Archieven

 30-09-2004 

Jestrovic een maand out

Jestrovic een maand out

Tijdens de match tegen Inter moest Jestrovic vroegtijdig het veld verlaten. Nu is ook geweten waarom: tijdens een contact met een verdediger van Inter heeft hij breuk aan de voorarm opgelopen. Lees verder »

Manchester scoutte Kompany

Manchester scoutte Kompany

Na afloop van de partij raakte nog bekend dat een Nederlandse scout voor Kompany in de tribune zat. Hij heeft van Ferguson de opdracht gekregen om hem de komende maanden te volgen voor Manchester. De verdediger is dus fel gegeerd. Lees verder »

Reacties na de match

Reacties na de match

De reacties na de match waren éénduidig. Iedereen erkende dat Inter beter stond te voetballen dan Anderlecht. Toch vonden de spelers dat Inter niet bepaald veel sterker was, maar vooral efficiënter. Lees verder »

 29-09-2004 

Voorbeschouwing RSCA-Inter

Voorbeschouwing RSCA-Inter

Deze avond geeft Anderlecht Inter Milan partij. Broos start met dezelfde ploeg die vorige zaterdag verloor van Charleroi. Inter start mogelijk afwachtend en rekent op de snelheid van Adriano en Martins. Lees verder »

 28-09-2004 

Inter zonder Vieri

Inter zonder Vieri

Dat Christian Vieri niet zou spelen tegen Anderlecht, daar hield iedereen al rekening mee. Maar de Italiaanse spits maakt zelfs geen deel uit van de Inter-selectie. Hij is geblesseerd. Lees verder »

Dan toch geen De Boeck?

Dan toch geen De Boeck?

Hugo Broos lijkt dan toch niet geneigd om Glen De Boeck op te stellen tegen Inter. De Boeck zou ervaring kunnen brengen in de jonge afweer van paars-wit, maar de verdediger heeft nog een gebrek aan wedstrijdritme, oordeelt Broos. Lees verder »


 27-09-2004 

Zewlakow niet bij de selectie

Zewlakow niet bij de selectie

Hugo Broos heeft zijn selectie voor de partij tegen Inter vrijgegeven. Zewlakow geraakt niet tijdig fit en is dus niet opgenomen is de kern. Hij bezocht vandaag nog het ziekenhuis voor een echografie. Vanden Borre vervangt hem. Lees verder »

Broos blikt vooruit naar woensdag

Broos blikt vooruit naar woensdag

Anderlecht-trainer Hugo Broos heeft zondag in Milaan CL-tegenstander Inter aan het werk gezien tegen Parma (2-2). Ondanks de vele sterren raakte Broos niet bepaald onder de indruk van Inter. Lees verder »

 26-09-2004 
 25-09-2004 

Competitie met play-offs?

Competitie met play-offs?

Vrijdag besliste de KNVB om in de Nederlandse competitie play-offs in te voeren. De kans bestaat dat de formule in de Belgische competitie wordt overgenomen. De Profliga heeft een plan. Lees verder »

Happy Birthday Sky!!

Happy Birthday Sky!!

Langs deze weg wil het hele Purple Dynamite Webteam hun trouwe webmaster David feliciteren met zijn verjaardag en hem bedanken voor zijn jarenlange inzet voor deze site!! Mede door hem werd de site tot wat hij nu is!! Lees verder »


 24-09-2004 

Charleroi - Anderlecht

Charleroi - Anderlecht

Deze avond speel Anderlecht tegen Charleroi, om 20.30 is de aftrap. Charleroi kan al zes seizoen op rij thuis niet winnen van Anderlecht. Vanden Borre neemt de plaats in van Zewkalow. Lees verder »

Australiërs testen bij Anderlecht

Australiërs testen bij Anderlecht

Twee jonge Australiërs testen. Doelman Cateb Patterson en een spits proberen een contract te versieren voor de speciale elitegroep van Franky Vercauteren. Mogelijk worden ze in eerste instantie ondergebracht bij de -19-jarigen. Lees verder »

Mpenza start ondanks rugblessure

Mpenza start ondanks rugblessure

Hugo Broos ziet geen enkel probleem in de rugblessure die Mbo Mpenza van de laatste training weg hield. De Anderlecht-coach verwees naar zijn eigen carrière toen hij ook vaak geplaagd werd door rughinder. Lees verder »

 23-09-2004 

Vanden Borre vervangt zewlakow

Vanden Borre vervangt zewlakow

Michal Zewlakow (dij) ondergaat nog een bijkomende echografie, maar geraakt niet fit voor de match tegen Charleroi en mist wellicht ook het Champions League-duel tegen Inter Milaan volgende woensdag. Lees verder »

 22-09-2004 

 21-09-2004 

Aruna wil lagere boete

Aruna wil lagere boete

Aruna hoopt dat Anderlecht zijn boete verlaagd. Zijn manager zit eerstdaags aan tafel met het Anderlecht-bestuur. Dan wordt ook gesproken over de toekomst van Aruna. Lees verder »

Nieuws uit de ziekenboeg

Nieuws uit de ziekenboeg

Michal Zewlakow onderging een echografie wegens een verrekking in de dij en is onzeker voor Charleroi en Inter. Mark Deman hernam de loopoefeningen. Nenad Jestrovic trainde ondanks hinder aan de adductoren mee. Lees verder »

Anderlecht-Inter bijna uitverkocht

Anderlecht-Inter bijna uitverkocht

In de drie thuiswedstrijden van de Champions League zal Anderlecht telkens voor een vol huis spelen. Voor de partij tegen Inter blijven nog slechts 270 tickets aan 85 euro te koop voor de thuisfans. Lees verder »

Reserven kloppen Lierse

Reserven kloppen Lierse

De reserven van Anderlecht klopten Lierse met 0-3. Legear scoorde tweemaal. Iachtchouk maakte het derde doelpunt. Ook Kolar speelde een twintigtal minuten mee. Lees verder »

 20-09-2004 

De opponenten van A'lecht in de CL

De opponenten van A'lecht in de CL

Werder Bremen - Hannover 3-0.Ismael, Micoud en Klose scoorden.
Bremen: Reinke, Fahrenhorst, Pasanen (62'Magnin), Ismael, Ernst, Stalteri, Micoud, Klasnic (84' Hunt), Borowski, Valdez, Lagerblom (68' Klose) Lees verder »

Zewlakow enkele weken uit?

Zewlakow enkele weken uit?

De partij tussen Anderlecht en Lierse eiste ook haar slachtoffers. Michal Zewlakow moest in de loop van de 2e helft worden vervangen met een blessure aan de linkerdij. Lees verder »

Peersman verdringt Zitka naar de bank

Peersman verdringt Zitka naar de bank

In de eerste vijf competitiewedstrijden en drie Europese duels kreeg Daniel Zitka de voorkeur op Tristan Peersman in het doel van Anderlecht. Na zijn misser van dinsdag in Valencia moest de Tsjech naar de bank. Lees verder »

10.000 euro boete voor Aruna

10.000 euro boete voor Aruna

Het bestuur van Anderlecht heeft Aruna Dindane zwaar gestraft voor zijn afwezigheid op de competitiematch van 28 augustus laatstleden tegen AA Gent. De Ivoriaanse spits krijgt een boete van 10.000 euro. Lees verder »

 19-09-2004 

Zewlakow loopt verrekking op

Zewlakow loopt verrekking op

In de partij tegen Lierse werd Michael Zewlakow in de tweede helft vervangen door Anthony Vanden Borre. De Poolse international viel uit met een verrekking aan de linkerbil. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is. Lees verder »


 18-09-2004 

Ruime winst voor Anderlecht

Ruime winst voor Anderlecht

RSC Anderlecht heeft vanavond makkelijk van Lierse gewonnen. Het werd 5-1 in het Astridpark. Door deze zege staat paars-wit voorlopig aan kop van de rangschikking. Lees verder »

Anderlecht - Lierse

Anderlecht - Lierse

Vanavond speelt Anderlecht thuis tegen Lierse, om 20 uur is de aftrap. In het seizoen 2001-2002 werd het nog 7-1 voor Anderlecht. RSCA is al 12 thuismatchen ongeslagen. Lees verder »

 17-09-2004 
 16-09-2004 

Mbo wil in de aanval spelen

Mbo wil in de aanval spelen

Mbo wil in de aanval spelen. Mpenza speelde in Valencia een zwakke wedstrijd op de rechterflank. Daar werd hij door Broos dit seizoen al heel veel neergezet terwijl Broos Mpenza beloofde dat hij in de spits zou mogen spelen. Lees verder »

Spaanse pers lacht Anderlecht uit

Spaanse pers lacht Anderlecht uit

De Spaanse pers was niet mals voor onze landskampioen. Het sportdagblad Marca beoordeelt de spelers met punten van 0 tot 5 en tracht in één of twee sleutelwoorden de prestatie te omschrijven. De omschrijvingen: Lees verder »

10.000 euro indien landskampioen

10.000 euro indien landskampioen

Om aan te tonen hoe belangrijk de Champions League is voor Anderlecht hoef je maar een blik op de premies te werpen. Als paarswit dit seizoen kampioen wordt, krijgt elke speler 10.000 euro. Lees verder »

Jestrovic fit, Peersman in doel?

Jestrovic fit, Peersman in doel?

Jestrovic zal klaar zijn voor de partij tegen Lierse. Maikel speelde niet tegen Valencia wegens ziekte. Verder reist ook de vraag of Zitka nog onder de lat zal staan. Mogelijk krijgt zaterdag Peersman zijn kans. Lees verder »

 15-09-2004 

Kompany kan naar Inter

Kompany kan naar Inter

Volgens het Italiaanse dagblad 'Gazzetta dello Sport' verhuist Vincent Kompany in januari naar Inter Milaan. Hij zou er de leemte die de Italiaanse international Fabio Cannavaro (naar Juventus) achterliet moeten opvullen. Lees verder »

Reacties na Valencia-Anderlecht

Reacties na Valencia-Anderlecht

Trainer Hugo Broos vond het resultaat maar heel logisch: "Vooral in de eerste helft waren we te weinig aanwezig. En als je dan nog zulke fouten maakt zoals wij, tja, dan betaal je dat cash op dit niveau." Lees verder »

 14-09-2004 

Opstellingen voor Valencia-RSCA

Opstellingen voor Valencia-RSCA

Trainer Hugo Broos kiest er voor om Nenad Jestrovic op de bank te laten starten. Mbo en Aruna vormen dus het spitsen-duo. Verder plaatste de trainer een extra verdediger op het veld, namelijk Vanden Borre Lees verder »

Mbo Of Jestrovic?

Mbo Of Jestrovic?

Jestrovic of Mbo? Het was één van de knopen die Hugo Broos gisteren nog moest doorhakken. "Ik wil spelen", was Jestrovic heel duidelijk. "Het is nu al enkele keren dat ik het slachtoffer ben geworden." Lees verder »

 13-09-2004 

CL: Valencia-RSCA: de selectie

CL: Valencia-RSCA: de selectie

Durft Anderlecht het het in Mestalla met Aruna, Jestrovic en Mpenza in het elftal? Broos sloot het gisteren niet uit:"Het kan maar ik heb nog niets beslist." Normaal gezien keert Broos in Valencia terug naar zijn viermansdefensie. Lees verder »

Broos wil Valencia "pijn doen"

Broos wil Valencia

Hugo Broos liet Valencia in Bilbao (2-2) scouten. De Anderlecht-trainer zag ook al de partijen tegen Porto (Supercup) en Villarreal. "Het collectief blok van Valencia boezemt me de meeste schrik in", aldus Broos. Lees verder »

Broos wijst Kompany terecht

Broos wijst Kompany terecht

Broos was ondanks de 1-3 winst niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg in Oostende. Voor en na de training wees de Anderlecht-trainer de ganse spelersgroep en Kompany terecht voor hun ,hautain gedrag' aan de kust. Lees verder »

 12-09-2004 
 11-09-2004 

Broos kwaad na ondermaatse prestatie

Broos kwaad na ondermaatse prestatie

"Nederigheid is een mooie gave. Enkele van mijn spelers moeten dringend lessen daarin krijgen. We gedroegen ons zeer trots op het veld en begonnen slap" sprak kwade Broos na de partij Oostende-Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht klopt KVO met 1-3

Anderlecht klopt KVO met 1-3

Een tactisch uitgekookt, maar ondermaats Anderlecht heeft Oostende relatief gemakkelijk opzij gezet. De kustploeg speelde wel drie kwart van de partij met tien. Paars-wit staat nu (voorlopig) tweede. Lees verder »

Vanden Borre wellicht aan de aftrap

Vanden Borre wellicht aan de aftrap

Anderlecht speelt op Oostende wellicht met een 4-3-3, waarbij Junior, Baseggio en Zetterberg in de rug spelen van de drie spitsen. Mogelijk krijgt Mbo echter een dagje rust met het oog op de belangrijke partij op Valencia. Lees verder »

KV Oostende - Anderlecht : combi-regeling

KV Oostende - Anderlecht : combi-regeling

Er geldt een combi-regeling voor de match KVO - Anderlecht.
Dit houdt in dat de Dienst Veiligheid besliste dat vlak vóór de match, de loketten zullen gesloten zijn. Ook is er een alcoholverbod voor en tijdens die match. Lees verder »

 10-09-2004 

Jestrovic begrijpt boze Broos niet

Jestrovic begrijpt boze Broos niet

Anderlecht-trainer Hugo Broos toonde zich woensdag niet opgetogen met het feit dat Nenad Jestrovic na een interland met Servië-Montenegro langer weg was gebleven om een benefietwedstrijd te spelen. Lees verder »

 09-09-2004 

Aruna Dindane traint weer bij Anderlecht

Aruna Dindane traint weer bij Anderlecht

De Ivoriaanse international Dindane is terug in het land. De aanvaller van Anderlecht maakte donderdagnamiddag zijn opwachting op de training, waar hij bevestigde dat hij zich opnieuw volledig ter beschikking stelt van zijn club. Lees verder »

Cvitanovic rekent op transfer Anderlecht

Cvitanovic rekent op transfer Anderlecht

De Kroaat Mario Cvitanovic, die al een positieve test aflegde tegen Lens, rekent stellig op een overgang naar Anderlecht. De linksback moet echter wachten op een ultieme beoordeling na de reservematch van vrijdag tegen Oostende. Lees verder »

Training deze namiddag

Training deze namiddag

Aruna reisde gisterenavond af naar België en arriveert in de loop van de voormiddag in Brussel. Hij wordt verwacht op de training, die voor de gelegenheid naar de namiddag is verplaatst. Lees verder »

 08-09-2004 

Geen Jestrovic op training

Geen Jestrovic op training

Nog altijd geen Jestrovic op de training gisteren bij Anderlecht. De Serviër-Montenegrijn speelde dinsdagavond nog een vriendschappelijke wedstrijd met de nationale ploeg tegen een ploeg landelijke vedetten. Lees verder »

Baseggio loopt terug rondjes

Baseggio loopt terug rondjes

Walter Baseggio liep gisteren nog rondjes op Anderlecht , maar zou vandaag weer met de groep aansluiten. Hij verwacht fit te zijn voor Oostende en Valencia. "Ik heb enorm veel pijn geleden", aldus de middenvelder. Lees verder »

 07-09-2004 

Goed nieuws voor De Boeck

Goed nieuws voor De Boeck

Glen De Boeck krijgt na zijn loopbaan bij Anderlecht een functie in de technische staf van de ploeg. Goed nieuws kwam er voor De Boeck ook uit sportieve hoek. Hij werd door dokter Martens medisch fit verklaard. Lees verder »

Wilhelmsson gaf 3 assists

Wilhelmsson gaf 3 assists

Christian Wilhelmsson speelde met Zweden tegen Malta. Het werd 0-7 en Chippen had een voet in 3 van de goals. Hierdoor werd hij samen met Ibrahimovic, uitblinker van de partij. Lees verder »

 06-09-2004 
 05-09-2004 
 04-09-2004 

Onmondig België verspeelt 2 dure punten

Onmondig België verspeelt 2 dure punten

België begint met een valse start aan de WK kwalificatie ronde. Het kwam in Charleroi niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Litouwen. Sonck opende de score in de 2e helft met een vrije trap, maar Jankauskas maakte nog gelijk. Lees verder »

Supercup wellicht in december

Supercup wellicht in december

Er lijkt dan toch een oplossing in de maak te zijn voor de Belgische Supercup. Volgens de Waalse krant La Derniere Heure zal de wedstrijd gespeeld worden op 21 of 22 december. Lees verder »

Nog geen beslissing over testers

Nog geen beslissing over testers

De testspelers Fernando Tissone en Mario Cvitanovic kwamen in de benefietmatch tegen Lens in actie. Voorlopig wil coach Hugo Broos nog geen definitief oordeel over beide spelers vellen. Lees verder »

 03-09-2004 

Anderlecht verliest benefietmatch

Anderlecht verliest benefietmatch

RSC Anderlecht heeft de benefietmatch tegen het Franse RC Lens met 2-1 verloren. Jonathan Legear kon nochtans de score openen voor paars-wit, in de 33e minuut. Maar Bakari en Cousin bezorgden Lens de overwinning. Lees verder »

 02-09-2004 
 01-09-2004 

Haalde Anderlecht Junior weg bij Parma?

Haalde Anderlecht Junior weg bij Parma?

Italiaanse sites melden dat Anderlecht interesse heeft in Junior, een Braziliaanse linksachter van Parma. Paars-wit wou eerder al de linksachter plaats versterken. Sommige bronnen melden zelfs dat de transfer al geregeld is. Lees verder »

Hoe moet het nu verder met Aruna?

Hoe moet het nu verder met Aruna?

RSCA heeft de transfer van Aruna geweigerd omdat geen enkele club genoeg geld op tafel legde. Aruna was hier allesbehalve tevreden mee. Maar wat moet er nu gebeuren zodat beide partijen toch verder kunnen werken? Lees verder »