Archieven

 31-07-2014 

Kanu te duur voor Anderlecht (update)

Kanu te duur voor Anderlecht (update)

Deze morgen was het er nieuws dat er een delegatie van Terek Grozny aanwezig was in Brussel om de transfer van Kanu af te ronden. Volgens Het Laatste Nieuws is die transfer nu afgesprongen wegens te hoge transerprijs. Lees verder »

Selectie: Oostende - Anderlecht

Selectie: Oostende - Anderlecht

Besnik Hasi selecteerde 22 spelers voor het duel van morgenavond tegen KV Oostende. Op Proto, Alvarez en Leya Iseka na kan Besnik Hasi over een volledig fitte kern beschikken. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30 uur. Lees verder »

Anderlecht bant sigaret vanaf september

Anderlecht bant sigaret vanaf september

Net als Club Brugge bant ook Anderlecht de sigaret uit zijn stadion. Tegen de eerste thuiswedstrijd in de Champions League op 16 of 17 september zal het Constant Vanden Stock-Stadion aangepast zijn aan een rookvrije situatie. Lees verder »

Verzameld: Beloften en U19

Verzameld: Beloften en U19

De beloften spelen op zaterdag 2 augustus een oefenwedstrijd tegen RES Acren. Het duel wordt afgetrapt om 18 uur. De U19 hebben dan weer een vriendschappelijk duel tegen de U21 van Hoogstraten gewonnen met 1-2. Lees verder »

Hasi: "Ik ben fan van Canesin"

Hasi:

Morgen trekt Anderlecht naar Oostende en daar loopt het Fernando Canesin tegen het lijf. De Braziliaan ruilde in het tussenseizoen Anderlecht definitief voor Oostende, tot grote spijt van Besnik Hasi. "Ik had hem graag gehouden." Lees verder »

Hasi: "Proto toonde ook geduld"

Hasi:

Besnik Hasi verwacht volgende week Silvio Proto weer in doel te kunnen posteren. Dit is slecht nieuws voor Thomas Kaminski. Die moet weer naar de bank en zal allicht aansturen op een verhuur. Dit ziet Hasi niet zitten. Lees verder »

Anderlecht verdient toch niet aan Lukaku

Anderlecht verdient toch niet aan Lukaku

In tegenstelling tot wat talrijke media schreven, passeert Anderlecht toch niet langs de kassa bij de transfer van Romelu Lukaku. Enkel bij een transfer naar een niet-Engelse club zou paars-wit een vergoeding opgestreken hebben. Lees verder »

Open training succes en blessurenieuws

Open training succes en blessurenieuws

De open training van gisteren was een succes. Zo'n 700 supporters zakten af naar Neerpede om de training bij te wonen. Het laatste half uur werd er zelfs een stevig potje gevoetbald tijdens een geïmproviseerde wedstrijd. Lees verder »

Frutos zoekt samenwerking in Guatemala

Frutos zoekt samenwerking in Guatemala

Anderlecht wil met zijn scouting spelers ontdekken om nog niet ontgonnen plaatsen en maakt hier volop werk van. Momenteel vertoeft Nicolas Frutos in Guatemala om een samenwerking op poten te zetten met een lokale club. Lees verder »

Delegatie van Grozny in Brussel

Delegatie van Grozny in Brussel

Alles wijst erop dat een transfer van Kanu naar Anderlecht heel dichtbij is. Een delegatie van Terek Grozny is gisteren aangekomen te Brussel om te onderhanelen over de transfer en de details af te ronden Lees verder »

 30-07-2014 

Transfer Lukaku brengt 700.000 euro op

Transfer Lukaku brengt 700.000 euro op

De transfer van Romelu Lukaku naar Everton levert Anderlecht zo'n 700.000 euro. Omdat Lukaku tussen 2006 en 2008 bij Anderlecht speelde, heeft paars-wit recht op een opleidingsvergoeding. Die bedraagt 2 procent van de transfersom. Lees verder »

Acheampong niet bang van concurrentie

Acheampong niet bang van concurrentie

Acheampong scoorde vorige zondag in de wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz zijn eerste doelpunt dit seizoen voor paars-wit. De Ghanees is niet bang voor de eventuele versterkingen die gaan komen, want concurrentie houdt je scherp. Lees verder »

U19 Hoogstraten - U17 RSCA : 2-1

U19 Hoogstraten - U17 RSCA : 2-1

Tijdens hun stage in Hoogstraten zijn de U17 er niet in geslaagd te winnen van de lokale U19-ploeg. Ze verloren met 2-1. Het enige Anderlecht-doelpunt werd gescoord door Nando Nostlinger. Lees verder »

Mbuyu: "Anderlecht moet Porto achterna"

Mbuyu:

Sinds dit seizoen is Dimitri Mbuyu hoofd scouting en de 49-jarige Congolees is erg ambitieus. Hij wil Anderlecht geld doen verdienen door een goede scouting. "Soms moet je een klein financieel risico durven nemen." Lees verder »

Transfer Kanu bijna rond

Transfer Kanu bijna rond

Nu Terek Grozny zijn transferprijs heeft laten zakken, zit de transfer van Kanu naar Anderlecht in een laatste rechte lijn. Het Nieuwsblad maakt zich sterk dat de Braziliaan de eerste zomer transfer van Anderlecht wordt. Lees verder »

Tielemans nu ook op sociale media

Tielemans nu ook op sociale media

Youri Tielemans lanceert vandaag zijn eigen Twitter-, Facebook- en Instagram-accounts. De jonge Anderlecht-speler laat zich hiervoor bijstaan door het Leuvense Sporthouse Groupe, dat hetzelfde doet voor een aantal Rode Duivels. Lees verder »

 29-07-2014 

Bosniër Vranjes: "Ik praat met Anderlecht"

Bosniër Vranjes:

In de Bosnische pers heeft Ognjen Vranjes toegegeven dat hij in gesprek is met Anderlecht. "Ik praat met verschillende clubs, onder meer met Anderlecht. Maar zolang er niets is afgerond, ga ik niet meer uitleg geven", klinkt het. Lees verder »

Jullie man van de match: Praet

Jullie man van de match: Praet

Dennis Praet was volgens jullie de beste Anderlechtspeler in het openingsduel tegen Moeskroen-Péruwelz. Dat blijkt uit onze 'beoordeel ploeg' tool die u bovenaan kan vinden onder 'team'. Lees verder »

Constantinides versterkt beloftenkern

Constantinides versterkt beloftenkern

Issa Constantinides zal komend seizoen deel uitmaken van de beloftenkern van Anderlecht. De 18-jarige aanvaller speelde zaterdag al mee met de beloften tegen Hoogstraten en scoorde het openingsdoelpunt. Lees verder »

Opnieuw pech voor Enzo D'Alberto

Opnieuw pech voor Enzo D'Alberto

Enzo D'Alberto staat weer lange tijd aan de kant. De doelman van de beloften miste de tweede helft van vorig seizoen na een knieoperatie, nu dwingt een stressfractuur in de rug hem tot een onbeschikbaarheid van drie maanden. Lees verder »

Shirt volgend seizoen al gekozen

Shirt volgend seizoen al gekozen

Het nieuwe seizoen is amper begonnen, maar bij Anderlecht denkt men al aan het volgende, toch wat betreft de truitjes. De nieuwe outfit zou al gekozen zijn en het traditionele paars voor thuiswedstrijden zou vervallen. Lees verder »

Najar: "Bevestigen na goed debuutseizoen"

Najar:

Nog verkerend in een WK-roes speelde Andy Najar een sterke wedstrijd tegen Moeskroen. De Hondurees heeft erg veel zin in het nieuwe seizoen, waarin hij vooral uitkijkt naar de Champions League. "Dit wordt mijn tweede WK." Lees verder »

Transfernieuws kort: Kanu, Kaminski, Vico

Transfernieuws kort: Kanu, Kaminski, Vico

Er lijkt schot in de zaak te komen voor Kanu. Zijn club Terek Grozny vertelde de Braziliaan dat hij voor minder dan drie miljoen naar Anderlecht mag verkassen. De middenvelder wil dolgraag terugkeren en wil hiervoor inleveren. Lees verder »


 28-07-2014 

Mitrovic staat weer scherp

Mitrovic staat weer scherp

Van de vijf kilo teveel waarmee de Serviër drie weken geleden op trainingskamp aankwam is geen sprake meer. Een assist en een goal, Mitrovic staat op alle vlakken weer scherp en heeft de start van de competitie niet gemist Lees verder »

Kindermans in actie bij Telstar

Kindermans in actie bij Telstar

Jonathan Kindermans kwam maandagavond in actie bij zijn huurploeg Telstar tegen Jong AZ. De jonge speler mocht weer de eerste helft meespelen. Hij had een grote kans om te scoren maar zijn bal belandde net over. Eindstand: 1-1. Lees verder »

 27-07-2014 

Spelers tevreden met overwinning

Spelers tevreden met overwinning

Ook op Twitter zijn de spelers verheugd met de overwinning in de eerste wedstrijd van het seizoen. Silvio Proto, die wegens zijn blessure van uit de tribune moest toekijken, was de eerste om een tweet in de wereld te sturen. Lees verder »

Suarez: "Voel me nog niet 100%"

Suarez:

Mattias Suarez wist tegen Moeskroen-Péruwelz in de tweede helft de 3-1 in de netten te werken en daar was de Argentijn natuurlijk tevreden mee. "Ik voel me ook goed, maar nog geen 100%", begint hij na afloop van het duel. Lees verder »

Pascal Dewaelheyns wint e-boek

Pascal Dewaelheyns wint e-boek

Pascal Dewaelheyns is de winnaar van een e-boek van Anderlecht-online. 3-1 was een vrij populaire uitslag, maar Pascal benaderde het tijdstip van het openingsdoelpunt het dichtste. Proficiat! Lees verder »

Anderlecht wint openingswedstrijd: 3-1

Anderlecht wint openingswedstrijd: 3-1

Het zag er eventjes niet goed uit maar Anderlecht is er dan toch in geslaagd het eerste competitieduel tegen Moeskroen-Péruwelz met 3-1 te winnen. Ook Mattias Suarez wist bij zijn debuut een doelpuntje mee te pikken. Lees verder »

Uitleenbeurt voor Fede Vico?

Uitleenbeurt voor Fede Vico?

Voor Fede Vico, in januari nog voor een half jaar uitgeleend aan KV Oostende, staat er mogelijks een nieuwe uitleenbeurt te wachten. De Spaanse club UD Almería wil de speler namelijk voor een jaar huren. Lees verder »

Debuut voor Bruno bij Red Bull Salzburg

Debuut voor Bruno bij Red Bull Salzburg

Massimo Bruno heeft gisteren zijn debuut beleefd bij zijn nieuwe club Red Bull Salzburg. De ex-Anderlecht-speler mocht in de 68ste minuut het veld op, toen stond het al 0-4. Uiteindelijk werd het nog 0-5 tegen Wiener Neustadt. Lees verder »

Proto klaar voor wederoptreden

Proto klaar voor wederoptreden

Hij houdt er een goed litteken aan over maar op de derde speeldag wil Silvio Proto er weer staan. "Ik mis nu enkel nog wedstrijdritme", aldus de doelman tegenover Het Nieuwsblad. Lees verder »

 26-07-2014 

Transfer Vargas helemaal rond

Transfer Vargas helemaal rond

De transfer van Ronald Vargas naar de Turkse promovendus Balıkesirspor is volledig rond. Voor hoe lang de Venezolaan getekend heeft, is nog niet duidelijk. Na drie jaar werd zijn contract bij Anderlecht niet meer verlengd. Lees verder »

Bewijs: Negen miljoen voor Bruno

Bewijs: Negen miljoen voor Bruno

De transferprijs van Massimo Bruno heeft al voor veel verwarring gezorgd. Een foto uit het officiële magazine van Red Bull Salzburg neemt echter alle twijfel weg: Red Bull betaalde negen miljoen. Lees verder »

Analyse: Moeskroen Peruwelz

Analyse: Moeskroen Peruwelz

Anderlecht begint zondag aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Moeskroen Peruwelz. De Henegouwers zijn de grote onbekende in de Jupiler League. Anderlecht-online stelt hen met veel plezier aan u voor. Lees verder »

Wedstrijd: e-boek Anderlecht-online

Wedstrijd: e-boek Anderlecht-online

Anderlecht-online publiceert binnenkort haar eerste e-boek en geeft hiervan een aantal exemplaren weg. De opdracht van vandaag is simpel: een pronostiek voor de wedstrijd Anderlecht-Moeskroen van morgen. Lees verder »

Anderlecht heeft eigen app

Anderlecht heeft eigen app

Anderlecht heeft als eerste Belgische club een eigen apllicatie. De "RSCA Official by Proximus" app werd gelanceerd samen met co-sponsor Proximus. De app is gratis beschikbaar voor Apple gebruikers en Android gebruikers Lees verder »

Hasi: "Traditie doorbreken"

Hasi:

Het begint traditie te worden dat Anderlecht punten laat liggen op de openingsspeeldag, Hasi wil komaf maken met deze geschiedenis en wil morgen de drie punten pakken ondanks de slechte timing van de fanday. Lees verder »

Anderlecht volgt Eric Bauthéac

Anderlecht volgt Eric Bauthéac

Eric Bauthéac, OGC Nice, wordt gevolgd door enkele ploegen zoals Hannover, Hellas Verona maar ook door Anderlecht. Éric Bauthéac, 26 jaar, is een Frans voetballer die bij voorkeur als linksbuiten speelt. Lees verder »

Praet scherper dan ooit

Praet scherper dan ooit

En die scherper dan ooit kunnen we letterlijk nemen, de speler heeft namelijk een vetpercentage van 6,8%. "Normale voetballers liggen rond de 8 en 12%", aldus de speler tegenover Het Nieuwsblad. Lees verder »

Fan Day was groot succes

Fan Day was groot succes

Ook al was de Fan Day op een vrijdag, toch daagden er zo'n 15.00 supporters op. Het was vooral aanschuiven aan de fanshop waar de nieuwe shirts beschikbaar zijn. Foto's van deze dag komen later online! Lees verder »

Vargas vermoedelijk naar Turkije

Vargas vermoedelijk naar Turkije

Ronald Vargas, zonder ploeg sinds hij op het einde van het seizoen de deur van het Astridpark achter zich toegetrokken heeft, trekt vermoedelijk naar Balikesirspor. Beide partijen waren al enige tijd aan het onderhandelen. Lees verder »

Veel interesse voor Kaminski

Veel interesse voor Kaminski

Thomas Kaminski, van wie de kans groot is dat hij een jaar uitgeleend wordt, kan rekenen op interesse van verschillende clubs. Zo zou hij volgens Het Nieuwsblad in beeld zijn bij Benfica. Lees verder »


 25-07-2014 

Leipzig kocht Bruno voor recordbedrag

Leipzig kocht Bruno voor recordbedrag

Uit gegevens die de Duitse Voetballiga bekendmaakte, blijkt dat Anderlecht Massimo Bruno niet verkocht aan Red Bull Salzburg, maar wel aan Red Bull Leipzig. Leipzig betaalde 9 miljoen euro, een record voor de Duitse tweede klasse. Lees verder »

Vandaag jaarlijkse Fan Day

Vandaag jaarlijkse Fan Day

Vandaag vindt de jaarlijkse Fan day plaats. Alle supporters zijn welkom vanaf 10 uur en dit tot 19 uur 's avonds. In en rond het Constant Vanden Stockstadion zullen ook verschillende festiviteiten plaatsvinden. Lees verder »

Rookverbod in stadion

Rookverbod in stadion

Anderlecht heeft beslist om in het Constant Vanden Stock-stadion een rookverbod in te voeren. Dit verbod gaat in vanaf de eerste competitiewedstrijd nu zondag tegen Moeskroen. Lees verder »

Wat met Kanu, Van Buyten en Boussoufa?

Wat met Kanu, Van Buyten en Boussoufa?

Over de dossiers waarmee hij bezig is, wil Herman Van Holsbeeck geen commentaar kwijt. Wel ging de Anderlecht-manager op zijn persconferentie gisteren in op de namen die in de pers verschijnen. "Boussoufa? Die is niet nodig." Lees verder »

 24-07-2014 

Karl Vandenabbeele wint eerste e-boek

Karl Vandenabbeele wint eerste e-boek

Karl Vandenabbeele is de eerste winnaar van ons e-boek. Hij gaf als eerste het correcte antwoord: Matiás Suárez. Diegenen die vandaag naast de prijs pakten hoeven niet te treuren: morgen krijgt iedereen een tweede kans. Lees verder »

Kouyaté valt uit met blessure

Kouyaté valt uit met blessure

Pech voor Cheikhou Kouyaté, hij ziet zijn Premier League debuut bij West Ham voor onbepaalde tijd uitgesteld worden wegens een blessure. Hij kreeg op training namelijk een zware tackle te verwerken door één van ploegmaats. Lees verder »

Vanden Borre terug in Neerpede

Vanden Borre terug in Neerpede

We hebben er even moeten op wachten maar Anthony Vanden Borre is terug in Neerpede. Toch is zijn terugkeer op het veld nog niet voor morgen want eerst staat er een lange revalidatie op het programma. Lees verder »

Najar allicht rechtsback tegen Moeskroen

Najar allicht rechtsback tegen Moeskroen

De kans is groot dat Besnik Hasi zondag met Andy Najar als rechtsback aan de competitie begint. Het experiment met Fabrice N'Sakala in de Supercup was geen succes. Bij zijn vorige club DC United speelde Najar soms ook rechtsback. Lees verder »

Odjidja optie voor Anderlecht?

Odjidja optie voor Anderlecht?

De Waalse krant Sudpresse schrijft vandaag dat Anderlecht aan Vadis Odjidja denkt als mogelijke versterking. Het gewezen jeugdproduct van paars-wit zou de vacature centraal op het middenveld kunnen invullen. Lees verder »

Boussoufa te duur voor Anderlecht

Boussoufa te duur voor Anderlecht

Russische media linkten gisteren Mbark Boussoufa aan Anderlecht. Zijn club Lokomotiv Moskou wil geen commentaar kwijt en ook Boussoufa houdt de lippen op elkaar. "Ik praat niet over mijn situatie", zo klinkt het. Lees verder »

Anderlecht deed Van Buyten voorstel

Anderlecht deed Van Buyten voorstel

Volgens Het Nieuwsblad heeft Herman Van Holsbeeck tijdens een etentje met zijn manager Christophe Henrotay een contractvoorstel gedaan aan Daniël Van Buyten. De verdediger twijfelt echter of hij niet beter op pensioen gaat. Lees verder »

Proto sneller fit dan verwacht

Proto sneller fit dan verwacht

De revalidatie van Silvio Proto verloopt vlot, dat weet Het Nieuwsblad. De doelman ondergaat vandaag een medische controle in de hoop groen licht te krijgen om terug voluit te gaan op training. Lees verder »

 23-07-2014 

Nog abonnementen beschikbaar

Nog abonnementen beschikbaar

Anderlecht meldt dat er nog steeds abonnementen, met of zonder play-offs, voor het seizoen 2014-2015 beschikbaar zijn. In de vakken W12, W19, S11, S12, S13, E11, E12, E15, E17, E18, N11 & N16 is er plaats zat. Lees verder »

Programma fan dag vrijdag 25 juli

Programma fan dag vrijdag 25 juli

Op vrijdag 25 juli vindt de jaarlijkse Fan day plaats. Alle supporters zijn welkom vanaf 10 uur en dit tot 19 uur 's avonds. In en rond het Constant Vanden Stockstadion zullen ook verschillende festiviteiten plaatsvinden. Lees verder »

Kort: Kljestan, Kabasele en Eyanga-Lokilo

Kort: Kljestan, Kabasele en Eyanga-Lokilo

Sacha Kljestan werd gisteren gekoppeld aan een transfer naar Zulte Waregem, maar bij Essevee ontkent men geïnteresseerd te zijn. "Hier is niks van aan", zo klonk het bij het vertrek naar Polen voor Europa League-voorronde. Lees verder »

Ciman: "Anderlecht informeerde, meer niet"

Ciman:

Net als Kanu werd Laurent Ciman de voorbije dagen gelinkt aan Anderlecht. "Anderlecht heeft naar mijn situatie gepolst, maar ook niets meer", vertelt de Standard-verdediger vandaag in Sudpresse. "Ik heb er niets getekend." Lees verder »

Everton bevestigt interesse in Henen

Everton bevestigt interesse in Henen

Het is Everton menens om David Henen aan te trekken. Gevraagd naar een reactie op de berichten in de media, bevestigde Everton-coach Roberto Martinez gisteren de interesse. "Henen zou een mooie aanvulling zijn voor onze U21." Lees verder »

Lukaku even terug bij Anderlecht

Lukaku even terug bij Anderlecht

Romelu Lukaku wordt, mede door het WK, pas op 30 juli terug verwacht bij Chelsea. Dat belet hem niet om blijven te werken aan zijn conditie en dus trainde hij gisteren mee met de A-kern van Anderlecht. Lees verder »

Duiding bij het geval Boussoufa

Duiding bij het geval Boussoufa

Dinsdagavond verscheen her en der het gerucht dat Mbark Boussoufa zou terugkeren naar Anderlecht. Maar hoe realistisch is dit scenario? Anderlecht-online zocht het gewoontegetrouw voor u uit. Lees verder »

Weldra publicatie e-book (wedstrijd!)

Weldra publicatie e-book (wedstrijd!)

Binnen enkele dagen publiceert Anderlecht-online een e-boek over het afgelopen seizoen. Een seizoen waar we binnen twintig jaar nog over zullen praten. We schenken hiervan de komende dagen een aantal exemplaren weg. Lees verder »


 22-07-2014 

Jong Anderlecht wint van Deinze

Jong Anderlecht wint van Deinze

Een jong Anderlecht speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Deinze. Op invallers Najar en Kabasele na, krijgen de spelers die zondag in actie kwamen tijdens de Supercup rust. Fede Vico maakt zijn wederoptreden. Lees verder »

D'Alberto kan VVV Venlo niet overtuigen

D'Alberto kan VVV Venlo niet overtuigen

Antony D'Alberto is er niet in geslaagd een contract te versieren bij VVV Venlo. De rechtsback was er vorige week op proef en speelde mee in twee oefenwedstrijden, maar hij kon coach Maurice Steijn niet overtuigen. Lees verder »

Kljestan als pasmunt voor Conté?

Kljestan als pasmunt voor Conté?

Tijdens de Supercup kwam Sacha Kljestan niet in actie, wat er eens te meer op duidt dat Besnik Hasi niet meer op de Amerikaan rekent. Mogelijk gebruikt Anderlecht hem als pasmunt om Ibrahima Conté naar Brussel te halen. Lees verder »

Henen op weg naar Everton

Henen op weg naar Everton

Heeft David Henen eindelijk een nieuwe club? Volgens Het Laatste Nieuws tekent hij weldra een contract bij Everton. De 18-jarige flankaanvaller werd vorig seizoen verhuurd aan Monaco en zou Anderlecht 1,5 miljoen euro opleveren. Lees verder »

Vanden Stock stelt Hasi gerust

Vanden Stock stelt Hasi gerust

Hasi wacht nog steeds ongeduldig op inkomende transfers maar voorzitter Vanden Stock wil ook nu niets overhaasten. "We gaan geen gekke dingen doen", klinkt het bij de voorzitter in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Lees verder »

 21-07-2014 

Opinie: Paars-wit of blauw-wit?

Opinie: Paars-wit of blauw-wit?

De truitjes, er is lange tijd veel te doen geweest rond het roze uitshirt – daar kom ik straks wel nog eens op terug – maar ik wil toch ook graag eens iets kwijt rond het homeshirt. Lees verder »

Milivojevic: "Klaar voor nieuwe start"

Milivojevic:

Anderlecht zag tegen Lokeren een erg degelijke Luka Milivojevic. De Serviër is klaar voor een nieuwe start. "Ik moet de fans bedanken en ik putte ook moed uit gesprekken met Besnik Hasi en Herman Van Holsbeeck." Lees verder »

 20-07-2014 

Spelers blij met behalen Supercup

Spelers blij met behalen Supercup

De 12e Supercup binnenhalen is toch een reden om een klein feestje te bouwen. De spelers zijn alvast in de wolken met de overwinning en dat delen ze maar met alle plezier op de sociale media. Een overzicht. Lees verder »

Hebben spelers het duel goed verteerd?

Hebben spelers het duel goed verteerd?

Het valt af te wachten of al de spelers de Supercup goed verteerd hebben. Zo kregen Luka Milivojevic, Thomas Kaminski en Chancel Mbemba verzorging. Vooral Mbemba bleef tot het einde van de match last hebben van zijn elleboog. Lees verder »

Besnik Hasi: "Verdiend gewonnen"

Besnik Hasi:

Besnik Hasi heeft zijn eerste trofee van het seizoen beet, toch blijft de trainer er rustig bij. "In feite doet deze wedstrijd me niets, buiten dat we wel gewonnen hebben. We hebben een prijs gewonnen, niet meer dan dat." Lees verder »

Eerste reacties: Deschacht en Suarez

Eerste reacties: Deschacht en Suarez

Anderlecht wint de Supercup 2014, kapitein van dienst, Olivier Deschacht, kan al zijn zesde Supercup vieren. "Maar wennen doet het niet", aldus de verdediger. "Dit blijft iets om te kunnen navertellen." Lees verder »

Anderlecht onderhandelt niet met Ciman

Anderlecht onderhandelt niet met Ciman

In de Franstalige pers verscheen afgelopen week het bericht dat het bestuur zijn pijlen gericht had op Standard-speler Laurent Ciman. Maar Herman Van Holsbeeck is duidelijk: "We onderhandelen niet met Ciman." Lees verder »

Gillet kan niet winnen met Bastia

Gillet kan niet winnen met Bastia

Bastia speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen Evia Thonon Gaillard. De nieuwe club van Guillaume Gillet verloor met 2-1. Gillet bevond zich bij het basiselftal. Vandaag staat er voor hem rafting op het programma. Lees verder »

Mitrovic laat zich niet meer vangen

Mitrovic laat zich niet meer vangen

Mitrovic is klaar voor de Supercup, hij werkte de voorbije weken hard om de overtollige kilo's kwijt te raken en wil komend seizoen vooral veel goals maken. Ik ben volwassener geworden, klinkt het bij de speler. Lees verder »


 19-07-2014 

Supercup live op 2BE en La Deux

Supercup live op 2BE en La Deux

De Supercup tussen Anderlecht en Lokeren is morgen live te bekijken op 2BE. Franstalige voetballiefhebbers kunnen afstemmen op La Deux. De wedstrijd begint om 18 uur, de uitzending op 2BE om 17.40 uur en op La Deux om 17.45 uur. Lees verder »

Krychowiak tekent maandag bij Sevilla

Krychowiak tekent maandag bij Sevilla

Het lijkt nu definitief: Grzegorz Krychowiak wordt niet de nieuwe verdedigende middenvelder van Anderlecht. Via Twitter heeft de Pool zonet laten weten dat hij maandag een contract bij FC Sevilla tekent. Lees verder »

U19 nemen deel aan PSV Otten Cup

U19 nemen deel aan PSV Otten Cup

De U19 nemen op 15, 16 en 17 augustus deel aan de PSV Otten Cup. Onderverdeeld in groep A komen ze uit tegen PSV, Twente en Red Bull Brasil. Groep B bestaat uit Real Madrid, Liverpool, Heerenveen en AZ. Lees verder »

Nog tickets voor de Supercup

Nog tickets voor de Supercup

De ticketingdienst van paars-wit laat weten dat er nog tickets beschikbaar zijn voor de Supercup van morgen tegen Lokeren. De loketten blijven open tot aan het begin van de wedstrijd. Lees verder »

Diarra aangeboden bij Anderlecht

Diarra aangeboden bij Anderlecht

Volgens Het Nieuwsblad zou Alou Diarra aangeboden zijn bij paars-wit. De defensieve middenvelder zit zonder contract nadat West Ham begin juli beslist heeft het contract met de Fransman te verbreken. Lees verder »

 18-07-2014 

Praet en Mbemba nog twijfelachtig

Praet en Mbemba nog twijfelachtig

Het is niet niet zeker of Anderlecht zondag kan rekenen op Dennis Praet en Chancel Mbemba. Beide spelers sukkelden met blessures. "Praet hervatte pas vandaag de groepstraining", aldus Besnik Hasi. "We zullen geen risico's nemen." Lees verder »

Hasi: "Anderlecht is nog niet klaar"

Hasi:

Met zondag de strijd om de Supercup en volgend weekend de eerste competitiewedstrijd zit de voorbereiding er bijna op. "Maar we zijn niet klaar voor de Supercup", zegt Besnik Hasi op een persconferentie. "Ik maak me ongerust." Lees verder »

Hasi rekent zondag op Milivojevic

Hasi rekent zondag op Milivojevic

In afwachting van een nieuwe nummer zes rekent Besnik Hasi op Luka Milivojevic om Youri Tielemans bij te staan op het middenveld. "Luka is en vorm en hij zal zijn kans krijgen, zoals beloofd", vertelt Hasi. Lees verder »

De Bilde peter van fandag

De Bilde peter van fandag

De fandag van volgende week vrijdag zal onder het peterschap staan van Gilles De Bilde. De spits voetbalde tussen 1995 en 1997 en tussen 2001 en 2003 in het Astridpark. Lees verder »

Volgende week bod op Jeff Louis?

Volgende week bod op Jeff Louis?

Volgens Sudpresse gaat Anderlecht volgende week mogelijk een bod uitbrengen op de Haïtiaan Jeff Louis. De 21-jarige offensieve middenvelder van het Franse Nancy zou ongeveer wee miljoen euro zou kosten. Lees verder »

Van Holsbeeck ontvangt manager Van Buyten

Van Holsbeeck ontvangt manager Van Buyten

Deze middag ontvangt Herman Van Holsbeeck de zaakwaarnemer van Daniel Van Buyten, dat weet Sudpresse. De gesprekken gaan vermoedelijk over een eventuele transfer van de speler die einde contract is bij FC Bayern München. Lees verder »

Anderlecht blijft azen op Conté

Anderlecht blijft azen op Conté

Volgens Het Nieuwsblad blijft Anderlecht azen op de diensten van Ibrahima Conté van Zulte Waregem. Echter is er op dit moment een te groot verschil tussen de vraagprijs en het bedrag dat paars-wit voor de speler over heeft. Lees verder »

Lapage scoort tegen Cercle Brugge

Lapage scoort tegen Cercle Brugge

Eendracht Aalst heeft gisterenavond in een oefenduel met 0-2 gewonnen bij Cercle Brugge. Het tweede doelpunt werd gescoord door Youri Lapage, de kleinzoon van Paul Van Himst die door Anderlecht verhuurd wordt aan de tweedeklasser. Lees verder »

 17-07-2014 

Ogo al terug vertrokken

Ogo al terug vertrokken

Obi Ogo, een 16-jarige Nigeriaan die einde juni met de U21 trainde, heeft Neerpede al verlaten. Hij gaat wellicht bij Manchester United onderdak vinden. Mo Ouahbi, de nieuwe trainer bij de beloften, blijft verder experimenteren. Lees verder »

Kanu smeekt Anderlecht om transfer

Kanu smeekt Anderlecht om transfer

Besnik Hasi ziet in Kanu de ideale middenvelder om Youri Tielemans bij te staan. Als het van Kanu afhangt, tekent hij eerder vandaag dan morgen in Brussel. "Manager Van Holsbeeck, rond deze transfer alstublieft af", zo smeekt hij. Lees verder »

Tsjechische rechtsback aangeboden

Tsjechische rechtsback aangeboden

Het Nieuwsblad weet dat de Tsjechische rechtsback Ondrej Celustka aangeboden is bij Anderlecht. Celustka ligt sinds 2011 onder contract bij Trabzonspor, dat hem vorig seizoen uitleende aan Sunderland. Lees verder »

 16-07-2014 

Anderlecht wint met 0-2 van FC Luik

Anderlecht wint met 0-2 van FC Luik

In een oefenduel heeft Anderlecht vanavond met 0-2 gewonnen bij FC Luik. Besnik Hasi liet voornamelijk jongeren opdraven. Nadat Mitrovic voor de pauze een strafschop miste, nam paars-wit pas na rust afstand van de vierdeklasser. Lees verder »

Godeau nog van Anderlecht? Nope!

Godeau nog van Anderlecht? Nope!

Deze ochtend maakte Westerlo op zijn website bekend dat het Bruno Godeau dit seizoen huurt. De club schreef dat het dit doet van Anderlecht. Alle media namen dit over. Maar verkocht paars-wit hem vorig jaar niet aan Zulte Waregem? Lees verder »

Hasi test met Denayer nieuwe rechtsback

Hasi test met Denayer nieuwe rechtsback

Besnik Hasi zal tijdens de oefenwedstrijd van deze avond tegen FC Luik belofte Gilles Denayer testen als rechtsback. Eerder probeerde Hasi Michaël Heylen en Samuel Bastien al voor deze positie, maar dit is niet hun beste positie. Lees verder »

Kabasele grijpt nieuwe kans

Kabasele grijpt nieuwe kans

Het Nieuwsblad weet dat Nathan Kabasele tijdens de stage coach Besnik Hasi wist te overtuigen. De spits, die een nieuwe kans kreeg na drie uitleenbeurten, mag mogelijk blijven. Z'n manager praat deze week met Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

 15-07-2014 

Proto peter van Brusselse Zuidfoor

Proto peter van Brusselse Zuidfoor

Silvio Proto is samen met zanger Lange Jojo, bekend van het nummer 'Anderlecht Champion', peter van de Zuidfoor in Brussel. De twee zullen zaterdag 19 juli om 15 uur aanwezig zijn bij de officiële opening. Lees verder »

Acheampong beschuldigd van leeftijdsfraude

Acheampong beschuldigd van leeftijdsfraude

De ex-vriendin van Frank Acheampong heeft een klacht wegens mishandeling ingediend tegen de Ghanees. Ze zegt dat Acheampong haar tot tweemaal toe geslagen heeft nadat ze ontdekte dat hij tien jaar ouder zou zijn dan hij beweert. Lees verder »

D'Alberto probeert het bij VVV Venlo

D'Alberto probeert het bij VVV Venlo

Na een testperiode bij RKC Waalwijk is Anthony D'Alberto nu neergestreken bij VVV Venlo. Nog tot en met zaterdag probeert hij bij de Nederlandse club een contract te versieren. Hij zal aantreden in twee oefenwedstrijden. Lees verder »

Anderlecht hoeft Legear niet terug

Anderlecht hoeft Legear niet terug

Volgens La Dernière Heure werd Jonathan Legear aangeboden bij Anderlecht, maar heeft paars-wit het voorstel afgewimpeld. Legear staat onder contract bij Olympiakos, maar dat rekent niet meteen op hem en wil hem verhuren. Lees verder »

Kanu en/of Van Buyten?

Kanu en/of Van Buyten?

In de zoektocht naar versterking duiken er in de pers weer twee nieuwe namen op voor het Astridpark: Daniel Van Buyten en Rubenilson dos Santos da Rocha, kortweg Kanu. Van Buyten speelt bij Bayern München en is er einde contract. Lees verder »

 14-07-2014 

Opinie: Geld moet rollen

Opinie: Geld moet rollen

Sinds het behalen van de 33e landstitel kan Anderlecht-online niet veel positief nieuws meer brengen. Hoewel de zomermercato nog anderhalve maand duurt, mag Herman Van Holsbeeck stilaan wakker worden.
Lees verder »

Yedlin wordt te duur voor Anderlecht

Yedlin wordt te duur voor Anderlecht

De kans dat DeAndre Yedlin de nieuwe rechtsback van Anderlecht wordt, lijkt heel erg klein. De Amerikaanse international is hot op de transfermarkt en dit vertaalt zich in de transfersom. Die bedraagt zo'n 5 miljoen euro. Lees verder »

Bastien: "Men begreep mijn keuze niet"

Bastien:

Ook Samuel Bastien maakt sinds dit seizoen deel uit van de A-kern. Van nature is hij een middenvelder, maar tijdens de oefenduels speelde hij ook als rechtsachter. "Ik zal elke kans grijpen die ik krijg", klinkt het vastberaden. Lees verder »

Mitrovic: "Genoten van de buffetten"

Mitrovic:

Aleksandar Mitrovic kreeg na z'n vakantie een veeg uit de pan van Besnik Hasi omdat hij wat overgewicht had. In Het Laatste Nieuws geeft de spits toe dat hij zich wat liet gaan, maar hij nuanceert ook. "Het is geen tien kilo he." Lees verder »

Najar hervat morgen met medische testen

Najar hervat morgen met medische testen

Andy Najar is na zijn Wereldbekeravontuur met Honduras terug in het land. "Eindelijk thuis en klaar om morgen terug te starten!", klinkt het. Morgen moet hij in Gent de nodige fysieke testen afleggen in het Energy Lab. Lees verder »

Vanden Borre krijgt vrij

Vanden Borre krijgt vrij

Anthony Vanden Borre, die nog enkele maanden out is met een blessure aan het kuitbeen, krijgt na zijn WK-deelname tien dagen verlof. Pas over twee weken moet hij zich in Neerpede melden. Lees verder »

Hasi trekt aan de alarmbel

Hasi trekt aan de alarmbel

Coach Besnik Hasi blikt terug op een geslaagde stage maar roept het bestuur op om in actie te komen. Binnen twee weken start de competitie en Hasi heeft nog enkele versterking gekregen. Lees verder »

 13-07-2014 

Hasi: "Wil er op de eerste dag staan"

Hasi:

Nog twee weken en de competitie gaat van start. Sportweekend zocht Anderlecht op in Oostenrijk en zendt deze avond de reportage uit. Er is nog steeds geen versterking en dat maakt Besnik Hasi toch wat ongeduldig. Lees verder »

Verzamelde berichten

Verzamelde berichten

Om het kort te houden - het is weekend en ik moet nog frietjes snijden - hebben we verschillende nieuwsberichten gebundeld. We beginnen met de fandag op 25 juli. Lees verder »

Zomerstage is afgelopen

Zomerstage is afgelopen

Na een weekje Oostenrijk keren de spelers en staff vandaag terug huiswaarts. De voorbereiding voor de Supercup kan nu van start gaan. Woensdag de 16e staat er wel nog een oefenwedstrijd op het programma, dit tegen RFC Liège. Lees verder »

 12-07-2014 

Proto terug op het veld

Proto terug op het veld

Goed nieuws voor Silvio Proto. Zeven weken na zijn blessure kon hij weer het veld op samen met Max de Jong. 15 minuten duurde de training maar de doelman was toch tevreden, zo laat hij op Twitter weten. Lees verder »

Praet veilt truitje voor Thor

Praet veilt truitje voor Thor

Dennis Praet is één van de vier voetballers die een gesigneerd truitje laat veilen ten voordele van Thor, een kindje van 2,5 jaar met een genetische hersenafwijking waardoor die in zijn eigen leefwereld leeft. Lees verder »

Gillet en Kindermans kwamen in actie

Gillet en Kindermans kwamen in actie

Twee Anderlecht-spelers kwamen gisteren in actie bij de club aan wie ze voor een seizoen uitgeleend worden. Guillaume Gillet kwam de eerste 45 minuten met Bastia in actie tegen Ajaccio. Eindstand: 0-0. Lees verder »

 11-07-2014 

Nieuwe geluidsinstallatie in stadion

Nieuwe geluidsinstallatie in stadion

Anderlecht heeft van de vakantie gebruikt gemaakt om een nieuwe geluidsinstallatie van het merk NEXO, te installeren in het Constant Vanden Stock stadion. Komende maandag wordt de installatie uitgebreid getest. Lees verder »

Anderlecht wint in oefenduel van Kiev

Anderlecht wint in oefenduel van Kiev

Om 17.30 uur speelde Anderlecht in Oostenrijk een oefenwedstrijd tegen Dynamo Kiev. In de basis was ook Matias Suarez terug te vinden, zijn eerste wedstrijd sinds hij zich blesseerde. Paars-wit won uiteindelijk met 2-1. Lees verder »

Krychowiak tekent wellicht bij Sevilla

Krychowiak tekent wellicht bij Sevilla

Grzegorz Krychowiak werd door de pers regelmatig gelinkt aan Anderlecht. Op een bepaald moment klonk het zelfs dat de Pool, die dan als vervanger zou moeten dienen van Cheikhou Kouyaté, een mondeling akkoord had met de club. Lees verder »

Bastien wordt geïnterviewd door N'Sakala

Bastien wordt geïnterviewd door N'Sakala

Tijdens de stage te Oostenrijk is er ook tijd om even te ontspannen. Fabrice N'Sakala speelt journalist en duwt Samuel Bastien een micro onder de neus en vraagt hem over zijn ervaringen omtrent zijn recente opname in de A-kern Lees verder »

 10-07-2014 

Kwaaltjes bij Kawaya en Praet

Kwaaltjes bij Kawaya en Praet

Andy Kawaya heeft tijdens de ochtendtraining een trap gekregen op de knie. De meniscus werd licht geraakt, uit voorzorg nam hij niet deel aan de namiddagtraining. Dennis Praet heeft last van de lies. Lees verder »

Suarez: "Ik voel dat Hasi op mij rekent"

Suarez:

Na twee verloren jaren wil Matias Suarez dit seizoen opnieuw schitteren. Daarna wil hij eindelijk hogerop. "Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit mijn laatste seizoen bij Anderlecht wordt", vertelt de Argentijn. Lees verder »

 09-07-2014 

Mbemba terug op het veld

Mbemba terug op het veld

Chancel Mbemba traint individueel onder begeleiding van een fysical coach. De speler was sinds het vriendschappelijk duel tegen Bergen out met een blessure aan de hamstring. Lees verder »

Verhuur Lapage en Koulibaly eindelijk rond

Verhuur Lapage en Koulibaly eindelijk rond

De uitleenbeurten van Youri Lapage en Elis Koulibaly zijn eindelijk volledig rond. Een tijdje geleden raakte bekend dat de twee spelers uit de beloftenkern naar Aalst zouden gaan, maar een transferverbod strooide roet in het eten. Lees verder »

Fans schuiven aan voor abonnementen

Fans schuiven aan voor abonnementen

Vandaag woensdag negen juli is de vrije verkoop van abonnementen (reguliere competitie + plays off's) gestart. Ondanks de regen stonden heel wat fans in de rij om een abonnement aan te schaffen. Lees verder »

Verkoop roze shirts vlot niet

Verkoop roze shirts vlot niet

Officieel heet de kleur van de uit-shirts "wonder bloom" maar daar denken de meeste supporters anders over. Navraag bij de fanshop leert dat de verkoop van deze shirts niet echt vlot. Lees verder »

Gillet ruilt Anderlecht voor Bastia

Gillet ruilt Anderlecht voor Bastia

Op Twitter heeft de Franse club SC Bastia de komst aangekondigd van Guillaume Gillet. De speler wordt volgens de Franse pers voor één jaar verhuurd met optie tot aankoop. Een officieel bericht van RSC Anderlecht is er nog niet. Lees verder »

Anderlecht bracht bod uit op Yedlin

Anderlecht bracht bod uit op Yedlin

Volgens Skysports zou Anderlecht een officieel bod uitgebracht hebben op DeAndre Yedlin. De rechtsback speelt op dit moment bij Seattle Sounders en maakt in het duel tegen de Duivels indruk om zijn aanvallende kwaliteiten. Lees verder »

 08-07-2014 

Anderlecht grijpt naast Rukavina

Anderlecht grijpt naast Rukavina

Anderlecht kan de komst van Antonio Rukavina vergeten. De rechtsachter, die volgens de kranten erg dicht bij een overeenkomst stond, bereikte vandaag een akkoord met de Spaanse club Villareal. Lees verder »

Lardot fluit Supercup

Lardot fluit Supercup

Jonathan Lardot is aangeduid als scheidsrechter voor de Supercup op 20 juli tegen Lokeren. Het duel wordt om 18 uur afgetrapt in het Constant Vanden Stock-stadion. Lees verder »

N'Sakala hoopt op meer speeltijd

N'Sakala hoopt op meer speeltijd

Revelatie van vorige seizoen, N'Sakala Fabrice heeft beslist om nog een seizoen bij Anderlecht te blijven. Ondanks de intresse van andere clubs wil hij de strijd aangaan met Deschacht om titularis te worden. Lees verder »

Anderlecht onderhandelt met Rukavina

Anderlecht onderhandelt met Rukavina

Door het vertrek van Gillet en de blessure van Vanden Borre is er geen rechtsback meer voorhanden. Anderlecht volgt de 30-jarige Serviër Antonia Rukavina, die eerder al voor München 1860 en Borussia Dortmund speelde. Lees verder »

 07-07-2014 

Anderlecht met 24 spelers naar Oostenrijk

Anderlecht met 24 spelers naar Oostenrijk

24 spelers, waarbij vier keepers, bliezen deze voormiddag verzamelen voor het oefenkamp in Oostenrijk. Zoals aangekondigd is Guillaume Gillet er niet bij. Wel van de partij, hoewel officieel niet in de A-kern, is Nathan Kabasele. Lees verder »

Start verkoop tickets Supercup

Start verkoop tickets Supercup

RSC Anderlecht laat weten dat vanaf vandaag de tickets voor de Supercup (20 juli tegen Lokeren) aangekocht kunnen worden. Volwassenen betalen acht euro voor staanplaats en 12 voor een zitplaats. -16-jarigen betalen vijf euro. Lees verder »

Bimal op 22 juli terug in Neerpede

Bimal op 22 juli terug in Neerpede

Bimal Gharti Magar zal dan toch nog in juli neerstrijken in Neerpede, meer bepaald de 22ste. De Nepalees is met de U16 van zijn land op stage in Zuid-Korea. Op 21 juli keren ze terug naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Lees verder »

Anderlecht vertrekt vandaag op stage

Anderlecht vertrekt vandaag op stage

Vandaag neemt paars-wit het vliegtuig naar Oostenrijk voor een week oefenstage. Besnik Hasi vertrekt met 26 spelers. De geblesseerde Silvio Proto (handbeenbreuk) en Chancel Mbemba (spierblessure) vertrekken mee naar Saalfelden. Lees verder »

 06-07-2014 

Suarez: "Ken Mitrovic uit mijn hoofd"

Suarez:

Met Bruno, Pollet en Vargas verloor Anderlecht drie offensieve pionnen, maar versterking voor de voorhoede wordt niet meteen gezocht. Het rekent immers op de terugkerende Matias Suarez en die klinkt ambitieus. Lees verder »

Definitieve rugnummers bekend

Definitieve rugnummers bekend

Door het nemen van de traditionele groepsfoto en profielfoto's, zijn ook de definitieve rugnummers van de spelers bekend gemaakt. De nummers 4, 5, 6 en 11 zijn nog vrij om toegekend te worden. Lees verder »

Bimal later in Anderlecht?

Bimal later in Anderlecht?

Normaal gezien zou de Nepalees Bimal Gharti Magar op 17 juli terugkeren naar Anderlecht maar de kans is groot dat dit enkele maanden later zal zijn. Bimal is namelijk geselecteerd voor het AFC U-16 kampioenschap. Lees verder »

 05-07-2014 

België treurt, Biglia naar halve finale

België treurt, Biglia naar halve finale

Het WK zit erop voor de Rode Duivels. De Belgen verloren in de kwartfinale van Argentinië met 1-0 na een vroeg doelpunt van Gonzalo Higuain. Bij Argentinië speelde oud-Anderlecht-aanvoerder Lucas Biglia de hele partij. Lees verder »

Gillet heeft akkoord met Bastia

Gillet heeft akkoord met Bastia

Er ligt voor Guillaume Gillet een driejarig contract klaar bij Bastia. Hoewel er nog geen vervanger is voor Gillet wil Anderlecht meewerken aan een transfer. Besnik Hasi ziet het vertrek van nog een sterkhouder met lede ogen aan. Lees verder »

Argentinië rekent op Biglia

Argentinië rekent op Biglia

Om 18 uur wordt op het WK in Brazilië de kwartfinale tussen België en Argentinië gespeeld. Anthony Vanden Borre moet geblesseerd toekijken, maar met Lucas Biglia in de basis heeft het duel toch een paars-wit tintje. Lees verder »

Anderlecht kan niet scoren tegen Bergen

Anderlecht kan niet scoren tegen Bergen

In zijn derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding heeft Anderlecht 0-0 gelijk gespeeld tegen Bergen. Positief was wel dat Matias Suarez na acht maanden blessureleed zijn wederoptreden vierde. Hij speelde 25 minuten. Lees verder »

Gillet vraagt bedenktijd

Gillet vraagt bedenktijd

Guillaume Gillet werd gisteren rondgeleid bij Bastia en onderhandelde er over een transfer. Hij had ook een gesprek met coach Claude Makélélé. De Anderlecht-aanvoerder vroeg echter nog even bedenktijd. Lees verder »

Mbemba out, Suarez tegen Bergen

Mbemba out, Suarez tegen Bergen

Chancel Mbemba liep een blessure aan de hamstrings op en is zeker tien dagen out. Matias Suarez zou vandaag voor de eerste keer aantreden tegen Bergen. Hij heeft geen last meer van zijn knie, maar moet wel aan de conditie werken. Lees verder »

 04-07-2014 

Gillet op huurbasis naar SC Bastia?

Gillet op huurbasis naar SC Bastia?

Mag Guillaume Gillet dan toch Anderlecht verlaten ondanks de blessure van Anthony Vanden Borre? Volgens corsematin.com is een akkoord tussen de speler en de Franse club SC Bastia niet veraf meer. Lees verder »

Morgen oefenwedstrijd tegen Bergen

Morgen oefenwedstrijd tegen Bergen

Morgen om 15 uur speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Bergen. De loketten openen vanaf 13 uur. Een ticket kost 10 euro, -16-jarigen betalen 5 euro. Het is mogelijk om de tickets vandaag al aan te kopen. Lees verder »

Cyriac: "Alles doen voor basisplaats"

Cyriac:

Anderlecht verwacht dit seizoen veel van Gohi Bi Cyriac. Hoewel David Pollet en Massimo Bruno vertrokken, hoeft Besnik Hasi geen nieuwe aanvaller. "Dit is een extra motivatie voor mij om keihard te werken", vertelt de Ivoriaan. Lees verder »

Heylen: "Wil van Champions League proeven"

Heylen:

Na een uitleenbeurt aan KV Kortrijk krijgt Michaël Heylen tijdens de voorbereiding zijn kans. De verdediger is ambitieus en hoopt dit seizoen zijn kans te krijgen. "Op rechts liggen er mogelijkheden", zo weet de Antwerpenaar. Lees verder »

 03-07-2014 

Kanu verbreekt contract bij Standard

Kanu verbreekt contract bij Standard

De Braziliaan Kanu heeft eenzijdig zijn contract verbroken bij Standard. Hij deed hiervoor een beroep op de beruchte wet van '78. Geruchten linken de verdediger aan Anderlecht, maar zijn manager ontkent dat er al gesproken is. Lees verder »

 02-07-2014 

Biglia volgende tegenstander Rode Duivels

Biglia volgende tegenstander Rode Duivels

De Rode Duivels hebben zich na een sterke wedstrijd geplaatst voor de kwartfinale op het WK. Zonder de geblesseerde Anthony Vanden Borre versloeg het de Verenigde Staten met 2-1. Zaterdag wacht het Argentinië van Lucas Biglia. Lees verder »

 01-07-2014 

Kouyaté verrast ex-ploegmaats en fans

Kouyaté verrast ex-ploegmaats en fans

Cheikhou Kouyaté verraste zijn voormalige ploegmakkers en fans vanmiddag met een bezoekje na de open trainig. De Senegalees maakte enkele weken geleden de overstap naar West Ham, maar is Anderlecht duidelijk nog niet vergeten. Lees verder »

Soumare tekent bij Avellino

Soumare tekent bij Avellino

De Italiaanse club Avellino heeft via zijn website bekend gemaakt dat Mohamed Soumarè een contract voor drie jaar getekend heeft. Paars-wit verliest na Nabil Jaadi dus opnieuw een beloftevolle speler aan een Italiaanse club. Lees verder »

Pollet: "Geen vertrouwen bij Anderlecht"

Pollet:

David Pollet trainde gisteren een eerste keer mee met zijn nieuwe club AA Gent. De spits gaf na afloop een woordje uitleg over zijn snel vertrek bij Anderlecht. "Ik voelde geen vertrouwen en vroeg of ik mocht vertrekken." Lees verder »