Archieven

 31-07-2009 

Carney maakt goede indruk

Carney maakt goede indruk

Het Nieuwsblad weet dat de Australische tester David Carney gisteren op training een goede indruk maakte met enkele goede passes en intercepties. Momenteel mag hij van de club echter niet met de pers praten. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Achter enkele geselecteerden voor Kortrijk staat een vraagteken. Zo heeft Biglia last van de adductoren en kon hij maar een halfuurtje meetrainen. Polak sukkelt dan weer een ontsteking aan de luchtpijp. Lees verder »

Eurofoot toernooi: dag 1

Eurofoot toernooi: dag 1

Ook dit jaar zijn de min 19-jarigen van Anderlecht weer van de partij op het Litto Eurofoot toernooi. Het internationaal jeugdtoernooi in Oostduinkerke gaat telkens door in het eerste weekend van augustus. Lees verder »

Kruiswijk heeft geen zin in Düsseldorf

Kruiswijk heeft geen zin in Düsseldorf

Het Duitse Fortuna Düsseldorf wil naast Dmitri Bulykin ook Arnold Kruiswijk tijdelijk overnemen. De Nederlandse verdediger vroeg eerst bedenktijd, maar liet vandaag aan Anderlecht weten dat hij niets voelt voor een vertrek. (HLN) Lees verder »

Siani opnieuw naar Sint-Truiden

Siani opnieuw naar Sint-Truiden

Sébastien Siani wordt door Anderlecht opnieuw voor een seizoen uitgeleend aan Sint-Truiden. Dat zijn beide partijen overgeenkomen. Beveren toonde ook interesse voor Siani, maar vangt dus bot. Lees verder »

 30-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Lucas Biglia heeft last van de adductoren en kreeg vandaag verzorging. Daarna trainde hij individueel binnen. Ook Nicolas Frutos, Cheikhou Kouyaté, Ondrej Mazuch en Nemanja Rnic werkten individueel. Lees verder »

Siani blijft waarschijnlijk bij Sint-Truiden

Siani blijft waarschijnlijk bij Sint-Truiden

Sébastien Siani werd vorig jaar uitgeleend aan Sint-Truiden en de promovendus zou die uitleenbeurt graag verlengen. De onderhandelingen daarover zijn aan de gang en een akkoord is niet veraf. Dat meldt Anderlecht op zijn website. Lees verder »

Heerenveen huurt Losada wellicht

Heerenveen huurt Losada wellicht

Hernan Losada, die weg mag bij Anderlecht, werd donderdagmiddag goedgekeurd door de medische staf van Heerenveen. Volgens de Nederlandse pers zou Heerenveen de Argentijn huren en niet definitief aantrekken. Lees verder »

Schollen hoopt op contractverlenging

Schollen hoopt op contractverlenging

Davy Schollen moest noodgedwongen in de tribune plaatsnemen om vandaar uit Anderlecht met 5-0 te zien winnen. De doelman kampt namelijk met een blessure waardoor Proto zijn plek onder het doel innam. Lees verder »

 29-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Oleksandr Iakovenko (zware mondinfectie) heeft het ziekenhuis mogen verlaten en zal eind deze week opnieuw zijn conditie beginnen opbouwen. Arnold Kruiswijk (teen) trainde vandaag opnieuw met de bal. Lees verder »

Anderlecht doet financieel goede zaak

Anderlecht doet financieel goede zaak

De 5-0 overwinning tegen Sivasspor is niet alleen sportief een prachtig resultaat, ook financieel doet Anderlecht wellicht een goede zaak. Als het doorstoot naar de 4de voorronde rinkelt de kassa in Brussel. Lees verder »

Suarez: "Hopelijk vanaf nu gelanceerd"

Suarez:

Matias Suarez was gisteren dé uitblinker tegen Sivasspor en lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. "Vorig jaar had ik het wat moeilijk", vertelt Suarez. "Ik wist wat ik kon, maar het kwam er gewoon niet uit." Lees verder »

Australische tester naar Anderlecht

Australische tester naar Anderlecht

Het Laatste Nieuws meldt dat er binnenkort een Australische tester zal meetrainen bij Anderlecht. Rhys Williams, een 21-jarige international, zou een alternatief kunnen zijn voor de linkerflank als Van Damme toch zou vertrekken. Lees verder »

Boussoufa: "Organisatie zat heel goed"

Boussoufa:

Net als zijn coach vindt Mbark Boussoufa dat Anderlecht zo snel mogelijk de knop moet omdraaien. "We hebben het schitterend gedaan, maar zaterdag volgt er opnieuw een belangrijke partij", weet de Marokkaan. Lees verder »


 28-07-2009 

Collega's gunnen Jacobs de titel

Collega's gunnen Jacobs de titel

Tien van de zestien trainers uit de Belgische eerste klasse zien de nieuwe play-offs in de Jupiler Pro League niet zitten. Dat blijkt uit een enquête van het weekblad Humo. Meer dan de helft tipt Anderlecht als kampioen. Lees verder »

Suarez is klaar voor nieuwe seizoen

Suarez is klaar voor nieuwe seizoen

De 21-jarige Argentijnse spits liet tijdens de voorbereiding meer dan aardige dingen zien. Na een jaar aanpassing lijkt de echte Suarez te ontbolsteren en wil hij zijn ware gelaat aan de fans tonen. Lees verder »

Deschacht: "Jelle zal wel spelen"

Deschacht:

Kapitein Olivier Deschacht is ervan overtuigd dat Jelle Van Damme straks gewoon zal spelen tegen Sivasspor. "Jelle zal wel spelen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "En als hij dat niet doet, staat er een goede vervanger klaar." Lees verder »

 27-07-2009 

Selectie: Anderlecht - Sivasspor

Selectie: Anderlecht - Sivasspor

Morgen neemt Anderlecht het op tegen de Turkse vice-kampioen Sivasspor. Trainer Ariël Jacobs maakte een 19-koppige kern bekend. Jelle Van Damme trainde gewoon mee en zit ook in de selectie. Lees verder »

Anderlecht - Sivasspor niet op tv

Anderlecht - Sivasspor niet op tv

De heenwedstrijd van Anderlecht tegen Sivasspor in de derde voorronde van de Champions League zal morgen niet te zien zijn op tv. Geen enkele zender was bereid om de vraagprijs van paars-wit te betalen. Lees verder »

 26-07-2009 

 25-07-2009 

Jacobs: "Kunnen de nul niet houden"

Jacobs:

Anderlecht speelde gisteren 1-1 gelijk tegen Genoa. "We hebben weer een goeie les geleerd", zegt trainer Ariël Jacobs op rsca.be. "De centrale middenvelders liepen bij het tegendoelpunt uit positie." Lees verder »

 24-07-2009 

Purple Heart vervangt RSCA Magazine

Purple Heart vervangt RSCA Magazine

Eerder deze week raakte bekend dat het RSCA Magazine opgedoekt werd, maar er komt een ander tijdschrift in de plaats. Het nieuwe clubmagazine zal Purple Heart heten en 20 keer per seizoen verschijnen. Lees verder »

Anderlecht gaat stadion uitbreiden

Anderlecht gaat stadion uitbreiden

Anderlecht heeft vandaag over de evolutie in het stadiondossier een persconferentie gegeven. Een nieuw stadion lijkt veraf want paars-wit gaat het CVDS-stadion uitbreiden naar 30.000 zitplaatsen. Lees verder »

Kortrijk wil Kouyaté opnieuw

Kortrijk wil Kouyaté opnieuw

Kortrijk zou opnieuw interesse hebben om Cheikhou Kouyaté te huren van Anderlecht. De Senegalees speelde vorig seizoen op huurbasis bij Kortrijk, maar keerde deze zomer terug naar het Astridpark. Lees verder »

 23-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nicolas Frutos werkte vandaag de volledige groepstraining af. Bakary Sare kreeg tijdens de wedstrijd tegen Wetteren een trap op de enkel. Het ligament werd daarbij geraakt en hij kreeg verzorging. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Genoa

Selectie: Anderlecht - Genoa

Morgen, vrijdag 24 juli, staat de generale repetitie voor de derde voorronde van de Champions League op het programma. Anderlecht oefent dan in het eigen stadion tegen de Italiaanse eersteklasser Genoa. Lees verder »

Engelse interesse voor Wasilewski

Engelse interesse voor Wasilewski

Volgens Poolse media staat Marcin Wasilewski in de belangstelling van Stoke City en Blackburn Rovers. Het is nog onduidelijk hoe concreet de interesse is, maar Anderlecht zou meer dan 2 miljoen euro vragen voor zijn rechtsachter. Lees verder »


 22-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Thomas Chatelle (kniestoot) hervatte vandaag de training. Cheikhou Kouyaté (jukbeen) trainde deels individueel en deels met de groep. Frutos, Kruiswijk, Legear, Losada en Mazuch werkten individueel. Lees verder »

Programma RSCA Fan Day 2009

Programma RSCA Fan Day 2009

Komende zondag opent Anderlecht weer de deuren van het Astridpark met de RSCA Fan Day. Paars-wit heeft het programma bekend gemaakt en hoopt opnieuw duizenden supporters te mogen verwelkomen. Lees verder »

Transfer Bulykin bijna rond

Transfer Bulykin bijna rond

De transfer van Bulykin naar Fortuna Düsseldorf zou zo goed als rond zijn. Dat zegt Fortuna-manager Wolf Werner in de Duitse pers. "Ik verwacht dat donderdag of vrijdag de transfer rond is." Lees verder »

Kanu mogelijk opnieuw uitgeleend

Kanu mogelijk opnieuw uitgeleend

Nu Frutos terug is, wordt de Braziliaanse spits Kanu dit seizoen mogelijk opnieuw uitgeleend. Dat schrijft De Standaard vandaag. Anderlecht beschikt volgens het bestuur over genoeg spitsen. Cercle Brugge zou weer kandidaat zijn. Lees verder »

Roda wil Losada nog steeds

Roda wil Losada nog steeds

Roda JC toont nog steeds interesse in Hernan Losada. Harm Van Veldhoven, de trainer van Roda, kent de Argentijn nog van bij Germinal Beerschot en zou hem graag naar Kerkrade halen. Lees verder »

 21-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nicolas Frutos trainde vandaag voor het eerst weer met de groep na zijn terugkeer uit Argentinië. In de voormiddag trainde de spits wel nog individueel. Ook Davy Schollen heeft intussen de groepstraining hervat. Lees verder »

 20-07-2009 

 19-07-2009 

Nicolas Frutos terug in België

Nicolas Frutos terug in België

Nicolas Frutos is deze avond geland op Zaventem. De spits verbleef zes maanden lang in Argentinië om te revalideren van zijn achillespees blessure. Morgen zal de Argentijn meer uitleg geven op een persconferentie. Lees verder »

 18-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Thomas Chatelle kreeg in de eerste helft tegen Olhanense een kniestoot en bleef na de rust binnen. De blessure van Ondrej Mazuch (spierletsel) evalueert goed, maar hij zal uit voorzorg niet spelen tegen Bilbao. Lees verder »

Jacobs: "Hebben tegengoals weggegeven"

Jacobs:

Anderlecht verloor gisteren voor het eerst in de voorbereiding met 2-1 van Olhanense. "Het spel verliep wat chaotisch langs beide kanten", aldus trainer Ariël Jacobs die vond dat zijn ploeg meer verdiende. Lees verder »

Kruiswijk terug naar Nederland?

Kruiswijk terug naar Nederland?

Het ziet er naar uit dat Arnold Kruiswijk binnenkort terug in de Eredevisie zal voetballen. De Nederlander heeft de interesse van Roda JC. Kruiswijk kon nooit echt doorbreken bij Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht favoriet volgens Fuat Capa

Anderlecht favoriet volgens Fuat Capa

Veel weet men in België niet over Sivasspor, maar Turkije-specialist Fuat Capa en trainer van MVV laat in Gazet van Antwerpen zijn licht schijnen over de Turkse tegenstander van Anderlecht in de Champions League. Lees verder »

 17-07-2009 

Ticketprijzen Anderlecht - Sivasspor

Ticketprijzen Anderlecht - Sivasspor

Anderlecht heeft de ticketprijzen bekendgemaakt voor de thuismatch tegen Sivasspor in de derde voorronde van de CL. De prijzen variëren van 6 tot 30 euro en voor abonnees volgt er een voorrangsperiode. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Geen excuses meer"

Van Holsbeeck:

Manager Herman Van Holsbeeck reageerde gematigd op de loting. "Vorig jaar waren we tevreden over de loting, maar toch werd het een nachtmerrie", rakelde hij het 'BATE-verhaal' op. "Er is echter geen excuus." Lees verder »

Het Turkse Sivasspor doorgelicht

Het Turkse Sivasspor doorgelicht

Met Sivasspor treft Anderlecht net als in 2007 (toen uitgeschakeld door Fenerbahce, red) een Turkse ploeg in de 3de voorronde van de Champions League. Sivasspor promoveerde in 2005 naar de eerste klasse. Lees verder »

Losada in beeld bij Roda JC

Losada in beeld bij Roda JC

Verschillende Anderlecht-spelers kunnen rekenen op de belangstelling van Roda JC. De Nederlandse club praat met paars-wit over de moglijke huur van enkele spelers. Naast Hernan Losada staan ook Proto en Kouyaté op het lijstje. Lees verder »

 16-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Na de aankomst gisteren in Portugal stonden er vandaag twee trainingen op het programma. Ondrej Mazuch moest woensdag de training verlaten met een spierletsel en trainde vandaag niet. Lees verder »

Anderlecht - Genoa live op Belgacom 11

Anderlecht - Genoa live op Belgacom 11

De oefenwedstrijd van Anderlecht tegen het Italiaanse Genoa zal rechtstreeks worden uitgezonden op tv. Belgacom 11 zal de oefenpartij, die overigens gratis is voor abonnees, op het scherm brengen op vrijdag 24 juli om 20u. Lees verder »

 15-07-2009 

Bulykin bijna van Fortuna Düsseldorf

Bulykin bijna van Fortuna Düsseldorf

Er lijkt dan toch schot te komen in de zaak rond de transfer van Dmitri Bulykin. De Duitse tweedeklasser Fortuna Düsseldorf wil Bulykin voor een jaar huren en hoopt de transfer eerstdaags af te ronden. Lees verder »

Anderlecht scout Kroaat Sharbini

Anderlecht scout Kroaat Sharbini

Ook al is het niet de bedoeling onmiddellijk nieuwe spelers aan te trekken, Anderlecht blijft wel waakzaam op de transfermarkt. Zo volgt paars-wit volgens Voetbal België de Kroaat Anas Sharbini. Lees verder »

 14-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nadat de spelers gisteren een dagje vrij hadden trainden ze vandaag twee keer. Mbark Boussoufa (kaakbeenbreuk) werkte een individuele training af en Jonathan Legear (quadriceps) ging individueel lopen. Lees verder »

 13-07-2009 
 12-07-2009 

Anderlecht mag Honda schrappen

Anderlecht mag Honda schrappen

Keisuke Honda gaat niet in op mogelijke voorstellen van buitenlandse clubs. De Japanse middenvelder wil nog zeker twee seizoenen in de Nederlandse Eredivisie aan de slag blijven. Lees verder »

 11-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Op de training van paars-wit ging het er gisteren stevig aan toe. Kanu werd tijdens een actie getackeld door Bernardez en moest de training verlaten met een pijnlijke enkel. Lees verder »

RSCA Magazine houdt op te bestaan

RSCA Magazine houdt op te bestaan

RSCA Magazine, het clubblad van Anderlecht dat enkele jaren lang, maandelijks verscheen, houdt er mee op te bestaan. Paars-wit gaat zich nu concentreren op het clubblad Matchday dat gratis wordt verdeeld bij elke thuismatch. Lees verder »

 10-07-2009 

Proto wil eerste doelman worden

Proto wil eerste doelman worden

Proto, die terug komt van een uitleenbeurt aan Germinal Beerschot, is ambitieus: hij wil en zal eerste doelman worden bij Anderlecht. Hij is er van overtuigd dat de trainer al een keuze heeft gemaakt. Lees verder »

 09-07-2009 

Reynaldo: "Mijn idool is Ronaldo"

Reynaldo:

Reynaldo werd door trainer Ariël Jacobs geselecteerd voor de stage in Oostenrijk. De 19-jarige Braziliaan was afgelopen seizoen een vaste waarde bij de beloften en maakt nu ook officieel deel uit van de A-kern. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Anderlecht trainde gisteren op oefenstage in Oostenrijk twee keer. In de voormiddag werkten de spelers aan hun conditie in de fitnesszaal en in de late namiddag werd er getraind op het veld van Neustift. Lees verder »

 08-07-2009 

Ook Zulte Waregem wil Kanu lenen

Ook Zulte Waregem wil Kanu lenen

Zulte Waregem zou net als Cercle Brugge Kanu graag een seizoen lenen van Anderlecht. Cercle leende de Braziliaan vorig seizoen van paars-wit en lijkt over de beste papieren te beschikken. Lees verder »

 07-07-2009 
 06-07-2009 

Belga sport - Jan Mulder

Belga sport - Jan Mulder

In zijn drang om Europa te veroveren wendde Anderlecht midden jaren zestig de blik richting het noord-Nederland. Jan Mulder werd in geen tijd de favoriete voetballer van de Brusselse elite. Lees verder »

 05-07-2009 

Honda wijst België zeker niet af

Honda wijst België zeker niet af

Traditioneel presenteren de media heel wat namen van mogelijke transfers in het tussenseizoen. Zo ook die van Keisuke Honda, de Japanner die de afgelopen weken aan Anderlecht werd gelinkt. Lees verder »

 04-07-2009 

Anderlecht wint met 1-4 van Doornik

Anderlecht wint met 1-4 van Doornik

Anderlecht heeft ook zijn derde oefenpartij met een zege afgesloten. Paars-wit won bij Doornik met 1-4. Kanu, De Sutter, Reynaldo en Lukaku zorgden voor de goals. Schollen en Proto keepten elk een helft. Lees verder »

Gelukkige verjaardag Regis

Gelukkige verjaardag Regis

Vandaag is het de verjaardag van Regis (Siger)! Regis is één van de drijvende krachten van de franse sectie van deze site! Bedankt voor al het werk en een gelukkige verjaardag Regis! Lees verder »

 03-07-2009 

Selectie: Doornik - Anderlecht

Selectie: Doornik - Anderlecht

Morgen speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Doornik. Trainer Ariël Jacobs selecteerde hiervoor 23 spelers. De aftrap vindt plaats om half acht op het veld van Doornik. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Arnold Kruiswijk onderging een echo wegens last van de voet. Na onderzoek is gebleken dat de Nederlander een barstje heeft opgelopen aan een teen. Hij trainde niet en kreeg verzorging. Lees verder »

Ook Lazio ziet wat in Biglia

Ook Lazio ziet wat in Biglia

Naast Spaanse en Engelse interesse, is er nu voor Lucas Biglia ook belangstelling vanuit Italië. Volgens de Italiaanse media zou Lazio de Argentijn willen halen als vervanger voor Cristian Ledesma. Lees verder »

Gillet bijna blessurevrij

Gillet bijna blessurevrij

Guillaume Gillet heeft al een tijd last van een nekblessure. Een irritatie op een zenuwwortel in de nek zorgde er ook voor dat de speler continu pijn en een slapend gevoel in de arm had. Lees verder »

 02-07-2009 

Alle abonnementen de deur uit

Alle abonnementen de deur uit

Net zoals vorig seizoen zal ook nu het Constant Vanden Stock-stadion iedere speeldag uit zijn voegen barsten. De ticketing van Anderlecht laat immers weten dat alle abonnementen voor het seizoen 2009-2010 intussen verkocht zijn. Lees verder »

Lukaku nog niet in A-kern dit seizoen

Lukaku nog niet in A-kern dit seizoen

Romelu Lukaku trainde gisteren mee met de A-kern van Anderlecht, maar zal daar nog niet voltijds in opgenomen worden. De voornaamste reden daarvan is dat het trainingsschema afwijkt van zijn schooluren. Lees verder »

 01-07-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Geen Bakary Sare vandaag op training. De middenvelder sukkelt met een contractuur van de hamstrings en volgt een individueel programma. Ook Matias Suarez (verrekking buikspieren) trainde individueel. Lees verder »