onder 21 heeft donderdagavond een 1-3 overwinning geboekt tegen Italië in de EK-voorronde. De Italianen kwamen op voorsprong, maar Thorgan Hazard, Malanda en Ferreira-Carrasco bezorgden België de overwinning. Lees verder »

 05-09-2013 

Juventus zet zinnen op Praet

Juventus zet zinnen op Praet

Volgens de Italiaanse pers is Juventus geïnteresseerd in Dennis Praet. De "Oude Dame" zou vanavond een scout sturen naar Rieti, waar de nationale beloften vanavond een EK-kwalificatiewedstrijd spelen tegen Italië. Lees verder »

Update: dijblessure voor Kouyaté

Update: dijblessure voor Kouyaté

Senegal werkt zaterdag een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd af tegen Oeganda. Mogelijk moeten ze het daarin zonder Cheikhou Kouyaté stellen. De verdediger trainde dinsdag niet mee en moet vandaag een echo ondergaan. Lees verder »

N'Sakala: "Denk dat trainer tevreden is"

N'Sakala:

Terwijl tal van internationals weg zijn, bereidt Francis N'Sakala zich voor op zijn debuut volgend weekend. Hij vervangt dan de geschorste Olivier Deschacht. "Mijn test bij de beloften tien dagen geleden was alvast goed." Lees verder »

"Ook wij willen Memorial behouden"

Anderlecht is één van de partners die mee aan tafel zit voor het nieuw nationaal stadion. "Men heeft gevraagd of dit ons interesseert. Natuurlijk", zo zegt Herman Van Holsbeeck. Die pleit nu voor een snelle haalbaarheidsstudie. Lees verder »

 04-09-2013 

Kljestan vindt niet-selectie onterecht

Kljestan vindt niet-selectie onterecht

Verschillende spelers bevinden zich op dit moment in hun thuisland wegens interlandverplichtingen. Sacha Kljestan werd niet geselecteerd door de Amerikaanse bondscoach en blijft bijgevolg in Neerpede trainen. Lees verder »

Spelerslijst Champions League bekend

Spelerslijst Champions League bekend

Nog welgeteld twee weken en dan begint de Champions League. Ondertussen zijn de spelers bekend die Anderlecht bij de Uefa heeft ingeschreven voor deze prestigieuze competitie. Verrassingen zijn er niet bij. Lees verder »

 03-09-2013 

Dames verliezen van PSV/FC Eindhoven

Dames verliezen van PSV/FC Eindhoven

Maandagavond stond de tweede wedstrijd voor de dames in de Bene League op het programma. Net als in de eerste wedstrijd werd er ook nu verloren. De Anderlechtse dames gingen met 2-0 onderuit tegen PSV/FC Eindhoven. Lees verder »

Salvio out met gescheurde kruisbanden

Salvio out met gescheurde kruisbanden

Benfica zal het voor lange tijd zonder Eduardo Salvio moeten stellen. In een medisch bulletin bevestigt de Portugese club wat te vrezen was: gescheurde kruisbanden. De spits zal binnen enkele dagen een operatie ondergaan. Lees verder »

Benfica lange tijd zonder Salvio?

Benfica lange tijd zonder Salvio?

Benfica speelde dit weekend 1-1 gelijk tegen Sporting Lissabon. De Arenden sleepten in de slotfase nog een punt uit de brand, maar zagen drie spelers geblesseerd uitvallen. Vooral de blessure van Eduardo Salvio lijkt ernstig. Lees verder »

Ploegmaats unaniem lovend over Mitrovic

Ploegmaats unaniem lovend over Mitrovic

Aleksandar Mitrovic gooide hoge ogen met zijn debuut voor Anderlecht. Zijn ploegmaats spaarden hun lof dan ook niet na de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Proto, Kljestan, Milivojevic en Gillet zijn dolgelukkig met de nieuwe spits. Lees verder »

"Derde in goepsfase zou succes zijn"

Roger Vanden Stock laat tegenover Sport Voetbalmagazine verstaan dat het een succes zou zijn moest deze jonge ploeg derde worden in de Champions League en op die manier Europees kan overwinteren in de Europa League. Lees verder »

Analyse: hoe vergaat het de vertrekkers?

Analyse: hoe vergaat het de vertrekkers?

Nu de transferperiode erop zit, kunnen we een overzicht maken van alle spelers die Anderlecht verlaten hebben. Wij vonden het interessant om te kijken hoe de eerste weken bij hun nieuwe club verliepen. Een overzicht. Lees verder »

Acheampong: "Selectie geeft me vertrouwen"

Acheampong:

Frank Acheampong is voor de tweede keer opgeroepen voor de Black Stars, het Ghanese nationaal elftal, en dit voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zambia. De selectie geeft hem naar eigen zeggen veel vertrouwen in dit droomjaar. Lees verder »

Waarom Bwin koos voor Anderlecht

Waarom Bwin koos voor Anderlecht

Eind juli maakten Anderlecht en Bwin, een site voor online weddenschappen, hun samenwerking bekend waarmee Bwin de officiële partner in online gaming en weddenschappen werd voor paars-wit. Maar waarom koos Bwin voor Anderlecht? Lees verder »

Wat schort er aan de Anderlecht-defensie?

Wat schort er aan de Anderlecht-defensie?

In zes wedstrijden slikte Anderlecht dit seizoen al tien tegendoelpunten. De voorbije 25 jaar deed het maar één keer slechter, in het seizoen 1998-1999 met 13 stuks. Wat loopt er mis? In de kranten geven enkele experts hun mening. Lees verder »

Proto heeft scheurtje in buikspieren

Proto heeft scheurtje in buikspieren

Silvio Proto liep in het duel tegen Zulte Waregem een scheurtje van één centimeter op in de buikspieren. Normaal gezien moet hij hersteld zijn wanneer Anderlecht over twee weken KV Mechelen partij geeft. Lees verder »

 02-09-2013 

Luckermans wint van De Graafschap

Luckermans wint van De Graafschap

Het valt niet vaak voor dat twee Anderlecht-spelers tegen elkaar uitkomen in een buitenlandse competitie. Toch speelden Andreas Luckermans en Nathan Kabasele maandagavond in de Nederlandse tweede klasse tegen mekaar. Lees verder »

Demy de Zeeuw wordt vader

Demy de Zeeuw wordt vader

Demy de Zeeuw en zijn vrouw, Danielle, verwachten een kindje. Dat laat de middenvelder zelf weten via Twitter. Of het een meisje of een jongen wordt is nog niet geweten. Alvast proficiat Demy! Lees verder »

Financiële scheeftrekking Champions League

Financiële scheeftrekking Champions League

Dat er in de Champions League erg veel geld omgaat is algemeen geweten. Dat de verdeling van het prijzengeld vaak op een discutabele manier gebeurt is veel minder bekend. Sportgeschiedenis.nl analyseerde de cijfers van vorig jaar. Lees verder »

Analyse SD6: Brengen S(ch)erven geluk?

Analyse SD6: Brengen S(ch)erven geluk?

21 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen na zes wedstrijden. Een gemiddelde van 5.2 doelpunten per wedstrijd. Cijfers zeggen meestal niet alles, maar in dit geval wel. Anderlecht heeft er een bizar seizoenbegin opzitten. Lees verder »

Bruno Belgacom-speler van de maand

Bruno Belgacom-speler van de maand

Volgens een poll georganiseerd door Belgacom en Anderlecht is Massimo Bruno de beste paars-witte speler van de maand augustus. Hij gaat collega-aanvallers Frank Acheampong (twee goals) en Matias Suarez (vijf goals) vooraf. Lees verder »

N'Sakala: "Deschacht verdient jullie steun"

N'Sakala:

Via Twitter antwoordde Anderlecht-aanwinst Fabrice N’Sakala de afgelopen uren op enkele vragen van fans. Naast de Champions League en zijn aanstaande debuut tegen KV Mechelen, had de linksback het ook nog over Olivier Deschacht. Lees verder »

Geen schorsing voor Kouyaté

Geen schorsing voor Kouyaté

Cheikhou Kouyaté zal niet geschorst worden voor de de rode kaart die hij incasseerde tijdens de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Kouyaté moest van het veld na een contact met Habibou. Lees verder »

Anderlecht - West Ham morgen op Canvas

Anderlecht - West Ham morgen op Canvas

In 1976 won Anderlecht zijn eerste Europese beker. In het Heizel-Stadion versloeg het West Ham met 4-2 en won zo de Beker voor Bekerwinnaars. Die wedstrijd wordt morgen op Canvas uitgezonden tijdens het programma Memo Tv. Lees verder »

"Van den Brom moet zich bezinnen"

In zijn wekelijkse analyse blikt Sporza verslaggever Peter Vandenbempt onder andere terug op de wedstrijd van Anderlecht tegen Zulte Waregem. Ook hij ziet dat paars-wit een probleem heeft, vooral dan defensief. Lees verder »

Rode Duivels trainen te Neerpede

Rode Duivels trainen te Neerpede

Ter voorbereiding van de belangrijke interland tegen Schotland trainen de Rode Duivels vandaag op het oefencomplex van Anderlecht in Neerpede. De training start om 17u en is open voor publiek. Lees verder »

Andy Kawaya volgend talent dat doorbreekt?

Andy Kawaya volgend talent dat doorbreekt?

Volgens Gazet van Antwerpen heeft Anderlecht aan KV Mechelen aangeboden om Andy Kawaya te huren. Kawaya is een net 17 jaar geworden linkerspits. Volgens insiders is hij het grootste talent van paars-wit na Youri Tielemans. Lees verder »

Anderlecht test Kameroener Njoh Edimo

Anderlecht test Kameroener  Njoh Edimo

In de beloftenwedstrijd van vrijdag tegen KV Oostende speelde Richard Njoh Edimo mee. Njoh Edimo is een 18-jarige spits uit Kameroen die onder contract staat bij Douala Athletic Club en ook belofteninternational is. Lees verder »

Henen zou uitgeleend worden aan Monaco

Henen zou uitgeleend worden aan Monaco

In tegenstelling tot wat hij zelf aankondigde, zou David Henen niet definitief maar op huurbasis naar AS Monaco verhuizen. Daar zijn diverse kranten het over eens. Volgens Het Laatste Nieuws is de deal ook nog niet helemaal rond. Lees verder »

Lukaku: "Heb coach gezegd dat ik back ben"

Lukaku:

Jordan Lukaku debuteerde zaterdag bij Oostende als linksachter. Nochtans had KVO hem eerder gehaald als middenvelder. "Ik heb de trainer gezegd dat ik meer kan bijbrengen als linksachter", zo vertelt Lukaku in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Overzicht resultaten uitgeleende spelers

Overzicht resultaten uitgeleende spelers

Niet alleen Anderlecht zelf, maar ook de uitgeleende spelers kwamen in actie. Zo speelde Samuel Armenteros zijn 100ste wedstrijd in de Eredivisie en schoot Andreas Luckermans FC Dordrecht naar de leiding in de Eerste Divisie. Lees verder »

Geslaagd debuut voor Mitrovic

Geslaagd debuut voor Mitrovic

Aleksandar Mitrović mocht al bij het begin van de tweede helft aandraven, iets wat niet gepland was door John van den Brom maar noodzakelijk om het tij te keren. Je kan alleen maar zeggen dat de spits slaagde in zijn debuut. Lees verder »

Reacties: Deschacht en Proto

Reacties: Deschacht en Proto

Na de partij tegen Zulte Waregem reageerden Olivier Deschacht en Silvio Proto tegenover de RTBF. De twee uitten hun ongenoegen over de tegendoelpunten, maar ook debutant Mitrovic en het rood voor Deschacht kwamen ter sprake. Lees verder »

 01-09-2013 

Anderlecht onderuit in spectaculaire topper

Anderlecht onderuit in spectaculaire topper

Na vier zeges heeft Anderlecht tegen Zulte Waregem zijn tweede seizoensnederlaag geleden. Het werd een spectaculaire topper met zeven doelpunten, drie rode kaarten, een gemiste penalty en een beslissend doelpunt in de slotminuut. Lees verder »

Mitrovic maar net speelgerechtigd

Mitrovic maar net speelgerechtigd

Het heeft niet veel gescheeld of Aleksandar Mitrovic moest in de tribunes plaatsnemen om de wedstrijd tegen Zulte Waregem te volgen. De Serviër was namelijk nog niet speelgerechtigd voor zondag. Lees verder »