Archieven

 30-06-2021 

Adzic verwelkomt dochtertje

Adzic verwelkomt dochtertje

ANDERE Sportief is zijn toekomst onzeker, maar privé gaat het Luka Adzic voor de wind. De 22-jarige aanvaller is vandaag voor het eerst papa geworden. Zijn vrouw Aleksandra schonk het leven aan een dochtertje Lana. Lees verder »

Officieel: vier U23-teams in 1B vanaf 2022

Officieel: vier U23-teams in 1B vanaf 2022

JEUGD De Hoge Raad van de KBVB heeft vandaag officieel groen licht gegeven voor de integratie van belofteploegen in 1B en in eerste en tweede amateursklasse. Vanaf het seizoen 2022-2023 zullen veertien clubs hun beloften mogen laten aantreden in het volwassenenvoetbal. Lees verder »

Officieel: Sergio Gomez tekent tot 2025

Officieel: Sergio Gomez tekent tot 2025

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft zonet opnieuw een inkomende transfer afgerond, het haalde Sergio Gomez bij Borussia Dortmund. Gomez kan zowel op het middenveld, op de vleugel als op de winger wingbackpositie uit de voeten. Hij tekende een contract tot 2025.  Lees verder »

Financiële injectie nog steeds niet rond

Financiële injectie nog steeds niet rond

ANDERE Normaal zou er gisteren een algemene bestuursvergadering plaatsvinden die de kapitaalsverhoging van 25 miljoen euro en de omzetting van 37 miljoen schulden naar kapitaal door eigenaar Marc Coucke zou goedkeuren. De vergadering ging echter niet door. Lees verder »

Opnieuw City-product op de radar

Opnieuw City-product op de radar

TRANSFERS Volgens de lokale krant La Nueva España toont Anderlecht interesse in Manu Garcia van Sporting Gijon. Garcia is een aanvallende middenvelder van 23 jaar die uit de jeugdopleiding komt van Manchester City. Hij maakt deel uit van de Spaanse selectie voor de Olympische spelen in Tokio. Lees verder »

Tshibangu nog niet voor A-kern

Tshibangu nog niet voor A-kern

TRANSFERS Tegenover Het Nieuwsblad en La Dernière Heure ontkent Anderlecht dat de transfer van Isaac Tshibangu al rond is. Een akkoord zou wel in de maak zijn. Paars-wit ziet de 18-jarige Tshibangu niet als een onmiddellijke versterking voor de A-kern, maar als een aanwinst op lange termijn. Lees verder »

 29-06-2021 

Wellenreuther ook gevolgd door Besiktas?

Wellenreuther ook gevolgd door Besiktas?

TRANSFERS Timon Wellenreuther zal hoogst waarschijnlijk na de zomer niet meer voor Anderlecht spelen. Zijn naam circuleerde al bij enkele Duitse clubs, maar nu zou ook Besiktas interesse tonen om een eventueel vertrek van Ersin Destanoglu op te vangen, die onderweg lijkt naar Nice. Besiktas zou één miljoen over hebben voor de doelman. Lees verder »

 28-06-2021 

Officieel: Musona trekt naar Saudi-Arabië

Officieel: Musona trekt naar Saudi-Arabië

TRANSFERS Er ligt nog veel huiswerk klaar voor Anderlecht tijdens deze transferperiode. Niet alleen inkomende transfers, maar het zou ook verlost moeten geraken van verschillende overbodige spelers. Knowledge Musona trekt in elk geval al naar Al-Tai Football Club in Saudi-Arabië. Lees verder »

Sambi Lokonga en Arsenal: eerstdaags witte rook?

Sambi Lokonga en Arsenal: eerstdaags witte rook?

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws gaat Arsenal ervan uit dat het eerstdaags de transfer van Albert Sambi Lokonga kan afronden. De speler zelf heeft al een akkoord met de Gunners, met Anderlecht moeten de laatste details nog uitgeklaard worden. Paars-wit wil verzekerd zijn van minstens 20 miljoen euro. Lees verder »


 27-06-2021 
 26-06-2021 

Hoe zit het met transfer Kakooza?

Hoe zit het met transfer Kakooza?

TRANSFERS Vanuit Oeganda komen er berichten dat de transfer van Derrick Kakooza beklonken is. Op website verschijnen aankondigingen dat paars-wit de komst van Kakooza officieel heeft aangekondigd, inclusief foto van Kakooza in Anderlecht-shirt. Alleen hebben we hier in België dat bericht niet gezien ... Lees verder »

 25-06-2021 

Kijk nu live naar Anderlecht - STVV

Kijk nu live naar Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt momenteel zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De partij is rechtstreeks te bekijken via verschillende kanalen van de club. Bij paars-wit staan nieuwkomers Hoedt en Rafaelov aan de aftrap. Die eerste is zelfs aanvoerder. Lees verder »


 24-06-2021 

UEFA schrapt voordeel uitdoelpunt

UEFA schrapt voordeel uitdoelpunt

ANDERE De UEFA heeft na 56 jaar de regel geschrapt waarbij een uitdoelpunt voordeel oplevert. Een duel dat na twee wedstrijden nu eindigt op een gelijkspel, zal worden beslist door verlengingen en of door strafschoppen. Lees verder »

 23-06-2021 

Anderlecht zoekt nog zes versterkingen

Anderlecht zoekt nog zes versterkingen

TRANSFERS We mogen ons de komende weken nog aan wat transferactiviteiten verwachten. Sport/Voetbalmagazine weet dat paars-wit nog zes spelers wil aantrekken deze zomer. Het gaat om een centrale verdediger, een linksback, een verdedigende middenvelder, twee wingers en een aanvaller. Lees verder »

C-kern begint begin juni te trainen

C-kern begint begin juni te trainen

TRANSFERS Begin juni moeten de spelers op overschot zich melden op de club. Dat schrijft Sport/Voetbalmagazine. Het blad noemt de namen van Ognjen Vranjes, Bubacarr Sanneh, Zakaria Bakkali, Evgen Makarenko en Aristote Nkaka. Ook Luka Adzic en Knowlegde Musona zullen hen wellicht vervoegen. Zij zullen apart trainen in een zogenaamde C-kern. Lees verder »

Officieel: Zulj naar Basaksehir

Officieel: Zulj naar Basaksehir

TRANSFERS Wat al even in de lucht hing, is nu een feit: Peter Zulj verhuist met een definitieve transfer van Anderlecht naar het Turkse Basaksehir. Dat melden beide ploegen. Zulj tekent bij de club van Nacer Chadli een contract voor drie jaar. Lees verder »

Nmecha richting Leipzig

Nmecha richting Leipzig

ANDERE Het was al geen geheim meer dat Lukas Nmecha richting Bundesliga ging nadat hij officieel afscheid nam van RSC Anderlecht. De Duitser kiest uiteindelijk voor RB Leipzig dat tien miljoen euro neertelt voor de spits, de onderhandelingen zitten in een afrondende fase.  Lees verder »

Bornauw kan paars-witte kas nog spekken

Bornauw kan paars-witte kas nog spekken

ANDERE Sebastiaan Bornauw ruilde in 2019 RSC Anderlecht in voor FC Köln. RSC Anderlecht bekwam toen 25% op een eventuele doorverkoopprijs. Wolfsburg legde ondertussen een bod neer bij Keulen van 8 miljoen euro voor de Belg maar Keulen legde dat naast zich neer wegens te weinig.  Lees verder »

Comeback Van Crombrugge in aantocht

Comeback Van Crombrugge in aantocht

BLESSURES We mogen Hendrik Van Crombrugge stilaan terug op het veld verwachten. De oefenwedstrijd van vrijdag tegen STVV komt waarschijnlijk nog niet iets te vroeg maar wellicht staat hij onder de lat tijdens de oefenwedstrijd tegen Oostende volgende week.  Lees verder »

 22-06-2021 

Anderlecht ontkent interesse Mbokani

Anderlecht ontkent interesse Mbokani

TRANSFERS Het lijkt erop dat Dieumerci Mbokani interesse van Anderlecht vijnst om Antwerp (en eventuele andere gegadigden) onder druk te zetten. Waar de entourage van Mbokani beweert dat paars-wit informeerde, wordt dat bij Anderlecht in alle toonaarden ontkent. Er zijn geen intenties om Mbokani aan te trekken, klinkt het. Lees verder »


 21-06-2021 

Ngankam gelinkt aan Anderlecht

Ngankam gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Het Duitse Kicker maakt gewag van interesse van Anderlecht voor Jessic Ngankam, een 20-jarige aanvaller van Hertha Berlijn. Het voorbije seizoen verzamelde Ngankam 289 speelminuten in de Bundesliga. Daarin scoorde hij twee keer. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen STVV

Anderlecht oefent tegen STVV

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht oefent komende vrijdag tegen STVV, de wedstrijd gaat door achter gesloten deuren. De aftrap op Neerpede is voorzien om 12 uur. De kans ook voor Vincent Kompany om nieuwkomers Wesley Hoedt en Lior Refaelov aan het werk zien.  Lees verder »

Anderlecht onderhandelt met Argentijnse middenvelder

Anderlecht onderhandelt met Argentijnse middenvelder

ANDERE RSC Anderlecht onderhandelt met de 21-jarige Fausto Vera, de club ziet in hem de vervanger voor Albert Sambi Lokonga. De Argentijn gaf zelf toe dat de onderhandelingen met paars-wit gaande zijn.Verder heeft paars-wit nog een middenvelder op het oog, de 21-jarige Serviër Njegos Petrovic. Lees verder »

 18-06-2021 

Entourage Zulj bevestigt nakende transfer

Entourage Zulj bevestigt nakende transfer

TRANSFERS Tegenover Het Laatste Nieuws bevestigt de entourage van Peter Zulj het nieuws dat een transfer naar Basaksehir op handen is. Het was de Turkse website Ajansspor dat het nieuws vanmiddag bracht. Het gaat om een definitieve transfer, meldt Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Officieel: Masscho langer bij Anderlecht

Officieel: Masscho langer bij Anderlecht

JEUGD Loïc Masscho heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd. Dat laat paars-wit weten, maar het meldt niet tot wanneer de vleugelverdediger bijtekent. De 19-jarige Masscho is een vaste waarde bij de beloften, maar maakte de stap naar de A-kern nog niet. Lees verder »

Aurelio Leo Virisario volgende die profcontract krijgt

Aurelio Leo Virisario volgende die profcontract krijgt

JEUGD Er ligt opnieuw een profcontract klaar bij Anderlecht voor een speler van de hyperbeloftevolle 2006-lichting. Het Nieuwsblad meldt dat Anderlecht Aurelio Leo Virisario een eerste contract wil laten tekenen. De 15-jarige Virisario is een spits die twee jaar geleden overkwam van KFC Rode De Hoek uit Sint-Genesius-Rode. Lees verder »

 17-06-2021 

Jonge Franse spits in beeld

Jonge Franse spits in beeld

TRANSFERS Het Nieuwsblad schrijft vanmorgen dat Anderlecht meer dan gewone belangstelling toont in Evann Guessand, een 19-jarige Franse spits. Guessand werd afgelopen seizoen door OGC Nice uitgeleend aan Lausanne. In de Zwitserse hoogste klasse scoorde hij zeven keer en gaf hij vijf assists. Lees verder »


 16-06-2021 

"23 miljoen euro en transfer Sambi Lokonga bijna rond"

TRANSFERS We zetten het niet als hoofdpunt omdat we toch enig voorbehoud maken bij de bron, maar de Terry Flewers, een medewerker van het het populaire Youtube-kanaal The Football Terrace, beweert dat een transfer van Albert Sambi Lokonga naar Arsenal erg dichtbij is. Flewers spreekt over een transfersom van 20 miljoen pond (23,3 miljoen euro). Lees verder »

Bruzz-journalist en rockgitarist nieuwe persmanager

Bruzz-journalist en rockgitarist nieuwe persmanager

ANDERE Anderlecht heeft met Mathias Declercq een nieuwe perswoordvoerder gevonden. Declercq is de opvolger van Jan Gatz die onlangs na nog geen jaar zijn ontslag indiende. De voorbije jaren was Declercq aan de slag bij het Brusselse medium Bruzz, maar we kennen hem ook als gitarist van de indierockband Freaky Age. Lees verder »

Club Brugge doet bod op Nmecha

Club Brugge doet bod op Nmecha

TRANSFERS Was het gemeend of wilden ze gewoon Anderlecht kl*ten? Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat Club Brugge bij Manchester City een bod heeft uitgebracht op Lukas Nmecha. Club wendde zich rechtstreeks tot City zonder eerst Nmecha's makelaar te contacteren. Lees verder »

 15-06-2021 
 14-06-2021 

Geen Miazga meer volgend seizoen?

Geen Miazga meer volgend seizoen?

TRANSFERS Volgens de Waalse pers zal de club geen pogingen ondernemen om Matt Miazga ook volgend seizoen in paars en wit te laten spelen. Dat lijkt althans Sud Presse te weten. In dat geval zal de club waarschijnlijk op zoek moeten naar een nieuwe centrale verdediger, tenzij het alle kansen wil geven aan Lissens en Debast.  Lees verder »

 12-06-2021 
 11-06-2021 
 10-06-2021 

Oefenduel tegen OFI Kreta

Oefenduel tegen OFI Kreta

WEDSTRIJDEN Op vrijdag 16 juli zal Anderlecht een oefenwedstrijd afwerken tegen OFI Kreta. Dat maakte de Griekse club bekend op zijn website. Op diezelfde dag speelt Anderlecht ook vriendschappelijk tegen Ajax. De hele spelersgroep zal op die manier wedstrijdminuten vergaren. Lees verder »

Argentijn Vera in beeld als opvolger Sambi Lokonga

Argentijn Vera in beeld als opvolger Sambi Lokonga

TRANSFERS Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat Anderlecht denkt aan Fausto Vera om Albert Sambi Lokonga te vervangen als die vertrekt. De 21-jarige Vera is geen kleine jongen. Hij is al enkele jaren basisspeler bij Argentinos Juniors, is een vaste waarde bij de Argentijnse U21 en heeft een marktwaarde van 11 miljoen euro. Lees verder »

Sambi Lokonga in beeld bij vier clubs

Sambi Lokonga in beeld bij vier clubs

TRANSFERS AC Milan lijkt geen optie meer voor Albert Sambi Lokonga. Dat valt te lezen op verschillende Italiaanse websites. Sudpresse schrijft intussen dat er vier clubs het meest concreet zijn voor de middenvelder. Het zou gaan om Monaco, Sevilla, Leverkusen en Arsenal. Lees verder »

 09-06-2021 

Galawedstrijd tegen Ajax op 16 juli

Galawedstrijd tegen Ajax op 16 juli

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht speelt op vrijdag 16 juli een galawedstrijd tegen Ajax in het Lotto Park. Ben je Mauve+ dan kan je je ticket nu gratis reserveren, ben je gewoon abonnee kan je eveneens je ticket reserveren en krijg je later een uitnodiging tot betaling. Abonnees hebben voorrang tot 18/06. Lees verder »

Spelersbeoordeling top 5 voor 2020-2021

Spelersbeoordeling top 5 voor 2020-2021

WEBSITE Nu het seizoen afgelopen is, is ook onze spelersbeoordeling gesloten. Opmerkelijk is dat jullie een speler als MVP kozen die slechts zeven matchen voor Anderlecht speelde, namelijk Jérémy Doku (score 61%). Indien we enkel naar de huidige kern kijken, kon Murillo het meeste bekoren. Hij eindige in een ongemeen spannende strijd quasi gelijk in punten met Delcroix, Cullen en Nmecha (allen net boven of net onder de score van 60%).  Lees verder »

Ashimeru blijft bij Anderlecht

Ashimeru blijft bij Anderlecht

TRANSFERS Huurling Ashimeru blijft bij Anderlecht. Dat is althans wat Het Nieuwsblad verkondigt. De optie op de Ghanese middenvelder werd recent niet gelicht, maar Anderlecht zou hem nu goedkoper hebben kunnen vastleggen. Lees verder »

 08-06-2021 

Anderlecht opent tegen Union

Anderlecht opent tegen Union

ANDERE De kalender van het nieuwe seizoen werd aangekondigd. Op zondag 25 juli neemt Paars-wit het thuis op tegen promovendus Union, meteen dus een ouderwetse Brusselse derby.voor de manschappen van Kompany. Lees verder »

 07-06-2021 
 06-06-2021 
 04-06-2021 

Leoni nog een jaar langer bij Anderlecht

Leoni nog een jaar langer bij Anderlecht

JEUGD Theo Leoni heeft zijn contract bij Anderlecht vandaag met één jaar verlengd tot 2022. Op Instragram reageert Leoni verheugd: "Ik ben erg fier om mijn contract te verlengen bij de club waarvan ik het meest houd en die ik als mijn thuis beschouw. Ik ben klaar om hard te werken en alles te geven." Lees verder »

Geen EK voor Mykhaylichenko

Geen EK voor Mykhaylichenko

ANDERE Bogdan Mykhaylichenko zal er de volgende weken niet bij zijn op het EK voetbal. De linksback van Anderlecht is één van de afvallers die bondscoach Andrii Shevchenko bekend maakte. Evgen Makarenko haalde definitieve selectie van 26 spelers wel. Lees verder »

Video: Nmecha met Duitse U21 naar EK-finale onder 21

Video: Nmecha met Duitse U21 naar EK-finale onder 21

ANDERE Lukas Nmecha mag zich met de Duitse beloften opmaken voor de EK-finale. Na twee minuten stond het al 0-1 voor Duitsland met een assist van Nmecha, nog voor de wedstrijd tien minuten ver was stond de 0-2 al op het bord. Nederland milderde nog tot 1-2, maar had verder geen verhaal tegen de Duitsers.  Lees verder »

 03-06-2021 

Interesse in Petrovic wordt concreter

Interesse in Petrovic wordt concreter

TRANSFERS Njegos Petrovic behoort bij de topkandidaten om een mogelijk vertrek van Albert Sambi Lokonga en/of Adrien Trebel op te vangen. Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat Anderlecht een bod van 1,5 miljoen euro heeft uitgebracht op de 21-jarige controleren de middenvelder, maar volgens Het Laatste Nieuws is dat nog niet het geval en wordt er alleen nog maar gesproken. Lees verder »

 02-06-2021 

Officieel: Dimata definitief naar Espanyol

Officieel: Dimata definitief naar Espanyol

TRANSFERS Anderlecht heeft zopas de definitieve transfer van Landry Dimata naar Espanyol Barcelona bekend gemaakt. "Espanyol kroonde zich zondag tot kampioen en verzekerde zich zo van promotie. Dankzij deze prestatie wordt de clausule van een definitieve aankoop in de transferovereenkomst van Nany geactiveerd", meldt paars-wit. Lees verder »

Welkom kleine Anna !

Welkom kleine Anna !

ANDERE Heuglijk nieuws bereikte onze redactie vandaag, onze moderator David (skyhawk) is vandaag voor de eerste keer papa geworden. Kleine Anna wou waarschijnlijk van het mooie weer profiteren en kondigde zich deze voormiddag aan. Welkom Anna en een dikke proficiat aan de fiere ouders !! Lees verder »

Ait El Hadj kiest voor België

Ait El Hadj kiest voor België

ANDERE Marokko trekt al langer aan de mouw van  Anouar Ait El Hadj. De speler heeft nu zelf aangegeven dat zijn voorkeur uitgaat naar de nationale ploeg van België. De aanvallende middenvelder vertoeft momenteel bij de nationale beloften waarbij hij in Kazachstan mogelijk zijn debuut kan vieren. Lees verder »

 01-06-2021 

Lukaku verkozen tot MVP van de Serie A

Lukaku verkozen tot MVP van de Serie A

ANDERE Romelu Lukaku is niet alleen kampioen in de Serie A met Inter Milaan, hij is ook nog eens verkozen tot Most Valuable Player (MVP) van de Serie A. Een mooie persoonlijke bekroning voor de Rode Duivel. Het is ook de eerste keer dat een Belgische speler deze bekroning in de wacht sleept.  Lees verder »

Sambi Lokonga mag op interesse rekenen van Arsenal

Sambi Lokonga mag op interesse rekenen van Arsenal

TRANSFERS Albert Sambi Lokonga vertoeft momenteel op het trainingskamp van de Rode Duivels als reservespeler. Het is afwachten of hij ook effectief mee afzakt naar het EK, mocht dat het geval zijn is dat in ieder geval intressant voor zijn transferprijs. Er is interesse vanuit de Premier League, meer bepaald Arsenal. Lees verder »