Archieven

 31-07-2006 

Tchite: "Debuut om van te dromen"

Tchite:

Mohamed Tchite was met zijn 2 goals op het einde de reddende engel van Anderlecht en bezorgde zo paars-wit een droomstart in de competitie. "Van zo'n debuut kan je alleen maar dromen", verklaart de spits achteraf. Lees verder »

Boussoufa: "Hier wordt wel gewerkt"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa was enorm opgelucht: "Dit was zeer moeilijk door die rode kaart en de blessure van De Man. Maar we hebben bewezen dat we het ook op karakter kunnen. Er werd veel voor elkaar gelopen." Lees verder »

 30-07-2006 

Van Damme: "Terecht rood"

Van Damme:

Jelle Van Damme kreeg al snel (20ste minuut) een rode kaart. Van Damme: "Het was terecht rood. Ik was laatste man, en ik ging voor de tackle en dan heb je 50% kans: of je hebt de man, of je hebt de bal." Lees verder »

Goor: "3 punten meer dan vorig jaar"

Goor:

Aanvoerder Goor was duidelijk opgetogen met de 2-4 overwinning op Staaien. Er werd goed gecommuniceerd en er werd goed samengespeeld. "Het is een schitterende dag, een schitterende avond", verklaarde Goor. Lees verder »

Anderlecht wint openingswedstrijd: 2-4

Anderlecht wint openingswedstrijd: 2-4

De eerste competitiematch van Anderlecht werd een succes en dan nog wel tegen Sint-Truiden. Het werd een potige wedstrijd waarin beide teams pittige duels niet uit de weg gingen. Uiteindelijk trok Anderlecht aan het langste eind. Lees verder »

Tchite: "Geen garanties over speelkansen"

Tchite:

Het was voor velen wellicht een verrassing toen men in de pers kon lezen dat RSCA interesse had in Tchité. En de transfer kwam er, niet omdat de speler bij Standard weg wou maar omdat hij bij Anderlecht wou spelen ... Lees verder »

 29-07-2006 

Vercauteren maakt selectie bekend

Vercauteren maakt selectie bekend

Morgen speelt Anderlecht de eerste match van het nieuwe seizoen. Franky Vercauteren maakte zijn selectie bekend, opvallend is dat Mark De Man toch opgenomen wordt in de kern, hij raakte dus tijdig speelklaar. Lees verder »

Kompany bezorgt HSV de zege

Kompany bezorgt HSV de zege

In zijn eerste officiële wedstrijd voor Hamburg heeft Vincent Kompany zich onmiddelijk laten opmerken. Na 53 minuten scoorde hij de enige treffer in de partij tussen Hamburg en Herta Berlijn in de kwartfinale van de Ligabeker. Lees verder »

Sint-Truiden: het boebeest van Anderlecht

Sint-Truiden: het boebeest van Anderlecht

Staaien, het stadion van Sint-Truiden is al vaak een echte hel geweest voor paars-wit. Vorig jaar nog verloren ze met 3-0 en de statistieken spreken in het nadeel van Anderlecht. STVV is geen geschenk als openingswedstrijd. Lees verder »

Leekens (Gent) wil Mbo

Leekens (Gent) wil Mbo

George Leekens laat er duidelijk geen gras over groeien: Gent wil Mbo Mpenza van Anderlecht. Het grote struikelblok blijft nog zijn riant loon, want de speler ziet het niet zitten dat in te leveren. Lees verder »

Hassan: "Ik wil iedereen plezieren"

Hassan:

Na het vertrek van Zetterberg als speler zocht Anderlecht naar een nieuwe sterkhouder en tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen is duidelijk geworden dat dit de Egyptenaar Ahmed Hassan is geworden. Lees verder »

Goor waarschuwt voor Club

Goor waarschuwt voor Club

Niet alleen Vercauteren blijft nuchter bij al de druk, ook nieuwe aanvoerder Goor blijft er kalm bij. Al waarschuwt hij iedereen voor de match tegen Brugge. En dat zal nodig zijn ook nadat Club met 5-0 won van Gent ... Lees verder »

Fandag was een groot succes

Fandag was een groot succes

Bijna 3 maand na het vieren van de titel zijn alle duizenden supporters van paars-wit terug samen gekomen voor een groot volksfeest. Meer dan 30.000 supporters zakten af naar het stadion. Lees verder »

Vercauteren: "Pech met geblesseerden"

Vercauteren:

Franky Vercauteren staat voor een moeilijke taak: een volledig nieuw team opbouwen en klaarstomen voor het seizoen en de Champions League. En de verwachtingen zijn hoog want iedereen ziet Anderlecht weer kampioen worden. Lees verder »


 28-07-2006 

Interesse in Karim Saidi

Interesse in Karim Saidi

Naar verluidt zou Anderlecht geïnteresseerd zijn in de verdediger Karim Saidi, een Tunesische international die onder contract ligt bij Feyenoord. Saidi werd vorig seizoen door Feyenoord al uitgeleend aan de Italiaanse club Lecce. Lees verder »

Budget eersteklassers blijft stijgen.

Budget eersteklassers blijft stijgen.

Het budget van de eersteklasseclubs blijft jaar na jaar stijgen. Vorig jaar beschikten al de clubs samen over een bedrag van 131,2 miljoen euro. Dit jaar is dat bedrag met 17% gestegen tot 153,3 miljoen. Lees verder »

Pantsil: Anderlecht vist achter het net

Pantsil: Anderlecht vist achter het net

Het lijkt erop dat RSCA achter het net vist met betrekking tot Pantsil. De Ghanees in wie paars-wit al enige tijd interesse toonde, legde enkele weken geleden testen af bij West Ham en zal er nu een contract voor 5 jaar tekenen. Lees verder »

Baseggio blijft niet bij Treviso

Baseggio blijft niet bij Treviso

Baseggio blijft dat toch niet bij Treviso nu deze club naar de Italiaanse 2e klasse zakt. Hij wenst aan een andere, Italiaanse club verhuurt te worden. Zo zijn er nu al contacten met 3 clubs, oa met Chievo Verona. Lees verder »

 27-07-2006 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

In aanloop van de wedstrijd tegen Sint-Truiden nu zondag heeft Vercauteren nog altijd te kampen met een goed gevulde ziekenboeg al kunnen verschillende spelers toch al terug meetrainen. Een overzicht: Lees verder »

Het programma van de Fan Day

Het programma van de Fan Day

Morgen trekken duizenden fans weer naar de Anderlecht Fan Day. Voor velen is dit de ideale gelegenheid om de nieuwe ploeg te leren kennen. Het programma is gelijkaardig met de voorgaande edities. Alles gaat van start om 10u. Lees verder »

"Binnen de 3 jaar 14.000 extra zitjes"

Roger Vanden Stock vertelde dat hij in Anderlecht binnen de 3 jaar 14.000 extra zitjes in het stadion wil. Volgens Vanden Stock liggen de plannen klaar, de voorzitter sluit wel niet uit dat er een nieuw stadion moet komen. Lees verder »

 26-07-2006 

"Koop uw ticket 2 maand op voorhand"

Nadat gisteren gemeld werd dat Anderlecht - Brugge uitverkocht is, is het voor supporters die de eerste thuiswedstrijd willen zien ook haasten geblazen. Er zijn voor de match tegen GBA nog maar 600 tickets beschikbaar. Lees verder »

RSCA TV: meer informatie

RSCA TV: meer informatie

Vrijdag start Anderlecht, een weekje na Club Brugge met RSCA TV. Zo zal er elke maandag om 20u een nieuwe aflevering beschikbaar zijn die je on demand kan bekijken. Helaas enkel voor abonnees van Belgacom TV. Lees verder »

Titel, beker en tweede CL-ronde

Titel, beker en tweede CL-ronde

Bij Anderlecht is men voor de start van het nieuwe seizoen erg ambitieus. Na het vetrek van Kompany en Wilhelmsson heeft men het geld geïnvesteerd in vervangers.
Roger Vanden Stock legt de lat voor het komende seizoen hoog. Lees verder »

FM Brussel nodigt Van Holsbeeck uit

FM Brussel nodigt Van Holsbeeck uit

FM Brussel interviewt naar aanleiding van het nieuwe voetbalseizoen Herman Van Holsbeeck. De radiozender stelt de luisteraars en supporters in staat om vragen door te mailen die dan aan de manager zullen worden gesteld. Lees verder »


 25-07-2006 

Baseggio naar 2e klasse

Baseggio naar 2e klasse

Treviso, de nieuwe club van Walter Baseggio, verhuist dan toch naar de Italiaanse tweede klasse. Lazio Roma, Fiorentina en AC Milan blijven dan toch in Serie A spelen, enkel Juventus moet zakken. Lees verder »

Nieuw pak voor spelers

Nieuw pak voor spelers

Gisteren moesten de spelers opdraven voor de officiële groepsfoto alsook de individuele foto's. En niet enkel hebben de spelers een nieuwe uitrusting gekregen, ze hebben sinds vandaag ook een nieuw clubkostuum. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De Egyptenaar Hassan kon vandaag weer meetrainen. Gisteren had de middenvelder nog rugproblemen. Kolar trainde wel nog afzonderlijk. Lees verder »

Anderlecht - Brugge uitverkocht

Anderlecht - Brugge uitverkocht

Via de website laat RSCA weten dat alle tickets voor de match tegen Brugge uitverkocht zijn. Die match vindt plaats op zondag 27 augustus. De supporters zonder ticket zullen de match dus elders moeten volgen. Lees verder »

Mbo kon naar Salzburg

Mbo kon naar Salzburg

Mbo Mpenza stond een tijdje op het verlanglijstje van Red Bull Salzburg. Maar de spits heeft zo te zien geen goede indruk achter gelaten na de oefenwedstrijd tegen de Oostenrijkers en kreeg een negatief rapport. Lees verder »

Van Holsbeeck droomt van 2e ronde in CL

Van Holsbeeck droomt van 2e ronde in CL

Anderlecht moet dit jaar geen voorrondes spelen in de Champions League en het droomt al luidop van een plaatsje in 2e ronde. Alleen het feit dat paars-wit wellicht in bokaal 4 terecht zal komen ontstemt de sfeer. Lees verder »

 24-07-2006 

Boussoufa woont terug in Gent

Boussoufa woont terug in Gent

Mbark Boussoufa past zich bij Anderlecht goed aan op het veld maar wonen in Brussel was niets voor hem. Hij verhuist daarom terug naar Gent en betrekt er een luxueus appartement nabij de Kouter, hartje Gent. Lees verder »

Rode Duivels: Custers volgt Munaron op

Rode Duivels: Custers volgt Munaron op

Theo Custers volgt Jacky Munaron op als keerperstrainer bij de Rode Duivels. Munaron verlaat de nationale ploeg omdat hij van het Anderlecht-bestuur een keuze moest maken tussen de Rode Duivels en paars-wit. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De blessurebank bij Anderlecht zit al aardig vol en de competitie is nog geeneens begonnen. En het zijn vooral de nieuwe aanwinsten die met enkele blessures kampen. Een overzicht: Lees verder »

Vanden Borre naar het middenveld

Vanden Borre naar het middenveld

Het ziet er meer en meer naar uit dat Anthony Vanden Borre als middenvelder aan de aftrap zal komen in plaats van verdediger. Vercauteren: "Ik wilde optimaal gebruik maken van de polyvalentie die Vanden Borre ons biedt." Lees verder »

Vercauteren maar half tevreden

Vercauteren maar half tevreden

Ook Franky Vercauteren was ontgoocheld dat de wedstrijd tegen Zulte Waregem vroegtijdig afgefloten moest worden. Vooral omdat hij deze keer niet van zin was zijn ganse ploeg te wisselen tijdens de rust. Lees verder »

 23-07-2006 

EK -19: België mag inpakken

EK -19: België mag inpakken

De jonge Rode Duivels mogen inpakken. Deze avond hebben ze niet kunnen winnen van Oostenrijk. Het werd zelfs een zware nederlaag (4-1). De Duivels eindigen op de laatste plaats in hun groep. Lees verder »

EK -19: Oostenrijk - België

EK -19: Oostenrijk - België

Straks staat er voor de Belgen op het EK -19 jarigen in Polen een wedstrijd tegen Oostenrijk op het menu. Na de nederlaag tegen Polen kunnen ze het niet permiteren om te verliezen. Aftrap om 18u te Wronki. Lees verder »

Bestuur tevreden met inspanning

Bestuur tevreden met inspanning

Van Holsbeeck was tevreden over de prestatie van Anderlecht en zeker over Boussoufa en Hassan: "Boussoufa en Hassan hebben duidelijk laten zien dat ze technische bagage hebben. Maar die kansen hadden we moeten afmaken" Lees verder »


 22-07-2006 

Vercauteren: ''Winnen voor het publiek''

Vercauteren: ''Winnen voor het publiek''

Franky Vercauteren verwacht een serieuze inspanning van zijn team na de 1-4 nederlaag tegen Aken. Vercauteren: "Ik heb de indruk dat ik serieus wat tijd verloren heb. Een verlies is aanvaardbaar maar niet op deze manier." Lees verder »

Wordt Frutos een Rode Duivel?

Wordt Frutos een Rode Duivel?

Opmerkelijk nieuws in Het Laatste Nieuws vandaag. Volgens hen is Frutos hier zo gelukkig dat hij Belg wil worden en bovendien ziet hij het zitten om voor de Rode Duivels te spelen. Lees verder »

 21-07-2006 

Leiva niet tegen Zulte-Waregem

Leiva niet tegen Zulte-Waregem

Leiva is gisteren op controle geweest, daar werd besloten dat hij nog niet klaar is voor de wedstrijd van morgen tegen Zulte-Waregem. De middenvelder heeft nog te veel last van zijn adductoren en lies. Lees verder »

 20-07-2006 

Belgen kunnen niet winnen van Polen

Belgen kunnen niet winnen van Polen

De jonge Rode Duivels hebben op het EK in Polen, in hun wedstrijd tegen het gastland een zware nederlaag geleden. Het werd 4-1. De jonge Duivels verspelen hierdoor de eerste kans op een ticket naar de 2e ronde. Lees verder »

Vercauteren maakte selectie bekend

Vercauteren maakte selectie bekend

Naar aanleiding van de wedstrijd van zaterdag tussen Anderlecht en Zulte-Waregem maakte Franky Vercauteren zijn 18-koppige selectie bekend. De Man zal er niet bij zijn, zijn enkel is overbelast. Lees verder »

EK -19: België tegen Polen

EK -19: België tegen Polen

Deze avond staan de jonge Rode Duivels tegenover het gastland Polen. Hopelijk kunnen ze tegen Polen hun puike prestatie tegen Tsjechië bevestigen. Aftrap om 20u in Wronki. Lees verder »

Franky niet tevreden met 1-4 nederlaag

Franky niet tevreden met 1-4 nederlaag

Trainer Franky Vercauteren was na de match helemaal niet tevreden met het 1-4 verlies van Aachen. "Ik ben absoluut niet tevreden", aldus de ontstemde trainer. "Ik heb het gevoel dat we heel wat tijd verloren hebben." Lees verder »

Training achter gesloten deuren

Training achter gesloten deuren

RSC Anderlecht laat via zijn website weten dat de training vandaag zal plaatsvinden achter gesloten deuren. Supporters die een training willen bijwonen zullen dus een andere dag moeten afzakken naar het Astridpark. Lees verder »


 19-07-2006 

Junior: "Nooit anti-Standard geweest"

Junior:

Gisteren tekende Junior een contract voor 2 jaar bij Standard met optie voor een derde. "Alles gaat goed", laat hij weten. "Het zal anders zijn met nieuwe spelers en dergelijke. Tot op heden ken ik enkel het stadion." Lees verder »

Tchite vanavond zeker in de basis

Tchite vanavond zeker in de basis

Kersverse aanwinst Mémé Tchite speelt deze avond voor het eerst mee met Anderlecht in de oefenwedstrijd tegen Aachen. Wie niet zal meespelen is Nicolas Pareja. Hij heeft een bloeduitstorting op zijn dij. Lees verder »

Anderlecht met een 4-4-2

Anderlecht met een 4-4-2

In afwachting tot de terugkeer van Frutos, zal Vercauteren moeten vertrouwen op de snelheid van zijn aanvallers, en dus vooral op Boussoufa en Tchite. 1 ding is zeker, er zal moeten gestreden worden voor een basisplaats bij RSCA. Lees verder »

 18-07-2006 

Bild: "Kompany nieuwe superster"

Bild:

Volgens het Duitse blad Bild is Vincent Kompany één van de nieuwste supersterren van de Bundesliga. Het blad publiceerde vandaag haar top 5. De andere namen zijn Alexander Frei, Diego, Peter Lövenkrands en Pavel Pardo. Lees verder »

Jonge Duivels doorstaan vuurproef

Jonge Duivels doorstaan vuurproef

Op het EK voor -19 jarigen zijn de jonge Rode Duivels met glans geslaagd voor hun eerste examen. Ze gingen in Polen met 4-2 winnen van Tsjechië en komen zo aan kop te staan van hun groep. Lees verder »

Argentijnen zijn er klaar voor

Argentijnen zijn er klaar voor

Met 4 Argentijnen in de ploeg wordt RSC Anderlecht meer en meer RSC Argentina. Dat Leiva, Biglia en Pareja neerstreken in het Astridpark is grotendeels te danken aan Frutos. "Frutos maakte ons gek van Anderlecht", klinkt het. Lees verder »

Junior vandaag naar Standard

Junior vandaag naar Standard

Volgens de krant Het Laatste Nieuws zal Junior vandaag de overstap naar Standard maken. Deze speler, die op een dood spoor zat bij Anderlecht, maakt deze overgang transfervrij en tekent er voor 2 seizoenen. Lees verder »

Vadis Odjidja: "Mijn dag komt wel!"

Vadis Odjidja:

Vadis Odjidja, één van de jongeren die op het punt staan om door te breken, hoopt ooit in de voetsporen te treden van zijn groot voorbeeld Vincent Kompany maar beseft dat hij nog hard zal moeten werken. Lees verder »

Wilhelmsson voorgesteld aan pers

Wilhelmsson voorgesteld aan pers

Gisteren werd de nieuwe aanwinst van FC Nantes officieel voorgesteld aan de Franse pers. De speler die overkomt van Anderlecht, en al lange tijd aangaf dat hij wou vertrekken, noemt zijn overgang een vooruitgang. Lees verder »

 17-07-2006 

Dehaeseleer: "Voorbereiding is cruciaal"

Dehaeseleer:

Iedereen kon het zien tegen Olympiakos: Anderlecht heeft in jaren zo geen sterk middenveld gehad als nu. Maar het kan nog beter. Langzaamaan komt het team op volle kracht. Physical-trainer Eric Dehaeseleer doet zijn verhaal: Lees verder »

 16-07-2006 

Anderlecht terug naar huis

Anderlecht terug naar huis

De stage in Oostenrijk zit er op en de spelers keren vandaag terug huiswaarts. Na de wedstrijd kloeg Biglia wat van de hamstring maar erg is het niet. Ook was er nog een partijtje beachvollybal en een recuperatieloop. Lees verder »

Interview met Frutos

Interview met Frutos

In een interview met de Waalse krant 'La derniere heure' vertelt de Argentijn dat hij gelooft in een snelle terugkeer en dat zijn landgenoten snel geïntegreerd zullen geraken. Lees verder »

 15-07-2006 

Olympiakos - Anderlecht: 1-2 -UPDATE-

Olympiakos - Anderlecht: 1-2 -UPDATE-

De voorlaatste dag voor Anderlecht in Oostenrijk en er stond een mooi oefenduel op het programma: Olympiakos – Anderlecht. De eerste echte test om te zien wat de nieuwe spelers op het veld waard zijn. Lees verder »

Baseggio verheugd

Baseggio verheugd

Walter Baseggio is duidelijk in zijn nopjes nu de uitpsraak betreffende het schandaal in Italië bekend is. "Dit is geweldig nieuws", vertelde hij aan de pers toen hij hoorde dat Treviso in eerste kan blijven. Lees verder »

 14-07-2006 

Ook Lamah naar het WK voor -19 jarigen

Ook Lamah naar het WK voor -19 jarigen

Niet enkel Jonathan Legear heeft de stage vroegtijdig verlaten maar ook Roland Lamah. De 2 zitten in de selectie van het nationale team voor -19 jarigen dat richting Polen vertrekt om deel te nemen aan het WK. Lees verder »

Blessurenieuwtjes

Blessurenieuwtjes

Slecht nieuws al van de kersverse aanwinst Mohammed Tchité. Hij trainde vandaag niet mee want hij heeft af te rekenen met een pijnlijke knie en trainde apart. Dat deed hij samen met Frutos, Leiva, Pareja en De Man. Lees verder »

Anderlecht in Oostenrijk

Anderlecht in Oostenrijk

De spelers hebben er weer een dag Oostenrijk op zitten. Het gaat zeer snel want morgen spelen ze om 18u tegen het Griekse Olympiakos en zondag komt iedereen al weer naar huis. Lees verder »

Mbo vreest concurrentie niet

Mbo vreest concurrentie niet

Vele sites voorspellen het einde van Mbo bij Anderlecht nu Mémé Tchité de overstap van Standaard naar paars-wit gemaakt heeft. Dit omdat de 2 spelers hetzelfde profiel hebben. Maar volgens Mbo komt dit de club ten goede. Lees verder »

Junior naar Standard

Junior naar Standard

Wat al een tijdje de ronde deed is nu ook waarheid geworden: Junior lijkt naar naar Standard te verhuizen. De 2 clubs zouden een akkoord bereikt hebben, het is enkel nog wachten op een akkoord tussen de Luikse club en de speler. Lees verder »

Stadion praktisch uitverkocht

Stadion praktisch uitverkocht

Mensen die graag eens een wedstrijd van Anderlecht willen bijwonen maar geen abonnement hebben, zullen veel geluk moeten hebben om een kaartje vast te krijgen. Alle zitplaatsen zijn namelijk uitverkocht. Lees verder »

 13-07-2006 

Tchité is de laatste aanwinst

Tchité is de laatste aanwinst

Zoals eerder al werd gemeld tekende Mémé Tchité vandaag een contract bij paars-wit. De Congolese spits is daarmee ook de laatste versterking van Anderlecht dit seizoen. Dit vertelde voorzitter Roger Vanden Stock vandaag: Lees verder »

Tchité heeft zijn contract getekend

Tchité heeft zijn contract getekend

Mohammed Tchité heeft zopas zijn handtekening onder een contract van vier seizoenen gezet. De Congolese spits komt voor 1,5 miljoen euro over van rivaal Standard. Tchité is al de achtste aanwinst voor paars-wit dit seizoen. Lees verder »

Paintsil blijft een mogelijkheid

Paintsil blijft een mogelijkheid

13 miljoen gaf de club al uit, 15 miljoen ontving Anderlecht al. De meeste transfers zijn intussen achter de rug, maar toch wordt er nog uitgekeken naar een rechtsachter. De grootste kanshebber is John Paintsil, een jonge Ghanees. Lees verder »

Baseggio geeft Vercauteren de schuld

Baseggio geeft Vercauteren de schuld

Zoals eerder gemeld verlaat Baseggio Anderlecht. Naar aanleiding van zijn transfer uit de middenvelder toch nog even zijn ontevredenheid. De speler is triest want hij was graag bij Anderlecht, maar het laatste jaar was teveel. Lees verder »

 12-07-2006 

Anderlecht in Oostenrijk

Anderlecht in Oostenrijk

Dag 2 van de stage zit erop. De spelers kregen vandaag 2 trainingen voorgeschoteld en de volledige ploeg gaat vanavond nog zwemmen. Morgen is er in de voormiddag een training gepland en 's namiddags is er een oefenwedstrijd. Lees verder »

Frutos bijna fit

Frutos bijna fit

Anderlecht werkte gisteren de eerste training af van de zesdaagse oefenstage in Oostenrijk. Het was een rustige training met veel spelletjes op balbezit. Frutos trainde apaert zonder bal en werkte revalidatieoefeningen af. Lees verder »

Baseggio definitief van Treviso

Baseggio definitief van Treviso

De beslissing is gevallen. Walter Baseggio verlaat het Astridpark definitief. Daarmee verliest Anderlecht alweer een 'kind van de club'. De onderhandelingen tussen zijn nieuwe club Treviso en Anderlecht zijn vlot verlopen. Lees verder »

Wilhelmsson legt medische tests af

Wilhelmsson legt medische tests af

In de loop van vandaag zou Wilhelmsson in Nantes moeten aankomen en er medische tests afleggen. Daarna zal hij zijn contract ondertekenen. De Zweed wordt de laatste transfer voor de Franse club tijdens deze transferperiode. Lees verder »

Pantsil op komst?

Pantsil op komst?

De zoektocht naar een bijkomende rechtsachter lijkt te stranden bij John Pantsil. Hapoel Tel Aviv vraagt tussen 500.000 en 1 miljoen euro voor de Ghanese WK-ganger. Een overeenkomst hangt in de lucht. Lees verder »

Kolar plots grof wild?

Kolar plots grof wild?

Martin Kolar staat in de interesse van de Italiaanse eersteklassers Chievo en Livorno en van tweedeklasser Bologna uit het land van de wereldkampioen. Ook FC Twente is nog in de running voor de Tsjechische linksmidden. Lees verder »

 11-07-2006 

Junior naar Standard?

Junior naar Standard?

Standard heeft zijn interesse laten blijken in Gabriel Ngalula Mbuyi, beter bekend als Junior. Het is een publiek geheim dat Johan Boskamp, die zijn trainer was bij Stoke, een fan is van de Anderlechtmiddenvelder. Lees verder »

Komt Mémé Tchité naar Anderlecht?

Komt Mémé Tchité naar Anderlecht?

Het lijkt er op dat Anderlecht weer uit is op een transfer. Deze keer heeft de club zijn pijlen gericht op Mémé Tchité van Standard. De Congolese spits zou zelfs al een akkoord hebben met paars-wit. Lees verder »

 10-07-2006 

26 spelers mee op stage

26 spelers mee op stage

Morgen, dinsdag 11 juli, begint de stage van Anderlecht. Deze zal door gaan in Oostenrijk. 26 Spelers werden uitgekozen om deel te nemen aan de stage. Tijdens de stage speelt Anderlecht 2 oefenwedstrijden. Lees verder »

Kolar op proef bij FC Twente

Kolar op proef bij FC Twente

Het is al een tijdje geweten dat Martin Kolar naar een andere club mag, liefst op huurbasis. Tot het einde van de week is de Tsjech op proef bij het Nederlandse FC Twente. Lees verder »

Morgen vertrekt team op stage

Morgen vertrekt team op stage

Morgen vertrekt Anderlecht op stage naar Schruns in Oostenrijk. In de komende 6 dagen zullen er 2 oefenmatchen worden gespeeld: donderdag tegen Red Bull Salzburg en zaterdag tegen Grieks kampioen Olympiakos. Lees verder »

 09-07-2006 

Italië wint het WK 2006

Italië wint het WK 2006

Italië heeft het WK 2006 in Duitsland gewonnen. Dit lukte hen na 120 minuten voetbal en een reeks strafschoppen. Enige smet op deze finale was de rode kaart van Zidane. Het is de 4e wereldtitel voor Italië (1934, 1938 en 1982). Lees verder »

Anderlecht B wint met 1-7 van kampenhout

Anderlecht B wint met 1-7 van kampenhout

Om 16u deze namiddag heeft het B-team van Anderlecht een oefenwedstrijd gespeeld tegen Kampenhout. Het werd een echte doelpuntenkermis voor Anderlecht. Maar liefst 7 keer belandde de bal in het doel van de tegenstander. Lees verder »

 08-07-2006 

Schollen is er klaar voor

Schollen is er klaar voor

Nu dat Proto en Van Steenberghe geblesseerd zijn is er nieuw jong geweld aan de ploeg toegevoegd. Davy Schollen komt over van NAC. Hoewel de verwachtingen groot zijn, zal de keeper nog niet in actie komen tegen OHL vanavond. Lees verder »

Wilhelmsson tevreden met zijn transfer

Wilhelmsson tevreden met zijn transfer

De kogel is door de kerk, Chippen verlaat Anderlecht om bij Nantes te gaan spelen. Vrijdag wordt de transfer volledig afgerond. De Zweed had al snel een akkoord bereikt met de club, maar de clubs zelf kwamen niet tot een akkoord. Lees verder »

De blessurenieuwtjes

De blessurenieuwtjes

Gisteren kon Pareja samen met de groep trainen. Hij maakt mogelijk zijn debuut op het veld van OHL. Met de andere Argentijn, Frutos, verloopt het ook weer vlotter. Mbo is weer helemaal fit. Lees verder »

Morgen Kampenhout - Anderlecht B

Morgen Kampenhout - Anderlecht B

Op zondag 9 juli speelt de B-kern van Anderlecht een partijtje tegen Kampenhout. Aftrap om 16u. De definitieve selectie van paars-wit wordt pas bekend gemaakt na de wedstrijd van vanavond op OHL. Lees verder »

 07-07-2006 

België - Kazachstan om 20.45

België - Kazachstan om 20.45

Op 16 augustus wordt er in het Vanden Stock-stadion een match van de Rode Duivels afgewerkt tegen Kazachstan. Het is de eerste kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels met het oog op het EK in 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Lees verder »

Ehret maakt de balans op

Ehret maakt de balans op

Anderlecht is een nachtmerie geweest voor Fabrice Ehret, volgens hem werd het onmogelijk om er nog te blijven na 2 zeer moeilijke jaren. Ehret heeft het vooral problemen met Van Holsbeeck. Lees verder »

De blessurenieuwtjes

De blessurenieuwtjes

Nieuwkomer Pareja (contractuur quadriceps) sloot vandaag opnieuw aan met de groep. De training vond wel achter gesloten deuren plaats. Frutos (knie) volgt een individueel programma met veel fietswerk. Lees verder »

Abonnementenverkoop loopt als een trein

Abonnementenverkoop loopt als een trein

De ticketverkoop bij Anderlecht loopt als een trein. Er zijn nu al meer dan 20.000 abonnementen verkocht en gisteren liet de club al weten dat al de zitplaatsen volzet waren. Velen gingen dus teleurgesteld weer naar huis. Lees verder »

RSCA.tv start op 28 juli

RSCA.tv start op 28 juli

Anderlecht gaat, als alles naar wens verloopt, op 28 juli van start met zijn eigen digitaal televisiekanaal. Dit gebeurt in samenwerking met Belgacom TV. Er zal per dag een uitzending van 20 à 30 minuten komen over de club. Lees verder »

Kompany openhartig over Vanden Borre

Kompany openhartig over Vanden Borre

Kompany vertelde niet alleen over zichzelf maar ook over aankomend talent Anthony Vanden Borre en over de nieuwe aanwinsten. "Wat kwaliteit betreft, hebben ze goeie zaken gedaan", zegt de verdediger. Lees verder »

Kompany kon naar Chelsea en Lyon

Kompany kon naar Chelsea en Lyon

Ondanks dat de jonge verdediger aanbiedingen kreeg van Chelsea en Lyon koos hij toch voor Hamburg. "Ik wilde geen Russische roulette spelen met mijn carrière", verklaart hij aan de pers. Lees verder »

Anderlecht huurt Schollen

Anderlecht huurt Schollen

RSC Anderlecht heeft Davy Schollen voor 1 seizoen gehuurd van NAC Breda uit Nederland met optie op een definitieve overname. Het keepersprobleem na de blessures van Proto en Van Steenberghe lijkt hiermee opgelost. Lees verder »

Italiaanse interesse voor Tioté

Italiaanse interesse voor Tioté

Tijdens het jeugdtornooi van Viareggio, merkte Sampdoria Genua, een Italiaanse eersteklasser, de 20-jarige Cheik Ismael Tioté op. Tioté was aanvoerder van RSCA op het tornooi. Er is nog geen contact geweest tussen de beide clubs. Lees verder »

 06-07-2006 

Geen gratis wedstrijden meer op VRT

Geen gratis wedstrijden meer op VRT

Belgacom heeft besloten dat er vanaf januari 2007 geen wedstrijden meer op de VRT/RTBF te zien zullen zijn. De overeenkomst liep maar tot het winterseizoen en het was al enige tijd te verwachten dat dit er aan ging komen. Lees verder »

Abonnementen: zitplaatsen uitverkocht

Abonnementen: zitplaatsen uitverkocht

De abonnementenverkoop is een groot succes. Anderlecht laat via zijn website weten dat er al al 19500 abonnementen verkocht zijn. Gisteren alleen al gingen er 1700 de deur uit. Er zijn dus nog enkel staanplaatsen beschikbaar. Lees verder »

Soap rond Wilhelmsson nog lang niet gedaan

Soap rond Wilhelmsson nog lang niet gedaan

Het is redelijk stil geworden rond de Zweed Wilhelmsson. Verschillende bronnen wisten te vertellen dat de speler een akkoord bereikt had met Nantes, maar niets is zeker. De ene keer spreekt men van een akkoord, de andere keer niet Lees verder »

 05-07-2006 

Kolar heeft nog geen club

Kolar heeft nog geen club

Martin Kolar, van wie geweten is dat hij Anderlecht mag verlaten, heeft nog steeds geen club gevonden. Anderlecht zou de Tsjech graag willen uitlenen, net als Junior. Lees verder »

Nood aan nieuwe doelman

Nood aan nieuwe doelman

Nu 2 van de 3 vaste doelmannen van Anderlecht geblesseerd zijn, moet manager Van Holsbeeck opnieuw opzoek naar een ervaren vervanger. De naam van Jan Moons, die niet zeker is van een basisplaats bij RC Genk, werd al genoemd. Lees verder »

 04-07-2006 

De blessurenieuwtjes

De blessurenieuwtjes

Ondanks hij nog aan het revalideren is, zal Frutos mee afreizen naar Knokke. De Argentijn Pareja sukkelde met een contractuur en heeft de namiddag training niet mee gedaan. Lees verder »

Selectie tegen Knokke

Selectie tegen Knokke

Morgen speelt Anderlecht zijn eerste wedstrijd sinds de seizoensstop. Tegenstander is Knokke dat onlangs nog met 0-8 verloor van Club Brugge. Franky kan een team samenstellen uit een selectie van 25 spelers. Lees verder »

 03-07-2006 

Pareja ondertekent contract voor 4 jaar

Pareja ondertekent contract voor 4 jaar

Een week nadat bekend werd geraakt dat Anderlecht een overkomst gevonden had met de Argentijnse club Argentinos Juniors heeft het bestuur nu ook een akkoord bereikt met de speler en zijn de medische tests achter de rug. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Slecht nieuws voor Van Steenberghe, hij liep tijdens de training een stressfractuur op en zal zeker een maand, tot 6 weken out zijn. De andere doelman, Proto, is volop aan het revalideren. Lees verder »

Pareja wordt deze namiddag voorgesteld

Pareja wordt deze namiddag voorgesteld

De meesten hadden verwacht dat Pareja vorige donderdag al voorgesteld ging worden, maar het heeft iets langer geduurd dan verwacht. Maar deze middag is het zo ver,de Argentijn wordt dan aan de pers voorgesteld. Lees verder »

Vercauteren te gast op Kanaal 2

Vercauteren te gast op Kanaal 2

Morgen wordt de eerste halve finale gespeeld tussen Duitsland en Italië. De omkadering wordt verzorgd door Kanaal2 en de zender nodigt daarbij ook enkele gasten uit. Zo is morgen Franky Vercauteren van de partij. Lees verder »

 02-07-2006 
 01-07-2006 

Pareja tekent maandag

Pareja tekent maandag

De Argentijnse verdediger zal maandag medische testen afleggen en daarna zijn contract onderteken. Eveneens volgt er een persvoorstelling en zal de speler al direct de trainingen aanvangen. Lees verder »