Archieven

 31-07-2008 

Anderlecht reekshoofd in eerste voorronde

Anderlecht reekshoofd in eerste voorronde

Anderlecht zit vrijdag bij de loting voor de eerste voorronde van de Champions League in de eerste pot en is bijgevolg reekshoofd. Paars-wit ontloopt zo de toppers, maar het moet zelf natuurlijk nog wel voorbij BATE geraken. Lees verder »

Wasilewski loopt knieblessure op

Wasilewski loopt knieblessure op

Paars-wit zal het een tijdje zonder Marcin Wasilewski moeten stellen. De Pool blesseerde zich woensdagavond tijdens de wedstrijd tegen BATE aan de knie. Hij liep een verrekking op aan de mediale band en zal een tijdje out zijn. Lees verder »

Jacobs blikt terug op RSCA - BATE

Jacobs blikt terug op RSCA - BATE

Trainer Ariël Jacobs kwam vandaag nog eens terug op de pijnlijke nederlaag tegen BATE Borisov. "Ik denk niet dat mijn spelers de tegenstander hebben onderschat", aldus Jacobs op de website van Anderlecht. Lees verder »

Polak: "We moeten eens goed nadenken"

Polak:

Jan Polak viel gisteren op met enkele knappe infiltraties, maar ook hij kon het tij niet keren. "We hebben zeker niet slecht gespeeld", begint Polak. "Het moeilijkste leek voorbij bij 1-0 maar dan ging het fout." Lees verder »

Gillet: "Ref floot match kapot"

Gillet:

Guillaume Gillet was gisteren de gevaarlijkste man bij paars-wit en scoorde ook het openingsdoelpunt. "Normaal werkt het eerste doelpunt bevrijdend in zo'n wedstrijd", aldus de Luikenaar. Lees verder »

Kruiswijk: "Dit is hard balen"

Kruiswijk:

Arnold Kruiswijk blijft net als kapiteint Bart Goor hoopvol voor de terugmatch. "We moeten daar twee keer scoren, maar hebben gezien dat dat tegen deze ploeg niet onmogelijk is", aldus de Nederlander. Lees verder »

Lamah op weg naar Mönchengladbach

Lamah op weg naar Mönchengladbach

Roland Lamah zal Anderlecht dan toch verlaten. De flankspeler zat woensdag rond de tafel met Borussia Mönchengladbach. Volgens La Dernière Heure zou de transfer snel kunnen worden afgerond. Lees verder »

 30-07-2008 

Goor: "Geven domme goals weg"

Goor:

Na het 1-2 verlies thuis tegen BATE moet Anderlecht nu twee keer scoren in Wit-Rusland. "Dat gaan we wel doen", houdt aanvoerder Bart Goor de moed erin. "Ik heb er vertrouwen in dat dat zal lukken." Lees verder »

Boussoufa: "Rampzalige uitslag"

Boussoufa:

Anderlecht verloor thuis tegen BATE met 1-2. Een allesbehalve goede uitslag en dat beseft ook Mbark Boussoufa. "Dit is een rampzalige uitslag, ja. Er was te weinig concentratie", aldus de Marokkaan. Lees verder »

Champions League lijkt zeer ver weg

Champions League lijkt zeer ver weg

Anderlecht heeft vanavond in de tweede voorronde van de Champions League thuis verloren met 1-2 van BATE Borisov. Er wacht paars-wit binnen een week een zeer moeilijke opdracht in het verre Wit-Rusland. Lees verder »

Gaat Hasi terug voetballen?

Gaat Hasi terug voetballen?

Besnik Hasi, assistent-coach van Anderlecht, behoudt de mogelijkheid om bij eersteprovincialer Rode Verrewinkel te gaan voetballen. Hij bevestigde wel dat zijn job bij paars-wit absolute prioriteit is. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - BATE

Voorbeschouwing: Anderlecht - BATE

Vanavond begint Anderlecht aan zijn eerste belangrijke opdracht van het nieuwe seizoen. In de tweede voorronde van de Champions League staat paars-wit tegenover het Wit-Russische BATE Borisov. Lees verder »

Goor: "Niet bezig met tegenstander"

Goor:

Bart Goor staat vanavond tegen BATE meer dan waarschijnlijk in de basis. Voor Goor is het zijn 61e Europese wedstrijd met paars-wit. Daarmee staat hij bijna in de top vijf aller tijden bij Anderlecht. Lees verder »

BATE is tevreden met gelijkspel

BATE is tevreden met gelijkspel

BATE Borisov heeft Anderlecht gewaarschuwd voor de CL-confrontatie van woensdag. "Fysiek staan we scherp", zegt de coach van de Wit-Russen. "We zijn van plan het Anderlecht heel moeilijk te maken." Lees verder »

Lamah te duur voor Roda JC

Lamah te duur voor Roda JC

Roda JC zou Roland Lamah graag overnemen van Anderlecht, maar voorlopig ligt de vraagprijs nog te hoog. Dat blijkt na een gesprek tussen beide clubs. "Het verschil tussen vraag en aanbod is op dit moment te hoog", geeft Roda toe. Lees verder »

 29-07-2008 

Pareja in basis bij Argentinië

Pareja in basis bij Argentinië

Nicolas Pareja was vandaag titularis bij Argentinië, dat in zijn voorbereiding op de Spelen een oefenwedstrijd tegen Japan won met 1-0. Pareja maakte de 90 minuten vol en ook tijdens de trainingen stond hij al in het type-elftal. Lees verder »

Kalenderwijziging: Bergen - Anderlecht

Kalenderwijziging: Bergen - Anderlecht

De kalendercommissie heeft, nog voor de start van de competitie, al enkele kalenderwijzigingen doorgevoerd. Zo zal de wedstrijd Bergen - Anderlecht op zaterdag 13 september om 18u worden afgetrapt in plaats van om 20u. Lees verder »

Selectie Anderlecht - BATE

Selectie Anderlecht - BATE

Ariël Jacobs heeft zijn selectie van 20 spelers bekendgemaakt voor de wedstrijd van woensdag tegen BATE. Daarin werd Nicolas Frutos niet opgenomen omdat hij van Jacobs moet rusten tot hij volledig fit is. Lees verder »

Transfer Benjelloun niet voor meteen

Transfer  Benjelloun niet voor meteen

Abdessalam Benjelloun wordt al een hele tijd aan Anderlecht gelinkt, maar bij paars-wit lijken ze niet geneigd om de Marokkaanse spits snel aan te trekken. De transfer van de speler zit in het slop. Lees verder »

Ook Le Mans toont interesse voor Lamah

Ook Le Mans toont interesse voor Lamah

Nadat eerder Roda en Osasuna Lamah de liefde verklaarden, komt nu ook de Franse eersteklasser Le Mans op de proppen. Ze zijn bijzonder gecharmeerd door de linkerflankspeler, maar voorlopig ligt de vraagprijs te hoog voor Le Mans. Lees verder »

Coach BATE vreest voor vermoeidheid

Coach BATE vreest voor vermoeidheid

Morgen staan Anderlecht en BATE Borisov tegenover elkaar in de tweede voorronde van de Champions League. Bate-trainer Victor Goncharenko vreest de vermoeidheid van zijn spelers meer dan Anderlecht. Lees verder »

Frutos speelklaar tegen BATE

Frutos speelklaar tegen BATE

Nicolas Frutos heeft blijkbaar geen last meer van zijn enkelblessure en trainde gisteren weer mee. Normaal gezien is de Argentijn morgen inzetbaar tegen BATE, net als zijn landgenoot Lucas Biglia. Lees verder »

Gillet: "Concurrentie is enorm"

Gillet:

Normaal gezien start Guillaume Gillet morgen in de basis tegen BATE. "Maar ik besef goed genoeg dat het dit jaar moeilijk zal worden om in de basis te blijven", vertelt hij in La Dernière Heure. Lees verder »

Proto wil definitief weg

Proto wil definitief weg

De kans is groot dat Daniël Zitka weer de nummer één wordt bij Anderlecht. Silvio Proto, die meer wil spelen, heeft zijn conclusies al getrokken. "Ik ben er zeker van dat Zitka zal spelen. Ik wil weg" klinkt het. Lees verder »


 28-07-2008 

Murcia aast op Proto

Murcia aast op Proto

Trainer Ariël Jacobs moet zijn selectie nog bekendmaken, maar in een interview met een Waalse krant lichtte hij echter al een tipje van de sluier op. Daniël Zitka zou tegen BATE de voorkeur krijgen op Proto. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Niet al te veel nieuws vanop het trainingsveld vandaag. Praktisch iedereen van de kern was aanwezig in Neerpede. De enige afwezige was Jelle Van Damme. De middenvelder ging individueel fietsen. Lees verder »

Tickets Union - RSCA in voorverkoop

Tickets Union - RSCA in voorverkoop

Op zaterdag 2 augustus om 19u speelt Anderlecht een oefenwedstrijd in en tegen Union Sint-Gillis. Om lange wachtrijen te voorkomen hebben Union en Sporting Anderlecht alvast hun voorzorgen genomen. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nicolas Frutos heeft weer last van de enkel en is onzeker voor de partij tegen BATE nu woensdag. De Braziliaan Kanu fungeert als stand-in. Deschacht en Gillet geraken wel speelklaar. Biglia heeft nog een conditionele achterstand. Lees verder »

BATE wint met 2-0 in competitie

BATE wint met 2-0 in competitie

BATE Borisov, tegenstander van Anderlecht in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League, heeft zaterdag in de Wit-Russische competitie met 0-2 gewonnen van Darida Zhdanovichi. Lees verder »

 27-07-2008 

Losada: "We zijn klaar voor BATE"

Losada:

Hernan Losada voelt zich goed bij zijn nieuwe club Anderlecht, al was het wel even aanpassen voor de Argentijn. "Anderlecht is een serieuze verandering voor mij, dat heb ik al gemerkt", aldus Losada. Lees verder »

 26-07-2008 

Verslag RSCA Fan Day 2008

Verslag RSCA Fan Day 2008

Gisteren vond opnieuw de jaarlijkse RSCA Fan Day plaats. Ook de editie van dit jaar werd een succes met de zon die van de partij was en de aanwezigheid van duizenden paars-witte supporters. Lees verder »


 25-07-2008 

Anderlecht houdt Lamah niet tegen

Anderlecht houdt Lamah niet tegen

Roda JC zou Roland Lamah graag definitief overnemen. Anderlecht liet eerst weten dat Lamah enkel bij een superbod weg mag, maar lijkt nu toch bijgedraaid en zegt niet meteen nee tegen een transfer. Lees verder »

Gillis terug op proef bij Roda

Gillis terug op proef bij Roda

Cor Gillis is terug op proeg bij Roda JC. Hij zal zaterdag aantreden tegen TOP Oss. Een vorige testperiode werd vroegtijdig beëindigd doordat de speler last had van blaren op de voet. Lees verder »

Chatelle keek uit naar de fandag

Chatelle keek uit naar de fandag

Thomas Chatelle keert terug uit blessure en is klaar om opnieuw een basisplaats te veroveren. De flankspeler keek uit naar de fandag, vooral omdat hij vroeger zelf supporter was van paars-wit. Lees verder »

Spaanse interesse voor Lamah

Spaanse interesse voor Lamah

Roda JC zou Roland Lamah graag definitief willen overnemen, maar het is niet de enige club die belangstelling toont in de flankspeler. Ook het Spaanse Osasuna Pamplona heeft Lamah in het vizier. Lees verder »

 24-07-2008 

Nieuw witte shirt voorgesteld

Nieuw witte shirt voorgesteld

Tijdens de officiële persconferentie heeft Anderlecht ook het nieuwe witte RSCA-shirt voorgesteld. Het witte truitje zal gedragen worden bij Europese thuismatchen en uitwedstrijden in de Jupiler League. Het nieuwe shirt zal vanaf vrijdag 25 juli 2008, op de RSCA Fan Day, te verkrijgen zijn in de fanshop van RSC Anderlecht. Lees verder »

Katerine en Hadise op RSCA Fan Day

Katerine en Hadise op RSCA Fan Day

Morgen, vrijdag 25 juli 2008, zal de jaarlijkse RSCA Fan Day opnieuw plaatsvinden. Het programma werd al eerder meegedeeld, maar Anderlecht maakt nu ook bekend dat Katerine en Hadise zullen optreden. Lees verder »

Van Holsbeeck weet niets van tester

Van Holsbeeck weet niets van tester

In de Algerijnse media verscheen gisteren het bericht dat Anderlecht de 24-jarige Hadj Aïssa had uitgenodigd voor een proefperiode. Manager Herman Van Holsbeeck valt uit de lucht: "Die naam zegt mij niets", klinkt het formeel. Lees verder »

 23-07-2008 

Anderlecht wint met 2-1 van Roda

Anderlecht wint met 2-1 van Roda

Anderlecht heeft vanavond een oefenduel tegen het Nederlandse Roda JC gewonnen met 2-1. De wedstrijd begon overigens met een kwartier vertraging wegens het te laat arriveren van de Roda JC spelersbus. Lees verder »

Lamah valt af voor Peking

Lamah valt af voor Peking

Roland Lamah zal niet te zien zijn op de Olympische Spelen. Bondscoach Jean-François De Sart nam hem niet op in zijn 18-koppige definitieve selectie. Lamah keert zo terug naar Anderlecht en zal morgen weer bij de groep aansluiten. Lees verder »

Hadj Aïssa op proef bij Anderlecht?

Hadj Aïssa op proef bij Anderlecht?

Volgens de Algerijnse media heeft Anderlecht Hadj Aïssa uitgenodigd voor een proefperiode in Brussel. De 24-jarige middenvelder speelt momenteel voor het Algerijnse ES Sétif. De international testte eerder al bij Benfica. Lees verder »

De Man: "Alles is zo snel gegaan"

De Man:

Mark De Man, die deze zomer naar Nederland vertrok, keert vanavond met Roda JC terug naar het Astridpark. "Het zal raar zijn om in de vestiaires van de bezoekers te moeten plaatsnemen", aldus De Man. Lees verder »

Lamah opnieuw in beeld bij Roda

Lamah opnieuw in beeld bij Roda

Roland Lamah speelde vorig seizoen uitstekend bij Roda JC waarop Anderlecht hem terughaalde naar het Astridpark. De club uit Kerkrade wil Lamah echter nog altijd vastleggen voor volgend seizoen. Lees verder »


 22-07-2008 

Anderlecht oefent tegen Union

Anderlecht oefent tegen Union

Op 2 augustus zal Anderlecht een oefenmatch spelen tegen Union Sint-Gillis. De wedstrijd gaat door in het Dudenpark en de aftrap is voorzien om 19.30u. Union vraagt 10 euro voor een zitplaats en 8 euro voor een staanplaats. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Olivier Deschacht is verlost van zijn knieblessure. De verdediger hervatte vandaag de training en werkte die volledig af. Daniël Zitka trainde niet. De Tsjech heeft last van de rug en kreeg een inspuiting. Lees verder »

Programma RSCA Fan Day

Programma RSCA Fan Day

Komende vrijdag, 25 juli 2008, staat de jaarlijkse RSCA Fan Day weer op het programma. Vorig jaar zakten de supporters met tienduizenden af naar het Astridpark en ook dit jaar zijn de verwachtingen groot. Lees verder »

Enkel nog staanplaatsen beschikbaar

Enkel nog staanplaatsen beschikbaar

De ticketing dienst van Sporting Anderlecht laat weten dat er voor de abonnementen voor het seizoen 2008-2009 enkel nog staanplaatsen beschikbaar zijn. Supporters die dus nog een abonnement willen bemachtigen moeten snel zijn. Lees verder »

Jacobs: "Suarez heeft tijd nodig"

Jacobs:

Matias Suarez was gisteren voor het eerst te zien in het Anderlecht-shirt. Op het uur mocht hij het veld op tegen OH Leuven. "Suarez heeft vooral tijd nodig. Hij is hier nog maar pas", aldus Jacobs. Lees verder »

Frutos speelklaar voor voorronde CL

Frutos speelklaar voor voorronde CL

Nicolas Frutos speelde gisteren mee in de oefenmatch tegen OH Leuven en het lijkt erop dat de spits speelklaar zal geraken voor de voorronde van de Champions League. Dat laat coach Ariël Jacobs weten. Lees verder »

 20-07-2008 

Anderlecht verslaat OHL met 0-3

Anderlecht verslaat OHL met 0-3

Anderlecht heeft zondagavond zijn jaarlijks oefenduel tegen Oud-Heverlee Leuven gewonnen met 0-3. Paars-wit leidde bij rust met 0-1 door een doelpunt van Boussoufa. Gillet en Vlcek diepten de score verder uit. Lees verder »

Biglia keert volgende week terug

Biglia keert volgende week terug

Biglia wordt tegen 23 juli terug in Brussel verwacht waar hij de training zal hernemen. Hij was afwezig wegens de begrafenis van zijn vader. Hij is inzetbaar voor de tweede voorronde van de Champions League. Lees verder »

Ook Charleroi en Westerlo willen Benjelloun

Ook Charleroi en Westerlo willen Benjelloun

Naast Anderlecht, denkt nu ook Charleroi aan de Marokkaan Benjelloun. De Karolo's willen hem als vervanger voor de naar Club Brugge vertrokken Joseph Akpala. De spits van het Schotse Hibernians is ook al geciteerd bij Westerlo. Lees verder »

Jacobs scout Bate

Jacobs scout Bate

Trainer Ariël Jacobs is naar Wit-Rusland gereisd om Bate Borisov te scouten. Bate won in de eerste voorronde van de Champions League met 2-0 van Valur en wordt wellicht Anderlecht's tegenstander in de tweede voorronde. Lees verder »

 18-07-2008 

Vermeersch gaat Anderlecht dagvaarden

Vermeersch gaat Anderlecht dagvaarden

Johan Vermeersch, de voorzitter van Brussels, is boos omdat andere clubs zijn spelers komen 'stelen'. "Ik pik dit niet langer. Volgende week ga ik de clubs die ons beroven, dagvaarden", aldus Vermeersch. Lees verder »


 17-07-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Anderlecht trainde vandaag twee keer in Neerpede. Olivier Deschacht, die last heeft van een verrekking aan de knie, trainde individueel. Nicolas Frutos trainde in de voormiddag met de groep. Lees verder »

 16-07-2008 

Wedstrijd tegen Milan gaat door

Wedstrijd tegen Milan gaat door

Het Nieuwsblad meldt vandaag dat de galamatch tegen AC Milan toch zal doorgaan. De wedstrijd zou echter niet op de oorspronkelijk geplande datum, maar later op het seizoen plaatsvinden. Lees verder »

Blessure Frutos lijkt genezen

Blessure Frutos lijkt genezen

Nicolas Frutos lijkt verlost te zijn van zijn enkelblessure. De Argentijn traint sinds maandag opnieuw mee met de A-kern na een afwezigheid van twee weken. Hij deed alle oefeningen probleemloos mee, op enkele sprintjes na. Lees verder »

Roda JC vervangt Galatasaray

Roda JC vervangt Galatasaray

Volgende week woensdag zal Anderlecht het opnemen tegen Roda JC. De club uit Kerkrade vervangt het duel tegen Galatasaray. De wedstrijd gaat door in het Astridpark op woensdag 23 juli om 20 u. Tickets kosten vijf euro. Lees verder »

 15-07-2008 

Coreliokranten geven luchtdoop weg

Coreliokranten geven luchtdoop weg

Naar aanleiding van de finale van De Beker van Defensie, die op 25 juli tijdens de fandag van Anderlecht gehouden wordt, geven de Coreliokranten drie luchtdopen weg. Deelnemen kan tot 20 juli. Lees verder »

BATE met één been in tweede voorronde CL

BATE met één been in tweede voorronde CL

BATE Borisov heeft de heenwedstrijd in de eerste voorronde van de Champions League tegen Valur gewonnen met 2-0. Gennadi Bliznyuk scoorde twee maal voor het team uit Wit-Rusland. Binnen een week volgt de terugmatch in IJsland. Lees verder »

Suarez: "Fysiek voel ik me goed"

Suarez:

Op de persconferentie deze namiddag nam ook Matias Suarez even het woord. "Ik weet dat de verwachtingen rond mij hier groot zijn, maar ik blijf daar eigenlijk heel rustig onder", vertelde de Argentijn. Lees verder »

Matias Suarez officieel voorgesteld

Matias Suarez officieel voorgesteld

Anderlecht heeft vanmiddag Matias Suarez officieel voorgesteld aan de pers. "We zijn heel fier hier vandaag één van de grootste Argentijnse talenten aan jullie te mogen voorstellen", aldus Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Selectie Olympische Spelen bekend

Selectie Olympische Spelen bekend

Jean-François de Sart heeft zijn 22-koppige selectie voor de Olympische Spelen bekendgemaakt. Jonathan Legear werd niet geselecteerd in tegenstelling tot Roland Lamah die wel mee naar Peking mag. Lees verder »

Anderlecht wacht selecties Spelen af

Anderlecht wacht selecties Spelen af

Manager Herman Van Holsbeeck had gisteren een gesprek met Ariël Jacobs over het eventueel uitstellen van de eerste twee competitiewedstrijden. Anderlecht heeft nog geen definitieve beslissing genomen. Lees verder »

 14-07-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De eerste training op Brusselse bodem na de stage in Nederland zit er op. Frutos werkte de volledige training met de groep af. Ook Losada hernam vandaag. Jonathan Legear trainde vandaag individueel. Lees verder »

Anderlecht mag Kouyaté opstellen

Anderlecht mag Kouyaté opstellen

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) moet Anderlecht de toestemming geven om Cheikou Kouyaté op te stellen in officiële wedstrijden. Dat heeft de rechtbank van Brussel vrijdag in kort geding beslist. Lees verder »

Frutos trainde al voluit met B-kern

Frutos trainde al voluit met B-kern

Nicolas Frutos trainde begin afgelopen week nog individueel, maar ondertussen trainde hij al voluit mee met de B-kern. Hij ondervond nog wel wat lichte hinder aan zijn enkel. Vandaag ondergaat de Argentijn een nieuw onderzoek. Lees verder »

Suarez aangekomen op Anderlecht

Suarez aangekomen op Anderlecht

De Argentijnse spits Matias Suarez is zondag geland op Zaventem. De laattijdige komst van Suarez is te wijten aan het feit dat hij in Argentinië nog barrageduels moest spelen met tweedeklasser Belgrano. Lees verder »

 13-07-2008 

Chatelle: "We zijn op de goede weg"

Chatelle:

Thomas Chatelle speelde gisteren in de oefenwedstrijd tegen Otopeni mee in de eerste helft. "Dit was de meest serieuze tegenstander tot nu toe. Het was belangrijk om het spelniveau te verhogen." Lees verder »

 12-07-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Olivier Deschacht blesseerde zich op training aan de knie. Onderzoek zal de ernst van de blessure moeten uitwijzen. Hernan Losada en Jonathan Legear trainden individueel maar zullen maandag weer bij de groep aansluiten. Lees verder »

Vader Biglia overleden na hartinfarct

Vader Biglia overleden na hartinfarct

RSC Anderlecht laat weten dat de vader van Lucas Biglia donderdagavond is overleden na een hartaanval. De Argentijn keerde gisteren onmiddellijk terug naar zijn vaderland. De begrafenis vond vandaag - zaterdag - plaats. Lees verder »

 11-07-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Zoals eerder gemeld evolueert de blessure van Frutos gunstig. De Argentijn werkte vandaag een training af bij de beloften. Maandag zal hij bij de groep aansluiten. Ook Legear zal dan zijn opwachting maken. Lees verder »

Anderlecht onkent interesse in Purovic

Anderlecht onkent interesse in Purovic

Paars-wit ontkent in Het Nieuwsblad dat het de Serviër Milan Purovic scout. "We gaan Purovic niet scouten. We volgen enkele spitsen waaronder Benjelloun, maar Purovic staat niet op onze lijst", klinkt het. Lees verder »

 10-07-2008 

Anderlecht wil Purovic strikken

Anderlecht wil Purovic strikken

Volgens de Portugese pers toont Anderlecht sterke interesse in de Servische spits Milan Purovic. De 23-jarige aanvaller kwam vorig seizoen weinig aan spelen toe bij Sporting Lissabon waardoor hij mag vertrekken. Lees verder »

Anderlecht gaat tegenstander CL bekijken

Anderlecht gaat tegenstander CL bekijken

Anderlecht zal de wedstrijd tussen de twee mogelijke tegenstanders in de 2de voorronde van de Champions League gaan bekijken. Hasi en Meert zullen de heenwedstrijd tussen Bate Borisov (Wit-Rusland) en Valur (IJsland) bijwonen. Lees verder »

Polak: "Dit jaar kampioen worden"

Polak:

Jan Polak sloot deze week weer aan bij de groep. Het heeft even geduurd vooraleer de uitschakeling op het EK verteerd was. "Ik kan je verzekeren, ik heb nachtmerries gehad van die wedstrijd", aldus Polak. Lees verder »

 09-07-2008 

Pareja mogelijk naar Olympische Spelen

Pareja mogelijk naar Olympische Spelen

Het lijkt er op dat Nicolas Pareja binnenkort dan toch naar Peking zal afreizen. De verdediger is opgeroepen om Nicolas Burdisso te vervangen in de Argentijnse selectie. Het is enkel nog wachten op de toestemming van Anderlecht. Lees verder »

Ook Anderlecht - Galatasaray verboden

Ook Anderlecht - Galatasaray verboden

Er lijkt geen einde te komen aan de soap rond de oefenwedstrijden. Gisteren leek de galamatch tegen het Turkse Galatasaray nog in kannen en kruiken, maar vandaag raakt bekend dat de Anderlechtse burgemeester de wedstrijd verbiedt. Lees verder »

 08-07-2008 

Nieuws vanuit Oisterwijk

Nieuws vanuit Oisterwijk

Anderlecht werkte vandaag in het Nederlandse Oisterwijk haar tweede stagedag af. In de voormiddag gingen de spelers fitnessen en in de namiddag stond er nog een training op het programma. Lees verder »

Nog enkele abonnementen beschikbaar

Nog enkele abonnementen beschikbaar

De ticketing van Anderlecht laat via de officiële website weten dat er nog abonnementen beschikbaar zijn voor het komende seizoen. Er zijn nog enkele aparte zit- of staanplaatsen over in de blokken J3, K3, A2, X4, R4 en P2. Lees verder »

Jacobs maakt zich zorgen om Frutos

Jacobs maakt zich zorgen om Frutos

Nicolas Frutos sukkelt weer met een hielblessure en trok dus niet mee op stage. Zijn zoveelste kwetsuur en dat beseft ook trainer Ariël Jacobs. De CL-voorronde lijkt zo goed als onhaalbaar voor Frutos. Lees verder »

Nieuws vanop stage in Oisterwijk

Nieuws vanop stage in Oisterwijk

Anderlecht is gisteren begonnen aan zijn zomerstage in Oisterwijk. Jelle Van Damme (revalidatie enkeloperatie) en Nicolas Frutos (blessure hiel) bleven in Brussel. Ook Nicolas Pareja was er nog niet bij. Lees verder »

 07-07-2008 

Geschiedenis van RSCA op dvd

Geschiedenis van RSCA op dvd

Anderlecht zal naar aanleiding van het 100-jarig bestaan een dvd-box uitbrengen over de geschiedenis van Sporting. Voor het inblikken van de dvd werd samengewerkt met productiehuis deMENSEN. Lees verder »

Weinig interesse voor Biglia

Weinig interesse voor Biglia

Zowel Anderlecht als Lucas Biglia sturen aan op een transfer, maar of die er ook komt is nog maar zeer de vraag. De interesse in de Argentijn is de laatste weken sterk afgenomen. Biglia mag vertrekken voor zo'n 6 à 7 miljoen euro. Lees verder »

Nu ook Griekse interesse voor Akin

Nu ook Griekse interesse voor Akin

Na Mbo Mpenza is er nu ook interesse vanuit Griekenland voor Serhat Akin. Panthrakikos, de club van Emillio Ferrera, wil de Turkse spits graag binnenlijven. Akin speelde 3 seizoenen bij Anderlecht en kan transfervrij vetrekken. Lees verder »

Tester Pedro Garcia doorverwezen

Tester Pedro Garcia doorverwezen

De Spaanse tester Pedro Garcia Delgado werd na de wedstrijd tegen Knokke niet goed bevonden. Garcia, die onder contract ligt bij Barcelona (B-elftal), zoekt nu een andere Belgische club. Lees verder »

 06-07-2008 

Scoreloos gelijkspel tegen Hamme

Scoreloos gelijkspel tegen Hamme

De oefenwedstrijd van Anderlecht tegen Hamme is geëindigd op een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen slaagden er voor zo'n 1800 toeschouwers niet in om te scoren. Dinsdag speelt paars-wit tegen Taxandria. Lees verder »

 05-07-2008 

Siani scoort voor KV Mechelen

Siani scoort voor KV Mechelen

Gisterenavond speelde KV Mechelen een oefenwedstrijd tegen provincialer KFC Katelijne. Malinwa won de partij makkelijk met 1-7. Sébastien Siani, op proef bij Mechelen, scoorde één van de doelpunten. Lees verder »

Anderlecht vangt jeugdtalent FC Brussels op

Anderlecht vangt jeugdtalent FC Brussels op

Anderlecht heeft de Brusselse belofte Arnaud Sutchuin gecontracteerd. Sutchuin is een 20-jarige Belg met Kameroenese roots die einde contract was bij FC Brussels. De belofteninternational krijgt zijn kans in de B-kern van Sporting Lees verder »

 04-07-2008 

SF: Meer dan alleen een race

SF: Meer dan alleen een race

Wie dacht dat de Superleague Formula enkel draait rond glimmende bolides en knappe pitspoezen is mis. Er zal tijdens de races heel wat meer te beleven zijn dan wagens die razendsnel voorbij scheuren. Lees verder »

Pareja: "Kanu boekt veel vooruitgang"

Pareja:

Nicolas Pareja is verbaasd over het niveau dat Kanu nu al haalt. "Ik stel vast dat hij vooruitgang boekt sinds zijn komst hier. Op fysiek vlak neemt hij plaats in en zijn techniek is ook goed", vertelt de Argentijn. Lees verder »

Tubeke aast op Proto

Tubeke aast op Proto

Tweedeklasser Tubeke is nog op zoek naar een ervaren doelman en een spits. Na Sébastien Siani toont Tubeke nu ook interesse in Silvio Proto, zo meldt Het Nieuwsblad. De keeper van Anderlecht wacht voorlopig af.
Lees verder »

Geen oefenwedstrijd tegen Belgrano

Geen oefenwedstrijd tegen Belgrano

Belgrano, de Argentijnse ex-club van Suarez, heeft haar Europese tournee afgelast. Hierdoor gaat ook de wedstrijd tegen Anderlecht op 15 juli niet door. Belgrano miste maar net de promotie naar de Argentijnse 1e klasse. Lees verder »

Gelukkige verjaardag Catootje!

Gelukkige verjaardag Catootje!

Vandaag is het de verjaardag van Caro, op de website beter bekend als Catootje. Ze wordt 21 jaar en werkt al sinds geruime tijd mee aan deze website. We wensen haar van harte proficiat namens het volledige Purple Dynamite webteam! Lees verder »

 03-07-2008 

Kruiswijk: "Blij met mijn keuze"

Kruiswijk:

Arnold Kruiswijk ondertekende zijn contract bij Anderlecht al in februari. De 23-jarige verdediger komt over van Groningen waar hij het tot kapitein schopte. Het Nieuwsblad had een interview met hem. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Paars-wit trok voor de training vandaag naar Tubeke. Lucas Biglia en Nicolas Frutos ontbraken wegens last aan de enkel. Beide Argentijnen werkten een individuele krachttraining af. Morgen traint Sporting om 14u30 in Neerpede. Lees verder »

Pedro Garcia op proef bij Anderlecht

Pedro Garcia op proef bij Anderlecht

De 23-jarige Spaanse aanvaller Pedro Garcia van CF Burgos is momenteel op test bij Anderlecht. Garcia was in het seizoen 2006-2007 nog actief bij de jeugd van Barcelona. De aanvaller zal een paar dagen meetrainen met de A-kern. Lees verder »

Dochtertje voor Davy Schollen

Dochtertje voor Davy Schollen

Doelman Davy Schollen heeft de teambuildingstage in de Ardennen vroegtijdig verlaten. Zijn vriendin beviel gisteren, woensdag 2 juli 2008, van een dochter, Kiara. Purple Dynamite wenst beide ouders proficiat met de geboorte! Lees verder »

 02-07-2008 

Preselectie Olympische Spelen

Preselectie Olympische Spelen

Beloftencoach Jean-François de Sart heeft zijn preselectie bekendgemaakt voor de Olymische Spelen in Peking. In de preselectie zitten twee Anderlechtspelers met name Legear en Lamah. Lees verder »

 01-07-2008 

Spelersreacties op teambuildingstage

Spelersreacties op teambuildingstage

Vandaag stond er in Marche Les Dames dag één van de teambuildingstage in de Ardennen op het programma. Na afloop was er voor de pers de gelegenheid om enkele reacties te verzamelen bij spelers en staf. Lees verder »

Frutos heeft tendinitis aan de hiel

Frutos heeft tendinitis aan de hiel

De medische staf heeft achterhaald dat Nicolas Frutos last heeft van tendinitis aan de hiel door een kalkophoping. De Argentijn moet nu rusten en zal ook een individueel trainingsprogramma volgen. Lees verder »

Kort nieuwsoverzicht

Kort nieuwsoverzicht

Guillaume Gillet en Roland Juhasz keerden terug uit vakantie en sloten aan bij de groep. Ondertussen had nieuwkomer Tubeke een positief gesprek met spits Sébastian Siani. De club wil de speler graag huren. Lees verder »