Archieven

 31-08-2005 

Anderlecht-Geel in beker

Anderlecht-Geel in beker

Anderlecht lootte Geel voor de beker van België. Geel is een tweedeklasser. Een aantal seizoenen geleden vertoefden ze nog in eerste. De matchen worden gespeeld op 12 of 13 november. Lees verder »

Pujol komt naar RSCA

Pujol komt naar RSCA

Anderlecht huurt de Franse spits Grégory Pujol voor één seizoen van FC Nantes. De club bereikte na de medische tests ook een akkoord met de 25-jarige speler. Pujol kwam in 1997 naar Nantes en speelde er in totaal 76 matchen. Lees verder »

Info over uitgeleende spelers

Info over uitgeleende spelers

Martin Kolar komt stilaan weer op niveau. Hij speelde een aantal prachtige wedstrijden met Stoke City. Tegen Norwich scoorde hij en gaf hij een assist. Junior was 3 wedstrijden geschorst en heeft conditionele achterstand. Lees verder »

 30-08-2005 

Nieuwe spits al gevonden?

Nieuwe spits al gevonden?

Volgens de Franse pers is Grégory Pujol, spits bij Nantes, op weg naar RSC Anderlecht. Hij zou al gepraat hebben met de Brusselaars, en zal morgenochtend medische testen ondergaan. Lees verder »

Liverpool actief op transfermarkt

Liverpool actief op transfermarkt

Liverpool, één van de tegenstanders in groep G van de Champions League, is nog druk op zoek naar versterking vlak voor het sluiten van de transfermarkt. Vooral in de verdediging willen de Reds nog iemand aantrekken. Lees verder »

Anderlecht eist 100.000 euro van Slavia

Anderlecht eist 100.000 euro van Slavia

Rsca claimde bij de uefa 100.000 euro voor de gestolen goederen in Praag. De Praagse politie heeft een robotfoto laten maken van de vermoedelijke dader, het zou dan toch niet gaan om een medewerker van Slavia Praag. Lees verder »

Anderlecht scout twee Hearts-spelers

Anderlecht scout twee Hearts-spelers

Volgens de Engelse pers is Anderlecht geïnteresseerd in twee spelers van het Schotse Hearts of Midlothian. Het gaat om twee Tsjechen, namelijk spits Roman Bednar, zoals al eerder gemeld, en aanvallende middenvelder Rudi Skacel. Lees verder »

Ehret gaat testen bij Southampton

Ehret gaat testen bij Southampton

Anderlecht probeert om Fabrice Ehret nog snel te verkopen voor de transfermarkt sluit. De Fransman vertrekt vandaag voor 2 dagen naar het Engelse Southampton. Hij gaat er 2 dagen testen. Lees verder »

 29-08-2005 

Juhasz tekent voor 3 jaar

Juhasz tekent voor 3 jaar

Anderlecht is er dan toch in geslaagd een extra centrale verdediger aan te trekken. Maandag bereikte Anderlecht een akkoord voor drie seizoenen met de 22-jarige Hongaar Roland Juhasz. Lees verder »

Verduidelijking over mogelijke transfers

Verduidelijking over mogelijke transfers

Zoals al eerder gemeld, wil Herman Van Holsbeeck deze week nog de transfer van een verdediger en indien mogelijk een spits afronden. De Hongaar Roland Juhasz is de voornaamste piste, maar wie zijn de andere twee kandidaten? Lees verder »

Reacties op debuut Silvio Proto

Reacties op debuut Silvio Proto

Doelman Silvio Proto maakte gisteren een opmerkelijk debuut tegen Racing Genk. Bij minstens twee van de drie doelpunten ging hij niet vrijuit. Hij zat dan ook in zak en as na de wedstrijd. Lees verder »

Fiorentina doet bod op Wilhelmsson

Fiorentina doet bod op Wilhelmsson

Anderlecht kreeg een bod binnen voor de Zweedse spelmaker Christian Wilhelmsson. Waarschijnlijk wil het Italiaanse Fiorentina de aanvallende middenvelder nog voor het einde van de transferperiode, op 31 augustus, binnenhalen. Lees verder »

Chelsea wint, Betis verliest

Chelsea wint, Betis verliest

Tottenham is er niet in geslaagd om de koppositie in de Premier League te veroveren. Het verloor in eigen huis van Chelsea met 0-2. Real Betis kon echter niet winnen. Zij verloren met 0-1 van Valencia. Liverpool speelde niet. Lees verder »


 28-08-2005 

Woensdag een nieuwe verdediger?

Woensdag een nieuwe verdediger?

Volgens manager Herman Van Holsbeeck is de transfer van een verdediger nabij. "Wij hopen woensdag de onderhandeling af te ronden. We hebben nog 3 pistes, waaronder de Hongaar Roland Juhasz". Lees verder »

Anderlecht verliest punten

Anderlecht verliest punten

Na een uitermate spannende wedstrijd tegen Genk heeft Anderlecht zijn eerste punten verloren. Anderlecht kwam 0-2 voor waarna Genk tot 3-3 terug kwam. Anderlecht speelde met 10 na een uitsluiting van Vanden Borre. Lees verder »

Proto debuteert tegen Genk

Proto debuteert tegen Genk

Het grote moment van Silvio Proto is aangebroken. Trainer Franky Vercauteren laat hem starten in de basisploeg tegen Racing Genk, Daniël Zitka neemt plaats op de bank.
Bij Genk werd Bob Peeters in extremis in de kern opgenomen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: Genk - Anderlecht

Vercauteren heeft luxeproblemen en moet spelers ontgoochelen met een plaats op de bank. Serhat heeft last van de hamstrings en dus is de kans reëel dat de Turk op de bank begint en Jestrovic mag starten. Lees verder »

 27-08-2005 

Reserven winnen van Genk

Reserven winnen van Genk

De reserven van RSC Anderlecht hebben gisteren van Racing Genk gewonnen met 4-3. Baseggio, Allagui en Gerk (2x) maakten de Brusselse doelpunten. Bob Peeters debuteerde bij Genk, en was onmiddellijk goed voor twee doelpunten. Lees verder »

 26-08-2005 

Serhat onzeker voor de topper in Genk

Serhat onzeker voor de topper in Genk

Serhat Akin is onzeker voor de topmatch van zondag in Genk. De aanvaller heeft te kampen met een blessure aan de hamstrings. Morgen zal Serhat een echo ondergaan, nadien zal beslist worden of hij tijdig fit raakt. Lees verder »

Baseggio trekt zijn conclusies

Baseggio trekt zijn conclusies

Walter Baseggio trekt zijn conclusies nadat zijn naam niet op het wedstrijdblad tegen Slavia stond. "Vertrekken is de enige oplossing", vertelt de middenvelder. Al mag hij van de voorzitter nog niet vertrekken. Lees verder »


 25-08-2005 

Reacties na de loodzware CL loting

Reacties na de loodzware CL loting

Trainer Franky Vercauteren hoopte op Bayern, Ajax en Thün. Het werden Chelsea, Betis en Liverpool. Waarschijnlijk de zwaarst mogelijke loting. Vercauteren schat de kansen van Anderlecht dan ook erg laag in. Lees verder »

Anderlecht loot zwaar

Anderlecht loot zwaar

Zopas is er geloot voor de Champions League. Anderlecht zal aantreden Tegen Liverpool, Chelsea en Real Betis. De eerste wedstrijd is op dinsdag 13 september in Chelsea. Lees verder »

De Man op de bank tegen Genk

De Man op de bank tegen Genk

De Man verdrong door een tactische keuze van Vercauteren Zetterberg naar de bank. Ondanks een goede match zal de jonge middenvelder zondag tegen Genk terug plaats nemen op de bank. Lees verder »

Details omtrent mogelijk nieuw stadion

Details omtrent mogelijk nieuw stadion

Het is al langer geweten dat Anderlecht-voorzitter Roger Vandenstock de droom koestert van een nieuw stadion te bouwen met een capaciteit van 45000 zitjes. Hij sprak hierover al met de burgemeester van Anderlecht. Lees verder »

Vercauteren: "de ploeg was de uitblinker"

Vercauteren:

Na de collectief goede partij tegen Slavia Praag gaf een glunderende trainer Franky Vercauteren een kort interview. Uiteraard was hij blij met de kwalificatie. Hij stipte vooral het sterke groepsgevoel aan als succesfactor. Lees verder »

 24-08-2005 

Inbraak verpest CL-feest

Inbraak verpest CL-feest

Ondanks de kwalificatie deze avond zette een inbraak een domper op de feestvreugde. Tijdens de wedstrijd werd er ingebroken in de afgesloten kleedkamer van paars-wit. Lees verder »

Wie komt Anderlecht versterken?

Wie komt Anderlecht versterken?

Als Anderlecht doorstoot naar dee Champions League, wordt er werk gemaakt van enkele versterkingen. Paars-wit lijkt vooral op zoek naar een verdediger en een spits. Hier zijn enkele kandidaten. Lees verder »

Extra premie bij kwalificatie voor CL

Extra premie bij kwalificatie voor CL

Als Anderlecht er in slaagt om zich te kwalificeren voor de Champions League, is er nog een extra premie voorzien. Elke speler zal dan 37.500 euro ontvangen. De spelers van Slavia Praag krijgen 50.000 euro bij kwalificatie. Lees verder »

Slavia neemt geen risico's

Slavia neemt geen risico's

Karel Jarolim, de coach van Slavia Praag, heeft al aangekondigd dat zijn ploeg behouden voor de dag zal komen. "Als Anderlecht scoort, is het over", beweert hij. Lees verder »

 23-08-2005 

Treviso wil Baseggio

Treviso wil Baseggio

Walter Baseggio lonkt nog steeds naar het buitenland. De middenvelder raakte op een dwaalspoor bij Anderlecht onder trainer Vercauteren. Baseggio mag vertrekken en droomt al langer van Italië. Lees verder »

Vrouwelijke lijnrechter tegen Praag

Vrouwelijke lijnrechter tegen Praag

De beslissende wedstrijd tegen Slavia Praag in de derde voorronde van de Champions League zal geleid worden door een Frans viertal. Opmerkelijk is de aanwezigheid van een vrouwelijke lijnrechter, Nelly Viennot. Lees verder »


 22-08-2005 

Jestrovic niet fit

Jestrovic niet fit

Zoals gemeld is Anderlecht naar Praag vertrokken, ook met Nenad Jestrovic, die evenwel zeker niet in actie komt tegen Slavia. De spits ondervindt nog te veel hinder van zijn achillespeesletsel.
Lees verder »

Selectie Slavia Praag - RSC Anderlecht

Selectie Slavia Praag - RSC Anderlecht

Franky Vercauteren maakte vandaag zijn selectie bekend die morgen vertrekt naar Praag. De selectie is sinds deze middag al op afzondering. Ook de twijfelachtige Jestrovic maakt de verplaatsing naar Tjechië mee. Lees verder »

Ehret blijft

Ehret blijft

De Franse club Troyes heeft vandaag aan Van Holsbeeck gezegd dat ze niet meer geïnteresseerd is in Fabrice Ehret. De linker-middenvelder heeft nog een contract bij Anderlecht tot juni 2006. Lees verder »

Zetterberg ook op de bank?

Zetterberg ook op de bank?

Net zoals Jestrovic, zal Pär Zetterberg eventueel op de bank zitten voor de wedstrijd tegen Slavia Praag op woensdag. Zaterdag zette hij geen al te beste prestatie neer tegen GBA. Lees verder »

Kompany geeft de penaltyfout toe

Kompany geeft de penaltyfout toe

Vincent Kompany gaf gisteren grif toe dat hij eigenlijk een strafschop veroorzaakte in de wedstrijd tegen G. Beerschot. Alleen zag scheidsrechter Joeri Van De Velde geen graten in de ingreep van de centrale verdediger. Lees verder »

Jestrovic op de bank in Praag?

Jestrovic op de bank in Praag?

Zoals eerder gemeld heeft Jestrovic last van een blessure aan de achillespees. De dokter heeft hem nu 2 dagen rust voorgeschreven. Mogelijk komt hij daardoor op de bank in de levensbelangrijke match in Praag. Lees verder »

 21-08-2005 

Slavia won nipt met 3-2

Slavia won nipt met 3-2

Slavia Praag, de tegenstander van Anderlecht in de 3de voorronde van de Champions League, heeft vandaag nipt gewonnen van FK Jablonec. De uitslag in het Evzena Rosickeho Stadion was 3-2. Lees verder »

 20-08-2005 

Anderlecht wint met 3-1

Anderlecht wint met 3-1

Anderlecht heeft nog geen punten laten liggen dit seizoen. Germinal Beerschot kreeg in Brussel te weinig met een 3-1. Pas toen Mpenza mocht invallen, draaide de ploeg beter. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - GBA

Voorbeschouwing: Anderlecht - GBA

Anderlecht startte zwierig aan het nieuwe seizoen. Het scoorde tegen La Louvière en Cercle acht keer en pakte nog geen enkel tegendoelpunt. Beerschot is momenteel niet het schoolvoorbeeld van een ploeg met vertrouwen. Lees verder »

Selectie RSCA - GBA

Selectie RSCA - GBA

Franky Vercauteren heeft zijn 17-koppige kern voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Germinal Beerschot bekend gemaakt. Na de training zaterdagmorgen worden nog 2 spelers aan de selectie toegevoegd. Lees verder »


 19-08-2005 

2 jonge testers bij Anderlecht

2 jonge testers bij Anderlecht

Neven Markovic (18 jaar - linksachter) en Nenad Tomovic (17 jaar - centrale verdediger) testen bij Anderlecht. Ze maakten deel uit van de jongeren die de A-kern vervolledigden. Ze komen allebei van FC Rad. Lees verder »

Juhasz niet naar Anderlecht

Juhasz niet naar Anderlecht

De Hongaarse international Juhasz zal dan toch niet naar Anderlecht komen. Volgens HLN maakte Juhasz veel kans om de nieuwe verdediger van Anderlecht te worden, maar vandaag ontkent de krant dit. Lees verder »

 18-08-2005 
 17-08-2005 
 16-08-2005 

Ehret test bij Troyes

Ehret test bij Troyes

Fabrice Erhet gaat 3 dagen testen bij de Franse eersteklasser Troyes. Ehret kwam vorig jaar naar Anderlecht maar kende een moeilijk seizoen. Zijn contract loopt nog tot eind dit seizoen. Lees verder »

Jô is te duur geworden voor Anderlecht

Jô is te duur geworden voor Anderlecht

Anderlecht ziet definitief af van een transfer van het Braziliaanse supertalent Jô. De 17-jarige speler van Corinthians is te duur geworden. Doordat hij nu een basisplaats heeft bij Corintians zou hij al 7 miljoen euro kosten. Lees verder »

Silvio Proto is in vorm

Silvio Proto is in vorm

Doelman Silvio Proto speelt dan wel niet, hij is toch in vorm. Op training van de Rode Duivels heeft Proto 84% van de schoten gestopt. "Een goede prestatie bij de Duivels kan de situatie bij Anderlecht beïnvloeden", zegt Proto. Lees verder »

Polen Verslaat Servië-Montenegro

Polen Verslaat Servië-Montenegro

Polen versloeg in een oefeninterland Servië-Montenegro met 3-2. Michal Zewlakow viel vier minuten voor het einde van de match in. De match paste in een toernooi ter nagedachtenis van de Oekraïense coach Valery Lobanovski. Lees verder »

 15-08-2005 
 14-08-2005 

Praag verliest in de competitie

Praag verliest in de competitie

Anderlecht's tegenstander in de 3e voorronde van de Champions League, Slavia Praag, verloor vandaag in de Tsjechische competitie van Teplice. De partij eindigde op 1-0. Verbir scoorde na 34 minuten vanop de stip. Lees verder »

 13-08-2005 

Zetterberg niet in de selectie

Zetterberg niet in de selectie

Trainer Franky Vercauteren vertrok deze avond met een 19-koppige kern naar het afzonderingsoord. Buiten Oleg Iachtchouk die nog steeds revalideert na zijn knieoperatie, beschikt de Anderlecht-coach over een volledig fitte kern. Lees verder »

Reserven walsen over Cercle

Reserven walsen over Cercle

De reserven van RSC Anderlecht wonnen gisteren met 5-0 van Cercle Brugge. Daarmee halen ze hun eerste 3 punten binnen. Paars-wit moest na een kwartier al met 10 verder. Aan de rust was het nog 0-0. Lees verder »

Vanden Noortgaete kan naar Deinze

Vanden Noortgaete kan naar Deinze

De tweedeklasse SK Deinze heeft belangstelling van Kevin Vanden Noortgaete, de jonge doelman van Anderlecht. Vanden Noortgaete zat vorig seizoen een paar keer op de bank maar is nu compleet uit beeld verdwenen. Lees verder »

Jestrovic wellicht op de bank

Jestrovic wellicht op de bank

Vercauteren liet tijdens de vrijdagtraining niet in zijn kaarten kijken. Tijdens het wedstrijdje werd het duo Mpenza-Jestrovic en de tandem Wilhelmsson-Serhat netjes van elkaar gescheiden. Lees verder »

 12-08-2005 

Grégoire verhuist naar AA Gent

Grégoire verhuist naar AA Gent

Christophe Grégoire weet eindelijk waar hij dit seizoen zal spelen. De linkerflankspeler van Anderlecht heeft een contract voor vier jaar getekend bij AA Gent. Dat heeft Gent-manager Michel Louwagie bevestigd. Lees verder »

Aftrap Slavia-rsca om 20h05

Aftrap Slavia-rsca om 20h05

Het aanvangsuur van de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League op woensdag 24 augustus, tussen Slavia Praag en RSC Anderlecht werd op vraag van een Belgische tv-zender verschoven van 20u30 naar 20u05. Lees verder »

Braziliaanse tester bij Anderlecht

Braziliaanse tester bij Anderlecht

Gisteren streek op Anderlecht een nieuwe tester neer. Renato, een Braziliaanse centrale verdediger die al zes maanden zonder ploeg zit, mag zich vandaag bewijzen in de reservematch tegen Cercle Brugge. Lees verder »

 11-08-2005 

Dragoutinovic lijkt niet te komen

Dragoutinovic lijkt niet te komen

Het ziet er naar uit dat Dragoutinovic niet naar Anderlecht komt. De verdediger gaat het liefst naar het Griekse Olympiakos. "Naar Anderlecht? Dat ligt gevoelig. Niet bij mij, maar bij de supporters en het bestuur", zei hij. Lees verder »

 10-08-2005 

Nog 3.000 tickets over

Nog 3.000 tickets over

Het Vanden Stock-stadion raakt vanavond niet uitverkocht. Van de 21.000 plaatsen zullen er maximum 18.000 bezet zijn. Het is niet de eerste keer dat een thuiswedstrijd van paars-wit in de derde voorronde niet uitverkocht is. Lees verder »

 09-08-2005 

Selectie Anderlecht - Slavia Praag

Selectie Anderlecht - Slavia Praag

Franky Vercauteren maakte zopas zijn selectie van 20 spelers bekend voor de match tegen Slavia Praag morgen. Er zitten opnieuw 3 doelmannen in de selectie en Serhat Akin en Christian Wilhelmsson zijn twijfelachtig voor de match. Lees verder »

Arsenal kwam Kompany scouten

Arsenal kwam Kompany scouten

Arsenal kwam Vincent Kompany scouten in de wedstrijd tegen La Louvière. Het is al langer geweten dat de Engelse club interesse heeft in Kompany, maar de vraagprijs voor Vincent Kompany ligt voorlopig nog te hoog voor Arsenal. Lees verder »

Debuut Serhat groot nieuws in Turkije

Debuut Serhat groot nieuws in Turkije

De prestatie van Serhat tegen La Louvière is in Turkije niet onopgemerkt voorbij gegaan. "Alle Turkse kranten staan er vol van en ik werd live geïnterviewd door de Turkse televisie", vertelt de spits. Lees verder »

Zitka fit voor Praag

Zitka fit voor Praag

Zaterdag kreeg Zitka tegen La Louvière een trap op zijn rechterhand en blesseerde zijn ringvinger. Gisteren ging de Anderlecht-keeper onder de scanner en werd hij fit verklaard. Lees verder »

 08-08-2005 

Anderlecht grijpt naast talent

Anderlecht grijpt naast talent

Verschillende topclubs, waaronder Anderlecht, trokken aan de mouw van Daan Van Gijseghem. Maar de jeugdige speler (17) blijft zijn club trouw en tekent er eerstdaags zijn eerste profcontract. Lees verder »

Enkele kleine blessures

Enkele kleine blessures

Serhat Akin kreeg enkele studs in de dij. Clubdokter Huylebroeck verwacht dat de Turk met stramme spieren zal kampen op de maandagtraining. Daniel Zitka kampte met een pijnlijke hand nadat het gewricht geraakt werd bij een botsing Lees verder »

Pär Zetterberg stopt na dit seizoen

Pär Zetterberg stopt na dit seizoen

Ruimt Pär Zetterberg na dit seizoen plaats voor Mitu? Pär Zetterberg speelde een grandioze wedstrijd en werd bedankt met een applauswissel, maar de Zweed kondigde wel aan dat hij op het einde van het seizoen stopt. Lees verder »

 07-08-2005 
 06-08-2005 

Anderlecht wint overtuigend met 6-0

Anderlecht wint overtuigend met 6-0

Een flitsend Anderlecht won de eerste wedstrijd tegen La Louvière met een overtuigende 6-0. De supporters konden genieten van een aanvallend spelend Anderlecht met prachtige acties. Ook de nieuwkomers maakten direct indruk. Lees verder »

Baseggio naar Cagliari?

Baseggio naar Cagliari?

De kans bestaat dat middenvelder Walter Baseggio naar het Italiaanse Cagliari vertrekt. De Italianen willen hem maar wat graag vastleggen, en ook Baseggio ziet een Italiaans avontuur zitten. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - La Louvière

Voorbeschouwing: Anderlecht  - La Louvière

Marius Mitu werd opgenomen in de 20-koppige kern die op afzondering trekt naar Grimbergen. Walter Baseggio daarentegen blijft aan de kant en wordt klaargestoomd voor Slavia Praag via de wedstrijd met de reserven op maandag. Lees verder »

Proto in het doel of niet?

Proto in het doel of niet?

Franky Vercauteren hield zich op de vlakte of Silvio Proto tegen La Louvière op de bank zit: "We moeten Silvio tijd gunnen om te integreren. Hij is alvast op de goede weg, maar we gaan hem niet voor de leeuwen gooien." Lees verder »

Selectie Anderlecht - La Louvière

Selectie Anderlecht - La Louvière

Franky Vercauteren nam gisteren na de training 20 spelers mee op afzondering voor de match tegen La Louvière. Vercauteren neemt net als in Neftchi 3 keepers op in zijn selectie. Walter Baseggio is nog steeds gekwetst. Lees verder »

Verlengt Zewlakow contract?

Verlengt Zewlakow contract?

Hoewel Michal Zewlakow in de belangstelling staat van Celtic Glasgow, zal hij een contract aangeboden krijgen dat hem twee jaar langer in Brussel zou houden. De Poolse verdediger heeft momenteel een contract tot juni 2006. Lees verder »

 05-08-2005 

Dragutinovic naar Anderlecht?

Dragutinovic naar Anderlecht?

Naast Keulen en Olympiakos is nu ook Anderlecht geïnteresseerd in Ivica Dragutinovic. Olympiakos bracht al een bod van 500.000 euro uit op Dragutinovic maar dat werd weggelachen door Standard. Lees verder »

Anderlecht op afzondering

Anderlecht op afzondering

Bij paars-wit nemen ze de competitiestart tegen La Louvière ernstig. Na de training van vanmiddag trekt Vercauteren met zijn team op afzondering in grimbergen. Lees verder »

 04-08-2005 

Kolar: "Stoke is een stap opzij"

Kolar:

Junior en Martin Kolar maakten onlangs voor één jaar de overstap naar de Engelse tweedeklasser Stoke City. Voor Junior begint het te wennen, na een half seizoen op huurbasis bij Bergen. Voor Martin Kolar is het de eerste keer. Lees verder »

 03-08-2005 

Reacties na de match tegen Neftchi

Reacties na de match tegen Neftchi

Na de verloren wedstrijd tegen Neftchi Bakoe waren er heel wat ontgoochelde reacties uit het kamp van Anderlecht, onder andere trainer Franky Vercauteren en middenvelder Yves Vanderhaeghe waren niet tevreden over de match. Lees verder »

Serhat: "Ik heb verkeerd gereageerd"

Serhat:

Nieuwkomer Serhat Akin liet vorige week van zich horen nadat hij niet akkoord ging met zijn bankzittersrol tegen Neftchi Baku. Hij dreigde toen zelfs met het verbreken van zijn contract. De Turkse spits lijkt nu berouw te tonen. Lees verder »

Zewlakow kan naar Celtic

Zewlakow kan naar Celtic

De bij Anderlecht doorgestuurde Griek Dabizas test nu bij Celtic Glasgow. De club zou ook belangstelling hebben voor Michal Zewlakow. Marc Deman kan naar Groningen, maar mag voorlopig niet weg bij paars-wit. Lees verder »

 02-08-2005 

Kompany trainde vandaag opnieuw mee

Kompany trainde vandaag opnieuw mee

Kompany trainde vandaag na 6 dagen opnieuw mee. De verdediger is nog niet helemaal hersteld van zijn tandoperatie. "We zullen moeten afwachten", zei Vercauteren, "zeker met de competitiestart van zaterdag in het achterhoofd". Lees verder »

Calincov definitief naar Heracles

Calincov definitief naar Heracles

Denis Calincov verlaat Anderlecht, hij ondertekende vandaag een contract bij de Nederlandse club Heracles Almelo. Calincov is een Moldavische aanvaller, vorig jaar speelde hij op uitleenbasis bij Heerenveen. Lees verder »

Celta De Vigo hoopt op Kompany

Celta De Vigo hoopt op Kompany

Volgens de Spaanse sportkrant Marca zou de pas gepromoveerde Spaanse club Celta De Vigo maar al te graag Vincent Kompany binnenhalen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Celta genoeg euro's kan neertellen voor het grote talent. Lees verder »

 01-08-2005 

Renders: "Slavia is een subtopper"

Renders:

Daniël Renders ging de wedstrijd tussen Slavia Praag, de volgende tegenstander in de CL, en Kaiserslautern bekijken. "Slavia is fysiek goed, en heeft een goede organisatie. Het zou een subtopper in België zijn", vertelde hij. Lees verder »

Dabizas moet de ontgoocheling verbijten

Dabizas moet de ontgoocheling verbijten

Anderlecht besliste zaterdag dat het afziet van een transfer van de Griek Dabizas naar Brussel. De international zelf had op meer gehoopt. "Ik heb maar 2 dagen meegetraind en ik heb het zo slecht niet gedaan tegen Southampton". Lees verder »

Proto reageert op de kritiek van de pers

Proto reageert op de kritiek van de pers

In alle kranten kreeg Silvio Proto de volle laag. Zijn eerste partij voor Anderlecht was een afknapper: Hij slikte 3 goals. Zijn schuld? "De eerste bal, tja, daar zou ik in de toekomst best anders op reageren", zegt de doelman. Lees verder »

Anderlecht B klopt Schoten

Anderlecht B klopt Schoten

De reserven klopten vanmiddag Schoten in een vriendschappelijke partij. De eindstand was 1-5. Paars-wit speelde met Kempeneer, Habarucida, Kagé, Gillis, Kone, Kums, Lifondja, Odjidja, Lacroix, Fotsing en Weydisch. Lees verder »

Selectie Neftchi-Anderlecht

Selectie Neftchi-Anderlecht

Franky Vercauteren maakte vanavond zijn selectie bekend die morgen het vliegtuig mag nemen richting Azerbeidjan. Zijn selectie bestaat uit 21 spelers. Baseggio en Iachtchouk (gekwetst) en Marius Mitu (geschorst) blijven in België. Lees verder »