Archieven

 30-06-2018 

Twee dagen naar Durbuy

Twee dagen naar Durbuy

ANDERE Volgende week trekt Anderlecht op woensdag en donderdag naar het vakantiepark van Marc Coucke in Durbuy. "We gaan er keihard werken, maar ons ook amuseren", zo vertelt Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

 29-06-2018 

Anderlecht gelijk tegen PAOK

Anderlecht gelijk tegen PAOK

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld in een vriendschappelijk duel tegen PAOK Saloniki. Sebastiaan Bornauw en Pieter Gerkens (foto) zorgden voor een 2-0-bonus aan de rust. Na de pauze kwamen de Grieken op gelijke hoogte. Lees verder »

Carlos Eduardo tekent elders

Carlos Eduardo tekent elders

TRANSFERS Carlos Eduardo komt niet naar Anderlecht. Paars-wit probeerde de voorbije weken om de Braziliaan aan te trekken, maar mag de hoop nu definitief opbergen. Carlos Eduardo heeft een contract getekend bij FC Pyramids uit Egypte. Lees verder »

Sels praat met Fenerbahce

Sels praat met Fenerbahce

TRANSFERS Nu Anderlecht hem niet definitief overneemt van Newcastle, moet Matz Sels op zoek naar een andere werkgever. Mogelijk wordt dat Fenerbahce. De Turkse nummer twee zoekt een opvolger voor Volkan Demirel, die naar de MLS trekt. Lees verder »

Officieel: Anderlecht oefent op 13 juli tegen Ajax

Officieel: Anderlecht oefent op 13 juli tegen Ajax

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht bevestigde zonet via sociale media dat het op vrijdag 13 juli een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen Ajax. De aftrap is voorzien om 19u30 in het Olympisch Stadion. Supporters van Ajax kunnen vanaf morgen tickets kopen. RSC Anderlecht communiceert later meer info omtrent de ticketverkoop voor de Anderlecht-supporters. Lees verder »

Touré op proef bij STVV

Touré op proef bij STVV

JEUGD - TRANSFERS Yamodou Touré, een 19-jarige Guineër die afgelopen seizoen actief was bij de beloften van Anderlecht, probeert een contract te versieren bij STVV. Hij speelde er woensdag een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Tessenderlo. Lees verder »

WK gedaan voor Teodorczyk en Kara

WK gedaan voor Teodorczyk en Kara

ANDERE Voor twee van de vier Anderlecht-spelers zit het WK voetbal in Rusland erop. Kara Mbodj en Senegal grijpen naast de achtste finales omdat ze meer gele kaarten verzamelden dan Japan. Lukasz Teodorczyk en Polen waren al voor de slotspeeldag uitgeschakeld. Lees verder »

 28-06-2018 

WK: Basisplaats voor Dendoncker en Tielemans

WK: Basisplaats voor Dendoncker en Tielemans

TRANSFERS - ANDERE De Rode Duivels spelen vanavond hun laatste wedstrijd van de voorrondes op het WK. België plaatste zich al voor de achtste finales net als tegenstander Engeland, er wordt enkel nog gespeeld voor groepswinst. Roberto Martinez laat enkele vaste waarden rusten en daardoor mogen Leander Dendoncker en Youri Tielemans starten in de basis.  Lees verder »

Anderlecht biedt vijf miljoen euro voor Sanneh

Anderlecht biedt vijf miljoen euro voor Sanneh

TRANSFERS - ANDERE Bubacarr Sanneh, een 23-jarige centrale verdediger, staat op het verlanglijstje van RSC Anderlecht. Het legde bij zijn club Midtjylland al een bod neer van vijf miljoen euro, de Deense club bedankte echter voor het bod. Sanneh moet de vervanger worden van Kara Mbodji die wellicht vertrekt bij Anderlecht. Lees verder »

Devroe: "Wees gerust, Dimata gaat tekenen"

Devroe:

TRANSFERS - INTERVIEWS Landry Dimata traint sinds vorige week zaterdag mee met RSC Anderlecht. Een huurcontract werd er nog altijd niet officieel getekend. Dus beginnen sommige fans zicht toch wat zorgen te maken. "Geen paniek", stelt Luc Devroe hen gerust, "Dimata zal tekenen, er komt gewoon wat bureaucratie bij te pas." Lees verder »

Anderlecht in Koning Boudewijnstadion?

Anderlecht in Koning Boudewijnstadion?

ANDERE Er liggen plannen op tafel om het Koning Boudewijnstadion te vernieuwen. Minister Didier Reynders ziet daar mogelijk een rol in weggelegd voor Marc Coucke, die al vaker liet vallen dat hij een nieuw stadion wil voor RSC Anderlecht. Lees verder »


 27-06-2018 

Devroe: "We spraken ook met Schrijvers"

Devroe:

TRANSFERS In zijn zoektocht naar Belgische versterkingen dacht Anderlecht ook aan Siebe Schrijvers van Racing Genk. "We hebben met hem gesproken, maar hij was te duur", erkent Luc Devroe in Het Laatste Nieuws. Schrijvers trok dan maar naar Club Brugge, dat drie miljoen euro voor hem betaalde. Lees verder »

Vanhaezebrouck blij met ruimere kern

Vanhaezebrouck blij met ruimere kern

TRANSFERS - INTERVIEWS Anderlecht realiseerde deze zomer nog geen toptransfers, maar toch is Hein Vanhaezebrouck tevreden met de spelers die hij er al bij kreeg. "We hebben nu meer evenwicht in de kern dan vorig seizoen", aldus de coach. Hij verwacht dit seizoen ook een andere Sven Kums te zien. Lees verder »

Coucke belooft: "Er komt nieuw stadion"

Coucke belooft:

INTERVIEWS Marc Coucke blijft dromen van een nieuw Anderlecht stadion. Sterker nog: "Ik zeg jullie nu al: er komt een nieuw stadion", maakt hij zich sterk. Volgens Coucke is dit nodig om de club financieel te laten groeien. Over een mogelijke locatie wil hij geen uitspraken doen. Lees verder »

"Club is nu al gezonder dan één jaar geleden"

INTERVIEWS Marc Coucke is als een wervelwind begonnen bij RSC Anderlecht. Dat hij zijn stempel drukt is nu al duidelijk. Op enkele maanden tijd heeft hij de club zelfs al financieel gezonder gemaakt dan één jaar geleden: "We zijn niet meer afhankelijk van uitgaande transfers", aldus de voorzitter.  Lees verder »

 26-06-2018 

Tinelli verkast naar Virton

Tinelli verkast naar Virton

JEUGD - TRANSFERS Loris Tinelli, een 19-jarige Luxemburger uit de U19-selectie van Anderlecht, speelt komend seizoen voor Virton. Dat meldt de Luxemburgse krant Tageblatt. De middenvelder speelde drie jaar voor Anderlecht, maar kon zich niet doorzetten.  Lees verder »

Tielemans niet, Dendoncker wel

Tielemans niet, Dendoncker wel

ANDERE De Jupiler Pro League ligt nog enkele weken stil, maar het WK is in volle gang. De Rode Duivels plaatsten zich vorige zaterdag al voor de volgende ronde. Naast trainen en rusten is er ook tijd voor plezier. Dus waagden de Rode Duivels zich ook aan de 'bin challenge". Al hadden ze daar wel drie pogingen voor nodig. Niet Vermaelen of Tielemans, maar wel Dendoncker mikte de bal in het bakje. Lees verder »

Dendoncker: "Klaar om te spelen"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker mag dromen van zijn WK-debuut donderdag. Bondscoach Roberto Martinez zal tegen Engeland heel wat basisspelers laten rusten, waardoor er kansen liggen voor de Anderlecht-speler. "Het zou een jongensdroom zijn die uitkomt." Lees verder »

Deze week verdere gesprekken Dimata

Deze week verdere gesprekken Dimata

TRANSFERS In de loop van deze week vindt er in Wolfsburg een nieuw gesprek plaats over de overgang van Landry Dimata naar Anderlecht. De uitleenbeurt zelf is zo goed als rond, enkel over de aankoopoptie moeten er nog duidelijke afspraken gemaakt worden. Lees verder »

 25-06-2018 

Bornauw: "Blijven groeien en bijleren"

Bornauw:

Sebastiaan Bornauw is één van de volgende jongeren die op de deur van de A-kern klopt. Tegen Heist speelde de 19-jarige centrale verdediger een volwassen wedstrijd. Na afloop sprak hij met Anderlecht-Online. Lees verder »

Vanhaezebrouck legt er de pees op

Vanhaezebrouck legt er de pees op

ANDERE Ondertussen zijn de troepen van Hein Vanhaezebrouck aangekomen in Mierlo. En de coach legt er meteen de pees op. De spelers zijn aan hun voormiddag begonnen met een loop van 10 kilometer in de bosssen van Mierlo. Ook Ognen Vranjes mocht meteen kilometers malen. Lees verder »

Vier spelers sluiten aan

Vier spelers sluiten aan

ANDERE Vandaag verwelkomt Hein Vanhaezebrouck vier spelers bij de groep om op zomerstage te vertrekken. Kenny Saief, Mohamed Dauda, Alexandru Chipciu en nieuwe aanwinst Ognjen Vranjes, melden zich deze morgen op Neerpede. Lees verder »

De 32 namen voor de stage

De 32 namen voor de stage

ANDERE Anderlecht vertrekt vandaag naar Nederland voor een vijfdaagse stage. Hein Vanhaezebrouck neemt 32 spelers mee. Daarbij heel wat jongeren. Ook Landry Dimata is van de partij, net als Ognjen Vranjes. Lees verder »


 24-06-2018 
 23-06-2018 

Blessure voor Adzic?

Blessure voor Adzic?

BLESSURES Luka Adzic ging na afloop van de wedstrijd tegen Heist meteen naar binnen in plaats van de supporters te gaan groeten. De Serviër had een grimas op het gezicht en hield zijn pols stevig stevig vast. Hopelijk is het niet te erg. Lees verder »

Blessure Dimata zonder erg

Blessure Dimata zonder erg

BLESSURES Rust tijdens Heist - Anderlecht, dus spreken we even Landry Dimata aan om te polsen hoe het gaat met de blessure die hij gisteren opliep tegen RWDM. Niets ergs, zo blijkt. "Voor de zekerheid speel ik vandaag niet. Maandag ben ik klaar om mee op stage te vertrekken." Lees verder »

Lukaku weer twee, heerlijke assist Tielemans

Lukaku weer twee, heerlijke assist Tielemans

ANDERE De Rode Duivels hebben hun tweede wedstrijd op het WK met 5-2 gewonnen tegen Tunesië. Romelu Lukaku scoorde net als maandag tegen Panama twee doelpunten. Youri Tielemans maakte zijn wk-debuut en bekroonde dit met een loepzuivere assist voor de 5-1 van Michy Batshuayi. Lees verder »

Volg Heist - Anderlecht straks live

Volg Heist - Anderlecht straks live

WEDSTRIJDEN Vanavond speelt Anderlecht zijn tweede oefenwedstrijd. Deze vindt plaats op het terrein van KSK Heist, een club uit de eerste amateurliga. Kan u er straks niet bij zijn in het stadion? Dan kan u de wedstrijd fase per fase volgen via Anderlecht-Online. Lees verder »

Badji in beeld bij Bursaspor

Badji in beeld bij Bursaspor

TRANSFERS Het Turkse Bursaspor wil Stéphane Badji overnemen van Anderlecht. In Turkse media is sprake van een transfersom van één miljoen euro en een driejarig contract met een jaarsalaris van 700.000 euro.  Lees verder »

Awoniyi op de radar

Awoniyi op de radar

TRANSFERS RSC Anderlecht wil nog altijd een diepe spits. Een naam die daarbij opduikt is Taiwo Awoniyi, eigendom van Liverpool en vorig jaar uitgeleend aan Moeskroen. Door de uitleenbeurt van Lazar Markovic vorig seizoen heeft paars-wit goede contacten met Liverpool. Lees verder »

 22-06-2018 

Nog tickets beschikbaar voor RWDM

Nog tickets beschikbaar voor RWDM

WEDSTRIJDEN Binnen een paar uur staat RSC Anderlecht voor zijn eerste aftrap van dit seizoen. Paars-wit speelt een vriendschappelijke wedstrijd tegen stadsgenoot RWDM, een echte Brusselse derby dus. Wil je er nog bij zijn, dat kan, tickets kunnen nog aangekocht worden aan het bezoekersloket van RWDM. Lees verder »

Damesploeg kent tegenstanders Champions League

Damesploeg kent tegenstanders Champions League

DAMES Vandaag werd er geloot voor de eerste ronde van de UEFA Women's Champions League. Hierin kwam Anderlecht samen met Glasgow City (Schotland), GKS Górnik Leczna (Polen) en FC Martve (Georgië) terecht in groep 3. Deze wedstrijden worden afgewerkt op 7, 10 en 13 augustus. Glasgow is gastheer voor deze groepswedstrijden. Lees verder »

Dimata inzetbaar tegen RWDM en Heist

Dimata inzetbaar tegen RWDM en Heist

TRANSFERS Wie vanavond of morgen naar de oefenwedstrijden tegen RWDM en Heist gaat kijken, kan er mogelijk Landry Dimata aan het werk zien. Zijn transfer is bijna rond, het is nog wachten op enkele handtekeningen. "Het gaat om een huur met aankoopoptie", bevestigt Luc Devroe. Lees verder »

Dan toch nieuw contract De Jong

Dan toch nieuw contract De Jong

TRANSFERS Boy de Jong zal ook komend seizoen als derde doelman fungeren bij Anderlecht. Het Nieuwsblad schrijft dat de Nederlander dan toch een nieuw contract krijgt. Dit betekent dat een verlengd verblijf van Matz Sels nu definitief van de baan is. Lees verder »

D'Alberto tekent bij Union

D'Alberto tekent bij Union

TRANSFERS Enzo D'Alberto heeft een contract voor één seizoen getekend bij Union. De 21-jarige doelman van de beloften speede sinds zijn 10 jaar voor Anderlecht en was vorig seizoen een tijdlang derde keeper door de blessure van Frank Boeckx.  Lees verder »

Klacht onontvankelijk verklaard

Klacht onontvankelijk verklaard

ANDERE Begin juni verscheen het nieuws dat een Anderlecht-supporter uit Eupen klacht indiende tegen de Belgische voetbalbond en de Pro League omtrent de overname van Marc Coucke. Hij vreesde een oneerlijk verloop van de competitie. Een Brusselse rechter heeft de klacht nu onontvankelijk verklaard. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Ajax ?

Oefenwedstrijd tegen Ajax ?

WEDSTRIJDEN Volgens Het Nieuwsblad oefent RSC Anderlecht op 13 juli in Amsterdam tegen Ajax. Officiële bevestiging van beide clubs is er nog niet geweest. Ook op sociale media of website staat er nog niets vermeld over het eventuele oefenduel.  Lees verder »

Nog tickets te koop

Nog tickets te koop

WEDSTRIJDEN - ANDERE Vanavond is het zover, de Brusselse derby tegen RWD Molenbeek. Wie de wedstrijd nog wil bijwonen, er zijn nog tickets te koop aan de kassa van RWDM. Wie aanwezig is dient rekening te houden met enkele richtlijnen, zo zijn er ook hier geen handtassen -en rugzakken toegelaten. Lees verder »

"Ben optimitisch over deal Trebel"

INTERVIEWS Adrien Trebel was ook gisteren aanwezig op de eerste training van RSC Anderlecht. De kans is groot dat hij dan ook dit seizoen in het paars-wit shirt zal spelen. De deal is nog niet helemaal rond, maar Luc Devroe is optimistisch. Lees verder »


 21-06-2018 

Devroe: "Wachten op Wolfsburg"

Devroe:

TRANSFERS - INTERVIEWS Landry Dimata wordt al enkele weken gelinkt aan RSC Anderlecht. Luc Devroe ontkent ook niet dat een transfer nakende is. Het is enkel wachten op de handtekeningen en Wolfsburg. Maar als het van paars-wit afhangt kan hij niet vlug genoeg aansluiten.  Lees verder »

"Had graag dubbele Brusselse derby gehad"

INTERVIEWS - WEBSITE Het is duidelijk dat Hein Vanhaezebrouck zijn ploeg fysiek meer dan klaar wil voor het nieuwe seizoen. Hij verklaart ook de keuze voor de tegenstanders in de oefenwedstrijden. Zou had de coach graag nog gespeeld tegen Union Saint-Gillois, maar heeft daar uiteindelijk geen toestemming voor gekregen. Lees verder »

"Wachten tot midden augustus voor volledige kern"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck stond deze namiddag de pers te woord in het oefencentrum te Tubize. Hij is blij met wat hij nu al gezien heeft van zijn groep, maar er is nog werk aan. "Het is een jonge groep, maar sommige staan al heel ver. Het zal wachten zijn tot midden augustus om over een volwaardige kern te beschikken", aldus de coach. Lees verder »

Doumbia naar Akhmat Grozny

Doumbia naar Akhmat Grozny

INTERVIEWS - WEBSITE Tijdens de eerste training van RSC Anderlecht te Tubize, bevestigde Luc Devroe het vertrek van Idrissa Doumbia, vorig seizoen nog uitgeleend aan Zulte-Waregem. Doumbia heeft een akkoord met Akhmat Grozny uit Rusland. Wellicht gaat het over een definitieve transfer.  Lees verder »

Eerste training voor spelers

Eerste training voor spelers

ANDERE De fysieke en medische testen zijn achter de rug. Vandaag staat de eerste training van RSC Anderlecht op het programma. De nieuwkomers zullen nagenoeg allemaal aanwezig zijn op de training, buiten Ognen Vranjes. Ook de internationals die nog actief zijn op het WK zijn er natuurlijk niet bij. Lees verder »

Faes bijna van KV Oostende

Faes bijna van KV Oostende

TRANSFERS - ANDERE Wout Faes werd vorig seizoen uitgeleend en ook dit seizoen wacht de jonge speler een uitleenbeurt. KV Oostende is de grootste kanshebber en wellicht wordt de deal vandaag afgerond. Ook Aaron Leya Iseka ziet een avontuur aan de kust wel zitten, maar daar is nog geen beslissing over gevallen.  Lees verder »

 20-06-2018 

Praat Anderlecht met Bakkali?

Praat Anderlecht met Bakkali?

TRANSFERS - ANDERE Volgens de Franse media praat RSC Anderlecht met Valencia over Zakaria Bakkali. Paars-wit biedt Bakkali dezelfde voorwaarden als Valencia en zou de aanvaller definitief willen aantrekken. Standard werd ook al gelinkt aan Bakkali, maar nu zou Anderlecht dus ook in de transferdans springen.  Lees verder »

Dag 3 van medische en fysieke testen

Dag 3 van medische en fysieke testen

ANDERE Vandaag is de derde en laatste dag van de fysieke ne medische testen voor RSC Anderlecht. Morgen staat de eerste training op het programma en de voorstelling van de nieuwe spelers aan de pers. Vrijdag wacht RWDM voor de Brusselse derby en tevens de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Lees verder »

 19-06-2018 

Dames: Aline Zeler tekent bij PSV

Dames: Aline Zeler tekent bij PSV

DAMES - TRANSFERS De dames van RSC Anderlecht werden afgelopen seizoen kampioen wat hun Champions League voetbal oplevert. Alleen zal Marc Coucke zijn werk hebben om een competitieve damesploeg samen te stellen, want nu verlaat ook Aline Zeler RSC Anderlecht voor PSV. Lees verder »

WK: Kara wint van Teodorczyk

WK: Kara wint van Teodorczyk

ANDERE Vandaag kwamen Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodji in actie op het WK te Rusland. Al is actie veel gezegd, beide spelers kwamen niet van de bank bij hun nationale ploeg. Senegal haalde het wel van Polen en won de wedstrijd met 1-2.  Lees verder »

Beloften oefenen tegen Oudenaarde

Beloften oefenen tegen Oudenaarde

WEDSTRIJDEN - JEUGD Het was sommige onder ons al opgevallen dat Oudenaarde ontbrak tussen de oefenwedstrijden van het nieuwe seizoen. Er wordt wel degelijk geoefend tegen Oudenaarde maar niet met de A-kern, het zijn de U21 dat deze keer de verplaatsing voor hun rekening nemen. Lees verder »

Soors fluit RWDM - RSC Anderlecht

Soors fluit RWDM - RSC Anderlecht

ANDERE Komende vrijdag staat de Brusselse Derby op het programma. RWDM ontvangt RSC Anderlecht in het Edmond Machtens Stadion. Arnaud Soors is aangeduid om de derby in goede banen te leiden, hij wordt bijgestaan door Mohamed Tesouki en Dimitri Darc. Een dag later volgt de wedstrijd tegen KSK Heist, daar zorgt Wesley Alen voor de arbitrage. Lees verder »

Transfer Vranjes rond ?

Transfer Vranjes rond ?

TRANSFERS Verschillende Griekse media melden dat de transfer van Ognjen Vranjes naar RSC Anderlecht rond is. Paars-wit zou 3,5 miljoen neertellen voor de Bosnische verdediger. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Lees verder »

Opnieuw klacht tegen overname Coucke

Opnieuw klacht tegen overname Coucke

ANDERE Na de klacht van Mike Kurth heeft RSC Anderlecht opnieuw een klacht aan zijn been. Of meer bepaald de Pro League en de voetbalbond. Vier supporters eisen dat de licenties van RSC Anderlecht en KV Oostende nietig verklaard worden. Omdat volgens hen Marc Coucke nog steeds zou invloed hebben in beide clubs. Lees verder »

"Brussels Dynamite", a true story

INTERVIEWS RSC Anderlecht is volop bezig met de medische en fysieke testen. Op transfervlak is het windstil en verder is het uitkijken naar de eerste training van de A-kern komende donderdag. Gelukkig is er dan nog de Wereldbeker én Romelu Lukaku, die gisteren twee keer scoorde voor de Rode Duivels. Maar er ging heel wat vooraf aan dat succes. Romelu doet zijn verhaal tegenover een Engelse nieuwssite. Lees verder »

Abazaj: "Hoop dat ik Hasi evenaar"

Abazaj:

INTERVIEWS Vandaag dag twee van fysieke en medische testen voor de spelers van RSC Anderlecht. Wie daar nu ook bij hoort is Kristal Abazaj. De 21-jarige Albanees is ambitieus en neemt een voorbeeld aan zijn landgenoot Besnik Hasi: "Ik hoop dat ik zijn prestaties ooit evenaar". Lees verder »

"Kaart van de jeugd trekken"

ANDERE RSC Anderlecht maakte gisteren officieel bekend dat het het contract van Olivier Deschacht niet verlengd. "We willen nu volop de kaart van de jeugd trekken", was de verklaring van paars-wit. Lees verder »


 18-06-2018 

WK: Lukaku maakt het af voor de Belgen

WK: Lukaku maakt het af voor de Belgen

ANDERE Romelu Lukaku scoorde zonet zijn eerste twee goals op het WK te Rusland. En daarmee zette hij de Rode Duivels op rozen tegen Panama. België staat nu ook even aan de leiding in zijn groep. Later op de avond speelt Tunesië nog tegen Engeland in groep G.  Lees verder »

Bologna denkt aan Teodorczyk

Bologna denkt aan Teodorczyk

TRANSFERS - ANDERE Het Italiaanse Bologna is op zoek naar een nieuwe spits. Daarvoor heeft het meerdere namen in gedachten waaronder die van Lukasz Teodorczyk. RSC Anderlecht vraagt 12 miljoen euro voor de Poolse spits, Bologna denkt aan budget van 10 miljoen euro. Geen dramatische verschillen dus. Lees verder »

Medische en fysieke testsen zonder Sels

Medische en fysieke testsen zonder Sels

ANDERE De vakantie is achter de rug en de voorbereiding voor het nieuwe seizoen start vandaag. Eerst staan er medische en fysieke testen op het programma. RSC Anderlecht mist enkele internationals. Ook Matz Sels zal er niet bij zijn. Er is tot nog toe geen overeenkomst gevonden met Newcastle voor de doelman. Lees verder »

Wat met Deschacht ?

Wat met Deschacht ?

ANDERE RSC Anderlecht begint er vandaag weer aan. Het eerste op het programma, de medische en fysieke testen. Maar wel zonder Olivier Deschacht. Zijn contract liep af op 30 juni en van een verlenging is momenteel geen sprake.  Lees verder »

 17-06-2018 
 16-06-2018 

Geen makelaars tijdens WK

Geen makelaars tijdens WK

ANDERE De vraag is niet óf Leander Dendoncker vertrekt bij RSC Anderlecht, de vraag is eerder wanneer. Het zal in ieder geval niet zijn zolang het WK bezig is. Bondscoach Roberto Martinez wil geen makelaars in het hotel toelaten zolang het WK bezig is. Zo kunnen de spelers zich enkel concentreren op hun job in Rusland.  Lees verder »

 15-06-2018 

'12 km Anderlecht' biedt een doortocht doorheen het CVDS-stadion

'12 km Anderlecht' biedt een doortocht doorheen het CVDS-stadion

ANDERE Wie graag eens door het Vanden Stock-stadion loopt en daarvoor niet over het nodige voetbaltalent beschikt kan volgende vrijdag 22 juni zijn/haar kans grijpen. De organisatie van de loopwedstrijd '12 km Anderlecht' maakte vandaag namelijk bekend dat RSCA toestemming verleent voor een doortocht door het stadion.

Meer info over de wedstrijd staat op: http://www.zatopekmagazine.com/magazine/Belgie/ik-loop-34/12km-anderlecht-156/#12kmanderlecht. Lees verder »

Thelin weigert Chinees bod

Thelin weigert Chinees bod

TRANSFERS - ANDERE Chinese ploeg Bejing Guoan, heeft een bod uitgebracht op Isaac Kiese Thelin van 7 miljoen euro. Er ligt tevens een jaarsalaris van 2 miljoen euro te wachten op de Zweed. Maar Thelin zelf bedankte vriendelijk voor het aanbod en wil zich nu vooral concentreren op het WK met Zweden. Lees verder »

AEK stelt hoge eisen voor Vranjes

AEK stelt hoge eisen voor Vranjes

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht bood 2,8 miljoen euro voor Ognen Vranjes, maar dat is nog niet voldoende voor AEK Athene dat nu echt het onderste uit de kan wil halen. Het wil een transferprijs tussen de 3,2 tot 3,5 miljoen euro voor Vranjes en dat is nog niet alles. Lees verder »

Mercato, Coucke predikt geduld

Mercato, Coucke predikt geduld

TRANSFERS - ANDERE Binnen drie dagen begint RSC Anderlecht aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Sommige supporters uiten op sociale media hun ongeduld over de transfers van paars-wit. Ondanks het feit dat Marc Coucke en Luc Devroe al enkele transfers realiseerden, blijven de grote namen uit. Lees verder »

Betis heeft Dendoncker op stip staan

Betis heeft Dendoncker op stip staan

TRANSFERS Leander Dendoncker vertoeft momenteel in Rusland met de Rode Duivels. Vanuit Spanje en meer bepaald door Real Betis, worden zijn prestaties op de voet gevolgd in Rusland. De Spanjaarden heeft Dendoncker met stip op zijn transferlijst staan. Lees verder »

 14-06-2018 

Bastien tekent bij Standard Luik

Bastien tekent bij Standard Luik

ANDERE Vorige zondag werd Samuel Bastien nog gelinkt aan een overgang naar RSC Anderlecht, vandaag tekende hij officieel een contract bij Standard Luik. Bastien ruilde drie jaar geleden Anderlecht voor Italië. Na een seizoen bij Avelino in de Serie B trok hij naar Chievo in de Serie A. Nu keert hij terug naar België. Lees verder »

Zomerstage in Nederland

Zomerstage in Nederland

WEDSTRIJDEN - ANDERE De voorbereiding voor het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden. Volgende week maandag beginnen de aanwezige spelers eraan met hun medische testen af te leggen. Eind volgende week staat het eerste oefenduel al op de agenda tegen RWDM. Van maandag 25 juni tot zaterdag 30 juni vertoeft paars-wit in het Nederlandse Mierlo voor de zomerstage. Lees verder »

Amrani naar RWDM

Amrani naar RWDM

JEUGD - TRANSFERS Volgende week vrijdag speelt RSC Anderlecht zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen RWDM. Het zal daar wellicht Tony Amrani tegen het lijf lopen die paars-wit inruilde voor Molenbeek. Veel succes met je verdere carrière Tony !! Lees verder »

De Belgische link op het WK vandaag en morgen

De Belgische link op het WK vandaag en morgen

ANDERE Om 17u trappen gastland Rusland en Saoedi-Arabië het WK op gang. Morgen staan er met Egypte – Uruguay, Marokko – Iran en Portugal – Spanje drie wedstrijden op het programma. Er komen meteen drie spelers in actie met een verleden bij Anderlecht. Verder hebben er ook een aantal spelers een link met Anderlecht of België. Lees verder »

Hip hip hoera Purpleketje !!

Hip hip hoera Purpleketje !!

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van Purpleketje. Al jaren zet hij zich in voor de Franstalige sectie en volgt hij ook de jeugdploegen van nabij. We wensen hem alvast een verdiende vakantie toe en een héél gelukkige verjaardag !!! Bedankt voor je niet-aflatende inzet Pat !! Lees verder »

Officieel: Fandag op zondag 29 juli

Officieel: Fandag op zondag 29 juli

ANDERE RSC Anderlecht maakte zonet de datum bekend van de Fandag 2018, deze gaat daar op zondag 29 juli. Het laatste weekend van juli zoals dat ook de laatste twee jaar het geval was. Het precieze programma wordt later meegedeeld. Lees verder »

Sels teleurgesteld in Anderlecht

Sels teleurgesteld in Anderlecht

TRANSFERS De kans dat Matz Sels volgend seizoen ook onder de lat staat bij RSC Anderlecht, slinkt met de minuut. Vooral Newcastle is het beu dat paars-wit blijft dralen. Sels zelf had zich al volledig verzoend met een langer verblijf in het Astridpark en is dan ook teleurgesteld dat paars-wit niet meer moeite wil doen om hem binnen te halen. Lees verder »

Officieel: Kawaya tekent bij Avellino

Officieel: Kawaya tekent bij Avellino

ANDERE Andy Kawaya ruilde vorig seizoen RSC Anderlecht in voor KV Mechelen. Ondanks hoge ambities bleef succes uit voor de vleugelaanvaller. Dit seizoen mocht hij zelfs transfervrij vertrekken. En dat doet hij ook, hij tekende een contract van drie jaar bij Avellino uit Serie B. Lees verder »

Didillon: "Blij dat ik nog kan voetballen"

Didillon:

INTERVIEWS Nieuwe Anderlecht-aanwinst Thomas Didillon heeft enkele zware maanden achter de rug. Nadat er een hernia werd vastgesteld aan de rug, moest de jonge doelman onder het mes, met een revalidatie van vier maand tot gevolg. Alleen stelde hij die operatie te lang uit en pushte hij zijn lichaam te hard. Lees verder »

Faes en Vancamp naar KVO ?

Faes en Vancamp naar KVO ?

TRANSFERS Wout Faes en Jorn Vancamp werden het voorbije seizoen uitgeleend aan Excelsior Rotterdam en Roda JC. Voor hen staat er ook komend seizoen opnieuw een uitleenbeurt op het programma. Wellicht wordt dat aan KV Oostende. Lees verder »

 13-06-2018 

'Anderlecht biedt habbekrats voor Sels'

'Anderlecht biedt habbekrats voor Sels'

TRANSFERS Anderlecht slaagt er voorlopig niet in om met Newcastle een akkoord te vinden over een definitieve transfer van Matz Sels. Het Nieuwsblad vernam van Engelse bronnen dat het probleem ligt in het erg lage bod van Anderlecht. Paars-wit zou maar twee miljoen euro willen neertellen voor Sels. Lees verder »

D'Onofrio leidt Mbemba naar Porto

D'Onofrio leidt Mbemba naar Porto

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad wil Anderlecht niet meer dan vier miljoen euro betalen voor Chancel Mbemba en komt de Congolees daarom niet naar het Astridpark. Luciano D'Onofrio, de sportief sterke man van Antwerp, leidde Mbemba dan maar richting Porto. Lees verder »

 12-06-2018 

Teodorczyk valt in bij Polen

Teodorczyk valt in bij Polen

ANDERE Polen heeft zonet in een vriendschappelijke wedstrijd 4-0 gewonnen van Litouwen. Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk kwam in de 48e minuut Robert Lewandowski vervangen. Teodorczyk kwam niet tot scoren. De Poolse doelpunten werden gescoord door Lewandowski (2x), Kownacki en Blaszczykowski. Lees verder »

Kawaya op weg naar Serie B

Kawaya op weg naar Serie B

JEUGD Andy Kawaya staat op het punt om KV Mechelen te ruilen voor Avellino in de Italiaanse Serie B. Het jeugdproduct van Anderlecht vertoeft momenteel in Italië om er medische testen af te leggen. Bij KV Mechelen mag Kawaya vertrekken. Lees verder »

Classico in het weekend van 21 september

Classico in het weekend van 21 september

WEDSTRIJDEN De eigenlijke bekendmaking van de nieuwe kalender van de Jupiler Pro League, gaat pas binnen een tiental minuten van start. RSC Anderlecht lichtte al een tipje van de sluier op via twitter en maakte de datum van de Classico bekend. In het weekend van 21 september 2018, ontvangt paars-wit, Standard in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Matazo uitgeleend aan Cercle Brugge?

Matazo uitgeleend aan Cercle Brugge?

JEUGD - TRANSFERS Het Nieuwsblad schrijft dat Eliot Matazo, de 16-jarige middenvelder die Anderlecht ruilde voor Monaco, samen met zijn vader en makelaar een bezoekje heeft gebracht aan Cercle Brugge. Dit voedt de speculatie dat Matazo aan de Vereniging wordt uitgeleend. Lees verder »

Gisteren nieuwe gesprekken over Sels

Gisteren nieuwe gesprekken over Sels

TRANSFERS Anderlecht en Newcastle zaten gisteren opnieuw samen om te praten over een definitieve transfer van Matz Sels. Paars-wit hoopt deze week tot een akkoord te komen met de Engelsen, want Sels wil de voorbereiding op het nieuwe seizoen maandag graag starten bij Anderlecht. Lees verder »

De Jong heeft Nederlands aanbod op zak

De Jong heeft Nederlands aanbod op zak

TRANSFERS Een niet nader genoemde club uit de Nederlandse tweede afdeling heeft Boy de Jong een contract aangeboden. De doelman houdt zijn antwoord nog in beraad. De Jong is na één jaar einde contract bij Anderlecht en wellicht krijgt hij geen nieuwe overeenkomst. Lees verder »

Turkse interesse voor Najar ?

Turkse interesse voor Najar ?

TRANSFERS - ANDERE Andy Najar kwam het voorbije seizoen amper aan spelen toe door blessures. Maar dat belet, volgens Turkse media, Besiktas niet om interesse tonen. Hoe concreet de interesse is en of de Hondurees zelf een overstap ziet zitten is niet duidelijk. Lees verder »

Mbemba dicht bij Porto

Mbemba dicht bij Porto

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht had graag Chancel Mbemba terug naar het Astridpark. Maar die kans lijkt alsmaar kleiner. De Congolees staat dicht bij een overgang naar FC Porto dat al in vergevorderde onderhandelingen zit met Newcastle. Er was ook Italiaanse interesse voor Mbemba, maar Porto lijkt het dus te gaan halen. Lees verder »

 11-06-2018 

Boeckx gastpresentator bij Rode Duivels

Boeckx gastpresentator bij Rode Duivels

ANDERE Op dit moment spelen de Rode Duivels hun laatste oefenwedstrijd tegen Costa Rica. Frank Boeckx heeft zijn laatste week vakantie even onderbroken om bij Karl Vannieuwkerke, Imke Courtois en Geert De Vlieger aan tafel te zitten als gastcommentator in het Koning Boudewijn Stadion. Lees verder »

Dames: 9 verlengingen en 1 nieuwe transfer

Dames: 9 verlengingen en 1 nieuwe transfer

DAMES Luc Devroe en Marc Coucke zijn ook druk aan het bouwen aan de damesploeg van RSC Anderlecht, die volgend seizoen ook uitkomt in de Champions League. Negen speelsters tekenden bij en er is één nieuwe aanwinst, een oude bekende die overkomt van Oud-Heverlee Leuven: Britt Vanhamel. Lees verder »

Monaco stelt Matazo voor

Monaco stelt Matazo voor

JEUGD - TRANSFERS AS Monaco heeft vanmiddag de komst van Eliot Matazo officieel aangekondigd. "Dit is een onvergetelijke dag voor mij", vertelt de 16-jarige middenvelder. "Monaco is een goede opleidingsclub. Ik volg hen al lang." Lees verder »

Deschacht zegt ook voor de kerk 'ja'

Deschacht zegt ook voor de kerk 'ja'

ANDERE Olivier Deschacht trouwde afgelopen zaterdag voor de kerk met zijn Annelien Coorevits. Het koppel huwde vorig jaar in november al voor de wet. Eind mei trok Deschacht, samen met 22 vrienden, naar een onbewoond Grieks eiland om er zijn vrijgezellenfeest te vieren. Lees verder »

Franse doelman op weg naar Anderlecht

Franse doelman op weg naar Anderlecht

TRANSFERS Luc Devroe staat op het punt om de Franse doelman Thomas Didillon aan te trekken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Anderlecht-manager is zo goed als rond met de speler zelf en met zijn club FC Metz. De 22-jarige doelman moet samen met Frank Boeckx eerste doelman Matz Sels scherp houden. Lees verder »

 10-06-2018 

Bologna denkt aan Thelin

Bologna denkt aan Thelin

TRANSFERS Isaac Kiese Thelin geniet interesse van het Italiaanse Bologna. De middenmoter in de Serie A wil volgens de Corriere dello Sport een nieuwe spits aantrekken en denkt aan drie kandidaten. Thelin is één van de drie. Lees verder »

Coucke spreekt met Mauves Army 2003

Coucke spreekt met Mauves Army 2003

ANDERE Mauves Army 2003, de vurigste supportersgroep in het Constant Vanden Stock-stadion, had afgelopen woensdag een onderhoud met voorzitter Marc Coucke. Op uitnodiging van de voorzitter spraken ze meer dan een uur over allerlei zaken die de supportersbeleving kunnen verbeteren. Lees verder »

Interesse voor Bastien?

Interesse voor Bastien?

TRANSFERS Een aantal websites pakken dit weekend uit met het bericht dat Anderlecht een terugkeer van Samuel Bastien overweegt. Ze verwijzen hiervoor naar de Italiaanse website L'Arena als bron. Op basis van hun berichtgeving is het echter voorbarig om te besluiten dat Anderlecht echt interesse heeft. Lees verder »

Trebel is voor u de speler van het seizoen

Trebel is voor u de speler van het seizoen

WEBSITE Adrien Trebel werd door de Anderlecht-Online bezoekers gekozen tot speler van het seizoen. Met een score van 64,4%, deed hij het beter dan keeper Matz Sels die op de tweede plaats strandt (63,3%). Lazar Markovic - die weinig minuten maakte - bekleedt toch de derde post met 63,2% van de stemmen. Lees verder »

 09-06-2018 
 08-06-2018 

Korte invalbeurt Kara bij Senegal

Korte invalbeurt Kara bij Senegal

ANDERE Kara Mbodj speelde vanavond acht minuten mee in de oefeninterland tussen Kroatië en Senegal. De Anderlecht-verdediger, die maanden out was met een knieblessure, mocht na 82 minuten invallen. Tijdens de vorige oefeninterland bleef Kara op de bank. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Franse eersteklasser

Anderlecht oefent tegen Franse eersteklasser

WEDSTRIJDEN Op 21 juli om 18 uur speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Stade Rennes, een Franse eersteklasser, in het Constant Vanden Stock-Stadion. De wedstrijd is gratis voor de abonnees. De vrije ticketverkoop start 10 juli. Tickets voor volwassen kosten 10 euro, jongeren tot 18 jaar betalen slechts vijf euro. Lees verder »

Coucke: "Juni is nog lang hé"

Coucke:

ANDERE RSC Anderlecht is als een sneltrein aan zijn transfers begonnen en viel toen stil. Tot deze middag, op zijn gekende manier kondigde voorzitter Marc Coucke nieuws aan. Hij begon zijn tweet met "In Youth We Trust", waardoor er activieit op gebied van de jeugd kon verwacht worden. Een interne 'transfer' dus, maar de voorzitter stelt de fans gerust: "Juni is nog lang hé." Lees verder »

Saelemaekers tekent contract van vier jaar

Saelemaekers tekent contract van vier jaar

JEUGD - TRANSFERS De revelatie van het voorbije seizoen is zonder twijfel Alexis Saelemaekers. De jonge verdediger wordt binnen 3 weken 19 jaar en krijgt een mooi verjaardagscadeau van RSC Anderlecht voor zijn uitstekende prestaties: een contract van vier jaar, dat hij net ondertekende. Proficiat Alexis !! Lees verder »

"Nieuws binnen enkele minuten"

ANDERE Marc Coucke kondigde zonet via twitter aan dat er binnen enkele minuten nieuws komt. Wellicht gaat het over de jeugd want hij begon zijn tweet met "In Youth We Trust". We volgen het op de voet en houden jullie op de hoogte. Lees verder »

Hoe gaat het met… Isaac Thelin?

Hoe gaat het met… Isaac Thelin?

WEBSITE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er –bijna- opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Isaac Thelin Lees verder »

Kara wellicht ook tegen Kroatië op de bank

Kara wellicht ook tegen Kroatië op de bank

ANDERE Kara Mbodji zit met Senegal in volle voorbereiding op het WK. Ondanks dat hij in 2018 niet speelde, nam Aliou Cissé hem mee op in de Senegalese selectie. 100% fit is de verdediger nog niet, waardoor hij wellicht ook morgen de oefeninterland tegen Kroatië vanop de bank zal volgen. Lees verder »

 07-06-2018 

"Devroe helemaal niet op verlof"

ANDERE Deze morgen berichtte Het Nieuwsblad dat de transferactiviteit even stil lag bij RSC Anderlecht omdat Luc Devroe op verlof is. Enkele supporters reageerden verbolgen en teleurgesteld omdat dat ook de werkwijze was van Herman Van Holsbeeck en vroegen wanneer er weer aan transfers werd gedacht. Marc Coucke reageerde meteen met het nieuws dat Devroe helemaal niet op verlof is. Lees verder »

Ferreyra tekent bij Benfica

Ferreyra tekent bij Benfica

TRANSFERS Facundo Ferreyra werd al een tijdje genoemd als transfertarget van RSC Anderlecht. Luc Devroe kan de naam van de Argentijnse aanvaller echter van zijn lijstje schrappen. Benfica stelde Ferreyra officieel voor als nieuwe aanwinst. Lees verder »

Beerschot Wilrijk wil Vancamp

Beerschot Wilrijk wil Vancamp

TRANSFERS Jorn Vancamp geniet stevige interesse van Beerschot Wilrijk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Anderlecht verhuurde de 19-jarige spits het afgelopen seizoen aan Roda JC. Komend seizoen wacht hem een nieuwe uitleenbeurt. Lees verder »

Weer geen speelminuten Dendoncker

Weer geen speelminuten Dendoncker

ANDERE Leander Dendoncker bleef negentig minuten op de bank tijdens de oefeninterland tussen België en Egypte. Bij afwezigheid van Vincent Kompany koos Roberto Martinez voor Laurent Ciman als vervanger. Dedryck Boyata mocht in de loop van de wedstrijd invallen. Lees verder »

 06-06-2018 

Hoe gaat het met … Wout Faes?

Hoe gaat het met … Wout Faes?

WEBSITE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er –bijna- opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Wout Faes. Lees verder »

 05-06-2018 

Standard ontsnapt aan straf voor wijnglasincident

Standard ontsnapt aan straf voor wijnglasincident

ANDERE Standard heeft geen straf gekregen voor het 'wijnglasincident' van tijdens de thuiswedstrijd tegen Anderlecht tijdens Play-off 1. Een supporter gooide toen een wijnglas op de grasmat. Voor u denkt dat dit voortaan toegelaten is en zelf plannen smeedt: het is dankzij een procedurefout dat Standard een straf ontloopt. Lees verder »

Suarez: "Ik kom zeker terug naar België"

Suarez:

INTERVIEWS Dat Matias Suarez en Herman Van Holsbeeck op het einde niet meer door één deur konden, is een publiek geheim. Nu Van Holsbeeck geen deel meer uitmaakt van RSC Anderlecht, denkt Suarez wél aan een terugkeer naar paars-wit en vooral om dan nadien deftig afscheid te kunnen nemen van de supporters. Lees verder »

Voorstelling: Antonio Milic

Voorstelling: Antonio Milic

Hoewel de transfermarkt officieel nog lang niet open is, realiseerde Anderlecht al heel wat transfers. Wij stellen ze uitgebreid aan u voor. Vandaag: Antonio Milic. Lees verder »

Voorverkoop KSK Heist - Anderlecht

Voorverkoop KSK Heist - Anderlecht

ANDERE De dag na de "Brussels Derby" trekt RSC Anderlecht naar KSK Heist voor zijn tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Vanavond is er een tweede voorverkoop voor deze wedstrijd in de cafetaria, in de nieuwe tribune aan het terrein van /K.SK  Heist, Lostraat 50, Heist-op-den-Berg Lees verder »

Poll: Jullie wachten vooral op Dauda

Poll: Jullie wachten vooral op Dauda

JEUGD - ANDERE Uit onze webpoll blijkt dat jullie hopen dat Dauda de volgende jeugdspeler wordt die aan een wedstrijd mag beginnen, nadat die eer dit seizoen was weggelegd voor Amuzu, Sambi Lokonga, Azevedo en Saelemaekers. De Ghanese spits kreeg bijna 39 procent van de stemmen achter zijn naam. Lees verder »

Coucke over Rode Duivel Kompany

Coucke over Rode Duivel Kompany

ANDERE Marc Coucke benadrukte dat een evenwicht binnen de kern noodzakelijk is. Dit met een mix van de nodige ervaring en jonge talenten. Dit kan ondermeer door bepaalde oud-spelers van Anderlecht terug te halen. Lees verder »

Spreutels blijft dan toch huisadvocaat

Spreutels blijft dan toch huisadvocaat

INTERVIEWS Daniël Spreutels, al 40 jaar huisadvocaat van RSC Anderlecht, kreeg begin april een telefoontje dat paars-wit niet langer beroep deed op zijn diensten. Alleen werd dat telefoontje verkeerd geïnterpreteerd. Spreutels werd enkel vervangen in het Uitvoerend Comité van de voetbalbond en blijft dus advocaat van de club.  Lees verder »

 04-06-2018 

Hoe gaat het met… Davy Roef?

Hoe gaat het met… Davy Roef?

ANDERE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er  opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Davy Roef. Lees verder »

Teodorczyk naar het WK

Teodorczyk naar het WK

ANDERE Adam Nawaka, bondscoach van Polen, maakte ook vandaag zijn definitieve lijst bekend voor het WK. RSC Anderlecht ziet nog een speler op het vliegtuig naar Rusland stappen, want Lukasz Teodorczyk is bij de laatste 23 spelers die naar het WK mogen. Proficiat 'Teo' en veel succes ! Lees verder »

Anderlecht strikt 15-jarige jeugdinternational

Anderlecht strikt 15-jarige jeugdinternational

JEUGD Anderlecht heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Yves Mitsindo. Deze 15-jarige rechtermiddenvelder komt over van Charleroi. In januari debuteerde hij voor de Belgische U15. Afgelopen weekend speelde hij al met Anderlecht tijdens de Kevin De Bruyne Cup. Lees verder »

 03-06-2018 

U15 triomferen op Kevin De Bruyne Cup

U15 triomferen op Kevin De Bruyne Cup

JEUGD De U15 van Anderlecht hebben vanmiddag de Kevin De Bruyne Cup veroverd. In de finale bleken ze te sterk voor AZ Alkmaar na het nemen van strafschoppen. Eerder in het toernooi won Anderlecht van onder meer PSG en Chelsea. Lees verder »

Thelin speelt met Zweden

Thelin speelt met Zweden

WEDSTRIJDEN Isaac Kiese Thelin startte de wedstrijd in de 65e minuut van de wedstrijd tussen Zweden en Denemarken en verving Toivonen. Zijn ploeg kwam tot een 0-0 gelijkspel. De volgende wedstrijd van de paarse spits wordt 9 juni tegen Peru. Lees verder »

 02-06-2018 

KDB Cup: Anderlecht in halve finale

KDB Cup: Anderlecht in halve finale

JEUGD De U15 neemt deel aan de Kevin De Bruyne Cup. Ze staan momenteel aan de leiding van hun poule met winst tegen PSG 4-0 en tegen Zenith Sint Petersburg 2-0. In de loop van de dag gingen ze ook op de foto met Pep Guardiola die het tornooi bijwoont op uitnodiging van Kevin De Bruyne. Lees verder »

Hoe gaat het met… Idrissa Doumbia?

Hoe gaat het met… Idrissa Doumbia?

WEBSITE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er –bijna- opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Idrissa Doumbia. Lees verder »

Club Brugge springt in dans rond Dimata en Eduardo

Club Brugge springt in dans rond Dimata en Eduardo

TRANSFERS Luc Devroe is al een tijdje aan het onderhandelen met de Braziliaanse tweedeklasser Goias om Carlos Eduardo binnen te halen. Ook Landry Dimata staat al langer op het lijstje. Maar er zijn kapers op de kust. Club Brugge toont ook verregaande interesse om beide aanvallers binnen te halen en is de transferdans gesprongen. Lees verder »

Malinese international in het vizier

Malinese international in het vizier

TRANSFERS Het zijn drukke dagen voor Luc Devroe, zo bekijkt hij een aanvaller uit Montenegro, maar ook een Malinees international staat op zijn lijstje. Modibo Maïga is een 30-jarige aanvaller die doorbrak in Frankrijk bij Le Mans en Sochaux. Lees verder »

De Roeck kon tekenen bij twee profclubs

De Roeck kon tekenen bij twee profclubs

JEUGD - INTERVIEWS Jonas De Roeck is de nieuwe beloftencoach van RSC Anderlecht. Hij kon ook teken bij twee profclubs uit respectievelijk 1A en 1B, Waasland-Beveren en Beerschot Wilrijk, maar De Roeck koos dus voor RSC Anderlecht: "Hier kan ik mij verder ontwikkelen als proftrainer." Lees verder »

Ten laatste 30 juni uitspraak

Ten laatste 30 juni uitspraak

ANDERE Mike Kurth, een Anderlecht-supporters en tevens advocaat van beroep, diende een klacht in tegen Marc Coucke. De Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel behandelde de klacht vorige vrijdag maar sprak zich nog niet uit. Uitspraak volgt ten laatste op 30 juni.  Lees verder »

Anderlecht volgt Krstovica

Anderlecht volgt Krstovica

TRANSFERS Volgens de Servische media volgt RSC Anderlecht de 18-jarige aanvaller Nikolu Krstovica, die momenteel speelt bij FK Zeta Golubovac. Ook Partizal Belgrado toont interesse, maar paars-wit zou al verder staan tegenover zijn concurrent. Lees verder »

Ferreyra tekent wellicht bij Benfica

Ferreyra tekent wellicht bij Benfica

TRANSFERS De Argentijnse topspits Facundo Ferreyra stond op het transferlijstje van Luc Devroe, maar mag die piste wellicht voorgoed opbergen. Ferreyra staat dicht bij een transfer naar Benfica die veel geld op tafel legt voor de Argentijn.  Lees verder »

Spajic bij definitieve 23 bij Servië

Spajic bij definitieve 23 bij Servië

ANDERE Uros Spajic ruilde RSC Anderlecht in voor het Russische Kransnodar en hij mag ook mee naar Rusland met Servië. Spajic zit in de definitieve lijst van 23 spelers die naar het WK gaan. Hij zal zich dus al vroeger kunnen aanpassen aan het Russische klimaat.  Lees verder »

"Ik vertrek niet door uitspraken Coucke"

INTERVIEWS Marc Coucke is aan een sanering bezig bij RSC Anderlecht om de club financieel weer gezonder te maken. Éen van de departementen die hij aanpakte is de scoutingcel waar "de helft van de scouts niets doet", volgens de voorzitter. Urbain Hassaert, hoofd van de jeugdscouting benadrukt dat hij niet door die uitspraken opstapt bij Anderlecht. Lees verder »

 01-06-2018 

Hoe gaat het met… Stéphane Badji?

Hoe gaat het met… Stéphane Badji?

ANDERE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Stéphane Badji. Lees verder »

Anderlecht-supporter dient klacht in tegen overname

Anderlecht-supporter dient klacht in tegen overname

INTERVIEWS Opmerkelijk bericht deze morgen, Anderlecht-supporter Mike Kurth, tevens advocaat, dient klacht in bij de Brusselse rechtbank en daagt de KBVB en de Jupiler Pro League voor de rechter. Kurth wil duidelijkheid omtrent de overname van Marc Coucke en zekerheid dat er geen belangenconflict is tussen KV Oostende en RSC Anderlecht. Beide clubs dreigen hun lincenties (tijdelijk) te verliezen. Lees verder »

Matrassen wijzen op Dendoncker en Sels als WK-afvallers

Matrassen wijzen op Dendoncker en Sels als WK-afvallers

ANDERE Gisteren vertrokken voor 23 Rode Duivels gepersonaliseerde matrassen richting Rusland. Voor 23 spelers en niet voor de 28 die nu in de voorselectie zitten. Het Laatste Nieuws viste uit voor welke speler er een matras naar Rusland gaat en stelde vast dat er voor Matz Sels en Leander Dendoncker geen meegaat. Lees verder »