Archieven

 30-09-2001 

Anderlecht wint

Anderlecht wint

Anderlecht was ruim te sterk voor Eendracht Aalst. Mornar was absolute uitblinker, met een goal en 2 assists. Verder scoorden ook Baseggio, Aruna (2x) en Ilic. Eindscore: 1-5. De Bilde miste een strafschop in de slotfase. Lees verder »

 29-09-2001 

Pirard langer out

Pirard langer out

Manu Pirard (adductoren) zal nog minstens 2 weken aan de kant blijven. De medische staf schreef hem 10 dagen volledige rust voor waarna zijn situatie opnieuw bekeken zal worden. Lees verder »

Blijft Stoica?

Blijft Stoica?

Anderlecht had een opbouwend onderhoud met manager Becali van speler Alin Stoica betreffende een verlenging van het contract van de betrokken speler. Stoica lijkt geneigd bij te tekenen. Al weet je met de jonge Roemeen nooit. Lees verder »

Wedstrijden om 19.00u

Wedstrijden om 19.00u

De politieverantwoordelijken van steden en gemeenten die de veiligheid bij eerste- en tweedeklassevoetbal moeten verzekeren, zullen dinsdag op een vergadering in Beveren voorstellen om avondwedstrijden voortaan uiterlijk om 19 uur te laten beginnen. Lees verder »

 28-09-2001 

Geen wrevel binnen het team

Geen wrevel binnen het team

Na het verlies tegen Real ontstonden er geruchten over wrijving in de spelersgroep van Anderlecht.
Filip De Wilde deed scherpe uitspraken over de manier waarop er in de tweede helft werd gespeeld. Achteraf relativeerde hij zijn woorden. Lees verder »

Oyen en Iachtchouk zijn terug

Oyen en Iachtchouk zijn terug

Oyen (overbelasting) en Iachtchouk (enkel) zijn vanavond aan hun wederoptreden toe met de reserven. Ook Pirard en Doll zitten op schema , hoewel zij nog zeker tot volgende week moeten wachten. Lees verder »

Selectie Belgi

Selectie Belgi

Bondscoach Robert Waseige heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK-kwalificatieduel in en tegen Kroati?. Dit zijn de twintig namen. Lees verder »

Opnieuw tegen Real

Opnieuw tegen Real

Paars-Wit speelt op 6 januari opnieuw tegen Real Madrid. Dat gebeurt tijdens de winterstage in La Manga. (3 tot 9 januari). Op 4 januari spelen ze tegen Allicante. Volgende donderdag zijn deze te gast in Strombeek. Lees verder »


 26-09-2001 

Verlies tegen Madrid

Verlies tegen Madrid

Anderlecht heeft een slechte zaak gedaan in de Champions League. Het verloor op het veld van Real Madrid met 4-1.
Aan de rust zag het er nochtans goed uit voor de paars-witten. Lees verder »

 25-09-2001 

Details over Real-RSCA

Details over Real-RSCA

Joris Van Hout krijgt opnieuw een plaats in de basis. Stoica krijgt de voorkeur op Mornar waardoor Aruna als diepste spits zal worden uitgespeeld. Lees verder »

Baseggio heeft vliegangst

Baseggio heeft vliegangst

Walter Baseggio stapt vanavond met een nog kleiner hartje dan eerder het vliegtuig op. "Ik ben de enige speler van Anderlecht die vliegangst heeft. Totnogtoe is het dragelijk maar het valt mij toch niet mee. Lees verder »

 24-09-2001 

Voorbeschouwing Real-RSCA

Voorbeschouwing Real-RSCA

Real Madrid:
Madrid won met 5-1 van Espanyol de Barcelona. Dit was de eerste zege van de koninklijke in de competitie. Op die manier komt Real weg van de kelder van het klassement. Lees verder »

Blessureleed

Blessureleed

Doelman Pavlovic kreeg een inspuiting in de schouder. Als hij niet klaar geraakt voor een zitje op de bank, wordt de jonge Kurt Carlier tweede doelman. Na Hendrikx, Ilic en Tarek vorige week, is nu Stoica grieperig. Lees verder »


 22-09-2001 

Pavlovic opnieuw out

Pavlovic opnieuw out

Pavlovic sukkelt opnieuw met zijn oude schouderblessure. Dat betekent dat Anthuenis waarschijnlijk niet over een ervaren tweede doelman kan beschikken in Real Madrid. Milojevic en Peersman zijn namelijk ook voor langere tijd out. Lees verder »

 21-09-2001 

Hoe zit het met de geblesseerden?

Hoe zit het met de geblesseerden?

Bij een actie in de eerste helft liep Glen De Boeck een verrekking in de dij op. De Anderlecht-aanvoerder speelde voort met een inspuiting maar moet nu enkele dagen rust nemen. Hij haalt wel de partij van volgende week tegen Real Madrid. Lees verder »

Vrouw Verschueren aan betere hand

Vrouw Verschueren aan betere hand

In de toestand van de echtgenote van Michel Verschueren is een lichte verbetering merkbaar. Marie-Louise Susic die maandagmiddag het slachtoffer werd van een zwaar verkeersongeval , werd met succes aan het hoofd geopereerd. Lees verder »

Boete GBA

Boete GBA

Het Sportcomit? legde GBA een boete van 60.000 fr. op wegens incidenten tijdens de match GBA-RSCA. De scheidsrechter moest de wedstrijd enkele minuten onderbreken nadat de grensrechter door een projectiel van een thuisfan geraakt werd. Lees verder »

 20-09-2001 

Anderlecht - AS Roma 0-0

Anderlecht - AS Roma 0-0

Anderlecht heeft zijn 2e gelijk spel in de Champions League behaald. Deze keer speelden de paars-witten thuis 0-0 gelijk. AS Roma had wel de beste kansen, maar vertikte te scoren. Lees verder »


 19-09-2001 

Stoica naar Lazio?

Stoica naar Lazio?

Volgens Zwitserse bronnen heeft Alin Stoica een voorcontract getekend bij Lazio Roma. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De transfer zou aan het einde van dit seizoen plaats hebben. In dat geval kan hij gratis naar Lazio overstappen. Lees verder »

 18-09-2001 
 17-09-2001 

 15-09-2001 

Italiaanse Belgen zonder ticket

Italiaanse Belgen zonder ticket

Italiaanse Belgen zonder fancard van Anderlecht kunnen woensdag niet aan tickets geraken voor Anderlecht-AS Roma. Flink wat genaturaliseerde Belgen blijven zo in de kou staan.
Een Italiaanse naam volstaat om ze de toegang te weigeren. Lees verder »

Onderhandelingen Dimbala

Onderhandelingen Dimbala

Anderlecht hoopt eerstdaags de onderhandelingen over de Congolezen Dimbala en Mbemba te starten. Aalst stond op het punt Mbemba te huren van Anderlecht maar het liet de afgelopen week niets meer van zich horen. Lees verder »

Kounenakis naar Sittard

Kounenakis naar Sittard

Het Nederlandse Fortuna Sittard wil Nikos Kounenakis(23) van Anderlecht huren. De Eeredivisie clubt wenst de Griekse middenvelder echter pas te betalen als hij volledig wedstrijdfit is. Lees verder »

 14-09-2001 

Baseggio en Iachtchouk keren terug

Baseggio en Iachtchouk keren terug

Zowel Walter Baseggio als Oleg Iachtchouk zullen waarschijnlijk volgende week de groepstrainingen hervatten. Beide spelers hebben last van een enkelblessure. De wedstrijden tegen Lierse en (vermoedelijk) Roma komen te vroeg. Lees verder »

 13-09-2001 

Ziekenboog loopt langzaam leeg

Ziekenboog loopt langzaam leeg

Anderlecht trainde gisterennamiddag nog in het Constant Vanden Stockstadion. De Boeck (heup) en Pirard (adductoren) deden niet mee: ze kregen rust tot morgen voorgeschreven maar ze zijn wellicht fit voor zaterdag. Lees verder »

1 minuut stilte

1 minuut stilte

De Belgische wedstrijden die dit weekend geprogrammeerd staan, worden, in tegenstelling tot de Europese wedstrijden, niet uitgesteld. Lees verder »

Anderlecht vak uitverkocht

Anderlecht vak uitverkocht

Het secretariaat van SK Lierse meldt dat de bezoekersvakken voor de wedstrijd Lierse - Anderlecht, van zaterdag 15 september, volledig uitverkocht zijn. Dit betekent dat de loketten langs Anderlecht-zijde gesloten zullen blijven. Lees verder »

 12-09-2001 

Dimbala naar RSCA?

Dimbala naar RSCA?

Patrick Dimbala staat dicht bij een transfer naar Anderlecht. De 19-jarige Congolees loopt momenteel in de spits bij Eendracht Aalst. De vraagprijs van Aalst zou nog te groot zijn. Lees verder »

Loting beker

Loting beker

Anderlecht mag het dit jaar in de beker opnemen tegen Lokeren SNW. Kan Sporting dit jaar zijn matige bekerreputatie van de voorbije jaren oppoetsen? Lees verder »

 11-09-2001 

Eerste punt voor Anderlecht

Eerste punt voor Anderlecht

RSC Anderlecht heeft zijn eerste punt in de Champions League binnen. Het speelde 1-1 gelijk op het veld van Lokomotiv Moskou.
De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de terroristische aanslag op het World Trade Center. Lees verder »

 10-09-2001 
 09-09-2001 

Moskou wint van Tirol

Moskou wint van Tirol

Anderlecht kent zijn eerste tegenstander voor de Champions League. Het is Lokomotiv Moskou. De Moskovieten moesten hun wedstrijd tegen Tirol herspelen omwille van een scheidsrechterlijke fout. Lees verder »

Anderlecht - Genk 3-3

Anderlecht - Genk 3-3

Anderlecht heeft opnieuw punten verloren. Deze keer kwamen de Brusselaars niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Genk.
Aan de rust stond het 1-2 en dat was zeker verdiend te noemen. Lees verder »

 08-09-2001 

Voorbeschouwing RSCA-Genk

Voorbeschouwing RSCA-Genk

RSC Anderlecht:
Oyen komt voor het eerst in de selectie en zou door het forfait van Doll (scheurtje bil en nog twee weken out) aan de aftrap kunnen komen. Stoica speelde met de invallers en zit mogelijk op de bank. Lees verder »

Regeling fancards

Regeling fancards

Om je in voorverkoop een ticket aan te schaffen voor een voetbalwedstrijd in eerste klasse heb je niet langer een Fancard nodig. Daarentegen volstaat de identiteitskaart dan weer niet langer om op de dag van de match een toegangsbewijs te bekomen. Lees verder »

Projectie clublogo

Projectie clublogo

Voor de aftrap van iedere thuiswedstrijd wil Anderlecht voortaan het clublogo en dat van de tegenstander met een laser op de grasmat projecteren. Deze techniek wordt ook al door Canal+ toegepast bij rechtstreekse uitzendingen van wedstrijden. Lees verder »

 06-09-2001 

Anderlecht 13e beste ploeg ter wereld

Anderlecht 13e beste ploeg ter wereld

FC Liverpool is nog steeds de beste voetbalclub ter wereld. Dat blijkt althans uit het klassement van de maand september dat maandag gepubliceerd werd door de Internationale Federatie voor Geschiedenis en Statistiek van het Voetbal (IFFHS). Lees verder »

Stoica naar Feyenoord?

Stoica naar Feyenoord?

Volgens VTR Teletekst staat Alin Stoica op het lijstje van mogelijke vervangers voor John Dahl Tomasson. Feyenoord zit met de Deen in dezelfde situatie als Anderlecht met Stoica : ook Tomasson weigert bij te tekenen. Lees verder »

Baseggio kent terugslag

Baseggio kent terugslag

Walter Baseggio kende een terugslag in zijn revalidatie. Hij moet zich de komende 10 dagen opnieuw beperken tot rondjes lopen. Ook Iachtchouk en Peersman zijn opnieuw voor langere tijd out , al is dat bij Oleg geen nieuws meer. Lees verder »

 05-09-2001 

Belgi? wint

Belgi? wint

Belgi? heeft zopas Schotland geklopt met 2-0. De Belgen speelden over het algemeen een goede match tegen de zwakke Schotten.Door de winst zijn de Duivels nu al zeker van een barrage match. Lees verder »

 04-09-2001 

Terugkerende geblesseerden

Terugkerende geblesseerden

Baseggio, Jestrovic en Pavlovic oefenden voor het eerst met de groep. Of ze in aanmerking komen voor de partij tegen Genk is nog twijfelachtig. Ook Seol , Aruna en Mornar gingen voluit. Lees verder »

Meert naar Lierse

Meert naar Lierse

De naam van Stijn Meert (23) duikt op als mogelijke versterking voor Lierse. De middenvelder verkommert in de B-kern van Anderlecht en wil zijn carri?re een nieuw elan geven. Hij ziet een samenwerking met trainer Regi Van Acker best zitten. Lees verder »

Thompson voor nationale ploeg

Thompson voor nationale ploeg

Ode Thompson komt bij Anderlecht niet aan de bak maar in zijn vaderland Nigeria heeft hij heel wat meer krediet. De aanvaller werd opgeroepn voor de 2 interlands tegen Zuid-Korea. Lees verder »

 03-09-2001 

Ilic vader

Ilic vader

Alexander Ilic is vrijdagavond vader geworden van een tweeling. Zowel de kinderen , Mateja (jongen) en Mina (meisje) als de ouders maken het uitstekend. Lees verder »

 01-09-2001 

Betere beveiliging

Betere beveiliging

Burgemeester Simonet, voorzitter Vanden Stock en manager Verschueren hebben vrijdag nieuwe maategelen bekendgemaakt die getroffen zijn om de veiligheid in het stadion te versterken tijdens risicowedstrijden. Lees verder »

Loting barrages

Loting barrages

Vrijdag werden in het Zwitserse Z?rich de barragewedstrijden voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea geloot. Daarin gingen de nummers 2 van 8 van de 9 Europese groepen in de trommel. Dit zijn de resultaten (eerstgenoemden spelen eerst thuis). Lees verder »

Nieuwe reglementen

Nieuwe reglementen

De FIFA en het Internationaal Spelerssyndicaat FIFPro hebben vrijdag een overeenkomst bereikt over het nieuwe internationale transferreglement. Lees verder »