Archieven

 31-08-2016 

Anderlecht staat rechten op Canesin af

Anderlecht staat rechten op Canesin af

ANDERE Tot nu toe had Anderlecht nog steeds 50% rechten in handen op een eventuele doorverkoop van Fernando Canesin. Tot vanavond. Tijdens de onderhandelingen over de transfer van Ibrahima Conté onderhandelde KV Oostende ook over de rechten, die de kustploeg uiteindelijk heeft verworven.  Lees verder »

Heylen op huurbasis naar Westerlo

Heylen op huurbasis naar Westerlo

TRANSFERS Het blijft druk in de laatste uren van de transferperiode bij Anderlecht. Michaël Heylen is de volgende vertrekker bij paars-wit. De verdediger gaat één seizoen op huurbasis spelen bij KVC Westerlo, er is geen optie tot aankoop opgenomen in de overeenkomst.  Lees verder »

Officieel: Spajic voorgesteld

Officieel: Spajic voorgesteld

TRANSFERS Anderlecht heeft dan toch al een verdediger beet, Uros Spajic is zojuist officieel voorgesteld op het officiële twitterkanaal van paars-wit. De 23-jarige Servische verdediger komt over van het Franse Toulouse en komt één seizoen de kleuren van Anderlecht verdedigen.  Lees verder »

De Medina wordt uitgeleend aan Oud-Heverlee Leuven

De Medina wordt uitgeleend aan Oud-Heverlee Leuven

TRANSFERS Ondanks het feit dat Anderlecht nood heeft aan verdedigers laat het er nog eentje vertrekken, Nathan De Medina lijkt op weg naar een uitleenbeurt aan Oud-Heverlee Leuven. De 18-jarige verdediger kwam ook niet aan speelkansen toe bij de A-kern en mag nu dus ervaring gaan opdoen bij de Leuvenaars. Er is geen aankoopoptie opgenomen in het huurcontract.  Lees verder »

"Onder indruk van stadion en de fans"

INTERVIEWS Afgelopen weekend speelde Dennis Praet zijn eerste minuten voor Sampdoria die meteen ook de drie punten pakte tegen Atalanta Bergamo. Praet mocht 30 minuten invallen, na afloop gaf hij een kort interview voor de camera's van SampTV en liet weten dat hij "héél tevreden was over zijn debuut." Lees verder »

Lombaerts: "Héél spijtig"

Lombaerts:

TRANSFERS Nicolas Lombaerts vertoeft momenteel in België met de Rode Duivels. Tegenover VTM nieuws gaf de verdediger toe dat het "heel spijtig" is dat de onderhandelingen tussen Zenit Sint-Petersburg en Anderlecht zijn afgesprongen. Na acht jaar Rusland was de verdediger aan iets anders toe. De transferperiode loopt af om middernacht.  Lees verder »

Update: Lukebakio out, Spajic in

Update: Lukebakio out, Spajic in

TRANSFERS De ruil lijkt nu ook officieel beklonken: volgens La Dernière Heure wordt Dodi Lukebakio Ngandoli één seizoen uitgeleend aan het Franse Toulouse en maakt de 23-jarige Servische verdediger Uros Spajic de omgekeerde beweging. De Serviër zou om 17u een privévlucht genomen hebben richting België om er zijn medische testen af te leggen.  Lees verder »

Conté (dan toch nog) naar Oostende

Conté (dan toch nog) naar Oostende

TRANSFERS Ibrahima Conté is dan toch onderweg naar Oostende. Even zag het ernaar uit dat hij op uitleenbasis naar Westerlo zou trekken. Maar de Guineeër wordt nu toch verkocht aan KV Oostende, de ploeg waar hij al sinds de vorige wintermercato naartoe wou.  Lees verder »

Lukebakio in ruil voor verdediger?

Lukebakio in ruil voor verdediger?

TRANSFERS Nu Lukebakio niet op speeltijd hoeft te rekenen en Anderlecht nog slechts enkele uren heeft om een oplossing te vinden in de verdediging zou één oplossing beide problemen kunnen verhelpen. Mogelijks verhuurt Anderlecht de aanvaller voor 1 jaar aan Toulouse. In ruil maakt een verdediger dan de omgekeerde beweging. Twee namen doen de ronde: de Serviër Spajic (23) en de Frans-Senegalees Issa Diop (19). Gezien die laatste de status van toptalent heeft lijkt die minder waarschijnlijk. Lees verder »

"We hebben ons bod serieus verbeterd, maar Zenit weigerde."

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck reageerde voor het eerst op het afketsen van de transfer van Nicolas Lombaerts. Hij beweert - zonder in detail te gaan - dat Anderlecht een serieuze inspanning wou leveren. Helaas bleek dit onvoldoende voor Zenit. “Met Russen weet je natuurlijk nooit, maar Nicolas Lombaerts zal bij Zenit moeten blijven.” besloot de manager. Lees verder »

Officieel: Brabec tekent bij Genk

Officieel: Brabec tekent bij Genk

TRANSFERS Jakub Brabec, de Tsjechische centrale verdediger die op weg leek naar Anderlecht, heeft een contract getekend bij Racing Genk. Brabec verbindt zijn lot voor vier seizoen aan de Limburgse club. Het contract bevat ook een optie voor een vijfde jaar. Lees verder »

Bourard tekent bij Sint-Truiden

Bourard tekent bij Sint-Truiden

TRANSFERS De transfer van Samy Bourard naar STVV is nu ook officieel. Het werd geen uitleenbeurt, maar een definitieve overgang. Bourard tekende er een contract voor twee seizoenen en een derde seizoen in optie. "Ik ben blij om terug bij STVV te zijn." Lees verder »

Transfer Lombaerts loopt vast

Transfer Lombaerts loopt vast

TRANSFERS De transfer van Nicolas Lombaerts naar Anderlecht zit op een dood spoor volgens Niels Vleminckx van Het Laatste Nieuws. Anderlecht wil maar 2,5 miljoen euro betalen terwijl Zenit Sint-Petersburg zeker 2 miljoen euro meer wil.  Lees verder »

D'Alberto geniet interesse van MVV

D'Alberto geniet interesse van MVV

TRANSFERS De Nederlandse tweedeklasser MVV toont interesse in Enzo D'Alberto, een 20-jarige doelman uit de beloftenkern van Anderlecht. Met Mile Svilar als eerste doelman en nieuwkomer Maxim Figys tellen de beloften twee doelmannen, waardoor een vertrek bespreekbaar is. Lees verder »

Obradovic speelklaar voor Charleroi

Obradovic speelklaar voor Charleroi

ANDERE Ivan Obradovic speelde al drie wedstrijden mee met de beloften, vorige maandag speelde hij zelfs de volle negentig minuten. Alles lijkt er dus op dat hij klaar is om opnieuw zijn opwachting te maken in de A-kern. De kans is dus groot dat hij tegen Charleroi zijn plaats op de linksback opnieuw inneemt.  Lees verder »

 30-08-2016 

Kara niet aanwezig op training

Kara niet aanwezig op training

TRANSFERS Kara Mbodj was niet aanwezig voor de training bij de nationale ploeg vandaag. Hij kreeg de toestemming van de bondscoach om naar Engeland te trekken en zijn transfer af te ronden. Maar Swansea wordt het wellicht niet. Lees verder »

Bruno: "Blij om terug thuis te zijn"

Bruno:

TRANSFERS - INTERVIEWS Massimo Bruno legde vandaag zijn medische testen af in het Engery Lab te Gent en zette nadien zijn handtekening onder een huurovereenkomst voor één seizoen. Anderlecht heeft ook een aankoopoptie bedongen, van hoeveel is onbekend. Tegenover RSCA TV laat Bruno weten dat hij "blij is om terug thuis te zijn." Lees verder »

Ten vroegste woensdag rond de tafel met Zenit

Ten vroegste woensdag rond de tafel met Zenit

TRANSFERS Het dossier rond de transfer van Nicolas Lombaerts is nog in volle onderhandeling. Anderlecht maakt nog steeds een goede kans om de Rode Duivel binnen te halen maar Zenit Sint-Petersburg wil nu eerst de lopende dossiers van Axel Witsel en Ezequiel Garay afwerken.  Lees verder »

QPR maakt transfer Sylla officieel bekend

QPR maakt transfer Sylla officieel bekend

TRANSFERS De Queens Park Rangers kondigde officieel de transfer van Idrissa Sylla aan via Twitter. De Guineeër tekende bij de Engelse tweedeklasser een contract voor drie seizoenen. "Ik heb er altijd van gedroomd in Engeland te voetballen en dankzij QPR wordt die droom werkelijkheid", liet Sylla optekenen.  Lees verder »

Faes mag even meetrainen met Rode Duivels

Faes mag even meetrainen met Rode Duivels

ANDERE De Rode Duivels hebben er vandaag een tweede training op zitten onder nieuwe bondscoach Roberto Martinez. Eerder riep hij Leander Dendoncker al bij de selectie ter vervanging van Marouane Fellaini, vandaag mocht ook Wout Faes even meetrainen. En de bondscoach was onder de indruk.  Lees verder »

Anderlecht haalt stevig uit op de transfermarkt

Anderlecht haalt stevig uit op de transfermarkt

TRANSFERS Anderlecht heeft tot nu toe stevig uitgehaald op de transfermarkt. En de komst van Brabec en Lombaerts zijn nog mogelijk in de laatste uren van de zomermercato. Aangezien er de laatste dagen veel beweging geweest is, geven we jullie een overzichtje van de activiteiten tot nu toe. Lees verder »

Bourard naar STVV

Bourard naar STVV

JEUGD - TRANSFERS Samy Bourard lijkt op weg naar Sint-Truiden. Bourard bleef de laatste jaren hangen bij de beloften en werd niet opgenomen in de A-kern. Mogelijk biedt STVV nu een oplossing. Tussen de clubs is er nog geen akkoord, maar Anderlecht lijkt een vertrek niet in de weg te staan.  Lees verder »

Kara persoonlijk rond met Swansea

Kara persoonlijk rond met Swansea

TRANSFERS Volgens de Franstalige krant Le Soir, heeft Kara Mbodj een persoonlijk akkoord met het Engelse Swansea. De Senegalees moest zondag nog overtuigd worden om te spelen tegen AA Gent omdat hij liever richting Engeland trok met zijn makelaar Mogi Bayat, om zijn transfer volledig af te ronden.  Lees verder »

Anderlecht moet nog (lang) wachten op vier miljoen

Anderlecht moet nog (lang) wachten op vier miljoen

ANDERE Terwijl Matias Suarez de toestemming kreeg van de FIFA om officieel te spelen voor Belgrano, eist Anderlecht nog steeds 4 miljoen euro voor de Argentijn. Ondanks het feit dat paars-wit een ijzersterk dossier in handen heeft, kan de zaak nog jaren aanslepen. De Brusselaars zullen dus nog veel geduld hebben alvorens te cashen.  Lees verder »

Nog 48 dolle transferuren

Nog 48 dolle transferuren

TRANSFERS Er wachten Herman Van Holsbeeck nog 48 stressvolle transferuren. Naast de inkomende dossiers moet er ook nog een oplossing gezocht worden voor Ibrahima Conté en Dodi Lukebakio Ngandoli. Conté wil koste wat kost naar Oostende en Lukebakio nog een seizoen in de B-kern is "not done".  Lees verder »

2,2 miljoen euro voor Sylla

2,2 miljoen euro voor Sylla

TRANSFERS Deed Anderlecht nog een mooie deal met de transfer van Stefano Okaka, dat blijft er bij die van Idrissa Sylla toch een nare bijsmaak achter. De Guineeër kon vorige week nog voor 6 miljoen euro naar Wolverhampton, maar door gebrek aan een vervanger mocht hij toen niet weg bij Anderlecht.  Lees verder »

6 miljoen euro voor Okaka

6 miljoen euro voor Okaka

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck heeft Stefano Okaka met drie miljoen euro winst kunnen doorverkopen aan Watford. Wat toch niet slecht is na één seizoen. Of de Italiaanse spits effectief doorreist naar Udinese is nog onduidelijk, verschillende berichten spreken mekaar daarover tegen.  Lees verder »

Vandaag medische testen voor Bruno

Vandaag medische testen voor Bruno

TRANSFERS Massimo Bruno is al afgezakt naar België en legt vandaag zijn medische testen af bij Anderlecht. Paars-wit huurt Bruno voor één seizoen van Red Bull Leipzig, dat promoveerde naar de Bundesliga waardoor Bruno er niet veel speelkansen meer kreeg.  Lees verder »

Dossier Brabec on hold

Dossier Brabec on hold

TRANSFERS De komst van Jakub Brabec is nog niet volledig afgewend, het dossier staat momenteel on hold. Reden: eerst moet Kara Mbodj een nieuw onderkomen vinden. De Senegalees wil nog altijd naar de Premier League, en er is interesse, maar echter nog niets concreet.  Lees verder »

Lombaerts persoonlijk rond met Anderlecht

Lombaerts persoonlijk rond met Anderlecht

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad heeft Nicolas Lombaerts een persoonlijk akkoord met Anderlecht. Enkel de clubs moeten er nu nog uitgeraken. Maandag zocht paars-wit al opnieuw toenadering tot Zenit Sint-Petersbrug en het lijkt erop dat de kloof tussen vraag en aanbod, qua transferprijs, kleiner geworden is.  Lees verder »

 29-08-2016 

Officieel: Okaka trekt naar Londen

Officieel: Okaka trekt naar Londen

TRANSFERS Wat al een hele namiddag een publiek geheim was is nu ook officieel bevestigd door Anderlecht: Stefano Okaka trekt naar het Engelse Watford FC. Of de Italiaanse spits nadien uitgeleend wordt aan Udinese is nog niet bevestigd.  Lees verder »

Sylla op weg naar QPR

Sylla op weg naar QPR

TRANSFERS Nu Anderlecht op het punt staat om Hamdi Harbaoui te halen, mag Idrissa Sylla eindelijk vertrekken. Niet Wolverhampton of Atalanta zou zijn bestemming worden, wel Queens Park Rangers. Lees verder »

Coach Slavia Praag krijgt de bons

Coach Slavia Praag krijgt de bons

ANDERE Vorige donderdag schakelde Anderlecht Slavia Praag uit in de play-offronde van de Europa League en dat heeft nu zijn gevolgen. Coach van Slavia Praag, Dusan Uhrin kreeg vandaag zijn ontslagbrief van de club, ook sportief directeur Jinoch Konci mag beschikken.  Lees verder »

Harbaoui in, Okaka out

Harbaoui in, Okaka out

TRANSFERS Hamdi Harbaoui komt van Udinese over naar Anderlecht, in de omgekeerde richting gaat Stefano Okaka die door Watford wordt uitgeleend aan Udinese. Nu paars-wit er een spits bij heeft is de kans groot dat Idrissa Sylla naar Atalanta mag vertrekken. Lees verder »

Heylen depanneert even bij Rode Duivels

Heylen depanneert even bij Rode Duivels

ANDERE De Rode Duivels zijn neergestreken te Neerpede voor hun trainingen. Door het uitvallen van Marouane Fellaini had bondscoach Roberto Martinez een veldspeler tekort. De bondscoach koos voor de gemakkelijke oplossing en vroeg er eentje aan Anderlecht en die eer was dus weggelegd voor Michaël Heylen.  Lees verder »

Stanciu geland in Brussel

Stanciu geland in Brussel

TRANSFERS Nicolae Stanciu landde een uurtje geleden op Belgische bodem. Hij kreeg bij de Roemeense nationale ploeg een dag vrij om het tweede deel van zijn medische tests af te leggen en zijn transfer naar Anderlecht volledig af te ronden.  Lees verder »

Bod op Lombaerts

Bod op Lombaerts

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht is niet van plan om de laatste dagen van de transferperiode aan zich te laten voorbijgaan. Vandaag doet het een stevig bod bij Zenit Sint-Petersburg op Nicolas Lombaerts. Maar de Brusselaars zijn niet alleen, ook Club Brugge mengt zich weer in de dans rond Lombaerts.  Lees verder »

Bruno wil terugkeren naar Astridpark

Bruno wil terugkeren naar Astridpark

TRANSFERS - ANDERE De naam van Massimo Bruno kwam vroeg in de transferperiode al eens ter sprake, alleen wou Bruno afwachten of hij speelkansen kreeg in de Bundesliga met Red Bull Leipzig. Nu blijkt dat dat niet het geval is wil Bruno terugkeren naar paars-wit en is zelfs bereid om in te leveren.  Lees verder »

Tot 9,5 miljoen euro voor Stanciu

Tot 9,5 miljoen euro voor Stanciu

TRANSFERS Nicolae Stanciu wordt met stip de duurste transfer ooit in België. Herman Van Holsbeeck had er een staatszaak van gemaakt om de Roemeen binnen te halen, vooral na het afhaken van Markus Henriksen. Anderlecht legt 7,5 miljoen euro op tafel dat kan oplopen tot 9,5 miljoen euro als ze zich plaatsen voor de poules van de Champions League.  Lees verder »

6 matchen, 5 goals

6 matchen, 5 goals

ANDERE Lucasz Teodorczyk scoorde gisteren zijn vijfde goal in zes wedstrijden. Daarmee evenaart hij het record van Nicolas Frutos. Daarmee is de Pool de vierde in het rijtje van spelers die dat ooit op hun palmares mochten schrijven.  Lees verder »


 28-08-2016 

Dan toch goed nieuws over Stanciu én Lombaerts?

Dan toch goed nieuws over Stanciu én Lombaerts?

TRANSFERS Volgens de Franstalige zender RTL heeft Anderlecht een mondeling akkoord met Nicolas Lombaerts. Paars-wit zal maandag nog wel alles uit de kast moeten halen om ook zijn club Zenit St.-Petersburg te overtuigen. Het bestuur lijkt in ieder geval bereid om nu toch fors te gaan investeren, waardoor een deal mogelijk wordt. Lees verder »

 27-08-2016 

Markus Henriksen wordt het niet

Markus Henriksen wordt het niet

TRANSFERS Markus Henriksen zal normaal gezien niet naar Anderlecht komen. De middenvelder van AZ Alkmaar vertoeft momenteel in Engeland om een transfer naar Hull City af te ronden. De Noor had altijd al aangegeven dat hij een overgang naar Engeland of Duitsland boven Anderlecht verkoos. Lees verder »

Waarom Heylen onmisbaar is voor Anderlecht

Waarom Heylen onmisbaar is voor Anderlecht

ANDERE Met een pracht van een afstandsschot scoorde Michaël Heylen donderdag tegen Slavia Praag zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. De verdediger zal zich ook dit seizoen niet in de basiself knokken, maar een vertrek is onbespreekbaar. Anderlecht kan niet zonder Heylen. Lees verder »

Trezeguet vraagt om uitleenbeurt

Trezeguet vraagt om uitleenbeurt

TRANSFERS Hoewel hij een sterke voorbereiding speelde, komt Trezeguet de laatste wedstrijden niet meer van de bank. Met de komst van nog enkele offensieve versterkingen in het vooruitzicht, vraagt de Egyptenaar om te worden uitgeleend. Lees verder »

Atalanta biedt op Sylla

Atalanta biedt op Sylla

TRANSFERS Atalanta heeft een bod van drie miljoen euro uitgebracht op Idrissa Sylla. Anderlecht hoopt op meer, maar zal het bod mogelijk toch aanvaarden. Het vertrek van Sylla maakt de weg vrij voor Massimo Bruno. Lees verder »

 26-08-2016 

Okaka in beeld bij Engelse degradanten

Okaka in beeld bij Engelse degradanten

TRANSFERS Vindt Stefano Okaka een nieuwe club over het Kanaal? Volgens Britse media tonen zowel Norwich als Aston Villa interesse voor de spits. Beide clubs degradeerden afgelopen seizoen uit de Premier League, maar dat maakt hen zeker niet minder financieel slagvaardig. Lees verder »

Appiah terug tegen Gent?

Appiah terug tegen Gent?

BLESSURES Dennis Appiah was nog onvoldoende hersteld en bekeek de wedstrijd tegen Slavia Praag vanuit de tribune. "Ik hoop dat Dennis speelklaar raakt voor de partij van zondag tegen Gent", gaf coach René Weiler na afloop aan. Lees verder »

Bruno nog steeds in beeld

Bruno nog steeds in beeld

TRANSFERS Na de partij tegen Slavia Praag gaf René Weiler aan dat hij er nog graag een snelle flankaanvaller bij wil. Volgens Het Nieuwsblad is Massimo Bruno hiervoor de topkandidaat. Anderlecht zou hem dan huren.  Lees verder »

Sylla: "Ik hoop te vertrekken"

Sylla:

TRANSFERS Idrissa Sylla pakte tegen Slavia Praag zijn derde gele kaart van deze Europese campagne en is geschorst voor de eerste speeldag van de poulefase. Als hij dan nog voor Anderlecht speelt, want de spits wil vertrekken. Lees verder »

Bondscoach bekeek Anderlecht

Bondscoach bekeek Anderlecht

ANDERE Roberto Martinez was een opgemerkte aanwezige tijdens de wedstrijd van Anderlecht tegen Slavia Praag. De nieuwe bondscoach bekeek het duel samen met Chris Van Puyvelde, technisch directeur bij de voetbalbond. Lees verder »


 25-08-2016 

Stanciu, Henriksen of Antolic?

Stanciu, Henriksen of Antolic?

TRANSFERS De komst van een extra centrale middenvelder is na het vertrek van Dennis Praet een absolute prioriteit voor René Weiler. "Dit is belangrijk", zo vertelde hij gisteren op zijn persconferentie. Drie namen circuleren. Lees verder »

 24-08-2016 

De Ceglie nu wel goed genoeg?

De Ceglie nu wel goed genoeg?

TRANSFERS Nu Fabrice N’Sakala vertrokken is naar Turkije heeft Anderlecht nood aan een extra linksachter. Volgens Tuttomercatoweb heeft Anderlecht de beste papieren om de Italiaan Paolo De Ceglie van Juventus aan te trekken. Lees verder »

Susic: naar Genk of toch nog Anderlecht?

Susic: naar Genk of toch nog Anderlecht?

TRANSFERS Tino-Sven Susic werd enkele dagen eerder al aan Anderlecht gelinkt, maar daarna werd het plots windstil rond een eventuele transfer. De Bosnische middenvelder, die in Visé, Genk en Standard werd opgeleid speelt momenteel voor Hajduk Split en zou willen terugkeren naar België. Lees verder »

Hasi lukt wat Anderlecht niet kon

Hasi lukt wat Anderlecht niet kon

Besnik Hasi heeft zich met zijn nieuwe club Legia Warschau geplaatst voor de Champions League. In de laatste voorronde schakelde hij de Ierse kampioen Dundalk uit. Hasi lukt zo wat Anderlecht niet kon: zich plaatsen voor het kampioenenbal. Lees verder »

 23-08-2016 

Sampaoli vindt onderdak bij STVV

Sampaoli vindt onderdak bij STVV

JEUGD Johan Sampoali speelt dit seizoen voor de U21 van Sint-Truiden. De 18-jarige middenvelder maakte vorige zomer de overstap van de U17 naar de U21, maar kwam er steeds meer aan spelen toe. Nu ruilt hij Anderlecht dus voor STVV. Lees verder »

Akkoord met Moeskroen over Conté

Akkoord met Moeskroen over Conté

TRANSFERS Anderlecht is met Moeskroen tot een mondelinge overeenkomst gekomen over een overgang van Ibrahima Conté op huurbasis. De dribbelaar kon Anderlecht-coach René Weiler niet overtuigen en was al snel genoodzaakt om nieuwe oorden op te zoeken. Lees verder »

N'Sakala op huurbasis naar Alanyaspor

N'Sakala op huurbasis naar Alanyaspor

TRANSFERS Anderlecht stalt linksachter Fabrice N'Sakala een jaar bij de Turkse eersteklasser Alanyaspor. Opvallend is dat er geen aankoopoptie zou opgenomen zijn in het contract. N'Sakala stond voor de match tegen Eupen niet op het wedstrijdblad, met oog op een transfer. Lees verder »


 22-08-2016 

AS Roma wil doordrukken voor Tielemans

AS Roma wil doordrukken voor Tielemans

TRANSFERS AS Roma zou, in het geval ze zich plaatsen voor de Champions League, een ultiem bod willen doen om Youri Tielemans naar Italië te halen. De kans dat Anderlecht hem laat vertrekken, is echter nihil. Enkel bij een niet te weigeren bod bestaat de mogelijkheid op een vertrek. Lees verder »

Anderlecht scout AZ-middenvelder Henriksen

Anderlecht scout AZ-middenvelder Henriksen

TRANSFERS De Noorse middenvelder van AZ, Markus Henriksen, werd dit weekend gescout door Anderlecht. Henriksen speelt alvier jaar bij AZ en staat open voor een vertrek. De Nederlanders zouden zo'n vijf miljoen euro willen voor de speler; een bedrag dat paars-wit na het vertrek van Defour en Praet vlot kan neertellen. Lees verder »

Deze week oplossing voor Conté?

Deze week oplossing voor Conté?

TRANSFERS Ibrahima Conté is onder René Weiler volledig naar het achterplan verdwenen en zoekt een nieuwe club. Door de onstabiele politieke situatie weigerde hij een voorstel uit Turkije. Wellicht vindt hij in België een nieuwe club. Lees verder »

Appiah en Acheampong fit voor Praag

Appiah en Acheampong fit voor Praag

BLESSURES Geen Dennis Appiah en Frank Acheampong gisteren tegen Eupen. De twee kwamen met kleine kwaaltjes uit de Europese wedstrijd in Praag. "Maar het is niet alarmerend. Ik hoop hen morgen (vandaag, red.) opnieuw op training te zien", vertelde Weiler na wedstrijd. Lees verder »

Weiler: "Ik snak naar einde transferperiode"

Weiler:

INTERVIEWS Tegen Eupen kon Anderlecht zijn sterke prestatie van in Praag niet bevestigen. Vooral de defensie liet bij momenten een erg onzekere indruk. "Ik moest drie nieuwe spelers inpassen", haalde Weiler aan als verzachtende omstandigheid. De coach sluit ook versterking niet uit. Lees verder »

 21-08-2016 

Voorbeschouwing:Eupen - Anderlecht

Voorbeschouwing:Eupen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na de sterke Europese wedstrijd van donderdag moet Anderlecht vanmiddag tonen dat het een stap vooruit heeft gezet. Waar een goede Europese prestatie vorig seizoen te vaak gevolgd werd door een offday in de competitie, willen we dat in Eupen niet zien. Lees verder »

Turkse oplossing voor Okaka?

Turkse oplossing voor Okaka?

TRANSFERS Stefano Okaka vertoeft nog steeds in de B-kern in afwachting van een vertrek. Volgens de Turkse pers toont Besiktas interesse. De kampioen zoekt een opvolger voor de naar Wolfsburg vertrokken Mario Gomez. Lees verder »

 20-08-2016 

 19-08-2016 

Hanni bij Anderlecht dankzij Hasi

Hanni bij Anderlecht dankzij Hasi

TRANSFERS Van alle zomertransfers is Sofiane Hanni zonder twijfel de meest geslaagde tot nu toe. De aanvallende middenvelder vond meteen zijn draai en zet zijn statistieken van bij KV Mechelen verder. Dat Hanni bij Anderlecht speelt, is in grote mate de verdienste van Besnik Hasi. Lees verder »

1,2 miljoen euro per jaar voor Praet

1,2 miljoen euro per jaar voor Praet

TRANSFERS Het einde van de transfersoap rond Dennis Praet is in zicht. Deze morgen neemt de speler normaal het vliegtuig richting Genua om er een vierjarig contract te tekenen bij Sampdoria. De Italiaanse club legt de fameuze 10 miljoen euro op tafel om Praet binnen te halen die zelf 1,2 miljoen euro per jaar gaat verdienen.  Lees verder »

Aanleg synthetisch veld op Neerpede

Aanleg synthetisch veld op Neerpede

ANDERE Er was al een klein stukje synthetisch veld aangelegd op Neerpede waar de spelers konden op trainen, maar nu krijgen ze er een volledig synthetisch veld bij. De werken voor de aanleg zijn begonnen en het veld komt achter de parking. Zo kan de ploeg zich beter voorbereiden op wedstrijden die doorgaan op synthetisch veld.  Lees verder »

Weiler : "Jullie zijn veel te negatief"

Weiler :

INTERVIEWS René Weiler stoort zich geweldig aan de negatieve vraagstelling van de pers. "Ik ben heel blij met de zege, maar jullie zijn niet realistisch. Jullie denken dat omdat deze club Anderlecht heet we alles zullen winnen. Wat heeft Anderlecht de voorbije twee jaar gewonnen?", aldus Weiler, "Ik zou graag wat meer positieve benadering horen vanuit de media." Lees verder »

Applaus voor opa Merckx

Applaus voor opa Merckx

ANDERE Anderlecht vloog gisterenavond laat, na de wedstrijd tegen Slavia Praag, terug naar België. Onder hen Eddy Merckx, die geen enkele uitwedstrijd van paars-wit wil missen. Terwijl het vliegtuig in de lucht hing, speelde de kleinzoon van Merckx, Luca Masso, de finale van het hockey op de Olympische Spelen tegen België. Lees verder »

Weiler: "Onze tweede helft was excellent"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler verloor op één week tijd Steven Defour en Sebastien De Maio, niet makkelijk voor een Europese confrontatie. Maar de Zwitser bracht het er meer dan behoorlijk vanaf, was de eerste helft niet goed, dan was de tweede helft zoveel beter, dat zag ook Weiler zelf.  Lees verder »

Sylla: "Doelpunt is doelpunt"

Sylla:

INTERVIEWS De eerste helft van Idrissa Sylla zag er eigenlijk niet goed uit, toch trok hij zijn ploeg op gang met de openingstreffer in de tweede helft. De spits geeft zelf toe dat het geen wereldgoal was, "maar een doelpunt is een doelpunt en dat is wat telt". Lees verder »

 18-08-2016 

Chipciu heeft gebroken neus

Chipciu heeft gebroken neus

BLESSURES Na een duel in minuut '28 moest Alexandru Chipciu even naar de kant voor verzorging. Nadien speelde de Roemeen gewoon verder, mét een gebroken neus blijkt nu. Toch wel een straffe prestatie van Chipciu.  Lees verder »

Akkoord over Praet bereikt

Akkoord over Praet bereikt

TRANSFERS Terwijl Anderlecht aan zijn eerste kwalificatiewedstrijd bezig is voor de Europa League mét Dennis Praet in de basis, raakt het nieuws bekend dat er een akkoord gevonden is met Sampdoria. Dat weet La Gezetta dello Sport. Praet tekent bij Sampdoria een contract voor vier seizoenen.  Lees verder »

Slavia Praag - RSC Anderlecht: 0-3

Slavia Praag - RSC Anderlecht: 0-3

WEDSTRIJDEN Anderlecht won vanavond met 0-3 op het veld van Slavia Praag. De eerste helft was kansarm, hoewel de Brusselaars domineerden. De goals vielen in de tweede helft. Sylla brak de ban na een actie van Chipciu. Tien minuten later kopte Teodorczyk de 0-2 binnen, na een knal op de lat. Hanni deed de Tsjechische boeken helemaal dicht met een vlam vanop afstand. Slavia kwam niet verder dan een poging tegen de lat in het slot van de match. Lees verder »

Dendonker: "We zijn er klaar voor"

Dendonker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker en coach René Weiler gaven een korte persconferentie in de Eden Arena te Praag, naar aanleiding van de wedstrijd tegen Slavia Praag. Nadien trainde paars-wit ook al een eerste keer op het veld van Slavia Praag. De video kan u hier bekijken.  Lees verder »

Transfer Bastien bijna rond

Transfer Bastien bijna rond

TRANSFERS De transfer van Samuel Bastien naar Chievo Verona zit nog steeds in de pijpleiding maar wordt eerstdaags afgerond. Anderlecht zou om en bij de 2 miljoen euro krijgen voor de jonge middenvelder, dat kan door bonussen nog oplopen naar 2,5 miljoen euro. Vrijdag zal Bastien de eerste keer meetrainen met de groep.  Lees verder »

Zitka: "Op termijn terug naar Anderlecht"

Zitka:

INTERVIEWS Anderlecht ging de tegenstander van vanavond vorige week scouten en kreeg daarbij de hulp van ex-Anderlecht keeper Daniël Zitka. Hij waarschuwde hen direct voor drie spelers van Slavia Praag. In de toekomst sluit Zitka een terugkeer naar Neerpede niet uit.  Lees verder »

Anderlecht volgt nog steeds piste Stanciu

Anderlecht volgt nog steeds piste Stanciu

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck liet wel vallen dat ze er alles aan gingen doen om Dennis Praet te houden, vraag is of dat wel zo een goed idee is en of de speler dat zelf ook wel wil. Paars-wit neemt het zekere voor het onzekere en volgt nog steeds Nicolae Stanciu voor een eventueel vertrek van Praet op te vangen.  Lees verder »

De Maio legt medische testen af

De Maio legt medische testen af

TRANSFERS Er lijkt een einde te komen aan de soap rond Sebastien De Maio. Fiorentina laat via zijn officiële twitterkanaal weten dat de verdediger momenteel zijn medische testen aan het afleggen is. In de komende uren zal dan ook de huurovereenkomst met aankoopoptie getekend worden.  Lees verder »

EL: Geen rechtstreekse uitzending op tv

EL: Geen rechtstreekse uitzending op tv

ANDERE De wedstrijd van vanavond wordt niet uitgezonden op tv. Reden daarvoor is dat de Olympische Spelen alle aandacht opeisen van de tv-stations. Radiozender Sporza zal de wedstrijd Slavia Praag - Anderlecht wel volgen, evenals de andere Europese duels die vanavond worden afgewerkt.  Lees verder »

446 Anderlecht-supporters naar Praag

446 Anderlecht-supporters naar Praag

ANDERE 446 paars-wit supporters zijn mee afgereisd naar Praag voor het duel van vanavond. Daaronder natuurlijk ook Eddy Merckx en Paul Van Himst. Anderlecht kreeg 1000 tickets van Slavia Praag om te verdelen onder zijn supporters.  Lees verder »

Tavano: "Geen probleem met Anderlecht"

Tavano:

INTERVIEWS Diego Tavano, de makelaar van Sebastien De Maio, benadrukt nog eens dat zijn speler niet vertrokken is wegens een dispuut met coach Weiler, zoals enkele dagen geleden in de pers verscheen. Familiale omstandigheden zijn inderdaad de reden waarom de verdediger zo vlug mogelijk terug wil naar Italië.  Lees verder »

Weiler: "Er is hier altijd druk"

Weiler:

INTERVIEWS Anderlecht is het aan zichzelf verplicht om zich te plaatsen voor de Europa League. In dat opzicht is het een heel belangrijke wedstrijd vanavond. René Weiler blijft er echter rustig onder: "Hier is altijd druk". De coach benadrukte ook nog even dat ruzie niet de reden is voor het vertrek van Sebastien De Maio.  Lees verder »

 17-08-2016 

Opinie: Vijf pijnlijke conclusies

Opinie: Vijf pijnlijke conclusies

OPINIES De transferzomer van Anderlecht lijkt andermaal op een reeks van Comedy Casino. Ondanks een blik nieuwkomers heeft Anderlecht nog een pak werk. Op twee weken van de transferdeadline stellen wij vijf voorlopige conclusies.  Lees verder »

Vancamp, Faes en Svilar in selectie nationale U19

Vancamp, Faes en Svilar in selectie nationale U19

JEUGD Begin september spelen de nationale U19 twee vriendschappelijke wedstrijden. Coach van de Belgische U19, Gert Verheyen, nam drie Anderlecht-spelers op in zijn selectie voor deze twee wedstrijden, Jorn Vancamp, Wout Faes en Mile Svilar. België speelt tegen Engeland en Tsjechië in het nationaal voetbalcentrum te Tubeke.  Lees verder »

Aankoopoptie van drie miljoen euro ?

Aankoopoptie van drie miljoen euro ?

ANDERE Sebastien De Maio trekt naar Fiorentina op huurbasis. Volgens Gianluca Di Marzio is er ook aankoopoptie bedongen van 3 miljoen euro, het bedrag dus dat Anderlecht enkele weken geleden betaalde aan Genoa. Indien de aankoopoptie gelicht wordt zal paars-wit noch verlies noch winst maken aan de transfer.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Tijd hebben we niet"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS General manager Herman Van Holsbeeck stond op de luchthaven van Zaventem nog even de pers te woord alvorens richting Praag te vertrekken. De manager beseft dat er tijd nodig is om een ploeg te vormen en automatismen te kweken en dat is nu net iets wat Anderlecht niet heeft. Lees verder »

"De Maio al drie weken ongelukkig"

INTERVIEWS Anderlecht nam deze middag het vliegtuig richting Praag, zonder verdediger Sebastien De Maio die normaal naar Fiorentina vertrekt. En dat was dan ook het gespreksonderwerp op de luchthaven.  Van Holsbeeck haalt wel privéredenen aan voor het vertrek van de verdediger.  Lees verder »

"Alles aan doen om Praet te houden"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck is niet van plan om Dennis Praet zonder slag of stoot te laten gaan, zeker niet na het vertrek van Defour. Anderlecht stapt dan ook niet af van zijn vraagprijs van 10 miljoen euro. "Maar als er een team is dat dat bedrag wil betalen, dan is hij weg", is de general manager eerlijk.  Lees verder »

Faes promoveert naar A-kern

Faes promoveert naar A-kern

ANDERE De spoeling wordt dunner bij Anderlecht. Sebastien De Maio staat op vertrekken, Stefano Okaka vertoeft nog altijd in de B-kern. Steven Defour en Anthony Vanden Borre zijn al vertrokken. Fabrice N'Sakala mag beschikken en nog andere zijn gekwetst of komen net terug. René Weiler heeft als alternatief Wout Faes opgenomen in zijn A-kern.  Lees verder »

"Respect werkt langs beide kanten"

ANDERE Sebastien De Maio en Anderlecht, na nog geen vijftig dagen is het verhaal zo goed als over. De Fransman legt vandaag al medische testen af bij Fiorentina na een woordenwisseling met de coach voor een volle kleedkamer: "Coach, respect moet van beide kanten komen, anders werkt het niet", was De Maio duidelijk.  Lees verder »

Nuytinck: "Trainer de tijd en ruimte geven"

Nuytinck:

INTERVIEWS René Weiler laat niet met zich sollen en dat hebben al verschillende spelers aan den lijve mogen ondervinden. Maar er zijn ook spelers die het opnemen voor hun coach, waaronder Bram Nuytinck. "De coach heeft een bepaalde visie, laat hem die dan ook uitwerken", aldus de Nederlander.  Lees verder »

Bendtner in beeld bij Anderlecht

Bendtner in beeld bij Anderlecht

TRANSFERS De 28-jarige Deense spits Nicklas Bendtner is in beeld bij Anderlecht als extra spits. Ook Sporting Lissabon zou zijn oog laten vallen hebben op de Deense international die eerder al voor Sunderland, Birmingham, Arsenal, Juventus en Wolfsburg speelde. Bij de Duitsers werd zijn contract in april van dit jaar ontbonden.  Lees verder »

De Maio morgen van Fiorentina?

De Maio morgen van Fiorentina?

TRANSFERS De kans is groot dat amper een maand nadat hij bij Anderlecht aankwam, Sebastian De Maio het Astridpark al opnieuw verlaat. Fiorentina is klaar om de verdediger over te nemen. Morgen kan de deal worden afgerond. Lees verder »

 16-08-2016 

Walem terug T1 Belgische beloften

Walem terug T1 Belgische beloften

ANDERE Wat eerder al de ronde deed is nu ook een feit, Johan Walem keert terug naar de Belgische voetbalbond. Hij volgt er Enzo Scifo op als coach van de nationale beloften. Walem bekleede die functie eerder al van 2012 en 2015, voor hij trainer werd van KV Kortrijk. Nu wordt hij dus opnieuw trainer van de Belgische U21.  Lees verder »

Delferière fluit Eupen - Anderlecht

Delferière fluit Eupen - Anderlecht

ANDERE Zondagnamiddag verplaatst Anderlecht zich naar de nieuwkomer in eerste klasse, KAS Eupen. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd van de vierde speeldag in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Yves De Neve, Kevin Monteny en vierde official Christof Virant.  Lees verder »

De Maio niet in selectie voor Praag

De Maio niet in selectie voor Praag

ANDERE Coach René Weiler trekt de lijn van zijn strenge aanpak door. Na een dispuut met Sebastien De Maio mag de Fransman ook niet mee naar Praag, dat weet Het Nieuwsblad. Weiler uitte tijdens de nabespreking van de wedstrijd op STVV kritiek op de verdediger en die kon dat maar matig appreciëren en trainde vervolgens niet mee.  Lees verder »

Wolverhampton doet bod voor Sylla

Wolverhampton doet bod voor Sylla

TRANSFERS Wolverhampton is Idrissa Sylla nog niet vergeten. Volgens de Britse media heeft de Engelse club opnieuw een bod uitgebracht van bijna zes miljoen euro, op de Guineeër. Of de spits effectief mag vertrekken is een vraagteken. Vraag is natuurlijk ook of Anderlecht zo een bod zomaar naast zich kan neerleggen.  Lees verder »

EL: Zweed fluit Slavia Praag - Anderlecht

EL: Zweed fluit Slavia Praag - Anderlecht

ANDERE De 39-jarige Zweed Martin Strömbergsson is aangeduid om de wedstrijd van komende donderdag tussen Slavia Praag en Anderlecht in goede banen te leiden. Sinds 2009 is Stömbergsson actief in de Allsvenskan, de Zweedse voetbalklasse. In 2011 floot hij zijn eerste Europese wedstrijd.  Lees verder »

Wordt Praet ploegmaat van Biglia?

Wordt Praet ploegmaat van Biglia?

TRANSFERS - ANDERE Lazio is op zoek naar een vervanger voor Antonio Candreva die naar Inter Milaan vertrok. Igli Tare, sportief directeur bij Lazio, heeft de naam van Dennis Praet hoog op zijn verlanglijstje staan. Of Lazio kan tegemoet komen aan de vraagprijs van Anderlecht, 10 miljoen euro, zal de toekomst moeten uitwijzen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Lees verder »

De Maio alweer weg ?

De Maio alweer weg ?

TRANSFERS - ANDERE De kans bestaat dat Sebastien De Maio Anderlecht na een paar weken alweer verlaat. Het klikt niet echt tussen de Fransman en coach Weiler en Fiorentina toont verregaande interesse in de verdediger. Volgens Gianluca Di Marzio, heeft Anderlecht wel oren naar uitleenbeurt van de Fransman richting Italië.  Lees verder »

"Bier in mijn gezicht gaf de doorslag"

INTERVIEWS Het doek over de passage van Steven Defour bij Anderlecht is gevallen. De middenvelder tekende een driejarig contract bij Burnley en is zaterdag al speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Liverpool. Defour geeft meer uitleg over zijn vertrek bij paars-wit en hij is eerlijk: "Dat bier in mijn gezicht gaf de doorslag". Lees verder »

Kawaya loopt kuitbeenbreuk op

Kawaya loopt kuitbeenbreuk op

BLESSURES Andy Kawaya liep gisteren een kuitbeenbreuk op tijdens een wedstrijd met de U21 van Anderlecht. Er kwam onmiddellijk een ambulance ter plaatse om Kawaya over te brengen naar het ziekenhuis van Brussel en nadien naar Antwerpen.  Meer nieuws omtrent de ernst van zijn blessure wordt vandaag verwacht.  Lees verder »

Praet persoonlijk akkoord met Sampdoria

Praet persoonlijk akkoord met Sampdoria

TRANSFERS - ANDERE Afgelopen dagen deed het de ronde dat Dennis Praet wil blijven bij Anderlecht, en dat is niet helemaal waar. Praet heeft zelfs een persoonlijk akkoord met Sampdoria voor vier seizoenen. Alleen de vraagprijs van Anderlecht, 10 miljoen euro, blijft nog een struikelblok. Ondertussen blijft Praet zich wel 100% geven voor paars-wit.  Lees verder »

De Maio botst weer met Weiler

De Maio botst weer met Weiler

ANDERE René Weiler en Sebastien De Maio, het botert niet echt tussen die twee. Vooral als de coach de verdediger openlijk op zijn fouten wijst. Dat gebeurde ook tijdens de nabespreking van de wedstrijd op STVV en De Maio het daar helemaal niet mee eens was.  Lees verder »

Defour tekent bij Burnley

Defour tekent bij Burnley

TRANSFERS Steven Defour legde maandag zijn medische tests af bij Burnley. Zoals verwacht doorstond de middenvelder die met glans. Nadien tekende hij dan zijn contract voor drie seizoenen bij de Engelse promovendus. Voor de volgende wedstrijd tegen Liverpool is Defour speelgerechtigd. Veel succes Steven !!! Lees verder »

 15-08-2016 

Kawaya ernstig geblesseerd

Kawaya ernstig geblesseerd

BLESSURES Andy Kawaya speelde vandaag met de U21 van Anderlecht. Hij raakte echter ernstig geblesseerd tijdens de wedstrijd en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, dat laat Anderlecht weten via sociale media. Meer nieuws is er momenteel nog niet.  Lees verder »

Nuytinck: "Er was contact met AZ"

Nuytinck:

INTERVIEWS Bram Nuytinck heeft een moeilijke periode achter de rug bij Anderlecht, hij was lange tijd uit door een aanslepende teenblessure en belandde toen op de bank. De verdediger kon naar het Nederlandse AZ, maar Anderlecht weigerde mee te werken aan een transfer.  Lees verder »

Mourinho belt naar Tielemans: waar of niet ?

Mourinho belt naar Tielemans: waar of niet ?

ANDERE De afgelopen dagen deed het gerucht de ronde dat José Mourinho persoonlijk naar Youri Tielemans zou gebeld hebben om te komen spelen bij Manchester United. Een gerucht dat was uitgebracht door Lukasz Plonowski, een voormailig jeugdtalent van Anderlecht.  Lees verder »

 14-08-2016 

Praet lijkt dan toch te blijven

Praet lijkt dan toch te blijven

TRANSFERS Dennis Praet lijkt dan toch nog een jaartje bij Anderlecht te blijven. Dat heeft de middenvelder beslist volgens Spaanse bronnen. Dat is alvast goed nieuws voor trainer Weiler, die de speler graag in zijn kern wil. Voor het bestuur van de club, levert dit wel extra kopzorgen op. Lees verder »

 13-08-2016 

Proficiat Ellen en Pieter !!!

Proficiat Ellen en Pieter !!!

WEBSITE Ons bestuurs/webteamlid Pieter (Garrincha) is vandaag, samen met zijn partner Ellen, trotse ouder geworden van hun eerste kindje. Het jongetje kreeg de prachtige naam Pär mee. Van het hele team een welgemeende proficiat aan de fiere ouders met hun kleine wonder !!! Lees verder »

Anderlecht wint oefenpot met 7-2

Anderlecht wint oefenpot met 7-2

WEDSTRIJDEN Deze namiddag speelde Anderlecht een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen Royal Albert Quévy Mons, ingelast om spelers die niet veel spelen meer speelminuten te geven. Zo stond Franck Boeckx in het doel, maar ook Ivan Obradovic en Olivier Deschacht maakten deel uit van de basiself.  Lees verder »

Damien wint het shirt van Kara

Damien wint het shirt van Kara

ANDERE Gisteren organiseerden we op twitter een wedstrijd om een shirt te winnen, ons geschonken door Kara Mbodj. Een simpele retweet met een originele boodschap erbij was voldoende om te winnen. Na de wedstrijd op Stayen koos Kara zelf de winnaar en dat is Damien (15) geworden. Van harte proficiat aan de winnaar en een welgemeende dank u aan Kara voor zijn inbreng.  Lees verder »

Walem terug beloftentrainer ?

Walem terug beloftentrainer ?

ANDERE Van 2012 tot 2015 was Johan Walem al coach van de Belgische beloften. Hij nam afscheid van de Belgische voetbalbond om eerste trainer te worden bij KV Kortrijk. Enzo Scifo nam zijn plaats in, maar die stapte op toen Marc Wilmots ontslagen werd. Nu zijn er terug gesprekken tussen de voetbalbond en Walem om zijn oude post opnieuw in te vullen.  Lees verder »

Roef: "Vanaf september stabieler"

Roef:

INTERVIEWS Davy Roef heeft er goede hoop op dat de ploeg na de transferperiode constanter zal presteren. Al bij al was hij tevreden met het gelijkspel: "We hebben de nul kunnen houden, iets wat de coach ons ook gevraagd heeft. We kunnen leven met dit gelijkspel." Lees verder »

 12-08-2016 

Weiler: "Terechte uitslag"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler, was gezien de wedstrijd, tevreden met de uitslag. "Ik wil natuurlijk alle wedstrijden winnen, maar hier moet je toegeven dat het een terechte uitslag is voor beide ploegen", aldus de coach.  Lees verder »

Weiler: "Ik ben niet tevreden"

Weiler:

INTERVIEWS Steven Defour trekt naar Burnley en dat is dik tegen de zin van coach René Weiler: "Ik ben niet tevreden. Dat is duidelijk", liet een ontgoochelde coach weten tegenover de camera's van Stadion, "Maar het is zijn beslissing en die van de club." Lees verder »

Opinie: Wat na Defour?

Opinie: Wat na Defour?

OPINIES

De soap is afgelopen. Anderlecht verliest Steven Defour aan het Engelse Burnley, op dezelfde dag dat ook Samuel Bastien het Astridpark verlaat. Hoe moet het nu verder op het paars-witte middenveld?

Lees verder »

Hanni neemt kapiteinsband over

Hanni neemt kapiteinsband over

WEDSTRIJDEN Om 20u30 trapt Anderlecht op Stayen de derde speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Eerder raakte bekend dat Steven Defour vertrekt naar het Engelse Burnley en hij zit dus niet meer in de selectie. De kapiteinsband mag Sofiane Hanni omdoen.  Lees verder »

Ticketinfo: Anderlecht - AA Gent

Ticketinfo: Anderlecht - AA Gent

ANDERE Dinsdag 16 augustus gaat de verkoop van start voor de wedstrijd tegen AA Gent op zondag 28 augustus. Tickets kosten 32, 36, 42, 45, of 50€ voor volwassenen. (22 € -16jaar) Tickets zijn te koop aan de loketten van de dienst ticketing of online. Aftrap is voorzien om 18u.  Lees verder »

Defour voor vier jaar naar Engeland

Defour voor vier jaar naar Engeland

TRANSFERS Er is een einde gekomen aan de transfersaga van Steven Defour. De middenvelder vetrekt bij Anderlecht en gaat voor vier jaar naar het Engelse Burnley. Paars-wit houdt zo een 8 miljoen euro over aan de transfer. In Engeland kan Defour zich blijven in de kijker spelen van de nieuwe bondscoach Roberto Martinez. Lees verder »

Vanden Borre leeft op bij Montpellier

Vanden Borre leeft op bij Montpellier

INTERVIEWS Dit weekend begint ook in Frankrijk de competitie en voor ons is het vooruit uitkijken naar Montpellier en Anthony Vanden Borre. De door Anderlecht verhuurde rechtsachter valt alvast in de smaak bij de voorzitter en zit in de wedstrijdkern voor de eerste match.  Lees verder »

Hanni opgeroepen voor Algerije

Hanni opgeroepen voor Algerije

ANDERE De nieuwe bondscoach van Algerije, Milovan Rajevac, heeft Sofiane Hanni opgeroepen voor de wedstrijd tegen Lesotho begin september. Algerije speelt dan voor de kwalificatie voor de Africa Cup. In oktober speelt Algerije voor een WK-kwalificatie tegen Kameroen.  Lees verder »

Nieuw kunstgras op Stayen doet bal raar botsen

Nieuw kunstgras op Stayen doet bal raar botsen

ANDERE Bij Sint-Truiden hebben ze een nieuwe synthetische grasmat laten aanleggen en de bal lijkt daarop nogal raar te botsen. Op Anderlecht trainden ze de voorbije dagen al twee keer op kunstgras, maar het ene synthetische veld is dus het andere niet. Ook coach Weiler is geen fan van kunstgras.  Lees verder »

Zowel Anderlecht als Al Jazira houdt been stijf

Zowel Anderlecht als Al Jazira houdt been stijf

TRANSFERS De transfer van Steven Defour naar Al Jazira zit in het slop. Anderlecht blijft bij de eis om de tranfersom van zeven miljoen euro in één keer te betalen. Al Jazira wil niet afstappen van het voornemen om dit in schijven te doen. De Qatarezen hebben nu een deadline Angesteld. Lees verder »

Kawaya boekt vooruitgang

Kawaya boekt vooruitgang

TRANSFERS - ANDERE Andy Kawaya traint sinds kort terug mee met de A-kern en de coach is tevreden met de vooruitgang die de speler geboekt heeft. "Het bewijs dat ik alle spelers blijf volgen, ook in de B-kern. En als ze vooruitgang boeken, zoals Andy, dan gebruik ik hen ook", aldus René Weiler.  Lees verder »

 11-08-2016 

Geen Kara tegen STVV

Geen Kara tegen STVV

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal morgen tegen STVV niet kunnen rekenen op Kara Mbodj. De Senegalees sukkelt met een lichte knieblessure en coach René Weiler wil geen risico nemen. Sebastian De Maio keert zo terug in de basiself aan de zijde van Bram Nuytinck. Lees verder »

EL: Anderlecht - Slavia Praag om 20u

EL: Anderlecht - Slavia Praag om 20u

ANDERE Op donderdag 25 augustus speelt Anderlecht de terugwedstrijd tegen Slavia Praag in het kader van de play-off ronde van de UEFA Europa League. Het uur van aftrap is nu ook bekend, om 20u gaat de wedstrijd van start in het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

Weiler: "Ik hoop dat Dennis blijft"

Weiler:

INTERVIEWS Dennis Praet was er afgelopen zondag nog niet bij tegen KV Kortrijk, voor morgen tegen STVV zit Praet wel in de selectie. "Voor alle duidelijkheid, Praet was inderdaad licht geblesseerd", zet coach Weiler de puntje op de i, "Morgen is hij er voor de eerste keer terug bij". Lees verder »

Weiler geeft Defour niet op

Weiler geeft Defour niet op

TRANSFERS - INTERVIEWS Anderlecht dreigt Steven Defour kwijt te spelen en dat zou voor René Weiler een fikse streep door de rekening zijn. De Anderlecht-coach is hoe dan ook van plan om Defour morgen op te stellen, als hij dan nog een Anderlecht-speler is uiteraard. Lees verder »

Newcastle richt pijlen op Sylla

Newcastle richt pijlen op Sylla

TRANSFERS Rafa Benitez, trainer bij Newcastle wil nog een extra aanvaller aantrekken voor het einde van de zomermercato en heeft zijn pijlen gericht op Idrissa Sylla. Of Sylla zelf wil vertrekken en of hij mag vertrekken van Anderlecht is nog niet duidelijk. Eerder toonden ook al Wolverhampton en Sunderland intresse in de spits.  Lees verder »

Defour vandaag van Al Jazira?

Defour vandaag van Al Jazira?

TRANSFERS Zowel Burnley als Al Jazira dringen aan voor Steven Defour, maar de Arabieren beschikken over de beste papieren. Als Al Jazira de door Anderlecht gevraagde transfersom in één keer wil betalen, kan de transfer vandaag een feit zijn. Lees verder »

 10-08-2016 

Wat met Fede Vico?

Wat met Fede Vico?

TRANSFERS Sinds hij terugkeerde na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Albacete is het erg stil rond Fede Vico. De Spanjaard hervatte met de A-kern, maar verhuisde al snel naar de B-kern. Daar vertoeft hij nog steeds, in afwachting van een nieuwe club. Lees verder »

Defour verkiest Al Jazira

Defour verkiest Al Jazira

TRANSFERS Het lijkt er meer en meer op dat het charmeoffensief van het Anderlecht-publiek voor Steven Defour te laat komt. Het Engelse Burnley is bereid om 9 miljoen euro op tafel te leggen maar de speler verkiest een overgang naar Al Jazira dat momenteel maar 7 miljoen euro wil betalen.  Lees verder »

 09-08-2016 

Steaua-eigenaar ontkent bod op Stanciu

Steaua-eigenaar ontkent bod op Stanciu

TRANSFERS Gigi Becali, de eigenaar van Steaua Boekarest, ontkent de berichten als zou Anderlecht acht miljoen euro hebben geboden voor Niculae Stanciu. Becali wil zijn vedette ook niet verkopen. Hij wil met hem de Champions League of Europa League in. Lees verder »

AS Roma mengt zich in dans om Praet

AS Roma mengt zich in dans om Praet

TRANSFERS AS Roma heeft al een tijdje een boon voor Youri Tielemans, maar nu is ook Dennis Praet met stip gestegen op hun verlanglijstje. Volgens Asromalive.it informeerde Walter Sabatini, voetbaltechnisch directeur van de Romeinen, ook naar Praet. Lees verder »

Tshimanga maakt niet echt indruk

Tshimanga maakt niet echt indruk

ANDERE Derrick Tshimanga zit nog steeds in de B-kern bij Anderlecht. René Weiler heeft nog niet echt gesproken met de linksachter en een duidelijke proefperiode is niet echt afgesproken. Ondertussen blijft Anderlecht wel op zoek naar een nieuwe linksachter.  Lees verder »

Van De Velde fluit STVV - Anderlecht

Van De Velde fluit STVV - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Komende vrijdag opent Anderlecht de derde speeldag van de Jupiler Pro League tegen Sint-Truiden. Joeri Van De Vele is aangeduid om dat treffen in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Dirk Gilon, Kristof Meers en vierde official Bart Vertenten.  Lees verder »

N'Sakala heeft zinnen gezet op Championship

N'Sakala heeft zinnen gezet op Championship

TRANSFERS Er is op Anderlecht geen toekomst meer voor Fabrice N'Sakala, de eerste wedstrijd van dit seizoen viel hij een paar keer door de mand. Toch wees de Frans-Congolees een aanbod van Bastia naast hem neer, dat kan u hier lezen. N'Sakala heeft zijn zinnen gezet op de Engelse Championship.  Lees verder »

 08-08-2016 

Al-Ahli vangt bot voor Defour

Al-Ahli vangt bot voor Defour

TRANSFERS Anderlecht heeft dit weekend een bod van Al-Ahli op Steven Defour afgewezen. De club uit Dubai bood niet het bedrag dat Anderlecht in gedachten heeft. Defour zelf heeft al enkele weken een akkoord met Al-Ahli. Lees verder »

Teodorczyk maakt indruk op ploegmaats

Teodorczyk maakt indruk op ploegmaats

INTERVIEWS Amper drie dagen nadat hij zijn contract tekende, mocht Lukasz Teodorczyk debuteren bij Anderlecht. Met een assist en een doelpunt gaf hij meteen zijn visitekaartje af. Leander Dendoncker en Youri Tielemans waren na afloop vol lof voor de Poolse spits. Lees verder »

N'Sakala wil niet naar Bastia

N'Sakala wil niet naar Bastia

TRANSFERS Geen Fabrice N'Sakala gisteren tegen Kortrijk. Na drie mindere prestaties zat de linksback zelfs niet op de bank. "Fabrice speelde niet zijn beste matchen", legt René Weiler uit. "Ik wil backs die mee oprukken en dat doet Acheampong beter." Lees verder »

 07-08-2016 

U19 door naar finale op Otten Cup

U19 door naar finale op Otten Cup

JEUGD Anderlecht heeft zich op de Otten Cup geplaatst voor de finale dankzij doelpunten van Petit Clement en Jorn Vancamp.  Om 15u nemen de paars-witte U19 op tegen hun leeftijdsgenoten van Manchester United.  Lees verder »

Leya Iseka scoort voor Marseille

Leya Iseka scoort voor Marseille

ANDERE Aaron Leya Iseka wordt dit seizoen uitgeleend aan Olympique Marseille. Vorige zaterdag speelde hij er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Palermo. In de 57' minuut stond de 1-0 op het bord voor Palermo. In minuut 89' kreeg Leya Iseka een strafschop mee die hij zelf omzetten en binnen knalde 1-1.  Lees verder »

 06-08-2016 

U19 door naar halve finale op Otten Cup

U19 door naar halve finale op Otten Cup

WEDSTRIJDEN - JEUGD Ondanks een 2-0 verlies tegen Barcelona deze namiddag, stoten de paars-witte U19 door naar de halve finales op de Otten Cup. In het klassement worden ze nu voorbijgestoken door de Catalanen en eindigen op de tweede plaats. Morgen om 11u spelen ze de halve finale tegen PSV, winnaar van de poule B.  Lees verder »

U19 winnen ook tweede wedstrijd op Otten Cup

U19 winnen ook tweede wedstrijd op Otten Cup

JEUGD Om 11u deze morgen, stond de tweede wedstrijd voor de paars-witte U19 op het programma in de Otten Cup. De troepen van Mo Ouahbi namen het op tegen Paris Saint-Germain en wonnen de wedstrijd met 2-1, dankzij doelpunten van Nelson Azevedo Janelas (foto) en Jorn Vancamp.  Lees verder »

EL: Ticketinfo Anderlecht - Slavia Praag

EL: Ticketinfo Anderlecht - Slavia Praag

ANDERE Op donderdag 25 augustus speelt Anderlecht de terugwedstrijd tegen Slavia Praag in het kader van de play-offs van de Europa League. Een uur van aftrap is nog niet gekend en wordt later meegegeven. Ticketprijzen variëren van 5 tot 25 euro.  Lees verder »

"Elkaar leren kennen"

INTERVIEWS Na een beloftevolle start in Rusland en op Moeskroen, viel Anderlecht vorige woensdag door de mand thuis tegen Rostov. Daar werd duidelijk dat coach René Weiler nog heel wat werk heeft en dat is volgens de Zwitser ook normaal. "Je moet ons de tijd geven", liet Weiler weten.  Lees verder »

Fan Village is terug

Fan Village is terug

ANDERE Morgen speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd in kader van de Jupiler Pro League. Dat betekent dat ook de Fan Village aan tribune 3 terug is van weggeweest. Voor en na de wedstrijd en tijdens de rust kunnen de supporters er terecht voor een hapje en een drankje of te verbroederen met andere supporters.  Lees verder »

Veiligheidsmaatregelen nog steeds van kracht

Veiligheidsmaatregelen nog steeds van kracht

ANDERE Supporters die de wedstrijden tegen Heerenveen en Rostov al hebben bijgewoond hebben het al gemerkt, de veiligheidsvoorschriften naar aanleiding van terreurniveau drie, blijven van kracht. We zettten ze nog even allemaal op een rij voor de wedstrijd van morgen.  Lees verder »

Weiler rekent op Defour

Weiler rekent op Defour

ANDERE De situatie rond Steven Defour is nog steeds onduidelijk. Momenteel biedt er geen enkele club genoeg. René Weiler rekent in ieder geval op zijn middenvelder. Ondanks alle heisa die er rond hem geweest is, zit Defour voor 100% met zijn hoofd bij Anderlecht en dat is heel belangrijk voor Weiler.  Lees verder »

Suarez: "Ik ben erg gelukkig"

Suarez:

INTERVIEWS De FIFA gaf Matias Suarez de toestemming om te spelen met Belgrano. De Argentijn laat weten dat hij erg gelukkig is met deze beslissing. Wat niet wil zeggen dat Anderlecht zomaar de handdoek in de ring gooit, het blijft vier miljoen eisen van Belgrano.  Lees verder »

 05-08-2016 

Praet wil blijven

Praet wil blijven

INTERVIEWS - ANDERE Dennis Praet wil blijven, althans volgens René Weiler: "De kans bestaat dat hij blijft", liet de Zwitser ineeens optekenen deze namiddag. Herman Van Holsbeeck zou een goed gesprek gehad hebben met de entourage en de speler zelf waardoor alle partijen nu weer op één lijn zitten.  Lees verder »

Weiler: "Beter doen dan woensdag"

Weiler:

INTERVIEWS Coach René Weiler vraagt geduld voor zijn ploeg. Het kon de woensdag tegen Rostov de lijn van goede resultaten niet doortrekken. "De sfeer is goed, maar natuurlijk zijn we ontgoocheld", zegt de coach, "We kunnen nu eenmaal niet verwachten dat we alle matchen gaan winnen." Lees verder »

"Beter dat Okaka opstapt"

INTERVIEWS Het lijkt erop dat de liefde (die er nooit echt geweest is) tussen René Weiler en Stefano Okaka volledig over is. Weiler liet deze middag tijdens de persconferentie duidelijk verstaan dat er geen plaats meer was voor de Italiaan bij paars-wit. "Het is het beste dat hij opstapt", aldus Weiler.  Lees verder »

Opletten voor het Slavia-spitsenduo

Opletten voor het Slavia-spitsenduo

WEDSTRIJDEN Met Slavia Praag ontmoet Anderlecht een traditieclub met een grote naam. Toch moeten we hen niet overschatten: deze Europese campagne is slechts hun eerste in zeven jaar. Waakzaamheid is wel geboden: want vooraan lopen twee echte doelpuntenmachines. Lees verder »

Programma speeldagen 4, 5 en 6

Programma speeldagen 4, 5 en 6

ANDERE De Jupiler Pro League maakte vandaag de agenda bekend voor speeldagen vier, vijf en zes. Op zondag 21 augustus om 14.30 uur verplaatst Anderlecht zich naar de nieuwkomer in de eerste klasse, KAS Eupen. Op zondag 28 augustus om 18 uur komt AA Gent op bezoek. Na de interlandbreak op 11 september komt Charleroi op bezoek om 18 uur. Lees verder »

U19: Programma Otten Cup

U19: Programma Otten Cup

JEUGD Vandaag gaat de "Otten Cup" van start, een internationaal toernooi voor de U19, ingericht door PSV. Anderlecht zit in groep A samen met FC Barcelona, Red Bull Brazil en Paris Saint-Germain. Paars-wit gaat van start om 16u20 tegen Red Bull Brazil.  Lees verder »

Praet neemt opnieuw deel aan training

Praet neemt opnieuw deel aan training

ANDERE Dennis Praet voegde zich deze morgen bij zijn ploeggenoten van de A-kern om de trainingen te hervatten. Ook Olivier Deschacht sloot opnieuw aan. De wedstrijd tegen Kortrijk van komende zondag komt wellicht te vroeg. Stefano Okaka traint nog steeds met de geïmproviseerde B-kern.  Lees verder »

 04-08-2016 

Capel neemt afscheid van Genoa

Capel neemt afscheid van Genoa

ANDERE De transfer van Diego Capel naar Anderlecht is nog niet volledig afgerond, toch nam de Spanjaard al afscheid van zijn vorige club FC Genoa. "GRAZIE @GenoaCFC sempre nel cuore", liet Capel weten via zijn officiële twitteraccount ofwel "Bedankt Genoa, voor altijd in mijn hart." Lees verder »

Roberto Martinez nieuwe bondscoach

Roberto Martinez nieuwe bondscoach

ANDERE Gisterenavond laat maakte de Belgische voetbalbond de opvolger van Marc Wilmots bekend, de 43-jarige Spanjaard Roberto Martinez. Hij krijgt een contract van twee jaar en een jaarloon van 1 miljoen euro dat verdubbeld wordt als hij de halve finale van het WK bereikt.  Lees verder »

Capel en Teodorczyk tekenen normaal vandaag

Capel en Teodorczyk tekenen normaal vandaag

TRANSFERS Zowel de Poolse spits Lukasz Teodorczyk (Teo)  als de Spaanse linksbuiten Diego Capel, woonden gisteren het duel tegen Rostov bij in het Astridpark. Herman Van Holsbeeck bevestigde dat beide spelers vandaag bij paars-wit hun handtekening zetten onder een contract. Lees verder »

Tshimanga op proef bij Anderlecht

Tshimanga op proef bij Anderlecht

TRANSFERS Fabrice N'Sakala beleefde tegen Rostov opnieuw een moeilijke avond. De Fransman valt, zeker in defensief opzicht, duidelijk te licht uit voor Anderlecht. Volgens berichten uit Frankrijk staat hij dicht bij een transfer naar Bastia en wordt hij volgende week voorgesteld. Lees verder »

Sunderland wil Kara én Okaka

Sunderland wil Kara én Okaka

TRANSFERS Gisteren nog geen spoor van Stefano Okaka in de selectie van René Weiler en met de komst van de Pool Lukasz Teodorzcyk is er niet veel toekomst meer voor de Italiaan bij paars-wit. Mogelijk brengt Sunderland een oplossing, naars Kara Mbodj hebben de Engelsen ook hun ook laten vallen op Okaka. Lees verder »

Weiler: "Leren uit deze nederlaag"

Weiler:

INTERVIEWS In zijn derde wedstrijd loopt René Weiler tegen zijn eerste ontgoocheling aan als Anderlecht-coach. "Rostov was beter dan wij, dat moeten we toegeven", aldus de coach achteraf. De Zwitser wil deze partij nu als les gebruiken om stappen vooruit te zetten. Lees verder »

Sylla: "Pagina snel omslaan"

Sylla:

INTERVIEWS Als één van zijn twee kopbalkansen in het openingskwartier er waren in gegaan, hadden we een heel andere wedstrijd gekend. Maar dat gebeurde niet en daarna kende Idrissa Sylla een moeilijke avond tegen de Russische torens. Lees verder »

 03-08-2016 

Teodorczyk aangekomen in België

Teodorczyk aangekomen in België

TRANSFERS Lukasz Teodorczyk is vanmiddag geland op Zaventem. De nieuwe spits van Anderlecht zal straks de partij tegen Rostov bijwonen. "Ik hoop dat Anderlecht die wint", vertelde hij aan een aanwezige journalist van Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Keuze voor Roef heeft gevolgen voor Bossin

Keuze voor Roef heeft gevolgen voor Bossin

TRANSFERS Doordat Anderlecht niet langer op zoek is naar een concurrent voor Davy Roef, moet Liam Bossin bij paars-wit blijven. De 20-jarige doelman testte vorige week met succes bij FC Eindhoven, maar René Weiler wil hem niet langer laten gaan. Bossin moet blijven als vierde doelman. Lees verder »

 02-08-2016 

"Spelers zullen diep moeten gaan"

INTERVIEWS Deze namiddag blikte coach René Weiler vooruit op de duel tegen Rostov. En het is duidelijk, een gelijkspel is niet voldoende voor de coach, hij wil winnen. Hij beseft dat het een moeilijke opdracht wordt: "Maar mijn spelers zijn er klaar voor". Lees verder »

Geschorste trainers geen inspraak meer tijdens wedstrijd

Geschorste trainers geen inspraak meer tijdens wedstrijd

ANDERE De voorbije seizoen kon een geschorste trainer nog steeds communiceren met zijn staf via tussenpersonen, waardoor de vraag rees wat voor nut het nog had om een trainer te schorsen. De voetbalbond brengt daar nu verandering in, een geschorste trainer zal niet meer de mogelijk hebben om inspraak te hebben in de wedstrijd. Lees verder »

Blessure-clausule voor Lombaerts ?

Blessure-clausule voor Lombaerts ?

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht heeft de hoop om Nicolas Lombaerts binnen te halen nog niet opgegeven. Er ligt een vierjarige contract klaar voor de Rode Duivel plus een jaarloon van 1,7 miljoen euro bruto. Toch is paars-wit ook voorzichtig en weet dat Lombaerts blessuregevoelig is, daarom wil het een blessure-clausule laten opnemen in zijn contract. Lees verder »

Defour naar Al-Arabi?

Defour naar Al-Arabi?

ANDERE Steven Defour is de beledigingen en verwijten beu en wil vertrekken bij Anderlecht. We kunnen het hem ook moeilijk kwalijk nemen, wie krijgt nu wel graag bier en verwijten naar zijn hoofd nadat je je al twee jaar lang inzet voor de club. Mogelijk biedt Al-Arabi een uitkomst voor de middenvelder. Lees verder »

Praet en Okaka out, Deschacht op de bank

Praet en Okaka out, Deschacht op de bank

ANDERE Nog geen Dennis Praet of Stefano Okaka in de A-kern voor we wedstrijd tegen Rostov morgen. Okaka zit nog steeds in de geïmproviseerde B-kern en de coach acht Praet mentaal nog niet klaar. Olivier Deschacht is er allicht wel opnieuw bij, maar wel op de bank.  Lees verder »

Sunderland plant bod op Kara

Sunderland plant bod op Kara

ANDERE Kara Mbodj mag nog steeds vertrekken bij Anderlecht. Er was al interesse uit Turkije en de Premier League en daar komt nog een ploeg bij uit Engeland. Sunderland toont verregaande interesse en brengt de volgende dagen wellicht een bod uit op de Senegalees. Lees verder »

Massale steun voor Steven Defour na recente heisa

Massale steun voor Steven Defour na recente heisa

WEBSITE - ANDERE In de afgelopen dagen was het heel wat te doen rond Steven Defour. Een klein deel van de fans staat nog steeds niet achter de middenvelder omwille van zijn Standard verleden. Defour was actief voor de Rouches ten tijde van het Witsel incident. De laatste dagen ontvingen we echter massaal veel steunbetuigingen gericht aan Steven. Lees verder »

 01-08-2016 

Terugblik op de jaarlijkse fandag

Terugblik op de jaarlijkse fandag

ANDERE Gisteren organiseerde Anderlecht zijn jaarlijkse fandag. Veel fans zakten naar het stadion af om de ploegvoorstelling en vele andere activiteiten bij te wonen. Ook Anderlecht-Online was erbij. U kan hier de fandag herbeleven met foto's en video's. Lees verder »

Anderlecht huurt Poolse aanvaller

Anderlecht huurt Poolse aanvaller

TRANSFERS Volgens Poolse media huurt Anderlecht komend seizoen de 25-jaige aanvaller Łukasz Teodorczyk. Hij speelt sinds 2014 bij het Oekraïense Dynamo Kiev. Woensdag wordt Teodorczyk in het Constant Vanden Stock-Stadion verwacht om de wedstrijd tegen Rostov bij te wonen.  Lees verder »

"Steven heeft het gevoel dat niets goed genoeg is"

INTERVIEWS Steven Defour kreeg van René Weiler de aanvoerdersband tegen FC Rostov, en daarmee was het hek van de dam, althans voor een kleine groep supporters. De gebeurtenissen hebben de middenvelder wel erg aangegrepen die nu zelfs aan vertrekken denkt. Dat zegt zijn manager Paul Stefani tegenover SporzaLees verder »

CL: Sloveen fluit Anderlecht - Rostov

CL: Sloveen fluit Anderlecht - Rostov

ANDERE De 35-jarige Sloveen Matej Jug is door UEFA aangeduid om de wedstrijd van komende woensdag tegen FC Rostov, in goede banen te leiden. De aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 20u45, op woensdag 3 augustus. Lees verder »

Broer Okaka haalt uit naar Anderlecht

Broer Okaka haalt uit naar Anderlecht

ANDERE Carlo Okaka, de broer en zaakwaarnemer van Stefano, is niet te spreken over de situatie waarin zijn broer zich momenteel bevindt. "Als Anderlecht niet ophoudt met het bezoedelen van het imago van mijn broer, zullen wij eens een boekje opendoen", waarschuwt hij Lees verder »

Frutos speelt galawestrijd met Maradona

Frutos speelt galawestrijd met Maradona

ANDERE Op 19 augustus is er een in het Sportpaleis een galawedstrijd rond de halve finale tussen België en Argentinië, van het WK '86. Nicolas Frutos zal daarin meespelen samen met Jean-Marie Pfaff en Diego Maradona. Kaartjes kosten 19 euro, meer info kan je hier vinden. Lees verder »

Lokeren lonkt naar Lukebakio

Lokeren lonkt naar Lukebakio

TRANSFERS - ANDERE Dodi Lukebkio Ngandoli mag Anderlecht dit seizoen verlaten, wel enkel op huurbasis. De A-kern zit er momenteel niet in voor Lukebakio, maar hij wil wel graag spelen. Lokeren en Moeskroen tonen verregaande interesse om de jongeling te huren, maar ook Red Bull Salzburg lonkte al naar de speler. Lees verder »

T2 Roemenië scout Chipciu

T2 Roemenië scout Chipciu

ANDERE Rudi Verkempinck, assistent van de Roemeense bondscoach, kwam Alexandru Chipciu bekijken tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen. En de West-Vlaming was tevreden met wat hij zag: "Chipciu was nadrukkelijk aanwezig bij beide doelpunten." Lees verder »