Archieven

 01-07-2013 
 30-06-2013 

Ghana naar achtste finale op WK U20

Ghana naar achtste finale op WK U20

Ghana, met Anderlecht-speler Frank Acheampong, stoot op het WK voor U20 door naar de achtste finale. Het behoort tot de vier beste derdes. Woensdag speelt het in de achtste finale tegen Portugal. Lees verder »

 29-06-2013 

Anderlecht scoort er zes tegen Knokke

Anderlecht scoort er zes tegen Knokke

Anderlecht heeft ook zijn tweede oefenduel gewonnen. Tegen eersteprovincialer FC Knokke werd het 0-6. Samuel Armenteros (twee keer) en Goh Bi Cyriac scoorden voor de pauze, Oswal Alvarez, Olivier Deschacht en Tom De Sutter erna. Lees verder »

Jaadi: "Alles doen om de top te bereiken"

Jaadi:

Nabil Jaadi liet zich gisteren tegen Roeselare opmerken door het eerste doelpunt te scoren. De 16-jarige aanvaller krijgt deze zomer zijn kans bij de A-kern, sneller dan verwacht. "Mijn doel was om in de winter aan te sluiten." Lees verder »

Van Holsbeeck in Rome voor Biglia

Van Holsbeeck in Rome voor Biglia

Gazet van Antwerpen schrijft dat Herman Van Holsbeeck momenteel in Rome vertoeft om de transfer van Lucas Biglia naar Lazio af te ronden. De commissie van enkele tussenpersonen zorgt nog voor problemen. Lees verder »


 28-06-2013 

Anderlecht wint eerste oefenmatch

Anderlecht wint eerste oefenmatch

Anderlecht heeft zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-2 gewonnen in Roeselare. De thuisploeg kwam op slag van rust 1-0 voor, maar Nabil Jaadi en Gohi Bi Cyriac bezorgden paars-wit toch nog de overwinning. Lees verder »

Calvete tekent contract bij De Graafschap

Calvete tekent contract bij De Graafschap

Jordan Garcia Calvete trekt de deur van het Astridpark definitief achter zich dicht. De middenvelder tekende vandaag een contract bij De Graafschap, de club die hem het voorbije anderhalf seizoen al huurde van Anderlecht. Lees verder »

Najar opgeroepen voor Gold Cup

Najar opgeroepen voor Gold Cup

Anderlecht zal tijdens de voorbereiding niet kunnen rekenen op Andy Najar. De Hondurees is opgeroepen om in juli deel te nemen aan de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika. Sacha Kljestan zal er niet bij zijn. Lees verder »

Video: Acheamong scoort voor Ghana

Video: Acheamong scoort voor Ghana

Op het WK U20 heeft Ghana zijn eerste overwinning geboekt. Na twee nederlagen versloeg het de Verenigde Staten met 4-1. Frank Acheamong scoorde het eerste doelpunt. Kort na de pauze miste hij nog een grote kans op de 2-0. Lees verder »

Gent: "Geen bod van Anderlecht op Mboyo"

Gent:

Nadat hij de medische testen oversloeg wegens ziekte was Ilombé Mboyo gisteren aanwezig op de eerste training van AA Gent. Maar lang zal hij niet meer blijven. Manager Michel Louwagie heeft de spits beloofd dat hij mag vertrekken. Lees verder »

Vier Turple Talents behalen diploma

Vier Turple Talents behalen diploma

Het Purple Talents-project heeft opnieuw vier jonge Anderlecht-spelers een diploma bezorgd. Leander Dendoncker, Mohamed Soumare, Cyril Van Hyfte en Jonathan Kindermans hebben met succes hun middelbare studies afgerond. Lees verder »

Kabananga dicht bij contract bij Cercle

Kabananga dicht bij contract bij Cercle

Junior Kabananga lijkt een nieuwe club gevonden te hebben. De spits, einde contract bij Anderlecht, onderhandelt met Cercle Brugge over een contract. Sinds zondag is hij op proef bij de Brugse vereniging. Met succes, zo lijkt het. Lees verder »

 27-06-2013 

Poll: onenigheid over diepe spits

Poll: onenigheid over diepe spits

Uit onze webpoll blijkt dat jullie meningen over de opvolging van Dieumerci Mbokani enorm uiteenlopen. Ilombe Mboyo, Tom De Sutter en Gohi Bi Cyriac eindigden met een verschil van amper drie procent. Lees verder »

NEC rond komst Diarra af

NEC rond komst Diarra af

NEC Nijmegen heeft Seydina Bahnou Diarra van Anderlecht voorgesteld als zijn nieuwste aanwinst. De 20-jarige middenvelder tekent voor twee seizoenen met nog twee in optie. "Ik heb een goed gevoel bij deze transfer", zegt Diarra. Lees verder »

Nog 1.000 abonnementen beschikbaar

Nog 1.000 abonnementen beschikbaar

Vandaag startte de vrije voorkoop van abonnementen voor komend seizoen. Nog slechts duizend stuks zijn er beschikbaar. De rest ging de deur uit tijdens de voorrangsperiode voor reeds bestaande abonnementshouders. Lees verder »

Anouar Kali trekt naar Roda JC

Anouar Kali trekt naar Roda JC

Roda JC heeft de komst bekend gemaakt van Anouar Kali. De middenvelder was einde contract bij FC Utrecht en genoot lange tijd interesse van Anderlecht. Een te hoge opleidingsvergoeding deed paars-wit echter afhaken. Lees verder »

'Like and win' een supportersboek!

'Like and win' een supportersboek!

Binnen één week geven we een exemplaar weg van het Officiële Supportersboek van Anderlecht. Wat moet je doen om kans te maken? Simpel: 'Like' ons op Facebook, deel onze artikels op Facebook, wees actief op onze Facebookpagina... Lees verder »

"Deschacht moet weer aanvoerder worden"

Terwijl John van den Brom nog nadenkt over wie de aanvoerdersband van Lucas Biglia erft, ging Sudpresse te rade bij Pär Zetterberg, zelf 5,5 seizoenen de Anderlecht-kapitein. "Ik ben verbaasd dat Proto hem niet gewoon krijgt." Lees verder »

Dendoncker: "Alles op het voetbal zetten"

Dendoncker:

Leander Dendoncker krijgt de komende weken de kans zijn plaatsje af te dwingen bij de A-kern. "Mijn doel dit seizoen is om selecties af te dwingen en soms op de bank te zitten. Speelminuten halen zou natuurlijk geweldig zijn." Lees verder »

Bahnou Diarra ruilt Anderlecht voor NEC

Bahnou Diarra ruilt Anderlecht voor NEC

Volgens La Dernière Heure tekent Bahnou Diarra vandaag een contract bij NEC Nijmegen. De 20-jarige middenvelder ontpopte zich het voorbije seizoen tot de patron van het beloftenteam, bij het A-elftal zal hij dus niet schitteren. Lees verder »

Deal Jovanovic - Shandong nog niet rond

Deal Jovanovic - Shandong nog niet rond

Het bericht Milan Jovanovic getekend heeft bij het Chinese Shandong Luneng blijkt voorbarig te zijn geweest. De club biedt Jova een monstercontract aan, maar zijn echtgenote voelt niets voor een verhuis naar China. Lees verder »

Sebastiaan De Wilde naar FC Eindhoven

Sebastiaan De Wilde naar FC Eindhoven

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Sebastiaan De Wilde, een verdediger die uitkomt voor de beloften van Anderlecht, een akkoord bereikt met FC Eindhoven. De 21-jarige De Wilde kan er voor twee jaar tekenen. Lees verder »

 26-06-2013 

De Zeeuw ontkent akkoord

De Zeeuw ontkent akkoord

Demy de Zeeuw ontkent het nieuws als zou zijn transfer naar Anderlecht zijn afgerond. "Klopt niks van de berichten dat er een akkoord is", zo laat hij weten via Twitter. Lees verder »

Vanden Borre: "Dit moet mijn jaar worden"

Vanden Borre:

Na zes jaar is Anthony Vanden Borre weer helemaal Anderlecht-speler. Gisteren sprak hij met de pers en hij zegt een nieuw mens te zijn. "Peter Smeets heeft veel moeite moeten doen, maar uiteindelijk heeft hij mijn ogen geopend." Lees verder »

Mboyo meldt zich ziek bij Gent

Mboyo meldt zich ziek bij Gent

Geen Ilombé Mboyo gisteren op de fysieke ­proeven van AA Gent. De spits meldde zich ziek. Intussen blijft hij aandringen op een transfer. Zelf wil hij liefst naar Anderlecht, maar Gent voelt meer voor het geld van Hull City. Lees verder »

Mbokani komt afscheid nemen van ploegmaats

Mbokani komt afscheid nemen van ploegmaats

Samen met zijn zoontje Jess kwam Dieumerci Mbokani gisteren tijdens de training afscheid nemen. Hij dolde wat met zijn ex-collega's en John van den Brom. Jess liet zich opmerken in een veel te groot keepersshirt en -handschoenen. Lees verder »

Transfer Alejo komt dichterbij

Transfer Alejo komt dichterbij

Gazet van Antwerpen vernam van Spaanse bronnen dat Ivan Alejo op het punt staat om te tekenen bij Anderlecht. De 18-jarige Spanjaard maakte het afgelopen seizoen indruk op de rechterflank van Atletico Madrid B. Lees verder »

Wasilewski vervoegt training

Wasilewski vervoegt training

Marcin Wasilewski meldde zich gisteren in Neerpede en trainde mee met zijn ex-ploegmaats. De Pool is einde contract, maar vond nog geen nieuwe ploeg. In afwachting mag hij bij Anderlecht meetrainen. Lees verder »

Ook Luis Enrique wil Jonathan Dos Santos

Ook Luis Enrique wil Jonathan Dos Santos

Het aantal gegadigden om Jonathan Dos Santos over te nemen van Barcelona groeit. Ook Celta de Vigo mengt zich in de strijd en het heeft een grote troef: coach Luis Enrique werkte met Jona samen bij het B-elftal van Barcelona. Lees verder »


 25-06-2013 

Armenteros: "Ik wil me dit seizoen tonen"

Armenteros:

Komend seizoen moet voor Samuel Armenteros het jaar van de doorbraak bij Anderlecht worden. Als hij blijft tenminste, hij wordt immers genoemd als wisselgeld voor Ilombé Mboyo. "Daar klopt niks van", stelt hij duidelijk. Lees verder »

"Graag nog Anderlecht-spelers huren"

Ook dit seizoen zal Anderlecht tal van spelers verhuren. De Graafschap hoopt er opnieuw enkele ter beschikking te krijgen. "Anderlecht is tevreden hoe wij met de gehuurde spelers omgaan en ze trachten beter te maken." Lees verder »

Tielemans: "Ik ben een type-Witsel"

Tielemans:

Met zijn 16 jaar was Yoeri Tielemans de jongste speler die gisteren meetrainde. "In de lente hoorde ik dat ik de voorbereiding zou mogen meedoen", zo vertelt hij. "Dit is het begin van een droom die hopelijk lang zal duren." Lees verder »

Verslag van de eerste trainingsdag

Verslag van de eerste trainingsdag

25 spelers betraden gisteren om 18 uur het veld van het Constant Vanden Stock-Stadion voor de eerste training. Matias Suarez was daar nog niet bij. Zijn oma is overleden en hij wordt daarom pas donderdag op de club verwacht. Lees verder »

'Genk in pole position voor Hazard'

'Genk in pole position voor Hazard'

Grijpt Anderlecht naast Thorgan Hazard? De aanvallende middenvelder van Chelsea onderhandelt momenteel met RC Genk over een uitleenbeurt en volgens Het Nieuwblad hebben de Limburgers de beste papieren om hem te strikken. Lees verder »

 24-06-2013 

Van den Brom: "Blessure Nuytinck valt mee"

Van den Brom:

Nog geen Bram Nuytinck op training vandaag. De verdediger geniet nog tot 8 juli van zijn vakantie. De blessure die hij met Jong Oranje opliep, blijkt intussen mee te vallen. "Het is maar overbelasting", zegt John van den Brom. Lees verder »

Vico present op eerste training

Vico present op eerste training

In tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd, trainde aanwinst Fede Vico vandaag al mee met zijn ploegmaats. Voetbalkrant zag dat de Spanjaard zich tijdens de baloefeningen meteen als een kunstenaar liet opmerken. Lees verder »

Praet krijgt rugnummer 10, Bruno 17

Praet krijgt rugnummer 10, Bruno 17

Tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen viel op dat jonkies Dennis Praet en Massimo Bruno een nieuw rugnummer gekregen hebben. Praet neemt het nummer 10 over van Kanu, terwijl Bruno nummer 17 van Sacha Iakovenko erft. Lees verder »

Van de Brom: "Heb fiat gegeven voor Vico"

Van de Brom:

John van den Brom sprak vanmiddag niet enkel over Jordan Lukaku. Hij ging verder in op de situatie van Thomas Kaminski en vertelde hoe graag hij Anthony Van den Borre erbij wilde. Ook over Fede Vico en Demy de Zeeuw sprak hij. Lees verder »

"Jordan moet het nu op het veld tonen"

John van den Brom gaf deze middag zijn eerste persconferentie van de voorbereiding. De coach ging onder meer in op de situatie van Jordan Lukaku, die nu zijn kans krijgt. "Maar als hij niet voldoet, halen we een linksback bij." Lees verder »

Anderlecht hervat met beperkte groep

Anderlecht hervat met beperkte groep

Straks om 18 uur blaast John van den Brom verzamelen voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Paars-wit zal hervatten met een beperkte groep. Tal van internationals genieten nog van hun vakantie en er zijn geen nieuwkomers. Lees verder »

Ook Bourard sluit aan bij A-kern

Ook Bourard sluit aan bij A-kern

Samy Bourard zal straks als vijfde jeugdproduct mee de trainingen hervatten met de A-kern. De 17-jarige Bourard is een aanvallende middenvelder met Marokkaanse roots. Een jaar geleden kwam hij over van Wezet. Lees verder »

Deschacht overleeft elf linksachters

Deschacht overleeft elf linksachters

Linksachters komen, linksachters gaan, maar Olivier Deschacht overleeft ze allemaal. Met Behrang Safari nam vrijdag terug een linksback afscheid. Ook hij kon Deschacht niet uit de ploeg spelen. Een overzicht. Lees verder »

Bruno Versavel stopt met voetballen

Bruno Versavel stopt met voetballen

Bruno Versavel heeft zaterdag op 45-jarige leeftijd definitief zijn voetbalschoenen aan de haak gehangen. Met derdeprovincialer Linden speelde hij nog 22 minuten mee tegen OH Leuven. Versavel kende zijn hoogtepunt bij Anderlecht. Lees verder »

Analyse van de paars-witte transferzomer

Analyse van de paars-witte transferzomer

Herman Van Holsbeeck had aangekondigd dat er Anderlecht een drukke transferzomer te wachten stond. Nu het transfercircus zich in alle hevigheid op gang lijkt te trekken, geven wij u met plezier een voorlopige stand van zaken. Lees verder »

 23-06-2013 

Poll: Praet moet zijn basisplek behouden

Poll: Praet moet zijn basisplek behouden

In onze webpoll vroegen we wie er volgens jullie volgend seizoen als centraal aanvallende middenvelder moet fungeren. Dennis Praet kwam duidelijk als winnaar uit de bus. Hij haalde 57% van de stemmen. Fede Vico strandde op 18%. Lees verder »

Kabananga test bij Cercle Brugge

Kabananga test bij Cercle Brugge

Junior Kabananga, wiens contract bij Anderlecht op 30 juni afloopt, test momenteel bij Cercle Brugge. De Congolees krijgt tot donderdag om een contract te versieren. Straks speelt hij mee in het oefenduel tegen Damme. Lees verder »

STVV wil Lukaku en Kabasele huren

STVV wil Lukaku en Kabasele huren

Tweedeklasser Sint-Truiden zou bij Anderlecht jongeren Jordan Lukaku en Nathan Kabasele willen huren. Kabasele mag Anderlecht verlaten, maar of Lukaku naar de tweedeklasser zal trekken, lijkt minder voor de hand liggend. Lees verder »


 22-06-2013 

Afscheid van Dieumerci Mbokani

Afscheid van Dieumerci Mbokani

Het hing al een tijdje in de lucht en vrijdagavond werd het ook officieel: Dieumerci Mbokani verlaat Anderlecht en trekt naar Dynamo Kiev. Een geschikt moment om terug te blikken op de passage(s) van Mbokani in het Astridpark. Lees verder »

Gent wil harde cash voor Mboyo

Gent wil harde cash voor Mboyo

De (mogelijke) transfer van Ilombé Mboyo is nog lang niet in kannen en kruiken. Gent wil geld voor zijn spits, Anderlecht hoopte dan weer enkele spelers in de deal te kunnen betrekken. Beide managers geven nu antwoord. Lees verder »

Ook Fiorentina wil Dos Santos

Ook Fiorentina wil Dos Santos

Anderlecht zou graag Jonathan Dos Santos aantrekken maar er liggen kapers op de kust. De site as.com weet dat Fiorentina maar liefst 13 miljoen euro veil heeft voor het duo Dos Santos - David Villa. Lees verder »

Ook Genk zet zijn zinnen op Thorgan Hazard

Ook Genk zet zijn zinnen op Thorgan Hazard

Nog drie Belgische clubs hopen om volgens seizoen Thorgan Hazard te lenen van Chelsea. Naast Anderlecht en Zulte Waregem is ook Genk geïnteresseerd. "Dat zou inderdaad een ongelooflijke versterking zijn", zegt Mario Been. Lees verder »

Hoeveel geld leveren vertrekkers op?

Hoeveel geld leveren vertrekkers op?

Met Dieumerci Mbokani, Behrang Safari en Denis Odoi rondde Anderlecht gisteren drie uitgaande transfers af. De bedragen die hiermee gemoeid zijn, werden niet bekend gemaakt. Dit neemt niet weg dat de kranten wel met cijfers komen. Lees verder »

Suarez tekent bij tot 2017

Suarez tekent bij tot 2017

Het is nog niet officieel maar binnenkort zal Matias Suarez zijn contract bij Anderlecht verlengen tot 2017, dat schrijven La Dernière Heure en Het Nieuwsblad. Het contract houdt tevens een serieuze salarisverhoging in. Lees verder »

Kouyaté zeker niet naar Dinamo Kiev

Kouyaté zeker niet naar Dinamo Kiev

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Dinamo Kiev ook een bod gedaan op Cheikhou Kouyaté, maar bleek dit te weinig. De Oekraïners boden vier miljoen euro, maar Anderlecht wil er zes. Kouyaté zelf wil ook liever naar Engeland. Lees verder »

 21-06-2013 

Poll: Hazard moet plek Jovanovic innemen

Poll: Hazard moet plek Jovanovic innemen

In onze webpoll vroegen we jullie wie er volgend seizoen op de linksbuiten moest postvatten. Thorgan Hazard haalde 56% van de stemmen binnen. Eén op de vier stemde voor Matías Suárez. Henen, Acheampong en Lukaku haalden elk 5%. Lees verder »

Jonathan Delaplace niet naar Anderlecht

Jonathan Delaplace niet naar Anderlecht

Jonathan Delaplace zal volgend seizoen niet in het shirt van Anderlecht te bewonderen zijn. De middenvelder tekende een contract voor drie jaar bij het Franse Lille. Delaplace was einde contract bij Zulte Waregem. Lees verder »

Vrije verkoop abonnementen start op 26 juni

Vrije verkoop abonnementen start op 26 juni

18.500 abonnementen, dat is het 'maximale' dat de club er kan verkopen. Meer kan haast niet want het stadion heeft maar een capaciteit van iets meer dan 20.000 plaatsen. Dat verklaart Johan Ceuppens, commercieel verantwoordelijke. Lees verder »

Officieel: Odoi trekt naar Lokeren

Officieel: Odoi trekt naar Lokeren

Anderlecht en Lokeren bereikten vrijdag een akkoord over de transfer van verdediger Denis Odoi naar de club van Peter Maes. Dennis Odoi voetbalde twee seizoenen bij paars-wit en werd evenveel keer kampioen van België. Lees verder »

"Mboyo traint harder dan Mbokani"

Ilombé Mboyo is nog steeds de meest geciteerde naam om Dieumerci Mbokani te vervangen. Maar is de Gent-spits wel materiaal voor Anderlecht? Het Nieuwsblad vroeg het aan drie coaches die met hem samenwerkten. Lees verder »

West Bromwich geïnteresseerd in Safari

West Bromwich geïnteresseerd in Safari

Volgens de Zweedse krant Kvällsposten staat Behrang Safari in de belangstelling van West Bromwich. De linksback wil, vooral om familiale redenen, na twee jaar Anderlecht verlaten. Ook Besiktas en Basel tonen interesse. Lees verder »

"Acheampong wordt bepalend op WK"

Vandaag begint in Turkije het WK voor spelers onder de 20 jaar. Frank Acheampong zal er voor Ghana de eer van Anderlecht verdedigen. Emmanuel Agyemang-Badu, speler van Udinese en het 'grote' Ghana, verwacht veel van hem. Lees verder »

Oud-speler Stassin wordt jeugdcoach

Oud-speler Stassin wordt jeugdcoach

Stéphane Stassin keert terug naar Anderlecht. De 37-jarige Stassin, die tussen 1996 en 1999 tot 46 wedstrijden bij het A-elftal kwam, wordt volgend seizoen coach van de U15. "Met mijn ervaring hoop ik hen veel te leren." Lees verder »

Van den Brom geeft shirts weg

Van den Brom geeft shirts weg

John van den Brom zal na de open training maandag enkele van zijn volgers op Twitter het nieuwe Anderlecht-shirt cadeau doen. Zijn 20.000e volger krijgt er één en hij zal er nog twee verloten onder de rest van zijn volgers. Lees verder »

"Eliasson heeft alles om goeie te worden"

Anderlecht heeft interesse in de Zweed Niclas Eliasson. Geen slechte keuze, zegt Pär Zetterberg, die Eliasson goed kent. "Types als hij zijn heel moeilijk te vinden, tenzij je naar de opleiding van Barcelona gaat kijken." Lees verder »

LDH: 'Anderlecht en Mokulu is kwakkel'

LDH: 'Anderlecht en Mokulu is kwakkel'

Volgens La Dernière Heure is het bericht dat Anderlecht ex-Lokeren-spits Benjamin Mokulu een contract heeft aangeboden een regelrechte kwakkel. Het was een Italiaanse nieuwssite die gisteren met dit bericht uitpakte. Lees verder »

Juhasz: "Geen zin in B-kern Anderlecht"

Juhasz:

Op 30 juni loopt de uitleenbeurt van Roland Juhasz aan Videoton af en moet hij zich weer melden bij Anderlecht. Daar moet hij, in afwachting van een transfer, met de B-kern trainen. "Daar heb ik geen zin in", klinkt het stellig. Lees verder »

Anderlecht plakt prijs op hoofd Suarez

Anderlecht plakt prijs op hoofd Suarez

Volgens de Spaanse website as.com zou Anderlecht een transferprijs van 9 miljoen euro achter de naam van Matias Suarez geplakt hebben. De Argentijn kan rekenen op concrete interesse van de Baskische club Real Sociedad. Lees verder »

 20-06-2013 

Een verrassing voor de supporters!

Een verrassing voor de supporters!

Anderlecht heeft via Twitter laten weten dat wie op maandag 24 juni naar de open training komt, kans maakt op een exclusieve prijs. De training gaat door in het stadion zelf en vangt aan om 18 uur. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Walhain

Oefenwedstrijd tegen Walhain

L'Avenir weet dat er op 9 juli een oefenduel zal gespeeld worden tussen Walhain en Anderlecht. De wedstrijd zal doorgaan in het Boscailles-stadion. Royal Wallonia Walhain werd dit seizoen kampioen in vierde klasse D. Lees verder »

'Anderlecht deed voorstel aan Mokulu'

'Anderlecht deed voorstel aan Mokulu'

Volgens de Italiaanse site calcionews24.com zou er interesse zijn van Anderlecht in Benjamin Mokulu. De aanvaller heeft enkele dagen terug zijn contract bij Lokeren, dat nog tot juni 2014 liep, eenzijdig verbroken. Lees verder »

Anderlecht scout 17-jarige Zweed Eliasson

Anderlecht scout 17-jarige Zweed Eliasson

Volgens de Zweedse media toont Anderlecht interesse in Niclas Eliasson. De 17-jarige middenvelder speelt momenteel bij Falkenberg, de oud-club van Pär Zetterberg. Een scout van Anderlecht bekeek Eliasson al samen met Zetterberg. Lees verder »

Hoeveel verdient Anderlecht aan Mbokani?

Hoeveel verdient Anderlecht aan Mbokani?

De onderhandelingen over een transfer van Dieumerci Mbokani werden gisteren in Monaco verder gezet en naderen hun ontknoping. Volgens Het Nieuwsblad zal Anderlecht water bij de wijn doen. "De transfer is voor 90 procent rond." Lees verder »

Sprak Anderlecht met Delaplace?

Sprak Anderlecht met Delaplace?

Jonathan Delaplace is einde contract bij Zulte Waregem en weigert bij te tekenen. Volgens zijn management sprak de Fransman al met Club Brugge en Anderlecht. "Jonathan geeft de voorkeur aan Anderlecht", zo klinkt het. Lees verder »

Sevilla informeerde tevergeefs naar Suarez

Sevilla informeerde tevergeefs naar Suarez

Het Spaanse FC Sevilla informeerde een maand geleden naar de transfervoorwaarden van Matias Suarez. "We hebben inderdaad goede contacten met Sevilla en de naam van Mati is daar gevallen", zo bevestigd het management van Suarez. Lees verder »

Spelers kregen 130.000 euro voor titel

Spelers kregen 130.000 euro voor titel

Het Laatste Nieuws vernam dat Anderlecht na het behalen van de landstitel zijn spelers beloond heeft met een premie van 130.000 euro. Vorig jaar kregen ze 100.000 euro en werd 60.000 euro pas betaald bij CL-kwalificatie. Lees verder »


 19-06-2013 

Kouyaté heeft twee aanbiedingen op zak

Kouyaté heeft twee aanbiedingen op zak

Tegenover senenews.com verklaart Cheikhou Kouyaté dat er twee concrete aanbiedingen zijn van buitenlandse clubs, namelijk van FK Zenit Sint-Petersburg en Dinamo Kiev. Hij hoopt echter nog steeds op een transfer naar Engeland. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Metz

Anderlecht oefent tegen Metz

Anderlecht heeft een oefenduel toegevoegd aan zijn voorbereidingsprogramma. Op dinsdag 23 juli zal is het Franse FC Metz de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld om 18 of 19 uur in Ciney. Lees verder »

Odoi: "Kreeg geen kans meer na blessure"

Odoi:

Op enkele details na is de transfer van Denis Odoi naar Lokeren rond. Hij trainde gisteren stevig mee bij zijn nieuwe club en is blij met zijn overstap. "Mocht ik de tijd kunnen terugdraaien, ik ging niet meer naar Anderlecht." Lees verder »

Daf had geen contract bij Anderlecht

Daf had geen contract bij Anderlecht

De Senegalees Mohamed Daf speelt sinds deze week bij Charleroi. De Carolo's namen hem rechtstreeks over van de Cneps-academie in Dakar. De voorbije maanden speelde Daf bij Anderlecht, maar paars-wit had zijn optie niet gelicht. Lees verder »

Najar verliest van VS in WK-kwalificatie

Najar verliest van VS in WK-kwalificatie

In een WK-kwalificatiewedstrijd heeft de Verenigde Staten de voorbije nacht met 1-0 gewonnen tegen Honduras. Bij de VS kwam Sacha Kljestan opnieuw niet van de bank, maar bij Honduras speelde Andy Najar de hele partij. Lees verder »

As: 'Sociedad wil Matias Suarez'

As: 'Sociedad wil Matias Suarez'

Volgens de Spaanse sportkrant As heeft Real Sociedad zijn zinnen gezet op Matias Suarez. De sportief directeur van Sociedad heeft drie aanvallers op het oog en Suarez zou bovenaan zijn lijstje staan. Lees verder »

Gent wil enkel Armenteros voor Mboyo

Gent wil enkel Armenteros voor Mboyo

Zodra de transfer van Mbokani is afgerond, kan Anderlecht werk maken van de komst van Ilombé Mboyo. Gent hoopt nog steeds om de hoofdprijs van vijf miljoen euro te vangen, al ziet het Samuel Armenteros als pasmunt wel zitten. Lees verder »

Transfer Mbokani vandaag eindelijk rond?

Transfer Mbokani vandaag eindelijk rond?

Anderlecht en Dinamo Kiev onderhandelen vandaag verder over een transfer van Dieumerci Mbokani. Vrijdag zaten beide ploegen samen in Brussel, maar toen was de kloof nog te groot. Gisteren werden de gesprekken verdergezet. Lees verder »

Huurlingen en Canesin hervatten apart

Huurlingen en Canesin hervatten apart

Anderlecht ziet volgende week heel wat verhuurde spelers terugkeren. Zij zullen echter niet de training hervatten met de rest van de groep. Zij zullen een apart trainingsprogramma volgen in afwachting van een transfer. Lees verder »

 18-06-2013 

Kan Jona weg voor vier miljoen euro?

Kan Jona weg voor vier miljoen euro?

Volgens de Spaanse krant Marca wilt Barcelona zich deze maand nog ontdoen van vier spelers. Anderlecht-doelwit Jonathan Dos Santos is één van hen. Bovendien zou Barcelona ‘maar’ vier en geen vijf miljoen vragen voor de Mexicaan. Lees verder »

Wasilewski naar Amerika?

Wasilewski naar Amerika?

Volgens Le Soir staat Marcin Wasilewski op het punt om zijn carrière te vervolgen in de Amerikaanse Major League Soccer. Het Laatste Nieuws meldt dan weer dat vier Turkse clubs en het Italiaanse Torino interesse tonen. Lees verder »

De Sutter wint tennistoernooi

De Sutter wint tennistoernooi

Tom De Sutter houdt zich tijdens zijn vakantie sportief bezig. Met tennis onder meer. Het voorbije weekend nam hij deel aan de Villa Maria Dubbelcup van KG Witte Beer en de Anderlecht-spits won zowaar het toernooi. Lees verder »

 17-06-2013 

Bayat: "Hoge verwachtingen voor Daf"

Bayat:

Met Mohamed Daf en Jonathan Vervoort verwelkomde Charleroi vandaag twee Anderlecht-beloften. Agemeen directeur Mehdi Bayat reageert op de officiële clubsite verheugd op hun komst. "We hebben hoge verwachtingen voor Daf." Lees verder »

Maes: "Odoi zal morgen tekenen"

Maes:

Op de eerste trainingsdag bevestigt Lokeren-coach Peter Maes dat Denis Odoi morgen zijn contract zal onderteken. Vandaag legt Odoi medische tests af "en wellicht morgen zal hij zijn opwachting maken bij de club", aldus Maes. Lees verder »

Daf voor drie jaar naar Charleroi

Daf voor drie jaar naar Charleroi

In Sudpresse bevestigd Pierre-Yves Hendrickx, administratief directeur bij Charleroi, dat Mohammed Daf een contract voor drie plus twee jaar heeft getekend. Bij een doorverkoop gaat een deel van de transfersom naar Anderlecht. Lees verder »

Vervoort tekent contract bij Charleroi

Vervoort tekent contract bij Charleroi

Volgens de lavenir.net zou Jonathan Vervoort er een contract ondertekend hebben van twee seizoen bij Charleroi. Hij traint sinds vanochtend mee met de Zebra's. Vorig seizoen leende Anderlecht hem uit aan FC Eindhoven. Lees verder »

Komt opvolger Biglia uit Barcelona?

Komt opvolger Biglia uit Barcelona?

Verschillende kranten pakken vandaag uit met het nieuws dat Anderlecht aan Jonathan Dos Santos van FC Barcelona denkt als opvolger van Lucas Biglia. Paars-wit zou vier miljoen euro willen neertellen voor de 23-jarige Mexicaan. Lees verder »

Tweede Braziliaan op komst

Tweede Braziliaan op komst

Wellington Bueno is niet de enige Braziliaan die volgende week in Anderlecht verwacht wordt. Het Laatste Nieuws en Le Soir weten dat er nog een tweede meekomt. Beiden zullen tijdens de voorbereiding testen bij paars-wit. Lees verder »

Anderlecht en Gent praten over Mboyo

Anderlecht en Gent praten over Mboyo

Hoewel de transfer van Dieumerci Mbokani nog niet volledig rond is, is Anderlecht de onderhandelingen over zijn opvolging gestart. Sinds zaterdag praat paars-wit met AA Gent over een transfer van Ilombé Mboyo. Lees verder »

Sterckx hervat bij Waasland-Beveren

Sterckx hervat bij Waasland-Beveren

René Sterckx wordt straks op de eerste training van Waasland-Beveren verwacht. In de loop van de week moet duidelijk worden of Sterckx, het voorbije halfjaar door Waasland van Anderlecht gehuurd, op de Freethiel kan blijven. Lees verder »

Mbokani: geen akkoord tussen clubs

Mbokani: geen akkoord tussen clubs

De delegatie van Dinamo Kiev heeft Anderlecht zonder akkoord verlaten met betrekking tot de transfer van Dieumerci Mbokani. Er is nog een te groot verschil tussen wat paars-wit wil en wat de Oekraïners willen geven. Lees verder »

 16-06-2013 

Odoi: maandag medische testen

Odoi: maandag medische testen

Volgens zijn management heeft Denis Odoi een mondeling akkoord bereikt met Lokeren en volgen er maandagochtend medische testen. Later in de week tekent hij dan normaal gezien zijn contract. Lees verder »

24 juni open training om 18u

24 juni open training om 18u

John van den Brom heeft via Twitter en Facebook aangekondigd dat de training van 24 juni bij te wonen is voor het publiek en dit vanaf 18u. Dit is tevens de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Lees verder »

Congo niet verder dan 0-0 tegen Kameroen

Congo niet verder dan 0-0 tegen Kameroen

De DR Congo is zondagnamiddag niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel in het WK-kwalificatieduel tegen Kameroen. Dieumerci Mbokani speelde de volle 90 minuten uit. Verdediger Chancel Mbemba kwam niet van de bank. Lees verder »

Ticketinfo oefenduel Luik - Anderlecht

Ticketinfo oefenduel Luik - Anderlecht

Op 8 juli vindt er een oefenwedstrijd plaats tussen Luik en Anderlecht, dit in stade du Pairay in Seraing. De aftrap wordt gegeven om 19u. Tickets gaan van 10 euro tot 18 euro, onder de 16 jaar is het 4 euro. Lees verder »

Meer interesse in Wasyl uit Italië

Meer interesse in Wasyl uit Italië

Volgens La Gazzetta dello Sport zou Marcin Wasilewski nu al kunnen genieten van interesse uit drie Italiaanse ploegen. Van Lazio was het al enige tijd geweten maar nu zijn daar ook nog Torino en Hellas Verona F.C bijgekomen. Lees verder »

 15-06-2013 

Poll: Jullie hebben vertrouwen in Heylen

Poll: Jullie hebben vertrouwen in Heylen

In onze webpoll vroegen we jullie wie centraal achterin zou moeten postvatten indien Kouyaté of Nuytinck zou vertrekken. 55% van jullie zou dan Michaël Heylen, vorig seizoen aanvoerder van de beloften, zijn kans willen geven. Lees verder »

"Geen bod van Anderlecht voor Bacca"

De Italiaanse krant Corriere Dello Sport schreef vandaag dat Club Brugge een bod van zeven miljoen euro voor Carlos Bacca zou hebben ontvangen van ontvangen. Club Brugge doet het bericht echter af als 'een kwakkel van formaat' Lees verder »

“Ik droomde van Praet-Januzaj-Musonda"

“Ik droomde van Praet-Januzaj-Musonda

Jean Kindermans probeert de grootste talenten naar Anderlecht te halen, maar verliest er soms ook een paar. Charly Musonda Junior, Adnan Januzaj, Anil Koç en Mathias Bossaerts zijn daar maar enkele voorbeelden van. Lees verder »

Waarom vertrekt Mbokani toch naar Kiev?

Waarom vertrekt Mbokani toch naar Kiev?

Waarom vertrekt een een voetballer toch naar een ploeg in Oost-Europa? Laten we een kat een kat noemen, enkel en alleen voor het geld. Sportmagazine zocht uit hoeveel extra loon Mbokani overhoudt als hij naar Kiev zou verhuizen. Lees verder »

Basisspeler Biglia ziet hattrick Messi

Basisspeler Biglia ziet hattrick Messi

Argentinië won afgelopen nacht een oefenwedstrijd tegen Guatemala met 0-4. Lucas Biglia stond aan de aftrap, maar mocht na de rust in de kleedkamer blijven. Lionel Messi scoorde drie keer voor Argentinië. Lees verder »

Tien jaar Van Holsbeeck

Tien jaar Van Holsbeeck

Herman Van Holsbeeck is tien jaar manager bij Anderlecht. In die periode heeft hij er nog geen moment aan gedacht om er mee te stoppen, ook niet in moeilijke periodes zoals het onderzoek tegen Pietro Allata. Lees verder »

Jovanovic: "Misschien stop ik wel"

Jovanovic:

Milan Jovanovic verblijft momenteel in zijn thuisland Servië. Het Belang van Limburg ging hem daar opzoeken voor een gesprek over verleden en toekomst. "Anderlecht is de mooiste club waarvoor ik ooit gespeeld heb", vertelt hij. Lees verder »

Mohamed Daf naar Charleroi?

Mohamed Daf naar Charleroi?

Volgens sudinfo.be zou Mohamed Daf naar Charleroi verhuizen. De speler zou overgenomen worden van paars-wit en niet verhuurd. Best opmerkelijk want Daf ligt pas sinds februari 2013 onder contract bij Anderlecht. Lees verder »

Kaminski krijgt verbeterd contract

Kaminski krijgt verbeterd contract

Thoms Kaminksi zal Anderlecht niet verlaten. "Thomas gaat niet naar Lierse", vertelt Herman Van Holsbeeck. De doelman zal als tegenprestatie een verbeterd contract krijgen. "Dat verdient hij." Lees verder »

Dinamo Kiev in Brussel voor Mbokani

Dinamo Kiev in Brussel voor Mbokani

Een delegatie van Dinamo Kiev arriveerde gisteren om met Anderlecht te onderhandelen over een transfer van Dieumerci Mbokani. "Ik verwacht dat we dit weekend een doorbraak bereiken", klinkt de manager van Mbokani optimistisch. Lees verder »

 14-06-2013 

Knieblessure Nuytinck valt mee

Knieblessure Nuytinck valt mee

Bijkomend onderzoek van de knieblessure van Bram Nuytinck heeft uitgewezen dat het al bij al meevalt. Dat laat zijn vader weten via Twitter. Een operatie is bijgevolg niet nodig, enkel voldoende rust. Lees verder »

Biglia zondag in Rome

Biglia zondag in Rome

Lucas Biglia zal zondag in Rome landen om medische testen af te leggen bij Lazio, dat schrijft goal.com. Daarna volgen de laatste besprekingen omtrent het contract dat de Argentijn er kan tekenen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Een jaar van wederopbouw"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck sprak met Sporza niet alleen over Fede Vico maar ook over het vertrek van enkele belangrijke pionnen en de opbouw van de ploeg naar volgend seizoen toe. Zo komen er nog zeker drie of vier sterkhouders. Lees verder »

Officieel: Fede Vico naar Anderlecht

Officieel: Fede Vico naar Anderlecht

Via zijn website heeft de Spaanse club Córdoba CF officieel bevestigd dat Fede Vico de overstap maakt naar Anderlecht. Om 16u30 is er in Neerpede een persconferentie gepland om de speler aan de pers voor te stellen. Lees verder »

Keert Molins terug naar Malmö FF?

Keert Molins terug naar Malmö FF?

De uitleenbeurt van Guillermo Molins aan Real Betis was niet echt een succes te noemen, bijgevolg keert de speler terug naar Anderlecht. Hij mag op zoek naar een nieuwe ploeg en mogelijk komt zijn oude ploeg Malmö in de picture. Lees verder »

"Voetbal op zondagmiddag? Fantastisch!"

Anderlecht speelt volgend seizoen bijna al zijn thuismatchen op zondagmiddag. Veel fans vinden dit niet zo leuk, maar Jan Mulder is hier wel gelukkig mee. "Het heeft meer drama", zegt hij. "Dat is meer theater dan met kunstlicht." Lees verder »

Vico pas vandaag voorgesteld aan pers

Vico pas vandaag voorgesteld aan pers

De site diariocordoba.com weet dat Fede Vico vandaag pas voorgesteld zal worden aan de nationale pers. Gisteren onderging hij verschillende medische testen. Maar liefst vier specialisten werden bezocht. Lees verder »

Verjaardag Purpleketje

Verjaardag Purpleketje

Vandaag verjaart Purpleketje, hoofdredacteur van het Franstalig gedeelte van de site en ook fotograaf. We willen hem via deze weg van harte proficiat wensen en nogmaals danken voor de goede samenwerking. Lees verder »

Fede Vico mist deel voorbereiding

Fede Vico mist deel voorbereiding

Nieuwe aanwinst Fede Vico neemt in juli deel aan het U19 Kampioenschap in Litouwen. Dit toernooi gaat door van 17 juli tot 1 augustus. Hij zal bijgevolg een deel van de voorbereiding en ook het openingsduel tegen Lokeren missen. Lees verder »

Kaminski op huurbasis naar Lierse?

Kaminski op huurbasis naar Lierse?

Het Nieuwsblad weet dat er interesse is van Lierse om Thomas Kaminski voor een seizoen op huurbasis aan te trekken. Kaminski is tweede doelman bij paars-wit en smeekt om meer speelminuten in de goal. Lees verder »

Anderlecht-online breekt bezoekersrecord

Anderlecht-online breekt bezoekersrecord

Donderdag 13 juni gaat de geschiedenis in als meest bezochte dag ooit van Anderlecht-online. We mochten donderdag maarliefst 43.287 bezoekers verwelkomen. Ruim voldoende om het vorige record van de tabellen te vegen. Lees verder »

 13-06-2013 

Poll: Jullie geloven nog in Jordan Lukaku

Poll: Jullie geloven nog in Jordan Lukaku

In onze poll vroegen we naar jullie mening in verband met de linksachter positie volgend seizoen. Hoewel de meningen ditmaal erg verdeeld waren, viel er één ding duidelijk op: jullie geloven nog steeds massaal in Jordan Lukaku. Lees verder »

"Anderlecht stelt Bueno voor op 25 juni"

De zaakwaarnemer van Wellington Bueno, Alexis Malavolta, heeft op Twitter aangekondigd dat de speler op 23 juni naar België afreist om de gesprekken met Anderlecht af te ronden. Op 25 juni zou hij dan officieel voorgesteld worden. Lees verder »

Diandy te duur voor Charleroi

Diandy te duur voor Charleroi

De Waalse krant Sudpresse meldt dat Charleroi afziet van een verlengd verblijf van Christophe Diandy. Anderlecht wou dat Charleroi bij een nieuwe overeenkomst het loon van de speler betaalde, maar dat zien de Zebra's niet zitten. Lees verder »

Einde EK voor Nuytinck na knieblessure

Einde EK voor Nuytinck na knieblessure

Bram Nuytinck zal niet meer in actie komen op het EK voor beloften in Israël. De Nederlandse verdediger hield een knieblessure over aan de nederlaag tegen Spanje. Nuytinck zal zich vrijdag in Anderlecht melden voor verzorging. Lees verder »

Overzicht voorbereiding Anderlecht

Overzicht voorbereiding Anderlecht

Op 24 juni hervat Anderlecht de trainingen waarna op 28 juni een eerste oefenwedstrijd volgt. Er zijn twee stages ingepland: een in Nederland en op 9 juli trekt paars-wit naar Klagenfurt (Oostenrijk). Lees verder »

Foto: Fede Vico met Herman Van Holsbeeck

Foto: Fede Vico met Herman Van Holsbeeck

Fede Vico is deze middag door Anderlecht officieel aan de pers voorgesteld. De aanvallende middenvelder komt over van de Spaanse club Córdoba. Op Twitter dook al snel de eerste foto van Vico en Herman Van Holsbeeck op. Op een officieel persbericht van Anderlecht is het nog echter even wachten. Lees verder »

"Standard ons aanklagen? Op basis van wat?"

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet beweert dat Anderlecht achter zijn rug heeft onderhandeld met Michy Batshuayi en overweegt een klacht. Herman Van Holsbeeck betwist dat zin club iets fout deed. "Een klacht? Op basis van wat?" Lees verder »

Vico legt vandaag medische tests af

Vico legt vandaag medische tests af

Gisteren in de vooravond is Fede Vico geland op Zaventem. De Spanjaard legt vandaag en morgen in Neerpede medische testen af. Als hij die doorstaat, tekent hij zijn vijfjarig contract. Morgen of zaterdag wordt hij voorgesteld. Lees verder »

Mannaert: "Dossier De Sutter zit muurvast"

Mannaert:

Club Brugge-manager Vincent Mannaert blijft dromen van Tom De Sutter. "Tom is uiterst complimentair mat Carlos Bacca", zo zegt Mannaert. "Ze zouden een ideaal aanvalskoppel vormen." Maar een transfer van De Sutter is nog veraf. Lees verder »

Frutos past voor trainerschap Brussel

Frutos past voor trainerschap Brussel

Nicolas Frutos voelt er niet veel voor om coach te worden van tweedeklasser RWDM-Brussels. "Als ik ooit hoofdtrainer word, dan wil ik eerder een club die top kan spelen", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Galatasaray aasde in extremis op Biglia

Galatasaray aasde in extremis op Biglia

De Italaanse site sport.panorama.it meldt dat Galatasaray in extremis Lucas Biglia nog een aanbod gedaan heeft. De speler kiest echter voor Lazio Roma. Volgens Italiaanse media zou de transfer vandaag nog bekend gemaakt worden. Lees verder »

Kan Wasilewski naar Sivasspor?

Kan Wasilewski naar Sivasspor?

Volgens een artikel op de Turkse site fanatik.com.tr zou Marcin Wasilewski wel eens naar Sivasspor kunnen vertrekken. Eerder waren er geruchten dat een Turkse club interesse toonde in de Pool, maar een naam werd toen niet genoemd. Lees verder »

Dortmund geïnteresseerd in Henen

Dortmund geïnteresseerd in Henen

De Duitse club Borussia Dortmund zou interesse tonen in David Henen en zou zelfs al onderhandeld hebben met diens zaakwaarnemer, dat weet La Dernière Heure. Een akkoord tussen speler en club zal makkelijk gevonden worden. Lees verder »

 12-06-2013 

Nuytinck verliest met 3-0 van Spanje

Nuytinck verliest met 3-0 van Spanje

Op het EK voor U21 verloor Jong Oranje vanavond met 3-0 van Spanje. Het al voor de halve finale geplaatste Nederland liet heel wat basispionnen rusten, waardoor Bram Nuytinck in de basis stond. Hij deed het echter niet zo goed. Lees verder »

Van Holsbeeck trots op jeugdopleiding

Van Holsbeeck trots op jeugdopleiding

In het kader van zijn 10-jarig managerschap heeft Herman Van Holsbeeck woensdag een persconferentie georganiseerd. Het Nieuwsblad was er bij en noteerde dat de manager vooral trots is op de jeugdopleiding van Anderlecht. Lees verder »

Geen oefenwedstrijd tegen Virton

Geen oefenwedstrijd tegen Virton

Er zal dan toch geen oefenwedstrijd tegen Excelsior Virton plaatsvinden, dat meldt sudinfo.be. Eind maart werd nochtans gemeld dat er een oefenduel ging georganiseerd worden maar dat er nog naar een geschikte datum gezocht werd. Lees verder »

Iakovenko: "Fiorentina gelooft echt in mij"

Iakovenko:

Terwijl enkele van zijn oud-ploegmaats er nadrukkelijk op jagen, heeft Sacha Iakovenko zijn droomtransfer al een tijdje beet. De Oekraïner trekt transfervrij naar Fiorentina, de nummer vier in Italië. "Al in januari wilden ze me." Lees verder »

De Sutter blijft hopen op Club Brugge

De Sutter blijft hopen op Club Brugge

Tom De Sutter blijft hopen op een transfer naar Club Brugge. Volgens Het Laatste Nieuws kreeg de spits van voorzitter Roger Vanden Stock garanties om voor een redelijke prijs te mogen vertrekken naar eender welke club. Lees verder »

Ook dames versterken hun kern

Ook dames versterken hun kern

Niet alleen bij de heren maar ook bij de dames worden er verschillende transfers doorgevoerd met het oog op het nieuwe voetbalseizoen. Maar liefst negen speelster komen over naar Anderlecht. Lees verder »

Transfer Mbokani: 'Akkoord met Kiev'

Transfer Mbokani: 'Akkoord met Kiev'

Volgens verschillende media zou Dieumerci Mbokani een akkoord bereikt hebben met Dinamo Kiev. De speler was twee dagen in de Oekraïense stad om er medische testen af te leggen. Hij kan er een contract tekenen voor drie jaar. Lees verder »

Vico tekent contract na medische tests

Vico tekent contract na medische tests

De transfer van Federico 'Fede' Vico Villegas zal eerstdaags definitief afgerond worden. Het Laatste Nieuws weet dat Vico mogelijk vandaag al in België aankomt om medische tests te ondergaan en zijn vijfjarig contract te tekenen. Lees verder »

"Anderlecht onderhandelde met Batshuayi"

Het zit er bovenhands op tussen Anderlecht en Standard. Volgens La Dernière Heure zou paars-wit achter de rug van Roland Duchâtelet onderhandeld hebben met Michy Batshuayi. De Rouches overwegen nu een klacht in te dienen. Lees verder »

 11-06-2013 

"Anderlecht wou wel op alle dagen spelen"

In een communiqué maakt Anderlecht duidelijk dat het zelf bereid was om op vrijdagen, zaterdagen als zondagen te spelen en er voor hen absoluut geen beperking was, buiten geen topwedstrijden te spelen na Europese wedstrijden. Lees verder »

Hull City bedankte voor Mbokani

Hull City bedankte voor Mbokani

Een opmerkelijk bericht vandaag in The Hull Daily mail. Volgens de site zou het Anderlecht geweest zijn die Hull City gecontacteerd heeft met de vraag of ze interesse hadden in de Congolese spits, en niet omgekeerd. Lees verder »

"Anderlecht koopt geen Standard-spelers"

Manager Herman Van Holsbeeck heeft beslist om geen enkele Standard-speler aan te kopen. Hij wil namelijk geen olie op het vuur gooien verwijzend naar de grillige sfeer tussen supporters en bestuur bij de Waalse club. Lees verder »

Kaminski: "Ik wil graag naar het WK"

Kaminski:

Zijn eerste jaar in het Astridpark werd voor Thomas Kaminski een ontgoocheling. "Ik heb een moeilijk seizoen achter de rug", geeft hij toe. Volgend seizoen wil Kaminski dan ook uitgeleend worden. "Alles kan, behalve Club Brugge." Lees verder »

Van Holsbeeck licht transferdossiers toe

Van Holsbeeck licht transferdossiers toe

Herman Van Holsbeeck is terug uit vakantie en er wacht hem een bureau vol transferdossiers. In enkele kranten geeft hij toelichting over inkomende en uitgaande transfers die de voorbije weken de pers beroerden. Een overzicht. Lees verder »

 10-06-2013 

Stadiondossier wordt politiek steekspel

Stadiondossier wordt politiek steekspel

Er is de laatste dagen weer heel wat te doen rond het nieuwe nationale voetbalstadion. De Brusselse regering is het er over eens dat dit stadion op Parking C van de Heizel moet komen maar dat zal zonder atletiekpiste zijn. Lees verder »

Voorrangsperiode bijna afgelopen

Voorrangsperiode bijna afgelopen

De voorrangsperiode voor abonnees loopt ten einde op woensdag 12 juni. Van 19 juni tot 22 juni kunnen de abonnees, die hun abonnement nog niet verlengden, naar een nieuwe plaats veranderen. Lees verder »

Supercup op 21 juli om 16 uur

Supercup op 21 juli om 16 uur

De Supercup zal op zondag 21 juli om 16 uur gespeeld worden. Het duel tussen landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar RC Genk vindt plaats in het Constant Vanden Stock-stadion. Lees verder »

Fede Vico kiest voor Anderlecht

Fede Vico kiest voor Anderlecht

Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht weldra Fede Vico mag verwelkomen. De Spaanse middenvelder zou paars-wit gemeld hebben dat hij voor een Belgisch avontuur kiest. Eerstdaags zal Anderlecht zijn eerste aanwinst voorstellen. Lees verder »

Fenerbahce denkt aan Kouyaté

Fenerbahce denkt aan Kouyaté

Volgens Het Laatste Nieuws staat Cheikhou Kouyaté nu ook in de belangstelling van Fenerbahce. De Turkse topclub zou 7,5 miljoen euro willen ophoesten voor de Senegalees. Lees verder »

 09-06-2013 

Jong Oranje klopt Rusland

Jong Oranje klopt Rusland

De Nederlandse beloften hebben zondagavond hun tweede groepswedstrijd op het EK in Israël met 5-1 gewonnen van Rusland. Bram Nuytinck kwam opnieuw niet aan spelen toe. Donderdag had Nederland al gewonnen van Duitsland. Lees verder »

HVH: "Nog jongeren als Bruno en Praet"

HVH:

Sport/Voetbalmagazine kon Herman Van Holsbeeck strikken voor een interview en dit in het kader van zijn 10-jarig managerschap bij Anderlecht. Hierin benadrukte hij nogmaals dat Anderlecht volop de kaart van de jeugd zal trekken. Lees verder »

Anderlecht - Club Brugge op 25/1/2014

Anderlecht - Club Brugge op 25/1/2014

Morgenmiddag 12u wordt de de kalender voor het seizoen 2013-2014 bekend gemaakt door de Proleague. Via Twitter heeft de Proleague toch drie wedstrijddatums prijs gegeven, waaronder die van de topper Anderlecht - Club Brugge. Lees verder »

Najar is zijn haar kwijt

Najar is zijn haar kwijt

Schrik niet als je Andy Najar ineens zonder haar ziet. Enkele spelers van het Hondurese elftal hebben de tondeuse zien voorbij komen met alle gevolgen van dien. Lees verder »

Manager Mbokani: "Kiev is beter dan Hull"

Manager Mbokani:

Het lijkt er steeds meer dat Dieumerci Mbokani toch naar Dinamo Kiev zal gaan. In de Concentra-kranten probeert zijn manager Kiev als een aantrekkelijke club voor te stellen. "Binnenkort hoort die competitie bij de Europese top." Lees verder »

 08-06-2013 

‘Vargas op huurbasis naar Charleroi’

‘Vargas op huurbasis naar Charleroi’

‘Anderlecht wil voormalige topaankoop jaar bij Charleroi stallen’, dat titelt voetbalnieuws.be berichtend over Vargas en een eventuele uitleenbeurt. Op welke bron(nen) dit nieuws gebaseerd is, hebben we niet kunnen achterhalen. Lees verder »

Fede Vico nog niet van Anderlecht

Fede Vico nog niet van Anderlecht

Fede Vico, die zijn kwaliteiten toont op het EK voor U19 waar hij al 2 doelpunten gemaakt heeft in twee duels, is nog niet van Anderlecht, dat schrijft abc.es. Al is er wel een princiepsakkoord tussen beide clubs. Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Diverse Anderlecht-spelers waren opgeroepen om gisteren of vannacht aan te trede met hun land, maar niet iedereen kwam in actie. Wie wel speelde, was Lucas Biglia. Hij stond met Argentinië negentig minuten op het veld. Lees verder »

 07-06-2013 

Geen Mbokani tegen Libië, wel Mbemba

Geen Mbokani tegen Libië, wel Mbemba

Congo heeft deze avond in een WK-kwalificatiewedstrijd 0-0 gelijk gespeeld tegen Libië. Opvallend, Dieumerci Mbokani stond niet op het wedstrijdblad. Chancel Mbemba was er wel bij. De verdediger mocht na 75 minuten invallen. Lees verder »

Fede Vico scoort opnieuw

Fede Vico scoort opnieuw

In de tweede wedstrijd van Spanje op het EK voor U19, nu tegen Griekeland, heeft Anderlecht-target Fede Vico weer gescoord. Het is de tweede keer in twee wedstrijden dat de middenvelder de bal in de netten trapt. Lees verder »

Ook Emmerechts krijgt nieuw contract

Ook Emmerechts krijgt nieuw contract

Niet alleen Besnik Hasi maar ook Geert Emmerechts, tweede assistent bij paars-wit, heeft een vernieuwd contract gekregen, dat meldt RSC Anderlecht zelf. Hij tekent eerstdaags een overeenkomst tot 2015. Lees verder »

Programma interlands Anderlecht-spelers

Programma interlands Anderlecht-spelers

Vanavond en de komende week staan er over heel de wereld WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Ook diverse Anderlecht-spelers zijn opgeroepen. Eén van hen is Lucas Biglia, hij wordt tegen Colombia in de basis verwacht. Lees verder »

Hasi verlengt contract tot 2016

Hasi verlengt contract tot 2016

Herman Van Holsbeeck en Dejan Veljkovic, de manager van Besnik Hasi, hebben gisterochtend de contractverlenging van Hasi ondertekend. De Albanees blijft nog tot 2016 als assistent-coach aan de slag bij Anderlecht. Lees verder »

Volgt Mbokani Donk naar Kasimpasa?

Volgt Mbokani Donk naar Kasimpasa?

Dieumerci Mbokani geniet nu ook interesse uit Turkije. Besiktas en Kasimpasa, de nieuwe club van Ryan Donk, denken aan de Anderlecht-spits. Al kan Besiktas allicht niet voldoen aan de financiële eisen van Anderlecht en Mbokani. Lees verder »

Fulham informeert bij Mboyo

Fulham informeert bij Mboyo

Anderlecht-target Ilombé Mboyo geniet ook interesse van Fulham. De Engelse club polste woensdag bij de aanvoerder van AA Gent. Volgens Het Nieuwsblad blijft Anderlecht evenwel de belangrijkste kandidaat om hem aan te trekken. Lees verder »

 06-06-2013 

Gomaa: "Ik ga naar Greuther Furth"

Gomaa:

De Egyptenaar Salah Gomaa, die onlangs nog testte bij Anderlecht, zal niet naar Brussel verhuizen. "Ik reis donderdag naar Duitsland om de deal met Greuther Furth af te ronden", zo laat hij weten. "Het gaat me één jaar huren." Lees verder »

'Igli Tare volgende week in België'

'Igli Tare volgende week in België'

Volgens La Gazzetta dello Sport zou Igli Tare, sportief directeur bij Lazio Roma, volgende week naar België afreizen om de transfer van Lucas Biglia te finaliseren. Lazio zou zo'n 7 à 7,5 miljoen over hebben voor de Argentijn. Lees verder »

"Kaminski gaat dood op de bank"

Thomas Kaminski wil niet nog een jaar tweede doelman zijn. Zijn manager Didier Frenay vertelt dat de doelman in januari een gesprek had met Herman Van Holsbeeck. Die zei dat in juni naar een oplossing zou worden gezocht. Lees verder »

Anderlecht wil Mpenza als begeleider Mboyo

Anderlecht wil Mpenza als begeleider Mboyo

Het is Anderlecht menens in de strijd om Ilombé Mboyo. Als de Gent-spits zou komen, wil Anderlecht alles doen opdat hij zo goed mogelijk zou presteren. Het wil hem een speciale begeleider aanbieden en polste hiervoor Mbo Mpenza. Lees verder »

Anderlecht en Lokeren akkoord over Odoi

Anderlecht en Lokeren akkoord over Odoi

Anderlecht en Lokeren hebben een overeenkomst bereikt over een transfer van Denis Odoi, dat schrijft Het Nieuwsblad. Zowel Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht als manager Willy Reynders bevestigen de overeenkomst. Lees verder »

 05-06-2013 

Brazilaanse pers: Bueno naar Anderlecht

Brazilaanse pers: Bueno naar Anderlecht

Volgens de website gabrielfuh.com.br zou Anderlecht Wellington Bueno (17) aangetrokken hebben. De middenvelder van Desportivo Brasil wordt omschreven als 'de nieuwe Kaká' en kon rekenen op heel wat interesse van topclubs. Lees verder »

Van den Brom op reis door Amerika

Van den Brom op reis door Amerika

Net als de meeste spelers geniet ook trainer John van den brom op dit ogenblik van een welverdiende vakantie. Hij doet dat in Amerika waar hij enkele dagen terug nog de Grand Canyon bezocht heeft. Lees verder »

Hamburg wil Tom De Sutter

Hamburg wil Tom De Sutter

Volgens Het Laatste Nieuws is Tom De Sutter in beeld bij Hamburg. Vooral coach Thorsten Fink zou aandringen op zijn komst. De Sutter geniet ook interesse uit Nederland, maar die is voorlopig minder concreet. Lees verder »

Zulte Waregem hoopt Hazard te houden

Zulte Waregem hoopt Hazard te houden

Zulte Waregem heeft de hoop niet opgegeven om ook volgend seizoen over Thorgan Hazard, die in de belangstelling van Anderlecht staat, te kunnen beschikken. Volgende week praat Essevee hierover met Chelsea. Lees verder »

Lokeren wil Odoi of Buysse

Lokeren wil Odoi of Buysse

Lokeren wil deze zomer een nieuwe back halen. Twee spelers zijn kandidaat: Denis Odoi van Anderlecht en Bart Buysse van Club Brugge. "Buysse staat inderdaad op onze lijst en ook Odoi is een optie", zegt manager Willy Reynders. Lees verder »

Bod van acht miljoen voor Mbokani

Bod van acht miljoen voor Mbokani

Hull City heeft volgens Het Laatste Nieuws een bod van acht miljoen euro uitgebracht op Dieumerci Mbokani. Het bod is echter te laag bevonden door paars-wit. "Het is vier miljoen te weinig", zo zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

 04-06-2013 

Mei 2013 op één na drukste maand ooit

Mei 2013 op één na drukste maand ooit

Anderlecht-online beleefde in mei de op één na drukste maand ooit. Enkel tijdens de maand januari van dit jaar werd de site nog vaker bezocht. Bovendien was 22 mei ook de drukste dag uit de geschiedenis van de site. Lees verder »

Video: Federico Vico Villegas

Video: Federico Vico Villegas

Gisteren raakte bekend dat Anderlecht 1,6 miljoen euro veil had voor Federico Vico Villegas. Volgens Sport/voetbalmagazine is de interesse het resultaat van de verhuis van de Argentijnse naar de Spaanse spelersmarkt. Lees verder »

Wasilewski gaat praten met Legia Warschau

Wasilewski gaat praten met Legia Warschau

Als Marcin Wasilewski tegen 24 juni geen nieuwe club gevonden heeft, mag hij de voorbereiding bij Anderlecht aanvangen. Intussen kondigde de sportief directeur van Legia Warschau een verkennend gesprek aan met de verdediger. Lees verder »

De Zeeuw samen op vakantie met Donk

De Zeeuw samen op vakantie met Donk

Het voorbije half jaar waren ze concurrenten, maar naast het voetbal zijn Demy de Zeeuw en Club Brugge-verdediger Ryan Donk goede vrienden. Momenteel genieten ze samen van een vakantie in Ibiza. Lees verder »

Anderlecht wil ver gaan voor Vico

Anderlecht wil ver gaan voor Vico

De site diariocordoba.com schrijft dat Anderlecht ver wil gaan om de jonge Fede Vico van Córdoba aan te trekken. De club zou de speler een loonsverhoging van maar liefst 700 procent aanbieden en een contract van vijf jaar. Lees verder »

 03-06-2013 

Blijft Juhasz bij Videoton?

Blijft Juhasz bij Videoton?

Volgens de Twitteraccount van de site hungarianfootball.com ziet het er naar uit dat Roland Juhasz een contract kan tekenen bij de Hongaarse club Videoton, aan wie hij sinds januari uitgeleend werd. Lees verder »

Nieuwe voetbalkalender op 10 juni bekend

Nieuwe voetbalkalender op 10 juni bekend

De Pro League heeft maandagnamiddag bekend gemaakt dat de voetbalkalender voor het seizoen 2013-2014 op maandag 10 juni voorgesteld wordt. De competitie start volgend seizoen al eind juli wegens het WK in Brazilië. Lees verder »

Zaakwaarnemer: "Kiev blijft een optie"

Zaakwaarnemer:

Tegenover Sport Voetbalmagazine laat de zaakwaarnemer van Dieumerci Mbokani verstaan dat een overstap naar Dynamo Kiev nog steeds niet uitgesloten is. De spits keerde vorige week terug uit Oekraïne zonder ondertekend contract. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen WKE Emmen

Anderlecht oefent tegen WKE Emmen

Op de site van de Nederlandse club WKE Emmen is aangekondigd dat er op 2 juli een oefenwedstrijd gespeeld wordt tegen Anderlecht. Het eerste elftal van de vereniging komt uit in de Topklasse van het Nederlands amateurvoetbal. Lees verder »

Najar verliest van Israël (2-0)

Najar verliest van Israël (2-0)

In een oefenwedstrijd tegen Israël in New York heeft Andy Najar met Honduras met 2-0 verloren van Israël. Na de wedstrijd toonde Najar zich tevreden en dankte hij de bondscoach voor de speelkansen. Lees verder »

 02-06-2013 

Dames: Bouharat terug naar Anderlecht

Dames: Bouharat terug naar Anderlecht

Wat een moeilijke aangelegenheid is bij de mannen kan wel bij de vrouwen, een transfer van Standard naar Anderlecht. Ibtissam Bouharat heeft op haar Facebookpagina aangekondigd dat ze terugkeert naar haar oude club. Lees verder »

Overzicht laatste transfernieuws

Overzicht laatste transfernieuws

Van een rustige zondag op het vlak van nieuws hebben we gebruik gebruik gemaakt om van enkele transferdossiers, die bij Herman Van Holsbeeck op tafel liggen, het laatste nieuws op een rijtje te zetten. Lees verder »

 01-06-2013 

Alejo niet naar Anderlecht

Alejo niet naar Anderlecht

Volgens La Dernière Heure komt Ivan Alejo niet naar Anderlecht. Herman Van Holsbeeck was de voorbije dagen wel in Spanje, maar dit was niet voor hem. Bovendien zou Alejo nu toch bij Atletico Madrid willen blijven en doorbreken. Lees verder »

Wasilewski niet gehaast om club te kiezen

Wasilewski niet gehaast om club te kiezen

Marcin Wasilewski, wiens contract bij Anderlecht afloopt, geniet nog steeds interesse van Legia Warschau. De Poolse club ziet hem als opvolger van Michal Zewlakow om de jonge defensie te sturen. Maar ook Lazio volgt de speler. Lees verder »

Belgische beloften opnieuw onderuit

Belgische beloften opnieuw onderuit

De Belgische beloften hebben op het toernooi van Toulon ook hun tweede duel verloren. Tegen Portugal werd het 2-0. Michaël Heylen en Dennis Praet speelden de hele partij. Massimo Bruno viel in na 41 minuten, Nathan Kabasele na 59. Lees verder »

Ook gesprekken met Mboyo gaan verder

Ook gesprekken met Mboyo gaan verder

Anderlecht zet niet alleen in op Michy Batshuayi om zijn voorhoede te versterken. Ook Ilombé Mboyo wil het aantrekken. Anderlecht sprak al met de Congolese Brusselaar en ook de gesprekken met Gent zijn aan de gang. Lees verder »

Batshuayi terug naar Anderlecht?

Batshuayi terug naar Anderlecht?

Volgens La Dernière Heure zou Herman Van Holsbeeck deze week de zaakwaarnemers van Michy Batshuayi al twee keer ontmoet hebben. De club zou bereid zijn 3 à 4 miljoen euro op tafel te leggen voor de Congolese spits van Standard. Lees verder »