Archieven

 31-08-2011 

Badibanga niet naar De Graafschap

Badibanga niet naar De Graafschap

Ziguy Badibanga gaat in tegenstelling tot eerdere berichten niet in Nederland voetballen. De Graafschap wou de Congolese Belg graag huren van Anderlecht, maar dat gaat niet door. "We zijn er niet uitgekomen", laat de club weten. Lees verder »

Dmitry Bulykin trekt naar Ajax

Dmitry Bulykin trekt naar Ajax

RSC Anderlecht en AFC Ajax Amsterdam bereikten vandaag een akkoord over de definitieve overgang van Dmitry Bulykin naar Amsterdam. Dat meldt paars-wit op zijn site. Anderlecht laat de Rus transfervrij gaan. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen FC Eindhoven

Anderlecht oefent tegen FC Eindhoven

Dit weekend liggen de meeste competities even stil vanwege interlands. Anderlecht maakt daarvan gebruik om een oefenwedstrijd in te lassen tegen FC Eindhoven, niet te verwarren met stadsgenoot PSV Eindhoven. Lees verder »

Premier League verbiedt verhuur Lukaku

Premier League verbiedt verhuur Lukaku

Romelu Lukaku zal niet door Chelsea worden uitgeleend aan Stoke City. Het reglement van de Premier League laat een Engelse club immers niet toe om een speler uit te lenen in de transferperiode waarin hij werd aangetrokken. Lees verder »

Deschacht ontkent ruzie met Safari

Deschacht ontkent ruzie met Safari

Tijdens de tweede helft van Club Brugge - Anderlecht ontspon zich langs de zijlijn een korte discussie tussen Behrang Safari en de opwarmende Olivier Deschacht. Via Twitter ontkent deze laatste dat het om een ruzie ging. Lees verder »

Naar waar trekt Bulykin?

Naar waar trekt Bulykin?

Ook Dmitri Bulykin hoopt voor middernacht een nieuwe club gevonden te hebben. De Rus trekt wellicht naar een Franse of Nederlandse club, maar gisteren werd nog met geen enkele kandidaat een akkoord bereikt. Lees verder »

Bergen haakt af voor Seck

Bergen haakt af voor Seck

Het lijkt erop dat Anderlecht er niet in zal slagen om Ablaye Seck nog uit te lenen. Bergen toonde begin deze maand tijd interesse, maar paars-wit hoorde al een tijdje niks meer van de Draken. (HBVL) Lees verder »

Badibanga vandaag naar Nederland?

Badibanga vandaag naar Nederland?

De Graafschap heeft zich bij Anderlecht gemeld om Ziguy Badibanga voor één seizoen te huren. De speler zelf ziet dit alvast zitten. "Ik ben klaar om de Nederlandse competitie te ontdekken", zo klinkt het. (HBvL, LDH) Lees verder »

Biedt Westerlo uitkomst voor Chatelle?

Biedt Westerlo uitkomst voor Chatelle?

De slechte seizoensstart zet Westerlo er toe aan zich vandaag nog te versterken. Eén van de namen die genoemd worden, is die van Thomas Chatelle. De middenvelder mag Anderlecht, waar hij nog één jaar contract heeft, velaten. (HLN) Lees verder »

Ook Anderlecht volgde Standard-aanwinst

Ook Anderlecht volgde Standard-aanwinst

Standard heeft zich gisteren versterkt met Luis Seijas. De 25-jarige middenvelder stond ook in de belangstelling van Anderlecht. "Anderlecht zag in Seijas de opvolger van Biglia", aldus voetbalmakelaar Dirk De Vriese. Lees verder »

 30-08-2011 

Gillet: "Beter naarmate ik meer speel"

Gillet:

Het seizoen 2011-2012 is nog niet dat van Guillaume Gillet geworden. De rechterflankspeler zweeft tussen de basis en de bank en beging zondag op Brugge een domme penaltyfout. "Ik kwam gewoon te laat", zo geeft hij toe. Lees verder »

Lommel United kijkt uit naar bekermatch

Lommel United kijkt uit naar bekermatch

Lommel United ontvangt op 21 september Anderlecht in het 16e finales van de Beker van België. De club wil zijn thuisvoordeel niet verkopen en de spelers kijken rijkhalzend uit naar de confrontatie met Anderlecht. Lees verder »

Zes spelers weg voor interlands

Zes spelers weg voor interlands

Anderlecht ziet deze week zes spelers vertrekken om aan te treden met hun nationale ploeg. De meest opvallende naam in dit rijtje is deze van Marcin Wasilewski. Voor het eerst sinds z'n beenbreuk is hij weer opgeroepen voor Polen. Lees verder »

Prijzen mini-abonnementen EL bekend

Prijzen mini-abonnementen EL bekend

Anderlecht heeft de prijzen bekend gemaakt voor de mini-abonnementen van de Europa League. Voor drie matchen variëren de prijzen van 30 tot 140 euro. De voorrangsperiode voor abonnees loopt van 1 tot 7 september. Lees verder »

Transfer Bulykin lijkt eraan te komen

Transfer Bulykin lijkt eraan te komen

Morgennacht sluit de transfermarkt en volgens de kranten is de kans erg groot dat Dmitri Bulykin alsnog vertrekt. Ajax en PSV tonen nog steeds interesse en ook drie Franse clubs zouden zich nu gemeld hebben. Lees verder »

Politie stelt pv op tegen Jovanovic

Politie stelt pv op tegen Jovanovic

De politie heeft een proces verbaal opgesteld tegen Milan Jovanovic wegens het provoceren van de Club-supporters. Zijn mitraillette-gebaar kan zo mogelijk nog een staartje krijgen. Van het bondsparket moet hij echter niks vrezen. Lees verder »

 29-08-2011 

Engelse pers ziet ook Jordan bij Chelsea

Engelse pers ziet ook Jordan bij Chelsea

Nadat Romelu Lukaku vorige week in een interview de lof zong over de kwaliteiten van zijn broer Jordan, ziet de Engelse pers de twee al samen bij Chelsea. "Het is mijn droom dat hij mijn broer me hier ooit komt vergezellen." Lees verder »

Transfer Legear vandaag afgerond

Transfer Legear vandaag afgerond

Anderlecht, Terek Grozny en Legear tekenen vandaag alle documenten om de transfer van de Luikenaar naar Rusland af te ronden. Zaterdagnacht werden de laatste twistpunten (over de betalingsmodaliteiten) uit de weg geruimd. Lees verder »

De Graafschap denkt opnieuw aan Badibanga

De Graafschap denkt opnieuw aan Badibanga

Volgens Het Nieuwsblad toont De Graafschap opnieuw belangstelling op Ziguy Badibanga tot het einde van het seizoen te huren. Ook begin deze maand was hier sprake van, maar de Nederlanders haakte toen af op Badibanga's blessure. Lees verder »

Schrijffout op shirt Kljestan

Schrijffout op shirt Kljestan

Anderlecht speelde gisteren voor het eerst in zijn nieuwe witte shirts. Op dat van Sacha Kljestan stond nog een foutje in zijn naam: 'Klesjtan' was er te lezen boven het nummer 19. De Amerikaan maakte er zich niet druk over. (HNB) Lees verder »

Juhasz: "Milan was luid aan het roepen"

Juhasz:

Roland Juhasz vocht verbeten duels uit met Björn Vleminckx. Juhasz haalde meestal de bovenhand, maar ergerde zich ook aan het gedrag van de Club-spits. "Vleminckx is een tribune-speler. Hij speelt voor de scheidsrechter en fans." Lees verder »

Proto: "We verdienden meer dan een punt"

Proto:

Silvio Proto had in Brugge amper werk, toch moest hij zich één keer omdraaien en kon Anderlecht niet winnen. "Eigenlijk verdienden we meer dan een gelijkspel, als je de kansen bekijkt die we kregen", zo vertelde hij na de match. Lees verder »


 28-08-2011 

Kljestan: "Sorry voor de misser!"

Kljestan:

Kljestan was na de match duidelijk aangeslagen na de penaltymisser: "Ik heb me reeds verontschuldigd bij fans en trainer. Vandaag liet ik mijn ploeg in de steek. Chapeau voor Milan, die na zijn misser toch nog gelijk kon maken." Lees verder »

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

In een uitverkocht Jan Breydel Stadion spelen Club Brugge en Anderlecht om 15 uur de eerste topper van het seizoen. Anderlecht mist verdedigers Samuel en Odoi door schorsing en hoopt Kouyaté en Jovanovic speelklaar te krijgen. Lees verder »

Romelu Lukaku debuteert bij Chelsea

Romelu Lukaku debuteert bij Chelsea

Romelu Lukaku maakte gisteren zijn eerste speelminuten voor Chelsea. Tegen Norwich City mocht hij twintig minuten invallen. De spits deed het niet onaardig en dwong twee kansen af. Scoren lukte niet, maar Chelsea won met 3-1. Lees verder »

 27-08-2011 

Anderlecht stoomt Kouyaté klaar voor topper

Anderlecht stoomt Kouyaté klaar voor topper

Na de wedstrijd tegen Bursaspor hadden een aantal Anderlecht-spelers af te rekenen met allerlei kwaaltjes. Zo zijn Jovanovic en Kouyaté twijfelachtig voor de topper van zondag tegen Club Brugge en is ook Canesin nog niet helemaal. Lees verder »

Klimt België op Uefa lijst?

Klimt België op Uefa lijst?

Voor het eerst sinds lang houd België geen trauma’s over aan de Europese voorrondes. Vier teams geven de komende maanden het beste van zichzelf. Voor zichzelf, voor de supporters en voor de Belgische club coëfficiënt. Lees verder »

 26-08-2011 

Beloften spelen gelijk tegen Beerschot

Beloften spelen gelijk tegen Beerschot

De beloften van Anderlecht hebben vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Beerschot. Een erg jong Anderlecht kwam al snel op achterstand, maar Dennis Praet sleepte tien minuten voor tijd nog een punt uit de brand. Lees verder »

Kouyaté: "Mooie herinneringen aan Brugge"

Kouyaté:

Door de schorsing van Samuel lijkt Cheikhou Kouyaté verzekerd van een basisplaats zondag tegen Club Brugge. "Het wordt een heel moeilijke partij. Club zal er ongetwijfeld staan tegen ons en de drie punten willen thuis", denkt hij. Lees verder »

Selectie Club Brugge - Anderlecht

Selectie Club Brugge - Anderlecht

Nu de Europese opdracht tot een goed einde is gebracht, wacht opnieuw de vaderlandse competitie. Zondag wacht Anderlecht in Brugge de eerste topper van het seizoen. Ariël Jacobs selecteerde voor deze partij een 20-koppige kern. Lees verder »

Legear spreekt al jaren over vertrekken

Legear spreekt al jaren over vertrekken

Eindelijk heeft Jonathan Legear zijn transfer beet. De voorbije vijf jaar ging er geen transferperiode voorbij of de Luikenaar sprak over vertrekken. Het Nieuwsblad maakte een overzichtje van zijn opvallendste uitspraken. Lees verder »


 25-08-2011 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bursaspor

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bursaspor

De dood of de gladiolen, dat wordt het straks voor Anderlecht. Bij kwalificatie tegen Bursaspor is het verzekerd van Europees voetbal tot nieuwjaar. Een nederlaag brengt opnieuw een crisisstemming naar het Astridpark. Lees verder »

Bulykin: "Jacobs is bang dat ik zou scoren"

Bulykin:

In een interview met de Russische krant Sport Express haalt Dmitri Bulykin keihard uit naar Ariël Jacobs. "Vanaf mijn beginperiode bij Anderlecht, klikt het niet met Ariël Jacobs", aldus Bulykin. "Nu doe ik ook geen moeite meer." Lees verder »

Rouwregister voor zoontje Mbokani

Rouwregister voor zoontje Mbokani

Anderlecht heeft een rouwregister geopend waarop iedereen een boodschap van steun kan achterlaten voor Dieumerci Mbokani en zijn familie. De Anderlecht-spits en zijn vrouw verloren eergisteren hun vijf maanden oude zoontje David. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Bursaspor

Selectie Anderlecht - Bursaspor

Voor de partij tegen Bursaspor van deze avond selecteerde Ariël Jacobs 21 spelers. Matias Suarez, Roland Juhasz en Fernando Canesin Matos zitten bij de kern, maar zijn nog twijfelachtig. Lees verder »

 24-08-2011 

Anderlecht-Bursaspor enkel op VOO Foot

Anderlecht-Bursaspor enkel op VOO Foot

Wie de partij Anderlecht - Bursaspor wil volgen op televisie, zal zich moeten wenden tot de Franstalige betaalzender VOO Foot. ClubRTL, dat de heenmatch uitzond, kiest nu voor Standard. De match begint morgen om 20.30 uur. Lees verder »

"Suarez is momenteel de beste van België"

Matias Suarez is bezig aan een fenomenaal seizoensbegin. De Argentijn zorgt met zijn frivole spel voor vuur in de Anderlecht-aanval. Sport/Voetbalmagazine laat vandaag enkele kenners aan het woord over de 24-jarige Argentijn. Lees verder »

Werkstraf in ziekenhuis voor Legear

Werkstraf in ziekenhuis voor Legear

Jonathan Legear was gisteren op de rechtbank in Luik om concrete afspraken te maken over zijn werkstraf. Na zijn verkeersongeval in Londerzeel moet hij vijftig uur gemeenschapsdienst uitvoeren in een ziekenhuis. Lees verder »

Samuel: "Ik raakte Perbet per ongeluk"

Samuel:

Tot zijn grote opluchting moet Samuel maar één speeldag brommen voor zijn rode kaart tegen Bergen. "Ik had geen enkele intentie om Perbet te raken, want daar een overtreding maken als de bal al weg is, zou wel heel dom zijn." Lees verder »

Club Brugge - Anderlecht bijna uitverkocht

Club Brugge - Anderlecht bijna uitverkocht

De topper tussen Club Brugge en Anderlecht van komende zondag is zo goed als uitverkocht. Momenteel zijn er nog 500 kaarten beschikbaar voor Club-fans, maar in Brugge vermoedt men dat die morgen ook de deur uit zijn. (HLN) Lees verder »

Vertrekt Legear alsnog naar Terek Grozny?

Vertrekt Legear alsnog naar Terek Grozny?

Volgens de internetpagina van de Russische krant Sport Express praat Anderlecht met Terek Grozny over een transfer van Jonathan Legear. Sudpresse meldt dan weer dat Legear een akkoord heeft met een "niet nader genoemde club". Lees verder »

Raken Suarez, Canesin en Juhasz speelklaar?

Raken Suarez, Canesin en Juhasz speelklaar?

Het is nog onzeker of Anderlecht morgen tegen Bursaspor kan aantreden met Matias (verrekking heupbuigers), Fernando Canesin (enkel) en Roland Juhasz (kuit). De kranten spreken elkaar tegen in hun prognoses of ze speelklaar raken. Lees verder »

 23-08-2011 

Schorsing Samuel teruggebracht tot 1 match

Schorsing Samuel teruggebracht tot 1 match

Het beroep van Anderlecht tegen de schorsing van Samuel heeft geloond. Het Sportcomité bracht de schorsing van de Braziliaan terug van drie speeldagen naar één. Samuel mist enkel de topper tegen Club Brugge van nu zondag. Lees verder »

Loting 16e finales Beker van België

Loting 16e finales Beker van België

Vanmiddag is er in het bondsgebouw geloot voor de 16e finales van de Beker van België. Anderlecht zal het hierin opnemen tegen de winnaar van het duel Lommel - Neerpelt. De 16e finales worden afgewerkt op woensdag 21 september. Lees verder »

Anderlecht - Bursaspor: nog 7.000 tickets

Anderlecht - Bursaspor: nog 7.000 tickets

Wie nog geen tickets heeft voor Anderlecht - Bursaspor, kan er nog steeds aankopen. Vanmorgen waren er voor deze partij nog 7.000 stoelen onbezet. Tickets kosten tussen de 19 en 30 euro. Jongeren tot 16 jaar betalen 15 euro. Lees verder »

Anderlecht in beroep tegen schorsing Samuel

Anderlecht in beroep tegen schorsing Samuel

Anderlecht gaat niet akkoord met het de schorsing van drie duels die het Bondsparket Samuel oplegde voor zijn rode kaart tegen Bergen. Vandaag trekt huisadvocaat Spreutels naar het Sportcomité om een lichtere straf te pleiten. Lees verder »

Het rommelt bij Bursaspor

Het rommelt bij Bursaspor

Bursaspor leeft gespannen toe naar de terugwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League. Coach Ertugrul Saglam verklaarde na de heenmatch niet meer te willen samenwerken met drie van zijn topspelers. Lees verder »

Hopen op Suarez, Canesin en Juhasz

Hopen op Suarez, Canesin en Juhasz

Voor de wedstrijd van donderdag tegen Bursaspor hoopt Anderlecht een beroep te kunnen doen op Matias Suarez (heupbuiger), Fernando Canesin (enkel), Roland Juhasz (kuit). Alle drie de spelers sukkelen met lichte blessures. Lees verder »


 22-08-2011 

Samuel riskeert drie wedstrijden schorsing

Samuel riskeert drie wedstrijden schorsing

Het parket van de Belgische Voetbalbond heeft vandaag voorgesteld om Samuel voor drie wedstrijden te schorsen na zijn rode kaart tegen Bergen. Hij krijgt ook een boete van 500 euro. Anderlecht kan nog in beroep gaan. (Belga) Lees verder »

Jovanovic: "Ik zat stikkapot"

Jovanovic:

Milan Jovanovic startte gisteren voor het eerst in de basis bij Anderlecht. Een kwartier voor tijd mocht hij gaan rusten. "Ik ben heel diep moeten gaan. Ik had de trainer aangegeven dat hij me moest wisselen", zei hij na de match. Lees verder »

Proto: "We verloren al te veel punten"

Proto:

Amper een bal moest hij pakken, maar toch kreeg Silvio Proto twee treffers om de oren. Best frustrerend, zo moest hij toegeven. "Maar we reageerden goed na de achterstand. Alleen jammer dat we op 2-2 bleven steken", aldus Proto. Lees verder »

Kljestan: "Complementair met Biglia"

Kljestan:

Sacha Kljestan lijkt eindelijk een basisplaats veroverd te hebben. Tegen Bergen was hij één van de betere Anderlecht-spelers "Het is jammer dat we vandaag twee punten hebben laten liggen", zo vertelde hij achteraf. Lees verder »

Suarez twijfelachtig voor Bursaspor

Suarez twijfelachtig voor Bursaspor

Matias Suarez, de man in de vorm bij paars-wit, kwam gisteren tegen Bergen niet aan spelen toe. De spits sukkelt met een kwetsuur aan de heupbuiger. Het valt af te wachten of hij speelklaar raakt voor de wedstrijd tegen Bursaspor. Lees verder »

 21-08-2011 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Na de mooie overwinning tegen Bursaspor hoopt Anderlecht vandaag de lijn door te trekken tegen Bergen. De neo-eersteklasser is het seizoen gestart met 5 op 9 en heeft met Perbet de topschutter in zijn rangen. Lees verder »

Jacobs blikt vooruit naar Bergen

Jacobs blikt vooruit naar Bergen

Tegen Bursaspor leek het eindelijk vlot te gaan bij Anderlecht. Enkele spelers deden het heel goed en deden het beste vermoeden voor de volgende matchen. Toch onderschatten ze Bergen niet. Lees verder »

 19-08-2011 

Beloften starten seizoen met vlotte zege

Beloften starten seizoen met vlotte zege

De beloften van Anderlecht hebben vanavond hun eerste competitiewedstrijd vlot gewonnen. Op de Heizel werd het 4-1 tegen RC Genk. Kabasele, Lamisha Musonda, Godeau en Iakovenko scoorden. Deschacht speelde de eerste helft mee. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Bergen

Selectie Anderlecht - Bergen

Terwijl men nog nageniet van de winst tegen Bursaspor, zit Anderlecht al met de match van zondag tegen Bergen in het hoofd. Na de vrijdagtraining selecteerde Ariël Jacobs 21 spelers voor deze partij. Dennis Praet is er ook bij. Lees verder »

Kaminski pas volgend jaar bij Anderlecht

Kaminski pas volgend jaar bij Anderlecht

Thomas Kaminski zal dit seizoen nog niet onder contract liggen bij Anderlecht. De Beerschot-doelman trekt wel naar OH Leuven, waar hij voor één seizoen tekende. Vanaf volgend seizoen komt hij dan bij Anderlecht onder contract. Lees verder »

Minuut stilte voor slachtoffers Pukkelpop

Minuut stilte voor slachtoffers Pukkelpop

De ramp op het Pukkelpop-festival waarbij vijf doden te betreuren vielen, laat ook de voetbalwereld niet onberoerd. Zo zal Anderlecht zondag voor de wedstrijd tegen Bergen een minuut stilte houden ter ere van de slachtoffers. Lees verder »

Ticketing vanavond open tot 21 uur

Ticketing vanavond open tot 21 uur

Vanavond kunnen er nog tot 21 uur tickets gekocht worden voor de terugwedstrijd tegen Bursaspor. Net als de fanshop, die een handtekeningensessie organiseert, is de dienst ticketing deze avond langer open. Lees verder »

Jacobs: "Ik zat te genieten op de bank"

Jacobs:

Ariël Jacobs verraste in zijn opstelling tegen Bursaspor door Kanu en Legear achter diepe spits Suarez te posteren. Een geslaagde zet, zo bleek. "Als ik een tactiek in elkaar steek, ga ik altijd uit van evenwicht", legt hij uit. Lees verder »

Jovanovic opnieuw met foute schoenen

Jovanovic opnieuw met foute schoenen

Net als tegen Lokeren viel Milan Jovanovic tegen Bursaspor in met fout schoeisel. Jovanovic zelf is zich van geen kwaad bewust. "Dit is me nooit verteld tijdens de contractbesprekingen", zo klonk het na de match. Lees verder »

"Echo toont aan dat ik echt geblesseerd ben"

Roland Juhasz was er met een blessure gisteren niet bij. Volgens sommigen kwam het hem goed uit, zo kan hij nog Europees spelen mocht hij alsnog vertrekken. De Hongaar ontkent dit echter met klem en de echografie geeft hem gelijk. Lees verder »

Vandaag start verkoop nieuwe shirts

Vandaag start verkoop nieuwe shirts

Vanaf vandaag 10 uur zijn in de fanshop van Anderlecht de nieuwe shirts te koop. De lancering zal opgeluisterd worden door Vargas, Suarez, Jovanovic en Biglia. Vanavond van 19 tot 21 uur delen zij in de fanshop handtekeningen uit. Lees verder »


 18-08-2011 

Rust: RSCA staat in het krijt

Rust: RSCA staat in het krijt

Bursaspor leidt aan de rust met 1-0 dankzij een onterecht penalty. De Turkse spits Teteh speelde de bal met de hand in een kopduel. De ref zag er echter handspel van Biglia in en legde de bal op de stip. Vederson scoorde. Lees verder »

Lukaku eindelijk voorgesteld bij Chelsea

Lukaku eindelijk voorgesteld bij Chelsea

De transfer van Romelu Lukaku naar Chelsea is vandaag helemaal afgerond. Deze namiddag werd hij voorgesteld aan de Engelse pers en publiek. Lukaku zal bij Chelsea spelen met rugnummer 18 en is inzetbaar voor de match van zaterdag. Lees verder »

Geen Juhasz straks tegen Bursaspor

Geen Juhasz straks tegen Bursaspor

Roland Juhasz zal straks niet in actie komen tegen Bursaspor. Volgens Het Nieuwsblad raakt de verdediger, die gisteren op training een kniestoot tegen de dij kreeg, niet tijdig opgelapt. Cheikhou Kouyaté is zijn vervanger. Lees verder »

Kljestan en Jovanovic kennen Bursaspor

Kljestan en Jovanovic kennen Bursaspor

Terwijl Bursaspor voor de meeste een nobele onbekende is, lopen bij Anderlecht toch twee spelers rond die via hun connecties meer info over de club konden verzamelen. Sacha Kljestan en Milan Jovanovic zijn de spionnen van dienst. Lees verder »

De vier troeven van Anderlecht

De vier troeven van Anderlecht

Met de nodige twijfels en druk zal Anderlecht vanavond het veld betreden. Uitgeschakeld worden door Bursaspor is geen optie. Het Belang van Limburg somt vandaag vier redenen op waarom Anderlecht mag vertrouwen op een goede afloop. Lees verder »

Voorbeschouwing: Bursaspor - Anderlecht

Voorbeschouwing: Bursaspor - Anderlecht

Vanavond om 20 uur begint Anderlecht aan zijn Europese campagne. Tegen het Turkse Bursaspor zal Ariël Jacobs wellicht opteren voor meer defensieve zekerheid. Kouyaté mag hierdoor in de basis verwacht worden ten nadele van Canesin. Lees verder »

Juhasz: "Het is nu zeker dat ik blijf"

Juhasz:

Het scheelde niet veel of Roland Juhasz speelde vanavond met Glasgow Rangers. Maar de Hongaarse verdediger heeft zich neergelegd bij een verlengd verblijf in België. "Ik heb de knop omgedraaid. Ik ben 100% gefocust op Anderlecht." Lees verder »

Van Holsbeeck: "Plaats maken voor jeugd"

Van Holsbeeck:

Ondanks het uitvallen van Dieumerci Mbokani, zal Anderlecht geen extra spits meer aantrekken. "Iemand huren heeft weinig zin, want over twee maanden is Mbokani terug", aldus Herman Van Holsbeeck, die nu rekent op Nathan Kabasele. Lees verder »

 17-08-2011 

Juhasz twijfelachtig voor Bursaspor

Juhasz twijfelachtig voor Bursaspor

Anderlecht moet het mogelijk zonder Roland Juhasz doen tegen Bursaspor. De verdediger sukkelt met een dijblessure en trainde vandaag niet mee. Morgen moet duidelijk worden of hij 's avonds kan spelen. (RSCA.be) Lees verder »

Jacobs: "Weet niet of wij voordeel hebben"

Jacobs:

Een een zomers Bursa moet Anderlecht morgen zijn eerste stap zetten richting poules van de Europa League. Ariël Jacobs is alvast op zijn hoede voor de tegenstander. "De resultaten van Bursaspor de laatste drie jaar zeggen genoeg." Lees verder »

"Sportief kunnen we goede zaken doen in EL"

Met Bursaspor heeft Anderlecht volgens Roger Vanden Stock een erg lastige tegenstander geloot. "Van alle niet-reekshoofden trokken wij natuurlijk weer het best geplaatste. Bovendien is het Turkse voetbal in volle ontwikkeling." Lees verder »

"Anderlecht heeft voorkooprecht op Azevedo"

Het voorbije weekend stond Thomas Azevedo voor het eerst in de basis bij OH Leuven. De 20-jarige spits kwam in juni over van Lommel en Anderlecht betaalde de helft van de transfersom. "Wie niet rijk is, moet slim zijn", aldus OHL. Lees verder »

Legear: "Zo lang out door medische fout"

Legear:

Na bijna vier maanden blessureleed is Jonathan Legear weer fit. Waarom hij zo lang aan de kant stond? Een misverstand met de medische staf. "Ze spoten me een product in dat bij andere voetballers gewerkt heeft, maar bij mij niet." Lees verder »

OH Leuven denkt ook aan Seck

OH Leuven denkt ook aan Seck

Volgens La Dernière Heure wil OH Leuven graag ook Ablaye Seck huren van Anderlecht. De verdediger staat echter al dicht bij een uitleenbeurt aan Bergen, dat al langer interesse toonde. Lees verder »

Legear: "Standard zou stap achteruit zijn"

Legear:

Jonathan Legear is net op goeie moment terug fit. Hij stond ook tijdens zijn vier maanden blessure in de belangstelling van Standard. Nu wil hij schitteren voor Anderlecht in Europa en dat misschien vanavond al tegen Bursaspor. Lees verder »

Kaminski via Anderlecht naar OH Leuven

Kaminski via Anderlecht naar OH Leuven

In het gezelschap van zijn ouders en manager Patrick De Koster tekende Thomas Kaminski gisteren in Neerpede een contract voor vijf jaar bij Anderlecht. De 18-jarige doelman zal meteen worden uitgeleend aan OH Leuven. Lees verder »

Juhasz mag deze zomer niet meer weg

Juhasz mag deze zomer niet meer weg

Roland Juhasz mag Anderlecht niet meer verlaten deze zomer. Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht na de match in Lokeren concludeerde dat het in de problemen zou komen zonder de Hongaarse verdediger. Lees verder »

Adidas vergeeft Jovanovic foute schoenen

Adidas vergeeft Jovanovic foute schoenen

Adidas, de kledingsponsor van Anderlecht, is niet van plan Milan Jovanovic op de vingers te tikken omdat hij tegen Lokeren met Puma speelde. “We begrijpen dat Milan weinig tijd had om aan zijn nieuwe Adidas-schoenen te wennen." Lees verder »

Bursaspor - Anderlecht niet op Vlaamse tv

Bursaspor - Anderlecht niet op Vlaamse tv

De wedstrijd van Anderlecht morgen tegen Bursaspor zal niet te bekijken zijn op de Vlaamse televisie. In Wallonië komt de match wel op de buis. Club RTL zendt de partij, die begint om 20 uur Belgische tijd, live uit. (HNB) Lees verder »

Jan Koller zegt voetbal vaarwel

Jan Koller zegt voetbal vaarwel

Oud-Anderlecht-spits Jan Koller stopt met voetballen. De intussen 38-jarige Tsjech speelde tussen 1999 en 2001 in het Astridpark, won de Gouden Schoen en kende er grote Europese successen. Lees verder »

 16-08-2011 

Selectie Bursaspor - Anderlecht

Selectie Bursaspor - Anderlecht

Ariël Jacobs selecteerde 22 spelers om morgen naar Turkije af te reizen voor de wedstrijd tegen Bursaspor. Olivier Deschacht maakt deel uit van de kern en ook Kanu, die de voorbije twee competitieduels gepasseerd werd, is erbij. Lees verder »

Bursaspor wacht Anderlecht op in vol huis

Bursaspor wacht Anderlecht op in vol huis

Overmorgen speelt Anderlecht de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League. Bursaspor wil Anderlecht een warm welkom geven. In Bursa is het momenteel 30 graden en het stadion zal uitverkocht zijn met 23.000 fans. Lees verder »

Mbokani zes tot acht weken out

Mbokani zes tot acht weken out

Eerste onderzoek gisterenavond heeft uitgewezen dat Dieumerci Mbokani verrekking van de mediale banden heeft opgelopen. In dat geval zou hij zes tot acht weken out zijn. Vandaag wordt hij verder onderzocht. Lees verder »

Kaminski tekent vandaag 5-jarig contract

Kaminski tekent vandaag 5-jarig contract

Thomas Kaminski wordt vandaag een Anderlecht-speler. "Ik bereikte een overeenkomst voor vijf seizoenen met Anderlecht", vertelde hij afgelopen weekend na de match van Beerschot. Behalve OHL willen ook VVV en Roda JC hem huren. Lees verder »

Legear: "Ik blijf nog één seizoen"

Legear:

Jonathan Legear mocht na zijn blessure tegen Lokeren een kwartier invallen. "Binnen twee tot drie weken hoop ik weer helemaal top te zijn", zo sprak hij achteraf. Hij liet ook weten deze zomer niet meer te willen vertrekken. Lees verder »

RSCA-miniemen derde op toernooi Bierbeek

RSCA-miniemen derde op toernooi Bierbeek

Op het internationaal miniementoernooi van Bierbeek is Anderlecht dit weekend derde geworden. In de halve finale verloor paars-wit van latere winnaar Chelsea met 2-0. In de kleine finale won het vervolgens met 3-0 van Everton. Lees verder »

Jovanovic met foute schoenen tegen Lokeren

Jovanovic met foute schoenen tegen Lokeren

Tijdens zijn invalbeurt tegen Lokeren droeg Milan Jovanovic voetbalschoenen van Puma in plaats van Adidas, de officiële sponsor van Anderlecht. "In principe mag dat niet", zegt Chris Lioen, commercieel directeur van Anderlecht. Lees verder »

Deschacht en Vargas vanmiddag op Zuidfoor

Deschacht en Vargas vanmiddag op Zuidfoor

Olivier Deschacht en Ronald Vargas bezoeken vanmiddag de Brusselse Zuidfoor. Ook assitent-trainer Daniël Renders, een rasechte Brusselaar, zal erbij zijn. Om 15 uur worden ze verwacht aan frituur De Corte, Boulevard du Midi 106. Lees verder »

 15-08-2011 

Onduidelijkheid over situatie Juhasz

Onduidelijkheid over situatie Juhasz

Volgens bepaalde bronnen is de transfer van Juhasz nog steeds niet van de baan. Nochtans had manager Van Holsbeeck recent een transfer uitgesloten. De Rangers zouden echter alsnog een laatste inspanning willen leveren. Lees verder »

Suarez: "Kan de ploeg nog veel bijbrengen"

Suarez:

Met een flits bezorgde Matias Suarez Anderlecht de drie punten op Daknam. "Ik had in eerste instantie de bedoeling voor te zetten, maar toen ik niemand vrij zag staan, besloot ik zelf mijn kans te gaan", vertelde de Argentijn. Lees verder »

 14-08-2011 

Jacobs: "Nog veel werk aan de winkel"

Jacobs:

Dankzij een sterke doelman Proto en een tegenstander die faalde in de afwerking ging Anderlecht op Lokeren met de zege lopen. Ook Ariël Jacobs besefte dat het niet goed was. "We zijn heel moeizaam begonnen", wist de coach. Lees verder »

Anderlecht zuinig voorbij Lokeren

Anderlecht zuinig voorbij Lokeren

Anderlecht heeft zijn eerste uitzege te pakken, maar het speelde een zwakke partij op Daknam. Een klasseflits van Suarez volstond voor de drie punten in een match die bol stond van de foutjes, slechte passes en gemiste kansen. Lees verder »

Ariël Jacobs wil meer oefenwedstrijden

Ariël Jacobs wil meer oefenwedstrijden

Ariël Jacobs is voorstander om meer oefenmatchen in te lassen. "We gaan proberen om meer oefenmatchen te spelen, om iedereen speelminuten te geven. De beloftencompetitie heeft geen niveau", zegt Jacobs in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

 13-08-2011 
 12-08-2011 

UPDATE: Rangers geven Juhasz nog niet op

UPDATE: Rangers geven Juhasz nog niet op

De Schotse topclub Glasgow Rangers heeft Roland Juhasz nog niet opgegeven. Hoewel de Rangers eerder deze week op een njet van Anderlecht stoten, zouden ze nog een finaal bod willen uitbrengen op de Hongaarse verdediger. Lees verder »

Tickets Bursaspor - Anderlecht kosten 5 euro

Tickets Bursaspor - Anderlecht kosten 5 euro

Wie Anderlecht volgende week donderdag wil aanmoedigen in Turkije tegen Bursaspor kan daarvoor terecht op de ticketing dienst. Tickets voor de wedstrijd kosten 5 euro per stuk. De tickets zullen wel pas in Turkije verdeeld worden. Lees verder »

Lukaku's eerste werkdag bij Chelsea

Lukaku's eerste werkdag bij Chelsea

Romelu Lukaku stond gisteren voor het eerst op het trainingsveld van Chelsea. Samen met de andere internationals werkte hij een uitlooptraining af. Onder meer Didier Drogba, Ashley Cole en José Bosingwa vergezelden hem. Lees verder »

OHL beslist vandaag over Kaminski

OHL beslist vandaag over Kaminski

Vandaag wordt er opnieuw vergaderd over Thomas Kaminski. Zo zal OHL vandaag beslissen of het Kaminski wil huren van Anderlecht. Ook Eupen-doelman Radek Petr en nog een derde keeper zijn nog in de running. Lees verder »

 11-08-2011 

Thomas Chatelle terug naar Genk?

Thomas Chatelle terug naar Genk?

Door de Europese vooruitzichten wil Racing Genk zich nog versterken. De Limburgers zouden daarbij denken aan hun ex-flankspeler Thomas Chatelle, zo schrijft Voetbalkrant.com. Chatelle is bij Anderlecht op overschot en mag weg. Lees verder »

Teteh Bangura tekent bij Bursaspor

Teteh Bangura tekent bij Bursaspor

Bursaspor, tegenstander van Anderlecht in de Europa League, heeft zich versterkt met Teteh Bangura van het Zweedse AIK. De aanvaller uit Sierra Leone stond ook enige tijd in de belangstelling van Anderlecht en Club Brugge. Lees verder »

Kanu vader geworden van zoontje Ruan

Kanu vader geworden van zoontje Ruan

Irlanda, de vrouw van Kanu, is de afgelopen nacht bevallen van een zoontje. De jonge spruit heeft de naam Kanu Ruan gekregen, meet 50 cm en weegt 3,540 kg. Voor Kanu en Irlanda is het hun tweede kind na dochtertje Janadara. Lees verder »

Van Holsbeeck over het financiële verlies

Van Holsbeeck over het financiële verlies

Anderlecht sloot het voorbije boekjaar voor de derde keer op rij af met verlies. Het totale verlies zou maar liefst 11,3 miljoen euro bedragen (zie ook eerder bericht). Manager Herman Van Holsbeeck relativeert de cijfers nu. Lees verder »

"Droom komt uit met Jovanovic en Mbokani"

Na lange en zware onderhandelingen is Herman Van Holsbeeck er in geslaagd om Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani te herenigen bij Anderlecht. De Anderlecht-manager is dan ook een tevreden man en heeft nu hoge verwachtingen. Lees verder »

"Mbokani's verleden telt niet meer"

Met de komst van Dieumerci Mbokani heeft Anderlecht mogelijk zijn laatste transfer afgerond. Dat liet voorzitter Roger Vanden Stock gisteren uitschijnen. "Ik denk dat ons huiswerk voor het seizoen 2011-2012 nu af is", sprak hij. Lees verder »

Duivels gelijk tegen Slovenië

Duivels gelijk tegen Slovenië

De Rode Duivels hebben in een oefeninterland 0-0 gelijk gespeeld in Slovenië. (Ex-)Anderlecht-spits Romelu Lukaku speelde 58 minuten mee en zag een doelpunt onterecht afgekeurd. Verder zaten geen Anderlechtenaren in de kern. Lees verder »

Anderlecht-online nu ook op de iPhone

Anderlecht-online nu ook op de iPhone

Anderlecht-online.be verleende zijn medewerking aan IntoTheWeb, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van mobiele applicaties. Het resultaat van deze samenwerking is een gloednieuwe iPhone applicatie over Anderlecht. Lees verder »

 10-08-2011 

Mbokani: "Goals maken voor de supporters"

Mbokani:

Dieumerci Mbokani werd vandaag in de vooravond officieel voorgesteld aan de pers. De Congolese spits zal bij Anderlecht met het nummer 25 spelen. "Ik ben niet vergeten wat Anderlecht voor mij gedaan heeft", zo sprak hij. Lees verder »

Mbokani: "Jeugdzonden achter mij laten"

Mbokani:

Dieumerci Mbokani landde gisteren rond middernacht op Zaventem. Het Laatste Nieuws kon de Congolees al een eerste reactie ontlokken over zijn transfer naar Anderlecht. "Ik wil laten zien dat ik niet afgeschreven ben", zo zei hij. Lees verder »

Anderlecht oefent vanavond in Oudenaarde

Anderlecht oefent vanavond in Oudenaarde

Anderlecht speelt vanavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen KSV Oudenaarde. Paars-wit zal er aantreden met een mengeling van spelers uit de A- en B-kern. Olivier Deschacht zal er zijn rentree maken na een enkeloperatie. Lees verder »

Veselinovic vergezelt Chavarria in Kortrijk

Veselinovic vergezelt Chavarria in Kortrijk

Volgens Het Laatste Nieuws verhuurt Anderlecht Dalibor Veselinovic tot het einde van het seizoen aan KV Kortrijk. Bij Anderlecht, waar hij nog tot 2015 onder contract ligt, was er dit seizoen geen plaats voor de bonkige spits. Lees verder »

Manager Biglia: "AC Milan toont interesse"

Manager Biglia:

In de Italiaanse media vertelde de makelaar van Lucas Biglia dat enkele ploegen uit de Serie A interesse tonen in zijn pupil. AC Milan zou er één zijn. Bij Anderlecht kwam tot op heden nog geen enkel officieel bod binnen. (HLN) Lees verder »

 09-08-2011 

Ticketprijzen Anderlecht - Bursaspor bekend

Ticketprijzen Anderlecht - Bursaspor bekend

Anderlecht heeft de ticketprijzen voor de terugwedstrijd tegen Bursaspor in de play-offs van de Europa League bekendgemaakt. De prijzen variëren van 8 tot 30 euro. De match vindt plaats op donderdag 25 augustus 2011 in Brussel. Lees verder »

Anderlecht bevestigt komst Mbokani

Anderlecht bevestigt komst Mbokani

Anderlecht heeft officieel bevestigd dat Dieumerci Mbokani terugkeert naar het Astridpark. "We beseffen dat deze overgang gevoelig ligt, maar Mbokani heeft een geweldige honger naar sportief eerherstel", zegt Roger Vanden Stock. Lees verder »

Lierse vangt nog 56.000 euro voor Lukaku

Lierse vangt nog 56.000 euro voor Lukaku

Niet alleen Anderlecht doet financieel een goede zaak met de transfer van Romelu Lukaku, ook Lierse pikt nog een graantje mee. De Pallieters krijgen van Chelsea een kleine vergoeding omdat Lukaku nog een jeugdspeler van hen was. Lees verder »

Mbokani: "Voelt aan als thuiskomen"

Mbokani:

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de transfer van Dieumerci Mbokani vandaag afgerond. "Hier bij Anderlecht is alles begonnen", zegt de Congolese spits in Sudpresse. "Het is dus eigenlijk een beetje thuiskomen." Lees verder »

Biglia: "Waarom zou ik vertrekken?"

Biglia:

Amper enkele dagen was hij terug uit Argentinië of Lucas Biglia dirigeerde Anderlecht tegen KV Mechelen. "Wetende dat ik nog niet honderd procent fit ben, ben ik tevreden met mijn prestatie. Tegen Lokeren wil ik fitter zijn." Lees verder »

Vargas traint tweede keer met de bal

Vargas traint tweede keer met de bal

Ronald Vargas was gisteren voor het eerst met de bal te bewonderen op het trainingsveld. Ook vorige week werkte hij al even met het leer, maar dat was achter gesloten deuren. "Het gaat goed", zo vertelde hij achteraf. Lees verder »

Ook Sarr en Boyata konden Juhasz opvolgen

Ook Sarr en Boyata konden Juhasz opvolgen

Hoewel de transfer van Roland Juhasz niet doorgaat, circuleerden gisteren verschillende namen om hem op te volgen. Zo werd Mohammed Sarr (ex-Standard) aanboden en deden werden ook Timothy Derijck en Dedryck Boyata genoemd. Lees verder »

Duchâtelet wil Legear niet bij Standard

Duchâtelet wil Legear niet bij Standard

Volgens Het Nieuwsblad onderhandelde Standard gisteren wel degelijk met Jonathan Legear over een transfer. Een akkoord kwam er niet. Volgens Luikse bronnen omdat voorzitter Roland Duchâtelet zijn veto stelde tegen Legears komst. Lees verder »

Bezoekersrecord gebroken !

Bezoekersrecord gebroken !

Met bijna 40.000 bezoekers op één dag, brak Anderlecht-online zopas zijn eigen dagrecord. Wij wensen bij deze al onze bezoekers en leden te bedanken! Wenst u ook deel uit te maken van ons team, dan kan dit nog steeds! Lees verder »

 08-08-2011 

Transfer Juhasz naar Rangers afgesprongen

Transfer Juhasz naar Rangers afgesprongen

De transfer van Anderlechtverdediger Roland Juhasz naar het Schotse Glasgow Rangers gaat niet door. Dat vertelde Vladan Filipovic, de manager van Juhasz, aan de Hongaarse pers. Juhasz blijft dus tot op nader order bij paars-wit. Lees verder »

Legear was niet in Luik voor een transfer

Legear was niet in Luik voor een transfer

Jonathan Legear werd gisteren gespot op Standard waar hij de wedstrijd tegen Lokeren bijwoonde. Volgens sommigen een signaal dat Legear wel eens naar Luik zou kunnen verhuizen, maar zijn manager ontkent dit ten stelligste. Lees verder »

Nog geen doorbraak in transfer Juhasz

Nog geen doorbraak in transfer Juhasz

Anderlecht en Glasgow Rangers onderhandelden vandaag over een transfer van Roland Juhasz, maar er kwam vooralsnog geen akkoord uit de bus. Punt van discussie lijkt de vraagprijs van paars-wit die naar verluidt 4 miljoen bedraagt. Lees verder »

Derijck als opvolger van Juhasz?

Derijck als opvolger van Juhasz?

De transfer van Roland Juhasz naar de Rangers lijkt in een eindfase te zitten. Om dat vertrek op te vangen denkt Anderlecht nu aan voormalig jeugdproduct Timothy Derijck. Zijn club, ADO Den Haag wil hem echter niet laten gaan. Lees verder »

Jacobs moet vier internationals even missen

Jacobs moet vier internationals even missen

Ariël Jacobs zal deze week op training een paar spelers moeten missen wegens interlandverplichtingen. Zo zijn Roland Juhasz, Lukas Marecek, Behrang Safari en laatste nieuwe aanwinst Milan Jovanovic opgeroepen door hun bondscoach. Lees verder »

Legear gisteren te gast op Standard

Legear gisteren te gast op Standard

Jonathan Legear was gisteren een opmerkelijke aanwezige tijdens Standard - Lokeren. Volgens La Dernière Heure zou zijn aanwezigheid een signaal kunnen zijn dat een overgang van Anderlecht naar Luik nakende is. Lees verder »

Liverpool wil Biglia, Rennes wil Suarez

Liverpool wil Biglia, Rennes wil Suarez

Lucas Biglia wordt in de Engelse tabloids opnieuw in verband gebracht met Liverpool. De Reds zouden hem willen inlijven ingeval de Braziliaan Lucas Leiva de club zou verlaten. Biglia zou een transfer naar Anfield wel zien zitten. Lees verder »

Lukaku ontvangt felicitaties via Twitter

Lukaku ontvangt felicitaties via Twitter

De transfer van Romelu Lukaku naar Chelsea lokte heel wat reacties uit op Twitter. Verschillende collega's feliciteerden de spits langs deze weg en hij en zijn broer stuurden er hun ergernis over de media de wereld in. Lees verder »

Anderlecht heeft alternatieven voor Mbokani

Anderlecht heeft alternatieven voor Mbokani

Mocht het Anderlecht toch niet lukken om Dieumerci Mbokani binnen te halen, dan heeft de club alternatieven klaar. Volgens Het Nieuwsblad is Patou Kabangu van TP Mazembe een optie, Het Laatste Nieuws spreekt over Erik Huseklepp. Lees verder »

Transfer Mbokani vandaag mogelijk afgerond

Transfer Mbokani vandaag mogelijk afgerond

Ook Anderlecht hoopt vandaag nog een transfer af te ronden met het oog op de Europa League. Volgens Het Nieuwsblad heeft paars-wit al een akkoord bereikt met Dieumerci Mbokani, met Monaco is nog niet alles in kannen en kruiken. Lees verder »

Juhasz vandaag van Rangers?

Juhasz vandaag van Rangers?

De deelnemers aan de Europa League moeten vandaag hun spelerslijsten indienen en daar is ook Glasgow Rangers bij. De kans is dan ook reëel dat de Schotse club vandaag de transfer van Roland Juhasz zal afronden. Lees verder »

 07-08-2011 

Transfer Mbokani op de goede weg

Transfer Mbokani op de goede weg

Het Nieuwsblad meldt vandaag dat de transfer van Dieumerci Mbokani toch in orde lijkt te zullen komen. Herman Van Holsbeeck onderhandelde gisteren opnieuw in Monaco en een overgang van de 24-jarige spits komt weer wat dichterbij. Lees verder »

"Lukaku is een interessant en jong talent"

Andre Villas-Boas, de Portugese coach van Chelsea, heeft op de website van de club al kort gereageerd op de komst van Romelu Lukaku. De 18-jarige spits legt volgende week medische testen af en ondertekent dan zijn contract. Lees verder »

Henrotay: "Romelu zal slagen bij Chelsea"

Henrotay:

Volgens Christophe Henrotay, de manager van Lukaku, is de transfer een goede zaak voor alle partijen. "Er is een deal bereikt waar iedereen beter van wordt", aldus Henrotay. "Er moeten wel nog enkele details geregeld worden." Lees verder »

Bedrag tussen 12 en 20 miljoen voor Lukaku

Bedrag tussen 12 en 20 miljoen voor Lukaku

Romelu Lukaku heeft zijn droomtransfer dan toch beet. Gisteren raakte bekend dat het goudhaantje van Anderlecht voor vijf jaar tekent bij Chelsea. De Londenaars zouden 12 miljoen euro betalen, maar dat bedrag kan nog oplopen. Lees verder »

 06-08-2011 

Lukaku verkast naar droomclub Chelsea

Lukaku verkast naar droomclub Chelsea

Anderlecht en Chelsea hebben een akkoord bereikt over de transfer van Romelu Lukaku. De laatste details en de medische testen moeten nog geregeld worden, maar niets lijkt de definitieve overgang nu nog in de weg te staan. Lees verder »

Transfers Lukaku en Mbokani weldra rond?

Transfers Lukaku en Mbokani weldra rond?

Volgens Het Laatste Nieuws rond Anderlecht mogelijk dit weekend de transfers van Romelu Lukaku en Dieumerci Mbokani af. De deal met Chelsea zou rond zijn, maar in functie van de transfer van Mbokani wil Anderlecht nog niks lossen. Lees verder »

Vanden Stock: "Herman, dank voor Jovanovic"

Vanden Stock:

Tijdens de officiële voorstelling van Milan Jovanovic had Roger Vanden Stock een speciale vermelding klaar voor Herman Van Holsbeeck. "Ik wil mijn manager nadrukkelijk bedanken en feliciteren", zo sprak de Anderlecht-voorzitter. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Favoriet tegen Bursaspor"

Van Holsbeeck:

Anderlecht neemt het in de play-offs van de Europa League op tegen het Turkse Bursaspor. Herman Van Holsbeeck reageert gematigd positief. "Een moeilijke loting, maar in het verleden deden we het steeds goed tegen Turkse ploegen." Lees verder »

Suarez: "Wil samenspelen met Jovanovic"

Suarez:

Matias Suarez behoorde samen met Fernando Canesin tot de uitblinkers tegen KV Mechelen. Met een knal vanop 25 meter zorgde de Argentijn voor de verlossende treffer. "Ik doe nochtans niets anders dan gewoonlijk", aldus Suarez. Lees verder »

Jacobs: "Speelden bevrijd na goal Suarez"

Jacobs:

Voor Ariël Jacobs is de zege tegen Mechelen een opsteker, maar even loerde het OHL-spook om de hoek. "We waren niet constant genoeg voor de rust. En als zij dan uit het niets scoren, valt de hemel op je hoofd", aldus de coach. Lees verder »

 05-08-2011 

U19: Anderlecht speelt 2-2 gelijk tegen PSV

U19: Anderlecht speelt 2-2 gelijk tegen PSV

De min 19-jarigen van Anderlecht hebben in hun openingswedstrijd op de Otten Cup 2-2 gelijkgespeeld tegen gastheer PSV. Massimo Bruno en Medhi Tarfi scoorden voor paars-wit. Morgen speelt Anderlecht nog tegen Barcelona en Sparta. Lees verder »

Jovanovic: "Mentaal klaar om te vlammen"

Jovanovic:

Milan Jovanovic werd vrijdag officieel voorgesteld op een persconferentie in het Constant Vanden Stock-stadion. Donderdag onderging de Serviër medische tests en vandaag tekende hij een contract voor twee seizoenen. Lees verder »

Beroepscomité bevestigt schorsing Odoi

Beroepscomité bevestigt schorsing Odoi

Het beroepscomité van de KBVB heeft de drie wedstrijden schorsing voor Denis Odoi bevestigd. Ook de boete van 500 euro blijft behouden. De verdediger mist daardoor de wedstrijden tegen Lokeren, Bergen en Club Brugge. Lees verder »

Lukaku: “Ik wil geschiedenis schrijven”

Lukaku: “Ik wil geschiedenis schrijven”

Het Laatste Nieuws pakt vandaag uit met een groot interview met Romelu Lukaku. Daarin stelt Lukaku dat hij graag wat meer steun zou hebben in de spits en dat ook een spitsentrainer hem goed zou doen. We plukten de strafste quotes. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen

Met het mes op de keel en hopelijk ook tussen de tanden ontvangt Anderlecht straks KV Mechelen. Ariël Jacobs lijkt te kiezen met de ploeg die op OHL begon. Enkel keert Lucas Biglia terug in de basis ten nadele van Marecek. Lees verder »

Jacobs eist revanche tegen KV Mechelen

Jacobs eist revanche tegen KV Mechelen

Drie punten en goed voetbal, dat zal er straks nodig zijn om de boel rustig te houden. Ariël Jacobs beseft dit en verwacht na de misstap in Leuven een passend antwoord. "Wie nu niet op revanche uit is, kan beter stoppen." Lees verder »

Straks loting Europa League

Straks loting Europa League

Deze middag om 13.30 uur wordt er geloot voor de laatste voorronde van de Europa League. Anderlecht is reekshoofd en krijgt een makkelijke opponent voorgeschoteld. Vijf clubs maken kans om tegen paars-wit geplaatst te worden. Lees verder »

Statistieken geven Anderlecht hoop

Statistieken geven Anderlecht hoop

KV Mechelen is een ploeg die Anderlecht thuis goed ligt. Van de laatste negen bezoeken aan het Astridpark hield KV Mechelen amper 1 puntje over. Tijdens de laatste vier ontmoetingen scoorde Anderlecht liefst 15 keer. Lees verder »

Chavarria: "Ik wil bewijzen wat ik kan"

Chavarria:

Pablo Chavarria debuteert dit weekend voor Kortrijk. Zijn coach Hein Vanhaezebrouck is blij met de spits en ook Chavarria zelf heeft er zin in. "Kortrijk is een goede kans om me te tonen", zo vertelt de Argentijn. Lees verder »

De donderdag van Jovanovic

De donderdag van Jovanovic

Milan Jovanovic werd gisteren erg hartelijk verwelkomd in Anderlecht. oorzitter, manager, spelers en trainers, allemaal vielen de Serviër in de armen. Het Laatste Nieuws reconstrueerde de drukke donderdag van Jovanovic. Lees verder »

Transfer Mbokani bijna afgerond

Transfer Mbokani bijna afgerond

In Monaco werd gisteren verder onderhandeld over een transfer van Dieumerci Mbokani. Een akkoord werd nog niet bereikt, maar lang zou dit niet meer duren. Voor Mbokani ligt Anderlecht een contract voor drie jaar met optie klaar. Lees verder »

'Lukaku heeft akkoord bereikt met Chelsea'

'Lukaku heeft akkoord bereikt met Chelsea'

Volgens bronnen van Het Laatste Nieuws heeft Romelu Lukaku een akkoord bereikt met Chelsea. Herman Van Holsbeeck onderhandelt vandaag in Londen opnieuw met de club. Mogelijk wordt begin volgende week de transfer officieel. Lees verder »

Gent wil niet betalen voor De Sutter

Gent wil niet betalen voor De Sutter

AA Gent heeft geïnformeerd naar Tom De Sutter, maar de kans dat het tot een transfer komt is klein. "Gent wil De Sutter, maar ze willen er geen geld voor geven", zo valt te horen in het Astridpark. Lees verder »

 04-08-2011 

Suarez: "Geen extra druk in kleedkamer"

Suarez:

Matias Suarez vergezelde Ariël Jacobs vanmiddag tijdens de traditionele persconferentie voor de wedstrijd. "Ik hoop dat we een goeie wedstrijd zullen spelen, een goed resultaat zou welkom zijn", zo blikt hij vooruit. Lees verder »

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Ariël Jacobs selecteerde 19 spelers voor de wedstrijd van morgen tegen KV Mechelen. Behrang Safari trainde vandaag gewoon mee met de groep en lijkt morgen te kunnen spelen. Ook Lucas Biglia is opnieuw paraat. Lees verder »

Canesin Matos verlengt contract tot 2016

Canesin Matos verlengt contract tot 2016

Anderlecht heeft de 19-jarige Fernando Canesin Matos een nieuw contract aangeboden. De talentvolle Braziliaan tekende voor vijf jaar bij tot 2016. Canesin Matos debuteerde in de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen Lokeren. Lees verder »

Lukaku opgeroepen voor oefeninterland

Lukaku opgeroepen voor oefeninterland

Romelu Lukaku is de enige speler van Anderlecht die is opgeroepen voor de oefeninterland tegen Slovenië. Silvio Proto valt naast de selectie. Bondscoach Georges Leekens kiest in doel voor Mignolet, Gillet en Courtois. Lees verder »

Biglia: "Klaar om morgen te spelen"

Biglia:

Lucas Biglia trainde gisteren voor het eerst weer mee met zijn ploegmaats na de Copa America. Met zijn schouder is intussen alles goed. "Een operatie is voorlopig niet nodig", zo vertelt Biglia in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Mazuch nog twee weken out

Mazuch nog twee weken out

Anderlecht kan ook morgen tegen KV Mechelen niet beschikken over Ondrej Mazuch. De Tsjech ondervindt nog steeds last van de buikspieren en zal nog twee weken aan de kant staan. (HNB) Lees verder »

 03-08-2011 

Anderlecht in beroep tegen schorsing Odoi

Anderlecht in beroep tegen schorsing Odoi

Anderlecht heeft beroep aangetekend tegen de schorsing van Dennis Odoi. Hierdoor kan de speler vrijdag aantreden tegen KV Mechelen. Het Sportcomité schorste Odoi gisteren voor drie speeldagen na zijn rode kaart tegen OHL. Lees verder »

Na Jovanovic vandaag ook Mbokani?

Na Jovanovic vandaag ook Mbokani?

Een delegatie van Monaco bespreekt vandaag in Brussel met Anderlecht een transfer van Dieumerci Mbokani. "Net als bij Jovanovic beloven ook dat nog heel zware onderhandelingen te worden", vertelt Herman Van Holsbeeck alvast. Lees verder »

Problemen dreigen op linksachterpositie

Problemen dreigen op linksachterpositie

Ariël Jacobs dreigt tegen KV Mechelen zonder linksachter te vallen. Diogo meldde zich gisteren geblesseerd op training en tijdens de oefensessie kwetste Safari zich aan de kuit. Het moet nog blijken of ze fit raken voor vrijdag. Lees verder »

 02-08-2011 

Sportcomité bevestigt schorsing Odoi

Sportcomité bevestigt schorsing Odoi

Dennis Odoi blijft drie wedstrijden geschorst voor zijn rode kaart tegen OHL. Het Sportcomité handhaaft zo voorstel van het Bondsparket. Odoi kan nog in beroep gaan. In dat geval kan hij vrijdag spelen tegen KV Mechelen. (Belga) Lees verder »

De vijf pijnpunten van Anderlecht

De vijf pijnpunten van Anderlecht

Al tijdens de voorbereiding bleek dat het niet snor zat bij Anderlecht. Het Nieuwsblad zet vijf pijnpunten op een rijtje: grote druk, positionele fouten, gebrek aan leiders, moeilijke communicatie en te weinig creativiteit. Lees verder »

PSV: "We zijn niet bezig met Bulykin"

PSV:

Dmitri Bulykin vertelt vandaag in de Belgische pers dat hij mogelijk naar PSV kan. De Eindhovenaren ontkennen dat de interesse in de Rus concreet is. "In mei hebben we bij Anderlecht geïnformeerd, daarna was er geen contact meer." Lees verder »

Juhasz: "Druk is er altijd in Anderlecht"

Juhasz:

Roland Juhasz staat in de belangstelling van Glasgow Rangers en ziet een transfer best zitten. Met een spandoek en gezang probeerde de fans hem vrijdag echter te overtuigen om te blijven. "Dat vond ik best leuk", zo geeft hij toe. Lees verder »

Iakovenko naar Eredivisie?

Iakovenko naar Eredivisie?

Volgens het Nederlandse dagblad De Telegraaf zou Sacha Iakovenko dicht bij een akkoord staan met FC Utrecht. De voormalige club van Mertens is op zoek naar versterking en is bereid om Iakovenko over te nemen van Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht en Jovanovic hebben akkoord

Anderlecht en Jovanovic hebben akkoord

De kans dat Anderlecht vandaag de transfer van Milan Jovanovic kan afronden, is erg groot. Herman Van Holsbeeck reist samen met Jova's manager naar Liverpool. Met de speler zelf is intussen een akkoord bereikt over zijn salaris. Lees verder »

Komst Mbokani kan ook als Lukaku blijft

Komst Mbokani kan ook als Lukaku blijft

Dieumerci Mbokani staat weer een stapje dichter bij Anderlecht. Het gesprek dat gisteren in Monaco plaatsvond een transfer, verliep positief. Bovendien zou een transfer van Mbokani niet meer afhangen van de centen van Lukaku. Lees verder »

Ramadan begonnen voor Kouyate en Seck

Ramadan begonnen voor Kouyate en Seck

Gisteren is de ramadan begonnen en met Cheikhou Kouyate en Ablaye Seck nemen ook twee Anderlecht-spelers hieraan deel. Kouyate kende vorig jaar heel wat problemen in die periode en verloor er zelfs zijn basisplaats door. Lees verder »

Nieuws over vertrekkende spelers

Nieuws over vertrekkende spelers

Anderlecht hoopt nog verschillende spelers te laten vertrekken. Chatelle en Bulykin, die al sprak met PSV, wil men verkopen. Badibanga en Seck staan op het punt te worden uitgeleend. Ook Veselinovic wil paars-wit verhuren. Lees verder »

Anderlecht zoekt al vervanger voor Juhasz

Anderlecht zoekt al vervanger voor Juhasz

Glasgow Rangers blijft azen op Roland Juhasz. "Het is nog niet over", beweert Rangers-manager Ally McCoist. "Volgens mij liggen we niet mijlenver uit elkaar." Anderlecht kijkt intussen al uit naar potentiële vervangers. (HNB) Lees verder »

Verliezen in openingsmatch = geen kampioen

Verliezen in openingsmatch = geen kampioen

Slecht nieuws voor Anderlecht: de voorbije 15 jaar leed de latere kampioen maar één keer een nederlaag op de openingsspeeldag. In 1998 verloor Genk met 2-0 in Lokeren. Twee keer werd een club kampioen die begon met een draw. (HNB) Lees verder »

 01-08-2011 

Anderlecht aanvaardt schorsing Odoi niet

Anderlecht aanvaardt schorsing Odoi niet

Het bondsparket wil Dennis Odoi drie wedstrijden schorsen voor zijn rode kaart vrijdag tegen OHL. De verdediger moet ook een boete van 500 euro betalen. Anderlecht heeft beslist dit vonnis niet te aanvaarden en gaat in beroep. Lees verder »

Vandaag gesprek Mbokani, morgen Jovanovic

Vandaag gesprek Mbokani, morgen Jovanovic

Vandaag wordt er in Monaco opnieuw gepraat over een transfer van Dieumerci Mbokani naar Anderlecht, morgen trekt Herman Van Holsbeeck naar Liverpool om over Milan Jovanovic te praten. In dit laatste dossier is dan mogelijk D-day. Lees verder »

Hoe zit het met Lukaku en Chelsea?

Hoe zit het met Lukaku en Chelsea?

Chelsea heeft Romelu Lukaku nog steeds niet uit het hoofd gezet. Volgens Het Laatste Nieuws werkt de Londense club momenteel aan een constructie waarbij het de spits zou kopen, maar tijdelijk elders stallen. Lees verder »

Vandaag doorbraak in dossier-Juhasz?

Vandaag doorbraak in dossier-Juhasz?

Ondanks twee geweigerde aanbiedingen blijft Glasgow Rangers hengelen naar Roland Juhasz. Het Laatste Nieuws vernam van haar bronnen dat mogelijk vandaag meer duidelijkheid komt over de toekomst van de Hongaarse verdediger. Lees verder »

Wordt Badibanga een jaartje uitgeleend?

Wordt Badibanga een jaartje uitgeleend?

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans groot dat Ziguy Badibanga Anderlecht tijdelijk verlaat. Het Nederlandse De Graafschap wil de vleugelspits, die momenteel herstellende is van een kuitbeenblessure, graag één seizoen lenen. Lees verder »

OHL-spits Azevedo is half van Anderlecht

OHL-spits Azevedo is half van Anderlecht

Anderlecht heeft de helft van de transferrechten van OHL-spits Thomas Azevedo in handen. Azevedo kwam deze zomer over Lommel en Anderlecht betaalde de helft van de transfersom. Paars-wit heeft zo de eerste optie tot aankoop. (HNB) Lees verder »

Veselinovic meer dan welkom bij Kortrijk

Veselinovic meer dan welkom bij Kortrijk

Kortrijk-trainer Hein Vanhaezebrouck steekt niet onder stoelen of banken dat hij in spitsennood zit. "Er moet dringend iemand bijkomen. Ik hoor de naam van Veselinovic circuleren. Wel, hij is zeker welkom", aldus de trainer. Lees verder »

De vloek van het Anderlecht-debuut

De vloek van het Anderlecht-debuut

Een rode kaart en een own-goal, zowel Dennis Odoi als Samuel kenden tegen OHL een erg ongelukkig debuut. Helaas zijn zij geen uitzondering, de voorbije jaren kenden nog enkele spelers een dramatische eerste match. Een overzicht. Lees verder »

Reserven verliezen oefenmatch in Woluwe

Reserven verliezen oefenmatch in Woluwe

De spelers die vrijdag tegen OHL niet in actie kwamen, speelden zaterdagochtend een oefenwedstrijd tegen White Star Woluwe. Op het veld van de neo-tweede klasser werd met 3-2 verloren. Tom De Sutter scoorde beide Anderlecht-goal. Lees verder »