Archieven

 31-07-2002 

Oprichting nieuwe competitie?

Oprichting nieuwe competitie?

Een afvaardiging van de Belgische Profliga sprak maandag met collega's van de Deense, Nederlandse en Schotse eersteklassers. Ze hadden het over de oprichting van een alternatieve competitie, n??st de bestaande nationale competities. Lees verder »

Galatasaray deed bod op Seol

Galatasaray deed bod op Seol

Gisteren is er een officieel bod binnengekomen van de Turkse topclub Galatasaray voor de Koreaanse spits van Anderlecht, Seol. Er werd niet bekendgemaakt om hoeveel euro het gaat. Lees verder »

Brugge-RSCA wordt verplaatst

Brugge-RSCA wordt verplaatst

Club Brugge-Anderlecht zal niet doorgaan op de voorzien datum. De Brugse burgemeester Moenaert stuurde al een brief naar de liga beroepsvoetbal met de mededeling dat de wedstrijd niet op 27 oktober zal kunnen doorgaan. Lees verder »

 30-07-2002 

Steun voor inkrimping competitie

Steun voor inkrimping competitie

Anderlecht maakt serieus werk van de inkrimping van de competitie voor het seizoen 2003-2004. De Brusselaars zaten gisteren samen met Club Brugge , Genk , Standard en Gent om steun te vinden voor hun voorstel. Lees verder »

Transfer Zewlakow afgerond

Transfer Zewlakow afgerond

De Pool Michal Zewlakow heeft een contract voor vier jaar getekend bij Anderlecht.
De vorige werkgever van Zewlakow, Moeskroen, kwam vrijdag al tot een akkoord met Anderlecht. De verdediger volgt dus zijn trainer Hugo Broos naar de Brusselse club. Lees verder »

Seol mogelijk naar Galatasaray

Seol mogelijk naar Galatasaray

De Turkse topclub Galatasaray heeft via een manager interesse laten blijken voor Seol, de Koreaanse spits van Anderlecht. Paars-wit heeft zijn transfervoorwaarden vastgelegd en wacht nu op een antwoord uit Turkije. Lees verder »

Kolousek binnenkort van Anderlecht?

Kolousek binnenkort van Anderlecht?

Volgens Het Laatste Nieuws komt de transfer van de Tsjech Kolousek naar Anderlecht deze week in een stroomversnelling. De middenvelder zou Liberec nu toch willen verlaten en ziet naar verluidt Anderlecht wel zitten. Lees verder »

 29-07-2002 

Mornar en Kolar terug, Traore out

Mornar en Kolar terug, Traore out

Ivica Mornar is hersteld van zijn blessure aan de knie. Hij hervat vandaag de groepstraining. Mogelijk haalt hij dan toch de eerste competitiewedstrijd tegen Westerlo. Traore kwam niet in actie tegen Sedan omwille van een stressfractuur. Lees verder »

Zewlakow en Seol werden vader

Zewlakow en Seol werden vader

Het zijn mooie tijden voor Michal Zewlakow. Net nadat hij een grote transfer van Moeskroen naar Anderlecht heeft gemaakt is hij ook vader geworden van een dochtertje met de naam Maya.
Ook Seol wordt vanaf nu papa genoemd. Lees verder »


 27-07-2002 

Kolousek voor meer creativiteit

Kolousek voor meer creativiteit

Trainer Hugo Broos vindt dat er te weining creativiteit in de groep zit. De oplossing met Gilles De Bilde achter de spitsen ziet hij niet langer zitten. Daarom wil hij er de jonge Kolousek er nog bij. Lees verder »

Opendeurdag was een succes

Opendeurdag was een succes

De jaarlijkse opendeurdag van Sporting Anderlecht was weer een groot succes, duizenden supporters bezochten de attracties en rond het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

 26-07-2002 

Akkoord tussen RSCA en Zewlakow

Akkoord tussen RSCA en Zewlakow

Moeskroen en Anderlecht hebben een principeakkoord bereikt over een transfer van de Pool Michal Zewlakow.
De verdediger moet zelf wel nog een financieel akkoord bereiken met de Brusselaars. Ook de details van de transfer van Broos werden geregeld. Lees verder »

 25-07-2002 

RSCA wordt RSCA Brussels

RSCA wordt RSCA Brussels

Royal Sporting Club Anderlecht wil via RSC Anderlecht Brussels zijn naam uiteindelijk veranderen in RSCA Brussels.
Op die manier hoopt de club meer overheidsgeld los te weken. Lees verder »

RSCA wil 14 ploegen in eerste

RSCA wil 14 ploegen in eerste

Anderlecht wil vanaf het seizoen 2003-2004 een eerste klasse met 14 ploegen.
Dat zei voorzitter Roger Vanden Stock woensdag op een persconferentie.
"We zullen het voorstel zo snel mogelijk op tafel leggen. Lees verder »

Stoica niet meer welkom

Stoica niet meer welkom

Alin Stoica is niet meer welkom in Anderlecht. Manager Bekali heeft het bestuur gevraagd de Roemeen een nieuw contract aan te bieden, maar Anderlecht laat weten dat het niet meer ge?nteresseerd is in de middenvelder. Lees verder »

Mornar out

Mornar out

Anderlecht zal tijdens de competitiestart geen beroep kunnen doen op Ivica Mornar. De Kroaat sukkelt met een letsel aan de adductoren en krijgt de nodige rust. Lees verder »

Thompson test in Frankrijk

Thompson test in Frankrijk

Ode Thompson, aanvaller op overschot bij Anderlecht, is naar Frankrijk vertrokken om een test af te leggen bij de eersteklasser Bastia. Ook AA Gent zou nog ge?nteresseerd zijn in de Nigeriaan, die in de B-kern zit. Lees verder »

Anderlecht gaat voor Saarinen

Anderlecht gaat voor Saarinen

Anderlecht heeft voor de vacante linksachterplaats zijn zinnen gezet op de Fin Janne Saarinen. De speler van Rosenborg werd vorig jaar al gevolgd, maar bleek toen te duur. Lees verder »


 24-07-2002 

Anderlecht verslaat Grimbergen

Anderlecht verslaat Grimbergen

Grimbergen - Anderlecht: 1-4
29' Baseggio 0-1, 46' Jestrovic 0-2, 70' De Bilde 0-3, 89' Jestrovic 1-4 (p)
De hele kern kwam tot spelen toe. Vooral een goede Aruna maakte indruk. Lees verder »

 23-07-2002 

Rijsel toont belangstelling voor Zewlakow

Rijsel toont belangstelling voor Zewlakow

Na Anderlecht heeft Rijsel belangstelling voor Michal Zewlakow. De Franse eersteklasser komt weldra naar Moeskroen om een overgang van de Poolse international te bespreken. Vorig seizoen eindigde Rijsel vijfde in de Franse competitie. Lees verder »

RSCA-Gent op 31-08

RSCA-Gent op 31-08

Anderlecht-AA Gent vindt plaats op zaterdag 31 augustus om 18u. Zo wordt de concurrentie met de Memorial Van Damme, een dag eerder, vermeden. Lees verder »

 22-07-2002 

Hoger bod op Zewlakow

Hoger bod op Zewlakow

Anderlecht verhoogt zijn bod op Michal Zewlakow. Voor Hugo Broos, ex-Moeskroen en nu Anderlecht, is de verdediger van zijn oude club de eerste keuze voor de linksachterplaats. Het bod van Anderlecht zou al gestegen zijn tot anderhalf miljoen euro. Lees verder »


 20-07-2002 

Autorace sponsoring een feit

Autorace sponsoring een feit

Samen met nog andere Europese voetbalclubs zoals Lyon, Bordeaux, Leeds, Chelsea, Barcelona, Monaco en Benfica zal Anderlecht vanaf 2004 in een autocompetitie stappen. Als piloot trok paars-wit Bas Leinders aan. Lees verder »

 19-07-2002 
 18-07-2002 

Anderlecht klopt Berchem

Anderlecht klopt Berchem

Anderlecht heeft Berchem verslaan met 0-3. Jestrovic opende de score met een penalty. Seol verdubbelde de stand en Jestrovic legde de 0-3 eindcijfers vast. Lees verder »

Overzicht van de blessures

Overzicht van de blessures

WK-gangers De Boeck, Vanderhaeghe en Seol worden momenteel nog getest. Olivier Deschacht heeft last van een probleem aan de knie, hij kreeg rust en verzorging voorgeschreven. Lees verder »

Standard-RSCA verplaatst

Standard-RSCA verplaatst

De eerste grote afspraak van het seizoen, Standard-RSCA op de derde speeldag, is verplaatst van 24 naar 25 augustus. Dat gebeurde op vraag van de betaalzender Canal+. Eerder werd ook RSCA-Gent verplaatst naar 30 augustus. Lees verder »


 17-07-2002 

Paars-wit gaat voor Christiansen

Paars-wit gaat voor Christiansen

De operatie aan de knie van de Deense linksachter Christiansen blijft beperkt tot een kijkoperatie. Dat houdt in dat hij slechts een week out zal zijn. Daarom heeft Anderlecht besloten snel werk te maken van zijn transfer. Lees verder »

 16-07-2002 

WK spelers zijn er weer bij

WK spelers zijn er weer bij

Sinds gisteren zijn de 3 WK-gangers, De Boeck, Vanderhaeghe en Seol, opnieuw in Anderlecht neergestreken. Na een welverdiende vakantie zijn ze opnieuw begonnen met de groepstraining. Lees verder »

 15-07-2002 

Deense verdediger naar RSCA?

Deense verdediger naar RSCA?

Volgens de VUM-kranten zit een transfer van Michal Zewlakow (Moeskroen) naar Anderlecht in het slop door de verstoorde relatie tussen Moeskroen-voorzitter Detremmerie en Hugo Broos, de nieuwe coach van Anderlecht. Lees verder »

Van Hout doet contract uit

Van Hout doet contract uit

Joris Van Hout, die voor vier jaar naar het Duitse M?nchengladback kan, zal wellicht zijn contract tot 2005 bij Anderlecht uitdoen. Toch heeft hij nog ??n dag bedenktijd gekregen van de Duitse club. Lees verder »

Stoica vindt geen nieuwe club

Stoica vindt geen nieuwe club

Alin Stoica, die transfervrij weg kan bij Anderlecht, vindt maar geen nieuwe club. Stoica zou graag naar Frankrijk verhuizen, "maar mijn manager slaagt er niet in een concreet aanbod te versieren", zegt hij in de VUM-kranten. Lees verder »

 13-07-2002 

Koloesak gratis naar RSCA?

Koloesak gratis naar RSCA?

De Tsjechische spelverdeler Vaclav Koloesak, in de belangstelling van Anderlecht, is van plan om bij de Uefa een klacht in te dienen tegen zijn huidige werkgever Salernitana. Hij beschuldigt de Italiaanse club ervan hem te laat te hebben uitbetaald. Lees verder »

 12-07-2002 

2-2 gelijkspel

2-2 gelijkspel

Anderlecht speelde zwak en behaalde een 2-2 gelijkspel. De Bilde en Zane scoorden de goals voor RSCA.
Scoreverloop: 1-0, 1-1, 1-2, 2-2. Lees verder »

Terugkeer uit Oisterwijck

Terugkeer uit Oisterwijck

Anderlecht keert vandaag terug uit Oisterwijck en Vanavond om 19.00u speelt Sporting dan een oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven.
Gisteren werd er 2 maal getraind. In de voormiddag was er een fietstocht. In de namiddag een normale training. Lees verder »

 11-07-2002 

Van Hout naar Duitsland?

Van Hout naar Duitsland?

Joris Van Hout (Anderlecht) kan voor ??n jaar, met een optie voor drie extra seizoenen, tekenen bij Borussia M?nchengladbach, schrijft Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Mornar is weer terug

Mornar is weer terug

De blessureproblemen van Ivica Mornar lijken eindelijk achter de rug. Gisteren trainde hij volop mee met de groep en ook in de oefenwedstrijd tegen Taxandria kwam hij 45 minuten in actie.
Milojevic en Aruna sluiten dit weekend aan. Lees verder »

 10-07-2002 

Koreanen stellen vragen aan Broos

Koreanen stellen vragen aan Broos

Met een 10-tal journalisten waren ze. Zuid-Koreanen op zoek naar de nieuwe trainer van Anderlecht. Of hij Seol meer zou laten spelen dan onder Anthuenis? Of hij Seol wel had zien spelen op het WK? Een kwartier later kon hij zich losmaken. Lees verder »

Zewlakov is te duur

Zewlakov is te duur

Michal Zewlakow is voorlopig te duur voor zowel RSCA, Club Brugge en Ajax. De Henegouwse club heeft geprobeerd de prijs van hun linksachter op te drijven door uit te pakken met de interesse van andere clubs. Lees verder »

 09-07-2002 

Verschuiving kalender

Verschuiving kalender

Het duel van de vierde competitiedag tussen Anderlecht en Gent zal op vrijdag 30 augustus om 20.30u in plaats van om 20.00u worden gespeeld. Lees verder »

Operatie voor Tihinen

Operatie voor Tihinen

De nieuwe Finse verdediger van Anderlecht, Tihinen, mist waarschijnlijk de competitiestart. Hij werd geopereerd aan de slaap en zal wellicht vier weken lang niet meetrainen met de groep. Lees verder »

Peersman aangeboden bij La Louvi?re

Peersman aangeboden bij La Louvi?re

Tristan Peersman, ??n van de doelmannen op overschot bij Anderlecht, werd door de club bij La Louvi?re aangeboden. Zij zijn op zoek naar een nieuwe eerste doelman na het vertrek van Proto naar Perugia. Lees verder »

 08-07-2002 

Stoica dan toch niet naar Brugge

Stoica dan toch niet naar Brugge

De berichten over een overgang van Alin Stoica van Anderlecht naar Club Brugge zouden uit de lucht gegrepen zijn. "Niks van aan. Een bericht dat door een makelaar in de wereld gestuurd werd. Lees verder »

 06-07-2002 

RSCA wil Benachour lenen

RSCA wil Benachour lenen

Anderlecht wil Slim Benachour lenen. Deze 21-jarige Tunesische middenvelder, die onlangs nog uitblonk op het WK, is op overschot bij Paris Saint-Germain. Benachour is op zijn sterkst achter de spitsen. Lees verder »

Stoica naar Brugge?

Stoica naar Brugge?

Club Brugge heeft een voorstel gedaan aan Alin Stoica. De Roemeen is einde contract en mag gratis vertrekken. Dat het effectief tot een transfer komt is niet zo zeker. Lees verder »

Morgen stage in Oisterwijck

Morgen stage in Oisterwijck

De kern vertrekt morgen op stage in het Nederlandse Oisterwijck. Hugo Broos geeft de jongeren de kans om verder kennis te maken met de A-kern. De pas aangetrokken Calenkov en Karaca krijgen volop hun kans. Lees verder »

 05-07-2002 

RSCA zoekt stewards

RSCA zoekt stewards

Sporting Anderlecht is op zoek naar stewards (m/v) voor het nieuwe seizoen. De stewards van Anderlecht staan in voor de veiligheid van de supporters in en rond het Constant Vanden Stock stadion tijdens de wedstrijddagen. Lees verder »

 04-07-2002 

Zewlakov en Kolar naar RSCA?

Zewlakov en Kolar naar RSCA?

De managers van Anderlecht, Verschueren en Courtois, hielden een eerste vergadering met de voorzitter Detremmerie van Moeskroen i.v.m. de financi?le afhandeling van de transfer van trainer Hugo Broos. Lees verder »

Pavlovic weg, Oyen weer out?

Pavlovic weg, Oyen weer out?

Zelkjo Pavlovic, doelman op overschot bij Anderlecht, kan naar FC Antwerp dat dringend op zoek is naar een doelman.
Na amper 3 trainingen klaagt Davy Oyen alweer van pijn aan de buikspieren. Lees verder »

 03-07-2002 

Anderlecht gaat nog zeker 2 transfers doen

Anderlecht gaat nog zeker 2 transfers doen

Anderlecht onderhandelt met Moeskroen over een transfer van Michal Zewlakow. Maar volgens Michel Verschueren zal het daar niet bij blijven. Aangezien er ook transfers in juli en augustus mogen gebeuren, zal er niets overhaast gebeuren. Lees verder »

Bod op M. Zewlakov

Bod op M. Zewlakov

Anderlecht doet eerstdaags een bod op Michal Zewlakow, de linksachter van Moeskroen. De nieuwe trainer wil Zewlakow er absoluut bij. De Pool mag bij een goed bod weg bij Moeskroen. Lees verder »

 02-07-2002 
 01-07-2002