Archieven

 31-07-2018 

Terugblik Nicolás Frutos

Terugblik Nicolás Frutos

ANDERE Momenteel is Nicolás Frutos aan de slag bij Olimpia als sportief manager. Voor het eerst kijkt hij terug op zijn periode als trainer bij Anderlecht, 'Ik heb iets intens beleefd, maar het was de fijnste periode sinds ik acht jaar geleden gestopt ben als speler', verrast Nicolás Frutos. Lees verder »

Hoge prijs voor weinig rendement

Hoge prijs voor weinig rendement

TRANSFERS Wie er nog op hoopte dat RSC Anderlecht alsnog Lazar Markovic naar Neerpede haalt, mag die hoop opbergen. Luc Devroe gaf gisteren toe dat de aankoop van de Serviër een te groot risico is wegens zijn blessuregevoeligheid. De prijs ligt te hoog, voor een speler met weinig rendement.  Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Al-Batin

Oefenwedstrijd tegen Al-Batin

WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren trok afgelopen zomer de deur van Cercle Brugge achter zich dicht en ging aan de slag in Saudi-Arabië als T1 van Al-Batin. In augustus werkt hij een zomerstage af in België met zijn nieuwe ploeg. Op 15 augustus staat er een vriendschappelijke wedstrijd af tegen RSC Anderlecht, het is evenwel nog niet geweten of het tegen de A-kern is of de beloften.  Lees verder »

Kums wellicht ook niet tegen Oostende

Kums wellicht ook niet tegen Oostende

BLESSURES Sven Kums sukkelt nog steeds met last aan de heup, waardoor hij tegen Kortrijk de selectie niet haalde. Ook de wedstrijd van zondag tegen KV Oostende komt wellicht te vroeg voor Kums. Momenteel werkt hij bij Lieven Maesschalck aan zijn herstel.  Lees verder »

 30-07-2018 

Anderlecht verwerft langzaam bekendheid in Japan

Anderlecht verwerft langzaam bekendheid in Japan

ANDERE De wedstrijden van de Jupiler Pro League worden sinds dit seizoen ook live in Japan uitgezonden. Japan is daarmee het eerste Aziatische land dat onze competitie live brengt via Sky PerfecTV. De eerste match van Anderlecht is alvast niet geheel onopgemerkt voorbij gegaan. De hattrick van Ivan Santini haalde alvast de Twitteraccount van de Japanse zender. Lees verder »

Eduard Dashkevitch, een nieuw talent uit Letland

Eduard Dashkevitch, een nieuw talent uit Letland

JEUGD Wie gisteren aanwezig was tijdens de oefenwedstrijd van de U18 tegen Chelsea, kon kennismaken met Eduard Dashkevitch. Deze jonge Let scoorde en dwong een strafschop af. Al twee jaar komt de jonge Let regelmatig naar Anderlecht om te trainen, maar nu mag hij ook officieel lid worden. Lees verder »

Delferière fluit Anderlecht - Oostende

Delferière fluit Anderlecht - Oostende

WEDSTRIJDEN Volgende week zondag staat de eerste competitiewedstrijd in het Constant Vanden Stock Stadion op de agenda. In het kader van de tweede speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt RSC Anderlecht, KV Oostende in het Astridpark. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden.  Lees verder »

"Acht miljoen is veel te weinig"

TRANSFERS - INTERVIEWS Luc Devroe kreeg bij VISTA! ook de vraag hoe het nu zit met Leander Dendoncker. De Rode Duivel geniet nu nog van enkele dagen vakantie, maar de kans dat hij nog terugkeert naar RSC Anderlecht is klein. Devroe is momenteel bezig om een geschikte deal te vinden voor zowel speler als club.  Lees verder »

Harbaoui papa geworden van een dochter

Harbaoui papa geworden van een dochter

ANDERE Ivan Santini scoorde zaterdag drie keer voor RSC Anderlecht, Jelle Vossen deed hetzelfde voor Club Brugge. Toch zullen ze nog geen Gouden Stier op hun rug krijgen, dat is nog een beetje te vroeg. Pas vanaf speeldag vier begint de nieuwe rangschikking voor de Gouden Stier. Tot dan prijkt hij dus nog even op de rug van Hamdi Harbaoui.  Lees verder »

Oostende wou Bornauw

Oostende wou Bornauw

ANDERE Luc Devroe was deze namiddag te gast bij VISTA!, het sportprogramma van Het Laatste Nieuws.De wedstrijd tegen KV Kortrijk kwam ter sprake en de sterke prestatie van Sebastiaan Bornauw. Devroe onthulde dat Gert Verheyen voor de voorbereiding kwam vragen achter Bornauw maar dat Hein Vanhaezebrouck meteen zijn veto stelde.  Lees verder »

Coucke: "Voor 95% klaar"

Coucke:

INTERVIEWS De voorzitter glunderde gisteren tijdens de fandag en met reden. Hij zag zijn aanwinsten en jeugd scoren op en tegen KV Kortrijk. Veel komt er niet meer bij, al blijft de wens om er nog een verdediger bij te halen. "We zijn voor 95% klaar", zegt Coucke.  Lees verder »

19-jarige Roemeen in het vizier

19-jarige Roemeen in het vizier

TRANSFERS Gigi Becali, de voorzitter van Steaua Boekarest, beweert dat Anderlecht interesse heeft in zijn spits Dennis Man. De 19-jarige aanvaller scoorde vorig seizoen tien keer en maakte dit voorjaar zijn debuut voor de nationale ploeg. Becali wil hem echter niet laten gaan. Lees verder »

Dauda gepromoveerd tot derde spits

Dauda gepromoveerd tot derde spits

INTERVIEWS Dat Ivan Santini en Landry Dimata de goal weten staan bewezen ze al tijdens de voorbereiding en zaterdag nog tegen KV Kortrijk. Zij zijn dan ook de nummer één en twee van de spitsen. Het is nu meer dan duidelijk dat er geen ruimte meer is voor Lukasz Teodorczyk, want Anderlecht promoveerde Mohammed Dauda tot derde spits.  Lees verder »

Boete van 1000 euro en 1 jaar stadionverbod

Boete van 1000 euro en 1 jaar stadionverbod

ANDERE De supporter die zaterdag het veld in Kortrijk opliep mag zich aan een fiske boete verwachten van 1000 euro. Daarbovenop hangt er hem ook een stadionverbod van één jaar boven het hoofd. Hij handelde vooral uit puur enthousiasme al zal dat enthousiasme hem nu duur te staan komen.  Lees verder »

"Getraind op voorzetten met Karim"

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers deed de fans kirren van pret tegen KV Kortrijk. De jonge flankaanvaller was één van de uitblinkers en had een voet in drie van de vier goals. Vooral de tweede was een beauty, beginnend met een prachtige crosspass van Sebastiaan Bornauw en een mooie voorzet van Saelemaekers. Hij oefende dan ook tijdens de voorbereiding op die voorzetten.  Lees verder »

Roteren met kapiteinsband

Roteren met kapiteinsband

INTERVIEWS - ANDERE Een echte vaste kapitein heeft Hein Vanhaezebrouck nog niet aangeduid, waarschijnlijk ook omdat nog niet duidelijk is of Adrien Trebel ook volgend seizoen bij RSC Anderlecht speelt. Er is een rotatiesysteem tussen vier spelers: Trebel, Boeckx, Didillon en Kums. Lees verder »

 29-07-2018 

Kara dicht bij Fenerbahçe

Kara dicht bij Fenerbahçe

TRANSFERS - ANDERE De kans bestaat dat we vandaag op de fandag Kara Mbodji voor de laatste keer gezien hebben in het shirt van RSC Anderlecht. Volgens de Turkse pers staat de Senegalees dicht bij een overgang naar het Turkse Fenerbahçe. De gesprekken zouden in de positieve richting evolueren.  Lees verder »

Ook Coucke doet aan pitch invasion

Ook Coucke doet aan pitch invasion

ANDERE Een Anderlecht-supporter was gisteren door het dolle heen toen Ivan Santini de 0-4 tegen de netten knalde. De fan was zelfs zo enthousiast dat hij het veld oprende om Santini te knuffelen en vervolgens een "pak-me-dan" spelletje te spelen met de stewards. Marc Coucke kon er best mee lachen en deed die stunt vandaag nog eens over, met de knipoog.  Lees verder »

U18 verslaan Chelsea tijdens Fandag

U18 verslaan Chelsea tijdens Fandag

JEUGD De U18 van Anderlecht hebben deze voormiddag een oefenduel tegen Chelsea gewonnen met 3-1. De partij werd gespeeld op het hoofdveld tijdens de fandag. Jeremy Doku, Halim Timassi en Eduard Daskevic scoorden. In de slotfase miste Yari Verschaeren nog een strafschop. Lees verder »

Fans en analisten loven Saelemaekers

Fans en analisten loven Saelemaekers

ANDERE Als er eentje was die in het oog sprong gisteren dan was het wel Alexis Saelemaekers. Alomtegenwoordig op het veld en een voet in bijna alle goals. De supporters waren dan ook vol lof over de 19-jarige flankspeler. Een greep uit de collectie op twitter.  Lees verder »

Standard toont interesse in Markovic

Standard toont interesse in Markovic

TRANSFERS Enkele supporters hopen nog altijd dat RSC Anderlecht Lazar Markovic terughaalt. De Serviër moet sowieso definitief weg bij Liverpool waar zijn contract volgend seizoen afloopt. Standard zou nu interesse tonen om hem binnen te halen, maar ook uit Griekenland is er interesse.  Lees verder »


 28-07-2018 

RSCA-Twitteraccount zorgt voor hilariteit en ergernis

RSCA-Twitteraccount zorgt voor hilariteit en ergernis

ANDERE Anderlecht heeft zijn competitiestart niet gemist, maar dat kan niet gezegd worden van het officiële twitter-kanaal van paars-wit. De tweets die tijdens de wedstrijd online kwamen, deden meermaals de wenkbrauwen fronsen. Rare zinsconstructies, Frans en Nederlands slordig door elkaar, dan weer op het Engels overschakelen, ... Lees verder »

Nieuwe spitsen meteen van goudwaarde

Nieuwe spitsen meteen van goudwaarde

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang eenvoudig gewonnen. Op bezoek bij KV Kortrijk werd het 1-4. Ivan Santini scoorde drie keer tegen zijn ex-ploeg, Landry Dimata kopte er één tegen de touwen. De grote uitblinker was evenwel Alexis Saelemaekers. Lees verder »

Santini momenteel topschutter met hattrick

Santini momenteel topschutter met hattrick

ANDERE Ivan Santini scoorde net voor zijn wissel zijn derde goal in de eerste competitiewedstrijd voor RSC Anderlecht. Daarmee is hij momenteel topschutter in de Jupiler Pro League. Vanavond en morgen staan er nog wedstrijden op het programma in eerste klasse.  Lees verder »

Trebel draagt aanvoerdersband

Trebel draagt aanvoerdersband

ANDERE Zoals verwacht draagt Adrien Trebel vanavond tegen KV Kortrijk de aanvoerdersband. Of de Fransman ook de nieuwe kapitein is, is nog even afwachten. Sven Kums is er vanavond niet bij en hij is een een grote kanshebber hiervoor. Lees verder »

Verheyen viste naast Bornauw

Verheyen viste naast Bornauw

TRANSFERS Sebastiaan Bornauw maakt vanavond wellicht zijn debuut voor het A-elftal van Anderlecht. Dat de 19-jarige verdediger talent heeft, weet ook Gert Verheyen. Verheyen kent Bornauw van bij de nationale U19 en wilde hem graag naar KV Oostende halen. Anderlecht liet hem echter niet gaan. Lees verder »

Vijf jaar geleden debuteerde Tielemans

Vijf jaar geleden debuteerde Tielemans

ANDERE Eén jaar geleden ruilde Youri Tielemans RSC Anderlecht in voor AS Monaco. Vijf jaar geleden maakte hij zijn debuut in de A-kern voor paars-wit waar hij de volledige jeugd doorliep. De supporters hebben Tielemans altijd in het hart gesloten en dat is ook omgekeerd zo. Op twitter wenst hij zijn ex-club veel succes voor komend seizoen.  Lees verder »

Video: voorbereidingen Fandag

Video: voorbereidingen Fandag

ANDERE D-1 voor de Fandag ! Terwijl de spelers zich concentreren op de wedstrijd tegen Kortrijk, zijn ze in en rond het Constant Vanden Stock Stadion druk bezig met de werken en voorbereidingen voor morgen. De Fan Village krijgt vorm en alles wordt in gereedheid gebracht om de supporters morgen te verwelkomen.  Lees verder »

"Presteren om Luc en Marc te bedanken"

INTERVIEWS Marc Coucke en Luc Devroe haalden Landry Dimata indertijd van Standard naar Oostende, toen hij daar in een moeilijke periode zat. Nu haalden ze hem van Wolfsburg naar RSC Anderlecht, toen het ook in Duitsland niet echt vlotte. En daar is Dimata hen dankbaar voor: "Ik wil hen daar nogmaals voor bedanken door bij Anderlecht te presteren." Lees verder »

Trebel als kapitein ?

Trebel als kapitein ?

ANDERE Na het vertrek van Sofiane Hanni tijdens de wintermercato nam Leander Dendoncker de kapiteinsband over. De Rode Duivel keert wellicht niet meer terug naar RSC Anderlecht en dus moet er een nieuwe kapitein aangeduid worden. En wie is het best geplaatst om al dat jeugdig talent aan te voeren, Adrien Trebel.  Lees verder »

"Wij weten van niets"

TRANSFERS - INTERVIEWS Het lijkt erop dat er een welles-nietes spelletje begonnen is tussen RSC Anderlecht en drie spelers. Eerder raakte al bekend dat Lukasz Teodorczyk, Ivan Obradovic en Isaac Kiese Thelin andere oorden opzoeken. Luc Devroe bevestigde dat nog eens in de pers, maar de drie spelers komen uit de lucht gevallen.  Lees verder »

"Woorden van Van Buyten motiveren mij"

INTERVIEWS Ivan Santini vocht in Frankrijk voor degradatievoetbal, een vermoeiend seizoen. Nu speelt hij terug in België en speelt hij bij RSC Anderlecht. Daniël Van Buyten zei ooit, toen Santini nog bij Standard voetbalde, dat hij de spits niet goed genoeg vond. Woorden die hem nu nog motiveren om beter te doen.  Lees verder »

 27-07-2018 

Beloften winnen in Aubel

Beloften winnen in Aubel

JEUGD Een dag na het treffen tegen Acren Lessines speelden de U21 vanavond tegen Aubel. Paars-wit won met 2-4. Chris Kalulika, Anouar Ait El Hadj (foto), Alan Mayanga en Didier Aka zorgden voor de doelpunten. Lees verder »

Voorstelling: Zakaria Bakkali

Voorstelling: Zakaria Bakkali

Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Zakaria Bakkali. Lees verder »

Trainen naar het weer

Trainen naar het weer

INTERVIEWS - ANDERE Heel België kreunt momenteel onder de hitte, ook het trainingsschema van RSC Anderlecht wordt aangepast naar de temperaturen. Zo zijn er in de namiddag weinig of geen trainingen en is het voor belangrijk om zich goed te hydrateren.  Lees verder »

Naar Kortrijk zonder Kums, Saief en Najar

Naar Kortrijk zonder Kums, Saief en Najar

BLESSURES Luc Devroe bevestigde al dat de verplaatsing naar KV Kortrijk zonder Lukasz Teodorczyk zou doorgaan. Nu bevestigde Hein Vanhaezebrouck ook de afwezigheid van Sven Kums, Kenny Saief en Andy Najar wegens lichte blessures. Ook Sowah geeft forfait, door een spierscheur.  Lees verder »

Bornauw: "Ik wil altijd winnen"

Bornauw:

INTERVIEWS Als er één jongere mag hopen op een basisplaats morgen in de seizoensopener tegen Kortrijk, dan is het Sebastiaan Bornauw. De blonde verdediger maakte indruk tijdens de voorbereiding en staat te popelen om aan het seizoen te beginnen. "Ik heb honger om mijn eerste minuten in het A-elftal te maken." Lees verder »

Dauda: "Ik voel vertrouwen van ploegmaats"

Dauda:

INTERVIEWS Mohammed Dauda is één van de revelaties van de voorbereiding. De Ghanees scoorde vorig seizoen aan de lopende band bij de U21 en is klaar om zich te bewijzen op het hoogste niveau. "Ik kan niet wachten tot het seizoen begint. Voetbal is mijn passie en wil het altijd spelen." Lees verder »

"Wie spelletjes speelt vliegt naar B-kern"

TRANSFERS - INTERVIEWS RSC Anderlecht beschikt momenteel over een kern van 37 spelers, het is dus overduidelijk dat daar nog spelers van gaan afvallen. Leander Dendoncker is al zeker, dat geeft ook Luc Devroe toe, maar er zijn er nog. Alleen zijn die niet zo geneigd om te vertrekken zoals Ivan Obradovic. "Dan wacht de B-kern", is Devroe eerlijk.  Lees verder »

Devroe: "Plancke ging sowieso stoppen bij Oostende"

Devroe:

INTERVIEWS Er maakten al heel wat mensen de overstap van KV Oostende naar RSC Anderlecht. De laatste in dat rijtje is Johan Plancke, hij wordt de rechterhand van Luc Devroe. Met die laatste overgang klinkt het dat paars-wit Oostende aan het "leegroven" is. "Niets van aan", zegt Devroe, "Plancke ging sowieso stoppen op 31 juli". Lees verder »

Nieuwe vipplaatsen zo goed als uitverkocht

Nieuwe vipplaatsen zo goed als uitverkocht

ANDERE Marc Coucke liet al een aantal verbouwingen uitvoeren aan het Constant Vanden Stockstadion. Eén daarvan was het aantal vipplaatsen optrekken in de eretribune, die 4.500 euro per zitje kosten. En die zijn bijna allemaal uitverkocht, goed voor een opbrengst van 4,5 miljoen euro.  Lees verder »

 26-07-2018 

Beloften verslaan Acren Lessines

Beloften verslaan Acren Lessines

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben vanavond een oefenduel tegen Royale Entente Acren Lessines gewonnen met 2-1. Mohammed Bakkali bracht de jongens van coach Jonas De Roeck (foto) op voorsprong. Na de pauze scoorde ook Milan Corryn tegen de club uit de tweede amateurliga. Lees verder »

Favoriete transfer #5: Teun Koopmeiners

Favoriete transfer #5: Teun Koopmeiners

We zijn aanbeland bij jullie vijf favoriete versterkingen. Ook de transfer van deze speler wordt geen evident verhaal. Maar net als jullie is ook Marc Coucke als een onverbiddelijke trainer van een hoogspringer: de lat moet altijd een beetje hoger. Lees verder »

Voorstelling: Landry Dimata

Voorstelling: Landry Dimata

TRANSFERS Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Landry Dimata. Lees verder »

"Willen beter doen dan vorig jaar"

INTERVIEWSHet Nieuwsblad maakt al enkele dagen de prognose van de eindstand van komend seizoen, daarin zet het RSC Anderlecht terug op de derde plaats. Iets waar coach Hein Vanhaezebrouck wel begrip voor heeft, gezien de jonge en nieuwe kern waarover hij nu beschikt: "Maar we willen beter doen." Lees verder »

Saint-Etienne wil Teodorczyk huren

Saint-Etienne wil Teodorczyk huren

ANDERE Vorig seizoen leende Saint-Etienne Beric nog uit aan RSC Anderlecht, mogelijk maakt nu een spits de omgekeerde beweging. De Franse ploeg toont interesse om Lukasz Teodorczyk te huren met aankoopoptie. Of het zover komt valt af te wachten.  Lees verder »

Colpaert op 1 augustus nieuwe teammanager

Colpaert op 1 augustus nieuwe teammanager

ANDERE Gunther Vanhandenhoven krijgt er een nieuwe collega bij, Tom Colpaert. Vanaf 1 augustus vervoegd hij de staff van RSC Anderlecht en zal hij er Vanhandenhoven bijstaan in zijn taken als teammanager. Johan Plancke, die gisteren nog officieel KV Oostende verliet, komt ook over naar Brussel.  Lees verder »


 25-07-2018 

Plancke verlaat officieel KV Oostende

Plancke verlaat officieel KV Oostende

ANDERE Vorige week vrijdag raakte het bericht bekend dat RSC Anderlecht interesse toonde in Johan Plancke, teammanager van KV Oostende. Vandaag maakte de kustploeg bekend dat Plancke de club officieel verlaat. Of dat voor een nieuwe uitdaging is bij paars-wit, is evenwel nog niet bekend.  Lees verder »

Ganvoula scoort meteen bij debuut

Ganvoula scoort meteen bij debuut

ANDERE Silvère Ganvoula ruilde vorige week RSC Anderlecht in voor het Duitse VfL Bochum, waar hij komend seizoen op huurbasis gaat spelen. Ganvoula maakte vanavond zijn debuut met de Duitse club tegen Monaco en was meteen goed voor een doelpunt. Hij zette de 1-1 op het bord. Lees verder »

Vierde wissel in zestiende finales Croky Cup

Vierde wissel in zestiende finales Croky Cup

ANDERE Wie de voorbije maand naar de wedstrijden op het WK keek, heeft het toen vast al opgemerkt. Tijdens de verlengingen mocht er een vierde wissel doorgevoerd worden. Die regel komt nu ook in de Beker van België, vanaf de zestiende finales en enkel bij verlengingen.  Lees verder »

Meer Turkse interesse voor Kara

Meer Turkse interesse voor Kara

TRANSFERS Nog een speler die mag vertrekken is Kara Mbodji, hij droomt nog altijd van de Premier League, maar de interesse komt uit Turkse hoek. Zo tonen Fenerbahçe en Buraspor interesse in de verdediger. Galatasary zat al langer op het spoor van de Senegalees. Lees verder »

Voorstelling: Ilias Moutha-Sebtaoui

Voorstelling: Ilias Moutha-Sebtaoui

Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Ilias Moutha-Sebaoui.
  Lees verder »

 24-07-2018 

Voorstelling: Ivan Santini

Voorstelling: Ivan Santini

Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Ivan Santini.
  Lees verder »

Favoriete transfer #6: Matz Sels

Favoriete transfer #6: Matz Sels

Matz Sels staat dicht bij een transfer naar het Franse Strasbourg, maar prijkt wel op plek zes in de lijst van jullie favoriete transfers. De stemmen werden wel geteld voor de overtuigende prestatie van Thomas Didillon tegen Rennes. Lees verder »

Sels heeft persoonlijk akkoord met Strasbourg

Sels heeft persoonlijk akkoord met Strasbourg

ANDERE Matz Sels zag een verlengd verblijf bij RSC Anderlecht aan zijn neus voorbij gaan door de harde onderhandelingen van zijn moederclub Newcastle. Hij hernam uiteindelijk ook daar de trainingen, ook al is er geen toekomst meer voor hem bij de Magpies. Het Franse Strasbourg komt nu met een oplossing. Lees verder »

Colpaert genoemd bij Anderlecht

Colpaert genoemd bij Anderlecht

ANDERE Tom Colpaert voetbalde enkele jaren bij de jeugd van RSC Anderlecht om vervolgens omzwervingen te maken naar Roeselare, Izegem en Zulte-Waregem. Tegenwoordig is hij T2 bij KSV Roeselare. Al bestaat de kans dat hij opnieuw de overstap maakt naar paars-wit. Lees verder »

Najar herneemt trainingen

Najar herneemt trainingen

BLESSURES Andy Najar werd de voorbije dagen uit voorzorg aan de kant gehouden met last aan de hamstrings. Echt pijn had de Hondurees niet, de non-activiteit was meer uit voorzorg. Sinds gisteren heeft hij de individuele trainingen hernomen. Lees verder »

Voorstelling damesploeg op fandag

Voorstelling damesploeg op fandag

DAMES Komende zondag is de fandag op RSC Anderlecht. Traditioneel wordt daar de nieuwe A-ploeg voorgesteld voor komend seizoen. Nieuw dit jaar is dat ook de damesploeg officeel zal voorgesteld worden aan de supporters. Lees verder »

 23-07-2018 

Ook Thelin sluit aan

Ook Thelin sluit aan

ANDERE Vandaag sluit ook Isaac Kiese Thelin weer aan na zijn WK-avontuur. Daarmee zijn zo goed als alle WK-gangers terug, buiten nog Leander Dendoncker. Vandaag legde Thelin nog medische testen af. Morgen sluit hij wellicht aan op training. Lees verder »

Nieuwe kapitein deze week bekend

Nieuwe kapitein deze week bekend

ANDERE Doordat Leander Dendoncker waarschijnlijk niet meer terugkeert naar RSC Anderlecht, moet er een nieuwe kapitein aangeduid worden. Zaterdag speelt paars-wit de eerste competitiewedstrijd op en tegen KV Kortrijk, Hein Vanhaezebrouck zou deze week nog een nieuwe kapitein aanduiden. Lees verder »

Antwerp volgt Morioka

Antwerp volgt Morioka

TRANSFERS - ANDERE Ryota Morioka mag na zes maand wellicht alweer beschikken bij RSC Anderlecht en Antwerp ligt op vinkenslag. The Great Old toont verregaande interesse om de Japanner (eventueel) op huurbasis over te nemen van paars-wit. Hein Vanhaezebrouck zei eerder al dat Morioka niet klaar is voor het grote werk bij Anderlecht. Lees verder »

Galatasaray volgt Teodorczyk?

Galatasaray volgt Teodorczyk?

ANDERE Volgens de Turkse pers werd Teodorczyk voorgesteld aan Galatasaray. De pers voegt eraan toe dat de Poolse spits zelf niet tegen het tekenen in deze club zou zijn. Dit zijn alleen geruchten die een bevestiging van de speler en Anderlecht vereisen. Lees verder »

Anderlecht deed nog ultieme poging

Anderlecht deed nog ultieme poging

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht hoopte op Chancel Mbemba, alleen lag Porto op de loer en was er daar een persoonlijk akkoord met de speler. Maar de handtekeningen kwamen maar niet. Dus deed RSC Anderlecht de laatste dagen nog een ultieme poging om de Congolees binnen te halen. Tevergeefs, Porto trekt alsnog aan het langste eind. Lees verder »

Interesse in Kroatische middenvelder

Interesse in Kroatische middenvelder

TRANSFERS Op uitgaand vlak zal er nog beweging zijn bij RSC Anderlecht, maar ook op inkomend vlak is er blijkbaar nog interesse. Zo aast RSC Anderlecht op Luka Ivanusec, een 19-jarige aanvallende middenvelder, momenteel aan de slag bij NK Lokomotiva Zagreb. Lees verder »

Wie is Mohamed Bakkali?

Wie is Mohamed Bakkali?

JEUGD De U21 van Anderlecht won zondag met 1-5 op het veld van Wetteren. Bij Anderlecht was Mohamed Bakkali goed voor twee doelpunten. Mohamed is de neef van Anderlecht-aanwinst Zakaria Bakkali.  Lees verder »


 22-07-2018 

Beloften scoren er vijf tegen Wetteren

Beloften scoren er vijf tegen Wetteren

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben in de vooravond een oefenduel tegen de A-kern van Wetteren (derde amateuklasse) gewonnen met 1-5. Halim Timassi, Alan Mayanga (foto), Mohammed Bakkali (twee) en Antoine Colassin scoorden. Lees verder »

Dauda: "Ik wil mijn kans grijpen"

Dauda:

INTERVIEWS RSC Anderlecht kocht al twee nieuwe spitsen, Landry Dimata en Ivan Santine. Maar het heeft bij de jeugd nog ééntje lopen die de weg naar doel kent, Mohammed Dauda. Tegen Westerlo gaf hij zijn visitekaartje af aan coach Hein Vanhaezebrouck met twee doelpunten, waardoor paars-wit op gelijke hoogte kwam in Het Kuipje.  Lees verder »

Deschacht onderhoudt conditie bij Lochristi

Deschacht onderhoudt conditie bij Lochristi

ANDERE Olivier Deschacht zit vooralsnog zonder club, nadat zijn contract niet verlengd werd bij RSC Anderlecht. Hij kreeg al verschillende aanbiedingen van ondermeer KV Kortrijk en Antwerp, maar ging momenteel op geen enkele in. Om zijn conditie op pijl te houden, traint hij nu mee met amateurclub Lochristi.  Lees verder »

Oplossing zoeken voor Obradovic

Oplossing zoeken voor Obradovic

ANDERE Voor Ivan Obradovic is er geen toekomst meer binnen RSC Anderlecht. Luc Devroe geeft toe dat er naar een oplossing gezocht wordt voor de Serviër. Devroe geeft de voorkeur om een jongere in de kern te houden voor de linksachter positie. PAOL Saloniki toonde interesse, maar momenteel is er niets concreet.  Lees verder »

Devroe: "Geen enkel bod voor Trebel"

Devroe:

INTERVIEWS Luc Devroe liet al weten dat Andy Najar nog steeds op Neerpede is en zeker geen medische testen aflegde bij Besiktas. Ook over Adrien Trebel gaf Devroe meer uitleg. De Fransman tekende zijn vernieuwd contract nog steeds niet, maar er is ook "nog geen enkel bod binnen gekomen", liet Devroe weten.  Lees verder »

 21-07-2018 

Lukaku dankt Anderlecht-fans

Lukaku dankt Anderlecht-fans

ANDERE Voor de wedstrijd tegen Rennes ontrolden de supporters van Anderlecht een spandoek waarop ze Romelu Lukaku, VIncent Kompany, Youri Tielemans en Leander Dendoncker feliciteerden voor hun prestaties op het WK in Rusland. Lukaku dankte hen via Twitter. Lees verder »

Devroe ontkent medische testen Najar

Devroe ontkent medische testen Najar

TRANSFERS Turkse media schreven gisterenavond dat Andy Najar medisch gekeurd werd bij Besiktas. Als positief, zou hij er een contract kunnen tekenen. Luc Devroe ontkent deze berichten: "Najar is niet naar Turkije geweest voor medische testen. Of hij moet het erg snel gedaan hebben. Ik zag hem hier elke dag." Lees verder »

Sliti te duur voor Anderlecht

Sliti te duur voor Anderlecht

TRANSFERS Volgens Franse media dacht Anderlecht aan Naïm Sliti als potentiële versterking, maar is paars-wit geschrokken van de vraagprijs. Dijon wil tien miljoen euro vangen voor zijn sterkhouder. Bordeaux heeft de beste papieren om de flankaanvaller aan te trekken. Lees verder »

Voorstelling: Thomas Didillon

Voorstelling: Thomas Didillon

Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Thomas Didillon
  Lees verder »

 20-07-2018 

Anderlecht lonkt naar teammanager KVO

Anderlecht lonkt naar teammanager KVO

ANDERE Marc Coucke haalde al enkele getrouwe van KV Oostende naar RSC Anderlecht. Mogelijk komt er daar nog eentje bij, Johan Plancke, momenteel teammanager bij KVO. Helemaal zeker is de overgang nog niet, Plancke zelf geeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Lees verder »

Voorstelling: Ognjen Vranjes

Voorstelling: Ognjen Vranjes

Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Ognjen Vranjes. Lees verder »

Geen tickets meer voor Anderlecht - Rennes

Geen tickets meer voor Anderlecht - Rennes

WEDSTRIJDEN De ticketverkoop voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen Rennes is daarnet gesloten. Sinds middernacht is het niet langer mogelijk om tickets aan te kopen. Ook op de wedstrijddag kan dit niet. Abonnees kunnen de partij gratis bijwonen op vertoon van hun abonnement. Lees verder »

Maak kennis met Didier Aka

Maak kennis met Didier Aka

JEUGD Tijdens de oefenwedstrijd tussen de U21 van City Pirates maakten we kennis met Didier Aka. Deze jonge Ivoriaan arriveerde in februari bij Anderlecht, maar door fysieke problemen kon hij amper wedstrijden spelen met de U19. Lees verder »

Beloften oefenen tegen Temse

Beloften oefenen tegen Temse

JEUGD Op dinsdag 31 juli spelen de U21 van Anderlecht een oefenduel tegen het eerste elftal van KSV Temse. De wedstrijd wordt gespeeld om 19 uur op het terrein van de club uit de tweede amateurliga. Lees verder »

Deschacht past voor Kortrijk

Deschacht past voor Kortrijk

TRANSFERS Olivier Deschacht heeft een aanbod van KV Kortrijk afgewezen. Glen De Boeck wilde de 37-jarige Deschacht er uitspelen als linksachter, maar de transfervrije verdediger verkiest een plaats centraal achterin. Lees verder »


 19-07-2018 

Favoriete transfer #9: Andrija Balic

Favoriete transfer #9: Andrija Balic

Andrija Balic is misschien wel de meest verrassende naam in dit lijstje van tien. Het is wellicht een combinatie van het nieuwe aankoopbeleid en het succes van de Kroaten op het WK die jullie deze naam naar voor deed schuiven. Lees verder »

Trebel heeft nog geen beslissing genomen

Trebel heeft nog geen beslissing genomen

TRANSFERS - INTERVIEWS Tot op heden heeft Adrien Trebel nog steeds geen beslissing genomen over waar hij volgend seizoen wil voetballen. Wat wel al zeker is, de middenvelder wordt papa in februari. Hij heeft in ieder geval al mee dat als hij vertrekt, hij de zekerheid wil dat hij speelt en dat geld bijkomstig is. Lees verder »

 18-07-2018 

Besiktas heeft interesse in Najar

Besiktas heeft interesse in Najar

TRANSFERS - ANDERE Andy Najar mag eventueel RSC Anderlecht verlaten, bij een goed bod. Paars-wit heeft bedenkingen over zijn beschikbaarheid gezien zijn blessuregevoeligheid. Besiktas zou hier misschien wel eens een oplossing kunnen bieden. De Turkse club toont interesse in de Hondurese international. Lees verder »

Dauda en Sowah krijgen hun kans

Dauda en Sowah krijgen hun kans

JEUGD - TRANSFERS De komende weken moet duidelijke worden welke jongeren komend seizoen elders ervaring moeten opdoen. De Ghanezen Mohammed Dauda en Emmanuel Sowah leken tot deze categorie te behoren, maar nu zouden beiden toch volop hun kans krijgen bij Anderlecht. Lees verder »

Betis en Lyon schrappen Dendoncker

Betis en Lyon schrappen Dendoncker

TRANSFERS Anderlecht gaat ervan uit dat Leander deze zomer een transfer maakt, maar erg veel belangstelling is er momenteel niet. Het Nieuwsblad weet dat Atalanta Bergamo momenteel het meest concreet is, maar echt sexy is deze club niet. Lees verder »

Dierick fluit vriendschappelijke wedstrijd

Dierick fluit vriendschappelijke wedstrijd

ANDERE Zaterdag om 18u speelt RSC Anderlecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Franse eersteklasser Stade Rennes in het Constant Vanden Stock Stadion. Dierick Christof is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers en Vandecauter Philippe. Lees verder »

 17-07-2018 

Anderlecht - Rennes, volg de richtlijnen

Anderlecht - Rennes, volg de richtlijnen

ANDERE Goed nieuws voor de supporters die zaterdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Stade Rennes gaan bijwonen. De wedstrijd is al gratis voor de abonnees, maar ook parkeren wordt gemakkelijk zaterdag. Er is toegang tot de parking achter het hospitaal Bracops en ook de "Astridzone", is die dag niet van toepassing. Lees verder »

Kara en Teodorczyk trainen terug mee

Kara en Teodorczyk trainen terug mee

ANDERE Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodji keerden gisteren al terug naar RSC Anderlecht, maar trainden nog niet mee. Tot vandaag, beide heren maakten hun opwachting voor hun eerste groepstraining van het seizoen. Of ze het seizoen ook starten bij paars-wit valt af te wachten. Lees verder »

22 van de 23 scheidsrechters slagen voor testen

22 van de 23 scheidsrechters slagen voor testen

ANDERE Binnen een tweetal weken is het zover, de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Ook de scheidsrechters van 1A en 1B, moeten hun medische testen afleggen. Enkel Frederik Geldhof slaagde niet en mag eind augustus herkansen. Sébastien Delferière (foto) was begin dit jaar uit door een operatie, hij slaagde wel voor de fysieke testen. Lees verder »

Zweed Bergström optie voor verdediging

Zweed Bergström optie voor verdediging

TRANSFERS De nieuwste piste die Anderlecht volgt om zijn verdediging te versterken, luistert naar de naam Emil Bergström. Dit is een 25-jarige Zweed die clubloos is nadat hij zijn contract bij Rubin Kazan verbrak wegens wanbetalingen. Het voorbij anderhalf jaar speelde hij voor Grasshopper. Lees verder »

Teodorczyk en Kara terug in Anderlecht

Teodorczyk en Kara terug in Anderlecht

ANDERE De vakantie zit erop voor Lukasz Teodorczyk (foto) en Kara Mbodj. Het duo meldde zich gisteren opnieuw in Neerpede. Ze trainden wel nog niet mee met de groep. Anderlecht rekent op een vertrek van beide spelers, maar er is nog niets concreet. Lees verder »

Red Flame Onzia naar AA Gent

Red Flame Onzia naar AA Gent

DAMES Lenie Onzia, lid van de nationale ploeg, verlaat de dames van Anderlecht en trekt naar AA Gent. Gisteren werd ze voorgesteld tijdens de Gentse Feesten. Onzia kwam vorig jaar van Twente naar Anderlecht. Lees verder »

Bitsindou keert terug naar België

Bitsindou keert terug naar België

ANDERE Van de generatie 1996, zoals Alexis Scholl, Andy Kawaya, Liam Bossin is ook Bitsindou Romeni Scott gevormd bij de jeugd van RSC Anderlecht. Na passages in Zwitserland en Servië, keert de Congoleese middenvelder nu terug naar België. Hij tekende nu een contract voor één jaar bij SK Lommel, met nog een optie voor één jaar extra. Lees verder »

Twijfels rond Najar

Twijfels rond Najar

BLESSURES - ANDERE Andy Najar toonde al meermaals zijn kwaliteiten, toch zijn er twijfels over de Hondurees bij RSC Anderlecht. En dat heeft vooral te maken met zijn blessuregevoeligheid. Najar was al meermaals geblesseerd waardoor de vraag zich stelt in hoeverre Hein Vanhaezebrouck op hem kan rekenen. Lees verder »

Morioka mag weg bij goed bod

Morioka mag weg bij goed bod

ANDERE Hein Vanhaezebrouck is volop bezig met zijn kern voor komend seizoen uit te bouwen. Daarbij wordt duidelijk dat RSC Anderlecht volop inzet op de jeugd. Zo mag Ryota Morioka andere oorden opzoeken, als er een goed bod komt tenminste. Verder mogen ook Ivan Obradovic en Lukasz Teodorczyk vertrekken. Lees verder »

 16-07-2018 

Website fanshop verklapt nieuw thuis-shirt (foto)

Website fanshop verklapt nieuw thuis-shirt (foto)

ANDERE Zo meteen stelt Anderlecht het nieuwe thuis-shirt voor komend seizoen voor, maar de website van de fanshop verklapte het al een half uur eerder. Omstreeks 8.30 kwam een foto van het nieuwe truitje online. Een wakkere bezoeker had het opgemerkt en plaatste een foto op Twitter. Lees verder »

Touré tekent in Egypte

Touré tekent in Egypte

JEUGD - TRANSFERS Yamodou Touré, vorig seizoen aan de slag bij de beloften van Anderlecht, heeft een contract voor twee jaar getekend bij Smouha SC uit Egypte. De jonge Guineër voetbalde een seizoen op proef bij Anderlecht, maar kon geen vast contract afdwingen. Lees verder »

 14-07-2018 

Kanu naar Kortrijk, Matthys naar Excelsior

Kanu naar Kortrijk, Matthys naar Excelsior

TRANSFERS In de rubriek ex-spelers hebben we vandaag Hervé Matthys en Kanu. Matthys doorliep de jeugdreeksen van RSC Anderlecht en debuteerde in 2014 voor de A-ploeg, enkele jaren later mocht hij transfervrij vertrekken. Vandaag tekent hij een contract voor drie seizoenen bij de Nederlandse Eredevisie-club Excelsior.  Lees verder »

 13-07-2018 

Anderlecht boekt twee op twee tegen Ajax (video)

Anderlecht boekt twee op twee tegen Ajax (video)

WEDSTRIJDEN Ook het duel der A-ploegen tussen Ajax en Anderlecht werd vanavond gewonnen door deze laatste. In het Amsterdamse Olympisch Stadion versloeg Anderlecht de Amsterdammers met 1-3. Ivan Santini scoorde twee keer (vooral zijn tweede is een pareltje). Tussendoor benutte Landry Dimata een strafschop. Lees verder »

Opstellingen Ajax - Anderlecht

Opstellingen Ajax - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Om 19.30 uur begonnen Anderlecht en Ajax aan hun oefenduel in het Amsterdamse Olympisch Stadion. Paars-wit start met wat momenteel wel eens hun basiself voor het nieuwe seizoen kan zijn. Daarbij één opvallende naam: Sebastiaan Bornauw. Lees verder »

U18 oefenen op fandag tegen Chelsea

U18 oefenen op fandag tegen Chelsea

JEUGD De jaarlijkse fandag van Anderlecht start dit jaar met een mooie oefenwedstrijd. De nieuwe U18 van Anderlecht nemen het op tegen hun leeftijdsgenoten van Chelsea. Afspraak om 10.30 uur in het Constant Vanden Stock-stadion. Lees verder »

Video-analist Oostende versterkt Anderlecht

Video-analist Oostende versterkt Anderlecht

ANDERE Anderlecht heeft zich opnieuw versterkt met een video-analist. Rudy Fort komt over van KV Oostende, waar hij wekelijks de tegenstander ontleedde en soms ook analyses maakte van de eigen spelers. Devroe haalde Fort in het verleden ook al naar Club Brugge. Lees verder »

 12-07-2018 

Rode Duivels worden zondag gehuldigd

Rode Duivels worden zondag gehuldigd

ANDERE Er staat de Rode Duivels nog één opdracht te wachten in Rusland, de wedstrijd tegen Engeland voor de derde en vierde plaats, zaterdag om 16u. Eens die achter de rug is, maakt de Belgische selectie zich klaar om terug af te reizen naar hun thuisland. Daar zullen ze zondag, in Brussel, gehuldigd worden voor hun fantastisch parcours.  Lees verder »

Devroe: "Er moet achteraan nog kwaliteit bij"

Devroe:

INTERVIEWS Met de definitieve transfer van Kenny Saief bij, haalde RSC Anderlecht dertien nieuwkomers. Maar daarmee is de transferperiode nog niet afgelopen voor paars-wit. Luc Devroe liet aan Sporza-radio weten dat er nog gezocht wordt naar kwaliteit achteraan en dat er ook nog een paar vertrekkers zullen zijn. Lees verder »

Geen sprake van terugkeer Mbokani

Geen sprake van terugkeer Mbokani

TRANSFERS Een foto van Dieumerci Mbokani en Marc Coucke was voor bepaalde sites voldoende om volop te speculeren over een nieuwe terugkeer van de spits naar Anderlecht. Het Laatste Nieuws doorprikt het ballonnetje: van een terugkeer is hoegenaamd geen sprake. Beiden liepen elkaar bij toeval tegen het lijf. Lees verder »

Obradovic nog te duur voor PAOK

Obradovic nog te duur voor PAOK

TRANSFERS Het is PAOK Saloniki menens om Ivan Obradovic aan te trekken. Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat de Griekse club bevestigt dat het de onderhandelingen met Anderlecht heeft opgestart. Het Laatste Nieuws weet echter dat de vraagprijs van paars-wit momenteel nog te hoog ligt. Lees verder »

 11-07-2018 

Beker: Programma van U21 bekend

Beker: Programma van U21 bekend

WEDSTRIJDEN - JEUGD Ook de U21 strijden komend seizoen weer voor de Beker van België in hun categorie. De eerste drie wedstrijdendagen zijn bekend. RSC Anderlecht begint met een verplaatsing naar Tubeke. Vervolgens zijn er wedstrijden tegen Eendracht Aalst en Charleroi.  Lees verder »

Kara zit ook op vakantie niet stil

Kara zit ook op vakantie niet stil

ANDERE Senegal heeft er geen al te goed parcours opzitten op het WK en vloog er in de voorrondes al uit. Kara Mbodji geniet momenteel nog van enkele dagen vakantie alvorens terug te keren naar RSC Anderlecht. Maar ook op vakantie onderhoudt de Senegalees zijn conditie.  Lees verder »

Hint Mbokani hier over transfer?

Hint Mbokani hier over transfer?

TRANSFERS Dieumerci Mbokani is sinds het einde van vorige maand een vrije speler nadat zijn contract bij Dynamo Kiev afliep. De spits postte zonet een foto op Instagram met Marc Coucke, die de speculaties over een terugkeer naar Anderlecht opnieuw doet opflakkeren. Onze site kan helaas geen foto's van Instagram embedden, maar u kan de foto hier bekijken.  Lees verder »

Cashless betalen komt eraan

Cashless betalen komt eraan

ANDERE RSC Anderlecht introduceert dit seizoen het cashless betalen. Het systeem kent echter enkele kinderziektes waardoor het nog niet operationeel is. Paars-wit verwacht dat alles in orde is tegen de start van het seizoen.   Lees verder »

 10-07-2018 

"Mijn hart ligt bij Frankrijk, maar ook blij als de Belgen winnen"

ANDERE De meeste onder ons, ook wij, zijn al nerveus aan het aftellen naar de halve finale van onze Rode Duivels op het WK te Rusland. Daarin treffen ze Frankrijk, en ook bij RSC Anderlecht spelen enkele spelers met de Franse nationaliteit. Appiah geeft de overwinning aan de Fransen, Trebel spreekt zich niet echt uit qua pronostiek, maar laat weten dat zijn hart bij Frankrijk ligt. Al zal hij ook blij zijn als de Belgen winnen. Lees verder »

Roemeense international voor RSCA Dames

Roemeense international voor RSCA Dames

DAMES - TRANSFERS RSC Anderlecht zit ook niet stil op gebied van het vrouwenvoetbal. Zo heeft het Roemeens international Stefania Vatafu, net een contract getekend bij de RSCA-dames. De24 -jarige middenveldster komt over van de Spaanse eersteklasser UD Granadilla TS, die afgelopen seizoen vierde eindigde in de Spaanse competitie voor vrouwen. Lees verder »

Trebel is écht ziek

Trebel is écht ziek

TRANSFERS Adrien Trebel gaf vorige week zaterdag forfait voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen PSV. Meteen werd er geopperd dat de Fransman last had van 'transferitis'. Niets van aan, zegt zijn entourage, Trebel is wel degelijk ziek. Lees verder »

 09-07-2018 

Ticketverkoop RSC Anderlecht - Stade Rennais start morgen

Ticketverkoop RSC Anderlecht - Stade Rennais start morgen

ANDERE Op zaterdag 21 juli speelt RSC Anderlecht een oefenwedstrijd tegen de Franse eersteklasser Stade Rennais FC. Abonnees kunnen deze wedstrijd gratis bijwonen op vertoon van hun abonnement. Voor de andere supporters gaat de ticketverkoop op dinsdag 10 juli van start. Volwassenen betalen 10 euro voor een kaartje, kinderen 5 euro, min 6-jarigen gratis. Lees verder »

Onyekuru op weg naar Galatasaray

Onyekuru op weg naar Galatasaray

TRANSFERS De kans is groot dat Henry Onyekuru komend seizoen voor Galatasaray speelt. De Turkse topclub maakte vanmiddag via zijn officiële Twitter-kanaal bekend dat het de onderhandelingen met Onyekuru en Everton over een mogelijke uitleenbeurt heeft opgestart. Lees verder »

Abonnees gratis naar Westerlo - Anderlecht

Abonnees gratis naar Westerlo - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Wie een abonnement heeft voor het komende seizoen kan op vrijdag 20 juli de oefenwedstrijd tussen Westerlo en Anderlecht gratis bijwonen. Je moet hiervoor wel vooraf je gratis toegangskaart ophalen in het Anderlecht-stadion. De partij vindt plaats in het Kuipje van Westerlo. Lees verder »

Wegen van Lambrecth en Anderlecht scheiden

Wegen van Lambrecth en Anderlecht scheiden

TRANSFERS Je zou het gemakkelijk vergeten, maar Dylan Lambrecth had nog steeds een contract bij RSC Anderlecht. Januari 2017 kwam hij bij paars-wit terecht maar speelde geen minuut bij de club en werd verschillende keren uitgeleend. In onderling overleg hebben beide partijen nu beslist om uit elkaar te gaan. Lees verder »

Voorstelling nieuw thuisshirt op 16 juli

Voorstelling nieuw thuisshirt op 16 juli

ANDERE Het moment waarop veel supporters wachten is bijna aangebroken. Volgende week maandag stelt RSC Anderlecht het nieuwe thuisshirt voor. De club toont wel al een kleine tip op zijn sociale media, al blijft die beperkt tot de badge met het logo. Lees verder »

Bukari aan de slag bij Trencin

Bukari aan de slag bij Trencin

JEUGD - TRANSFERS Geen Osman Bukari meer bij Anderlecht, wel bij AS Trencin in Slowakije. De 19-jarige flankaanvaller die vorig seizoen uitkwam voor de U21 van Anderlecht speelde er mee in de vier oefenduels die Trencin de voorbije weken speelde. Lees verder »

Nog extra oefenwedstrijd deze week

Nog extra oefenwedstrijd deze week

WEDSTRIJDEN De volgende oefenwedstrijd van Anderlecht is aanstaande vrijdag in Amsterdam tegen Ajax. Het is echter niet uitgesloten dat er deze week nog een extra oefenduel wordt ingelast. Op die manier krijgen alle spelers van de erg ruime kern voldoende speelgelegenheid. Lees verder »

Transferziekte bij Trebel?

Transferziekte bij Trebel?

BLESSURES - TRANSFERS Geen Adrien Trebel zaterdag tegen PSV. De officiële verklaring luidt dat hij ziek is, maar volgens Het Laatste Nieuws is het 'transferitis' waar de middenvelder mee kampt. De Fransman heeft zijn contract trouwens nog steeds niet verlengd. Lees verder »

19-jarige Amerikaan op proef

19-jarige Amerikaan op proef

JEUGD De 19-jarige Amerikaan Tarn Weir test deze maand bij de beloften van Anderlecht. De linksachter speelt momenteel voor FC Marbella United in de Spaanse lagere afdelingen. Deze club werd opgericht in 2015 en heeft als doel jonge Amerikanen te plaatsen in het Europese proefvoetbal. Lees verder »

 08-07-2018 

Kara gaat leeuwen aaien op vakantie

Kara gaat leeuwen aaien op vakantie

ANDERE Kara Mbodji geraakte met Senegal niet verder dan de voorrondes op het WK te Rusland. Momenteel geniet de Senegalees dus nog van enkele weken vakantie. En daar stond een uitzonderlijke activiteit op het programma: leeuwen aaien. Hopelijk geraakt de verdediger nog in één stuk terug in Brussel.  Lees verder »

WK Thelin voorbij

WK Thelin voorbij

ANDERE Zaterdag speelde Zweden hun kwartfinale tegen Engeland. Isaac Kiese Thelin bleef de hele wedstrijd op de bank. Zweden verloor uiteindelijk met 0-2, en zo zit ook het WK voor Thelin erop. Hij geniet nu eerst van enkele weken vakantie alvorens terug naar RSC Anderlecht te keren.  Lees verder »

Fandag op 29 juli

Fandag op 29 juli

ANDERE Eind deze maand staat de jaarlijkse fandag van RSC Anderlecht op het programma. De club heeft de datum wel nog niet officieel bekend gemaakt, maar de Ketjes kregen wel al een mail met de datum van de fandag.  Lees verder »

Waarom Anderlecht PSV trof zonder fans

Waarom Anderlecht PSV trof zonder fans

WEDSTRIJDEN De oefenwedstrijd tussen Anderlecht en PSV gisteren was er één zonder supporters en werd vooraf nergens aangekondigd. Wij van Anderlecht-online kregen de mededeling dat deze wedstrijd plaatsvond, maar werden uitdrukkelijk gevraagd om dit niet te communiceren. Voorzitter Marc Coucke legt uit waarom. Lees verder »

 07-07-2018 

99 voor Bakkali, 19 voor Santini

99 voor Bakkali, 19 voor Santini

ANDERE De eerste nieuwkomers kregen hun nieuw rugnummer vorige week al. Nu kregen ook de laatste twee nieuwe aanwinsten hun rugnummer. Zakaria Bakkali krijgt het nummer 99, Ivan Santini koos voor het nummer 19. Lees verder »

Eindelijk officieel: Badji naar Bursaspor

Eindelijk officieel: Badji naar Bursaspor

TRANSFERS De transfer is dan eindelijk officieel aangekondigd, Stéphane Badji verhuist definitief naar het Bursaspor. Het is de Turkse club zelf die het nieuws bekend maakt via zijn officiële sociale media. Bursaspor betaalt een kleine 700.000 euro voor de Senegalees. Lees verder »

 06-07-2018 

WK: België door naar halve finale

WK: België door naar halve finale

ANDERE De Rode Duivels hebben zonet hun kwartfinale gewonnen tegen Brazilië. De Belgen kwamen op voorsprong na een owngoal van Fernandinho. Kevin De Bruyne zorgde voor de 0-2 ruststand. Even was het nog bibberen toen Brazilië in de tweede helft de 1-2 op het bord zette. Maar de Belgen hebben het uiteindelijk gehaald.  Lees verder »

Roeselare en Anderlecht delen de punten

Roeselare en Anderlecht delen de punten

WEDSTRIJDEN Na twee dagen teambuilding in Durbuy, speelde RSC Anderlecht vandaag een oefenwedstrijd tegen Roeselare. Bij de aftrap stonden de nieuwe aanwinsten in de basis zoals Ivan Santini en Ognjen Vranjes. Geblesseerden Kenny Saief en Dennis Appiah kwamen ook aan de aftrap. De wedstrijd geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Lees verder »

Marseille informeert naar Dendoncker

Marseille informeert naar Dendoncker

TRANSFERS Marseille heeft beslist om inlichtingen in te winnen rond een transfert van Leander Dendoncker. Veel is er nog niet geweten, maar de interesse is er in ieder geval. Wellicht ligt de vraagpijs van RSC Anderlecht een beetje te hoog voor de Franse club. Lees verder »

Spajic: "Anderlecht voor altijd in mijn hart"

Spajic:

INTERVIEWS Het WK-avontuur van Uros Spajic is ondertussen al ten einde en de Serviër geniet nog van een paar weken vakantie alvorens terug te keren naar Rusland. Daar gaat Spajic aan de slag bij zijn nieuwe club Krasnodar. Zijn tijd bij RSC Anderlecht zal hij echter nooit vergeten: "Die zit in mijn hart." Lees verder »

Coucke geeft rondleiding in Durbuy

Coucke geeft rondleiding in Durbuy

ANDERE De voorbije twee dagen bracht RSC Anderlecht in Durbuy door voor een teambuilding. Er stonden tal van activiteiten op het programma. Gisteren voegde voorzitter Marc Coucke zich bij de groep. Hij gaf coach en staff een rondleiding in "zijn" Durbuy. Lees verder »

Tickets KSV Roeselare - RSC Anderlecht

Tickets KSV Roeselare - RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vandaag om 15u speelt RSC Anderlecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen KSV Roeselare in het Stadion Schiervelde te Roeselare. Tickets voor deze wedstrijd kosten 10 € en 5€ voor -16 jarige. Er kunnen vandaag nog tickets aangekocht worden, de loketten gaan open één uur voor de wedstrijd. Lees verder »

Jonge Franse spits op de radar

Jonge Franse spits op de radar

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft volgens Franse bronnen nog aanvallend talent op het oog, de 20-jarige Samuel Essende. Zijn contract bij PSG is afgelopen, hij kwam er nooit uit voor de eerste ploeg maar speelde wel in de Youth League waar hij ook scoorde.  Lees verder »

 05-07-2018 

Dan toch nieuwe naam voor stadion?

Dan toch nieuwe naam voor stadion?

TRANSFERS Het Nieuwsblad pakt vandaag opnieuw uit met het nieuws dat Marc Coucke de naam van het Anderlecht-stadion wil veranderen. Het deed dit al eind mei en toen ontkende Coucke formeel, maar nu zou hij aan het spreken zijn met onder meer de Nationale Loterij. Lees verder »

Vader Sowah overleden

Vader Sowah overleden

ANDERE Geen Emmanuel Adjei Sowah op de teambuilding in Durbuy. De vader van de jonge Ghanees is onverwacht overleden en hij is teruggekeerd naar zijn vaderland om bij zijn familie te zijn. Lees verder »

 04-07-2018 

Proto voorgesteld bij Lazio Roma

Proto voorgesteld bij Lazio Roma

ANDERE Na zijn vertrek bij RSC Anderlecht ging Silvio Proto aan de slag bij KV Oostende en vervolgens bij Olympiakos, waar hij kort terug samenwerkte met Besnik Hasi. Maar nu heeft Proto echt zijn droomtransfer te pakken. De ex-nummer 1 van paars-wit gaat aan de slag bij Lazio Roma. Veel succes Silvio !!! Lees verder »

Morgen start vrije verkoop abonnementen

Morgen start vrije verkoop abonnementen

ANDERE De voorrangsperiode voor de abonnees is achter de rug, morgen om 10u start de vrije verkoop van de resterende beschikbare abonnementen. De verkoop liep goed, volgens voorzitter Marc Coucke, en zijn er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de vrije verkoop.  Lees verder »

Ook Thelin door naar de kwarfinales

Ook Thelin door naar de kwarfinales

WEDSTRIJDEN - ANDERE Zweden speelde gisteren hun 1/8ste finale tegen Zwitsterland. Zweden trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 1-0. Zo gaat met Isaac Kiese Thelin met Zweden, na Leander Dendoncker met België, nog een Anderlecht-speler door naar de kwartfinales van het WK. Lees verder »

Teambuilding te Durbuy

Teambuilding te Durbuy

ANDERE RSC Anderlecht is momenteel op ene tweedaagse teambuilding te Durbuy Adventure Valley. En bij een teambuilding horen allerlei taken en opdrachten, waaronder een haka uitvoeren. En wie is nu beter geplaatst dan Frank Boeckx om deze te leiden. Geniet u zelf mee in onderstaand filmpje. Lees verder »

Keert Onyekuru terug naar Anderlecht?

Keert Onyekuru terug naar Anderlecht?

TRANSFERS Henry Onyekuru neemt het RSC Anderlecht kwalijk dat hij niet in de Nigeriaanse selectie zat voor het WK. Bijgevolg weigerde hij ook om terug keren naar de Brusselaars voor een tweede uitleenbeurt. Volgens de Afrikaanse pers heeft Onyekuru echter geen keuze en moet hij van zijn moederclub Everton terugkeren naar RSC Anderlecht. Lees verder »

Medische testen voor Badji bij Bursaspor

Medische testen voor Badji bij Bursaspor

TRANSFERS Volgens Turkse media staat Stéphane Badji dicht bij een overgang naar Bursaspor. De clubs hebben onderling al een akkoord bereikt en ook de speler is akkoord met de voorwaarden. Vandaag of morgen legt de Senegalees zijn medische testen af bij de Turkse eersteklasser. Lees verder »

Drie opties voor Deschacht

Drie opties voor Deschacht

TRANSFERS Olivier Deschacht heeft nog geen nieuwe club gevonden. Zulte Waregem, KV Kortrijk en Antwerp willen hem alle drie binnen halen, schrijft Het Nieuwsblad. Essevee beschikt momenteel over de beste papieren, maar moet eerst nog enkele verdedigers zien kwijt te raken. Lees verder »

 03-07-2018 

Update: Medische testen voor Bakkali

Update: Medische testen voor Bakkali

TRANSFERS Het gaat ineens snel blijkbaar, volgens Het Laatste Nieuws zou Zakaria Bakkali op dit moment zijn medische testen afleggen bij RSC Anderlecht. Paars-wit zou ongeveer 1,2 miljoen euro betalen voor de flankaanvaller. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Lees verder »

Gesprekken met Santini ver gevorderd

Gesprekken met Santini ver gevorderd

TRANSFERS Het blijft stil bij RSC Anderlecht, maar dat wil niet zeggen dat Luc Devroe druk bezig is. Zo zijn er vergevorderde gesprekken met Ivan Santini. Zijn Franse club Caen heeft wel een prijskaartje van zes miljoen euro geplakt op de spits, ondanks het feit dat hij er nog maar één jaar onder contract meer ligt. Lees verder »

 02-07-2018 

Officieel: Anderlecht huurt Dimata

Officieel: Anderlecht huurt Dimata

TRANSFERS Anderlecht heeft zopas aangekondigd dat de transfer van Landry Dimata volledig rond is. De spits traint al een tijdje mee en was ook al actief in de oefenwedstrijden. Anderlecht huurt hem voor één seizoen met een aankoopoptie.  Lees verder »

 01-07-2018