Archieven

 30-06-2016 

Ticketing: KSV Bornem - RSC Anderlecht

Ticketing: KSV Bornem - RSC Anderlecht

ANDERE

Komende zaterdag 2 juli oefent Anderlecht op en en tegen KSV Bornem. De aftrap is voorzien om 16u. Ticketprijzen variëren tussen 5 en 15€. Op vrijdag 1 juli is er een voorverkoop voorzien tussen 18 en 20u, op zaterdag 2 juli van 10 tot 12u.

Lees verder »

Transfersom Okaka blijft stijgen

Transfersom Okaka blijft stijgen

TRANSFERS Anderlecht lijkt een prima zaak te gaan doen met de verkoop van Stefano Okaka. Volgens de laatste berichten, in La Dernière Heure, krijgt Anderlecht een vaste transfersom van 12 miljoen euro en kan hier nog 5 miljoen euro bijkomen via allerlei bonussen. Lees verder »

Lukaku ontkent schade aan appartement

Lukaku ontkent schade aan appartement

ANDERE Jordan Lukaku reageerde verbaasd toen hem gisteren in het basiskamp van de Rode Duivels werd gevraagd naar een reactie op de berichten over schade die hij zou hebben toegebracht aan een appartement van Anderlecht. "Ik weet niet waar dit over gaat", zo klonk het. Lees verder »

Kara bijna naar Premier League

Kara bijna naar Premier League

TRANSFERS - ANDERE In alle stilte werkte Kara Mbodj aan een transfer naar de Premier League. De onderhandelingen met Swansea City waren al ver gevorderd maar ketste af omdat teveel mensen in zijn entourage hun deel opeisten. Daardoor bleef er voor Anderlecht amper nog iets over.  Lees verder »

 29-06-2016 

Anderlecht eist 17.000 euro van Jordan Lukaku

Anderlecht eist 17.000 euro van Jordan Lukaku

ANDERE

Toen Jordan Lukaku bij Anderlecht speelde, stelde de club hem een appartement ter beschikking. Na zijn vertrek naar Oostende, liet Lukaku de flat niet in zijn normale staat achter. Daarom trekt Anderlecht nu naar de rechtbank en eist het 17.000 euro schadevergoeding van Lukaku.

Lees verder »

Verrassende wending in dossier Praet ?

Verrassende wending in dossier Praet ?

TRANSFERS De kans zit erin dat Dennis Praet nog een seizoen bij Anderlecht blijft. René Weiler is in de wolken met Praet en ziet het volledig zitten om met hem nog een seizoen aan de slag te gaan. Anderlecht zou ondertussen zelfs bereid Praet zijn contract met één jaar te verlengen.  Lees verder »

Nieuw ziektebriefje voor Suarez

Nieuw ziektebriefje voor Suarez

ANDERE Matias Suarez moest zich normaal vorige dinsdag melden op Neerpede. In plaats van de speler kreeg Anderlecht een nieuw ziektebriefje tot 4 juli. Is er een nieuw geval Biglia in de maak of is de Argentijn echt ziek ? Lees verder »

 28-06-2016 

Officieel: Op stage naar Oostenrijk

Officieel: Op stage naar Oostenrijk

ANDERE Het gerucht deed al enkele weken de ronde en het is nu ook officieel, Anderlecht gaat op stage naar Oostenrijk van 11 tot 16 juli. Tijdens die stage is er een oefenwedstrijd gepland tegen Feyenoord, die datum is nog later te bepalen. Lees verder »

Nuytinck op verlanglijst FC Groningen

Nuytinck op verlanglijst FC Groningen

TRANSFERS - ANDERE Volgens Nederlands sportjournalist Merijn Slaghter doet het gerucht de ronde dat FC Groningen verregaande interesse toont in Bram Nuytinck. Vooral nu Anderlecht de piste Nicolas Lombaert opnieuw geactiveerd heeft, dreigt voor Nuytinck terug een seizoen als bankzitter. Iets wat de Nederlander absoluut niet ziet zitten. Lees verder »

Drukke dagen voor Van Holsbeeck

Drukke dagen voor Van Holsbeeck

TRANSFERS - ANDERE Het zijn drukke dagen voor general manager Herman Van Holsbeeck. Momenteel vertoeft hij in Milaan om de transfer van Stefano Okaka naar China proberen af te ronden. Vandaag wordt Pescara verwacht te Neerpede om te onderhandelen over een transfer van Matias Suarez. Lees verder »

Anderlecht traint met "Fracas"

Anderlecht traint met

ANDERE Anderlecht zal vanaf nu trainen en spelen met de nieuwe EK bal die de naam "Fracas" meekreeg. Maandag werd de nieuwe bal al volop uitgetest tijdens de training onder het goedkeurend ook van Roger Vanden Stock.  Lees verder »

Trezeguet en Sylla geslaagd voor tests

Trezeguet en Sylla geslaagd voor tests

ANDERE Maandag mocht René Weiler Mahmoud Hassan Trezeguet en Idrissa Sylla verwelkomen op Neerpede. Beide spelers legden met vrucht hun medische tests af bij Energy Lab te Gent. Vandaag wordt Matias Suarez terug verwacht op Neerpede.   Lees verder »

Okaka op weg naar China ?

Okaka op weg naar China ?

TRANSFERS Het heeft er alle schijn van dat Stefano Okaka zich niet meer zal melden op Neerpede maar in China. De Chinese clubs hebben hun mondelinge bod, naar verluidt ruim 10 miljoen euro, op papier gezet waarop Herman Van Holsbeeck naar Milaan vloog.  Lees verder »


 27-06-2016 

Eerstdaags duidelijkheid over Okaka

Eerstdaags duidelijkheid over Okaka

TRANSFERS Anderlecht wil snel duidelijkheid over de Chinese interesse voor Stefano Okaka. Vandaag of morgen hoopt het te vernemen hoe graag Jiangsu Suning en Beijing Guoan de spits willen aantrekken en of Okaka zelf een transfer ziet zitten.  Lees verder »

 26-06-2016 

Dinsdag ontmoeting tussen Anderlecht en Pescara

Dinsdag ontmoeting tussen Anderlecht en Pescara

TRANSFERS Matias Suarez blijft het huidige transfernieuws beheersen. Volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio, is er komende dinsdag, 28 juni, een ontmoeting geregeld tussen Anderlecht en het Italiaanse Pescara om de transfer van de Argentijn te bespreken. De kloof tussen vraag en aanbod blijft echter groot.  Lees verder »

 25-06-2016 

Pescara biedt 1 miljoen euro voor Suarez

Pescara biedt 1 miljoen euro voor Suarez

TRANSFERS Het Italiaanse Pescara wil een bod van één miljoen euro doen voor Matias Suarez, een groot verschil met wat Anderlecht vraagt voor de Argentijn. Paars-wit wil vier miljoen voor Suarez. De Italianen hopen komende week tot een akkoord te komen met Anderlecht. Ondertussen verblijft Suarez nog steeds in Argentinië. Zijn ziektebriefje is nog geldig tot maandag 27 juni.  Lees verder »

Anderlecht wil Chinees aanbod op papier

Anderlecht wil Chinees aanbod op papier

TRANSFERS Stefano Okaka verblijft nog steeds in zijn thuisland Italië. De interesse uit China voor de spits wordt alleen maar concreter. Anderlecht heeft aan de Chinese clubs gevraagd om hun mondeling bod op Okaka nu ook op papier te zetten. Geven de Chinezen daar gevolg aan dan komt een vertrek alleen maar dichter.  Lees verder »


 24-06-2016 

Woensdag eerste oefenwestrijd tegen Oudenaarde

Woensdag eerste oefenwestrijd tegen Oudenaarde

WEDSTRIJDEN Vorige maandag zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begonnen onder het toeziend oog van nieuwe coach René Weiler. Komende woensdag, 29 juli staat de eerste oefenwedstrijd tegen KSV Oudenaarde op het programma, de eerste van in een reeks van vier reeds gekende oefenwedstrijden.  Lees verder »

Officieel: Seegers naar Vitesse

Officieel: Seegers naar Vitesse

TRANSFERS Anderlecht hield grote kuis na het einde van vorig seizoen. Ook fysiek trainer Jurgen Seegers mocht vertrekken, hij keert nu terug naar de Nederlandse Eredivisie bij Vitesse. Dat maakte de club officieel op zijn website bekend. Seegers tekende een contract van twee jaar bij Vitesse.  Lees verder »

'Suarez geeft ja-woord aan Pescara'

'Suarez geeft ja-woord aan Pescara'

TRANSFERS Volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio heeft Matias Suarez een voostel van Pescara aanvaard. Na het weekend starten gesprekken tussen Pescara en Anderlecht. Pescara promoveerde pas naar de Serie A en zoekt aanvallende versterking. Het deed Suarez een voorstel en die reageerde positief.  Lees verder »

Ook Acheampong meldt zich op Neerpede

Ook Acheampong meldt zich op Neerpede

ANDERE René Weiler kan beetje bij beetje aan de slag met een volledige kern. Vandaag sloot Frank Acheampong aan bij de groep nadat hij mocht genieten van wat extra vakantie. Tegen eind deze week moet iedereen normaal terug op Neerpede zijn. Alleen bij Stefano Okaka en Matias Suarez staan nog vraagtekens.  Lees verder »

Anderlecht en Sevilla groeien naar elkaar toe

Anderlecht en Sevilla groeien naar elkaar toe

TRANSFERS Volgens het Spaanse Estadio Deportivo groeien Anderlecht en Sevilla dichter naar elkaar toe omtrent de transferprijs van Dennis Praet. Het verschil tussen vraag en aanbod zou nu nog 2 miljoen euro betalen. Praet gaf eerder al aan het niet erg te vinden om nog een jaar langer bij paars-wit te blijven. Maar zover zal het wellicht niet komen.  Lees verder »

Vancamp afgestudeerd

Vancamp afgestudeerd

ANDERE Jorn Vancamp mag de schooldeur voorgoed achter zich dichttrekken. De middenvelder is afgestudeerd en kan zich nu volledig richten op zijn voetbalcarrière. De redactie van anderlecht-online wil hem langs deze week ook van harte proficiat wensen. Proficiat Jorn en veel succes bij paars-wit! Lees verder »

 23-06-2016 

Pescara denkt aan Suarez

Pescara denkt aan Suarez

TRANSFERS Volgens Italiaanse media geniet Matias Suarez belangstelling van Pescara. Deze club promoveerde pas naar de Serie A. Pescara zou ook dichtbij een akkoord met Bryan Cristante staan. Deze Italiaan werd recent nog gelinkt aan Anderlecht. Lees verder »

4 miljoen euro per jaar voor Okaka

4 miljoen euro per jaar voor Okaka

ANDERE De Chinese topclub Jiangsu Suning is bereid om Stefano Okaka een jaarsalaris van vier miljoen euro te bieden. Bij Anderlecht kregen ze al een topbod binnen, welk bedrag is voorlopig niet bekend. Okaka denkt nog na over het voorstel.  Lees verder »

 22-06-2016 

Ook Conté is terug

Ook Conté is terug

ANDERE Ibrahima Conté heeft zich vandaag opnieuw bij de groep gevoegd. Door interlandverplichtingen kreeg hij wat langer vakantie. "Het doet me plezier om de trainingen te hervatten", laat de middenvelder weten via zijn Instagram-account. Lees verder »

Avellino rondt transfer Omeonga af

Avellino rondt transfer Omeonga af

TRANSFERS Het was al een tijdje bekend dat Stéphane Omeonga Anderlecht ruilt voor Avellino, maar nu is de deal ook helemaal rond en officieel. Op zijn website meldt Avellino dat de 20-jarige Omeonga een contract voor twee jaar getekend heeft bij de club uit de Serie B. Lees verder »

Weiler laat zich meteen gelden

Weiler laat zich meteen gelden

ANDERE Tijdens zijn eerste twee trainingen heeft René Weiler meteen een goede indruk gemaakt. Volgens Het Laatste Nieuws liet hij zich meteen gelden door een directe en veeleisende manier van coachen. Hij zet zo meteen iedereen op scherp. Lees verder »

Anderlecht wil Djuricic (dan toch) kopen

Anderlecht wil Djuricic (dan toch) kopen

TRANSFERS Indien nieuwe coach René Weiler zijn akkoord geeft, wil Anderlecht overgaan tot een definitieve aankoop van Filip Djuricic. Benfica blijft voorlopig vasthouden aan een vraagprijs van 6 miljoen euro. De Serviër heeft ook opties in Rusland, Italië en Spanje.  Lees verder »


 21-06-2016 

Dossier Bryan Cristante van onder het stof

Dossier Bryan Cristante van onder het stof

TRANSFERS Eind 2015 lag de naam Bryan Cristante al eens op de bureau van Herman Van Holsbeeck. De 21-jarige middenvelder ligt onder contract bij Benfica maar werd toen uitgeleend aan Palermo, evenwel zonder succes. Volgens Calciomercato is Van Holsbeeck momenteel aan het onderhandelen over Cristante.  Lees verder »

Column: 20.000 Trainers

Column: 20.000 Trainers

WEBSITE - OPINIES Een jaar of tien geleden antwoordde Franky Vercauteren, de toenmalige coach van Anderlecht, op de vraag wat hij vond van het gemor op de tribunes over de opstelling en de verwensingen aan zijn adres na de een of andere gecontesteerde vervanging, met deze geweldige oneliner: “Op Anderlecht zitten elke week 20.000 trainers op de tribune”. Lees verder »

Acheampong wil naar Engeland

Acheampong wil naar Engeland

ANDERE Frank Acheampong geeft toe dat het zijn droom is om in de Premier League. Al geeft hij wel aan dat hij nog steeds gelukkig is bij Anderlecht: "Maar in het voetbal kan alles gebeuren". Of paars-wit de snelle Ghanees gaat kunnen houden valt nog af te wachten. Hij kreeg tijdens de Europe League de bijnaam 'Mister Europe" omdat hij vaak en gemakkelijk scoorde. Lees verder »

"Iedereen begint met een propere lei"

INTERVIEWS"René Weiler was altijd onze eerste optie", zette Herman Van Holsbeeck onmiddellijk de puntjes op de i tijdens de persvoorstelling van de Zwitser. "We moeten hem nu de tijd geven om zich aan te passen en een ploeg op te bouwen. Anderlecht moet zijn identiteit terug vinden." Lees verder »

Hanni aangekomen op Neerpede

Hanni aangekomen op Neerpede

ANDERE Ook nieuwe aanwinst,Sofiane Hanni is vandaag aangekomen op Neerpede. Hij genoot van wat extra vakantie nadat hij nog in actie kwam met zijn nationle ploeg Agerije. En zou raken de troepen onder nieuwe coach René Weiler, stilaan compleet. Lees verder »

Abaz verlaat Anderlecht voor Slovenië

Abaz verlaat Anderlecht voor Slovenië

JEUGD - TRANSFERS De U19 en U21 zijn gisteren ook gestart aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Flankaanvaller Emil Abaz was niet van de partij. Onze Franstalige redactie nam contact op met Abaz en vernam dat hij Anderlecht verlaat. Hij kreeg geen nieuw contract en zal zijn carrière proberen te lanceren in Slovenië. Lees verder »

Nieuwe rugnummers

Nieuwe rugnummers

ANDERE Veel spelers hebben een nieuw rugnummer gekozen met de start van het nieuwe seizoen. Met het vertrek van Silvio Proto is nummer 1 beschikbaar en wordt die voortaan toegewezen aan Davy Roef. Lees verder »

Klacht van buurtbewoners tegen Eurostadion

Klacht van buurtbewoners tegen Eurostadion

ANDERE Ghelamco kan nog altijd geen bouwvergunning indienen voor het Eurostadion. Buurtbewonders hebben een klacht ingediend omdat door de bouw van het stadion een buurtweg zou verdwijnen. Op 29 juni komt de zaak opnieuw voor de rechter, zolang kan er geen bouwvergunning aangevraagd worden. Lees verder »

Chinese interesse voor Okaka

Chinese interesse voor Okaka

TRANSFERS Stefano Okaka is nog steeds in zijn thuisland. De Italiaanse spits kreeg enkele dagen extra verlof om familiale redenen. Ondertussen toont een Chinese club meer dan interesse in Okaka. Welke club is nog niet duidelijk evenmin of de interesse wederzijds is.  Lees verder »

Controledokter voor Suarez

Controledokter voor Suarez

ANDERE Matias Suarez meldde zich afgelopen vrijdag ziek en kwam niet opdagen voor de medische tests. "Ik geloof hem", laat Herman Van Holsbeeck weten, "Maar ik stuur wel een controledokter naar Argentinië. Als hij echt ziek is hoeft hij niets te vrezen." Lees verder »

 20-06-2016 

"Hij staat voor discipline"

INTERVIEWS René Weiler leidde vandaag zijn eerste training als nieuwe coach bij Anderlecht. Wie is Weiler eigenlijk ? Het sein voor de redactie van Anderlecht-online om contact op te nemen met Wolfgang Laaß, sportjournalist bij Nürnberger Nachrichten, die Weiler van nabij heeft gevolgd.  Lees verder »

N'Sakala en Galhardo sluiten aan bij de groep

N'Sakala en Galhardo sluiten aan bij de groep

ANDERE Vandaag sloten weer twee spelers aan bij de groep. Fabrice N'Sakala en Raphaël Galhardo zijn ook teruggekeerd uit vakantie en konden de eerste training onder René Weiler aanvatten. Tegen het einde van de week zou iedereen moeten terug zijn en kan de nieuwe coach met een voltallige groep aan de slag.  Lees verder »

Ouahbi traint beloften

Ouahbi traint beloften

JEUGD De U21 van Anderlecht zijn vandaag ook begonnen aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Mo Ouahbi lijkt opnieuw terug te keren aan het hoofd van de beloften. René Peeters blijft coach van de U17.  Lees verder »

"Alle vertrouwen in zijn capaciteiten"

INTERVIEWS Het was een bijzonder opgetogen Herman Van Holsbeeck op de voorstelling van de nieuwe coach René Weiler. De Zwitser bleek de enige kandidaat te zijn die nog onder contract lag bij zijn club, waardoor de overgang wat langer duurde. "We geven hem alle tijd om aan te passen", liet de general manager weten.  Lees verder »

Vanden Stock al 20 jaar voorzitter

Vanden Stock al 20 jaar voorzitter

ANDERE Vandaag, 20 jaar geleden, werd Roger Vanden Stock voorzitter van RSC Anderlecht. De voorbije 20 jaar werden er negen landstitels gewonnen. Hopelijk mag Vanden Stock er in dit jubileumjaar er een tiende aan toevoegen. De hele redactie van Anderlecht-online wenst onze voorzitter nog vele titels en een gelukkige voorzitterschap-verjaardag !!!!  Lees verder »

"Met hard werken komen we er wel"

INTERVIEWS René Weiler leidde maandagnamiddag zijn eerste training bij RSC Anderlecht, nadien stond hij de pers te woord. De Zwitser is ambitieus en geeft dat ook eerlijk toe: "Ik wil hier aanvallend en creatief voetbal spelen. Maar eerst ga ik hier iedereen leren kennen." Lees verder »

Dinsdag laatste dag voorrang abonnees

Dinsdag laatste dag voorrang abonnees

ANDERE Morgen is de laatste dag van de voorrangsperiode voor de abonnees. Het is dus de moment om uw vertrouwde zitje in het stadion te behouden. Plaatsveranderingen kunnen vanaf 30 juni tot en met 2 juli. De vrije verkoop start op maandag 4 juli. Lees verder »

Wie wordt beloftencoach ?

Wie wordt beloftencoach ?

JEUGD Niet enkel de A-kern start met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen vandaag, ook de U19 en de U21 worden deze namiddag verwacht. Om 16u starten de beloften met de voorbereidingen voor seizoen 2016/17, tot op heden is er nog niet bekend wie hun coach zal worden. Lees verder »

Büttner naar Standard? Niks van aan

Büttner naar Standard? Niks van aan

TRANSFERS - ANDERE De voorbije twee dagen schreven enkele voetbalwebsites dat Alexander Büttner interesse geniet van Standard. In een reactie bij FOX Sports geeft Büttners manager aan nog niets gehoord te hebben van de Luikenaars. Logisch, het bericht berust op een foute copy-paste. Lees verder »

Geen interesse voor N'Sakala

Geen interesse voor N'Sakala

TRANSFERS Fabrice N'Sakala mag Anderlecht nog steeds verlaten, maar er is geen interesse voor de Fransman. De linksachter sluit vandaag aan bij de groep.Hij is momenteel nog met verlof, samen met Maxime Colin. Lees verder »

Frutos wordt T3

Frutos wordt T3

ANDERE Nu de nieuwe coach bekend is krijgt ook de technische staff stilaan vorm. René Weiler brengt twee Zwitsers mee en Nicolas Frutos wordt T3. Alle partijen zaten samen al aan tafel en konden het naar verluidt goed met elkaar vinden.  Lees verder »

Het echte werk kan nu beginnen

Het echte werk kan nu beginnen

ANDERE Nu alle details afgehandeld zijn kan René Weiler beginnen aan het echte werk. Zondag stond er al een marathonvergadering op de agenda met de sportieve leiding van Anderlecht. De spelerskern werd overlopen en eventuele versterkingen besproken. Lees verder »

 19-06-2016 

Anderlecht heeft ook akkoord met Nürnberg

Anderlecht heeft ook akkoord met Nürnberg

ANDERE De overstap van René Weiler naar Anderlecht is in kannen en kruiken. Nürnberg meldt dat het een mondeling akkoord bereikt heeft met Anderlecht en Herman Van Holsbeeck bevestigt dit bij VTM. Morgen zal Anderlecht zijn nieuwe coach voorstellen. Lees verder »

Maandag eerste training

Maandag eerste training

ANDERE Gisteren waren 24 spelers present bij Energy Lab te Gent voor het vervolg op hun medische tests. Morgen worden ze om 14.30 uur verwacht te Neerpede voor hun eerste training van het nieuwe seizoen wellicht onder René Weiler die gisteren in Brussel is neergestreken.  Lees verder »

Weiler geland in Brussel

Weiler geland in Brussel

TRANSFERS - ANDERE Zaterdagnamiddag om 14.30 uur landde René Weiler in Brussel. Opmerkelijk, want er is nog steeds geen deal tussen Anderlecht en de Nürnberg. Anderlecht is wellicht in de veronderstelling dat dat wel goed komt en wil de trainingen met zijn nieuwe trainer aanvatten.  Lees verder »


 18-06-2016 

Euro 2016: België wint makkelijk van Ierland

Euro 2016: België wint makkelijk van Ierland

WEDSTRIJDEN - ANDERE België heeft zich, na een uitstekende tweede helft, naar een 3-0 overwinning gevoetbald op het EK. Ex-Anderlechtspeler Romelu Lukaku scoorde twee goals.Witsel tekende voor de derde treffer. De Rode Duivels nemen hierdoor de tweede plaats in de groep in en hebben genoeg aan een gelijkspel woensdag tegen Zweden om door te stoten. Lees verder »

Interesse uit Rome voor Tielemans

Interesse uit Rome voor Tielemans

TRANSFERS Nu de spelers stilaan hun activiteiten bij hun club hernemen, groeien ook de transfergeruchten opnieuw aan. AS Roma zou verregaande interesse tonen in Youri Tielemans volgens de Italiaanse pers. Bij AS Roma zoeken ze een vervanger voor Pjanic die naar Juventus trok.  Lees verder »

Promotie voor Frutos ?

Promotie voor Frutos ?

ANDERE Nicolas Frutos maakt wellicht opnieuw promotie binnen Anderlecht. In de toekomst zal de Argentijn gaan deel uitmaken van de technische staff rond de A-ploeg. René Weiler zou zelf zijn assistent meebrengen, indien de onderhandelingen met Nürnberg toch afgerond zouden worden. In het weekend praten beide partijen verder.  Lees verder »

20-tal spelers terug op Neerpede

20-tal spelers terug op Neerpede

ANDERE Een 20-tal spelers tekenden vrijdag present op Neerpede voor de medische tests. Enkele internationals krijgen nog een extra weekje verlof door hun verplichtingen met hun nationale ploeg, zoals Kara Mbodj, Mahmoud Hassan, Frank Acheampong, Fabrice N'Sakala en Sofiane Hanni.  Lees verder »

Sampdoria en Southampton weer in beeld

Sampdoria en Southampton weer in beeld

TRANSFERS Dennis Praet heeft zijn zinnen gezet op Sevilla maar zal nu toch moeten beginnen rekening houden met een andere club. De onderhandelingen tussen de Spanjaarden en Anderlecht blijven maar aanslepen. Dus komen Sampdoria en Southampton weer in beeld.  Lees verder »

De Jong tekent één jaar bij

De Jong tekent één jaar bij

ANDERE Max de Jong was één van de weinige die mocht blijven nadat Anderlecht met de grove borstel door zijn staff ging. De Jong moest wel serieus inleveren, maar wou blijven. Maar eerst moest er nog onderhandeld worden en dat is nu gebeurd.  De jong tekent bij voor één jaar. Lees verder »

 17-06-2016 

Bekende gezichten terug op Neerpede

Bekende gezichten terug op Neerpede

ANDERE Vandaag stonden de medische testen op het programma bij RSC Anderlecht. Naast de vertrouwde gezichten waren er ook enkele nieuwe en toch ook bekende gezichten. Samuel Bastien, Aaron Leya Iseka en Anthony Vanden Borre maakten hun opwachting bij de A-kern. Lees verder »

"Africa Cup winnen met Ghana"

INTERVIEWS - ANDERE Het Ghanese Kasapa FM nam contact op met Frank Acheampong. De Ghanees was duidelijk over zijn ambities met Ghana, hij wil met zijn nationale ploeg de Africa Cup winnen in 2017. "We hebben de kwaliteiten en waren er vorige editie heel dichtbij", aldus Acheampong. Lees verder »

Bossin richting uitgang ?

Bossin richting uitgang ?

TRANSFERS - ANDERE Momenteel is Liam Bossin nog derde doelman bij paars-wit. Of dat zo zal blijven is niet zeker, verschillende clubs tonen interesse in de jonge doelman. Standard Luik toont heel veel interesse via Olivier Renard maar zij krijgen concurrentie uit Engeland, waar ook enkele clubs interesse tonen in Bossin. Lees verder »

Prestatiegericht contract

Prestatiegericht contract

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck moet het enkel nog eens worden met Nürnberg over de afkoopsom van René Weiler. Er is sprake van een som van 700.000 euro maar dat zal Van Holsbeeck wel nog naar omlaag krijgen. Verder krijgt Weiler een prestatiegericht contract.  Lees verder »

Vier jongeren voegen zich bij A-kern

Vier jongeren voegen zich bij A-kern

JEUGD - ANDERE Vandaag staan de medische tests op het programma bij Anderlecht. Naast Anthony Vanden Borre voegen zich vier beloften bij de A-kern: Wout Faes, Kassim Doumbia, Emmanuel Sowah en Jorn Vancamp. Maandag gaat paars-wit van start met de trainingen.  Lees verder »

 16-06-2016 

'Appiah voor vier jaar naar Anderlecht'

'Appiah voor vier jaar naar Anderlecht'

INTERVIEWS Heeft Anderlecht zijn tweede transfer (na Hanni) voor volgend seizoen beet? Volgens L'Equipe tekent Dennis Appiah naar alle verwachting een vierjarig contract bij Anderlecht. Rechtsback Appiah was het afgelopen seizoen één van de uitblinkers bij Caen. Lees verder »

Er is ook nog Solskjaer

Er is ook nog Solskjaer

TRANSFERS Martinez, Le Guen, Weiler, en dan is er ook nog Ole Gunnar Solskjaer die genoemd wordt als trainer voor Anderlecht. Hoewel de geruchten rond de Noor minder zijn, moet er toch ook nog rekening gehouden worden met hem. Dde Noor meldde zich gisteren immers ziek bij zijn club Molde. Lees verder »

Bossin: "Shay Given is een voorbeeld voor mij"

Bossin:

INTERVIEWS Liam Bossin zal zaterdag een aandachtig toeschouwer zijn van de wedstrijd België - Ierland. Doordat vandaag en morgen de medische tests op het programma staan bij Anderlecht, zal hij de wedstrijd wel voor de tv moeten volgen. Bossin speelde al enkele wedstrijden met de Ierse U19. Lees verder »

Martinez vraagt 24 uur bedenktijd

Martinez vraagt 24 uur bedenktijd

ANDERE Wordt het René Weiler, of toch nog iemand anders? Ook Roberto Martinez lijkt nog een serieuze optie op de nieuwe Anderlecht-coach te worden. Dat Martinez gisteren een gesprek had met Herman Van Holsbeeck kon u al lezen. Nu schrijft La Dernière Heure dat hij 24 uur bedenktijd gevraagd heeft. Lees verder »

Verschil van 3 miljoen euro

Verschil van 3 miljoen euro

Het is stil de laatste dagen rond Dennis Praet en Sevilla maar dat wil niet zeggen dat de liefde over is. Speler en club bereikten al langer een akkoord, op clubniveau is het een ander paar mouwen. Het laatste bod van Sevilla bedroeg 7 miljoen euro, Anderlecht wil 10 miljoen euro. Lees verder »

Didier Laporte wil stadion doen daveren

Didier Laporte wil stadion doen daveren

ANDERE Ook al zijn er geen Anderlecht-spelers geselecteerd bij de Rode Duivels, toch is er een belangrijke basispion van Anderlecht mee naar het EK: Didier Laporte. De stadionomroeper is al 21 jaar aan de slag bij paars-wit en al 23 jaar voor de nationale ploeg. Lees verder »

Wie is René Weiler?

Wie is René Weiler?

ANDERE Als we de berichten mogen geloven, is het zo goed als zeker dat René Weiler de nieuwe coach van Anderlecht wordt. Maar wat presteerde deze 42-jarige Zwitser al als trainer? Lees verder »

Anderlecht praat ook met Martinez

Anderlecht praat ook met Martinez

ANDERE Paul Le Guen keerde naar Frankrijk terug om als analist voor L'Équipe te fungeren. De Duitse media is ervan overtuigd dat René Weiler de nieuwe coach van paars-wit wordt. Maar woensdagavond dook ineens Roberto Martinez op.  Lees verder »

Nummer 1 voor Roef

Nummer 1 voor Roef

ANDERE Silvio Proto trok naar Oostende dus wordt Davy Roef de nummer 1 bij Anderlecht. Roef krijgt ook het rugnummer 1 toebedeeld, als teken van vertrouwen. Of de jonge doelman effectief van rugnummer wil veranderen moet nog blijken.  Lees verder »

Zoektocht eindelijk voorbij ?

Zoektocht eindelijk voorbij ?

TRANSFERS - ANDERE Als we het Duitse blad Kicker mogen geloven is de deal tussen René Weiler en Anderlecht rond. Weiler moet enkel nog tot een akkoord komen met zijn huidige club FC Nürnberg. Sportief directeur Bornemann liet eerder al verstaan dat dat geen probleem zou vormen.    Lees verder »

 15-06-2016 

Nürnberg wil meewerken

Nürnberg wil meewerken

TRANSFERS - INTERVIEWS De Duitste krant Nord Bayern ging bij de huidige club van René Weiler polsen hoe ze stonden tegenover een vertrek van hun coach. Sportief directeur van FC Nürnberg, Andres Bornemann, liet weten dat indien Weiler wil vertrekken, het zal meewerken aan de transfer. Goed nieuws voor Anderlecht dus.  Lees verder »

Eurostadion: infoavond voor omwonenden

Eurostadion: infoavond voor omwonenden

ANDERE Op initiatief van de stad Brussel vond er gisterenavond een infoavond voor de buurtbewoners plaats over het Eurostadion. Bouwheer Ghelamco gaf er uitleg over de mobiliteit, financiering en bezetting van het toekomstige nationale stadion. Lees verder »

Officieel: Proto naar Oostende

Officieel: Proto naar Oostende

TRANSFERS Het ging al een tijdje in de lucht en het is nu ook officieel. Silvio Proto vertrekt naar Oostende, de doelman tekende er een contract voor vier jaar. Deze namiddag wordt hij officieel voorgesteld bij KV Oostende. Lees verder »

Scifo al zeker niet T1

Scifo al zeker niet T1

ANDERE Roger Vanden Stock zat dinsdagmorgen samen met Enzo Scifo in het Constant Vanden Stock Stadion. De voorzitter wou Scifo persoonlijk op de hoogte stellen dat hij geen kans maakte om T1 te worden bij Anderlecht. De functie van T2 kwam niet ter sprake.  Lees verder »

Weiler of Solskjaer ?

Weiler of Solskjaer ?

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht zou nog een jonge trainer op de lijst staan hebben. Volgens Het Laatste Nieuwsis dat René Weiler. Het Nieuwsbladnoemt de 43-jarige Noor Ole Gunnar Solskjaer. Net als Weiler een energieke coach die ervaring heeft met jonge talenten en hongerig is.  Lees verder »

Jonge trainer type-Klopp

Jonge trainer type-Klopp

TRANSFERS - ANDERE Naast Paul Le Guen heeft Anderlecht nog een jonge Zwitsere trainer op de shortlist staan, de 42-jarige Réne Weiler. Voor hem ligt er een prestatiegericht contract klaar in tegenstelling tot Le Guen die nogal hoge looneisen heeft.  Lees verder »

 14-06-2016 

Vertrekt ook Steven Defour?

Vertrekt ook Steven Defour?

TRANSFERS Na twee seizoen Anderlecht, ziet het er als maar meer naar uit dat Steven Defour andere oorden wil gaan opzoeken. De middenvelder wil vooral naar een betere competitie. Mogelijk heeft zijn niet-selectie voor het EK hier iets mee te maken. Lees verder »

Hubert Fournier ook op de shortlist?

Hubert Fournier ook op de shortlist?

TRANSFERS - ANDERE Volgens de Franse media zou Anderlecht nu ook Hubert Fournier gecontacteerd hebben. De 48-jarige coach trainde eerder Boulogne, Gueugnon, Stade de Reims en Lyon. Hij is sinds 2004 aan de slag als trainer. Als speler beëindigde hij zijn carrière bij FC Rouen. Lees verder »

Verjaardag webteamlid Purpleketje

Verjaardag webteamlid Purpleketje

ANDERE Vandaag is het de verjaardag van één onze redactieleden Purpleketje. Hij behoort tot de Franse afdeling van ons team en zorgt voor de vele foto's van wedstrijden en (jeugd)spelers. Het is ook een trouwe volger van de paars-witte jeugdploegen. Gelukkige verjaardag Pat en bedankt voor de vele foto's en video's. Geniet ervan !!!! Lees verder »

Wasilewski één jaar langer bij Leicester

Wasilewski één jaar langer bij Leicester

ANDERE Marcin Wasilewski heeft voor één seizoen bijgetekend bij Leicester City dat vorig seizoen de titel behaalde in de Premier League. Wasilewski ligt nog altijd nauw bij het hart van heel wat Anderlecht-fans. Na het beenbreukincident met Axel Witsel werd de Pool een ware cultheld in het Astridpark. Wasilewski is er 35, en lijkt zijn carrière af te sluiten in Engeland Lees verder »

 13-06-2016 

Trofee voor doelmannen

Trofee voor doelmannen

ANDERE De Jupiler Pro League lanceert vanaf volgend seizoen een nieuwe trofee. Naast de Gouden Stier en de trofee voor de meeste assits, komt er nu ook één voor doelmannen. De doelman met de meeste clean sheets krijgt ook een speciaal shirt, net als bij de Gouden Stier.  Lees verder »

Geen oefenduel tegen Knokke

Geen oefenduel tegen Knokke

ANDERE Vele supporters zaten erop te wachten, het oefenduel tegen Royal Knokke waarmee de voorbereiding op het nieuwe seizoen tradiegetrouw wordt afgetrapt. Alleen bleef het lang wachten op een datum. Onze redactie nam contact op met Knokke en kreeg te horen dat er dit jaar geen wedstrijd tussen Knokke en Anderlecht zal plaatsvinden. Lees verder »

Deal is rond: Kaminski naar Kortrijk

Deal is rond: Kaminski naar Kortrijk

TRANSFERS De deal tussen Thomas Kaminski en KV Kortrijk is rond. Ook Anderlecht toonde zich een soepele onderhandelaar. Maandagnamiddag kwamen alle partijen tot een akkoord. Later op de week wordt Kaminski officieel voorgesteld bij KV Kortrijk. Lees verder »

Naast Garde nu ook Le Guen kandidaat

Naast Garde nu ook Le Guen kandidaat

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht blijft op de Franse markt speuren naar een nieuwe trainer. Voor het eerst valt nu ook de naam van Paul Le Guen. De 52-jarige Fransman was tot november 2015 aan de slag als coach van Oman. Daarvoor coachte hij Kameroen, PSG, Rangers, Lyon en Rennes. Lees verder »

"Frutos wordt niet de nieuwe T1"

ANDERE Afgelopen weekend deed de naam van Nicolas Frutos de ronde als nieuwe T1 van Anderlecht. Paars-wit komt nu met een persmededeling naar buiten waarin het benadrukt dat de zoektocht naar een nieuwe trainer nog altijd doorgaat en dat Nicolas Frutos niet de nieuwe T1 wordt. Lees verder »

Transfer Proto in het slop

Transfer Proto in het slop

TRANSFERS Wegens het uitblijven van een nieuwe trainer, zijn alle transfers op hold gezet. Daardoor is de overgang van Silvio Proto naar KV Oostende nog steeds niet afgerond. De keeper hervat mogelijk de trainingen bij Anderlecht. Lees verder »

Sevilla wil extra inspanning doen voor Praet

Sevilla wil extra inspanning doen voor Praet

TRANSFERS De Spaanse club Sevilla wil de transfer van Dennis Praet afgerond hebben tegen het einde van de maand. De club is daartoe bereid zijn bod te verhogen richting 10 miljoen euro. Naast Sevilla is ook Sampdoria Genoa nog in de running. Inter polste ook naar de diensten van de Leuvenaar, maar de Italiaanse club richt voorlopig zijn pijlen op andere alternatieven. Lees verder »

Frutos ad interim coach

Frutos ad interim coach

TRANSFERS Als er op 20 juni nog geen nieuwe coach aangesteld is, zal Nicolas Frutos de trainingen leiden. Niet als T1, tot nog toe in ieder geval, maar als noodoplossing tot er een nieuwe trainer gevonden is. Herman Van Holsbeeck blijft de lat hoog leggen en wil niet zomaar eender wie als trainer. Lees verder »

 12-06-2016 

Anderlecht oefent tegen Bornem op 2 juli

Anderlecht oefent tegen Bornem op 2 juli

WEDSTRIJDEN Terwijl het bestuur nog naarstig op zoek is naar een coach is er een derde oefenwedstrijd bekend. Op zaterdag 2 juli om 16u oefent Anderlecht tegen KSV Bornem. Eerder werden de oefenwedstrijden tegen OH Leuven en KSV Oudenaarde al bekend. Verwacht wordt dat er ook nog een oefenduel aankomt tegen Knokke.  Lees verder »

Belgrano drukt door voor Suarez

Belgrano drukt door voor Suarez

TRANSFERS Belgrano heeft de gaspedaal ingedrukt om Matias Suarez binnen te halen. Het heeft een ultiem bod gedaan bij Anderlecht en verwacht binnen de 48u een doorbraak. De Argentijn zelf ziet een terugkeer naar zijn oude club ook terug zitten. Eerder opteerde hij voor Italië of Spanje.  Lees verder »

Topoverleg op Neerpede

Topoverleg op Neerpede

ANDERE Volgens voetbalkrant.com is de bestuurskamer van Anderlecht momenteel in topoverleg over de aanstelling van Nicolas Frutos als T1. Roger Vanden Stock zei eerder deze week dat er tegen het einde van de week een nieuwe trainer moest zijn.  Lees verder »

 11-06-2016 

Hunter zwaar gestraft door UEFA

Hunter zwaar gestraft door UEFA

ANDERE Arnold Hunter, de naam zal bij de meeste supporters wel een belletje doen rinkelen. Deze Noord-Ierse scheidsrechter floot het Europa League duel tussen Olympiakos en Anderlecht en maakte enkele zeer twijfelachtige beslissingen. Niet zonder gevolg blijkt nu, Hunter wordt zwaar gestraft door UEFA. Lees verder »

Wat nu Anderlecht ?

Wat nu Anderlecht ?

TRANSFERS - ANDERE 11 juni 2016, binnen negen dagen hervatten de trainingen op Neerpede, maar nog steeds is er geen nieuwe trainer. Opmerkelijk. Bij Anderlecht wisten ze al langer dat de dagen van Besnik Hasi zo goed als geteld waren, waarom duurt het dan zolang eer er een nieuwe trainer is. Claude Puel heeft geweigerd, terug naar af dus. Lees verder »

Peeters terug naar U21

Peeters terug naar U21

JEUGD - ANDERE Negen dagen voor de eerste training van de A-kern zitten ze bij paars-wit nog altijd zonder trainer. Jeugdtrainer René Peeters werd alvast opnieuw doorgeschoven naar de U21. Anderlecht houdt er blijkbaar toch rekening mee dat Nicolas Frutos mogelijk de eerste trainingen zal moeten leiden.  Lees verder »

Defour naar Sampdoria ?

Defour naar Sampdoria ?

TRANSFERS Sampdoria heeft een aantal spelers van Anderlecht op hun lijstje staan, na Dennis Praet heeft het nu ook Steven Defour in het vizier. Sevilla is nog altijd de eerste keuze van Praet, maar de onderhandelingen schieten niet echt goed op.  Lees verder »

Italiaanse interesse voor Sylla

Italiaanse interesse voor Sylla

TRANSFERS Idrissa Sylla blijkt een gegeerd doelwit op de transfermarkt. Na Wolverhampton, Southampton, Sunderland en Swansea komt er nu ook Italiaanse interesse voor Sylla. Atlanta Bergamo zou de Guineeër op zijn verlangslijstje hebben staan.  Lees verder »

 10-06-2016 

Opinie: Et maintenant?

Opinie: Et maintenant?

OPINIES In aanloop naar de traditionele transfersoaps, draait ook de zoektocht naar een nieuwe trainer volledig in de soep. Claude Puel  wees Anderlecht vandaag af en brengt paars-wit zo behoorlijk in de problemen. Lees verder »

Puel zegt "nee" tegen Anderlecht (update)

Puel zegt

ANDERE Claude Puel heeft nee gezegd tegen de post van trainer bij Anderlecht. Vrijdag 10 juni ging de Fransman zijn definitieve beslissing meedelen en die is dus negatief. De Franse krant L'Equipe kwam me het nieuws naar buiten en RSC Anderlecht bevestigt ondertussen. Komt Enzo Scifo nu in beeld als T1 of zijn er nog andere opties ? Lees verder »

Supporters hopen op Puel

Supporters hopen op Puel

ANDERE - OPINIES Als je er de sociale media op nagaat valt het onmiddellijk op, de meeste paars-wit supporters hopen op positief nieuws in verband met Claude Puel. Velen zitten in spanning af te wachten op de uiteindelijke beslissing van de Franse coach. Lees verder »

Dan toch terug naar Belgrano ?

Dan toch terug naar Belgrano ?

TRANSFERS Dat Matias Suarez vertrekt staat vast, alhoewel. Waar hij naartoe gaat dat is nog een groot vraagteken, verschillende clubs worden aan de Argentijn gelinkt. De speler zelf zou nu liever opteren om terug te keren naar Argentinië in plaats van Italië of Spanje. Lees verder »

Scifo T2 of T1 ?

Scifo T2 of T1 ?

TRANSFERS Vandaag valt de beslissing van Claude Puel. Bij Anderlecht hebben ze er vertrouwen in dat de Fransman positief zal antwoorden. Maar wat als Puel alsnog weigert? Dan komt Enzo Scifo in beeld, die tot nu wordt genoemd als de T2 van Puel. Scifo zegt alvast niet nee tegen de post van hoofdtrainer. Lees verder »

 09-06-2016 

Vrijdag beslissing van Puel?

Vrijdag beslissing van Puel?

TRANSFERS Komt er eindelijk een einde aan de saga 'Claude Puel'? Volgens RDC Sport wel. De Fransman zou ten laatste morgen zijn beslissing bekend maken aan paars-wit. Het contract zou zelfs al opgesteld zijn en klaar liggen om getekend te worden.  Lees verder »

Torino waarschijnlijk nieuwe club Djuricic

Torino waarschijnlijk nieuwe club Djuricic

TRANSFERS Djuricic heeft zijn laatste match voor Anderlecht gespeeld. Althans als het aan Sinisa Mihajlovic - de nieuwe trainer van Torino - ligt. De Serviër is naar verluidt de grootste fan van zijn creatieve landgenoot. Torino is bereid vier miljoen euro te betalen. Lees verder »

"Met een propere lei beginnen"

INTERVIEWS Anderlecht begint binnen enkele weken aan het nieuwe seizoen met een nieuwe staff en hopelijk een nieuwe trainer. Voorzitter Roger Vanden Stock zegt dat dat nodig is om met een volledige propere lei te kunnen beginnen ook voor de nieuwe trainer. Lees verder »

Fandag op zondag 31 juli?

Fandag op zondag 31 juli?

ANDERE Officieel is het nog niet, maar de kans is reëel dat de jaarlijkse fandag deze zomer plaatsvindt op zondag 31 juli. In de marge van het bekendmaken van de kalender, verklapte Anderlecht-woordvoerder David Steegen dat paars-wit de competitie op zaterdag en op verplaatsing wilde beginnen om zondag de fandag te kunnen organiseren. Lees verder »

Vanden Stock verzoent Gent en Club Brugge

Vanden Stock verzoent Gent en Club Brugge

ANDERE De voorbije week ontstonden er spanningen tussen AA Gent en Club Brugge naar aanleiding van een klacht van advocaat Walter Van Steenbrugge namens Club-fans over onrechtmatige overheidssteun voor het Gent-stadion. Gisteren hebben beide clubs de plooien glad gestreken. Lees verder »

De Boer bedankt voor trainersjob

De Boer bedankt voor trainersjob

ANDERE Frank De Boer zit momenteel zonder club nadat hij vertrokken is bij Ajax. Volgens Het Laatste Nieuws zou Anderlecht vorige maand al bij De Boer gepolst hebben voor de job van trainer. De Nederlander heeft vriendelijk bedankt voor de eer.  Lees verder »

"Anthony blijft een zoon van de club"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock was gisteren aanwezig op de voorstelling van de voetbalkalender voor volgend seizoen. De voorzitter wou niet te veel kwijt over het laatste incident met Anthony Vanden Borre. "Hij blijft een zoon van de club", wou Vanden Stock kwijt.  Lees verder »

 08-06-2016 

Anderlecht begint seizoen op Moeskroen

Anderlecht begint seizoen op Moeskroen

WEDSTRIJDEN Anderlecht begint het seizoen 2016/17 op 30 juli om 18 uur te Moeskroen. Vervolgens komt er een thuswedstrijd tegen STVV en de week daarop een verplaatsing naar KV Kortrijk. Noteer alvast 28  augustus in je agenda, dan staat de eerste topper thuis tegen AA Gent op het programma Lees verder »

"Feiten worden verdraaid"

INTERVIEWS Anthony Vanden Borre staat op de zwarte lijst bij Jetairfly na een incident in de luchthaven. Vanden Borre zou bom geroepen hebben en het personeel hebben bedreigd. Zijn entourage zegt dat de feiten serieus verdraaid zijn. Anderlecht hult zich in stilzwijgen.  Lees verder »

 07-06-2016 

Drie maanden vliegverbod met Jetairfly

Drie maanden vliegverbod met Jetairfly

ANDERE Anthony Vanden Borre maakte het onlangs te bont op de luchthaven, dat kan u hier nalezen. De verdediger heeft nu ook een sanctie opgelegd gekregen door de vliegtuigmaatschappij. Vanden Borre mag drie maand niet meevliegen met Jetairfly. "De gebruikelijke procedure", laat woordvoerder Hans Vanhaelemeesch  weten. Lees verder »

Wolverhampton biedt 3 miljoen euro voor Sylla

Wolverhampton biedt 3 miljoen euro voor Sylla

TRANSFERS Wolverhampton laat Idrissa Sylla niet los. Het heeft, volgens de Engelse pers, een bod van drie miljoen euro plus bonussen, uitgebracht op de Guineeër. Twee jaar geleden probeerde Wolverhampton Sylla al aan te trekken, maar doen waren er problemen in verband met zijn werkvergunnig. Lees verder »

Zondag doorbraak in trainersdossier?

Zondag doorbraak in trainersdossier?

ANDERE De 54-jarige Fransman Claude Puel wordt het meest naar voor geschoven als nieuwe trainer van Anderlecht. De tijd begint te dringen, binnen 14 dagen hervatten de trainingen. Puel zou ten laatste zondag een definitief antwoord geven. Lees verder »

 06-06-2016 

Alvarez out, Suarez in ?

Alvarez out, Suarez in ?

TRANSFERS Sampdoria wacht verloopig de beslissing af van Ricky Alvarez alvorens Matias Suarez aan te trekken. Alvarez kreeg bij Sampdoria een aangepast contract met veel minder loon voorgeschoteld. Aanvaardt de Argentijn dit voorstel niet dan zet dat de deur open om eventueel Matias Suarez aan te trekken aldus calciomercato.com. Lees verder »

Franse coach in het vizier

Franse coach in het vizier

ANDERE Ook al blijft het héél stil langs de kant van paars-wit, de zoektocht naar een nieuwe coach gaat onverminderd voort. Anderlecht heeft zich nu blijkbaar op de Franse markt gericht. Het zou de coach van Nice, Claude Puel, nu toch in het vizier hebben.  Lees verder »

Emmerechts volgt Hasi toch niet

Emmerechts volgt Hasi toch niet

TRANSFERS Zaterdag schreef Het Laatste Nieuws dat Geert Emmerechts net als Besnik Hasi naar Legia Warschau trekt, maar dat spreekt Het Nieuwsblad vandaag tegen. Volgens deze laatste krant volgt enkel videoanalyst Bart Meert Hasi.  Lees verder »

Terugkeer Vanden Borre komt dichterbij

Terugkeer Vanden Borre komt dichterbij

ANDERE Heeft Anthony Vanden Borre dan toch nog een toekomst in het Astridpark? De verdediger moet zich op 17 juni melden voor de fysieke testen met de A-kern. Volgens Het Nieuwsblad wil Anderlecht hem opnieuw integreren in het eerste elftal. Lees verder »

 05-06-2016 

"Boter bij de vis"

TRANSFERS De onderhandelingen over de transfer van Dennis Praet gaan onverminderd voort. Anderlecht blijkt een harde onderhandelaar te zijn en blijft bij een transferprijs van tien miljoen euro voor Praet. Aangezien Praet recht heeft op 20% komt dat dus op 12 miljoen euro, een (té) grote som voor Sevilla.  Lees verder »

Ook niet Lennon

Ook niet Lennon

ANDERE Het blijft deze dagen opvallend stil bij Anderlecht. De zoektocht naar een trainer gaat onverminderd voort maar voor de rest hult paars-wit zich in stilzwijgen. In ieder geval kunnen ze Neil Lennon al schrappen van hun lijstje, Lennon staat dicht bij een overstap naar het Schotse Hibernian.  Lees verder »

Kara toont zijn gouden hart

Kara toont zijn gouden hart

ANDERE Kara Mbodj heeft zijn voor -en tegenstanders, maar dat hij een hart van goud heeft staat buiten kijf. Tijdens zijn verblijf in Senegal met de nationale ploeg neemt hij de tijd om het plaatselijk weeshuis te bezoeken. En nooit met lege handen.  Lees verder »

Ook Torino meldt zich voor Djuricic

Ook Torino meldt zich voor Djuricic

TRANSFERS Filip Djuricic kwam vorige winterstop bij Anderlecht van Benfica op huurbasis. De Serviër liet enkele mooie dingen zien maar was niet constant genoeg. Anderlecht gelooft in Djuricic en wil hem houden maar krijgt concurrentie van Fiorentina en nu ook Torino.  Lees verder »

 04-06-2016 

Trezeguet plaatst zich voor Africa Cup

Trezeguet plaatst zich voor Africa Cup

ANDERE Ook Mahmoud Hassan plaatste zich met Egypte voor de Africa Cup van 2017. Eerder plaatste nieuwe aanwinst Sofiane Hanni zich al met Algerije. Keerzijde van de medaille is dat Anderlecht in januari 2017 weer een aantal spelers moet missen tijdens de Africa Cup.  Lees verder »

Benfica wil definitief verkopen

Benfica wil definitief verkopen

TRANSFERS Filip Djuricic heeft al langer aangegeven dat hij bij Anderlecht wil blijven. Alleen ligt de aankoopoptie van 8 miljoen euro te hoog voor paars-wit. Anderlecht probeert wel om de Serviër een jaar langer de huren of de prijs te verlagen naar 4 miljoen euro. Benfica geeft de voorkeur aan een definitieve transfer.  Lees verder »

Bod op Sylla van Wolverhampton

Bod op Sylla van Wolverhampton

TRANSFERS Anderhalf jaar geleden kwam Idrissa Sylla over van Zulte-Waregem naar Anderlecht voor 1,5 miljoen euro. Veel spelen deed hij niet maar hij kreeg onlangs wel een verbeterd contract voor zijn inzet. Het Engelse Wolverhampton brengt nu een bod uit op Sylla, maar Anderlecht zal hem niet voor een appel en een ei laten gaan.  Lees verder »

Seegers naar ADO Den Haag

Seegers naar ADO Den Haag

ANDERE De gedwongen vertrekkers bij Anderlecht vinden stilaan allemaal een nieuwe club. Jurgen Seegers, de voormalige physical coach van paars-wit, mag aan de slag bij het Nederlandse ADO Den Haag. Geert Emmerechts en Bart Meert volgden eerder al Hasi naar Legia Warschau.  Lees verder »

Sevilla rekent op geste van Praet

Sevilla rekent op geste van Praet

TRANSFERS Dennis Praet heeft nog steeds zijn handtekening niet gezet onder een nieuw contract bij Sevilla. Reden, beide clubs raken er niet omtrent de transferprijs. Sevilla hoopt nu dat Dennis Praet zijn aandeel laat zakken om alsnog tot een akkoord te komen.  Lees verder »

Emmerechts en Meert mee naar Polen

Emmerechts en Meert mee naar Polen

TRANSFERS - ANDERE Besnik Hasi tekende gisteren een nieuw contract bij Legia Warschau, maar hij komt er niet alleen toe. Zijn T2 bij Anderlecht Geert Emmerechts en videoanalist Bart Meert vervoegen Hasi bij de Poolse club. Ondertussen zoeken ze bij paars-wit nog altijd naar een nieuwe trainer.  Lees verder »

 03-06-2016 

Concurrentie voor Cavanda

Concurrentie voor Cavanda

TRANSFERS - ANDERE Luis Pedro Cavando kan al een tijdje op interesse rekenen van Anderlecht en daar komen nu nog enkele clubs uit de Jupiler Pro League bij. Ook Club Brugge en Racing Genk willen de rechtsback van Trabzonspor binnen halen. Lees verder »

Interesse uit Engeland voor Kara

Interesse uit Engeland voor Kara

TRANSFERS Kara Mbodj is momenteel in Senegal met de nationale ploeg om er zaterdag nog een vriendschappelijke wedstrijd af te werken tegen Burundi. Ondertussen komen er berichten uit Turkije en Engeland waar er is interesse is om de centrale verdediger binnen te halen. Lees verder »

Jonge Paraguayaan dicht bij Anderlecht

Jonge Paraguayaan dicht bij Anderlecht

TRANSFERS Saul Salcedo, een 18-jarige verdediger uit Paraguay, staat dicht bij een overgang naar Anderlecht. Volgens media in zijn vaderland staan Anderlecht en Salcedo's club Olimpia dicht bij een akkoord. Anderlecht zou Salcedo in eerste instantie huren. Lees verder »

 02-06-2016 

Ook Kawaya terug naar Anderlecht

Ook Kawaya terug naar Anderlecht

ANDERE Andy Kawaya is terug op Neerpede na zijn weining succesvolle uitleenbeurt aan Willem II, waar hij mocht meedoen aan amper 8 wedstrijden waarvan 1 keer een basisplaats. In maart probeerde de Nederlandse club hem nog een jaar lang duren, maar nu gaan beide partijen uit elkaar. Lees verder »

Onderhandelingen te Sevilla

Onderhandelingen te Sevilla

TRANSFERS Anderlecht is in Sevilla om te onderhandelen over de transferprijs van Dennis Praet. Paars-wit hoopt op een transferbedrag van rond de tien miljoen euro. Een bedrag dat ze bij Sevilla zelden betalen voor een transfer. Mogelijk is er in de loop van volgende week meer duidelijkheid.  Lees verder »

Büttner wil blijven

Büttner wil blijven

TRANSFERS Alexander Büttner heeft al meermaals aangegeven dat hij bij Anderlecht wil blijven. Anderlecht lijkt niet van plan om grote inspanningen te doen om de Nederlander te houden. Het wil meer moeite doen voor Filip Djuricic. Büttner heeft nog één jaar contract bij Dinamo Moskou. Lees verder »

Hasi op bezoek bij Legia Warschau

Hasi op bezoek bij Legia Warschau

OPINIES Besnik Hasi is in beeld bij Legia Warschau. Lid van de sportieve cel bij de Poolse club, Marcin Zewlakov, is een ex- ploegmaat van Hasi en wil er hem heel graag bij. De kans zit er zelfs in dat Geert Emmerechts meegaat. Woensdag ging Hasi op bezoek bij Warschau.  Lees verder »

 01-06-2016 

8 signalen dat het EK-voetbal nu wel heel dichtbij komt

8 signalen dat het EK-voetbal nu wel heel dichtbij komt

ANDERE Ondanks het gelijkspel tegen Finland (1-1), blijft België één van de favorieten voor het EK. Tegen Noorwegen moet het beter (en vooral efficiënter) om vol vertrouwen naar Frankrijk te kunnen afzakken. De voetbalgekte is in het vaderland ondertussen losgebarsten. Welke signalen van het naderend EK duiken op in jouw leven? Lees verder »

Oefenstage te Oostenrijk

Oefenstage te Oostenrijk

ANDERE Anderlecht heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar de komende zomerstage gaat door in Oostenrijk. Daar wordt eveneens een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Feyenoord. Dat maakte de Nederlandse club zelf bekend op hun website. Lees verder »

Wordt het Benfica of Liverpool?

Wordt het Benfica of Liverpool?

ANDERE Er komen tegenstrijdige geruchten over een eventuele transfer van Samuel Bastien. Volgens de Engelse media, tekent de jonge middenvelder eerstdaags een contract bij Liverpool. De Engelsen zouden zo'n vijf à zes miljoen euro betalen. Volgens de Vlaamse media wil Anderlecht Bastien dan weer betrekken in een deal met Benfica over Djuricic. Lees verder »

Wolverhampton wil Sylla

Wolverhampton wil Sylla

TRANSFERS Idrissa Sylla is populair op de transfermarkt. De Engelse tweedeklasser Wolverhampton wil Sylla kopen en heeft er de financiële middelen voor. Anderlecht wil pas verkopen als het een vervanger gevonden heeft voor de Guineeër die nog tot midden 2019 onder contract ligt. Lees verder »

Bastien als pasmunt voor Djuricic?

Bastien als pasmunt voor Djuricic?

TRANSFERS Anderlecht wil Filip Djuricic nog een seizoen huren, daarvoor is het volop in onderhandeling met Benfica. Het wil ook de aankoopoptie verlaagd zien tot vier miljoen euro. Paars-wit zou zelfs bereid zijn om Samuel Bastien in de deal te betrekken. Lees verder »

Pioli haakt af

Pioli haakt af

ANDERE Stefano Pioli was de laatste dagen de meest genoemde naam als nieuwe trainer van Anderlecht. Maar de onderhandelingen tussen Pioli en het bestuur zijn afgebroken. Beide partijen geraakten niet tot een overeenkomst en waren het zowat over alles oneens. Lees verder »

Anderlecht hervat op 17 juni

Anderlecht hervat op 17 juni

Op vrijdag 17 juni start Anderlecht met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Paars-wit heeft zo een zestal weken de tijd om zich voor te bereiden op de Champions League-voorronde (26/27 juli) en competitiestart (weekend 29-31 juli). Lees verder »