Archieven

 30-06-2020 

Anderlecht pronkt met "verwelkte" Iris

Anderlecht pronkt met

ANDERE RSC Anderlecht stelde vorige wek met trots de nieuwe shirts voor.  Paars-wit wou de Brusselse identiteit benadrukken en zette de Brusselse vlag onder de kraag, alleen is die vlag  vijf jaar geleden vernieuwd. De Iris onder de kraag is dus een oud ontwerp.  Lees verder »

Fanshop opent volgende week opnieuw de deuren

Fanshop opent volgende week opnieuw de deuren

ANDERE Tot vorige week zaterdag kon je in de fanshop van RSC Anderlecht nog genieten van forse kortingen. Deze week is de fanshop gesloten en worden er de nieuwe truitjes in gereedheid gebracht samen met de andere stukken van de nieuwe collectie. Vanaf volgende week dinsdag kan je er opnieuw terecht.  Lees verder »

Anderlecht doet bod op Gigovic

Anderlecht doet bod op Gigovic

TRANSFERS Om het middenveld te versterken, heeft Anderlecht zijn zinnen gezet op Armin Gigovic. Dat schrijft Het Nieuwsblad op basis van Zweedse bronnen. Gigovic is een 18-jarige verdedigende middenvelder die vorig jaar doorbrak bij het Zweedse Helsingborg.  Lees verder »

Dauda tot eind juli bij Esbjerg

Dauda tot eind juli bij Esbjerg

TRANSFERS Mohammed Dauda zal het seizoen uitdoen bij Esbjerg. De huurovereenkomst van de Ghanese spits wordt met één maand verlengd, tot eind juli. Ook Antonio Milic wil zijn huurdeal verlengd zien, maar de verdediger van Rayo Vallecano kampt momenteel met een blessure. Lees verder »

 29-06-2020 

Vijf miljoen euro voor transfers

Vijf miljoen euro voor transfers

TRANSFERS Met een beurs gevuld met vijf miljoen euro begeeft Anderlecht zich deze zomer op de transfermarkt. Dat weet Het Laatste Nieuws. Paars-wit zal dus creatief moeten zijn. Vrijdag al verkondigde CEO Karel Van Eetvelt dat we de komende maanden geen spectaculaire transfers moeten verwachten. Lees verder »

Anderlecht weigert bod op Roofe

Anderlecht weigert bod op Roofe

TRANSFERS Glasgow Rangers heeft Anderlecht een voorstel gedaan om Kemar Roofe over te nemen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De krant weet dat Rangers Roofe wilden huren met optie tot aankoop. Anderlecht bedankte voor het aanbod. Lees verder »

AC Milan neemt Saelemaekers definitief over

AC Milan neemt Saelemaekers definitief over

TRANSFERS - ANDERE Er was even onduidelijkheid of AC Milan Alexis Saelemaekers definitief ging overnemen. Door de coronacrisis heeft Saelemaekers zich niet echt kunnen bewijzen in Italië. Maar aan die onzekerheid komt nu een einde, AC Milan heeft laten weten dat het de rechterflank definitief overneemt. Lees verder »

 27-06-2020 

Nieuwe sponsordeal levert 4 tot 5 miljoen euro op

Nieuwe sponsordeal levert 4 tot 5 miljoen euro op

ANDERE De nieuwe shirtsponsors Candriam en DVV Verzekeringen betalen samen met moederbedrijf Belfius (dat zijn naam geeft aan het oefencentrum) ieder jaar 4 tot 5 miljoen euro aan Anderlecht. Dat maakte CEO Karel Van Eetvelt bekend. Dat is evenveel als BNP Paribas Fortis de voorbije jaren. Lees verder »


 26-06-2020 

"Nieuwe velden op Premier League-niveau"

ANDERE Anderlecht legde de voorbije weken een nieuwspeelveld aan in het Lotto Park en ook de oefenvelden kregen een flnke opknapbeurt. "Dat gebeurde op vraag van Vincent Kompany", vertelt CEO Karel Van Eetvelt. "Onze velden gaan volgend seizoen op Premier League-niveau zijn." Lees verder »

Ook Essevee-linksback Mensah in beeld

Ook Essevee-linksback Mensah in beeld

TRANSFERS Bogdan Mykaylichenko is niet de enige kandidaat om de nieuwe linksachter van Anderlecht te worden. De Krant van West-Vlaanderen vernam uit goede bron dat paars-wit ook interesse heeft in Gideon Mensah. DIe werd vorig seizoen door Zulte Waregem gehuurd van Red Bull Salzburg. Lees verder »

Foto: dit zijn de nieuwe Anderlecht-shirts

Foto: dit zijn de nieuwe Anderlecht-shirts

ANDERE Vanmiddag stelde Anderlecht de truitjes voor volgend seizoen voor. Het thuisshirt is volledig paars, met onderaan de contouren van een stad zichtbaar. In het midden prijkt het logo van DVV Verzekeringen. Het uitshirt is volledig wit met centraal in het rood de naam en het logo van Candriam Lees verder »

 25-06-2020 

Officieel: Mbokani zet krabbel

Officieel: Mbokani zet krabbel

TRANSFERS De kogel is door de kerk: Dieumerci Mbokani en Royal Antwerp FC hebben zopas bekend gemaakt dat "Dieu" een contractverlenging heeft getekend. Hierdoor komt er meteen ook een eind aan het geflirt met andere teams. Lees verder »

Officieel: morgen voorstelling nieuw shirt

Officieel: morgen voorstelling nieuw shirt

ANDERE We brachten het nieuws dinsdag al en is nu ook officieel bevestigt door RSC Anderlecht, morgen om 13u30 is de officiële voorstelling van het nieuwe shirt seizoen 2020/2021. Hoofdsponsor BNP Paribas Fortis verdwijnt na 39 jaar vooraan op de shirts en wordt wellicht vervangen door Candriam en/of DVV. Lees verder »

Roofe opnieuw in beeld bij Rangers

Roofe opnieuw in beeld bij Rangers

TRANSFERS Glasgow Rangers heeft opnieuw zijn zinnen gezet op Kemar Roofe. Als hun spits Alfredo Morelos deze zomer een toptransfer maakt, dan wil coach Steven Gerrard volgens The Scottish Sun graag Roofe in de plaats. Ook vorige zomer wilde Rangers Roofe aantrekken, maar toen koos de spits voor Anderlecht. Lees verder »

"Voorkeur geven aan meest trouwe fans"

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht zal dan toch zijn eerste thuiswedstrijd kunnen afwerken met publiek, hetzij beperkt. Volgens CEO Karel Van Eetvelt zullen er 4.000 tot 5.000 supporters een wedstrijd in het stadion kunnen bijwonen. Van Eetvelt zit gisteren samen met de Fanboard om een plan uit te werken. Lees verder »

 24-06-2020 

Najar bevestigt interesse in Elis

Najar bevestigt interesse in Elis

TRANSFERS Andy Najar bevestigt dat Anderlecht interesse toont in flankaanvaller Alberth Elis van Houston Dynamo. "Ik liet hem weten dat de coach van Anderlecht hem wilde spreken. Ik gaf Alberth zijn nummer door aan Vincent Kompany. Of er ook effectief gebeld is, weet ik niet", aldus Najar in de Hondurese pers. Lees verder »

Zuid-Koreaan gelinkt aan Anderlecht

Zuid-Koreaan gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Volgens de Duitse website Liga-Zwei toont Anderlecht belangstelling voor Jae-Sung Lee. Deze 27-jarige Zuid-Koreaanse aanvallende middenvelder speelde de voorbije twee seizoenen voor Holstein Kiel in de tweede Bundesliga. Het afgelopen seizoen scoorde hij negen keer en leverde hij zeven assists af. Lees verder »

Wordt er toch nog een laatste speeldag afgewerkt?

Wordt er toch nog een laatste speeldag afgewerkt?

WEDSTRIJDEN De aanpak van de coronacrisis in de Belgische voetbalwereld is allesbehalve een succes. Al vrij snel werd er beslist de competitie finaal te stoppen, maar dit creëerde een hele resem andere problemen: Waasland-Beveren had nog een sportieve kans zich te redden. OHL werd benadeeld in de strijd om promotie (als de terugmatch überhaupt gespeeld kan worden, is deze sowieso zonder publiek) en ook clubs als Anderlecht zagen hun laatste kans op Europees voetbal verdwijnen. Lees verder »

Verschaeren dicht bij een akkoord

Verschaeren dicht bij een akkoord

TRANSFERS Yari Verschaeren en de club komen steeds dichter bij een akkoord voor een verlenging van zijn contract. Een officiële aankondiging wordt in de komende weken verwacht. Verschaeren ligt nog twee jaar onder contract, maar de club wil haar positie versterken tegen kapers op de kust. Verschaeren mag dan weer rekenen op een forse salarisverhoging.

 
Lees verder »

Met Luckassen, Sandler en Vranjes? Zonder Sanneh

Met Luckassen, Sandler en Vranjes? Zonder Sanneh

TRANSFERS Anderlecht onderhandelt nog steeds met Derrick Luckassen en Philippe Sandler. De paars-witte directie wil de gesprekken met PSV opdrijven. Momenteel lijkt een akkoord zeker tot de mogelijkheden te behoren. De kaarten liggen echter moeilijke voor Philippe Sandler. Er wordt gerekend op Vincent Kompany om zijn connecties bij Manchester City uit te spelen. Lees verder »

15-jarige Agyei zet stap naar U21

15-jarige Agyei zet stap naar U21

JEUGD Nu heel wat jongeren doorschuiven naar de A-kern of zullen worden uitgeleend aan Lommel, zal Anderlecht volgend seizoen de jongste U21-kern ooit hebben. De beloftegroep zal vooral bestaan uit spelers geboren in 2002, 2003 en 2004. Zelfs de 15-jarige Enock Agyei komt bij de U21. Lees verder »


 23-06-2020 

Meer dan de helft abonnees verlengt

Meer dan de helft abonnees verlengt

ANDERE RSC Anderlecht telt iets minder dan 20.000 abonnees, daarvan heeft zeker al de helft zijn zitje voor volgend seizoen opnieuw verzekerd. Daarbovenop tekenden ook 1.000 nieuwe abonnees in. De verkoop ligt zo toch hoger dan verwacht bij paars-wit. Lees verder »

Vrijdag voorstelling nieuwe truitjes

Vrijdag voorstelling nieuwe truitjes

ANDERE Vrijdag wordt de voorstelling verwacht van de nieuwe truitjes van RSC Anderlecht voor volgend seizoen. Vooraan zal DVV Verzekeringen de thuistruitjes sieren, voor de uit-shirts is er vooraan plaats voor Candriam. Zowel BNP Paribas Fortis als Proximus zegden eerder al de samenwerking op.  Lees verder »

 22-06-2020 

Geen interesse in Erik Hestad

Geen interesse in Erik Hestad

TRANSFERS In de Noorse pers werd Anderlecht een tweetal weken geleden gelinkt aan Erik Hestad. Anderlecht zou daarbij de concurrentie aangaan met Olympiakos om de speler van Molde proberen binnen te halen. De Noorse online krant Nettavisen sprak met Peter Verbeke en die ontkende formeel alle interesse. Volgens hem gaat het om "manager-praat" en "geruchten". Lees verder »

Video: Saief en Thelin trefzeker

Video: Saief en Thelin trefzeker

WEDSTRIJDEN Het voorbije kwamen verschillende Anderlecht-spelers in actie voor hun huurclub. Kenny Saief en Isaac Kiese- helin toonden hun waarde en bezorgden hun ploeg punten dankzij een doelpunt. Ook Aristote Nkaka, Antonio Milic en Kristal Abazaj kwamen in actie. Lees verder »

 21-06-2020 

Anderlecht stuurt Pjaca terug naar Juventus

Anderlecht stuurt Pjaca terug naar Juventus

TRANSFERS Het avontuur van Marko Pjaca bij Anderlecht zit erop. Paars-wit had een optie om de Kroaat nog een seizoen te huren van Juventus, maar Het Laatste Nieuws weet dat de beslissing gevallen is om dat niet te doen. De brief om Juventus hierover in te lichten is vertrokken. Lees verder »


 20-06-2020 

Interesse in Oekraïnse linksachter

Interesse in Oekraïnse linksachter

TRANSFERS Bogdan Mykhaylichenko staat in de belangstelling van Anderlecht. Verschillende websites schreven het al en het nieuws werd nu ook bevestigd aan Het Nieuwsblad. Mykhaylichenko is een 23-jarige linksachter van Zorya Lugansk uit Oekraïne. Lees verder »

 19-06-2020 
 18-06-2020 

Lavia negeert advies entourage

Lavia negeert advies entourage

JEUGD - TRANSFERS Het is Romeo Lavia zijn eigen keuze om Anderlecht te ruilen voor Manchester City. Volgens Het Laatste Nieuws had zijn entourage hem aangeraden om bij Anderlecht te blijven. Ook Vincent Kompany vertelde de 16-jarige speler dat Anderlecht de beste keuze is. Lees verder »

Rayo Vallecano wil Milic langer huren

Rayo Vallecano wil Milic langer huren

TRANSFERS - ANDERE Antonio Milic wordt op 1 juli terug verwacht op Neerpede. Eind juni loopt zijn huurcontract bij Rayo Vallecano ten einde. De Spaanse tweede klasse loopt echter nog door tot 19 juli, en Rayo wil Millic dan ook tot dan huren. RSC Anderlecht zet druk om de aankoopoptie te lichten. Lees verder »


 17-06-2020 

Video: Dauda op dreef bij Esbjerg

Video: Dauda op dreef bij Esbjerg

WEDSTRIJDEN Mohammed Dauda is scherp uit de corona-onderbreking gekomen. In de laatste twee wedstrijden met Esbjerg scoorde hij twee keer. Gisteren deed hij er ook een assist bij. Hij had zo een ruim aandeel in het 2-2-gelijkspel tegen Horsens. Lees verder »

Vranjes neemt afscheid van AEK

Vranjes neemt afscheid van AEK

TRANSFERS - ANDERE Ognjen Vranjes wordt op 1 juli terug verwacht op RSC Anderlecht. De vehalen over het hoe en waarom zijn uiteenlopend. Maar zeker is dat zijn huidig huurcontract bij AEK Athena afloopt op 30 juni. Op zijn officiële Instagram-account neemt hij ook afscheid van de Griekse club.  Lees verder »

Onderhandelingen Steppe on hold gezet

Onderhandelingen Steppe on hold gezet

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht was in gesprek om doelman Kenny Steppe naar het Lotto Park te halen. Er was bijna een akkoord maar STVV legde dat naast zich neer en wou een hogere transferprijs. De onderhandelingen zijn nu stopgezet al wil dat niet zeggen dat ze niet kunnen heropgestart worden.  Lees verder »

Proximus en Telenet procederen voor terugbetaling

Proximus en Telenet procederen voor terugbetaling

ANDERE Zowel Proximus als Telenet leggen zich niet zomaar neer dat de competitie werd stopgezet. De Pro League schermt met het verbod van de Nationale Veiligheidsraad om geen tv-gelden terug te betalen. De telecomoperatoren kijken nu of ze een arbitrageprocedure kunnen opstarten. Lees verder »

Ook Milic terug op 1 juli

Ook Milic terug op 1 juli

ANDERE Op 1 juli mag RSC Anderlecht Antonio Milic terug verwelkomen op training. Voor die terugkeer komt hij nog 4 keer in actie bij zijn Spaanse huurclub Rayo Vallecano. Maar op 30 juni loopt het huurcontract af en komt de Kroaat terug naar België. Lees verder »

 16-06-2020 

RSC Anderlecht oefent tegen STVV

RSC Anderlecht oefent tegen STVV

WEDSTRIJDEN - ANDERE Gisteren is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart voor RSC Anderlecht. In aanloop naar de start van de competitie worden er ook enkele oefenduels afgewerkt. Eentje is al bekend, op 11 juli ontvangt paars-wit STVV als oefenpartner. De wedstrijd wordt gespeeld achter gesloten deuren.  Lees verder »

Trebel op bezoek bij de kine

Trebel op bezoek bij de kine

BLESSURES Adrien Trebel was afwezig bij het hernemen van de trainingen op maandag. Hij ging op bezoek bij kinesist Lieven Maesschalck. Een vertrek van de Franse middenvelder is meer dan ooit aan de orde, aangezien Anderlecht niet meer op hem rekent. Lees verder »

 15-06-2020 

Anderlecht wil Luckassen definitief overnemen

Anderlecht wil Luckassen definitief overnemen

TRANSFERS Anderlecht heeft zich vandaag gemeld bij PSV met de boodschap dat het Derrick Luckassen definitief wil overnemen. Paars-wit had tot 31 mei om de optie in het huurcontract te lichten en Luckassen voor vijf miljoen euro te kopen. Anderlecht deed dat niet en hoopt de verdediger goedkoper vast te leggen. Lees verder »

Verschaeren genomineerd voor Golden Boy Award

Verschaeren genomineerd voor Golden Boy Award

ANDERE Ieder jaar gaat de Italiaanse sportkrant 'Tutto Sport' op zoek naar de beste jonge voetballer onder de 21 jaar. Voor deze editie staat er één Belg op de lijst, Yari Verschaeren. Vorig seizoen werd João Felix uitgeroepen tot grootste talent op de Europese velden. Lees verder »

Anderlecht praat met Frutos over terugkeer

Anderlecht praat met Frutos over terugkeer

TRANSFERS Nicolas Frutos staat op het punt om terug te keren bij Anderlecht. Paars-wit onderhandelt momenteel met zijn ex-speler en -trainer over een functie als assistent van Frank Vercauteren. Met Jonas De Roeck is er momenteel nog maar één hulptrainer bij de A-kern. Lees verder »

 13-06-2020 

Yusuf nog steeds een optie?

Yusuf nog steeds een optie?

TRANSFERS De Zweedse pers maakt gewag van interesse van Anderlecht in Yusuf, een 19 jarige offensieve middenvelder van IFK Göteborg. Yusuf ligt nog onder contract tot eind 2022 en zou zo'n 800.000 euro kosten. Feyenoord en Wolverhampton volgen de speler eveneens.  Lees verder »

Dauda wil nog even bij Esbjerg blijven

Dauda wil nog even bij Esbjerg blijven

TRANSFERS Mohammed Dauda heeft aan Anderlecht gevraagd om zijn uitleenbeurt aan Esbjerg met zes weken te verlengen. De Ghanese spits wil de Deense competitie uitspelen. Volgens Het Nieuwsblad ziet Anderlecht de vraag graag komen en hoopt het dat meer spelers zijn voorbeeld volgen. Lees verder »

 12-06-2020 

Portugese interesse voor Sa

Portugese interesse voor Sa

TRANSFERS Josué Sa keert terug naar RSC Anderlecht na zijn uitleebeurt aan de Spaanse tweedeklasser Huesca, die besloot de aankoopoptie niet te lichten. De Portugees deed het niet slecht en dat ging in zijn thuisland niet onopgemerkt voorbij. Sa ligt nog één jaar onder contract bij paars-wit. Lees verder »

Adzic sluit maandag weer aan

Adzic sluit maandag weer aan

TRANSFERS - ANDERE Luka Adzic speelde het voorbije half jaar op huurbasis in de Eredevisie bij FC Emmen. De Nederlandse competitie is al een tijdje officieel afgesloten en maandag start FC Emmen aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Adzic sluit op dezelfde dag aan bij RSC Anderlecht. Lees verder »

Geen opslag voor Van Crombrugge

Geen opslag voor Van Crombrugge

ANDERE Hendrik Van Crombrugge zat de voorbije weken vooral rond de tafel met Michael Verschueren en die beloofde hem een loonopslag. Verschueren heeft een stap opzij gezet en Wouter Vandenhaute, Karel Van Eetvelt en Peter Verbeke kwamen in de plaats. En die waren duidelijk: een loonsverhoging zit er niet in. Lees verder »

 11-06-2020 

RSC Anderlecht en Boeckx bijna akkoord

RSC Anderlecht en Boeckx bijna akkoord

ANDERE Frank Boeckx stopt als doelman op het hoogste niveau. De laatste weken verscheen geregeld het bericht dat hij keeperstrainer werd bij de U21 en ook als scout zou fungeren. Maar die deal is nog niet officieel, maar dat zal niet meer lang meer duren.  Lees verder »

Vanden Borre traint nog steeds mee

Vanden Borre traint nog steeds mee

BLESSURES Anthony Vanden Borre zou geen nieuw contract meer krijgen van de Anderlecht-directie, maar volgens de Waalse pers werd de speler toch nog gespot op training in Neerpede, waar hij een individueel programma afwerkt. Vanden Borre zou nog niet ingelicht zijn van de stopzetting van de samenwerking.  Lees verder »

Milic en Saief in actie bij hun clubs

Milic en Saief in actie bij hun clubs

WEDSTRIJDEN - ANDERE Antonio Milic speelde de volledige wedstrijd met Rayo Vallecano tegen Albacete. Zijn team won met 1-0 en blijft zo zevende in de Segunda División in Spanje. Kenny Saief speelde dan weer 71 minuten met Legia Gdansk tegen Krakau. Hij verloor met 1-3 en staat eveneens zevende, maar dan in de Poolse eerste klasse. Lees verder »

Anderlecht scout Umar Sadiq

Anderlecht scout Umar Sadiq

TRANSFERS Volgens de Turkse pers heeft Anderlecht een scout gestuurd naar het duel tussen Partizan en Rode Ster Belgrado. De club zou namelijk interesse tonen in Umar Sadiq, een 23 jarige Nigeriaanse aanvaller.  Lees verder »

Anderlecht volgt Noorse winger

Anderlecht volgt Noorse winger

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht volgt de 24-jarige Eirik Hestad, dat melden Noorse media. Hasted wordt gevolgd door meerdere buitenlandse clubs maar die uit België zou het meest concreet zijn. De linksbenige flankspeler die het liefst op de rechterflank staat nog tot 2021 onder contract bij Mölde FK. Lees verder »

 09-06-2020 

"Desnoods moeten we onze eigen fans opvoeden"

ANDERE In de nasleep van de dood van Georges Floyd vertelt Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt dat zijn club het voortouw wil nemen in de strijd tegen racisme. "Eigenlijk vind ik het zelfs belangrijker om daaraan te werken dan aan sportieve dingen", aldus Van Eetvelt. Lees verder »

Geen nieuw contract voor Vanden Borre

Geen nieuw contract voor Vanden Borre

ANDERE Het bleef de laatste tijd stil rond Anthony Vanden Borre. Zijn minimale contract liep deze zomer af. RSC Anderlecht heeft nu besloten om niet verder te gaan met de rechtsback. Het komt tot de conclusie dat het lichaam van Vanden Borre op is en de topsport niet meer aankan. Lees verder »

 08-06-2020 

Mbokani blijft in Monaco tot toekomst duidelijk is

Mbokani blijft in Monaco tot toekomst duidelijk is

TRANSFERS - ANDERE Nadat Dieumerci Mbokani weer openlijk solliciteerde bij RSC Anderlecht draait de geruchtenmolen op volle toeren. Verschillende media melden dat hij zou onderhandelen met paars-wit al blijft dat bij geruchten. Ondertussen meldde de Congolees zich niet bij Antwerp, hij blijft in Monaco tot hij meer duidelijkheid heeft.  Lees verder »

Anderlecht volgt Isaac Mbenza

Anderlecht volgt Isaac Mbenza

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht heeft de 24-jarige Isaac Mbenza op het oog. De flankspeler heeft nog één jaar contract bij Huddersfield. Het voorbije seizoen speelde hij op huurbasis bij Amiens. Aan spelen kwam hij amper toe. Huddersfield betaalde in 2018 nog 12,5 miljoen euro voor Mbenza.  Lees verder »

 07-06-2020 
 06-06-2020 

Nieuw shirt binnenkort beschikbaar

Nieuw shirt binnenkort beschikbaar

ANDERE Vele supporters van RSC Anderlecht wachten ongeduldig op de onthulling van het nieuwe shirt voor seizoen 2020-2021. BNP Paribas Fortis zal niet meer als hoofdsponsor optreden na bijna 40 jaar. De voorbije weken vielen de namen van Candriam en DVV als nieuwe shirtsponsor.  Lees verder »

Boeckx naast keeperstrainer ook scout

Boeckx naast keeperstrainer ook scout

JEUGD Frank Boeckx stopt als keeper op het hoogste niveau, hij wordt keeperstrainer bij de U21 van RSC Anderlecht. Daarnaast zal hij ook als scout fungeren om talent bij de doelmannen op te sporen. Boeckx sukkelde de laatste jaren met de rug waardoor hij niet echt meer in actie kwam. Lees verder »

Nieuwe kans voor Vranjes?

Nieuwe kans voor Vranjes?

TRANSFERS AEK Athene heeft Anderlecht gevraagd om de uitleenbeurt van Ognjen Vranjes te verlengen zodat hij de Griekse competitie kan afmaken na de corona-hervatting, maar paars-wit heeft dat geweigerd. Dat weet Het Nieuwsblad. Na het vertrek van Sandler en Luckassen heeft Anderlecht een tekort aan centrale verdedigers. Lees verder »

 05-06-2020 

Officieel: Wellenreuther tekent tot 2024

Officieel: Wellenreuther tekent tot 2024

TRANSFERS De Duitser Timon Wellenreuther tekende zonet een contract tot 2024 bij RSC Anderlecht. De voorbije drie jaar was hij titularis bij Willem II en Duits jeugdinternational bij de U20 en U21. De 24-jarige Wellenreuther zegt dat het een eer is om voor Anderlecht te mogen voetballen.  Lees verder »

 04-06-2020 

Sardella verlengt contract tot 2025

Sardella verlengt contract tot 2025

TRANSFERS Killian Sardella heeft een nieuwe overeenkomst getekend bij Anderlecht. De 18-jarige verdediger heeft zijn lot tot 2025 aan paars-wit verbonden. "Dat Killian bijtekent, ondanks de concrete belangstelling van andere clubs, is erg belangrijk", zegt sportief directeur Peter Verbeke. Lees verder »

Anderlecht mogelijk eerste slachtoffer Financial Fair Play-regels

Anderlecht mogelijk eerste slachtoffer Financial Fair Play-regels

ANDERE Omdat veel clubs zware financiële verliezen lijden door de huidige coronacrisis, werd even geopperd om de invoering van de Financial Fair Play-regels in de Jupiler Pro League uit te stellen. Maar dit is zonder Pierre François gerekend. De voorzitter van de Pro League (en tevens ook ex-voorzitter van Standard Luik) is niet geneigd om toegevingen te doen. Lees verder »

Kompany levert loon in

Kompany levert loon in

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht zit al langer in moeilijk vaarwater op financieel vlak. Om de club op dat gebied wat meer ademruimte te geven, heeft Vincent Kompany ermee ingestemd om de rest van zijn contractduur minder geld te verdienen.  Lees verder »

Fanshop weer open

Fanshop weer open

ANDERE De fanshop van RSC Anderlecht heeft opniew de deuren geopend. Een online fanshop is er nog niet, er wordt gewerkt aan een nieuwe en zal waarschijnlijk gelanceerd worden met de voorstelling van de nieuwe shirts. In de fanshop aan het stadion kan je genieten van kortingen van 50 procent.  Lees verder »

Alle voetballers testen voor 1 juli

Alle voetballers testen voor 1 juli

WEDSTRIJDEN - ANDERE De spelers van RSC Anderlecht zijn momenteel in verlof, op 15 juni hernemen ze normaal de trainingen. De Nationale Veiligheidsraad besliste gisteren dat trainingen met contact weer mogen vanaf 1 juli. Voor die datum wil de Pro League alle spelers uit 1A en 1B testen op corona.  Lees verder »

 03-06-2020 

Lukaku reageert op misselijkmakende cartoon van 'Het Nieuwsblad'

Lukaku reageert op misselijkmakende cartoon van 'Het Nieuwsblad'

INTERVIEWS - ANDERE Een nieuw dieptepunt, een andere omschrijving valt er niet te verzinnen op de cartoon (zie hieronder) die vandaag in 'Het Nieuwsblad' verschenen is. Op de cartoon is te zien hoe Wouter Vandenhaute met zijn knie in de nek gaat zitten van de op de grond liggende Michael Verschueren. Als bijschrift staat er "Purple lives matter" te lezen, verwijzend naar de dood van de Amerikaan George Floyd. Lees verder »

Van Eetvelt: "Geen contact met Moïse"

Van Eetvelt:

INTERVIEWS Gisteren werden er enkele belangrijke knopen doorgehakt bij de club. Vandenhaute werd officieel aangesteld als voorzitter, maar er werden ook beslissingen genomen rond herschikking van schulden en een nieuwe financiële inbreng van ongeveer 20 miljoen euro. Volgens CEO Van Eetveld is de club nu opnieuw financieel "solide" en kan het nieuwe seizoen worden voorbereid. Maar volgt er nu nog een additionele inbreng van Congolees Moïse Katumbi van TP Mazembe? Lees verder »

Anderlecht volgt 17-jarig talent van Eupen

Anderlecht volgt 17-jarig talent van Eupen

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht zou een jonge Belgische verdediger volgen, namelijk Ardjouma Junior Diomandé. Diomandé heeft Ivoriaanse roots en werd gevormd bij KRC Genk alvorens naar Eupen te verkassen. Volgens Italiaanse bronnen wordt het 17-jarige talent eveneens gevolgd door Hellas Verona, AS Roma, Lazio Roma, Lyon et Sevilla. De speler zelf heeft nog geen beslissing over zijn toekomst genomen, waardoor de aankomende transferperiode dus essentieel wordt. Lees verder »

De Jong: "Anderlecht is Anderlecht niet meer"

De Jong:

INTERVIEWS - ANDERE Max de Jong verliet half mei na acht jaar RSC Anderlecht. Een beslissing die hij zelf nam nadat hij aan de kant werd geschoven voor Jelle ten Rouwelaar. De Jong wil vooral de goede zaken onthouden na zijn ontslag maar hij zag de club ook meer en meer veranderen sinds de komst van Marc Coucke.  Lees verder »

2.000 toeschouwers vanaf augustus?

2.000 toeschouwers vanaf augustus?

WEDSTRIJDEN - ANDERE Op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad van vandaag staan ook weer enkele sporttopics. Zo wordt gevraagd om vanaf juli groepstrainingen met contact toe te laten. En om eventueel vanaf 1 augustus maximaal 2.000 toeschouwers toe te laten in het stadion.  Lees verder »

 02-06-2020 

Verschueren verlaat management

Verschueren verlaat management

ANDERE Tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur van Anderlecht zijn enkele belangrijke knopen doorgehakt. Zo komt er 20 miljoen euro vers kapitaal, stapt Michael Verschueren uit het management van de club en werd het plan "RSCA '20-'25" - met Wouter Vandenhaute als voorzitter - unaniem goedgekeurd. Lees verder »

Kortrijk-revelatie Moffi in beeld

Kortrijk-revelatie Moffi in beeld

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht interesse in Terem Moffi, een 21-jarige Nigeriaan die na zijn komst naar KV Kortrijk in januari meteen furore maakte. Ook Saint-Étienne en Galatasaray hebben de spits op hun lijstje. De Turken zouden twee miljoen euro klaar hebben. Lees verder »

Raad van bestuur moet vandaag voorzitterswissel bekrachtigen

Raad van bestuur moet vandaag voorzitterswissel bekrachtigen

ANDERE Vandaag vergadert de raad van bestuur van Anderlecht en zij moeten de vorige week aangekondigde veranderingen aan de top van de club formeel goedkeuren. Volgens Het Nieuwsblad lijkt dat geen evidente beslissing te worden. Vooral de aankoop van aandelen door Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute zou een moeilijk verhaal kunnen worden. Lees verder »

Optie Luckassen niet gelicht

Optie Luckassen niet gelicht

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht had tot 31 mei om de optie op Derrick Luckassen te lichten maar deed dat niet. De transferprijs lag op 5 miljoen euro en dat is teveel voor paars-wit. Nederlandse pers maakte vorige week wel gewag van een lagere transferprijs, maar daar is nog geen duidelijkheid over. Lees verder »

Chadli neemt afscheid

Chadli neemt afscheid

TRANSFERS - ANDERE Nacer Chadli kwam de laatste dagen terug trainen op Neerpede. Zaterdag vermoedelijk ook de laatste keer. Toen trainden alle spelers nog eens alvorens aan hun vakantie te beginnen. De Rode Duivel was de enige die de gebouwen binnen ging, waarschijnlijk om zijn kastje leeg te maken.  Lees verder »

 01-06-2020 

Verloting prijzen steunfonds bij 10.000 euro

Verloting prijzen steunfonds bij 10.000 euro

WEBSITE Anderlecht-Online steunt het steunfonds voor de jeugd dat werd opgericht door Etienne Wils. De nodige afspraken over de inzet van de financiële middelen werd gemaakt tussen Etienne en de club zelf. Om het fonds op weg te zetten naar de kaap van 10.000 euro, zal Anderlecht-online daarom de eerste prijzen verloten onder de schenkers aan dit fonds van zodra dit bedrag werd bereikt. Lees verder »

Anderlecht haalt slechts 350.000 euro op uit solidariteitsfonds

Anderlecht haalt slechts 350.000 euro op uit solidariteitsfonds

ANDERE De som die Anderlecht uit het solidariteitsfonds, dat door de coronacrisis werd opgericht, zal opstrijken, is toch een stukje minder dan eerst gedacht en gecommuniceerd. Volgens CEO Karel Van Eetvelt gaat het om (slechts) 350.000 euro. Eerder werd een een bedrag genoemd dat dubbel zo hoog lag (namelijk 700.000 à 750.000 euro).
  Lees verder »

Wordt de exit van Coucke effectief voorbereid?

Wordt de exit van Coucke effectief voorbereid?

ANDERE De laatste dagen werd de stoelendans aan de top van RSC Anderlecht weer duchtig verder gezet. Na de komst van Karel Van Eetvelt als CEO, kwam ook het bericht dat Wouter Vandenhaute de taak van voorzitter overneemt van Marc Coucke, die wel grootste aandeelhouder blijft. Vincent Kompany zou zich ondertussen ook verder inkopen in de club. Lees verder »

Thelin wil in Malmö blijven

Thelin wil in Malmö blijven

TRANSFERS Isaac Kiese Thelin werd tot december 2020 uitgeleend aan Malmö. Er zit echter een clausule in zijn contract die kan worden geactiveerd door Anderlecht om hem sneller terug te halen. Volgens de speler is de kans echter zeer klein dat dit zal gebeuren. Thelin bevestigt daarenboven ook dat hij bij Malmö wenst te blijven, ook na zijn uitleentermijn. Lees verder »

Op zoek naar een doelman in Kroatië

Op zoek naar een doelman in Kroatië

TRANSFERS Een nieuwe doelman heeft voorlopig geen prioriteit: Hendrik van Crombrugge is nog steeds Anderlechtspeler en ook Thomas Didillon keert terug naar Brussel uit Genk. Toch houdt paars-wit een aantal opties achter de hand. Een mogelijke piste is Ivo Grbić (24 jaar; 1m96) van Lokomotiva Zagreb. Ook Schalke en Freiburg tonen stevige interesse in de doelman. Lees verder »

Interesse in Aster Vranckx?

Interesse in Aster Vranckx?

TRANSFERS Aster Vranckx van KV Mechelen kwam vorige week nog in het nieuws rond zijn voorkeur voor de Rode Duivels. Vranckx zou namelijk ook kunnen kiezen voor Congo, maar liet weten dat zijn hart bij België ligt. Het Nieuwsblad schrijft nu ook dat de jonge speler in het vizier van Anderlecht gekomen is. Vranckx lijkt echter bij Mechelen te willen blijven, waar zijn speelkansen het grootst zijn. Brugge en Standard tonen eveneens interesse. Lees verder »