Archieven

 30-09-2007 

Lamah en Tioté in vorm bij Roda

Lamah en Tioté in vorm bij Roda

Het jonge Anderlechttalent Roland Lamah scoorde en liet scoren in de match tussen Roda en Excelsior. Hij kwam met zijn team echter niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Zowel Roland Lamah als Cheikh Tioté speelden de wedstrijd uit. Lees verder »

Hassan: "Is er een persstop ?"

Hassan:

"Is er een persstop? vroeg Hassan zich verwonderd af. "Ik praat graag na een match en jullie doen gewoon jullie werk", zei hij in Het Nieuwsblad. "Ik probeer positief te zijn." Lees verder »

 29-09-2007 

Anderlecht wint niet van Charleroi

Anderlecht wint niet van Charleroi

Anderlecht kan niet meer winnen. Paars-wit ging thuis met 0-1 verliezen van Charleroi. Het bestuur heeft nog wel het vertrouwen in de trainer maar de supporters beginnen meer en meer te morren en dropen voor affluiten af. Lees verder »

Rapid Wien verliest

Rapid Wien verliest

Rapid Wien heeft deze avond thuis met 0-2 verloren van SCR Altach. Hiermee zakt de tegenstander van Anderlecht in de UEFA Cup naar de zesde plaats in het Oostenrijkse klassement. Lees verder »

Rapid Wien tegen SCR Altach

Rapid Wien tegen SCR Altach

Ook Rapid Wien speelt deze avond maar dan wel om 18u. Tegenstander van dienst is SCR Altach. Rapid Wien staat op dit moment op de vierde plek in het klassement met 20 punten. Lees verder »

Nicolas Frutos al mee tegen Rapid Wien ?

Nicolas Frutos al mee tegen Rapid Wien ?

Vercauteren hoopt Frutos mee te kunnen nemen naar Wenen maar de spits is minder optimistisch. De coach hoopt dat Frutos maandag al een groepstraining zou kunnen afwerken. "Als Frutos de trainingen goed verteert bestaat de kans." Lees verder »

Beloften spelen gelijk

Beloften spelen gelijk

De beloften van Anderlecht speelden 2-2 gelijk tegen Charleroi. Ondermeer Odjidja, Proto, Triguinho, Kums en Baseggio speelden mee. De twee goals kwamen van Niels Houman en Bakary Sare. Lees verder »

Jacky Mathijssen steunt Vercauteren

Jacky Mathijssen steunt Vercauteren

Mathijssen is geschrokken hoe collega trainer Frank Vercauteren behandeld is door de pers. "Ik stoor mij daar geweldig aan, moest dit nu echt op zo'n manier? Ik wil mij niet moeien, maar zeg dit uit respect voor een collega". Lees verder »

Belgacom TV niet blij met persboycot

Belgacom TV niet blij met persboycot

Het valt nog af te wachten of we deze avond na de wedstrijd reacties zullen krijgen van de spelers. Belgacom TV verwacht van niet en is daar niet gelukkig mee. Bart Raes, Chef voetbal bij Woestijnvis, geeft uitleg. Lees verder »

 28-09-2007 

Mommens in Studio 1

Mommens in Studio 1

Mommens, ex-scout van Anderlecht, blikt deze avond (28/09) in Studio 1 terug op zijn korte periode in het Astridpark. Studio 1, op één, om 22.45. Lees verder »

Selectie Anderlecht

Selectie Anderlecht

Deze avond heeft Frank Vercauteren de selectie voor tegen Charleroi bekend gemaakt. Wel is er twijfel of Mbo kan spelen. Daarom ondergaat hij morgen een test. Juhasz is er dan wel weer zeker bij, net als Boussoufa en Wasilewski. Lees verder »


 27-09-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Het dagelijkse blessurenieuws bevat weinig verrassingen. Juhasz (foto) werkte de groepstraining voor een groot deel mee af. Het is enkel wachten of de Hongaar geen hinder zal ondervinden. Lees verder »

Mark De Man traint miniemen

Mark De Man traint miniemen

De miniemen van Haasrode hadden vandaag een Anderlechtspeler als trainer. Ter voorbereiding van 'pinanti is pinanti' trainde Mark De Man de jonge voetballers. De regionale omroep ROB heeft er een reportage rond gemaakt. Lees verder »

Rapid wint zuinig van Mattersburg

Rapid wint zuinig van Mattersburg

Rapid Wien, komende donderdag tegenstander van Anderlecht in de UEFA Cup, heeft gisteren in de competitie zuinig gewonnen van Mattersburg. Het werd 1-0 dankzij een doelpunt van Bilic, Rapid raakte ook twee keer het doelhout. Lees verder »

 26-09-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Ondanks de persstop is er toch blessurenieuws. Walter Baseggio werkte een deel van de groepstraining af. Wellicht hervat hij morgen de training volledig. Juhasz ging deze voormiddag lopen. Lees verder »

Herman Van Holsbeeck : "Onaanvaardbaar"

Herman Van Holsbeeck :

In het programma Studio 1 op RTBF maakte Stéphane Pauwels (ex-bestuurlid van La Louvière en Bergen) Anderlecht met de grond gelijk. In de talkshow zaten ondermeer Hugo Broos (trainer van Genk) en Raymond Mommens (ex-scout RSCA) Lees verder »

Het kleine mirakel van Akin

Het kleine mirakel van Akin

Serhat Akin is na een half jaar Duitse tweede klasse en een zware buikspieroperatie helemaal terug. Nadat hij éénmaal scoorde tegen Rapid Wien maakte hij het belangrijke doelpunt in de topper tegen KRC Genk. Lees verder »

Manager steunt persstop

Manager steunt persstop

Manager Herman Van Holsbeeck steunt de persstop van de spelers: "We hebben ook het recht om te beslissen wat het beste is voor ons. Anderlecht probeert nu intern de rangen te sluiten en de mogelijke ambities nog te realiseren." Lees verder »

Is het Frank of Frankie?

Is het Frank of Frankie?

Die vraag stelden er zich nog velen maar het is officieel Frank Vercauteren. dat heeft de trainer gisterenavond in het Radio 1 programma Feyten of Fillet bevestigd. Lees verder »

Vercauteren traint weer

Vercauteren traint weer

Nadat hij weer officieel de steun had van het bestuur was Vercauteren weer op het trainingsveld waar te nemen. Het veldwerk liet hij echter over aan zijn assistent Ariël Jacobs. Jacobs sprak ook de groep toe. Lees verder »

Frutos wil niet spreken over terugkeer

Frutos wil niet spreken over terugkeer

Frutos is nog niet zo zeker dat hij binnen 10 dagen opnieuw zal kunnen meetrainen. De spits ontkent hiermee de geruchten die eerder in de media verschenen. Binnenkort ondergaat de Argentijn een nieuw onderzoek. Lees verder »

 25-09-2007 

Legear is tevreden over zijn match

Legear is tevreden over zijn match

Na een goede invalbeurt tegen Rapid Wien mocht de 20-jarige Jonathan Legear eindelijk eens in de basis starten. In de match tegen Genk liet hij met enkele mooie passes zien wat hij in zijn mars heeft. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Walter Baseggio onderging vandaag een controle-echo en daaruit bleek dat zijn blessure aan de hamstrings gunstig evolueert. Juhasz en Mpenza die zondag op de bank zaten, trainden vandaag niet mee. Lees verder »

Acht opdrachten voor Vercauteren

Acht opdrachten voor Vercauteren

Vrijdag en zaterdag is er druk gepraat op de club, zowel tussen spelers, bestuur en coach. De conclusie is dat de spelers niet klaar zijn voor een veeleisende coach als Vercauteren en dat hij ook het positieve moet beklemtonen. Lees verder »


 24-09-2007 

Verjaardag webmaster

Verjaardag webmaster

Vandaag viert Skyhawk, webmaster van deze site, zijn 25ste verjaardag. Door zijn onuitputbare inzet en doorzettingsvermogen is de site geworden tot wat het nu is. Gefeliciteerd vanwege het volledige Purple Dynamite Webteam! Lees verder »

 23-09-2007 

Anderlecht wendt crisis (voorlopig) af

Anderlecht wendt crisis (voorlopig) af

Het was er op of er onder voor Anderlecht vandaag tegen Genk. Het werd er iets tussenin: Genk - Anderlecht eindigde op een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker Akin redde hiermee mogelijk het vel van Vercauteren. Lees verder »

Rapid Wien speelt 1-1 gelijk

Rapid Wien speelt 1-1 gelijk

Rapid Wien, tegenstander van Anderlecht in de UEFA Cup, heeft zijn wedstrijd deze avond niet kunnen winnen. De Oostenrijkers kwamen niet verder dan 1-1 tegen FC Wacker. Het Weense doelpunt werd gemaakt door Martin Hiden. Lees verder »

 22-09-2007 

Zetterberg antwoordt op 5 crisisvragen

Zetterberg antwoordt op 5 crisisvragen

Het Nieuwsblad stelde vijf “crisisvragen” aan Pär Zetterberg. Hij begrijpt dat het publiek ongelukkig is. Tevens vindt hij dat Anderlecht te veel afhangt van Biglia. Ook verdedigt hij de scoutingscel waartoe hij behoort. Lees verder »

Rapid Wien morgen tegen FC Wacker

Rapid Wien morgen tegen FC Wacker

Ook bij Rapid Wien moeten de spelers meer hun best gaan doen. Na de 1-5 tegen Sturm Graz trekken de Oostenrijkers naar FC Wacker. In een competitie met 10 staat Rapid Wien op de 6e plek in het klassement. Aftrap om 18u. Lees verder »

Vercauteren: “Enkel de club telt”

Vercauteren: “Enkel de club telt”

Vercauteren beseft dat het morgen er op of er onder is voor Anderlecht maar weet wat hij moet doen als hij de ploeg niet niet meer aan het voetballen krijgt. "De club is belangrijker dan mijn positie", weet hij. Lees verder »

Goor: “Winnen is de boodschap”

Goor: “Winnen is de boodschap”

“Voor de rust werden we gesteund door de fans, maar in de tweede helft vlotte het helemaal niet meer. Logisch dat de supporters dan hun ontgoocheling uiten”, vertelde Goor die zelf enkele fluitconcerten cadeau kreeg. Lees verder »

Bestuur zwijgt tot einde wedstrijd

Bestuur zwijgt tot einde wedstrijd

Het bestuur heeft besloten om geen commentaar te geven tot na het fluitsignaal zondagavond. Pas maandag zullen ze de pers opnieuw te woord staan. Ook dan zal er meer geweten zijn over het lot van Vercauteren. Lees verder »

Zware blessurelast voor de match in Genk

Zware blessurelast voor de match in Genk

Franky Vercauteren heeft kopzorgen voor de match in Genk, zo kan de trainer op amper 17 fitte spelers rekenen. Boussoufa en Wasilewski zijn namelijk geschorst voor de topper. Frutos, Von Schlebrügge en Baseggio zijn zeker out. Lees verder »

Staat ontslag Vercauteren al vast?

Staat ontslag Vercauteren al vast?

Het heeft er alle schijn van dat Frank Vercauteren morgenavond in Genk voor het laatst op de bank zit als trainer van Anderlecht, het bestuur houdt de lippen op elkaar maar kondigt volgende week wel al een persconferentie aan. Lees verder »


 21-09-2007 

Vercauteren: "Ontgoocheling is normaal"

Vercauteren:

Aan Sporza gaf trainer Vercauteren een reactie op het gelijkspel gisteren tegen Rapid Wien. "Het kan dat mijn lot afhangt van de match tegen Genk, maar het is vreemd om mij op één duel te beoordelen”, aldus de trainer. Lees verder »

10 geboden van Fair Play

10 geboden van Fair Play

Dit weekend staat wereldwijd in het teken van Fair Play. Tevens is deze dag gelinkt aan de Internationale Dag van de Vrede van de VN. Alle wedstrijden over de ganse wereld zullen de boodschap van Fair Play uitdragen. Lees verder »

Mommens keert terug naar Charleroi

Mommens keert terug naar Charleroi

Raymond Mommens en Sporting Anderlecht gaan in vrede uit elkaar. De topscout en ex-international keert terug naar zijn oude liefde Charleroi, waar hij in het verleden aan de slag was als scout. Lees verder »

 20-09-2007 

Anderlecht kan niet winnen van Rapid Wien

Anderlecht kan niet winnen van Rapid Wien

Stilstaande fases, ze hebben Anderlecht al vaak genekt. Zo ook vandaag tegen Rapid Wien. Tot 10 minuten voor tijd wist paars-wit de 1-0 stand te houden tot een vrije trap van Hoffmann in het doel van Zitka belandde. Eindstand 1-1. Lees verder »

Bestuur verwerpt anti-Vercauteren petitie

Bestuur verwerpt anti-Vercauteren petitie

In Het Laatste Nieuws reageerde Herman Van Holsbeeck voor het eerst op de internetpetitie die om het ontslag van trainer Vercauteren roept. "Waar komt die vandaan? Ik vraag me af of het wel echt Anderlechtsupporters zijn." Lees verder »

Biglia: "We kunnen UEFA Cup winnen"

Biglia:

Lucas Biglia, die als enige bewees het CL-niveau echt aan te kunnen, toont zich heel gemotiveerd voor vanavond. "We spelen thuis en dus moeten we hier het verschil maken. We kunnen zelfs de beker winnen, denk ik." Lees verder »

Loketten vanavond nog geopend

Loketten vanavond nog geopend

De loketten zullen vanavond tot vlak voor de wedstrijd tegen Rapid Wenen geopend zijn. Wie nog geen ticket heeft, kan zich dus vandaag nog een aanschaffen. De aftrap vindt plaats om 20u45. Lees verder »

Anderlecht scout Zweeds vleugelverdediger

Anderlecht scout Zweeds vleugelverdediger

De Zweedse krant Expressen meldt dat Anderlecht verdediger Suleyman Sleyman van Hammarby heeft gescout. Sleyman is 27 jaar en kan zowel links als rechts achteraan spelen. Anderlecht is niet de enige club die de speler volgt. Lees verder »

 19-09-2007 

Selectie Anderlecht

Selectie Anderlecht

Tijdens de persconferentie maakte Vercauteren ook de selectie bekend. Baseggio (hamstring) is er niet bij, net als Von Schlebrügge. De Zweed zal twee tot drie weken out zijn wegens een blessure aan de adductoren. Lees verder »

Goor blikt vooruit

Goor blikt vooruit

Niet enkel Vercauteren maar ook Bart Goor wou graag ene reactie kwijt aan de pers: "Het is nog altijd pijnlijk als ik aan onze uitschakeling tegen Fenerbahçe denk", aldus de speler. Lees verder »

Frutos: "Ik voel nog steeds pijn"

Frutos:

Voor het eerst sinds langs speelde Frutos gisteren weer met een bal op training. "Ik voel echter nog altijd pijn. De dokters zeggen dat dat normaal is, dus ik maak me er niet al te ongerust in", aldus de spits in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Moeder Vanden Borre overleden

Moeder Vanden Borre overleden

De moeder van Anthony Vanden Borre, die Anderlecht deze zomer ruilde voor Fiorentina, is gisteren overleden na een slepende ziekte. We wensen Anthony veel sterkte in deze moeilijke periode. Lees verder »


 18-09-2007 

Zweed leidt RSCA - Rapid Wien

Zweed leidt RSCA - Rapid Wien

Anderlecht ontvangt donderdag het Oostenrijkse Rapid Wien in het kader van de UEFA cup. De wedstrijd zal onder leiding staan van de Zweed Jonas Eriksson. Zijn assistenten zijn Erik Bergsten en Mathias Klasenius. Lees verder »

Van Damme over 2-2 en Rapid Wien

Van Damme over 2-2 en Rapid Wien

Van Damme wordt tegenwoordig uitgespeeld als linksbuiten, en dat bevalt de speler wel. Desondanks is dit voor Van Damme een volledig nieuwe positie. “In de jeugdreeksen speelde ik er ooit wel eens”, aldus de speler in de pers. Lees verder »

Van Holsbeeck: “Falen is uitgesloten”

Van Holsbeeck: “Falen is uitgesloten”

Er hangt een crisissfeer in de lucht bij Anderlecht. Spelers morren en geven mekaar de schuld voor de zwakke prestaties, supporters openden een petitie om het ontslag te eisen van Vercauteren en dat allemaal in een cruciale week. Lees verder »

Geen Von Schlebrügge tegen Wenen en Genk

Geen Von Schlebrügge tegen Wenen en Genk

Max Von Schlebrügge zal niet beschikbaar zijn voor de wedstrijden tegen Rapid Wenen en RC Genk. De Zweed kampt met een verrekking aan de adductoren. Roland Juhasz (bloeduitstorting dij) raakt wel fit voor beide matchen. Lees verder »

 17-09-2007 

Polak : "Ik ben fit voor de match"

Polak :

Polak die op de bank werd gehouden in de match tegen SV Zulte Waregem zegt dat hij zeker fit is wanneer RSCA tegen Rapid Wien moet spelen. Eigenlijk was hij volgens hemzelf al fit voor de match tegen Zulte Waregem. Lees verder »

Hassan is ontgoocheld

Hassan is ontgoocheld

“Ik ben ontgoocheld”, klonk het bij Hassan na de wedstrijd. De Egyptenaar scoorde dan wel 2 maal, maal maar blijft verbitterd achter. “Dit is de tweede keer in het seizoen dat we een voorsprong van 2-0 laten glippen.” Lees verder »

Vercauteren relativeert

Vercauteren relativeert

“Een wedstrijd duurt negentig minuten, geen zestig. In de eerste helft en in het begin van de tweede speelden we goed. Fysiek en mentaal konden we op het einde niet hetzelfde opbrengen als in het eerste uur." Lees verder »

Straftraining voor Rapid Wien-spelers

Straftraining voor Rapid Wien-spelers

Wie dacht dat het enkel Anderlecht aan het sukkelen was dit weekend is mis. De tegenstander in de Uefa Cup, Rapid Wien, verloor zijn wedstrijd met 1-5. Als beloning kregen de spelers een extra training voorgeschoteld. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De wedstrijd tegen Zulte Waregem heeft enkele spelers geen deugd gedaan. Zo moest Von Schlebrügge na de eerste helft aan de kant blijven en liep Juhasz een kneuzing aan de dij op. 'Beter' nieuws kwam er van Frutos. Lees verder »

Hassan en de twee dadels

Hassan en de twee dadels

De ramadan is aan de gang en dat betekent dus dat de islamitische spelers niet mogen eten voor zonsondergang. Ahmed Hassan had er zaterdag weinig last van: hij scoorde twee keer tegen Zulte Waregem. Lees verder »

Boussoufa boos op scheidsrechter

Boussoufa boos op scheidsrechter

Mbark Boussoufa scoorde de 3-0 voor Anderlecht, maar zijn doelpunt werd ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. Op de koop toe kreeg Boussoufa er nog een kaart bovenop omdat hij doorspeelde. Lees verder »

Deschacht trekt aan alarmbel

Deschacht trekt aan alarmbel

Het eerste puntenverlies in eigen huis is voor Olivier Deschacht het sein om zijn medespelers wakker te schudden. "Met deze arrogantie nooit kampioen", zo zegt hij. "We verliezen hier punten en geld op een kinderachtige manier." Lees verder »

 16-09-2007 

Tioté scoort maar verliest van Feyenoord

Tioté scoort maar verliest van Feyenoord

Roda, met Tioté en Lamah aan de aftrap, verloor van Feyenoord met 1-3. Roda kwam in het begin zeer dicht bij de openingstreffer: Yulu-Matondo kopte op de lat. Op het einde eerste helft maakte Tioté zijn eerste doelpunt voor Roda. Lees verder »

Vercauteren heeft defensieve problemen.

Vercauteren heeft defensieve problemen.

Defensief was het gisteren een pechdag voor trainer Frank Vercauteren. Nadat Von Schlebrügge het advies kreeg niet meer te spelen werd hij vervangen door Roland Juhasz. Maar diezelfde Juhasz kwam in botsing met Zitka. Lees verder »

Geen contract voor Marcin Kuzba

Geen contract voor Marcin Kuzba

Na afloop van de wedstrijd tegen Zulte Waregem raakte bekend dat Anderlecht tester Marcin Kuzba geen contract zal aanbieden. "Het is zeker een speler met kwaliteiten, maar momenteel is hij niet topfit", aldus Van Holsbeeck. Lees verder »

 15-09-2007 

Rapid Wien verliest zwaar

Rapid Wien verliest zwaar

Rapid Wien, de tegenstander van Anderlecht donderdag in de Uefa Cup, heeft thuis een zware 1-5 nederlaag geleden tegen Sturm Graz. Het Weense doelpunt werd gescoord door Mario Bazina. Lees verder »

Vercauteren tevreden over Baseggio

Vercauteren tevreden over Baseggio

Ondanks de niet doorgegane transfers en de hierop volgende frustratie bij het bestuur, kan Baseggio toch opnieuw rekenen op de gratie van Frank Vercauteren. De trainer is zelfs tevreden over hem. Lees verder »

Anderlecht - Rapid Wien op Canvas

Anderlecht - Rapid Wien op Canvas

Voor de thuisblijvers onder ons: Anderlecht - Rapid Wien zal op Canvas uitgezonden worden. Het programma start om 20.30, een kwartier later wordt de aftrap gegeven. Aan Franstalige kant wordt de wedstrijd door La Deux uitgezonden. Lees verder »

Van Holsbeeck terug uit Argentinië

Van Holsbeeck terug uit Argentinië

Herman Van Holsbeeck keerde terug van zijn scoutingsopdracht in Argentinië. Volgens eigen zeggen zag hij er enkele interessante spelers aan het werk en wil hij door deze trips de markt in Brazilië en Argentinië in kaart brengen. Lees verder »

Echo voor Baseggio

Echo voor Baseggio

Walter Baseggio ondergaat normaal gezien volgende week een echo om de ernst van zijn blessure te bepalen. Frutos kan dan weer vanaf volgende week de looptraining hervatten. Lees verder »

Vercauteren: “Voorin problemen”

Vercauteren: “Voorin problemen”

Franky Vercauteren ging gisteren persoonlijk Kuzba bekijken bij de invallers om daarna een evaluatie te kunnen geven. Vercauteren beseft dat er iets schort voorin: “Voorin hebben we momenteel een tekort aan kwaliteit”. Lees verder »

 14-09-2007 

Anderlecht staat voor een zware week

Anderlecht staat voor een zware week

Anderlecht speelt dit weekend tegen Zulte Waregem en dat is geen makkelijke klant. Vorig jaar speelde Zulte Waregem in Brussel tegen Anderlecht 0-0 gelijk. Na Zulte Waregem staat Rapid Wien voor de deur. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Zulte Waregem

Selectie: Anderlecht - Zulte Waregem

Franky Vercauteren maakte vandaag een voorlopige 19-koppige selectie bekend voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Vadis Odjidja of Luciano Da Silva zullen de kern nog vervolledigen. De twee spelen vanavond nog met de beloften. Lees verder »

Blessure voor Baseggio

Blessure voor Baseggio

Alsof de speler nog niet genoeg slecht nieuws heeft moeten verwerken, komt er ook nog een blessure bovenop dit alles. Walter Baseggio liep een letsel aan de adductoren op tijdens de training. Lees verder »

Anderlecht bekijkt aanbod G14

Anderlecht bekijkt aanbod G14

Het is allemaal nog niet officieel maar Anderlecht zal dus de Belgische vertegenwoordiger worden bij de G14. Die organisatie wordt uitgebreid naar 45 clubs. "We gaan het aanbod bestuderen", aldus van Holsbeeck. Lees verder »

 13-09-2007 

Polak wint met Tsjechië

Polak wint met Tsjechië

Tsjechië heeft met het oog op Euro 2008 een goede zaak gedaan. Het won van Ierland met 1-0 en staat nu tweede in het klassement op twee punten van leider Duitsland. Anderlecht-middenvelder Jan Polak speelde de volle 90 minuten. Lees verder »

Vandaag start de Ramadan

Vandaag start de Ramadan

Velen zullen dit nog niet geweten hebben maar vandaag begint de Ramadan. Voor diegene die niet weten wat dat is: tussen de dageraad en ruim voor zonsondergang mogen islamieten niet eten of drinken. Lees verder »

Anderlecht wordt vandaag lid van G14

Anderlecht wordt vandaag lid van G14

Officieel is het nog niet, maar Anderlecht treedt vandaag toe tot de G14, de belangenvereniging van de grote Europese voetbalclubs. Vanmiddag vindt in Brussel een vergadering plaats waarop alles zal worden geofficialiseerd. Lees verder »

Kuzba: "Ik voel me elke dag beter"

Kuzba:

Sinds vorige week is met Marcin Kuzba een 30-jarige Poolse spits op proef. Momenteel lijkt de kans niet erg groot dat hij een contract krijgt, maar hij boekt vooruitgang. "Ik heb nog een week om de technische staf te overtuigen." Lees verder »

 12-09-2007 

Kleine blessure Serhat volledig geheeld

Kleine blessure Serhat volledig geheeld

Serhat Akin, die begin deze week sukkelde met een licht letsel aan de adductoren, trainde vandaag weer gewoon mee met de groep. Ook Hassan en Wasilewski, die dit weekend een interland afwerkten, waren vandaag weer op het appel. Lees verder »

Geen 40 maar 35 miljoen euro als budget

Geen 40 maar 35 miljoen euro als budget

Financieel directeur van RSCA, René Trullemans zegt dat Anderlecht niet 40 maar 35 miljoen heeft als budget doordat Anderlecht naast een CL-ticket greep. In vergelijking tot vorig jaar (29 miljoen) is dit toch een enorme stijging. Lees verder »

Baseggio: "Vertrekken in januari"

Baseggio:

Tijdens de afgelopen transferperiode kon Walter Baseggio voor drie jaar tekenen bij Standard. Anderlecht lag echter dwars en dus zit hij nog steeds in Brussel. "Ik hoop op een transfer want voor mij is er blijkbaar geen plaats." Lees verder »

 11-09-2007 

Mark De Man: "Ik moet in topvorm zijn"

Mark De Man:

Mark De Man werd niet opgeroepen voor de Rode Duivels en zit op de bank bij Anderlecht. Toch blijft hij optimistisch. "Ik geef toe dat ik ontgoocheld ben dat ik geen deel uitmaak van de selectie van René Vandereycken. " Lees verder »

Bart Goor wil dat RSCA eerlijk is

Bart Goor wil dat RSCA eerlijk is

Bart Goor, die momenteel met de Rode Duivels de EK kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan voorbereidt, wil dat RSCA duidelijk is over zijn toekomst bij de ploeg. Goor maakte dit duidelijk in de krant GvA. Lees verder »

Anderlecht maakt kans op plaats bij G14

Anderlecht maakt kans op plaats bij G14

De G14, het selecte kransje van de Europese topvoetbalclubs, denkt luidop aan een uitbreiding van 19 naar 45 leden. Anderlecht maakt hierdoor kans op een plaats en woonde al enkele vergaderingen van de G14 bij. Lees verder »

Nieuwe Argentijnen op komst

Nieuwe Argentijnen op komst

Anderlecht is van plan opnieuw in Argentinië achter talent te gaan zoeken. Manager Van Holsbeeck en secretaris-generaal Collin verblijven momenteel in Zuid-Amerika en bereiden de nieuwe transferperiode voor. Lees verder »

Trabelsi wacht op Anderlecht

Trabelsi wacht op Anderlecht

Anderlecht informeerde een aantal weken geleden naar de Tunesische ex-Ajaxspeler Hatem Trabelsi. Trabelsi stond dicht bij een akkoord met Le Mans, maar uiteindelijk sprong de deal af. Lees verder »

 10-09-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Het was kalm vandaag op het Anderlechtse trainingsveld. Van de internationals was enkel Boussoufa al terug in Brussel. De rest wordt pas donderdag thuis verwacht. Hassan zal normaal gezien iets vroeger terugkeren. Lees verder »

Hassan met rood van het veld gestuurd

Hassan met rood van het veld gestuurd

Egypte speelde tijdens het weekend een wedstrijd tegen Burundi voor een plaatsje in de Afrika Cup. De Egyptenaren kwamen niet verder dan 0-0. Hassan werd in het begin van de tweede helft uitgesloten wegens natrappen. Lees verder »

 09-09-2007 

Juhasz, Wasilewski en Polak kwamen in actie

Juhasz, Wasilewski en Polak kwamen in actie

Juhasz won met Hongarije van Bosnië maar kreeg wel geel. Wasilewski kreeg eveneens een geel karton onder de neus geduwd. Hij pakte, met Polen, een punt tegen Portugal. Polak viel in na 69 minuten en won met Tsjechië van San Marino Lees verder »

 08-09-2007 

Belgische top scout Israëliër

Belgische top scout Israëliër

Deze avond speelt Engeland in Wembley tegen Israël. Volgens Voetbalkrant zullen er scouts van Anderlecht, Standard en Gent aanwezig zijn om de Israëlische spits Barak Yitzhaki te volgen. Lees verder »

 07-09-2007 

Anderlecht wil geld van relschoppers

Anderlecht wil geld van relschoppers

Anderlecht heeft van de UEFA een boete ontvangen van om en bij de 12.000 euro. De club wil nu dit bedrag verhalen op de relschoppers. De club zal alles in het werk stellen om het geld te recuperen en dient een klacht in. Lees verder »

Boete van 12.150 euro voor Anderlecht

Boete van 12.150 euro voor Anderlecht

Anderlecht moet van de UEFA een boete van 12.150 euro betalen voor de rellen tijdens de wedstrijd, thuis, tegen Fenerbahçe. Ook de Turkse ploeg zal een geldsom moeten overmaken, al is dat bedrag kleiner. Lees verder »

Prono-seizoen gaat van start

Prono-seizoen gaat van start

Nu de loting van de UEFA Cup en de Champions League gebeurd is, is ons prono-seizoen weer van start gegaan. Indien u wenst deel te nemen, kan u onderstaande instructies volgen. Lees verder »

Vanden Stock wil nieuwe competitie

Vanden Stock wil nieuwe competitie

Als het aan Vanden Stock lag mag de Belgische competitie grondig hervormd worden. "Liever 1 keer op de 4 jaar kampioen in een sterke competitie dan één keer om de 2 jaar nu", klinkt het bij de de Anderlechtvoorzitter. Lees verder »

"Blessuregevoeligheid zal altijd blijven"

Gisteren kreeg Frutos slecht nieuws betreffende zijn blessure. “Zijn blessure geneest traag maar evolueert wel normaal”, vertelt de assistent van dokter Martens aan Het Nieuwsblad.” Hij zal niet sterker of zwakker terugkeren.” Lees verder »

 06-09-2007 

Union-huurlingen blijven met RSCA meetrainen

Union-huurlingen blijven met RSCA meetrainen

Met Sébastien Siani en Evariste Ngolok waren er twee opvallende aanwezigen op training. Beide spelers worden door Anderlecht momenteel uitgeleend aan tweedeklasser Union. Twee maal weeks zullen ze echter met RSCA komen meetrainen. Lees verder »

Opnieuw slecht nieuws voor Frutos

Opnieuw slecht nieuws voor Frutos

De consultatie bij dokter Martens bracht slecht nieuws voor Nicolas Frutos. De spits moet de looptraining voor 10 dagen staken. Daarna mag hij opnieuw drie dagen lopen en volgt een nieuwe controle. Lees verder »

RSCA - Rapid in leeg stadion?

RSCA - Rapid in leeg stadion?

Als we de Oostenrijkse media mogen geloven, is de kans groot dat Anderlecht tegen Rapid Wien zal moeten aantreden achter gesloten deuren. Dit als gevolg van de onregelmatigheden tijdens de wedstrijd tegen Fenerbahçe. Lees verder »

Deschacht strikt Miss België

Deschacht strikt Miss België

Af en toe mag er ook eens luchtiger nieuws zijn. Dat komt deze keer van olivier Deschacht. Als we het Laatste Nieuwe mogen geloven heeft hij het voor mekaar gekregen Miss België te strikken. Lees verder »

 05-09-2007 

Tchité voorgesteld aan Spaanse pers

Tchité voorgesteld aan Spaanse pers

Tchité tekende vorige vrijdag een contract bij Santander. Ondertussen werd de spits al voorgesteld in Spanje. "Anderlecht heeft me uitgelegd hoe belangrijk de transfer voor hen was", aldus Tchité. Lees verder »

Anderlecht loot Hamme in beker

Anderlecht loot Hamme in beker

Vanmiddag werd er geloot voor de zesde ronde van de Beker van België. Anderlecht moet het daarin opnemen tegen tweedeklasser Hamme. De wedstrijden worden afgewerkt op 24 of 25 november. Lees verder »

Poolse spits Marcin Kuzba op test

Poolse spits Marcin Kuzba op test

De Poolse aanvaller Marcin Kuzba komt vanavond aan in Brussel voor een test van onbepaalde duur bij Sporting Anderlecht. Kuzba verbrak zijn contract bij Gornik Zabrze en is op zoek naar een nieuwe werkgever. Lees verder »

Straks loting Beker van België

Straks loting Beker van België

Vanmiddag wordt er geloot voor de 1/16e finales in de Beker van België. De eersteklassers moeten voor het eerst in actie komen. De partijen worden op 24 of 25 november gespeeld. Lees verder »

 04-09-2007 

Ticketprijzen RSCA - Rapid Wien bekend

Ticketprijzen RSCA - Rapid Wien bekend

Anderlecht heeft de prijzen bekend gemaakt voor de heenwedstrijd in de eerste ronde van de Uefa Cup tegen Rapid Wien. De match zal doorgaan op donderdag 20 september. De prijzen variëren tussen 10 en 35 euro. Lees verder »

Gezocht: transfervrije aanvaller

Gezocht: transfervrije aanvaller

Nu Tchité verkocht en Frutos nog steeds geblesseerd is, slagen hun vervangers er niet in de weg naar doel te vinden. Daarom zal Anderlecht uitkijken naar andere vrije spelers op de markt. Lees verder »

"Ik zal België enorm missen"

Enkele minuten voor het sluiten van de transfermarkt stapte Mémé Tchité over van Anderlecht naar Santander. Gisteren stapte spits op het vliegtuig richting Spanje. Het Nieuwsblad sprak net voor het instappen nog even met hem. Lees verder »

Spijt over Mbokani's vertrek

Spijt over Mbokani's vertrek

Herman Van Holsbeeck lijkt spijt te hebben van het vertrek van Mbokani, zeker nu Anderlecht moeilijk aan scoren toekomt. De Congolees die eind vorig seizoen naar Standard trok, vindt vlotjes de netten. Lees verder »

 03-09-2007 

Vercauteren over transfer Tchité

Vercauteren over transfer Tchité

Pas na de wedstrijd tegen Moeskroen gaf Vercauteren enige reactie op het plotse vertrek van aanval Mémé Tchité: “Vanuit economisch oogpunt voor de club en voor de speler kan ik het vertrek begrijpen en aanvaarden.” Lees verder »

129ste cap voor Hassan

129ste cap voor Hassan

Ahmed Hassan werd opgeroepen voor een wedstrijd met het Egyptisch nationaal elftal. Het zal voor hem dan de 129ste cap ooit zijn wat van hem de 2e meest opgeroepen Afrikaanse speler ooit maakt. Lees verder »

Vermoeide Hassan vraagt om rust

Vermoeide Hassan vraagt om rust

Aan de Egyptische pers gaf Ahmed Hassan een exclusief interview. Daarin vertelt de aanvaller dat hij vermoeid en uitgeput is. Tevens heeft hij last van enkele kwetsuren. "Geef me rust", smeekt Hassan. Lees verder »

 02-09-2007 

Van Holsbeeck: "De beuk erin"

Van Holsbeeck:

Heel Anderlecht beseft dat het goed is weggekomen bij Moeskroen. Ook Herman Van Holsbeeck was opgelucht na de match. Na de tik van woensdag zijn de drie punten ongelooflijk belangrijk", weet de manager. Lees verder »

Rapid Wien verliest zijn wedstrijd

Rapid Wien verliest zijn wedstrijd

Rapid Wien, tegenstander van Anderlecht in de eerste ronde van de Uefa Cup, heeft zijn wedstrijd uit tegen SK Sturm Graz niet kunnen winnen. Het verloor met 1-0 door een doelpunt van Thomas Krammer. Lees verder »

Lamah en Tiote winnen met Roda

Lamah en Tiote winnen met Roda

Roda JC heeft vanmiddag de derby tegen VVV Venlo gewonnen met 3-5. Ex-Bruggeling Yulu Matondo scoorde twee van de vijf goals. Ook Roland Lamah en Cheik Tiote verschenen beide aan de aftrap. Lees verder »

Akin vervolledigt de selectie

Akin vervolledigt de selectie

Anderlecht vertrok na de training op afzondering. Zonder Tchité, maar wel met Serhat Akin die de selectie compleet maakt. Enkel als er nog iemand geblesseerd raakt, komt er nog een 20ste speler bij. Lees verder »

 01-09-2007 

Kums niet naar Brussels door ruzie

Kums niet naar Brussels door ruzie

Sven Kums bereikte gisteren een persoonlijk akkoord met Brussels, maar de middenvelder lijkt de dupe te zijn geworden van een dispuut tussen Anderlecht en Brusselsvoorzitter Johan Vermeersch. Lees verder »

Zitka klaar voor Moeskroen

Zitka klaar voor Moeskroen

Daniël Zitka heeft na de uitschakeling tegen Fenerbahçe de knop omgedraaid en concentreert zich voluit op Moeskroen. "Net als een goede wedstrijd moet je een slechte match gewoon snel vergeten." Lees verder »

15% transferprijs naar Standard

15% transferprijs naar Standard

Niet alleen Anderlecht, maar ook de vorige club van Tchité, Standard, doet een gouden zaak aan de transfer van de Congolees naar Santander. 15% van de transferprijs gaat naar de Waalse club. Lees verder »

Transfer Tchité pas om 23:54 afgerond

Transfer Tchité pas om 23:54 afgerond

Het had niet veel gescheeld of de transfer van Tchité was niet geldig geweest. De fax met de handtekeningen rolde pas om 23:54 bij het LFP (Liga de Fútbol Profesional) binnen, zes minuten voor het afsluiten van de transfermarkt. Lees verder »

Selectie Moeskroen - Anderlecht

Selectie Moeskroen - Anderlecht

Anderlecht moet zondag op het veld van Moeskroen de Europese kater proberen weg te spoelen na de uitschakeling voor de CL. Vercauteren maakte vrijdagnamiddag een 19-koppige kern bekend. Lees verder »